Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- (ÖZEL) SULTANGAZİ’DE 6. KATTAN DÜŞEN 2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN MUCİZE KURTULUŞU

Emin YEŞİL – Vedat BAYRAKTAR – Murat SOLAK / İSTANBUL, (DHA) – SULTANGAZİ’DE, 6. kattan düşen 2 yaşındaki çocuk, park halindeki otomobil ön camından koltuğunun üzerine düştü. Hastaneye kaldırılan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, çocuğun dedesi Faik Karagöz, “6. kattan düşüp önce cama çarpıyor sonra koltuğun üzerine düşüyor. Burnu bile kanamadan kurtuluyor. Allah’ın büyük bir hikmeti” dedi. 
Olay, Esentepe Mahallesi’nde geçtiğimiz Cuma günü 13.00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, 2 yaşındaki Selim Karagöz, 6. katta çıktığı sehpa üzerinden dengesini kaybederek, park halindeki otomobil ön camına çarpıp camı kırarak, otomobilin ön yan koltuğunun üzerine düştü. Çevredeki vatandaşlar tarafından apar topar hastaneye kaldırılan çocuk tedavi altına alındı. Hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi edilen Selim Karagöz tedavisinin ardından normal servise alındı. Mucizevi bir şekilde kurtulan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

‘6. KATTAN DÜŞÜYOR BURNU KANAMADAN KURTULUYOR’
Çocuğun dedesi Faik Karagöz yaşananları Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlatarak, “Bebeğimiz 2 yaşında. Dubleks katta annesinin yanında oyuncaklar ile oynarken kapı zili çalıyor. Gelinim kapıyı açmaya gittiği sırada, bu da sehpanın üzerine çıkıyor. 6. kattan arabanın içine düşüyor. Arabanın camına çarpıyor. Bu Allah’ın büyük bir hikmeti. Komşular görüyor arabadan çıkartıp kucağına alıyor. Yan binada inşaat çalışması var oradaki işçiler yardımına koşup hastaneye getiriyor. Ben camide Cuma Namazı kılacaktım. Gelinim telefon açtı bende geldim. Şu anda durumu çok iyi. Yoğun bakıma alınmıştı 24 saat sonra çıktı. Şu anda serviste şu anda çok iyi maşallah. Cuma günü hürmetine, ramazan ayı hürmetine Allah bize bağışladı. 6 kattan aşağı düşüyor burnu bile kanamadan kurtuluyor. Allah’u teâlâ sanki onu meleklerle onu oraya bırakıyor” dedi. 

“MASANIN ÜZERİNE TIRMANIP KENDİNİ AŞAĞIDA BULUYOR”
Bebeğin düştüğü binanın sakinlerinden Ali Efe Baytemur ise, “Balkonun hemen önüne masa koymuşlar. Küçük çocuk nerden bilsin, masanın üzerine tırmanıp kendini aşağıda bulmuş. Arabanın üzerine düşüyor. Kimi kabloya takıp düştü diyor, kimi direk aşağıya düştü diyor. Sonrasında inşaatta çalışan arkadaşlar vardı arabaya alıp götürdü. Tedavi süreci başladı” ifadesi kullanıldı. Sokakta esnaf olan Halil Biltek de, “Çocuk şoktaydı kafasında birkaç çizik vardı camlardan dolayı başka da bir şeyi yoktu. Arabanın camına çarpıp arabanın içine koltuğa düşmüş. Aldığım habere göre durumu iyi” dedi. 

Görüntü Dökümü: 
——————————
-Çocuğun hastanedeki son halinden cep telefonu görüntüsü
(Aktüel görüntü)
Binadan detaylar
Düşen otomobilden detay
Çevreden detaylar
Röportajlar
Genel görüntü ve detaylar

Reklam Alanı

==========================

2- İSTANBUL’DA TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ’A OPERASYON: 16 GÖZALTI

Ali ÇAĞLAR TINBEK / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL’da 10 ayrı ilçede terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda 16 şüpheli gözaltına alınırken, baskın anları kameraya yansıdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, çatışma bölgelerinde faaliyet gösteren ve dini istismar eden terör örgütü DEAŞ’a fon sağlamak amacıyla “infak” adı altında para transferi yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Bugün 10 ilçede düzenlenen operasyonda 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.  Şüphelilerin “6415 sayılı Terörizmin Finansmanın Önlenmesinin Hakkında Kanununa Muhalefet Etme” ve “Silahlı Terör Örgütü Üyeliği” suçlarını işlediği belirtildi. Şüpheliler hakkında soruşturma başlatılırken, adreslerde yapılan aramalarda örgütsel doküman ve bir miktar para ele geçirildi.

