Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (Havadan görüntülerle ) – 36 YILLIK RAMİ HALİ, BAŞAKŞEHİR’DEKİ MODERN ÇARŞIYA  TAŞINIYOR 

Esma MURAT- Serdar ALTINTEPE- Kubilay ÖZEV / İSTANBUL, (DHA) – İstanbul’da 36 yıldır faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali, Başakşehir’de Şahintepe Mahallesi’nde inşa edilen Avrupa’nın en büyük ve en modern kapalı çarşısı olma özelliği taşıyan “İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı”na taşınmaya hazırlanıyor.  İstanbul Gıda Toptancılar Tüccarlar Derneği Başkanı Mustafa Karlı, “Nisan’da bütün dükkanların teslimatları bitecek. Bizler de çok kısa bir süre içerisinde taşınacağız” dedi. 

“AVRUPA’NIN EN LÜKS EN MODERN ÇARŞINI BİTİRDİK”
Rami Gıda Toptancıları Hali ,1985 yılında Eminönü Unkapanı’ndan Rami’ye taşınmıştı.  Hayallerinin gerçek olduğunu söyleyen   İstanbul Gıda Toptancılar Tüccarlar Derneği Başkanı Mustafa Karlı,  “1985 yılında geçici olarak Rami’ye geldik.  Maalesef 36 yıldır buradayız. Bu süre içerisinde toptancılar olarak çok büyük mücadeleler verdik. İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı’nın 16 Ocak’ta ihalesi yapıldı. İhaleyi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ama mal sahibi biziz. Yaklaşık 3,5 yıl içerisinde sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın en lüks en modern çarşını bitirdik. Şu an İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı tamamen bitmiş durumda sadece dükkanların teslimatları yapılıyor. Nisan’da bütün dükkanların teslimatları bitecek. Bizler de çok kısa bir süre içerisinde taşınacağız” dedi. 

“ÇARŞIMIZIN AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANIMIZ YAPACAK”
Rami Gıda Toptancıları Hali’nde çok çileler çektiklerini söyleyen Karlı, “Alt yapısı olmayan, hijyen koşulları sağlanamayan bir yerde 36 yıl ticaret yaptık. Ama artık yeni taşınacağız yer bizim için çok iyi olacak. İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı hem Türkiyemize hem de esnafımıza bir kalite oldu. Cumhurbaşkanımız da çarşımızın açılışını yapacağını söyledi. Açılışı sonrası bütün vatandaşlarımızın çarşımızı gelip görmesini isterim” diye konuştu. 

“YENİ HAL İSTANBUL TRAFİĞİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”
Çarşıda 1138 bağımsız dükkan, 5 bin 770 metrekarelik umumi depo, 480 metrekarelik 2 restoran, 8 bankalık blok, yaklaşık 2 bin 600 araçlık otopark, 1200 kişilik  cami, ticaret bloğu, tıp merkezi, olduğunu belirten Karlı, “Kuzey Marmara Otoyolu yeni çarşımızın yakınlarından geçecek. Biz hal olarak taşınmakla İstanbul trafiğine büyük katkıda bulunmuş oluyoruz. Bir de hal çalışanlarımıza Toplu Konut İdaresi tarafından bir de konut desteği sağlarsak bizler için çok iyi olacak” ifadelerini kullandı. 
Yeni yer için çok heyecanlı olduğunu söyleyen halde dükkanı bulunan Orhan Ertuğrul ise “Yeni yerimiz çok güzel oldu. Hepimize yeni bir canlılık gelecek. Buradaki herkes anahtarını almaya başladı. Burada çok büyük sıkıntılarımız vardı. En çok araçların gelip gitme sıkıntısını yaşıyorduk. Ama yeni yerimiz güzel oldu” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
-HAVADAN GÖRÜNTÜLER
– İstanbul Gıda Toptancılar Tüccarlar Derneği Başkanı Mustafa Karlı röportajı 
– Rami Gıda Toptancıları Hali’nden aktüel görüntüler 
– taşıyan İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı’ndan aktürel görüntüler 
-Genel ve detay görüntüler 

Reklam Alanı

==================

2- (Özel) ESENYURT’TA YANGIN; YAŞLI KADINI İTFAİYE KURTARDI

Haber – Kamera: Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA) Esenyurt’ta, 4 katlı binanın en üst katında çıkan yangında mahsur kalan 75 yaşındaki Hatice Erkılıç’ı itfaiye ekipleri kurtardı.
Esenyurt Mehterçeşme Mahallesinde bulunan 4 katlı binanın en üst katında saat 12.45 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede çatıya da sıçrayan yangını görenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yürümekte güçlük çeken 75 yaşındaki Hatice Erkılıç’ı dumanların arasından çıkarmayı başardı. İtfaiye ekipleri, kısa sürede çıkan yangını kontrol altına alıp, söndürdü.

HATİCE TEYZE İÇİN KOMŞULARI SEFERBER OLDU
Dumanların arasından kurtulan Erkılıç’ın yardımına komşuları koştu. Erkılıç için evlerinden tabure, battaniye, hırka getiren komşuları, yangın sönene kadar yaşlı kadının yanında bekledi.

“KİMİ BATTANİYE GETİRDİ, KİMİ SANDALYE GETİRDİ”
Yangında büyük korku yaşayan Hatice Erkılıç, “Evde oturuyorduk. ‘Ev yanıyor’ deyip, aşağı indiler. Kendimizi aşağı attık. Beni itfaiyeler indirdi. Sağ olsun üzerime battaniye verdiler. Sağ olsun. Kimi battaniye getirdi, kimi sandalye getirdi” dedi.

“TEYZE ÜŞÜMESİN DEDİK”
Yaşlı kadına yardım eden Neslihan Katırcı, “Teyzeyi görünce hırka, battaniye getirdik. Teyze üşümesin dedik. Biz de yangın olduğu için hemen kendimizi dışarı attık. Evde durmaya korktuk. Teyzeyi tanımıyorum, komşumuz.” dedi.

