Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- KARTAL’DA OTOMOBİL AYDINLATMA DİREĞİNE ÇARPTI; POLİS, SÜRÜCÜ OLDUĞUNU İDDİA EDEN KADINA İNANMADI

Haber-Kamera: Çağrı ÇALIŞKAN / İSTANBUL(DHA)
Kartal’da aşırı hızlı olduğu iddia edilen otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu aydınlatma direğine çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlattı. 
Olay saat 00.45 sıralarında Kartal Uğurmumcu Mahallesi Şehit Aydın Çelik Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre cadde üzerinde seyir halindeki 33 B 4826 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu önce kaldırıma çıktı ardından aydınlatma direğine çarptı. Yıkılan direğin üzerinden geçen otomobil şarampole yuvarlanmaktan son anda kurtuldu. Sürücü kazayı yara almadan atlattı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Trafik polis ekipleri otomobili kullandığını iddia eden kadına kaza ile ilgili sorular sordu. Sürücü olduğunu iddia eden kadını şoför mahalline oturtan polis ekipleri, otomobili kadının kullandığına inanmadı. Olay yerine gelen kadının yakınları, polislerin kadına yönelttiği sorulara tepki göstererek “Kızı çapraz sorguya alıyorlar” ifadelerini kullandı. Polis ekiplerine “Avukatım yolda geliyor” diyen sürücünün yakınlarını polis ekipleri, sakin olması konusunda uyarıda bulundu. Kazayla ilgili ilgili soruşturma sürüyor.  

Görüntü Dökümü: 
—————-
-Polis ekiplerinden görüntü 
-Kaza yapan otomobilden görüntü 
-Yıkılan elektrik direğinden görüntü 
-Sürücünün yakınlarının tepki göstermesi 
-Genel ve detay görüntüler

===============

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKİY ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ 

Reklam Alanı

Haber: Gülseli KENARLI – Kamera: Harun UYANIK / İstanbul, (DHA)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin katılımıyla 9’uncu Ukrayna-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Toplantısı yapıldı. Huber Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin ikili görüşmesi 3 saat sürdü, ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirildi. İki lider görüşmelerin ardında ortak basın toplantısı düzenledi. 

Basın toplantısına, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleksii Reznikov, Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Ukrayna Savunma Bakanı Andrii Taran, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba katıldı. Toplantıda iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmasında, “Türkiye olarak Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini güçlü biçimde savunduk. Kırım’ın ilhakını tanımama yönündeki prensip kararımızı bir kez daha teyit ettik. Ukrayna’nın uluslararası toplumu Kırım konusunda bir araya getirmeyi hedefleyen girişimi Kırım Platformu’nu desteklediğimizi belirttik. Bu girişimin Kırım Tatarları dahil olmak üzere tüm Kırım halkları, Kırım ve Ukrayna’nın geneli için olumlu neticelere vesile olmasını arzu ediyoruz. Ana vatanlarını terk etmek zorunda kalan Kırım Tatarı kardeşlerimizin hayat standartlarının iyileştirilmesi bizim için tarihi ve insani bir mesuliyettir. Ukrayna’yla bu konuda da fikir birliği içinde olduğumuzu görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kırım Tatarı soydaşlarımız için konut ve cami inşası projelerimiz mevcuttur. Konut projesine ilişkin olarak az önce ilk somut adımı atmış olduk. Cami projesinde de yakın zamanda ilerleme kaydetmeyi ümit ediyoruz” dedi. 