Görüntü dökümü:
——————
-Adreslere yapılan baskın anı görüntüleri
-Operasyonda ele geçirilen dokümanlar ve paraların görüntüsü,
-Şüphelilerin gözaltına alınma görüntüleri
-Genel ve detaylar

========================

3- (Ek bilgiyle) SARALLAR SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON: 8 GÖZALTI

* Beşiktaş’ta 2016’da biri iş adamı 3 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının faili olarak kırmızı bültenle aranan Cihan Saral da yakalandı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

* Operasyon anı kameraya yansıdı. 

Ali ÇAĞLAR TINBEK / İSTANBUL, (DHA)
İSTANBUL’da Sarallar olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca ve 580 adet tabanca fişeği ele geçirilirken, operasyon anı da kameraya yansıdı. Öte yandan 2016 yılında Beşiktaş’ta 3 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının faili olarak kırmızı bültenle aranan Cihan Saral, Makedonya’da yakalanarak Türkiye’ye getirildi, çıkarıldığı mahkemece de önceki gün tutuklandı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, başta Büyükçekmece ve Bakırköy ilçelerin de faaliyet gösteren ve geçmiş tarihlerde “Kasten Öldürmeye Teşebbüs”, “Kasten Yaralama”, “Yağma Amaçlı Tehdit”, “Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması”, “Mala Zarar Verme” gibi suçları işleyen “Sarallar” olarak bilinen organize suç örgütüne 29 Nisan Perşembe günü eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kent genelinde düzenlene operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca ve 580 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Yapılan araştırmalarda örgüt lideri Ö.K.’nin, Bakırköy’de bulunan bir arsayı üzerine devralıp, 2 kişiyi bu arsa üzerinden tehdit ederek sonrasında bu kişilere yönelik silahla saldırı eyleminde bulunduğu, yine ayni kişi beraberindeki örgüt üyelerinin Küçükçekmece’de bir arsa sahibi şahsın aracına silahlı saldırı eylemi gerçekleştirdiği tespit edildi.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Ayrıca örgüt tarafından, 19 Temmuz 2016 tarihinde Beşiktaş Nispetiye Mahallesi Nispetiye Caddesi’nde bulunan bir kafeye düzenlenen silahlı saldırı sonucu iş adamı Veysel Kadayıfcıoğlu ve 2 kişinin öldürülmesine ilişkin faili olarak kırmızı bültenle aranan Cihan Saral İnterpol tarafından Makedonya’da yakalandı. Türkiye’ye getirilen ve adliyeye sevk edilen Cihan Saral, 1 Mayıs’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gözaltına alınan 8 şüphelinin bugün İstanbul Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Ek görüntü:
————-
ARŞİV

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
-Operasyon sırasında görüntüler
-Baskınlarda ele geçirilen malzemelerin görüntüsü
-Özel harekât polislerinin baskın görüntüsü
-Gözaltına alınan şüphelilerin görüntüsü
-Genel ve detaylar
-ARŞİV

=============================

4 –  MENEKŞE DERESİ DENİZ SALYASI İLE KAPLANDI

“25 SENEDİR İLK DEFA GÖRÜYORUM”

Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA)- İSTANBUl’da bir süredir görülen deniz salyası Küçükçekmece’de etkisini gösterdi. Küçükçekmece Gölü’nü Marmara Denizi’ne bağlayan Menekşe Deresi deniz salyası ile doldu.
Marmara Denizi’nde son aylarda sık görülmeye başlanan deniz salyası, İstanbul’un farklı bölgelerdeki kıyı şeritlerini kapladı. Bir süredir etkisini gösteren ve müsilaj olarak adlandırılan tabaka Küçükçekmece Gölü’ne kadar uzandı. 
Küçükçekmece Gölü’nü Marmara Denizi’ne bağlayan Menekşe Deresi bugün deniz salyası ile doldu. Sabah saatlerinde denizden dereye doğru giren salya tabakası iki saat içinde derenin büyük bir bölümünü kapladı. Bölgede yaşayanlar yıllardır böyle bir manzara ile karşılaşmadıklarını belirtti.
Küçükçekmece’de yaşayan ve salya tabakasının dereyi kapladığı anlara şahit olan Metin Aydın, “25 senedir buradayım ilk defa böyle bir manzara ile karşı karşıyayım. Burası Küçükçekmece Gölü’ne bağlı, iki saat içinde bu kadar doldu. Eskiden bazen yeşil su gelir giderdi ama bu sefer farklı. Ne olduğunu bilmiyorum, yakında bütün balıklar ölecek” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——-
Deniz salyası havadan görüntü
Menekşe Deresi’nden aktüel görüntü
Metin Aydın röportaj

=========================

5- (YENİDEN) KADIKÖY CADDEBOSTAN SAHİLİ’NDE SALYA ARTIŞI

Gamze ŞİMŞEK- Murat KORKMAZ/ İstanbul DHA – MARMARA Denizi’nde görülen deniz salyaları Kadıköy Caddebostan Sahili’ni kapladı. Denizin üzerini saran sarı tabaka bugün de yoğun bir şekilde görüldü. 
Marmara Denizi’nde son zamanlarda sıkça görülen deniz salyası Kadıköy Caddebostan Sahili’ni kapladı. Denizin üzerini saran sarı tabaka sahilde bugün arttı. Deniz canlıları için tehlike oluşturarak etrafa kötü kokular yayan deniz salyalarının oluşturduğu kirlilik havadan da görüntülendi. 

Görüntü dökümü 
-Deniz salyalarının havadan görüntüsü 
-Denizin üzerini kaplayan kirlilik 
-Genel ve detay

===============================

6- HACKER SİTESİNDE, 70 BİN LİRAYA YAKALAMA KARARI KALDIRMA VAADİYLE İLAN VERİLDİ

Haber-Kamera: Ahmet YEŞİLMEN/ İSTANBUL (DHA), Türk hacker’ların üyesi olduğu bir forum sitesinde,  yakalama ve yurt dışına çıkış yasaklarının 70 bin lira karşılığında kaldırıldığı  yönünde ilan verildi. Adli bilişim uzmanı, avukat Gökhan Ahi, “Bu kişiler zor durumda kaldıklarını düşündükleri insanlardan para almanın yolunu bulmuşlar. ’10 bin lira vereceksiniz önce inceleyeceğiz sonra inceleyip uygun olursa 70 bin lira alacağız.’ Bunu demelerinin sebebi bu tür kişilerden 10 bin liralarını alıp, daha sonra uygun değilsiniz demek. Bu kişilerin şikayet etmeyeceğini düşünerek, rahat hareket etmek istiyorlar. Çünkü herhangi biri hukuka aykırı,  suç işlemek için  para veriyor. Daha sonra ben dolandırıldım diye şikayet etmesi beklenmiyor” dedi.

