Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- CİHANGİR’DEKİ TACİZ ŞÜPHELİSİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Zeki GÜNAL / İSTANBUL (DHA) – Cihangir’de bir kadına tacizde bulunurken güvenlik kamerasına yansıyan Berzan E.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Cihangir Sanatkarlar Parkı’nda elinde telefon ile yürüyen kadın, arkasından gelen kişinin saldırısına uğradı. Kadın şikayette bulunmadı ancak sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine polis harekete geçti. Kimliği tespit edilen Berzan E.Ç., Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince Sancaktepe’de bir çay bahçesinde yakalandı. Şüphelinin yüzde 50 zihinsel engelli olduğu öğrenildi. Berzan E.Ç.’nin, parktaki bankta yanına oturduğu kadını rahatsız ettiği, kadının kalkarak uzaklaşmaya çalıştığı sırada tacizde bulunduğu tespit edildi. Berzan E.Ç.’nin 2014 yılında dayısının tecavüzüne de uğradığını söylediği belirtildi. Taksim Şehit Haşim Usta Polis Merkezi’ndeki işlemleri biten şüpheli Berzan E.Ç. adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:
————–
-Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi
-Olaya ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüleri

=================

2-(Yeni güvenlik kamerası görüntüsüyle) CİHANGİR’DEKİ TACİZ ŞÜPHELİSİNDEN “CİNSEL İSTİSMAR” İDDİASI

Adem VAROL/İSTANBUL DHA – Cihangir’de bir kadına tacizde bulunurken güvenlik kamerasına yansıyan Berzan E.Ç’nin(19), polisteki sorgusunda 7 yıl önce cinsel istismara uğradığını söylediği öğrenildi.
Cihangir Sanatkarlar Parkı’nda elinde telefon ile yürüyen kadın, arkasından gelen kişinin saldırısına uğradı. Kadın şikayette bulunmadı ancak sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine polis harekete geçti. Kimliği tespit edilen Berzan E.Ç., Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince Sancaktepe’de bir çay bahçesinde yakalandı. Şüphelinin yüzde 50 zihinsel engelli olduğu öğrenildi. Berzan E.Ç.’nin, parktaki bankta yanına oturduğu kadını rahatsız ettiği, kadının kalkarak uzaklaşmaya çalıştığı sırada tacizde bulunduğu tespit edildi. Berzan E.Ç.’nin 2014 yılında dayısının tecavüzüne de uğradığını söylediği belirtildi. Polisteki işlemleri devam eden şüphelisinin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
———–
-Olay anlarına ait yeni güvenlik kamerası görüntüleri
/////////////
-Şüphelinin emniyete getirilmesi
-Sosyal medyada paylaşılan görüntüler

======================

3-  (Geniş haber)BAKAN KARAİSMAİLOĞLU; BAKIRKÖY-BAHÇELİEVLER-KİRAZLI METRO HATTINI 2022 SONUNDA AÇMAYI PLANLIYORUZ

Esma MURAT – Kubilay ÖZEV- İSTANBUL, (DHA)- ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yüzde 62 fiziki ilerleme sağlanan Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattını 2022 sonunda açmayı planladıklarını söyledi. 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro inşaatında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Bakan Karaismailoğlu, daha sonra çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. Karaismailoğlu, “8,4 kilometrelik Bakırköy Sahil -Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı metromuz büyük bir ihtiyacı giderecek. Tamamlandığında saatte tek yönde 70 bin yolcu kapasitesine ulaşacak. Projemiz, Bakırköy Sahilden başlamak üzere; Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı olmak üzere, 7 adet istasyona sahip olacaktır. İstasyonlarımızın çevresinde meydanlar oluşturarak, şehir planlaması açısından da önemli bir adım atmış olacağız. Bu meydanlar istasyonların oluşturacağı hareketlilik nedeniyle kısa sürede hem ticari hem de sosyal açıdan gelişen noktalara dönüşecekler. Hattımız yoğun yerleşim alanlarının altında zor bir bölgeden geçmektedir. Bugün itibariyle bütün sorunlar çözülmüş, çalışmalar hızla devam etmektedir” dedi. 

