Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (ÖZEL) VARYANT VİRÜSTE KORKUTAN “FARE” GELİŞMESİ

– Koronavirüs hayvanlara bulaşmadığından aşı çalışmaları, ‘insanlaştırılmış fareler’ üzerinde yapılıyordu. Ancak bazı araştırmalar, Güney Afrika ve Brezilya varyant virüslerinin normal fare hücrelerini de enfekte edebildiğini gösterdi.

– Uzmanlar, varyant virüslerin başka hayvanları da enfekte edebiliyor olmalarının, yayılımı çok daha hızlandırabileceğini kaydetti.

– Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bülent Polat, 

“Farelere bulaşması, fareden fareye bulaşması ve sonra tekrar insana bulaşması gibi bir olay, böyle bir sirkülasyon virüsün kontrolünü çok daha imkansız hale getirebilir.” 

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER-Mertcan ÖZTÜRK /İstanbul, (DHA) – YAPILAN bazı araştırmalar, Güney Afrika ve Brezilya varyant virüslerinin artık normal fare hücrelerini de enfekte edebildiğini gösterdi. Uzmanlar, varyant virüslerin başka hayvanları da enfekte edebiliyor olmalarının, yayılımı çok daha hızlandırabileceğini kaydetti. 
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bülent Polat, “Farelere bulaşması, fareden fareye bulaşması ve sonra tekrar insana bulaşması gibi bir olay, böyle bir sirkülasyon virüsün kontrolünü çok daha imkansız hale getirebilir” dedi.

Reklam Alanı

NORMAL FARE HÜCRELERİNİ ENFEKTE EDEBİLİYOR
Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını, ilk günden beri bilim insanları tarafından araştırılıyor. Dünyada şu ana kadar binlerce kişinin ölümüne sebep olan virüsün yapısı, nasıl bulaştığı ve yayılım hızına dair yapılan araştırmalara her geçen gün yenisi ekleniyor. Bilim insanları bir taraftan virüsün yapısını araştırırken, bir taraftan da virüsün sonunu getirecek aşı ve ilaçları bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaları yaparken onlara yardımcı olan canlılar ise, pek çok bilimsel araştırmada olduğu gibi ‘fareler’. Ancak, SARS-CoV-2 virüsü insanlarda olduğu gibi, farelerdeki ACE2 enzimine tutunamadığından, çalışmalarını fareler üzerinde sürdürecek virologlar çareyi, ‘transgenik fareler’ üretmekte buldu. Yani çalışmalar, ‘insanlaştırılmış fareler’ üzerinde yapılıyor. Araştırmalar insanlardaki ACE2 enzimleri, farelere enjekte edildikten sonra devam ederken, yakın zamanda Fransa merkezli yapılan bir çalışma, bu durumdaki değişikliği gözler önüne serdi. Çalışmaya göre artık, Güney Afrika ve Brezilya varyant virüslerinin normal fare hücrelerini de enfekte edebildiğini gösterdi. Bu bilimsel çalışmaların hızlanmasına olanak sağlayabilecekken, yeni bir endişeyi de ortaya çıkarıyor. Uzmanlar, varyant virüslerin başka hayvanları da enfekte edebiliyor olmalarının, yayılımı çok daha hızlandırabileceğini  söylüyor. Bu durumda aşılanma ve toplumsal bağışıklığın biran önce sağlanması daha da önem kazandı. 

“GÜNEY AFRİKA VE BREZİLYA MUTANTLARINDA FARKLI BİR ÖZELLİK GÖZLENDİ”
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bülent Polat, “Kovid virüsü bütün dünyayı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Geçici bir rahatlama olduktan sonra özellikle Mart’ın ikinci yarısından itibaren, tekrar dünya genelinde yükselişe geçti. Özellikle aşılama konusunda çok ileri gitmeyen ülkelerde…  Ki bunlar Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkeler. Virüs kısmen bizde de tekrar bir tırmanış gösteriyor. Burada tabii ki en önemli endişe, virüslerdeki bu mutasyon ve oluşan varyant dediğimiz farklılıklar. Bunlardan en çok endişe edileni özellikle Brezilya ve Güney Afrika varyant virüsleriydi. İngiltere’de ortaya çıkan varyant virüsün de yayılım açısından biraz daha kolay bulaşabilirliği söz konusuydu. Ama  özellikle Güney Afrika ve Brezilya mutantlarında farklı bir özellik daha gözlendi. Yeni bir çalışma yapıldı” dedi.