Görüntü dökümü:
——————
-Çatıdan çıkan dumanlar
-Komşuların Hatice Erkılıç’ın üzerini örtmesi
-Hatice Erkılıç’ın başında bekleyenler
-Hatice Erkılıç ile röp
-Komşu Neslihan Katırcı ile röp
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Yangından çıkan bir kişinin olayı polise anlatması
-Genel ve detay 

===================

3- MALTEPE’DE YANGINDA MAHSUR KALAN 3 KİŞİYİ İTFAİYE KURTARDI 

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL,(DHA)- Maltepe’de 4 katlı bir binanın 2. katında çıkan yangında itfaiye ekipleri mahsur kalan 3 kişiyi merdiven aracıyla kurtardı.
Maltepe Fındıklı Mahallesi Evren Caddesi’nde saat 13.00 sıralarında 4 katlı binanın 2. katında yangın çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında binanın içi dumanla doldu. Binada yaşayanların bir kısmı kendi imkanlarıyla dışarı çıkmayı başarırken, bir kısmı da balkon ve camlarda kurtarılmayı bekledi. Çevredeki vatandaşlar  itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yangın nedeniyle büyük korku ve panik yaşandı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken, bir yandan mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlattı.

3 KİŞİ MERDİVEN ARACIYLA KURTARILDI
Ekipler merdiven aracıyla mahsur kalanları kurtardı. Kurtarılan bir kadın itfaiyeci tarafından sedyeye taşındı. Mahsur kalanlar ambulansla hastaneye kaldırılırken, hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi. Yangın itfaiyenin müdahalesi ile kısa sürede söndürüldü. Bir bina sakini, “Mahsur kalanları kurtardık ekiplerle. Neden çıktığını bilmiyorum. Şu anda kimse yok. Herkes çıktı” diye konuştu. 

Görüntü dökümü:
——————–
-Cam ve balkonlarda bekleyenlerden görüntü
-Mahsur kalanların merdiven aracıyla indirilmesi
-Ambulansa götürülmesi
-Binada yaşayanların görüntüsü
-Bir bina sakinin çocuğuyla araca binmesi
-İtfaiyenin müdahalesi
-Mahsur kalan kişinin dışarı çıkarılması
-Ambulansa taşınması
-Vatandaşlar ile röp
-Genel ve detay görüntüler

==================

4- (Ek bilgilerle) BAKIRKÖY ADALET SARAYI’NDA MÜBAŞİR İNTİHAR ETTİ

Sevda SARIKAYA / İSTANBUL, (DHA) BAKIRKÖY Adalet Sarayı’nda görev yapan mübaşir 7. kattan atladı. Olay yerinde hayatını kaybeden mübaşirin kronik psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi. 
Olay bugün Bakırköy Adalet Sarayı’nda saat 13.00’te meydana geldi. Adliyede mübaşir olarak görev yapan R.E.Y. 7. kattan atladı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, R.E.Y.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Olaya ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
“Bakırköy Adliyemizde mübaşir olarak görev yapmakta olan R.E.Y. bugün saat 13.00’te adliyemizin 7. katından atlayarak intihar girişiminde bulunmuştur. Olay yerine gelen 112 Acil personeli tarafından hayatını kaybettiği tespit edilmiştir. Personelimizin bir süredir kronik psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmekte olduğu anlaşılmıştır. Adalet teşkilatımız adına personelimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve mesai arkadaşlarına başsağlığı dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”   

Görüntü Dökümü:
————————-
-Önlemler, yerde yatan kişi, hastaneye götürülmesi

========================

5- İSTANBUL’DA İKİ HAVALİMANINDA 469 BİN YOLCU PCR TESTİ YAPTIRDI, 4 BİN 875 TEST POZİTİF ÇIKTI

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)  KORONAVİRÜS salgını nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kurulan test merkezlerinde 9 aylık dönemde 469 bin 735 yolcu PCR testi yaptırırken, 4 bin 875 yolcunun testi pozitif çıktı.
Salgın nedeniyle Temmuz 2020’de hizmet vermeye başlayan İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kurulan koronavirüs test merkezi ,yolculara hizmet vermeye devam ediyor.  Açıldığı günden bu yana 7/24 yolculara hizmet veren İstanbul Havalimanı’ndaki koronavirüs test merkezinde  9 aylık dönemde  325 bin yolcu PCR testi yaptırırken, 3 bin 400 yolcunun testi ise pozitif çıktı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 144 bin 735 yolcu test yaptırırken, bunların bin 475’i  pozitif çıktı. Söz konusu iki havalimanında toplam 469 bin 735 yolcunun PCR testi yaptırdığı, 4 bin 875 yolcunun ise testinin pozitif çıktığı belirtildi. Testi pozitif çıktığı için uçağa alınmayan yolcular ise havalimanlarında özel bir alanda bekletilip buradan sağlık merkezlerine gönderiliyor.

SONUÇLAR 2 İLA 4 SAAT ARASINDA ÇIKIYOR 
Havalimanlarında kurulan günlük 5 bin test kapasiteye sahip PCR test merkezine gelen yolculardan boğaz ve burundan alınan sürüntüler, yine burada bulunan laboratuarlarda işlenerek sonuçlar 2 ila 4 saat arasında yolcuya bildiriliyor. Yolcular, 250 TL’ye yaptırdıkları bu testlerin sonuçlarını İngilizce ve Türkçe olarak sonuç verme bankosundan alırken, e devlet ve e-nabız sistemleri üzerinden de sonuçlarını öğrenebiliyorlar. Test merkezinde PCR testinin yanı sıra yolcular Antikor ve Antijen testi de yaptırabiliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yolcuların test merkezine kayıt işlemleri
-PCR testinden görüntüler
-PCR test merkezinden görüntüler
-Çalışanlarından görüntüler
-detay görüntüler

=====================
 
6- ESENYURT’TA ‘BOKSÖRÜM’ DİYEREK SALDIRDIĞI İDDİA EDİLEN SPORCU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

“Sporcu kariyerimi bu şekilde ağızların alarak küçük duruma düşürdüler”

Haber – Kamera: Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA) Esenyurt’ta, ‘Ben Boksörüm’ diyerek insanlara saldırdığı iddia edilen lisanslı sporcu Doğukan Gürünlüoğlu, kendisine iftira atıldığını söyleyerek suç duyurusunda bulundu. Görüntülerin eski olduğunu ve kavga nedeninin ev sahiplerinin kapılarına tahsilatçı yollaması olduğunu söyleyen boksör, “Benim yıllarca emek verdiğim dereceler elde ettiğim sporcu kariyerimi bu şekilde ağızlarına alarak küçük duruma düşürdüler” dedi.
Olay, 4 ay önce Esenyurt’un Akevler Mahallesi’nde bulunan bir sitede gerçekleşti. İddiaya göre, ev sahipleri 2 ay kiralarını aksatmaları üzerine Gürünlüoğlu ailesinin yaşadığı eve adam yolladı. Evlerinin önünde kendilerine hakaret edilmesi üzerine iki grup arasında kavga çıktı. Yaşanan kavga anları ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Doğukan ve ablası Tuğçe Gürünlüoğlu bugün Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na gelerek, suç duyurusunda bulundu.

