Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- CEM YILMAZ’IN EVİNDE YANGIN ÇIKTI (2) 

-“Ben evdeydim zaten. Jeneratörde yangın çıkmış. İtfaiyeyi aradık. İtfaiye geldi. Söndürdü.”

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL,(DHA) 
Ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın Beşiktaş Levent’teki evinin bodrum katında bulunan jeneratör odasındaki elektrik panosunda yangın çıktı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına aldı. Cem Yılmaz basın mensuplarına, “Ben evdeydim zaten. Jeneratörde yangın çıkmış. İtfaiyeyi aradık. itfaiye geldi. Söndürdü. Sağ olsunlar. Evde şu anda kimse yok” dedi. 

Görüntü dökümü:
————–
-Evden detaylar
-İtfaiye ekipler
-Cem yılmaz’ın açıklamaları

================

Reklam Alanı

2- USTA OYUNCU RASİM ÖZTEKİN KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Haber: İdris TİFTİKÇİ / İstanbul, DHA
Tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin kalp krizi geçirdi. Hastanede tedavi altına alınan Öztekin’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 
62 yaşındaki usta oyuncu Rasim Öztekin bugün öğle saatlerinde arkadaşlarıyla mesajlaştıktan sonra fenalaştı. Kalbi duran sanatçı, yapılan müdahaleler sonrasında hayata döndürüldü. Özel bir hastanede tedavi altına alınan Öztekin’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü dökümü:
————
-ARŞİV

===================

3- (Ek bilgi ve görüntülerle) GÜNGÖREN’DE İTFAİYE KORKULUK DEMİRLERİNİ KESEREK MAHSUR KALAN KİŞİYİ KURTARDI

Vedat BAYRAKTAR – Cemal YURTTAŞ/İSTANBUL,(DHA)- GÜNGÖREN’de bir binada çıkan yangında aklı dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen bir kişi dumanların arasında mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri pencerenin demir korkuluklarını keserek, mahsur kalan kişiyi kurtardı. O anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.  Hastaneye kaldırılan vücudunda yanıklar olan kişinin tedavisi sürerken, komşuları yaşananları anlattı. Bir komşusu hastaneye kaldırılan kişinin, 1,5  ay önce evi yakmaya çalıştığını iddia etti.
Güngören Gündoğdu Sokak’ta bulunan 4 katlı bir binanın giriş katında sabah saatlerinde yangın çıktı. İddiaya göre, giriş katta tek başına yaşayan ve aklı dengesinin yerinde olmadığı öğrenilen Çetin Özkan’ın kaldığı dairede henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri içerde mahsur kalan Özkan’ı kurtarmak için çalışmalara başladı. Ekipler pencerenin demir korkuluklarını keserek mahsur kalan Özkan’ı kurtardı. Kurtarma anları cep telefonu kamerasına yansıdı. 

‘DEMİRLERİ KIRIP ALDILAR’
Yangını ilk gören ve hemen itfaiye ekiplerine haber veren taksici Mehmet Badalıoğlu yaşanan o anları anlatarak, “Ben taksiciyim aşağı doğru iniyordum, baktım ateş çıktı binada. Ateşi görünce hemen itfaiyeye haber verdim. İtfaiye geldi. Arkadaşın da biraz akıl hastalığı varmış sanırım. Üst katta 2 tane genç arkadaş vardı, onlar çıktıktan sonra itfaiye geldi. İtfaiye gelince arkadaş demirliklere sarılmıştı, demirleri kırıp aldılar onu.” dedi. 

Yangından kurtarılan Çetin Özkan, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk tedavisi yapılarak hastaneye götürüldü. Vücudunda yanıklar olan Özkan’ın tedavisi sürüyor.