“KOVİD VİRÜSÜ HİÇBİR ŞEKİLDE HAYVANLARI ENFEKTE EDEMİYORDU”
Polat, bilim insanlarının koronavirüse yönelik araştırmalarında insanlaştırılmış farelere ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak,  “Bu çalışmayı açıklamadan önce şunu söylemek lazım ki, bilim insanları özellikle virüsün etkinliğini, bulaşabilirliğini, ona yönelik ilaçları çalışmak için hep fareleri kullanırlar. Önce farelere virüsleri enfekte ederler, sonra da ilaç ve aşı çalışmaları onlarda yapılabilir. Fakat kovid virüsünün normalde insanda bulunan ACE2 enzimine tutunarak hücrelere girdiğini biliyoruz. Ama farelerdeki ACE2  enzimi, insanlardan farklı olduğu için, kovid virüsü fareleri enfekte edemiyordu. Dolayısıyla çalışma şansı bırakmıyordu. O yüzden bir çözüm bulunmuştu, farelere insan geni verilerek, transgenik bir fare oluşturarak, onların bu ACE2 enzimlerini insanlardaki ile aynı hale getirmek mümkün oluyordu. Buna biz ‘insanlaştırılmış fareler’ diyoruz. Bunlarla çok rahatlıkla bilimsel çalışmalar yapılıyordu. Hatta ülkemizde olmadığı için bu fareler ülkeye transfer edildi ve burada üretilerek çalışmalar yapıldı” ifadelerini kullandı.
Yapılan çalışmalarda Brezilya ve Güney Afrika varyantlarında, virüsün artık normal farelere de bulaşabildiğini ifade eden Polat, durumu şu sözlerle özetledi:  “Kovid virüsü hiçbir şekilde hayvanları enfekte edemiyordu, sadece insanları enfekte ediyor ve insanlar arasında bulaşmayı sağlıyordu. Fakat,  son yapılan çalışma bize gösterdi ki , Brezilya ve Güney Afrika varyantları olan virüsler, normal fareleri de enfekte edebiliyorlar. Yani insanlaştırılmış bu transgenik fareler dışında, normal fareleri de enfekte edebildikleri gösterildi. Daha kolay bulaşıyor. Tabii bu bir bakıma önce bir iyi haber olarak, artık çalışmaları normal farelerle de yapabileceğiz şeklinde, işleri kolaylaştıracağı yönünde olumlu imaj oluşturdu.”

“SİRKÜLASYON VİRÜSÜN KONTROLÜNÜ ÇOK DAHA İMKANSIZ HALE GETİREBİLİR”
Bülent Polat, “Ama hemen arkasından şu endişe de ortaya çıktı ki, acaba bu virüs insanlar dışında hayvanlara da bulaşabilir mi? Bu bir endişe kaynağı oldu. Farelere bulaşması, fareden fareye bulaşması ve sonra tekrar insana bulaşması gibi bir olay, böyle bir sirkülasyon virüsün kontrolünü çok daha imkansız hale getirebilir. Çok daha hızlı yayılım ortaya çıkarabilir. Bu bir endişe ama henüz bu konu ile ilgili ciddi bir neticeye ulaşılmış değil. Sadece bir endişe düzeyinde kalıyor” şeklinde konuştu.
‘Ama bu şunu gösteriyor ki, biz aşı konusunda elimizi çok çabuk tutmalıyız’  diyen Op. Dr. Polat,  “Biran önce gerek aşıyla oluşan, gerekse hastalıklar sonucu oluşan toplumsal bağışıklığı yüzde 70-80’ler düzeyine çıkartmamız lazım ki virüsün bu olası, endişe verici bulaşıcılığından kurtulalım. O yüzden de bu endişeyi yaşamak aşı konusunda daha da hızlanmamızı gerektiriyor. Şükürler olsun ki Türkiye’de Mart-Nisan aylarında önemli ölçüde aşılanma sağlanacak. Görüyoruz ki Amerika, İngiltere ve İsrail’de hızlı bir şekilde ölüm oranlarında düşmeler var. Ama aşı konusunda geri kalmış Almanya, Frans, İtalya gibi ülkelerde hala günlük 250, 400, 500 kişiye ulaşan ölümler görüyoruz. Ülkemizde de yavaş yavaş artma eğilimi gösterdi. Dolayısıyla bu çalışmalar bize, aşılama konusunda hızlanma gerektiğini bir kez daha vurgulamış oldu” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
—————— 
-Hayvan görüntüleri
-Dr. Bülent Polat ile röp. 
-Lab. görüntüleri(Arşiv) 
-Muhabir anonsları(Beyza Nur GÜLER) 
-Genel  ve detay