“EV SAHİBİMİZ TAHSİLATÇI YOLLADI”
Ev sahiplerinin kapılarına kira parasını almak için adam yolladığını söyleyen Doğukan Gürünlüoğlu, “Öncelikle tarafıma yapılan asılsız suç görüntüleriyle, 4 buçuk ay önceki soruşturma dosyasında bulunan bir videoyu alıp, ‘Sporcu değil, lisansı yok’ deyip, iftira atan kişilere yönelik savcılığa her şey delil olarak sunulmuştur. Videoda evimize gelip, kapımızı çalan bize tacizde bulundular. O görüntülerde ailemize tacizde bulunan kişilere karşı nefsi müdafaa yaptığımız anlardır. Bu görüntüleri alıp, sitedeki insanları dövüyorlar diye lanse eden kişi bizim eski bir komşumuzdur. Bu görüntüleri yayarak, bizi sosyal medyada linç etmiştir. Bununla ilgili savcılıkta suç duyurusunda bulunduk. Bu iftirayı atmalarının nedeni de ablamla eski arkadaş olmaları. Husumet yaşadılar. Benim yıllarca emek verdiğim dereceler elde ettiğim sporcu kariyerimi bu şekilde ağızlarına alarak küçük duruma düşürdüler. Pandemi nedeni ile kiralarımızı aksattık. Bu yüzden kapımıza ev sahibimiz tahsilatçı yolladı. Küçük kız kardeşimiz ve ailemizin yanında bize saldırı oldu. Bunun haricinde biz sitede kimse ile kavga etmedik” dedi.

“SÖZLÜ TACİZ VE HAKARETTE BULUNDU”
Tuğçe Gürünlüoğlu, “Kendisi benim eski bir arkadaşımdır. Beni sürekli tahrik ediyor. Site içerisinde yürürken sözlü taciz, hakarette bulundu. Ben mesajları o yüzden attım. O kavga görüntüsünde de kardeşim kavgayı ayırmak için geldi. Öteki video da 4 buçuk ay önce olan video. Kesinlikle 27 Mart’a ait bir video değil.. Bana eski erkek arkadaşımla beraber olup, cinsel içerikli videolar gönderdikleri için bizi sitede istemiyorlar” şeklinde konuştu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”
Suç duyurusunda bulunduklarını söyleye abla kardeşin avukatı Furkan Cıklaşahin “Belli haber kanallarında müvekkilim hakkında yayınlanan röportajdaki şahıs, bir boksörün yaşlıları dövdüğünü, şiddette bulunduğunu, laf attığını ve kimsede huzur bırakmadığını söylemiştir. Lisansının bulunmadığını söyleyerek, medyada ‘Maganda’ diyerek isminin karalanmasına sebebiyet vermiştir. Bu yüzden müvekkilim özel ders verdiği yerde öğrencilerini kaybetmiştir. Müvekkilim milli boksördür. Uluslararası turnuvalarda derece elde etmiştir. Bu röportajı veren kişi, antrenman videolarını çekmiştir. Bu videoları yayınladıktan sonra müvekkilim hakkında bu şekilde iftiralarda bulunmuşlardır. Biz bununla ilgili özel yatın gizliliğinin ihlali, ‘Maganda’ denmesi yüzünden suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Görüntü dökümü:
-Sitede yaşanan bir kavga anı
-Doğukan Gürünlüoğlu’nun maç videosu
-Abla-kardeş ve avukatın adliyeden çıkışı
-Röportaj yapan kadın ile abla kardeşin fotoğrafları
-Avukat ile röp
-Abla Gürünlüoğlu ile röp
-Doğukan Gürünlüoğlu ile röp
-Genel ve detay

==================

7- İETT’NİN BOYAMA İHALESİ SONUÇLANDI: 3 BİN OTOBÜS 16 MİLYON LİRAYA SARIYA BOYANACAK

Uğur ŞAHİN / İSTANBUL,(DHA)   – İSTANBUL’da tüm özel halk otobüslerini İETT çatısı altında toplayan yeni ulaşım modeli kapsamında erguvan ve turkuaz renkteki 3 bin otobüsün sarıya boyanması için düzenlenen ihale sonuçlandı. İhaleyi 16 milyon liraya Öz Hicret Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş kazandı.
İstanbul’da tüm özel halk otobüsleri, 17 Eylül 2020’de İETT çatısı altında birleştirildi. Erguvan ve turkuaz renkteki 3 bin otobüsün, İETT otobüsleri gibi sarı renk olmasına karar verildi.  Bu kapsamda İETT, tek renk olacak otobüslerin sarıya boyanması için 23 Şubat 2021’de ihaleye çıktı. İhaleyi, 16 milyon 73 bin 389 TL ile Öz Hicret Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş kazandı.  Otobüslerdeki renk değişiminin Eylül ayında tamamlanması planlanıyor.  Özel halk otobüslerinin de eklenmesi ile İETT’nin kapasitesinin 6 bin otobüse çıkacağı kaydedildi. Yeni sistemde tüm sürücülerin de tek tip kıyafet giyeceği belirtiliyor.  

Görüntü Dökümü:
——
-Arşiv

=======================

8- ATALAY FİLİZ’İN SAHTE BELGE DAVASI: DÖRDÜNCÜ RAPORDA DA CEZAİ EHLİYETİ TAM ÇIKTI

Haber: Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA)- İstanbul’da öğretmen Fatma Kayıkçı, Ankara’da da Göktuğ Demiraslan ve sevgilisini öldürmekten üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Atalay Filiz hakkında, “Resmi belgede sahtecilik” suçundan 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada mahkemeye dördüncü Adli Tıp Kurumu raporu ulaştı. Raporda sanık Filiz’in cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya hükümlü sanık Atalay Filiz, getirilmedi. Duruşmaya Filiz’in avukatı da mazeret sunarak katılmadı. 

Mahkemeye Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi’nden sanığın cezai ehliyetine ilişin düzenlenen dördüncü rapor ulaştı. Raporda “Cezai sorumluluğunu müessir ve kişide şuur ve hareket serbestini ortadan kaldıracak veya azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve zeka gerililiği saptanmadığı” şeklinde ifadeler kullandı. Sanığın suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak veya azaltacak boyutta bir akli arızanın içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye rastlanmadığı kaydedildi. Raporda Atalay Filiz’in 12 Haziran 2016 tarihinde sanığı bulunduğu suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğunun oy birliğiyle mütalaa olunduğu belirtildi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. 