KOMŞULARI KONUŞTU
Yangın sonrası bina sakinleri yaşanan olayları anlattı Bina sakinlerinden Serap Akşam, ” Bir taksici arkadaş görmüş dumanı ve alevi. ‘Komşular uyanın yangın var’ diye bağırdı. Balkona çıktığında alevler bayağı büyük bir boyuta ulaşmıştı. Bayağı bir duman vardı. Hemen konu komşu, benim eşim falan geldi. İlk önce ilk başta Çetin’in öldüğünü zannettik. Kaskatı görmüşler onu cama tırmanmış ve camdan nefes almaya çalışmış. Üst bedeni çıplaktı sonradan itfaiye geldi itfaiye demirleri kesti ama büyük bir korku yaşadık. Yangının çıkış sebebi belli değil. Sigara içiyordu belki sigaradan diyorlar belki elektrikten dolayı diyorlar. Kız kardeşi var ona da haber verildi.” dedi. 

KENDİ YAKTI İDDİASI
Komşularınan Erhan Güngör ise “50-55 yaşlarında kendisinin psikolojik sorunları vardı. İki gün önce apartmanın camlarını falan kırdı. Şartelleri falan kapatıp indiriyordu. Psikolojik sorunları devam ettiği için evi ateşe verdi. Ben öyle tahmin ediyorum, çünkü elektrik ya da sigaradan dolayı oluşacak bir yangın değil. Daha önceki senelerde bodrum katta da ufak çaplı bir yangına sebep verdi. 1,5  ay önce yine evi yakmaya çalıştı. Nasıl olacak biz de üst katta ikamet ediyoruz Allah’tan bizim evin içerisinde çok hasar yok.” ifadesini kullandı. 

Bazı komşuları da  Özkan’ın  geçtiğimiz aylarda birlikte yaşadığı babasını kaybettiğini, psikolojik sorunlar içinde olduğunu,  kendisini de elektrik ve elektronik mühendisi olarak bildiklerini söylediler.

EK GÖRÜNTÜLER
//////////////////
Evin içinden detaylar
Komşuların konuşmaları
Genel ve detaylar 

Görüntü dökümü:
——————–
-Cep telefonu görüntüsü (ÖZEL) 
-İtfaiyenin kurtarma çalışmaları  (ÖZEL) 
-İtfaiyenin demirleri kesmesi
-Mahsur kalan kişinin çıkartılması
-Aktüel görüntü
-Mahsur kalan kişiden detay  (ÖZEL) 
-Ambulansa götürülmesi  (ÖZEL) 
-Çevreden detay
-Röportaj
-Genel görüntü ve detay

=================

4- İSTANBUL’DA 2000 DEPREM KONTEYNERİNDEN 505’İ KULLANILABİLİR DURUMDA… MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ KENDİLERİNE DEVRİNİ İSTİYOR 

Gülseli KENARLI –  Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL’da 17 Ağustos Marmara Depremi’nden sonra  İstanbul’un ilçelerine yerleştirilen daha sonra  hırsızların hedefi haline gelen yaklaşık 2 bin deprem konteynerinden bugün sadece 505’i kullanılabilir durumda.Mahalle afet gönüllüleri bakımları, korunmaları için konteynerlerin kendilerine devrini istiyor.

Günümüzde bakım ve onarımları ilçe belediyelerini bırakılan bu konteynerlerle ilgili olarak Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, bazı ilçelerde gönüllü olarak çalışan, konteynerlerin bakımlarını üstlenen mahalle afet gönüllüleri olduğuna dikkat çekerek, “Arama kurtarma, ilk yardımla ilgili mahallelerde afet konteynerlerinin olması lazım. Ama bu  konteynerlerle  ilgilenecek, bakacak gönüllülerin organize edilmesi ve desteklenmesi lazımö dedi.  Heybeliada mahalle afet gönüllüsü (MAG) olan Zeynel Meriç de   “Biz bir çok ilçe belediyesiyle bu konuda irtibata geçtik, afet gönüllüsü bulunan mahallelerdeki mahalle afet gönüllüsüne devredin, temizliğini kontrolünü, bakımını bizler yapalım. Zaten bir afet olduğu zamanda ilk elden mahallelinin kendisi müdahale edeceği için bunlara ulaşması kolay. Ancak şu ana kadar bir 10-15 konteynerin devri yapılabildi. Diğer konteynerlerin de biz mahalle afet gönüllülerine devredilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