Türk hacker’ların üyesi olduğu sitede verilen ilanda,  arama, yakalama ve yurtdışı çıkış yasaklarının 70 bin lira karşılığında kaldırılabileceği vurgulanarak, şöyle denildi: “Başlıkta okuduğunuz gibi şahıs üzerindeki yakalama, arama ve yurt dışı çıkış yasağı kararlarını kaldırabiliyoruz. Tamamen savcılık kararı ile resmi olarak aranmanız veya yakalamanız kaldırılıyor. Sizlere bununla ilgili karar yazısı veriyoruz. İşlemin yapıldığı sene sonuna yani 31 Aralık’a kadar dayanma garantisi veriyoruz. İşleyiş şu şekilde oluyor; Dosya ve TC bilgisini veriyorsunuz. Uygunluk durumuna göre size bilgi veriyoruz. Ankara’ya bir temsilci varsa vekilinizi (avukat) gönderiyorsunuz. Bizim vekilimiz ile buluşuyor, dosyaya göre belirlenmiş ücreti varlığını tespit ediyor. İşlem öncesi Ankara’da savcılığın orada, 10.000 TL alıp işlemi başlatıyoruz. Kararın size tesliminden sonra kalan parayı alıyoruz. (Kalan parayı vermeme kaçma gibi durumlarda ne olabileceğini zaten biliyorsunuz) Ortalama dosyalarda maliyetimiz 70.000 TL civarında, dosyanın türüne ve adetine göre fiyatta değişiklikler olabilmektedir” ifadeleri yer aldı.

‘DOLANDIRILDIM’ DİYE ŞİKAYETÇİ OLMUYOR
Adli bilişim uzmanı, avukat Gökhan Ahi, konuyla ilgili olarak 3 ihtimal olabileceğini anlatarak, “Bazı forumlarda özellikle gelir kapısı elde edilen fırsatçılar tarafından yapıldığı düşünülen ilanlar var. Bu ilanda, hakkında yakalama ve arama kararı bulunanlardan 70 bin liraya kadar para alarak, bu arama ve yakalama kararlarını kaldırdıklarını iddia eden bir ilan veilmiş. Biz aslında üç ihtimalli düşünüyoruz; İlk ihtimal gerçekten bu kişiler vardır, zor durumda kaldıklarını düşündükleri insanlardan para almanın yolunu bulmuşlar, ’10 bin lira vereceksiniz önce inceleyeceğiz sonra inceleyip uygun olursa 70 bin lira alacağız.’ Bunu demelerinin sebebi bu tür kişilerden 10 bin liralarını alıp, daha sonra uygun değilsiniz deyip, bir şekilde paralarını almak ve bu kişilerin şikayet etmeyeceğini düşünerek, rahat hareket etmek. Çünkü herhangi biri hukuka aykırı, suç işlemek için para veriyor. Daha sonra ben dolandırıldım diye şikayet etmesi beklenmiyor” dedi

ARAMA VE YAKALAMA KARARI GÖRÜNÜYOR
Ahi, “İkinci ihtiamal ise UYAP üzerinden ciddi bir açık bulunmuş olabilir. Tabi bildiğimiz kadarıyla böyle bir açık yok. Yazılımlar da yüzde yüz güvenli değil tabi. Böyle bir açığı bularak sahte bir delil üretmiş olabilirler. Elektronik imzalar taklit edilemez ama en azından böyle bir imza varmış gibi başka kodlarla balka belgeler üretmek mümkün. Hatta hiç UYAP’ın açığından yararlanmadan da doğrudan bilgisayar üzerinden sahte evrak üretip bu evrağın çıktısı kullanılabilir. Ama sistemde arama ve yakalama kararı göründüğü için bu da işe yaramıyor” diye konuştu.

DOLANDIRMAYA YÖNELİK BİR İLAN DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Böyle bir şebeke olabileceğini söyleyen Ahi, “Üçüncü ihtimal ise gerçekten böyle bir şebeke vardır. Bu şekilde bir organizasyon vardır. Ama bu ihtimali de zayıf görüyorum. Çünkü UYAP üzerinde elektronik imza kullanımı ve aynı zamanda yetki kullanımı olduğu için ve bütün işlemler kayıt altına alındığı için, bunun da olabileceğine çok ihtimal vermiyorum açıkçası. Dolayısıyla ilk ihtimal devreye giriyor ve bu kişilerin zor durumdaki kişilerden para alma ve dolandırmaya yönelik bir ilan olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YARGI ÖNÜNE ÇIKMALARI SAĞLANMALI
Konunu çözümüyle ilgili olarak da Ahi şunları kaydetti: “Bu konudaki en büyük çözüm şu olur; Daha önce hatırlarsınız savcılıktan ya da emniyetten arıyoruz, şuraya acil para bırakın, şeklinde telefonlar ediliyordu. Hepsinde kamu kurumlarının isimleri kullanılıyordu. Daha sonra açıklama yapılmıştı bu şekilde talep de bulunulmaz diye. Burada yine Adalet Bakanlığı’nın bir açıklama yapması lazım, ‘Herhangi bir şekilde bu işlemler yapılamaz, bu kişiler sizi dolandırmak istiyor’ diye. Bu tür ilanları verenlerle ilgili bakanlığın başlatacağı soruşturmayla bu ilanları verenler takip edilmeli ve yargı önüne çıkmaları sağlanmalı.”  