DAHA ÖNCE ÜÇ RAPOR ALINMIŞTI
Fatma Kayıkçı’yı öldürdükten sonra gözaltına alınarak yargılanmaya başlayan Atalay Filiz, firari olduğu dönemde başkalarına ait kimlikler kullandığı gerekçesi ile hakkında ayrıca bu dava açılmıştı. İstanbul Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Atalay Filiz’in avukatlarının talebi üzerine, Filiz’in akıl sağlığının tespiti için üç ayrı hastaneden üç ayrı rapor alındı. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Adli Tıp Kurumu’ndan gelen üç raporda da Atalay Filiz’in akıl sağlığının yerinde olduğu belirtilmişti.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, öğretmen Fatma Kayıkçı’nın öldürülmesine ilişkin davanın tutuklu sanığı Atalay Filiz’in, firari olduğu dönemde 7 adet sahte kimlik oluşturduğu belirtiliyor. İddianamede sanığın, 7 kez “Resmi belgede sahtecilik” suçundan 14 yıldan 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyor.

Görüntü dökümü:
————-
-ARŞİV

====================

9- İSTANBUL’A YARIN İÇİN POYRAZ UYARISI 
 
İSTANBUL, (DHA) Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’da yarın sabah saatleri için kuvvetli poyraz uyarısında bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerinden fırtına ve kuvvetli fırtına (40-80 km/saat) beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.” uyarısı yapıldı.

================

10- KREDİ KARTIYLA EVLERİN KAPILARINI AÇAN HIRSIZLAR YAKANLANDI

* 3 şüpheli güvenlik kamarasına da yansıdı. 

Adem VAROL / İSTANBUL, (DHA) EYÜPSULTAN ve Esenyurt’ta evlerin kapılarını kredi kartıyla açarak hırsızlık yapan 3 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin binaya giriş çıkış anları ile bir şüphelinin kredi kartıyla kapıyı açmaya çalışması kameralara yansıdı. 
Olay, geçtiğimiz sene Eyüpsultan Rami Yeni Mahallesi’nde meydana geldi. Gürkan Ö.(24), Ziya S.(21) ve Saim A.(19), 05.00 sıralarında girdikleri binada bir dairenin kapısını kredi kart yardımı ile açarak içeri girdi. İçeride uyuyan Ş.S.’nin pantolonundan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, iş yeri kartı, aylık İstanbul kartı, 4 adet banka kartı ve cep telefonu çalan şüpheliler olay yerinden hızla uzaklaştı.

KAPIYI KART İLE AÇMAYA ÇALIŞTI, BAŞARAMADI
Yine Esenyurt’ta 17 Şubat’ta bir dairenin önüne giden şüphelilerden Saim A., yanında bulunan kredi kartı ile kapıyı açmaya çalıştı. Bir süre uğraş veren şüpheli, kapıyı açamayacağını anlaması üzerine hızlıca olay yerinden uzaklaştı. O anlar binada bulunan güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Polis ekiplerinin başlattığı çalışma ile üç şüpheli 25 Mart tarihinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden Saim A.’nın 17, Gürkan Ö.’nün  20 ve Ziya S.’nin 17 suç kaydı olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

OLAY ANI KAMERADA
Eyüpsultan’daki hırsızlık olayında üç şüphelinin mahalleye girdikten sonra, bir binaya giriş ve çıkış anları kameralara yansıdı. Yine şüpheli Saim A.’nın Esenyurt’ta dairenin kapısını kredi kart yardımı ile açmaya çalıştığı, açamayacağını anlaması üzerine olay yerinden uzaklaşması görüntülerde yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
-Şüphelilerin adliyeye sevk anı
-Şüphelinin kapıyı açmaya çalışması
-Üç şüphelinin binaya giriş, ve çıkış anları

===================

11- BEYOĞLU’NDA 8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARDAN YARGILANAN SANIĞIN 43 YIL 6 AY HAPSİ İSTENDİ

Büşra ÇOBAN / İSTANBUL,  (DHA) BEYOĞLU’nda  parkta oynayan 8 yaşındaki bir kız çocuğunu kağıt topladığı el arabasına koyup götürdükten sonra cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan A.Y. (49) hakkında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.29 Nisan 2020’de meydana gelen olayla ilgili verilen mütalaada, sanık A.Y.’nin  “12 yaşından küçük çocuğa karşı cebir ve tehditle cinsel istismar” ve “Cebir ve tehdit ile cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından toplam 43 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.  
İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık A.Y. getirildi. Duruşmaya mağdur çocuk D.A. ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

“MAĞDURA CİNSEL ORGANINI GÖSTERMİŞ”
Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcısı ” Sanığın olay günü parkta oynayan mağdura taş atarak dizini yaraladığı ardından çocuğu kağıt topladığı el arabasının arkasına koyarak sokak arası kuytu bir yere götürdüğü, çocuğun kaçması üzerine onu darp ettiği ve çocuğa cinsel organını gösterdiği tespit edilmiştir. Bu esnanda aynı bölgede fotoğraf çekimi yapmak için yer arayan üç kişinin, mağdur çocuğun ağlama ve bağırma seslerini duymaları üzerine sesin geldiği yöne doğru gittiklerinde çocuğun ağzından ve burnundan kan geldiğini sanığın ise fermuarının ve kemerinin açık olarak oradan kaçmaya başlamasının ardından tanıkların cep telefonu ile bu anları kaydettikleri bildirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

“SPERM ÖRNEĞİ BULUNDU”
Mütalaada ayrıca ” Sanıktan alınan kan örnekleriyle ve mağdur çocuğun üzerindeki kıyafetlerin incelenmesi üzerine Adli Tıp Kurumu raporuna göre kıyafetlerde sperm örneğinin görüldüğü tespit edilmiştir. Sanık her kadar suçlamayı kabul etmese de mağdur çocuğun tutarlı, mantıklı ve güvenilir beyanları, tanıkların beyanları ve Adli Tıp Kurumu raporu neticesinde sanığın “12 yaşından küçük çocuğa karşı cebir ve tehditle cinsel istismar” ve cebir ve tehdit ile cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarını işlediği anlaşılmıştır” ifadelerine yer verilerek sanığın tutukluluk halinin devam etmesini ve 21 yıldan 43 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
Mütalaaya karşı beyanda bulunması için kendisine söz verilen mağdur çocuğun avukatı “Mütalaaya karşı bir diyeceğimiz yoktur, sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep ederiz” dedi. Tutuklu sanık A.Y. ise “Mütalaayı kabul etmiyorum, suçu işlemedim” diyerek beraatını istedi. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek mütalaaya karşı tarafların yazılı beyanda bulunmaları için duruşmayı erteledi.

