Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1-EMİNÖNÜ VE ÇEVRESİNDEKİ YOĞUNLUK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA) – İSTANBUL’da sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı üçüncü cumartesi günü yine yoğunluk yaşanıyor. Eminönü ve Karaköy de bu yoğunluktan payını alırken, Galata Köprüsü balık tutanlarla doldu. Bölgede yoğun araç ve yaya trafiği havadan görüntülendi.
İstanbul’da sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı üçüncü cumartesi günü, Eminönü’ndeki yoğunluk öğle saatlerinden itibaren başladı. Bölgedeki otoparklarda yer kalmazken, Eminönü meydanı ve çevresinde yoğunluk oluştu. Feribot iskelesi önünde zaman zaman kuyruklar oluşurken gemiler gün boyu karşılıklı araç ve yolcu taşıdı. Karaköy Meydanı’nda gün boyu araç ve yaya yoğunluğu oluştu. Sürücüler, Karaköy meydanında dakikalarca araçlarının içinde beklemek zorunda kaldı. Galata Köprüsü’nde de gün boyu yaya ve araç trafiği vardı. Köprüde, Taksim istikametine trafik zaman zaman durdu. Galata köprüsü her cumartesi olduğu gibi balık tutanlarla doldu.

Görüntü Dökümü:
————
-Eminönü ve Karaköy çevresi havadan
-Balık tutanlar

=================

2- İSTİKLAL CADDESİ’NDE CUMARTESİ YOĞUNLUĞU

Murat DELİKLİTAŞ -Cemil ÖZDEMİR / İstanbul, (DHA) Kademeli normalleşmenin başlaması sonrası üçüncü hafta sonunda da İstiklal Caddesi’nde yoğunluk yaşandı. 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul’da yaklaşık 3 ay boyunca uygulanan hafta sonu kısıtlaması, kademeli normalleşmeye geçilmesinin ardından bir süredir sadece pazar günü devam ediyor. Kısıtlamanın kaldırıldığı cumartesi günleri akına uğrayan İstiklal Caddesi’nde bugün de yoğunluk oluştu. Yoğunluk özellikle öğle saatlerinden itibaren arttı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
-İstiklal Caddesindeki yoğunluk
-Taksim Meydandaki yoğunluk

=================

3- (ÖZEL) -MAVİ, YEŞİL, KIRMIZI… HARAMİDERE “GÖKKUŞAĞI” GİBİ…

– Prof. Dr. Mustafa Öztürk,

“Derelerdeki bu kirliliğin çevreye etkileri olduğu kadar insan sağlığına da zararları var”

Ersan SAN  –  Erol DEĞİRMENCİ –  Esma MURAT- Buğra BENLİOĞLU/ İSTANBUL , (DHA) – ESENYURT’ta Haramidere her gün farklı bir renkte akıyor. Dere salı günü mavi, çarşamba günü yeşil, perşembe günü kırmızı, cuma ise siyah aktı. Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “Derelerdeki bu kirliliğin çevreye etkileri olduğu kadar insan sağlığına da zararları var” dedi.
Esenyurt’ta Haramidere bırakılan kimyasal nedeniyle neredeyse her gün farklı bir renkte akıyor. Derenin Yeşilkent Mahallesi’ndeki bölümü salı günü maviye bürünmüştü. Derenin aynı noktası ertesi gün yeşil, perşembe günü kırmızı, cuma günü ise siyah aktı.
Arnavutköy’de kırmızı akan derenin ardından Esenyurt’ta bulunan Haramidere’de de meydana gelen renk değişimlerinin çevreye ciddi hasarlar verdiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Öztürk, hızlı bir şekilde sudan ve fabrikalardan numune alınması gerektiğini söyledi. Öztürk, “Derelerde meydana gelen renk değişikli hem derelerin ekolojik yapısını hem de insan sağlığını etkiliyor” dedi. 
Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “Derelerden akan farklı renklerdeki atık sular çevreye ve doğal ortama ciddi hasarlar vermektedir. Bu kimyasal sular orada bulunan ekolojik dengeyi ciddi bir şekilde bozar. Yine derelerden alan kimyasal sular bütün balık türlerinin ölümlerine neden olur. Bu akan kimyasalların etkileri kısa süreli değildir. Oldukça uzun sürelidir. Aynı zamanda kimyasallar dere yoluyla denizlere ulaştığı zaman, deniz ortamında da ciddi kirliliğe ve hasarlara neden olabilir” diye konuştu. 