BİRÇOK VATANDAŞIN BİLGİSİ YOK
2000’li yılların başında İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi tarafından 762 mahalle ve 173 köye yerleştirilen turuncu renkli yaklaşık 2 bin konteynerin birçoğu zaman içinde hırsızların hedefi haline gelmiş, içinde 960 parça malzeme bulunan konteynerlerden en çok jeneratör ve delici aletler gibi pahalı eşyalar çalınmıştı.   Bugün ilçelerde toplam kullanılabilir durumda 505  konteyner bulunuyor ancak konteynerleri afet anında kimin, nasıl açacağı ve nerede olduğuna dair birçok vatandaşın bilgisi yok.  Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan da  “Arama kurtarma, ilk yardımla ilgili mahallelerde afet konteynerlerinin olması lazım. Ama bu afet konteynerleriyle ilgilenecek, bakacak gönüllülerin organize edilmesi ve desteklenmesi lazım” dedi.

İLÇELERDE 505 KONTEYNER VAR
Hırsızlık olaylarının artması üzerine konteynerlerin yerleri değiştirildi. 2009 yılında deprem konteynerlerinin bakımı ve kontrolleri İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi tarafından ilçe belediyelerine devredildi. Bugün ilçelerde toplam kullanılabilir  505 adet konteyner bulunuyor. Konteynerlerin içinde olası bir deprem sonrası profesyonel ekipler gelinceye kadar vatandaşların kullanması için tam 38 adet malzeme ve ilk yardım ekipmanı  bulunuyor. Ancak kapalı bir şekilde tutulan konteynerleri afet anında kimin, nasıl açacağı ve nerede olduğuna dair birçok vatandaşın bilgisi yok. Bu alanda kendilerine mahalle afet gönüllüsü (MAG) olarak adlandıran, bazı ilçelerde faaliyet gösteren ve afet konusunda eğitimli olduklarını belirten bir topluluk var. Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, bazı ilçelerde gönüllü olarak çalışan ve bu konteynerlerin bakımlarını üstlenen mahalle afet gönüllüleri olduğuna dikkat çekerek, “Arama kurtarma, ilk yardımla ilgili mahallelerde afet konteynerlerinin olması lazım. Ama bu afet konteynerleriyle ilgilenecek, bakacak gönüllülerin organize edilmesi ve desteklenmesi lazım” dedi.

Bu alanda kendilerine mahalle afet gönüllüsü (MAG) olarak adlandıran ve afet konusunda eğitimli olduklarını belirten bir topluluk var. Heybeliada’da mahalle afet gönüllüsü olan Zeynel Meriç ise, konteynerlerin kendilerine devredilmesi gerektiğini belirterek, “Zaten bir afet olduğu zamanda ilk elden mahallelinin kendisi müdahale edeceği için bunlara ulaşması kolay. Ancak şu ana kadar bir 10-15 konteynerin devri yapılabildi. Diğer konteynerlerin de biz mahalle afet gönüllülerine devredilmesini istiyoruz. Çünkü daha işlevli hale gelecektir. Daha sağlıklı bir sistem olacaktır, aksi halde kimin kullanacağı belli olmayan bir konteyner, yetkisiz kişiler ya da afet eğitimi almamış kişilerin kullanımında daha işlevsiz hale gelecektir” diye konuştu.

İLÇELERE GÖRE KONTEYNER SAYILARI
İlçelere göre konteyner sayıları ise şöyle sıralanıyor; Adalar 10, Arnavutköy 8, Ataşehir 3, Avcılar 10, Bağcılar 22, Bahçelievler 14, Bakırköy 19, Başakşehir 12, Bayrampaşa 11, Beşiktaş 16, Beykoz 14, Beylikdüzü 9, Beyoğlu 7, Büyükçekmece 13, Çatalca 3, Çekmeköy 5, Esenler 12, Esenyurt 7, Eyüp 20, Fatih 18, Gaziosmanpaşa 5, Güngören 11, Kadıköy 19, Kağıthane 15, Kartal 20, Küçükçekmece 30, Maltepe 19, Pendik 24, Sancaktepe 6, Sarıyer 13, Şile 5, Silivri 15, Şişli 13, Sultanbeyli 12, Sultangazi 6, Tuzla 17, Ümraniye 12, Üsküdar 15, Zeytinburnu 15.