=================

2- BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NUN “YARDIMA HAZIR” DEDİĞİ  “NENE HATUN” HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Ali AKSOYER – İstanbul DHA –  ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Süveyş Kanalı’ndaki kazaya yardım için işaret ettiği “Nene Hatun” gemisi havadan görüntülendi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Süveyş Kanalı’ndaki kazayla ilgili, “Yardım önerimizi yaptık ve onlardan olumlu bir yanıt gelirse yardım götürürüz.” dedi. Karaismailoğlu, “Bizim Nene Hatun gemimiz böyle büyük operasyonları yapacak dünyadaki sayılı gemilerden bir tanesi. Burada zaten İstanbul Boğazı’nı yönetiyor arkadaşlarımız. Arkadaşlarımız hazır bekliyor. Olumlu bir yardım çağrısı olursa gereğini yaparız” diye konuştu.
Bakan Karaismailoğlu’nun bahsettiği Türkiye’nin ilk acil müdahale gemisi “Nene Hatun” her türlü hava şartında görev yapabilecek niteliklere sahip olması nedeniyle, gemi kazalarına, deniz kirliliğine ve yangınlara karşı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün operasyonel gücünü arttırıyor.
Yalova’da inşa edilen ve 2015 yılında denize indirilen 88 metre uzunluğa, 18 metre genişliğe, 4291 groston ağırlığa sahip “Nene Hatun”, dünyanın en zorlu suyolu olan Türk Boğazları bölgesinde 7/24 hizmet veriyor. 18 knot seyir hızına, 205 ton çeki gücüne sahip gemide, 20 yataklı hastane yer alıyor. Saatte 9600 metreküp su basabilen gemide yatay 150 metre, dikey 70 metre su püskürtme kabiliyetine haiz yangın söndürme sistemi olan fi-fi 3 notasyonu bulunuyor. Bordalarında bulunan kollar aracılığıyla deniz kirliliğine müdahale yeteneği ve 1000 metreküp atık taşıma kapasitesine sahip olan gemide, kirlilik ölçüm laboratuvarı, dp 2 dinamik konumlandırma sistemi, 25 ton kapasiteli güverte kreyni mevcut. Gemide 100 metre derinliğe insanlı dalış yapabilecek derin su dalış sistemi bulunuyor. Dalgıçlar, 100 metreye kadar olan herhangi bir batığa, helyum-oksijen ve hava dalışları ile dalış yapabiliyor.

Görüntü Dökümü;:
————
-Geminin havadan görüntüsü
-Geminin aktüel görüntüsü

===============

3- (ÖZEL)BAĞCILAR’DA ORTALIĞIN SAVAŞ ALANINDA DÖNDÜĞÜ KAVGA KAMERADA: 7 YARALI

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR/ İSTANBUL,(DHA)   – BAĞCILAR’DA akraba olan iki grup arasında kadınların da dahil olduğu taşlı sopalı kavga çıktı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavga anları güvenlik kamerası ve cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. 7 kişinin yaralandığı kavgada 3 kişi gözaltına alındı. 
Olay, önceki gün akşam saatlerinde Esenler Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre, akraba olan iki aile arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından iki grup, cadde üzerindeki taraflardan birine ait iş yerinde kavga etti. Kavga caddeye taşınca ortalık savaş alanına döndü. Kadınların da karıştığı ve yumruk, taş, sopaların kullanıldığı kavgada 7 kişi yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri sevk edildi. Polis kavgası sonlandırdıktan sonra Abdulbaki E., Suat K. ve Fatih E.’yi gözaltına aldı. 