“KİMYASALLAR DERELERİN EKOLOJİK DENGESİNİ ALT ÜST EDİYOR” 
Derelerdeki bu kirliliğin drone’ler ve uydu yoluyla tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, “Derelerin farklı renklerde akmasının birinci sebebi, çevrede bulunan boyama tesisleri olabilir. İkincisi sebebi ise illegal olarak tankerlerle dereye boşaltılan sıvı boya atıklarından kaynaklı olması mümkün. Bu sıvı boya atıklarının çevreye verdiği hasar çok yüksektir. Dolasıyla bu tip kirliğin olduğu yerler drone’lerle ve uydu yoluyla tespit edilmesi gerekir. Kirliliğin başladığı yerler tespit edildikten sonra o noktalar deşarj edilmelidir. Aynı zamanda derelerde bulunan renkli kimyasallar, derelerin ekolojik yapısını en az 2 veya 3 ay alt üst etmektedir” diye konuştu. 

“DERELERDEN AKAN KİMYASALLAR SOLUNUM YOLUYLA CİĞERLERE ZARAR VEREBİLİR” 
Akan kimyasallar sonrası derelerde oluşan koku kirliliğine de değinen Öztürk, “Koku kirliliğine neden olan şey, solvent bazlı boya ise koku kirliliği yaşanabilmektedir. Derelerdeki bu kirliliğin çevreye etkileri olduğu kadar insan sağlığına da zararları vardır. Bu kimyasallar özellikle solunum yoluyla ciğerlere kadar zarar verebilmektedir. Bu sebepten dolayı derenin yakın çevresinde bulunan insanların sağlık taramasından geçmesi gerekmektedir” dedi. 

“DERELERİ KİRLETENLERİ TESPİT ETMEK 1 GÜNÜ FAZLA SÜRMEMELİDİR” 
Dereleri bu şekilde kirletenlerin hızlıca tespit edilip cezalandırılması gerektiğini söyleyen Mustafa Öztürk, “Derelerdeki renklerin sürekli değişmesi boyama tesisinde kullanılan boya renklerinin değişmesi demektir. Yani tesiste kullanılan boya değişirse, dereler kırmızı, mavi ve yeşil akar akmaktadır. Aynı zamanda sudan ve fabrikalardan numune alınması çok önemlidir. Alınan numunelerin analizleri yapılmalı. Fabrikadan kaynaklanıp kaynaklanmadığı tespit edilmeli ve bu dereleri kirletenlerin tespiti 1 günü fazla sürmelidir” diye konuştu. 

“TAVUK SU İÇERSE ÖLÜYOR”
Dere hakkındaki şikayetlerini anlatarak tepki gösteren çevre sakini Bekir Güler ise, “Kokudan durabiliyor musun. Yaz, kış biz tatile gidemiyoruz. Su taşacak komşularımıza bir şey olacak diye gidemiyoruz. Asit bu atık. Fabrikanın asidi. Burada tavuk su içerse ölüyor. İnsan düştüğü zaman burada hasta oluyor” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
———
-Haramidere’nin farklı renklerde akması
-Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Öztürk röportajı 
-Bekir Gülen ile röp
-Detaylar

====================

4- (Özel) SULTANGAZİ’DE IŞIK İHLALİ KAZASI KAMERADA

*Kırmızı ışıkta geçen ve ters yönde giden midibüs şoförü: Hiçbir şeyden haberim yok.