“İÇİNDEKİ JENERATÖRLERİ, DEĞERLİ MALZEMELERİ ÇALMAYA BAŞLADILAR”

“Konteynerler hayatımızda 1999 yılından beri var. bir barınma için konteynerler var, bir de 1999 depreminden sonra 2000 yılında İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi mahallelere konteynerler koydu.” diyen  Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, şunları söyledi: “Bunlar arama kurtarma ve ilk yardım için ilgililerin kullanacağı, özellikle valiliğe bağlı afet merkezlerinin kullanacağı her türlü malzemeyi içeriyordu. İçinde jeneratörler, kesme, delme aletleri, ilk yardım malzemeleri, her türlü arama kurtarma için kullanılacak her türlü malzemeyi konteynerler içine yerleştirdiler. 40’a yakın ana malzeme var. Aslında çok iyi bir karardı. Mahallelerde arama kurtarma için yardım beklemek yerine o mahallede belli noktada arama kurtarma ekiplerinin kullanabileceği malzeme. Bu iyi başlayan bir olaydı fakat daha sonra bu 900 noktadaki konteynerler içindeki malzemelere çalınmaya başladı. Çünkü başına bir nöbetçi koyamazsınız, anahtarını belli kişilere veriyorlardı, muhtara ya da belediyede, kaymakamlıkta ilgili yerlere. Fakat içindeki jeneratörleri, değerli malzemeleri çalmaya başladılar. Bunların sayısı o zaman 2 bindi yani 900 mahallede 2 bin tane malzeme konteyneri vardı. Bunların içindeki malzemeler çalındıktan sonra kullanılamaz hale geldi, bir kısmını da Valilik kaldırdı daha sonra. 2009 yılında bunu ilçe belediyelerine devrettiler, Valilik bir karar aldı. Aynı şekilde bu çalınma vakaları yine devam etti. Şu anda 500’e  yakın konteyner var mahallelerin bir kısmında.”

“BUNA BAKACAK GÖNÜLLÜLER SİSTEMİNİ KALKINDIRMANIZ LAZIM”
Prof. Dr. Eyidoğan, konteynerlerin düzenli olarak bakılması gerektiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Burada esas sorun, buna kim bakacak? Bir metal konteyner alıyorsunuz, içine dünya kadar malzemeyi dolduruyorsunuz, anahtarını birkaç kişiye veriyorsunuz. Bunun sürdürülebilir olması lazım. Ne yapılacak? Bununla ilgili sorumlu bir birim olması lazım. Ama belediyelerin, kaymakamlıkların personeli buna bakacak, ilgilenecek, temizliğini yapacak, çalışmayanları çalışır hale getirecek. Bu çok önemli ama bunun için de personel lazım. Burada yapılmayan şey şuydu; aslında her mahallede 1999’dan sonra başlayan bir hareket vardı, mahalle afet gönüllüleri sistemi. Bunlar oluşmaya başladı fakat bunlar desteksiz kaldı. Hem malzeme açısından, hem maddi destek açısından. Ve bu hareket zaman içinde kayboldu gitti, çok azı kaldı. Bugün öyle oluşumlar var. Bu konteynerlerin yanı sıra mahallelerdeki gönüllüleri desteklemek lazım, o ikisini bir araya getirmek lazım. Buna bakacak gönüllüler sistemini kalkındırmanız lazım, malzeme açısından, maddi destek gerekiyorsa bu açıdan ve o konteynerlerinde bakımını öyle sağlamanız lazım. Bununla ilgili aslında başarıyla; bir şekilde gönüllülerle, belediyedeki personelle yürüten bazı ilçeler var, aynı zamanda bununla ilgili eğitim de veriyorlar.”

MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ
Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, mahalle afet gönüllülerinin bu konuda çalışmalar yapabileceğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “İstanbul çok büyük bir şehir, nüfusu 16 milyon belki daha fazla şu anda. Mahalle nüfusları var, mesela öyle mahalleler var ki nüfusu 50-60 bine çıkıyor. Esenyurt’ta nüfus neredeyse 1 milyona yaklaşmış, kaç mahalle var orada bilmiyorum ama mahalleler çok kalabalık. O nedenle konteyner sayısını belki de artırmak gerekiyor, aynı zamanda o mahallelerde bu işlerle ilgili gönüllü insanları bulup onları organize etmek gerekiyor. Bunu kim yapacak? İlçe belediyeleri yapabilir, kaymakamlıklar yapabilir. AFAD’ın ilçe örgütleri yok. Büyük kentlerde İstanbul gibi AFAD il örgütleri var. Ama il var nüfusu 5 milyon, 10 milyon İstanbul gibi 16 milyon, il var nüfusu 300 bin. İl afet müdürlükleri tek merkezden bütün büyükşehirlerde ilçelere, mahallelere bu organizasyonu yapmakta zorlanabilir. O nedenle ilçe belediyelerin afet örgütlenmelerinin oluşması lazım. AFAD’ın da ilçe örgütlenmelerinin oluşması lazım kalabalık kentlerde. Arama kurtarma, ilk yardımla ilgili mahallelerde afet konteynerlerinin olması lazım. Ama bu afet konteynerleriyle ilgilenecek, bakacak gönüllülerin organize edilmesi ve desteklenmesi lazım” ifadelerini kullandı.

“BİZ MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİNE DEVREDİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Heybeliada mahalle afet gönüllüsü (MAG) olan Zeynel Meriç, yaptıkları çalışmalar konusunda, “Temel olarak mahallede bir afet, deprem olduğu zaman mahallenin kendi kendisine hemen ilk anda komşusuna yardım edebilmesi için yapılan bir çalışma. Mahallemizde bizim bir afet destek konteynerimiz var, içinde çeşitli krikolar, kırıcılar, deliciler jeneratör, aydınlatma çeşitli yaşam destek malzemeleri ve afet müdahale ekipmanları var. Afet gönüllüsü olmak isteyen kişileri biz 36 saatlik temel bir eğitimden geçiriyoruz. Bundan sonra kendi konteynerinin bakımını, onarımını, ekipmanların düzenlenmesini sağlıyor. Aynı zamanda da mahallede bir afet olduğu zaman buradaki ekipmanları da kullanarak ilk elden en yakın olan kişi olarak müdahale ediyorlar. Belediyelerin kendi arama kurtarma birlikleri varsa, onlar ilgileniyor ama bir çok mahallede, ilçede bu yok. Biz bir çok ilçe belediyesiyle bu konuda irtibata geçtik, afet gönüllüsü bulunan mahallelerdeki mahalle afet gönüllüsüne devredin, temizliğini kontrolünü, bakımını bizler yapalım. Zaten bir afet olduğu zamanda ilk elden mahallelinin kendisi müdahale edeceği için bunlara ulaşması kolay. Ancak şu ana kadar bir 10-15 konteynerin devri yapılabildi. Diğer konteynerlerinde biz mahalle afet gönüllülerine devredilmesini istiyoruz. Çünkü daha işlevli hale gelecektir. Daha sağlıklı bir sistem olacaktır, aksi halde kimin kullanacağı belli olmayan bir konteyner, yetkisiz kişiler ya da afet eğitimi almamış kişilerin kullanımında daha işlevsiz hale gelecektir” değerlendirmesinde bulundu.

MAHALLELİNİN HABERİ YOK
İstanbul’da yaşayanların ise konteynerlerin nasıl kullanılacağın hatta nerede olduğunda bile haberi yok. Elif Güler, “Vallahi hiç bilmiyorum, Eskiden kurs veriyorlardı, kurtarma için, gidenler vardı ama şimdi var mı yok mu hiç bilmiyorum. Konteynerin yerini bilsen ararsın yardım istersin ama biliyorlar demek ki ben bilmiyorumö dedi.

“Hiç görmedik, duymadık” diyen İmam Gündüz, “Hiç kimse bize bir şey söylemedi. Görmedik, beki varsa ben farkına varmadım” şeklinde konuştu. Hatice Parlak, konteynerler konusunda hiç bilgisinin olmadığını belirterek, “Ama evimizde çantamız var. Eskiden buralarda bir şeyler yapılacaktı, deprem toplanma yeriydi. Şimdi park oldu” dedi.