HUKUKA UYGUN İTİRAZLARDA BULUNALIM
Avukat Ahi, sözlerini şöyle tamamladı: “Hukuk sistemiyle ilgili şunu kabul etmemiz lazım. Bugün yakalama, arama ve adli kontrol tedbirleri çok basitçe veriliyor. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden hukuki şartlar sağlanmadan verildiğini görüyoruz. Bu da şu anlama geliyor; Türkiye’de soruşturmaya uğrayan belki 100 kişiden yetmiş, sekseni adli kontrol tedbirlerine maruz kalıyor. Bu tedbirlerin içerisinde çok haksızlık olduğu ne yazık ki doğru. İnsanlar da bir şekilde haklarını aramak için bu kararların nasıl kaldırılacağını araştırmaya başlıyor. Bu da böyle bir piyasayı ortaya çıkarıyor ne yazık ki. Bana gelen olmadı şimdiye kadar. Gelseydi de diyeceğim tek şey, ‘Biz avukatlar sadece hukukun bize sağladığı araçlarla size hukuk yardım sağlayabiliriz. Hukuk dışı araçlara asla başvurmayız ve başvurulmasını da tasviye etmeyiz.’ Dolayısıyla böyle bir taleple gelecek müvekkilerimize söylediğim şudur; hukuk neyse buna göre itirazlarımızda bulunalım.” ifadeleriyle değerlendirdi.

Görüntü Dökümü:
———————–
Muhabir Anons (Ahmet YEŞİLMEN)
Avukat Gökhan Ahi röportaj
Röportajdan detaylar
Genel ve detaylar

==================================

7- (ÖZEL) BAHÇELİEVLER’DE YOL BAKIM ARACI GEÇTİĞİ SIRADA YOL ÇÖKTÜ: O ANLAR KAMERADA

-Bahçelievler’de çöken yolda mahsur kalan araç kepçe ile kurtarıldı. 

Murat SOLAK-Uğur ŞAHİN/İSTANBUL,(DHA) 
Bahçelievler’de trafiğe kapalı yolda çalışma yapan İBB’ye ait yol bakım aracının geçtiği sırada yol çöktü. Çökme anı çevredeki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 
Olay, saat 05.00 sıralarında Şirinevler Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre sabahın erken saatlerinde, trafiğe kapalı caddede çalışma yapan İBB’ye ait yol bakım aracının geçtiği sırada yol çöktü. Çökmeyle birlikte yolda 30 santimetrelik delik oluştu. Araç, çalışanlar tarafından çöktüğü yerden çıkarılamayınca durum belediye ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi’ne ait kepçe yardımıyla yol bakım aracı bulunduğu yerden çıkarıldı. Çöken yere belediye ekipleri tarafından duba konularak güvenlik önlemi alındı. Aracın çökerek yan yatmış hali vatandaşlarının cep telefonu görüntüsüne de yansıdı.  

“YOL ZAYIF OLDUĞU İÇİN ÇÖKMÜŞ” 
Çevrede esnaf olan Mustafa Aycan, “Sabah saat 08.15’de işe geldiğimde gördüm. Rögarları temizleyen belediyeye ait araç, yol zayıf olduğu için çökmüş ve yan yatmış. Kepçeyle bir saat süren çalışmanın ardından kaldırıp götürdüler. Burası insan trafiğinin çok kalabalık olduğu bir yer” dedi.
 