“PROJEDE TOPLAM FİZİKİ İLERLEME YÜZDE 62”
Bakan Karaismailoğlu, “Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro hattımızın; Bakırköy İDO – İncirli istasyonları arası yaklaşık 3,1 km çift hat TBM tünel imalatlarını tamamladık. İncirli yapısının tamamlanması üzerine, TBM tünel imalatı İncirli İstasyonu’ndan Kirazlı’ya doğru yeniden başladı. İstasyonlarda kaba inşaat, tünellerde kalıcı iç kaplama işlerine devam ediyoruz. NATM ve acil çıkışlar için toplam 11 şaft açıldı. Yalnız acil çıkışlar için 3 şaft, TBM makinesinin çıkması için ise Kirazlı da bir şaft hazırlıkları devam ediyor. Metro inşaatımızın; tünel kazı çalışmalarının yüzde 66’sı, istasyon betonarme işlerinin yüzde 47’si ve ray serimi işlerinin yüzde 25’i tamamlanmıştır. Projede toplam fiziki ilerlememiz yüzde 62’dir. Projemizi 2022 yılı sonunda tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.  
Bakan Karaismailoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Bağcılar Kirazlı – Başakşehir Hattının doğrudan Bakırköy Sahil ile bağlantısının yapılmasını ve diğer toplu taşıma modları ile entegrasyonlarını sağlayacağız. Ayrıca, planlanan hatlarla birlikte; M3 Bağcılar Kirazlı – Olimpiyatköy – Başakşehir Metrokent- Kayaşehir Metro Hattı, Halkalı – Gebze  Marmaray Metro Hattı, M1A Yenikapı – Atatürk Havalimanı Metro Hattı, M1B Yenikapı – Kirazlı Metro Hattı ve  M9 İkitelli – Ataköy Metro Hattı birbirine bağlanacaktır.” 

“2021 YILI SONU KADIKÖY-MALTEPE-KARTAL-PENDİK SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANINA BAĞLANMIŞ OLACAK”
2021 yılı sonu itibariyle Kadıköy-Maltepe-Kartal-Pendik ilçelerinin kesintisiz şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı’na bağlanmış olacağını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Raylı sistem projelerimiz tamamlandığında, İstanbul’un kent içi raylı sistemlerinin yarısını bakanlığımız yapmış olacaktır. Yine iftiharla söylüyoruz ki, projelerimizin her biri halkımız için bir iş sahası ve istihdam olanağıdır. Bakırköy-Bahçelievler-Bağcılar Kirazlı metrosunda bin 500 kişi, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattımızda 5 bin kişi, Başakşehir- Çam ve Sakura Şehir Hastanesi- Kayaşehir – metro hattımızda 3 bin kişi, Halkalı-Başakşehir – Arnavutköy- İstanbul Havalimanı metro hattımızda 3 bin kişi, Sabiha Gökçen- Pendik Tavşantepe Metro inşaatımızda bin kişi olmak üzere toplam 13 bin 500’ü aşkın vatandaşımız sadece İstanbul’daki metro projelerimiz sayesinde  iş sahibi olmuştur” ifadelerini kullandı. 

“KANAL İSTANBUL DÜNYANIN LOJİSTİK VİZYON PROJESİDİR”
Bakan Karaismailoğlu, “İstanbul Havalimanı’nı yapmayın, 3. Köprüyü yapmayın, Kuzey Marmara Otoyolu’nu yapmayın, Avrasya Tüneli’ni yapmayın, hatta Boğaziçi Köprüsü’nün yeni ismiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü yapmayın.’ şeklinde dayatmaları unutmadık. O zaman onların dediklerine boyun eğseydik ne İstanbul Havalimanı ne Yavuz Sultan Selim Köprüsü Kuzey Marmara Otoyolu ne de Avrasya Tüneli olurdu. Bu projelere karşı çıkanlarla Kanal İstanbul’a da karşı çıkanlar hep aynı zihniyet. Muhtemel sorunlara karşı ideal bir su yolu olarak projelendirilen Kanal İstanbul dünyanın lojistik vizyon projesidir. Kanal İstanbul ile Türkiye; dünyadaki güç ve etkinliğini çok daha artıracaktır. Kanal İstanbul gündelik siyasetin üzerinde stratejik bir konudur ve Türkiye’nin yarınları için olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Bizim suni gündemlerle işimiz yok. Bizler, siyasi çekişmeleri değil, halka hizmeti esas alıyoruz. Çünkü biz halka hizmeti, ‘Hakka hizmet’ olarak görüyoruz” dedi. 