Görüntü Dökümü:
——————-
– Deprem konteynerinden görüntüler
– Eyidoğan ile röportaj 
– Meriç ile röportaj
– Mahalleli ile röportaj 
– Detaylar  

=======================

5- ŞİŞLİ’DE SALDIRDIĞI ESNAFI 12. KATTAN AŞAĞI ATTI: O ANLAR KAMERA

-Esnaf şans eseri 11. kata düştü. Esnafın vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi. 

İSTANBUL,(DHA) Şişli’de bir ticaret merkezinin 12. katında tartıştığı kişi tarafından aşağı atılan İlyas Demirci, 11’inci kata düşerek yaralandı.
Şişli’de bir ticaret merkezine gelen 21 yaşındaki Ç.B., tartıştığı esnaf İlyas Demirci’yi 12. kattan aşağı attı. Şans eseri 11’inci kata düşen Demirci, hastaneye kaldırıldı. Yaralı adamın vücudunda kırıklar olduğu tespit edildi. İkili arasında yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı. Kamera kayıtlarında şüphelinin Demirci’yle konuşurken bir anda saldırması ve ikilinin arsındaki arbede anları görülüyor. Şüpheli daha sonra Demirci’yi demir korkuluklardan aşağıya itiyor. Şüpheli soğuk kanlı hareketlerle olay yerinden uzaklaşıyor. 

İlyas Demirci kendisini aşağı atan şüpheliden şikayetçi oldu. Polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan Ç.B. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ç.B. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Görüntü dökümü:
————
-Şüphelinin Demirci’ye saldırması
-Yaşanan arbede
-Aşağıya atması
-Olay yerinden ayrılması

===============

6- SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YOĞUNLUK 

İbrahim YILDIZ / İSTANBUL, (DHA)  KORONAVİRÜS önlemleri kapsamında bugün uygulanan sokağa çıkma yasağında İstanbul Havalimanı’nda yolcu yoğunluğu yaşandı. Pasaport kontrol noktası önünde yoğunluk oluşurken, yolcuların sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği kabine toplantısının ardından risk grubuna göre bazı illerde hafta sonu yasağının kaldırıldığını, riskli olan illerde ise pazar günü devam edeceğini duyurmuştu. Risk grubunda yer alan İstanbul’da sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken, İstanbul Havalimanı’nda ise yolcu yoğunluğu yaşandı. Uçuşlarına gitmek için havalimanına gelen yolcular nedeniyle havalimanı güvenlik, check-in kontuarları ve pasaport kontrol noktalarında yoğunluk yaşandı. Yolcuların sosyal mesafe kuralına uymadıkları gözlemlendi. 

Görüntü dökümü:
———————–
-Pasaport kontrol noktasındaki yolcu yoğunluğundan görüntüler
-Yolculardan görüntüler
-Check-in kontuarlarından görüntüler
-Detay görüntüler 

=================

7- (Özel) BELGRAD ORMANI’NDA BULDUĞU SİLAHLA YANLIŞLIKLA KENDİSİNİ VURDU

Haber Sevda SARIKAYA  Kamera Kubilay ÖZEV  İSTANBUL (DHA) BELGRAD Ormanı’nda iddiaya göre bir kişi, bulduğu silahı incelerken yanlışlıkla kendini karnından vurdu. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı. 
Olay, dün Sarıyer’de bulunan Belgrad Ormanı’nda öğleden sonra meydana geldi. İddiaya göre Mehmet Uğur Keleş, dün ormanda yürüyüş yaptığı sırada bir silah buldu ve silahı incelemeye başladı. Keleş, bir anda silahın ateş alması üzerine karnından yaralandı. Silah sesini ve bağırma sesini duyarak olay yerine giden bir kişi, Keleş’in yerde yattığını görünce polise ve ambulansa haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri karnından yaralanan Mehmet Uğur Keleş’i ambulansa taşıdı. O sırada polise olayı anlatan Keleş, Ormanda yürüyordum bir silah buldum. Silahı inceleyip, kontrol ederken ateş aldı. Karnımdan yaralandım dedi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