Haber – Kamera: Emin YEŞİL/İSTANBUL, (DHA) Sultangazi’de kırmızı ışık ihlali yapan otomobille, hafif ticari araç kaza yaptı. Otomobille birlikte ışık ihlali yapan ve u dönüşü yaparak kaza sonrası ters yönde ilerlemeye devam eden midibüs sürücüsü, kazadan haberi olmadığını söyledi. Kaza anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Kaza, Sultangazi Esentepe Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde dün saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Esentepe Mahallesi’nden caddeye doğru ilerleyen Hakan Kılıç yönetimindeki 34 LBS 657 plakalı midibüs ve Vahdet Vural yönetimindeki 34 BA 1232 plakalı otomobil, kırmızı ışık ihlali yaparak trafiğin yoğun olduğu Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’ne ilerledi. Midibüs sürücüsü Hakan Kılıç, u dönüşü yaparak ters yönde ilerledi. Otomobil sürücüsü Vahdet Vural ise karşı yöne geçmek istedi. Bu sırada Küçükköy’den Cebeci Mahallesi istikametine seyir halinde olan Mehmet Bozkurt yönetimindeki 10 BFT 11 plakalı hafif ticari araç ile Vahdet Vural yönetimindeki 34 BA 1232 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Hafif ticari araç çarpışmanın etkisiyle uyarı levhasına çarptıktan sonra, refüje çıkarak durabildi. 
Midibüs sürücüsü Hakan Kılıç ise hiçbir şey olmamış gibi ters yönde ilerlemeye devam etti. Kılıç, olay yerinden yaklaşık 100 metre ileride durdu. Kazada can kaybı ya da yaralanan olmazken, haber verilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. 

POLİSLERİ KARŞISINDA GÖRÜNCE ŞAŞIRDI
Araç sürücüleri Vahdet Vural ve Mehmet Bozkurt’tan kaza ile ilgili bilgi alan ekipler, çevredeki güvenlik kameralarını da inceledi. Görüntüler üzerine midibüs sürücüsü Hakan Kılıç’ın ışık ihlali yaptığını ve ters yöne girdiğini tespit eden ekipler, Kılıç’ın yanına gitti. Polisleri karşısında görünce şaşıran Kılıç, kazadan haberinin olmadığını söyledi. Bu sırada Kılıç’ın yanında bulunan bir arkadaşı akü tavsiyesi yaptıklarını kazadan haberdar olmadıklarını söyledi. 

“BİR ANDA HAREKET EDİNCE YEŞİL YANDI SANDIM”
Kaza anını anlatan sürücülerden Vahdet Vural, “Ben kırmızı ışıkta bekliyordum. Otobüs de yanımızdaydı. Otobüs ışıkları kapatmıştı, göremiyordum. Bir anda hareket edince ben de yeşil yandı sandım. O ters yöne döndü. Ben bir anda ortada kaldım. Karşı yönden gelen araba ile kafa kafaya çarpıştım” dedi.
Mehmet Bozkurt ise, “Ben Ahmet Yesevi Caddesi’nde seyir halindeydim. Bir tane otobüs kırmızı ışıktan u dönüşü yaptı. Diğer arkadaşta yanından yeşil ışık yandı diyerek geçerek kazaya neden oldu. Çok şükür can kaybı yaşanmadı. Araçlarımızda maddi hasar oluştu” diye konuştu.

KAZA ANI KAMERADA
Yaşanan kaza ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, midibüsün caddeye doğru döndüğü ve ters yönde ilerlediği, yanında bulunan aracın da caddeye çıkarak karşı yöne doğru ilerlediği görülüyor. Bu esnada karşı yönden gelen hafif ticari araç ile karşı yöne geçmeye çalışan aracın kafa kafaya çarpıştığı, hafif ticari aracın refüje çıkarak durabildiği, midibüs sürücüsünün ise ters yönde ilerlemeye devam ettiği, kaza sırasında yol kenarında bekleyen bir kişinin de büyük bir panik ve korku yaşadığı, koşarak olay yerinden uzaklaştığı kameraya yansıyor. 