KAVGA ANI GÜVENLİK VE CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI
Yaşanan kavga ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına ve çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, bir kadın ve iki kişinin iş yerine geldiği, elindeki sopalarla iş yeri sahibini dövdükleri, sandalye fırlattıkları ve ardından kavganın caddeye taşındığı görüldü. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde ise, kalabalık grubun taşlı sopalı birbirine vurduğu ve bir kişinin aldığı darbeyle yere yığıldığı görülüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————
Güvenlik kamerası görüntüleri
Kavga anı
Cep telefonu görüntüsü
Kavga anı ve detayları

===================

4- (Havadan görüntülerle) ZEYTİNBURNU’NDA KARAYA OTURAN GEMİNİN YAŞAM ALANI KARAYA ALINDI

– Zeytinburnu’nda karaya oturan geminin söküm işlemi devam ediyor

Haber – Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL, (DHA) Ocak ayında Zeytinburnu sahilinde karaya oturan geminin yerinde söküm işlemi devam ediyor. Geminin yaşam alanı olarak kullanılan bölgesi kesilerek karaya alındı.
Marmara Denizi’nde şiddetli fırtınanın etkisiyle 29 Ocakta Zeytinburnu, Ahırkapı’da Morini Limanına kayıtlı ve Comoros Bayraklı “STREAMLINE” isimli kargo gemisi sürüklenerek karaya oturmuştu. 11 Haziran 2018 tarihinden itibaren boş olarak Ahırkapı Serbest Demir Alanında demirlemiş haldeyken sürüklenen ve karaya oturan gemi için yapılan incelemeler sonucu yerinde söküm işlemine karar verildi. Geminin parçalanmasına karar verilmesinin ardından hazırlıklar tamamlanarak yerinde bozum ve söküm işlemi başladı. 8 Mart günü başlayan çalışmalarda oksijen tüpü kullanılarak kesilen dev demir parçalar vinç ile karaya çıkarılıyor. Geminin yaşam alanı olarak kullanılan bölgesi de bugün kesilerek tamamen karaya alındı. Çalışmaların başladığı 8 Mart tarihinden itibaren 45 gün içinde geminin tamamen parçalanması planlanıyor.

Görüntü dökümü
——————
Yaşam alanının karaya devrilme anı cep telefonu
Çalışmaların havadan görüntüsü
Genel ve detay görüntüler

=============

5- (ÖZEL) – “ÖNCE OTOBÜS ŞOFÖRÜ, SONRA GÖREVLİ 3 KİŞİ DÖVDÜ” İDDİASI

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İstanbul,(DHA) – Yenibosna’da, Taksim’e gitmek için bineceği özel halk otobüsünün hareket etmesi üzerine, durdurmak için kapıya eliyle vuran Atakan Temizkan, bu nedenle şoförün saldırısına uğradığını iddia etti. Cebinden çıkardığı biber gazını otobüs şoförünün yüzüne sıkarak kurtulduğu belirten Temizkan, kaçmaya çalışırken bu kez de görevli 3 kişi tarafından dövüldüğünü iddia etti. 
Taksim’e gitmek için her sabah otobüse bindiği Yenibosna Metro otobüs durağına gelen Atakan Temizkan (23)’ın iddiasına göre, önceki gün Yenibosna Metro-Taksim seferini yapan özel halk otobüsünün hareket ettiğini görünce yetişmek için koşmaya başladı. Duraktan çıkmaya çalışan otobüse yetişen Temizkan, şoföre çeşitli el hareketleri yaparak durmasını istedi. Şoförün durmayarak yola devam etmesi üzerine Temizkan, eliyle otobüsün kapısına birkaç kez vurdu. Bunun ardından duran otobüse binen Atakan Temizkan, iddiasına göre, kapıya vurduğu gerekçesiyle şoförün saldırısına uğradı. Temizkan, otobüse bindiği an, şoförün, yakasına yapışarak kendisini aşağı indirip vurmaya başladığını söyledi. Cebinde taşıdığı biber gazını şoförün yüzüne sıkarak kurtulan Atakan Temizkan bu kez de 3 kişinin saldırısına uğradığını iddia etti. Yaşadığı saldırılar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Temizkan, kendisine saldıranlarla karşılaşmamak için o günden sonra otobüse binmek için bir sonraki durağa yürüyerek gittiğini belirtti.