==================

12- (YENİDEN) KAĞITHANE’DE BÖREKÇİDE ÇATIŞAN ŞÜPHELİLER HAKİM KARŞISINDA 

-17 yıldan 36 yıla kadar hapisleri isteniyor

Haber: Ahmet YEŞİLMEN / İstanbul, (DHA)- Kağıthane’de bir börekçide çıkan silahlı çatışmanın sanıkları Fuatcan Yıldırır, Kaan Yazıcı ve Tuncay Baysal, 17 yıldan 36 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklardan Fuatcan Yıldırır ve Tuncay Baysal mahkeme salonuna getirilirken, diğer tutuklu sanık Kaan Yazıcı ise bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

“BEN ATEŞ ETMEDİM”
Sanık Fuatcan Yıldırır savunmasında, Kaan Yazıcı’nın silahını çekmesi üzerine kendisinin de çektiğini belirterek, “Kaan ateş etti ama ben ateş etmedim. Olayla benim hiçbir alakam yok. Kaan vurulduğu için hastaneye kaldırılınca ben de hastaneye gidip silahımı orada polislere teslim ettim” dedi. 

“ASIL MAĞDUR BENİM”
Sanık Tuncay Baysal da “Kaan sevgilime ‘Sana aşığım, benim olacaksın’ gibi mesajlar atmış. Mesajları görünce ben de kendisine, ‘Neden böyle mesajlar atıyorsun. Biz evleneceğiz’ dedim. Sonra beni sosyal medyadan engelledi. Beni ofisine çağırdı. Kendisi tehlikeli bir insan olduğu için çekindim gitmek istemedim. Bana nerede olduğumu sordu. Ben de börekçide olduğumu söyleyerek oraya çağırdım. Silahı çıkarıp ateş etmeye başladı. Ben de kaçıp dükkanın içinde bir yere saklandım. Kaan ateş ederek yanıma geliyordu. Benim de silahım belimdeydi. Bana yaklaştığını görünce silahımı çektim ve ateş ettim. Omzundan yaralandı. Can havliyle korktuğum için hedef gözetmeksizinin ateş ettim. Dibime kadar geldiğini bilsem aşağı doğru ateş ederdim. Bu durumda asıl mağdur benim. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” dedi. 

“AŞK MESAJLARI ATMADIM”
Kaan Yazıcı ise Tuncay Baysal’ın kız arkadaşına mesaj atmadığını söyleyerek, “Kız arkadaşını mahalleden tanırım. Söylediği gibi aşk mesajları yazmadım. Arkadaş gibi yazışıyorduk. Yazdığımı söylediği mesajları göstersin her şeyi kabul ederim. Bizi oraya çağıran da arkamıza tetikçi yerleştiren de bunlar. Ben börekçinin içine hiç girmedim. Arabadan inince arkamızdan ateş edilmeye başlandı. Ben de kendimi korumak için bir el ateş ettim. Tuncay Baysal kendini korumak için bana bir el ateş ettiyse benim sırtımdaki, kolumdaki vücudumdaki 5 kurşunu kim sıktı? Tuncay’ın beni sırtımdan vurması imkansızdır. Biz orada bize kurulan bir düzenin içine düştük” dedi. Savunmaların ardından tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME
İddianamede, Kaan Yazıcı’nın Tuncay Baysal’ın kız arkadaşını rahatsız ettiği iddiasıyla aralarında anlaşmazlık bulunduğu, 22 Eylül 2020 tarihinde bu meseleyi konuşmak üzere börekçide buluşmayı kararlaştırdıkları, Tuncay ve arkadaşı Sezer’in börekçi önünde bekledikleri sırada Fuatcan ve Kaan’ın geldiği, Kaan’ın Sezer’i sokak arasına konuşmaya davet ettiği, Sezer’in bunu kabul etmemesi üzerine aralarında tartışma çıktığı, tartışma üzerine Kaan’ın kemer bölgesinden silah çıkararak Tuncay’a doğru ateş ettiği belirtildi. Tuncay’ın bunun üzerine börek salonunun içine kaçtığı, Tuncay’ın börek salonuna geçmesiyle Kaan ve Fuatcan’ın da arkasından geldikleri, bu esnada Tuncay’ın da silahını çıkardığı ve börek salonu içerisinde Kaan ve Tuncay’ın yaklaşık 2-3 metrelik mesafeden birbirlerinin kafa bölgesini hedef alacak şekilde birbirlerine ateş ettikleri, bu sırada kapı girişinde bulunan Fuatcan’ın da Tuncay’a doğru silahıyla ateş etiği, çatışma devam ederken Kaan’ın kol ve karnından Tuncay tarafından vurulduğu, bunun üzerine Kaan’ın dışarı doğru kaçmaya başladığı, Fuatcan’ın ise ateş etmeye devam ederken Tuncay’ın fırsatını bularak kafenin üst katına kaçtığı anlatıldı. İddianamede, taraflar arasında meydana gelen çatışma sonucu olaylarla ilgisi bulunmayan müştekiler Erkan Çakmak ve Hacı Mahmut Yıldız’ın da hangisinden geldiği beli olmayan kurşunla vurularak yaralandıkları ifade edildi. Kaan ve Tuncay’ın birbirlerinin ölüm sonucunu gerçekleştirebilecek hayati nitelikteki yerlerini 2-3 metre gibi yakın bir mesafeden hedef alarak ateş ettiklerinin görüldüğü belirtildi. Çatışma olayının yaşanmasından sonra kolluk ekiplerince işlem yapılmak istendiğinde Fuatcan Yıldırır’ın, hakkında soruşturma yapılmasını engellemek için kendi kimliği yerine öz kardeşi Ferhat Yıldırır’a ait kimliği ibraz etmesi sebebiyle iftira suçunu işlediği de ifade edildi.
İddianamede, sanık Fuatcan Yıldırır hakkında  “İftira”, “Olası kasıtla iki kişiye karşı silahla yaralama” ve “Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçlarından 18 yıldan 36 yıla kadar hapis istenirken, sanıklar Kaan Yazıcı ve Tuncay Baysal hakkında “Olası kasıtla iki kişiye karşı silahla yaralama” ve “Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçlarından 17 yıldan 32 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