KARADENİZ 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz’in bir barış, huzur ve işbirliği denizi olmaya devam etmesi temel hedefimizdir. Ortak coğrafyamızda ne suretle olursa olsun gerilimin artmasını arzu etmiyoruz. Bu minvalde kıymetli dostumla Ukrayna’nın doğusundaki güncel duruma dair fikir teatisinde bulunduk. Mevcut krizin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve uluslararası hukuk temelinde barışçı ve diplomatik yöntemlerle çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Son dönemde sahada gözlemlediğimiz endişe verici tırmanmanın bir an evvel son bulmasını, ateşkesin sürmesini ve ihtilafın Minsk anlaşmaları temelinde diyalog yoluyla çözüme kavuşturulmasını temenni ediyoruz. Bu hususta gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu, Donbass bölgesinde zor şartlarda istikrarın tesisi ve ateşkesin devamı noktasında üstlendiği görevi sürdürüyor, sürdürmeli. Misyonun herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan görevini yerine getirmesini önemsiyoruz. Gerekli şartların sağlanması ve gözlemcilerin can güvenliklerinin temini meselenin barışçıl yollardan halli için zaruridir. Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Kuruluşundan bu yana Türk büyükelçiler tarafından idare edilen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının bu en büyük misyonunun çalışmalarına bugüne kadar sağladığımız desteği bundan sonra da devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. 

TURİZM 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün değerli dostum ile ekonomik ve beşeri bağlarımızın en önemli unsuru olan turizmi de ele aldık. Türk ve Ukrayna vatandaşları karşılıklı olarak pasaportsuz birbirlerinin ülkesini ziyaret edebiliyor. Malumunuz güvenli turizm sertifikası ile misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacak bir sistem kurduk. Geçen seneden geliştirdiğimi tedbirlerle ve aşılamayla Ukraynalı dostlarımızı bu yılda misafir edeceğiz” şeklinde konuştu.

KIRIM TATARLARI 
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Karadeniz’de güvenlik ve meydan okumalara ortak karşı koyma adımlarını kapsamlı şekilde görüştük. Kiev’in ve Ankara’nın gerek tehdit gerekse onlara verilmesi gereken tepki konusundaki vizyonunun aynı olduğunu belirtmek istiyorum. Türkiye’nin, egemenliğimizin ve toprak bütünlüğümüzün yeniden tesis edilmesi konusundaki desteği Ukrayna için son derece önemlidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan söz konusu desteğin devam ettiğini ve Türkiye’nin bu yöndeki tutumunun değişmeyeceğini duyduğuma sevindim. Geçici olarak işgal edilmiş Ukrayna toprakları olan Dombas ve Kırım’daki durum hakkında Türk tarafına ayrıntılı bilgi verdim. Ayrıca Kırım’daki insan hakları ihlalleri devam eden yarımadanın askerileştirilmesi hakkında da bilgi paylaştım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırım Platformu formatına ve 23 Ağustos’taki Kiev’de gerçekleştirilecek zirvenin açılış törenine katılmaya hazır olduğu için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu Ukrayna’nın ve ortaklarının Kırım’ın işgalden kurtarılması ve Ukrayna ile Kırım Tatar halklarının haklarının korunması konusunda çok kararlı olduğuna dair çok güçlü bir mesaj olacaktır” ifadelerini kullandı. 

İKİLİ TİCARET 
Zelenskiy , “Görüşmede ticari ve ekonomik ilişkiler üzerinde de durduk. İkili ticaretimizin serbestleştirilmesi son derece önemlidir. Ticaret hacmimizin ciddi artışı Serbest Ticaret Anlaşmasının imzalanmasıyla mümkün olacaktır. Böyle bir adım büyük bir sorumluluk içeriyor ve her iki ülkenin milli çıkarlarına göre atılması gerekiyor, iki ülke arasında ilgili kurumların, tartışmalı konularda kapsamlı denetim yapmaları ve söz konusu anlaşmanın imzalanmasını sağlayacak uzlaşmayı bulmaları konusunda mutabık kaldı” dedi. 