“ÜLKEMİZİ DÜNYADA 8’İNCİ, AVRUPA’DA 6’NCI YÜKSEK HIZLI TREN İŞLETMECİSİ HALİNE GETİRDİK”
Bakan Karaismailoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’de onlarca yıl demiryollarımıza çivi çakılmamıştı ve mevcut hatlarımız ihmal nedeniyle kullanılamaz bir hale gelmişti. Son 19 yılda, 11 bin 590 kilometre uzunluğundaki konvansiyonel demiryolu hattımızın tamamını yeniledik. Bin 213 kilometre yüksek hızlı tren hattı yaptık. Ülkemizi dünyada 8’inci, Avrupa’da 6’ncı yüksek hızlı tren işletmecisi haline getirdik. Şu anda, İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Konya, Kayseri, Antalya, Samsun, Adana ve Gaziantep olmak üzere, ülke genelinde 12 ayrı şehirde toplam 811,4 kilometrelik kent içi raylı sistemimiz bulunmaktadır. Bu hatların 312 kilometresini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak biz yaptık. Bugüne dek, İstanbul’a 80 kilometrenin üzerinde kent içi raylı kazandırdık. Çok yakında yapımına başlayacağımız, Üsküdar Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Raylı Sistemi ile Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Dönüşüm Projesinin toplam uzunlukları da 13,5 kilometredir.”

Görüntü dökümü 
—— 
-Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuşması  
– Bakan Adil Karaismailoğlu’nun metro hattını gezmesi 
-Genel ve detay görüntüler 

=================

4- (ÖZEL) SULTANGAZİ’DE “VERESİYE” KAVGASI KAMERADA
Emin YEŞİL / İSTANBUL, (DHA) SULTANGAZİ’de bir kişi, borçla sigara vermeyen tekel bayi sahibi olan arkadaşına silahla saldırdı. 
Güvenlik kamerasına yansıyan olay, cuma akşamı saat 17.30 sıralarında Sultançiftliği Mahallesi’nde yaşandı. Arkadaşının işlettiği tekel bayisine gelen bir kişinin alkol aldıktan sonra sigara almak için parası yetmedi. Bu kişi, tekel sahibinden veresiye sigara istedi. İş yeri sahibi, sigara veremeyeceğini söyleyince aralarında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyerek sokağa taşan tartışmada veresiye sigara isteyen kişi, tekel sahibi arkadaşına ateş etti. Şans eseri kimse yaralanmazken, silahlı saldırgan olay yerinden kaçtı. Bu sırada çevredeki vatandaşlar büyük panik ve korku yaşadı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Öte yandan, olay yerindeki başka bir vatandaş ile tekel bayi sahibi arasında da tartışma yaşandı. Çevredeki vatandaşların ve polisin müdahalesiyle tartışma büyümeden sonlandı. 
Olayla ilgili çalışma başlatan polis, silahlı saldırganı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Silahlı saldırganın emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

Görüntü dökümü:
———————–
GÜVENLİK KAMERASI
-İki kişinin sokakta tartışması
-Bir kişinin silah çekmesi
-Silahlı saldırganın kaçması
Cep telefonu görüntüsü
-Tekel sahibini insanların sakinleştirmesi
-Mahalleliden görüntüler
-Cep telefonu görüntüleri
-Olay yerinden genel ve detay görüntüler

==================

5-  EMNİYETTEN  “#12NİSAN” SORUŞTURMASI

İstanbul DHA – EMNİYET Genel Müdürlüğü, sosyal medyada ” #12Nisan etiketi” altında kadınlara yönelik tehditlerde bulunan kişilere yönelik soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Yapılan açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medya ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütmektedir. 12.04.2021 tarihinde sosyal medya platformları üzerinden #12Nisan etiketi adı altında paylaşımlar yapılmaktadır. Bu paylaşımlar içerikleri itibariyle sosyal medya terörüdür. Bu tür paylaşımlara asla müsaade edilmeyecektir. Bu etiket adı altında suç işleyen hesaplar tespit edilerek gerekli soruşturmalar başlatılmıştır” denildi.