BİR PATLAMA SESİ GELDİ
Belgrad Ormanı’nda doğa yürüyüşü yaptığını ve o sırada silah sesi duyduğunu söyleyen Çağlar Demir, “Doğa yürüyüşü yapıyordum, yoldan bir patlama sesi geldi. Sesin ardından bir adamın bağırma seslerini duydum. Ardından buraya geldiğimde adamın yerde yatığını ve yaralandığını gördüm polisi ve ambulansı aradım.” dedi. 

Görüntü dökümü:
————————
-Olay yerinden detaylar 
-Yaralının ambulansa taşınması
-Çağlar Demir ile Röp.
-Keleş’in polis ekiplerine olayı anlatması
-Genel ve detaylar 

==================

8- (Özel) BELGRAD ORMANI’NDA BULDUĞU SİLAHLA YANLIŞLIKLA KENDİSİNİ VURDU

Haber: Sevda SARIKAYA/Kamera: Kubilay ÖZEV/İSTANBUL, (DHA)- BELGRAD Ormanı’nda iddiaya göre bir kişi, bulduğu silahı incelerken yanlışlıkla kendini karnından vurdu. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı. Olay, dün Sarıyer’de bulunan Belgrad Ormanı’nda öğleden sonra meydana geldi. İddiaya göre Mehmet Uğur Keleş, dün ormanda yürüyüş yaptığı sırada bir silah buldu ve silahı incelemeye başladı. Keleş, bir anda silahın ateş alması üzerine karnından yaralandı. Silah sesini ve bağırma sesini duyarak olay yerine giden bir kişi, Keleş’in yerde yattığını görünce polise ve ambulansa haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri karnından yaralanan Mehmet Uğur Keleş’i ambulansa taşıdı. O sırada polise olayı anlatan Keleş, “Ormanda yürüyordum bir silah buldum. Silahı inceleyip, kontrol ederken ateş aldı. Karnımdan yaralandım” dedi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

“BİR PATLAMA SESİ GELDİ”
Belgrad Ormanı’nda doğa yürüyüşü yaptığını ve o sırada silah sesi duyduğunu söyleyen Çağlar Demir, “Doğa yürüyüşü yapıyordum, yoldan bir patlama sesi geldi. Sesin ardından bir adamın bağırma seslerini duydum. Ardından buraya geldiğimde adamın yerde yatığını ve yaralandığını gördüm polisi ve ambulansı aradım” dedi. 

Görüntü dökümü:
———————
-Olay yerinden detaylar 
-Yaralının ambulansa taşınması
-Çağlar Demir ile Röp.
-Keleş’in polis ekiplerine olayı anlatması
-Genel ve detaylar 
==============

9- BAHÇELİEVLER’DE PARKTA UYUŞTURUCU SATAN ŞÜPHELİ SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI

İstanbul, (DHA) BAHÇELİEVLER’de bir parkta uyuşturucu satarken polis tarafından suç üstü yakalanarak gözaltına alınan M.A. (21) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis, şüpheli M.A’nın boş bir arsada kaldırım yapımında kullanılan parke taşların arasında gizlediği 1 kilo 10 gram bonzai maddesini de ele geçirdi. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Yenibosna Merkez Mahallesi Çınar Caddesi’nde bulunan bir oyun parkı içerisinde uyuşturucu madde satışı yapıldığı yönünde bilgi aldı. Parkı izlemeye alan polis 6 Mart’ta şüphelinin park içerisinde uyuşturucu madde ticareti yaptığını tespit etti. Polis, şüphelilerden M.A.’yı suçüstü
yakalayarak gözaltına aldı. M.A’nın üst aramasında bir cep telefonu ve 730 TL para ele geçirildi.