BİBER GAZI SIKARAK KURTULDU
Atakan Temizkan, yaşadıklarıyla ilgili olarak “Ben Yenibosna’da oturuyorum. Yenibosna otobüs durağından her gün iş için Taksim’e geliyorum. 08.40 otobüsüne binmeye çalışıyordum. Bunların, iki dakika önce kaldırma huyu var. Bazen kafalarına göre 2 dakika önce kaldırıyor. Ben 153’ü aradım, bildirdim. Bana, hiçbir şey yapamayacaklarını, amirlerinin izniyle son saniyede saat değişikliği yapabileceklerini söylediler. Ben, bunun üzerine 08.40’da bineceksem 08.36’da orada olmaya çalışıyorum. O sabah halsiz hissediyordum. Biraz yavaş yürümüşüm. 08.38’de oradaydım. 08.40’da kalkması gereken otobüs tam ben durağa bindiğimde kalktı. Ben otobüse el işareti yaptım, hatta adamla göz göze geldim. Hemen kapının olduğu yana geçtim. Bekliyorum durmasını, durmadı gitti. Ben de hemen otobüsün kenarına elimde vurdum, belki görmemiştir diye. Ama yok, otobüs devam ediyor. Ben koşmaya başladım. Kapıyı açması için kapıya vurdum. Yan aynaya el işareti yaptım durması için. Otobüs durdu, ben de binmeye çalıştım. Binerken adamın amacı farklıymış. Hemen ayağa kalktı beni yakamdan tuttu, otobüsten itti, benimle aşağıya indi. ‘Abi dur, yanlış anlaşılma oldu herhalde’ dedim. Dinlemedi, bana vurdu. Ben de hem korktum hem halsiz hissediyordum. Kendimi savunmak için cebimde biber gazı taşıyordum. Biber gazı sıktım adama. Adam yine yakamı bırakmadı. Bir arkasına döndü kendine gelince. Bir daha bana vurdu, bu sefer isabet ettiremedi. Ben yine sıktım biber gazını. Adam beni bıraktı, ben de hem korktum hem olay büyümesin diye uzaklaşmaya çalıştım.” dedi.

“DURAK BİNASINDAN ÇIKAN 3 KİŞİ SÜPÜRGEYLE DÖVDÜ”
Temizkan, “İşe yetişmeyi düşünüyordum. Az ileride Şirinevler Metro durağı var. Oraya doğru hızlı adımlarla yürümeye başladım. Orada durak binası var. Oradan çıkan 3 kişi beni süpürgeyle kovalamaya başladı. Hızlı koştular ve beni yakaladılar. Dövmeye başladılar. Bir tanesi beni tuttu boynumu kırmaya çalıştı. Zor direndim. Şu an boynum acıyor. Orada bir vatandaş arabadan indi ayırmaya çalıştı. Beni bırakıp gittiler. Kulaklığım vardı kulağımda, o da düştü, paramparça oldu. Şikayette bulundum. Darp raporu aldım. Sırtımda ve gözümde darp var. Kafama vurdular. Hepsi raporda yazıyor” diye konuştu.