SAVUNMA SANAYİ 
Zelenskiy, “Enerji alanındaki iş birliğimizi de ele aldık. Savunma sanayisi alanındaki iş birliğinin perspektifleri de gayet büyük. Savunma sanayisi, stratejik ortaklığımızın itici gücüdür. Cumhurbaşkanı’yla uçak yapımı alanında iş birliğimizi de ele aldık. Söz konusu alan her iki ülke için de son derece önemli. Buradaki amacımız net projelerin hayata geçirilmesi, ortak işletmelerin oluşturulması, tecrübe ve teknoloji paylaşımıdır. 17 Ocak 2021 tarihinde Türkiye’nin kıyılarında ARVIN yük gemisi kazaya uğradı. Türk sahil güvenliği, mürettebat üyesi 5 Ukraynalıyı kurtardı. Türk kurtarıcılar Ukrayna’nın devlet nişanıyla ödüllendirildi. Bu, ortak tarihimizin, dostluğumuzun ve Ukrayna-Türkiye ilişkilerindeki özel ruhun bin örneğinden sadece bir tanesidir” şeklinde konuştu. 

Görüntü Dökümü:
——————–
– Toplantıdan görüntüler
– Erdoğan’ın açıklamaları
– Zelenskiy’nin açıklamaları
– İmza töreni 
– Detaylar 

10.04.2021 – 21.09 Haber Kodu : 210410201
10.04.2021 – 21.13 Haber Kodu : 210410204
10.04.2021 – 21.17 Haber Kodu : 210410205
10.04.2021 – 21.49 Haber Kodu : 210410208
10.04.2021 – 22.43 Haber Kodu : 210410212

===========================

3- EMİNE ERDOĞAN, UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKİY’NİN EŞİ OLENA ZELENSKA İLE GALATA KULESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

İSTANBUL (DHA)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey (YDSK) 9’uncu toplantısı nedeniyle İstanbul’a gelen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska ile Galata Kulesi’ni ziyaret etti.
Emine Erdoğan ve Olena Zelenska, Beyoğlu Belediyesi tarafından Galata Kulesi’nde Ukraynaca sesli rehberin hizmete alınması dolayısıyla kulenin Seyir Terası’nda düzenlenen programa katıldı. Programda konuşan Emine Erdoğan, Galata Kulesi’nin İstanbul’un büyülü duraklarından biri olduğunu, yüzyıllar önce Hezarfen Ahmed Çelebi’nin uçuş denemeleri yaptığı kulenin tarihten kıymetli bir yadigar, hikaye ve efsaneleriyle bir sembol olduğunu ifade etti. Zelenska’nın Türkiye’yi her ziyaret ettiğinde tarihi mekanları görmek için zaman ayırdığını belirten Erdoğan, kendisine eşlik etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geçen yıl da Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya geldiklerini anımsatan Erdoğan, “Hanımefendinin kültür, tarih ve sanat alanlarına özel bir ilgisi olduğunu biliyorum. Yaptığı çalışmaları takdirle takip ediyorum. Aynı denize komşu iki ülke olarak, kültür sahasında birlikte yapacak çok işimiz olduğuna inanıyorum.” dedi.

“UKRAYNA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ DOSTLUK BAĞLARI DAİM OLSUN”
Emine Erdoğan, şöyle konuştu:
“Bu anlamda, Türk ve Ukrayna halkları arasında bin yıllara dayanan derin bağlar bulunmaktadır. Dilimizdeki ortak kelimelerden el sanatlarına kadar köklü bir kültür alışverişimizin olduğu aşikar. Bu ortaklıkların, gün yüzüne çıkarılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başka toplumların geleneklerini, hayatı yorumlama biçimlerini öğrenirsek yabancı değil, kardeş oluruz. İnsanların, birtakım önyargıların içine hapsolduğu günümüzde kültürel iletişim bir fırsattır. Bugün de bu anlamlı hedefe bir tohum daha ekiyoruz. Yıllar içinde meyvelerini toplamayı diliyorum. Ukrayna ve Türkiye arasındaki dostluk bağları daim olsun.”