TUTUKLANDI
Polisin yaptığı çalışmaların devamında, şüphelinin uyuşturucu maddeleri sakladığı Çınar Caddesi üzerindeki boş arsada yapılan aramalarda kaldırım yapımında kullanılan parke taşların arasına gizlenmiş halde daralı ağırlığı 1 kilo 10 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Şüpheli M.A. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Görüntü Dökümü
———————-
-Şüphelinin adliyeye çıkarılması

==============

10-  (ÖZEL) KAĞITHANE’DE ARAÇTAN EL ALETİ TAKIM ÇANTALARINI ÇALAN 3 HIRSIZ KAMERADA

Haber: Hasan YILDIRIM -Özgür EREN / İSTANBUL DHA
Kağıthane’de sabaha karşı otomobil ile sokağa gelen üç hırsız, hafif ticari araçta bulunan üç takım el aleti çantasını alarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Olay Çağlayan Mahallesi’nde Pazartesi sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, otomobil ile sokağa gelen kapüşonlu üç hırsız, etraf kontrol ettikten sonra gözlerine kestirdikleri hafif ticari aracın yanına yanaştı. Bir kişi aracın kapısını açmaya çalışırken diğerleri de gözcülük yaptı. Kısa sürede hafif ticari aracın kapısını açan hırsız, araca girerek üç takım el aleti çantasını alarak arkadaşlarına verdi. Hırsızlar geldikleri otomobile binerek olay yerinden ayrıldı. 

HIRSIZLAR KAMERADA
Yaşanan hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, otomobil ile sokağa gelen üç hırsızın etrafı kontrol etmesi daha sonra bir kişinin hafif ticari aracın kapısını açması görülüyor. Kapıyı açan hırsız içeri girerek üç takım el aleti çantasını alarak arkadaşlarına veriyor. Hırsızlar çaldıkları çantalarla geldikleri otomobile binerek olay yerinden ayrılıyor. Güvenlik kamerası görüntüleri ile polise başvuran araç sahibi, hırsızların bulunmasını istiyor.

Görüntü Dökümü:
————
GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜSÜ
Otomobilin sokağa gelmesi
Hafif ticari aracın yanında durmaları
Araçtan çıkan üç kişinin etrafı gözetlemesi
Bir kişinin aracın kapısını açması
Hafif ticari araçtaki değerli malzeme çantalarının alınması
Hırsızların geldikleri otomobille kaçmaları
Genel ve detaylar

==================

11- BÜYÜKÇEKMECE GÖLÜ’NDE KAÇAK OLARAK AVLANILAN 2 TON CANLI BALIK SUYA BIRAKILDI 

* 7 kişiye toplam 34 bin 584 lira idari para cezası uygulandı.

Haber: İSTANBUL, (DHA)- BÜYÜKÇEKMECE Gölü’nde yasa dışı ticari balık avcılığı yapan 7 kişiye toplam 34 bin 584 lira idari para cezası uygulandı. Ağlar içerisinde  bulunan ve canlı oldukları tespit edilen 2 tonu aşkın balık tekrar doğal yaşam alanları olan iç sulara bırakıldı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü çalışma programı kapsamında,  27 Şubat 2021 tarihinde Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü,  Arnavutköy İlçe Tarım ve  Orman Müdürlüğü, Büyükçekmece İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri kontrol görevlileri  ve sivil toplum örgütleri olarak İSOBDER Balıkçılar Derneği ekiplerinin gözlem amaçli katılımı ile birlikte Büyükçekmece Gölü’nde yasa dışı ticari balık avcılığı yapanlara yönelik denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde kullanımı yasak istihsal av malzemeleri olarak sahipli  2 bin 950 metre uzatma misina ağ ile sahipsiz 15 bin 500 metre misina  ağ olmak toplamda 18 bin 450 metre misina ağlarına el konuldu. Ağlar içerisinde  bulunan ve canlı oldukları tespit edilen  2 tonu aşkın muhtelif balıklar tekrar doğal yaşam alanları olan iç sulara bırakıldı. El konulan av malzemeleri mülkiyeti kamuya geçirilmesi için Arnavutköy İlçe Müdürlüğü deposuna yediemin olarak kaldırıldı. 7 kişiye ise toplam 34 bin 584 lira idari para cezası uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
Avcılık yapanlardan görüntü
Balıkların suya bırakılması
Genel ve detaylar 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!