ÇÖKME ANI KAMERADA 
İBB’ye ait yol bakım aracının geçtiği sırada yol çökme anı çevredeki bir iş yerinin kamerasına yansıdı. Görüntülerde yol bakım aracı caddede ilerlediği sırada, yol çöküyor. Aracın sağ arka tekerleri çöken yolun içine giriyor.  

Görüntü dökümü: 
——————–
-(GÜVENLİK KAMERASI) 
-Yol bakım aracının geçtiği sırada yolun çökme anı 
(AKTÜEL) 
-Çöken yoldan görüntü 
-Röpler 
-Genel ve detaylar 

===============================

8 – (ÖZEL) KORONAVİRÜS GEÇİRİP, AŞI OLANLARDA ANTİKOR DÜZEYİ 3 KAT ARTTI

Esma MURAT – Kubilay ÖZEV – İSTANBUL- (DHA)- İSTANBUL Üniversitesi-Cerrahpaşa’da yapılan bir araştırmada koronavirüs geçirdikten sonra aşı olanlarda antikor düzeyinin 3 kat arttığını ortaya çıktı.
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Bekir Sami Kocazeybek, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Neşe Saltoğlu ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim görevlisi Doç. Dr. Günay Can  öncülüğünde Sinovac aşısı uygulanan sağlık çalışanlarının antikor düzeyleri araştırıldı. Araştırma koronavirüs geçirdikten sonra aşı olanlarda antikor düzeyinin 3 kat arttığını ortaya çıkardı.

Sinovac aşısının yüksek düzeyde koruyuculuk sağladığını belirten Doç. Dr. Günay Can, “Araştırmamız Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki Sağlık çalışanları üzerinde Sinovac aşısını kısa ve orta vadedeki antikor etkinliğini değerlendirmek amacıyla yapıldı. Bu çalışmaya 345 sağlık çalışanı aldık. Bu araştırmaya alınan kişilerde birinci aşı sonrası 14’üncü gün, ikinci aşı sonrası 28’inci gün antikor düzeyine bakıldı. Araştırma sonrası sağlık çalışanlarının antikor düzeylerinin oldukça etkin olduğunu gördük. Takip ettiğimiz kişilerden sadece iki kişide antikor negatifliği söz konusu oldu. Bu da aşı etkinliğinin oldukça iyi olduğunu bize gösteriyor. Herhangi bir şekilde cinsiyet, yaş ve kilo farkı gözetmeden aşı oldukça yüksek düzeyde koruyuculuk sağlamaktadır” dedi.

KORONAVİRÜS GEÇİRMEMİŞ KİŞİLERDE İKİNCİ DOZ AŞI OLDUKÇA ÖNEMLİ
Prof. Dr. Neşe Saltoğlu da “Uzun zamandan beri Sinovac aşısını kullanıyoruz. 3500 sağlık personelini bu şekilde aşı ettik. Biz de hem sağlık çalışanları üzerinde bir çalışma yaptık. Çalışmaya koronavirüs geçirmiş ve geçirmemiş sağlık çalışanlarını aldık. Amacımız koronavirüsü hem geçirmiş hem de geçirmemiş kişilerin antikor düzeylerine bakmaktı. Koronavirüsü geçirmemiş sağlık personellerinde birinci dozdan sonra vakaların yarısında antikor oluştu. İkinci doza geldiğimizde ise vakaların yüzde 99’unda antikor oluştuğunu gördük. Birinci aşı ile ikinci aşı arasında geçen sürede 36 sağlık personelinin virüs ile karşılaştığını gördük. Bu kişilerde hiçbir belirti ortaya çıkmadıö dedi.

“DİYABETİK VE HİPERTANSİYONU OLAN KİŞİLERDE ANTİKOR DÜZEYİ DAHA DÜŞÜK”
Prof. Dr. Neşe Saltoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Koronavirüsü geçirmiş kişilerin ise aşıdan sonra antikor düzeyinde en az üç kat yükselme oldu. Koronavirüsü geçiren ve geçirmeyenleri kıyasladığımızda koronavirüs geçirenlerde antikor düzeyi geçirmeyenlere oranla iki kat daha yüksek olduğu belirlendi. Araştırma sonucunda sadece diyabetik ve hipertansiyonu olan kişilerde ilk aşıdan sonra antikor düzeyi biraz düşük olduğunu gözlemledik. Yine araştırmayı kan grubu açısından değerlendirdiğimizde herhangi bir farklılık olmadığını gördük.”