Görüntü Dökümü: 
——————–
-Çatışmanın güvenlik kamerası görüntüleri
-ARŞİV

================

13- ZORLA BAŞINA KOLONYA DÖKÜP SOSYAL MEDYADA YAYINLANMIŞTI; ŞİKAYETÇİ OLUNMAYINCA DAVA DÜŞTÜ

Sevda SARIKAYA / İSTANBUL, (DHA) BAĞCILAR’da 53 yaşındaki İhsan Ö.’nün başına zorla kolonya döktüğü ve maske taktığı videoyu sosyal medyada paylaşan Osman K. ‘nın (35) 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı. Müşteki İhsan Ö., ifadesinde “Sanığı mahalleden tanımaktayım, biz şakalaşıyorduk şikayetçi değilim” dedi. Mahkeme de İhsan Ö.’nün şikayetçi olmaması üzerine davayı düşürdü. 
Bakırköy 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci dur    uşmaya sanık Osman K., ile müşteki İhsan Ö. katıldı. Sanık Osman K. duruşmadaki savunmasında suç işleme kastının olmadığını belirterek, “Müştekiyi aynı mahallede oturmamız sebebiyle yıllardır tanırım. Olay günü de sadece şaka amaçlı yapmış olduğum bir davranış üçüncü bir kişi tarafından kayda alınmış ve internet ortamında yayınlanmış. Tüm bu durumun yanlış bir anlaşılmadan kaynaklandığını düşünüyorum. Beraatime karar verilmesini istiyorum” dedi. Duruşmada ifade veren müşteki İhsan Ö., de “Sanığı mahalleden tanımaktayım, olay günü biz şakalaşıyorduk, şikayetçi değilim” dedi.

DAVA DÜŞTÜ
Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, müştekinin şikayetçi olmaması sebebiyle davanın düşürülmesini talep etti. Mahkeme de müştekinin şikayetçi olmadığı, atılı eylemin şikâyete tabi olduğu ve şikâyet yokluğu sebebiyle davanın düşürülmesine karar verdi.

İDDİANAME
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Osman K.’nın 19 Mart 2020 tarihinde müşteki İhsan Ö.’yü yanına çağırdığı, yüzüne maske takarak “Virüs vakasına yakalanmış, acil müdahale timi geldi” diyerek müştekinin kafasına sıvı bir madde döktüğü belirtilmişti. Osman K.’nın sözlerine “Tamam tamam aferin sana kesinlikle kimseye bulaşmıyorsun” diyerek devam ettiği anlatılan iddianamede, söz konusu videoyu sosyal medya platformunda paylaştığı anlatılmıştı. Videonun müştekinin oğlu Ahmet Ö. tarafından görüldüğü ve şikâyette bulunulduğu kaydedilen iddianamede, Osman K.’nin “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istemişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————
-ARŞİV

==============

14- YEŞİLKÖY SAHİLİNDE KAFE VE RESTORANLARA KORONAVİRÜS DENETİMİ

Burçak BOZKUŞ – Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL (DHA) – Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Yeşilköy bölgesinde bulunan kafe ve restoranlar denetlendi. Belirlenen 1 buçuk metre kuralına uymayan iş yeri sahipleri uyarıldı. Maske ve dezenfektan kullanımı konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca sahil şeridi boyunca dronelar ile anons yapılarak uyarılarda bulunuldu.
Bakırköy Yeşilköy’de sahil şeridindeki kafe ve restoranları denetleyen polis ekipleri buradaki masaların arasında en az 1,5 metre bulunması ve masalarda birer koltuğun boş bırakılıp- bırakılmadığını denetledi. Bu kurala uymayan iş yerlerine koronavirüs önlemleriyle ilgili genelge hatırlatılırken, gelecek denetimde de uyulmaması halinde cezai işlem yapılacağı bildirildi. Ayrıca sahil şeridi boyunca anonslu dronelar ile vatandaşlar sosyal mesafe ve maske konularında uyarıldı.

“KONTROL ALTINDA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE”
10 yıldır Yeşilköy sahilde bir kafe işleten Agop Akçay, “Sağ olsun arkadaşlar dolaşıyorlar. Denetliyorlar. Uyarı yapıyorlar. Bazen karakoldan bazen belediyeden geliyorlar. Kontrollerini yapıyorlar. Sadece bizlere değil araçlara olsun, deniz kenarlarına olsun her yere yapılması lazım. Güneşli havada sahil tıklım tıklım oluyor. Mühim olan oralar. Kontrol altında tutmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Masalarda mesafeler var 1,5 metre. Zaten masalarda 4 koltuk varsa 2 kişi oturtuyoruz. Müdahale ettiğimiz anlar oluyor tabi ama bazen tartışmalar oluyor. ‘Size ne’ diyenler oluyor. Her şey olabiliyor maalesef” dedi. 

“İNŞALLAH BU SÜRECİ EN KISA SÜREDE ATLATACAĞIZ”
İşletmeci Fırat İmrahor ise, “Denetimlerimiz sürüyor. Biz de kendi içimizde denetliyoruz tüm çalışanları sürekli ve müşterilerimizi. Şu anda her şey güzel. Bakalım devam ediyoruz. Tekrar yasaklar gelecek. İnşallah bu süreci en kısa sürede atlatacağız. Herkesin üzerine düşeni yapmasını umuyorum. Bazı işletmeler yapmıyordur belki bilemiyorum ama herkes üstüne düşeni yaparsa her şey iyi olacaktır” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
—————-
-Denetimden detaylar
-Uyarılarda bulunulması
-İş yeri sahipleri ile röpler
-Anonslu droneler
-Genel ve detay

==================

15- YEŞİLÇAM OYUNCUSU NİLÜFER AYDAN’A CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPİS CEZASI

Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA)  SOSYAL medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Yeşilçam oyuncusu Nilüfer Aydan (Aydan Canbula) “Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. 
Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Nilüfer Aydan (80) ve avukatı Yiğithan Yüksel katıldı. Duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Gökhan Arslanoğlu da hazır bulundu.  Avukat Arslanoğlu “Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.  Sanık avukatı Yüksel de müvekkilinin paylaşımının siyasi bir eleştiri olduğunu öne sürerek, sanığın beraat etmesini talep etti. Son sözü sorulan sanık Aydan “Takdir mahkemenindir, beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Nilüfer Aydan’ı “Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Suçun işlenişindeki özelliklerini, sanığın dosyaya yansıyan kişiliğini ve suç işleme hususundaki eğilimini dikkate alan mahkeme, olumlu kanaat oluşturduğunu belirterek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 

İDDİANAME 
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Nilüfer Aydan’ın 2016, 2017 ve 2018 yıllarında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu işlediği iddia ediliyordu. İddianamede, şüphelinin ifadesinde bazen parkta oturduğu sırada telefonunu gençlere vererek bir şeyler yazdırdığını, suça konu paylaşımları yapıp yapmadığını hatırlamadığını, suça konu paylaşımları telefonunu verdiği gençlerin yazmış olabileceğini söylediği belirtiliyordu. İddianamede şüphelinin, “Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan 1 yıl 5 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep ediliyordu.