Görüntü dökümü:
————–
-Kaza anı güvenlik kamerası
-Kaza yapan araçlar
-Sürücülerle röportaj
-Genel ve detaylar

===================

5- (ÖZEL) – MALTEPE’DE KAHVEHANEDE OYUN OYNAYANLARA BASKIN

Ramazan EĞRİ- Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA  – MALTEPE’de koronavirüs tedbirleri kapsamında bir kahvehaneye yapılan baskında oyun oynayan 26 kişiye toplam 89 bin 960 lira cezai işlem uygulandı. 
Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koronavirüs tedbirleri kapsamında yaptığı denetimlerde Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan bir kahvehaneye baskın düzenlendi. Ekipler yasak olduğu halde içeride oyun oynayan kişilere cezai işlem uyguladı. 26 kişiye, 3 bin 460 liradan toplam 89 bin 960 lira para cezası kesildi. 

Görüntü dökümü
———
-Polislerin kahvehaneye girmesi
-İçeride oyun oynayan kişiler
-Polislerin ceza yazması 
-Polislerin kahvehanede denetim yapması
-Genel ve detay 

==================

6- YENİ KADIKÖY METROPOLİTİ ADAMAKİS İÇİN TÖREN (2)

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER-Harun UYANIK/İstanbul, (DHA)  –  GÖREVDEN alınan Kadıköy Metropoliti Athanasios Papas’ın yerine atanan Fransa Metropoliti Emanuil Adamakis, Kadıköy’deki Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen törenle görevi devraldı. 
Fener Rum Patrikhanesi’nin karar alma organı Sen Sinod Meclisi, Patrik Bartholomeos’tan sonraki en önemli isim olan 85 yaşındaki Kadıköy Metropoliti Athanasios Papas’ı ‘itaatsizlik’ gerekçesiyle görevden aldı. Yerine ise 68 yaşındaki Fransa Metropoliti Emanuil Adamakis atandı. Göreve bugün itibarıyla başlayan  Adamakis için, Kadıköy’deki Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi’nde dini ayin düzenlendi. Ayine Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yanı sıra Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Vlasis, Yunanistan Eğitim Bakan Yardımcısı Zeta Makri, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyanni; Ukrayna, Kudüs, İskenderiye Ortodoks Kilisesi temsilcileri, ABD ve Ukrayna Büyükelçileri, Yunanistan, Ukrayna, Suudi Arabistan, Karadağ ve Fransa Başkonsolosları ile İstanbul’daki Hristiyan toplumunun temsilcileri katıldı. 

BARTHOLOMEOS BAŞARILAR DİLEDİ 
Törende Sen Sinod Meclisi Genel Sekreteri Peder Grigorios, meclisin aldığı görev değişimi kararını okudu. Ardından Patrik Bartholomeos konuşma yaptı. Yeni metropolitin özgeçmişi ve kendisiyle ilgili bilgi veren Bartholomeos,  Kadıköy Metropoliti’nin Ortodoks dünyası için öneminden bahsetti ve yeni metropolite iyi dileklerde bulunarak, görevinde başarılar diledi.

“VATANDAŞLIĞA BENİ KABUL EDEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNE ŞÜKRANLARIMI SUNARIM”
Daha sonra Kadıköy Metropoliti Emanuil Adamakis, görevi devralarak bir konuşma yaptı. Adamakis, eski Yunanca, İngilizce Türkçe ve Fransızca olmak üzere 4 dilde yaptığı konuşmasında, “Bugün hayatımın çok anlamlı ve müstesna bir günüdür. Girit Adası’nda doğdum. Yunanistan, Fransa ve Amerika’da okudum. Belçika ve Fransa’da görev yaptıktan sonra manevi Pederimiz Patrik Bartholomeos Hazretleri Ve Sen Sinod Meclisi oy birliği ile beni Kadıköy Metropolitliğine layık gördüler. Bu kutsal göreve başlarken Yüce Rabbimize şükrediyor ve inayetine sığınıyorum. 40 yıllık ruhani hayatımı artık İstanbul’da, Ekümenik Patrikhanemizin bulunduğu bu asil Şehirde Kadıköy Metropoliti olarak devam edeceğim. Vatandaşlığa beni kabul eden Türkiye Cumhuriyeti Devletine şükranlarımı sunarım. Artık bende bir Türkiyeli, bir İstanbullu ve bir Kadıköylüyüm. 