“TÜRKİYE’DE UKRAYNACA SESLİ REHBERLER HIZLI BİR ŞEKİLDE UYGULAMAYA GEÇİYOR”
Olena Zelenska da Galata Kulesi’nde Ukraynaca sesli rehberin açılış törenine katılmanın kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti. Türkiye’de Ukraynaca sesli rehberlerin hızlı bir şekilde uygulamaya geçmesine katkıda bulunan insanların arasında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Zelenska, “Bugün sadece Galata Kulesi’nde değil, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde de Ukraynaca sesli rehberlerin açılışını planladık. Bu girişimimiz, dünyada açılan 13 Ukraynaca sesli rehberin arasında Türkiye’de açılan 4 ve 5. sesli rehberlerdir.” dedi.
Zelenska, Ukraynaca sesli rehberlerle ile ilgili girişimlerini destekleyen ve uygulamaya geçmesi konusunda katkıda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür etti. Türkiye’de bu konudaki düzenli çalışmaların ve uygulamadaki hızın, sesli rehberler üzerinde çalışmaya devam etmek kendilerine ilham verdiğini ifade eden Zelenska, en yakın zamanda Türkiye’nin diğer ünlü turistik yerlerinin de Ukraynaca konuşacağına emin olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından Emine Erdoğan ve Olena Zelenska, Ukraynaca sesli rehberi çalıştırarak ilk denemesini yaptı. Programda, Erdoğan ve Zelenska ile diğer katılımcılar hatıra fotoğrafı çekildi. Erdoğan ve Zelenska, programın ardından Galata Kulesi Müdürü Mustafa Murat’ın rehberliğinde kule turu yaptı. İstanbul Maketi’nin bulunduğu alanı gezen iki first lady, İstanbul ve Galata Sergisi ile Galata ve Surları Sergisi’ni de ziyaret etti. Programa, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve eşi Seyhan Yıldız ile Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman da katıldı.

Görüntü dökümü:
———–
-Ziyaretten görüntüler
-Emine Erdoğan’ın konuşması
-Genel ve detaylar

10.04.2021 – 19.21 Haber Kodu : 210410199

===========================

4- ESENLER’DE BİR BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI, MAHALLE SAKİNLERİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR/İSTANBUL,(DHA) 
Esenler’de 5 katlı bir binanın çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yan binaya da sirayet eden yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangın sonrası mahalle sakinleri sokağa döküldü. 

Yangın, dün gece saatlerinde Tuna Mahallesi 723 Sokak’taki 5 katlı bir binanın çatısında çıktı. Çıkan yangın, kısa sürede bütün çatıyı kaplayıp alev alev yanarken, alevler yan binanın çatısına da sirayet etti. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri binalardaki vatandaşları tahliye etti. Merdivenli araç yardımıyla yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alarak kısa sürede söndürdü. Öte yandan yangın nedeniyle mahalle sakinleri sokağa döküldü. Polis ekipleri çevredeki vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymadığı gerekçesiyle dağıttı. Yangın nedeniyle hir iki binada da hasar meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————-
Cep telefonu görüntüsü
-Alevli görüntüler

AKTÜEL GÖRÜNTÜ
Tahliye detay
Binadan detay
Çevreden detay
Genel görüntü ve detay

10.04.2021 – 03.13 Haber Kodu : 210410213

==============================

5- TÜRKİYE İLE UKRAYNA ARASINDA 20 MADDELİK ORTAK BİLDİRİ

Türkiye ile Ukrayna arasındaki arasında yüksek düzeyli stratejik konsey dokuzuncu toplantısı sonuçlarına ilişkin ortak bildiri açıklandı. Ortak bildiride şu ifadelere yer verildi:

“1. Taraflar arasında ekonomi, ticaret, turizm, güvenlik, savunma sanayii, bilim, eğitim ve gençlik alanlarında işbirliğini ve eşgüdümü derinleştirmek için ortak çabaları artırmayı;2. Bakanlar ve Koordinatörler düzeyinde “Quadriga” (2+2) formatında işbirliğini sürdürmeyi,3. Ukrayna’nın uluslararası tanınmış sınırları içinde, toprak bütünlüğü ve egemenliğine kayıtsız ve şartsız desteğini yeniden teyit etmeyi;4. Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehri ile Donetsk ve Luhansk bölgelerinin işgalden kurtarılması başta olmak üzere, Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırları içinde toprak bütünlüğünü yeniden sağlamayı amaçlayan adımlar konusunda koordinasyonu sürdürmeyi,5. Bu bağlamda, BM, Avrupa Konseyi ve AGİT başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar nezdindeki çok taraflı çabaları desteklemeyi sürdürmeyi,6. Kırım’ın Rusya Federasyonu tarafından hukuka aykırı ve gayrimeşru ilhakını ele almak amacıyla yeni bir format olarak “Kırım Platformu”nun kurulmasını desteklemeyi,7. Ukrayna vatandaşlarının, özellikle geçici işgalin ardından anavatanları Kırım’ı terk etmeye zorlanan Kırım Tatarlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için ortak çabaların artırılmasını,8. Geçici işgal altındaki Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehrinde insan haklarının korunması ve hukuka aykırı şekilde gözaltına alınan Kırım Tatarları dahil tüm Ukrayna vatandaşlarının serbest bırakılması amacıyla uluslararası hukuk çerçevesindeki çabalarını eşgüdüm içinde yürütmeyi,9.  Ukrayna’nın Donetsk ve Luhansk bölgelerindeki bazı alanlarda durumun Minsk anlaşmaları temelinde diyalog yoluyla barışçıl şekilde çözümünü desteklemeyi ve AGİT Özel İzleme Misyonunun çalışmalarını takdir ederek Misyonun faaliyetlerine en üst düzeyde destek vermeye devam etmeyi,10. Terörizm, ayrılıkçılık ve aşırıcılığın her tür ve tezahürüne karşı mücadelede işbirliği ve dayanışmanın güçlendirilmesini,11. Sınır aşan organize suç, siber suçlar, düzensiz göç, narkotik, uyuşturucu, silah ve insan kaçakçılığının önlenmesi ve bastırılmasına yönelik ortak önlemlerin alınmasını,12. Suçluların iadesi taleplerinin hızlıca işleme konulmasının sağlanmasını,13. Mevcut projelerin tamamlanması yoluyla savunma sanayi alanında işbirliğinin daha da geliştirilmesine ve yeni ortak projelerin planlanmasına yönelik bağlılıklarını teyit ettiklerini,14. Ukrayna’nın NATO üyelik perspektifine, özellikle Üyelik Eylem Planı’nı yakın zamanda alma niyetine ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Müttefikler ile birlikte çalışabilirliğine katkıda bulunulmasına destek beyan etmeyi,15. NATO dâhil olmak üzere, ikili ve çoktaraflı mekanizmalar aracılığıyla Karadeniz Bölgesi’nde güvenlik ve istikrarın desteklenmesine matuf işbirliğini artırmayı, 16. Karşılıklı anlayış ve yapıcı bir tutum çerçevesinde Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin sonuçlandırılmasını çabuklaştırmayı,17. Her iki tarafın yatırımcı ve firmalarının sorunlarının giderilmesi için gerekli adımları atmayı ve yeni yatırımları teşvik etmeyi,18. Giriş prosedürlerinin kolaylaştırılması, Taraf Devletlerin vatandaşları için seyahat fırsatlarının olanaklı kılınması ve karşılıklı turizmin teşvik edilmesi için sınır kontrol uygulamalarını daha da iyileştirmeyi,19. Ukrayna’da Türk Maarif Vakfı’nın eğitim faaliyetlerini desteklemeyi,20. Covid-19 salgınının kontrolü ve sosyal ve ekonomik faaliyetlere yönelik etkilerinin idaresine yönelik çabalarda işbirliği ve eşgüdüme bağlılığı teyit etmeyi,”