==================

16- SULTANGAZİ’DE TERS YÖNDE GERİ GİDEN TIR TRAFİĞİ TEHLİKEYE ATTI

Emin YEŞİL / İSTANBUL, (DHA) SULTANGAZİ’de ters yöndeki trafikte geri geri giden TIR, korku ve paniğe neden oldu. Sürücüsünün durdurmaya çalıştığı TIR şans eseri kazaya neden olmazken, o anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.
Olay, dün saat 15.00 sıralarında Habibler Arnavutköy yolu Sultançiftliği Mahallesi mevkiinde yaşandı. Sürücüsünün ters yöne nasıl girdiği bilinmeyen TIR, trafiğin yoğun olduğu yolda geri geri gitmeye başladı. TIR, geri geri giderken sürücüsü direksiyonu sağa sola kırarak aracı durmaya çalıştı. TIR, bu sırada trafikteki araçlarla çarpışmaktan kılpayı kurtuldu.  Geri giden TIR’ı gören trafikteki diğer sürücüler korku ve panik yaşadı. Bazı sürücüler de o anları cep telefonu kamerası ile görüntüledi. TIR’ın sürücüsü kaza yaşanmadan aracı durdurabildi.

Görüntü dökümü:
———————-
-TIR’ın trafikte geri geri gitmesi
-Tır’ın sağa sola doğru direksiyon kırması

=====================

17- (Ek bilgilerle) TERÖR ÖRGÜTÜ DHKP-C’NİN SÖZDE TÜRKİYE SORUMLUSU YAKALANDI

Ali Çağlar TİNBEK / İstanbul,(DHA)- TERÖR örgütü DHKP-C’nin sözde Türkiye sorumlusu Y.K. ile “Sözde Memur Yapılanması” sorumlusu olduğu iddia edilen Y.G.A. yakalanarak gözaltına alındı. DHKP-C’nin sözde Türkiye sorumlusu olduğu bildirilen Caferi Sadık Eroğlu’nun Şubat ayında tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından Y.K.’nın görevlendirildiği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince koordineli olarak, terör örgütü DHKP-C’ye yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında  dün gece operasyon düzenledi.  DHKP-C Terör Örgütü’nün sözde Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Y.K  isimli kadın Sarıyer’de   “Sözde Memur Yapılanması” sorumlusu olduğu iddia edilen  Y.G.A. isimli kadın da  Üsküdar’da bulunan adreste gözaltına alındı. Polis ekipleri tarafından adreslerde yapılan aramalarda dijital örgütsel materyaller ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre; Y.K’nın 1992’den itibaren defalarca yakalanıp tutuklanan yaklaşık 19 yıl cezaevinde kalan ve cezaevinde terör örgütünün organizesinde açlık grevi eylemlerine katılan, en son Ağustos 2020’de yakalandıktan sonra serbest kalan ancak son operasyonda ele geçirilen dijital verilerde sözde Türkiye sorumlusu olduğu belirlendi.   Ayrıca Y.G.A’nın 2000 yılından itibaren 3 defa cezaevine giren ve aynı şifreli dokümanlarda “Memur Sorumlusu” olduğu anlaşıldı.  DHKP-C’nin sözde Türkiye sorumlusu olduğu bildirilen Caferi Sadık Eroğlu’nun Şubat ayında tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından Y.K.’nın görevlendirildiği ifade edildi.

Operasyona ilgili detaylar ortaya çıktı. Y. K’nın 2012 yılında, Yenibosna 75 Yıl Polis Merkezi’ne yönelik uzun namlulu silahla saldırının  planlayıcısı olduğu, yine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Emniyet Yerleşkesine  DHKP-C Terör Örgütü Üyesi Elif Sultan Kalsen tarafından uzun namlulu silahla yapılan saldırı ile  yine 2012 yılında Gaziosmanpaşa’da bir polis memurunun restoranda silahla vurulması olaylarının  talimatını veren kişi olduğu öğrenildi.  Örgütün sözde memur yapılanması sorumlusu olduğu iddia edilen Y. G. A’nın da  Ankara’da KHK ile ihraç edilen memurların, Anafartalar Caddesi’nde gerçekleştirdiği eylemlerin planlayıcısı olduğu öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

Görüntü Dökümü:
————
-Operasyon anları
-Zanlıların sağlık kontrolü görüntüsü
-Genel ve detaylar 

=================

18-(Ek bilgi ve görüntülerle) İSTANBUL’DA HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU: 28 GÖZALTI

* Operasyon anları kamareya yansıdı. 

Haber-Kamera: Çağrı ÇALIŞKAN-Murat SOLAK- Ali ÇAĞLAR TİNBEK / İSTANBUL (DHA)
İSTANBUL’da sabah saatlerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik çok sayıda adrese helikopter destekli eş zamanlı operasyon düzenlendi. 28 şüpheli gözaltına alınırken, düzenlenen uyuşturucu operasyonu da kameraya yansıdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları uzun süreli teknik ve fiziki takibin sonucunda kimliklerini belirledikleri 52 şüpheliyi yakalamak için harekete geçti. Sabah saatlerinde eş zamanlı olarak çok sayıda adrese Özel Harekat ekiplerinin desteğinde operasyon yapıldı.  Ümraniye merkezli Çekmeköy, Sancaktepe ve Tuzla ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda 28 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 16 şüphelinin firari olduğu belirlenirken, 6 şüphelinin cezaevinde, 1 şüphelinin asker olduğu ve 1 şüphelinin de öldüğü tespit edildi.  Yapılan aramalarda sentetik kannabinoid ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

OPERASYONA “PARS” İSİMLİ NARKOTİK KÖPEĞİ DE KATILDI
Ümraniye Necip Fazıl Mahallesi Samet Sokak üzerine bulunan iki adrese de operasyon kapsamında baskın düzenlendi. Operasyona “Pars” isimli Narkotik Köpeği de katılırken polis helikopteri havadan destek verdi.  Adreste yapılan aramanın ardından bir şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Görüntü Dökümü:
————————
-Operasyondan görüntü
-Narkotik köpeğinin arama yapması
-Ele geçirilen uyuşturucular
-Şüphelilerden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

=================

19- ŞİŞLİ VE KADIKÖY’DE “KIRMIZI ÇİZGİ” UYGULAMASI VE KORONAVİRÜS DENETİMLERİ

Haber-Kamera:  Cengiz ÇOBAN – Beyza Nur GÜLER-Buğra BENLİOĞLU – İsa ALMAÇAYIR- İstanbul DHA – İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından yayaların trafikteki güvenliğinin sağlanması ve yaya geçişlerine farkındalığının oluşturulması amacıyla başlatılan “Kırmızı Çizgi” uygulaması kapsamında, İstanbul genelinde birçok noktada yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekildi.  