“YENİ VE UĞURLU BİR YOLCULUĞA BAŞLIYORUM”
Adamakis, şöyle devam etti: 
“Beni aranıza kabul ettiğiniz ve bugünkü törene teşrif ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Yeni görevimi en iyi şekilde yapabilmem için hepinizin dualarına ihtiyacım var. Yeni ve umutlu bir yolculuğa başlıyorum. Barış, sevgi, anlayış ve diyaloğun hakim olduğu bir dünya için el ele vereceğiz. Hoş geldiniz. Tanrı hepinizi korusun.ö 

ATİNA BELEDİYE BAŞKANI: SAYGI VE ARKADAŞLIK KÖPRÜLERİ KURMAMIZ LAZIM
Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyanni ise, İstanbul ziyareti ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile imzaladıkları ‘İyi Niyet Protokolü’ ile ilgili olarak şunları söyledi: 
 “İstanbul’da olduğuma çok sevindim. Sayın İmamoğlu, iyi bir arkadaşım. Dün çok güzel ve üretici bir buluşmamız oldu. Beraber bir anlaşma imzaladık. Tam olarak yeni bir şey değil, eski bir ptorokolü tekrar güncelleştirdik. Ortak bir ajandamız var. Yani ortak konularımız var. Köprüleri kurmamız lazım. Saygı ve arkadaşlık köprüleri. Unutmayın ki Yunanistan ve Türkiye tarih ve coğrafya nedeniyle her zaman yan yana, komşu olacak. Bu çok güzel bir başlangıç oldu. Arkadaşım Ekrem’i Atina’ya bekliyorum. İki şehir için olumlu sonuçlar ortaya çıkacak”

Görüntü dökümü:
————-
-Törenden görüntüler 
-Konuşmalardan görüntüler
-Atina Belediye Başkanı’nın görüntüleri
-Atina Belediye Başkanı ile röp.
-Bartholomeos’un konuşması
-Yeni metropolitin konuşması

=================

7- KARAMOLLAOĞLU: SAADET PARTİSİ KUTUPLAŞMANIN DEĞİL, KUCAKLAŞMANIN TEMİNATIDIR

Sevda SARIKAYA -Kubilay ÖZEV / İSTANBUL (DHA)- SAADET Partisi, İstanbul 7. Olağan Kongresi Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Partinin divan heyetinin açıklandığı kongrede Abdullah Sevim Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevini Ömer Faruk Yazıcı’ya devretti.  
Saadet Partisi’nin İstanbul 7. Olağan Kongresi Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Kongreye, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile partililer katıldı. Kongrede Abdullah Sevim Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevini Ömer Faruk Yazıcı’ya devretti.  Abdullah Sevim’e teşekkürlerini ileten Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Abdullah Sevim’e plaket takdim etti. Kongrede konuşan partinin eski il başkanı Sevim, “2017 yılında göreve geldiğim İstanbul İl Başkanlığı görevimi bugün itibariyle resmen Ömer Faruk Yazıcı kardeşime devretmiş oluyorum. Dava kardeşimin başarısı için duacı olduğumu belirtmek isterim” dedi.

“SAADET PARTİSİ KUTUPLAŞMANIN DEĞİL, KUCAKLAŞMANIN TEMİNATIDIR”
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, “Bir taraftan küresel bir salgınla mücadele ederken, öbür taraftan ekonomide, dış politikada, demokrasi ve özgürlükler noktasında çok ciddi krizlerle karşı karşıya olduğumuzu bilmek mecburiyetindeyiz. Türkiye’miz maalesef bugün tıkanmıştır. Siyaseten tıkanmıştır. Ahlaken tıkanmıştır. Ekonomik yönden tıkanmıştır. Dış politikada tıkanmıştır. Ülkemiz kısır kavgaların, içi boş polemiklerin ve ne yazık ki üzülerek ifade etmek mecburiyetindeyim seviyesiz tartışmaların esiri edilmiştir. Türkiye’nin yeni bir sese, yeni bir söze, yeni bir siyasete, yeni bir anlayışa ihtiyacı olduğu açık ve kesindir. Bu ihtiyacın adresi Saadet Partisi’dir. Çünkü Saadet Partisi huzurun ve kardeşliğin teminatıdır. Saadet Partisi ahlaki ve manevi kalkınmanın, değerlerin teminatıdır. Güçlü ve müreffeh bir ekonominin teminatıdır. Çünkü Saadet Partisi kutuplaşmanın değil, kucaklaşmanın teminatıdır.” dedi.