==============================

6- KAĞITHANE’DE ŞAŞIRTAN ‘MASKESİZ’ KALABALIK

Burçak BOZKUŞ – Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL (DHA) – KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Kağıthane’deki kalabalık kameralara yansıdı. Bir çok kişinin maske takmadığı görüldü.
Koronavirüs sürecince hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde Kağıthane Meydanı’ndaki kalabalık görüntüleri şaşkınlık yarattı. Cuma günü saat 21.00’de başlayan 56 saatlik kısıtlama, Pazartesi 05.00’e kadar devam ediyor. Kısıtlama günlerinde ise vatandaşların mağdur olmaması için saat 17.00’a kadar eve en yakın markete gitmek serbest. Ancak bazı vatandaşlar bu durumu fırsata çevirerek uzun süre dışarıda kalıyor, park ve bahçelere gidiyor. Evde duramadıklarını söyleyen vatandaşların mesafe ve maske kuralına uymadığı görüldü. Markete gitmek için dışarıda olanlar kalabalıktan sitem etti, hava almak için dışarıda olanlarsa kamerayı görünce oradan uzaklaştı. Birçok maskesiz vatandaş ise yoğunluğa aldırmadan maske takmamaya devam etti.

“MASKEM CEBİMDE”
Maskesiz kameralara yansıyan Mehmet Asım, “Maskem burada cebimde. Konuşmaya daldık takmayı unutmuşuz cebimde kalmış. Ben mecburiyetten çıktım ama çoğu gezmek için dışarıda. Ben anlayamıyorum insanları. Bu kadar insan dışarıda ben herkesin işi olduğunu sanmıyorum” dedi.

“KISITLAMALAR İNSANLARIN İŞİNE GELMİYOR ARTIK”
Olcay Demir, “Ben markete çıktım, eve gidiyorum. Burası hep böyle kalabalık. Her zaman vardı. Hiçbir zaman olmadığı bir zaman olmadı ki. Kısıtlamalar insanların işine gelmiyor artık. Havalar da ısındı biraz herkes çıkıyor. Kimsenin taktığı yok. Vakalar artacak durduramayız ki. Evde dursak bile artacak. Tedavisi olmayan bir şey” diye konuştu.
Kedi beslemeye çıktığını söyleyen Hakan Aras, “Kağıthane hep böyle kalabalık. Her yeri ara sokakları bile kalabalık. Biz kedileri beslemeye gidiyoruz. Mesire alanında kedi besleyeceğiz. Bu kalabalığı doğru bulmuyoruz. Zaten bakın hep genç kuşak. Yaşlılar yine biraz daha uyuyor. Ama gençler hep dışarıda” dedi.

Görüntü Dökümü
———
-Kağıthane Meydandan detaylar
-Maskesiz vatandaşlar
-Röpler
-Genel ve detay

10.04.2021 – 19.19 Haber Kodu : 210410181

===============================

7- SHGM’DEN RUSYA UÇAK SEFERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA 

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,(DHA)
Rusya’dan, Türkiye’ye uçuş seferlerinin durdurulduğu iddiaları ile ilgili bir açıklama yapan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) haberlerin asılsız olduğu ve seferlerin devam ettiğini bildirdi. 

Konuyla ilgili olarak SHGM’nin sosyal medya hesabında yapılan açıklamada şöyle denildi: 
“Son zamanlarda Rusya basın yayın organlarında ve Sosyal medya kanallarında Rusya ile ülkemiz arasında yapılan uçak seferlerinin durdurulduğu, ülkemize girişlerde Rusya vatandaşlarından özel PCR testi istenileceği ve bu minvalde haberlere ve yayınlara yer verildiği anlaşılmıştır. Bu kapsamda konuyla ilgili Rusya makamları ile yapılan görüşmeler neticesinde uçuşların durdurulması yönünde herhangi bir resmi kararlarının olmadığı ve haberlerin asılsız olduğu bildirilmiştir. Bu bağlamda Rusya Devletinden ülkemize yapılan uçak seferleri ve girişlerde herhangi bir değişiklik olmayıp, daha önceki uygulamamız aynı şekilde devam etmektedir. Tüm ülkelere ait uçuşlar ile ilgili mevcut uygulamalar SHGM web sayfamıza sunulmuştur.”

=================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!