ŞİŞLİ KAYMAKAMI: TÜM SÜRÜCÜ VE YAYALARIMIZA HASSASİYET GÖSTERMELERİNİ RİCA EDİYORUM
Şişli’de de Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Şişli Belediye Başkanı Muammer keskin, bir yaya geçidine kırmızı çizgi çekti. Şişli de şu ana kadar 8 noktada yapılan uygulama, yarın itibarıyla 30’a yakın yerde yapılarak tamamlanacak.  Öte yandan Kaymakam Türkel ve beraberindeki görevliler, yeme-içme yerlerinde de denetim gerçekleştirdi. Esnaf, özellikle müşteri sayısında kısıtlamaya uyulması, girişlerde HES kodu sorulması, açılış ve kapanış saatlerine uyulması konularında uyarıldı. 
Uygulama ile ilgili konuşan Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, şunları söyledi: 
“Trafik konusu gerçekten çok önemli. Ben de aslında kendim bir trafik kazası mağduruyum. Tüm sürücülerimize, yayalarımıza hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Son zamanlarda trafik kazaları azaldı. Buna bağlı ölümler de azaldı ama gönül arzu eder ki hiç olmasın. Özellikle yerel yönetimler, hükümetimiz, merkezi yönetim… Bu konuya çalışmamız, önem vermemiz, vatandaşları uyarmamız lazım. Hız konusunda, trafik kuralları konusunda kurallara uymamız lazım”

“ÖNCELİK HAYATA, ÖNCELİK YAYAYA”
Şu anda 8 noktada bu uygulama yapıldığını ifade eden Türkel, şöyle devam etti: 
“Yarın da devam edecek.  Buradaki amacımız, trafik ışığı ya da görevli yoksa, buraya şerit çekeceğiz ki bu bizim kırmızı çizgimiz demektir. Yaya yola adımını atar atığı an artık öncelik yayanın. Dolayısıyla öncelik hayata, öncelik yayaya diyoruz. Bu konuda yarına kadar 20 noktayı bu şekilde düzenleyeceğiz. Her yere İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği afişleri de astık. Arzu ediyoruz ki hiç trafik kazası olmasın, ölümler, yaralamalar, ekonomik kayıplar gerçekleşmesin”

“30’A YAKIN NOKTADA BU UYGULAMAYI TAMAMLAYACAĞIZ”
Şişli Belediye Başkanı Muammer keskin ise,  “Bu konu çok çok hassas. Biraz önce sayın kaymakamın da ifade ettiği gibi aileleri, bireyleri ilgilendiriyor.  Belki 1 can bile kurtarsak, bizim açımızdan mutluluk ifade eder. Biz Şişli’nin ana arterlerinde, merkez yerlerin tümünde arkadaşlarımızın belirlediği 30’a yakın noktada bunu tamamlayacağız” diye konuştu. 

YEME-İÇME YERLERİ DE DENETLENDİ 
Öte yandan Şişli’deki bazı yeme-içme yerlerini de denetleyen Kaymakam Türkel, “Biliyorsunuz dinamik denetim modeline geçtik. Bu çerçevede hemen hemen her gün ekiplerimiz sahada. Biz de daire amirlerimiz ile sahadayız. Özellikle yeme-içme yerlerine ziyarette bulunduk. Ziyaret amacımız rehberlik etmek, yol göstermek. Özellikle müşteri sayısında kısıtlamaya uyulması, girişlerde HES kodu sorulması, açılış ve kapanış saatlerine uymalarını rica ediyoruz esnafımıza” dedi. 

Kadıköy’de de kaymakam Mustafa Özarslan ve öğrenciler yaya geçitlerinin beyaz renkli şeritlerinden bazılarını kırmızı renge boyadı. Özarslan ve öğrenciler sürücülere broşürler dağıttı.
Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan “Uygulamamızın gerekçesi 2018 yılından  toplam  kazaların içerisinden yüzde yaklaşık 17 ‘si yayalara çarpma şeklinde gerçekleşti. Yine aynı yılda   bu kazalardan ölümlerin yüzde 23’ü de yayalardan oluştu.Bu gerekçeyle bunlar büyük rakamlar yayalar açısından. Bundan dolayı da 2019 yılında İçişleri işleri bakanlığımız yaya öncelikli trafik yılı ilan etti. Şu anda bütün Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de saat 12.00-15.00 saatleri arasında yaya öncelikli uygulamamızı, politikamızı tanıtmak, bir farkındalık yapmak  için şu anda burada böyle bir uygulamayı yapıyoruz. Buradaki  temel bilgi, trafik kanunlarından  trafik ışıklarının olmadığı yerlerde, levhalı olan yerlerde yaya geçitlerinde ve  okul geçitlerinde kavşak giriş ve çıkışlarında  öncelikle geçiş hakkı  yayalara öncelik veriyoruz” dedi. Özarslan, “Geçerken ve geçmek üzereyken sürücülerimizin yavaşlayıp bu hakkı yayalara vermesi lazım. Burada iki tarafın da sorumluluğu var. Hem yayalarımızın hem de sürücülerimizin. Sürücülerimiz bu işaretleri dikey ve yatay işaretleri görüldüğü zaman yavaşlaması lazım. Yayalarında  daha dikkatli çevreyi gözlemleyerek geçmesinde fayda var. Yani iki tarafın da burada sorumluluğu var” diye konuştu.
 
Görüntü Dökümü
 —————
//ŞİŞLİ
-Kırmızı çizgi uygulamasından görüntüler
-Şişli Kaymakamı ve Belediye Başkanının kırmızı çizgi çekmesi 
-Karşıdan karşıya geçmeleri
-Yaya geçidinden detaylar 
-Yeme-içme mekanları denetimi 
-Kaymakam ve Belediye Başkanı ile röp. 
-İşletme çalışanlarının konuşmaları 
-Genel ve detay

//KADIKÖY
-Kaymakam Mustafa Özarslan ve öğrencilerden görüntü
-Öğrencilerin ellerindeki pankart
-Yaya geçidinden geçmeleri
-Yaya geçidini bir kısmını kırmızıya boyanması
-Sürücülere bröşür dağıtmaları
-Kaymakam açıklama
-Genel ve detay görüntüler
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!