Görüntü dökümü
——————–
-Kongreden detaylar
-Konuşmalar

=================

8- ŞİŞLİ’DE LÜKS REZİDANSTAKİ KAÇAK ESTETİK MERKEZİNE BASKIN KAMERADA

Zeki GÜNAL / İSTANBUL (DHA) – ŞİŞLİ’de estetik ameliyatı yapan ve ücretli eğitim semineri veren yabancı uyruklu 2 kadının lüks rezidansta işlettikleri sahte güzellik merkezine baskın düzenlendi. İşletmeci 2 kadın gözaltına alınırken, baskın anları kameralara yansıdı.
Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Mahallesi’ndeki lüks bir rezidansta kaçak olarak işletilen güzellik ve estetik merkezi olduğu ihbarını aldı. Şişli Asayiş Büro Amirliği ekipleri, dün öğle saatlerinde kaçak güzellik merkezine baskın düzenledi. Baskında içeride 6 kadının estetik yaptırmak için beklediğini gören ekipler , kendilerini doktor olarak tanıtan Türkmenistan uyruklu M.U. ve Kazakistan uyruklu N.R’den işyeriyle ilgili evrakları göstermelerini istedi.
Doktor olduğunu iddia eden kadınların işyerinin ruhsatı olmadığını belirtmesi üzerine işyeri, Şişli İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Şişli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi. M.U. ve N.R. isimli kadınlar ifadeleri alınması için Şişli Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Gözaltına alınan 2 kadının işlemlerinin ardından İstanbul İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine gönderilerek sınır dışı edilecekleri öğrenildi.
Öte yandan, biri Türkmenistan diğerinin ise Kazakistan uyruklu iki kadının kendilerini “estetik doktoru” olarak tanıtarak sosyal medya üzerinden eğitim ve estetik ameliyatı yayını yaptıkları ve bu sayede müşteri kazandıkları ortaya çıktı. Eğitim verme yeterlilikleri ve eğitim izinleri olmayan doktor olmadıkları öğrenilen 2 kadının yaptığı ameliyatların 800 dolardan başladığı öğrenildi. Ayrıca estetik eğitimine katılanlardan ise 3 ile 5 bin dolar arasında para alındığı belirtildi.

Görüntü dökümü:
———-
Baskın anları
Detaylar

===============

9- (Yeniden) TÜRK BASINININ DUAYEN İSMİ SEÇKİN TÜRESAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR / İstanbul, (DHA) KORONAVİRÜS nedeniyle 77 yaşında hayatını kaybeden Türk basının duayen isimlerinden Seçkin Türesay Karacaahmet Şehitler Camii’nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.  
Türk basının duayen isimlerinden Seçkin Türesay koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü özel hastanede perşembe günü hayatını kaybetti. Seçkin Türesay için bugün öğle vakti Karacaahmet Şehitler Camii’nde tören düzenlendi. Törende kızı Seçil Türesay taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Hürriyet Gazetesi eski başyazarı Oktay Ekşi, Hürriyet eski Yurtdışı Yayınlar Müdürü Ertuğ Karakullukçu, Aydın Doğan’ın eşi Sema Doğan ve kızı Vuslat Doğan Sabancı, yakınları, meslektaşları ve sevenleri katıldı.  Dua ve helallik alındıktan sonra cenaze namazı kılındı. Seçkin Türesay Karacaahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

“HEM MESLEKTAŞIM HEM DE EN İYİ ARKADAŞIMDI”
Kızı Seçil Türesay, “Babam meslektaşım bir de en iyi arkadaşımdı. Ben hep arkadaşlarıma gazetelerde çalıştığım dönemlerde sevdiğim meslektaşımla buluştum derdim. Çok büyük bir kayıp ama bir şekilde de vadede dolduğunda yapacak çok da fazla bir şey olmuyor. Bundan sonraki yolculuğu inşallah huzurlu olur. Meslektaşı olduğum için de ayrı bir sevgisi vardı. Bundan sonra ihtiyacı olan tek şey dua.” dedi.