===============

6- AVCILAR’DA EŞİNİ 3 YERİNDEN BIÇAKLAYIP “SEN DAHA ÖLMEDİN Mİ?” DİYEN SANIĞA 15 YIL HAPİS

Sevda SARIKAYA / İSTANBUL (DHA)- Avcılar’da eşini sokakta 3 kez sırtından bıçaklayarak ağır yaralayan tutuklu sanık Deniz Bilgici’ye iyi hal indirimi uygulayan mahkeme heyeti 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.
Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanık SEGBİS ile katılırken taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı mütalaasında Adli Tıp Kurulu’nun raporuna göre sanığın müştekinin yaşamını tehlikeye sokacak şekilde yaraladığı, bıçakla yaralanmaların vücuttaki yerleri dikkate alındığında sanığın öldürme kastı ile hareket ettiği belirtildi. Savcı mütalaasında sanık Bilgici’nin ‘Eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mütalaaya karşı savunma yapan sanık Deniz Bilgici çok pişman olduğunu belirterek, “5 yıllık evliyim. Ben kendim yemiyor eşime yediriyordum. Çoluğumu çocuğumu düşünerek ek iş yapıyordum. Bunları yapacak insan değildim. Çok pişmanım.” dedi. Mahkeme heyeti ‘Eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılandığı davada sanık Deniz Bilgici’ye iyi hal indirimi uygulayarak 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

İDDİANAME
Müşteki Öznur Bilgici’nin şüpheli Deniz Bilgici ile 5 yıldır evli ve 1 çocuklarının olduğu belirtildiği iddianamede müştekinin evde bulundukları sırada telefonla oynaması üzerine şüphelinin ‘Sen beni aldatıyor musun’ şeklinde çıkıştığı ve aralarında tartışma yaşandığı anlatıldı. Tartışma sırasında şüphelinin ekmek bıçağını eline aldığını gören müştekinin evden kaçtığını şüphelinin bıçakla müştekiyi kovaladığının kaydedildiği iddianamede şüphelinin evin yakınındaki boş arsada müştekiyi yakalayıp sırtından ve kolundan 3’er defa bıçakladığı belirtildi. Bir süre müştekinin başında durarak ‘Sen ölmedin mi hala’ diye söylendiği elindeki bıçağı olay yerine atarak müştekiyi yaralı vaziyette bırakıp olay yerinden ayrıldığı anlatıldı. Şüphelinin alınan sorgusunda suçlamaları kabul ettiği ve üzerine atılı suçu işlediği sabit görüldüğünün kaydedildiği iddianamede sanığın ‘Eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapsi istendi.

Görüntü dökümü:
———
-ARŞİV

=================

7- BEYOĞLU’NDA 8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARDAN YARGILANAN SANIĞA 24 YIL HAPİS 

Büşra ÇOBAN / İstanbul, (DHA) BEYOĞLU’nda parkta oynayan 8 yaşındaki kız çocuğunu kağıt topladığı el arabasına koyup götürdükten sonra cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen tutuklu sanık Adnan Y. (49) “12 yaşından küçük çocuğa karşı cebir ve tehditle cinsel istismar” ve “Cebir ve tehdit ile cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından toplam 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Adnan Y. getirildi. Duruşmada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatı Hatice Boz ile sanık avukatı da hazır bulundu. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanığın olay günü parkta oynayan mağdura taş atarak dizini yaraladığı, ardından çocuğu kağıt topladığı el arabasının arkasına koyarak sokak arası kuytu bir yere götürdüğü, çocuğun kaçması üzerine onu darp ettiği ve çocuğa cinsel organını gösterdiğinin tespit edildiği belirtildi. Bu esnada aynı bölgede fotoğraf çekimi yapmak için yer arayan üç kişinin mağdur çocuğun ağlama ve bağırma seslerini duymaları üzerine sesin geldiği yöne doğru gittiklerinde çocuğun ağzından ve burnundan kan geldiğini, sanığın ise fermuarının ve kemerinin açık olarak oradan kaçmaya başlamasının ardından tanıkların cep telefonu ile bu anları kaydettikleri belirtildi.  Sanıktan alınan kan örnekleriyle ve mağdur çocuğun üzerindeki kıyafetlerin incelenmesi üzerine Adli Tıp Kurumu raporuna göre kıyafetlerde sperm örneğinin görüldüğü tespit edildi. Sanık suçlamayı kabul etmese de mağdur çocuğun tutarlı, mantıklı ve güvenilir beyanları, tanıkların beyanları ve Adli Tıp Kurumu raporu neticesinde sanığın “12 yaşından küçük çocuğa karşı cebir ve tehditle cinsel istismar” ve “Cebir ve tehdit ile cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarını işlediğinin anlaşıldığı mütalaada ifade edildi. Mütalaada, sanığın 43 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatı Hatice Boz, “Nitelikli cinsel istismar” suçunun da oluştuğunu ifade ederek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

“SUÇU İŞLEMEDİM”
Tutuklu sanık Adnan Y. ise “Mütalaayı kabul etmiyorum. Suçu işlemedim. Beraatımı talep ederim” dedi. Sanık avukatı da mütalaayı kabul etmeyerek, müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. Karar öncesi son sözleri sorulan tutuklu sanık Adnan Y., beraatine karar verilmesini talep ettiğini yineledi.