OTOBÜSE ARTIK BAŞKA DURAKTAN BİNİYOR
Aldığı darp raporunun ardından polis merkezine giderek şikayetçi olan Temizkan, “Psikolojik olarak da mahvoldum. Her gün karşılaştığımız insanlar bizi öldürmeye çalışmamalı. Ben gerçekten korkmaya başladım. Zaten korkuyordum, o yüzden biber gazı taşıyorum. Asgari ücretli bir çalışanım. Bir kere akbil basıp işe geliyordum. Bu sefer tek araçla da gidemiyorum. O duraktan bir daha binemiyorum. İşe tek ücret ödeyerek gelmemin yolu da buydu” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
-Atakan Temizkan Röp
-Genel ve Detaylar

================

6- KÜÇÜKÇEKMECE’DE 49 KİLOGRAM UYUŞTURUCU HAMMADDESİNİN ELE GEÇİRİLDİĞİ OPERASYON KAMERADA

İSTANBUL (DHA)  KÜÇÜKÇEKMECE’de jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 50 Milyon doz bonzai üretilebileceği belirtilen 49 kilogram sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyon alanları kameraya yansırken, gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri,  Küçükçekmece’de T.B. ve Y.K. isimli şüphelilerin uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaştı. Şüpheliler, T.B. ve Y.K. nın yakalanmamak için 5 farklı adreste ev kiraladıklarını ve sürekli adres değiştirdiklerini belirleyen ekipler, uyuşturucu maddenin Küçükçekmece’de kullanılan bir adreste depolandığını tespit etti. Dedektör köpek Vadi’nin de katılımıyla adreste yapılan aramalarda; dolaba gizlenmiş valiz ve koli içerisinde, işlendiğinde 50 milyon doz Bonzai üretilebilecek toplam 49 kilogram Bonzai hammaddesi olan sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ile hassas terazi ele geçirildi.  Şüpheliler T.B. ve Y.K. haklarında adli işlem başlatılmak üzere gözaltına alındı. Şüpheliler yapılan sorgularının ardından “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Madde Temin Etmek, Uyuşturucu Madde Nakil Etmek” suçlarından haklarında düzenlenen dosya ile çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.  T.B. ve Y.K. isimli uyuşturucu tacirlerinin bağlantılı olduğu diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Görüntü dökümü:
—————
Operasyon anları
Uyuşturucu hammaddesi
Detaylar

================

7- ESENYURT’TA MÜHRÜNÜ KIRDIKLARI KIRAATHANEDE KUMAR OYNAYANLARA 2. KEZ BASKIN

Ali Çağlar TINBEK/İstanbul(DHA) Esenyurt’ta daha önceden kumar oynatıldığı için mühürlenen kıraathanenin mührünü kırıp, yine kumar oynayan 15 kişiye 52 bin lira ceza kesildi.
Esenyurt Osmangazi Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi’nde bulunan kıraathane bir süre önce kumar oynatıldığı gerekçesi ile mühürlendi. Polis ekipleri dün ihbar üzerine kıraathaneye baskın yaptı. Mührü kırılan kıraathanede yine kumar oynayan 15 kişiye pandemi kurallarını ihlal ettikleri ve kumar oynadıkları için 52 bin 35 lira para cezası kesildi. Kıraathane sahibine mühür bozmaktan işlem yapıldı. Kıraathane ikinci kez Esenyurt İlçe Zabıta Ekipleri tarafından mühürlendi.

Görüntü dökümü
——————-
-baskın anı
-kumar oynayan kişilerin görüntüleri
-işyerinde kumar oynayan kişilerin görüntüleri
-genel ve detaylar

====================

8- ŞİŞLİ’DE KISITLAMADA AÇIK OLAN RESTORANA KORONAVİRÜS BASKINI

*31 kişiye 110 bin lira ceza kesildi.

Ali Çağlar TINBEK/ İSTANBUL (DHA) Şişli’de kapalı olması gereken saatlerde açık olan restorana baskın düzenlendi. Restoranda bulunan 31 kişiye 110 bin lira para cezası kesilirken, baskın anı kameraya yansıdı.
Şişli Mahmutşevketpaşa Mahallesi’nde koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı olması gereken saatlerde açık olan restorana geçen Salı akşamı baskın düzenledi. İçeride bulunan 31 kişiye toplam 110 bin 944 lira para cezası kesildi. Baskın anı kameraya yansıdı.

Görüntü Dökümü
-mekâna düzenlenen baskın anı
-mekânda bulunan kişilerin görüntüleri
-genel ve detaylar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!