“MESLEĞİMİZİN YÜZ AKI OLAN BİRİSİYDİ”
Hürriyet Gazetesi eski başyazarı Oktay Ekşi ise, “Sevgili Seçkin bizim mesleğimizin yüz akı olan mensuplarından biriydi. Kişiliği sağlam ve idealleri olan bir meslektaşımızdı. Dürüst bir insandı. Benim üzerimde çok olumlu izlenimler bırakan bir arkadaşımızdı. Meslektaşlarıma ve ailesine başsağlığı dileklerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Cenazeye gelen Vuslat Doğan Sabancı, “Seçkin Beyle gençliğimde, ilk meslek hayatıma başladığımda tanıştım. Hep abi olarak gerçekten bana destek olan, yol gösteren çok önemli bir büyüğümüzdü.  Allah rahmet eylesin. Kızgınlığı yoktu. Her şeye iyilikten bakardı, olumlu bakardı. İyilik dolu bir insandı. Mekanı cennet olsun.” dedi.

Görüntü Dökümü:
———————
-Tabutun görüntüsü
-Cenaze gelenlerden görüntü
-Gönderilen çelenklerden görüntü
-Kızı Seçil Türesay’ın taziyeleri kabul etmesi
-Seçil Türesay ile röp
-Oktay Ekşi ile röp
-Ertuğ Karakullukçu ile röp
-Vuslat Doğan Sabancı ile röp
-Cenaze namazından görüntüler
-Helallik alınması
-Detaylar

=====================

10- AVCILAR’DA KORKUNCA REKLAM TABELASININ ÜZERİNE KAÇIP MAHSUR KALAN KEDİYİ İTFAİYE KURTARDI
 

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da bitişikteki inşaata gelen beton mikserinin sesinden korkup bir işyerinin reklam tabelasının üzerine kaçan ve burada 2 gün mahsur kalan kediyi itfaiye erleri kurtardı.
Merkez Mahallesi’ndeki Reşitpaşa Caddesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen bir bina inşaatına getirilen beton mikserinin sesinden korkan sahipsiz kedi hızla kaçarken bitişikteki bir işyerinin reklam tabelasının üzerine atladı. Kedi buradan inemeyince iki gün mahsur kaldı. Karşı kaldırımdan geçen ve Cuma günü banka sırasında bekleyenlerin fark ettiği sürekli miyavlayan kediyi kurtarmak isteyen çiğköfte satılan işyerinin sahibi Ali Akyol, inşaat ile tabela arasına bir kalas koyarak geçip kurtulması için çaba harcadı. Ancak kedi buradan bir türlü inemedi. Akyol, tavuk eti atarak beslediği sahipsiz kedinin kurtarılması için itfaiyeyi aradı. Kısa sürede gelen Avcılar İtfaiyesi erleri merdivenle ulaşmak istedikleri kediyi kurtarırken reklam tabelasına zarar vermemek için çeşitli yollar denedi. Sonunda itfaiye aracındaki büyük merdiven getirildi. Tırmanan itfaiye erini gören kedi soldaki bir başka reklam tabelasına doğru kaçtı. Bunun üzerine ağ hazırlandı. Yoldan geçenlerin de ilgi ile izlediği kedi kurtarma operasyonunda sahipsiz hayvan boynundan yakalanarak indirildi. İtfaiye erinin okşayarak sakinleştirdiği kedi kısa sürede koşarak gözden kayboldu.

Görüntü Dökümü:
Reklam tabelası üzerindeki mahsur kedi
Ali Akyol kedinin mahsur kalmasını ve kurtarma çabalarını itfaiye erlerine anlatırken
İtfaiye erlerinin merdivenle kediye ulaşma çabası
Kedi itfaiye erinden kaçarken
Aparat ile sıkıştırılan ve ensesinden yakalanan kedi mahsur kaldığı yerden indirilerken
Kedi yerde sakinleştirilirken ve gözden uzaklaşırken
İtfaiye erleri merdivenleri araca yerleştirirken
Genel ve detay görüntüler

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!