SANIK 24 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Mahkeme heyeti, sanık Adnan Y. hakkında “12 yaşından küçük çocuğa karşı cebir ve tehditle cinsel istismar” ve “Cebir ve tehdit ile cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından toplam 24 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

=====================

8- BAĞCILAR’DA HABER ALAMADIKLARI EV ARKADAŞLARINI ODASINDA ÖLÜ OLARAK BULDULAR

Murat SOLAK / İSTANBUL,(DHA) BAĞCILAR’da kendisinden 4 gündür haber alınamayan 60 yaşındaki Mustafa Yağcı, evinde ölü olarak bulundu. Yağcı’nın ölüm nedeninin otopsi işlemlerinin ardından kesinlik kazanacağı öğrenildi.
60 yaşındaki Mustafa Yağcı,  Bağcılar, Mahmutbey Mahallesi 2539. Sokak’taki evde arkadaşlarıyla birlikte kalıyordu. 4 gündür kendisinden haber alamayan ev arkadaşları, Yağcı’nın kaldığı odaya girmek istedi. Oda kapısının kilitli olması üzerine arkadaşları Yağcı’yı telefonla aradı. Telefonun odada çalması üzerine durum sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kapıyı açarak Yağcı’nın yatağında hareketsiz bir şekilde uzandığını gördü. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalede Mustafa Yağcı’nın hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis ekipleri evin çevresine şerit çekerek çevrede önlem aldı. Polis ekiplerinin incelemelerin ardından Yağcı’nın cansız bedeni otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Hayatını kaybeden Yağcı’nın ölüm nedeninin otopsi işlemlerinin ardından kesinlik kazanacağı öğrenildi.

“KÖTÜ KOKULAR GELİYORDU”
Mustafa Yağcı’nın ev arkadaşı Deniz Güler, ” 2, 3 gündür görülmüyordu. Sabah kalktım. Çok kötü kokular geliyor. Kapıyı çaldık. Telefonu da çalıyordu. Onu da duyuyorduk. Sonra içeride olduğunu anladık. Kapı aralığından kolu ve bacağı görünüyordu. Koku da gelince şüphelendik. Önce emniyetteki arkadaşlar geldi. Daha sonra itfaiye geldi kapıyı açtı.” dedi.

Görüntü dökümü:
————
-Olay yerinden görüntü
-Sağlık, polis ve itfaiye ekiplerinden görüntü
-Röp
-Genel ve detaylar

=====================

9- İSTANBUL HAVALİMANI’NDA RAMAZAN AYINA ÖZEL ETKİNLİKLER

İbrahim YILDIZ / İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL Havalimanı, yarın başlayacak Ramazan ayında birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Havalimanında müzik ziyafetlerinin yanı sıra Ramazan davulcusu ve Karagöz-Hacivat tiyatrosu oynatılacak.
Ramazan ayı için özel olarak süslenen İstanbul Havalimanı’nda “Uzağın yakın olduğu bir Ramazan, aslında en güzel Ramazan” konseptiyle düzenlenecek etkinliklerde Ramazan ayının ruhunu yansıtacak. Birçok kültür ve sanat etkinliği bir arada yapılacak. Havalimanının iç ve dış hat terminallerindeki çeşitli noktalarda ney, kanun, gitar dinletilerinin yanı sıra ahşap oymacılığı ile hat ve ebru sanatının incelikleri yolculara anlatılacak. Ayrıca Ramazan ayının olmazsa olmazları Karagöz- Hacivat tiyatrosu, Ramazan davulcusu, macun ve pamuk şekeri havalimanındaki yerini alacak. İstanbul’un hafızasının büyük bir kısmına ev sahipliği yapan kültür kurumu SALT’ın arşivlerinden derlediği kent manzaraları, Ramazan atmosferi ve insana odaklanan fotoğraflardan oluşan Şehr-i İstanbul isimli fotoğraf sergisi ise yolcuları zaman yolculuğuna çıkaracak.

Görüntü dökümü
——————–
-Havalimanından görüntüler
-Yolculardan görüntüler
-Detay görüntüler

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!