“ÇALIŞMA SONRASI SİNOVAC AŞISINDA BAŞARILI SONUÇLAR ALDIK”
Gerçekleştirdikleri çalışma sonrası Sinovac aşısının etkin ve güvenilir olduğunun kesinlik kazandığını belirten Prof. Dr. Neşe Saltoğlu, “Sinovac aşısında başarılı sonuçlar aldık. Çalışma sonrası aşı ile ilgili ciddi bir yan etki görmedik. Dolayısıyla vatandaşlarımızın hangi aşıyı bulursa onu olmaları gerektiğini söylemek istiyorum. Çünkü çalışma sonucunda gördük ki, aşı insanları ağır enfeksiyondan ciddi bir şekilde koruyor” dedi.

“KOVİD GEÇİRENLERDE  AŞI SONRASI ANTİKOR DÜZEYİ ÜÇ KAT ARTTI”
Koronavirüs  atlatan kişilerde aşı sonrası antikor düzeylerinin yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Bekir Sami Kocazeybek ise,”Çalışma iki grup halinde sürdürüldü. Birinci grup enfekte olan sağlık çalışanı, ikinci grup ise hiç enfekte olmayan sağlık çalışanı olarak belirlendi. Bu iki gruba Sinovac aşıları yapıldı. Çalışma sonrası çarpıcı veriler ortaya çıktı. Birinci grupta enfekte olan 75 kişide antikor düzeyi 200’ün üzerinde çıktı. Ancak ikinci dozda bu antikorların yüzde 16 oranında düştüğünü görüldü. Ancak doğal antikorlardan sonra aşılama ile beraber antikorun üç kat arttığını belirledik. Buradan şu sonuca varabiliriz; Enfekte olan kişilerin vücudu virüsü tanıdığı için aşı sonrası antikor düzeyi yükseliyor. Aşılama gerçekten çok önemli. Hastalıktan koruma ve yoğun bakıma düşmeme konusunda elimizdeki tek silah aşılamadır” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
——————–
-Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Neşe Saltoğlu röportajı
-Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Bekir Kocazeybek röportajı
-Halk Sağlığı Anabilim Dalı Doç. Dr. Günay Can röportajı

==============================

9 – ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: AVRASYA TÜNELİ SÜRÜCÜLERE 1 SAATLİK ZAMAN TASARRUFU SAĞLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Avrasya Tüneli sürücülere 1 saatlik zaman tasarrufu sağladı” dedi. 
Adil Karaismailoğlu, Avrasya Tünelini ziyaret etti.  Karaismailoğlu, sonrasında da kontrol merkezindeki yetkililerden bilgi aldı. Avrasya Tüneli’nin İstanbul’da trafik sıkışıklığını önemli ölçüde rahatlattığını belirten Karaismailoğlu, “Dört yılda tüneli kullanan araçların yüzde 86’sı İstanbul plakalı olurken, İstanbul’u sırasıyla Ankara, Kocaeli, Bursa ve İzmir izledi” dedi.  

“AVRASYA TÜNELİ ULUSAL VE ULUSLARARASI MEGA PROJELER ARASINDA PEK ÇOK İLKİ BARINDIRIYOR”
Avrasya Tüneli’nin İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Koşuyolu-Kumkapı hattında hizmet veren ve dünyada iki kıtayı birbirine bağlayan ilk “iki katlı karayolu tüneli” olma özelliğini taşıdığını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Yaklaşım yollarıyla beraber toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inşa edilen iki katlı tünelden ve bağlantı tünellerinden oluşuyor. Geriye kalan 9,2 kilometrelik kısım ise Avrupa ve Asya yakalarındaki bağlantı ve yaklaşım yollarını kapsıyor. Yapımına 2013 yılında başlanan ve 22 Aralık 2016 yılında hizmete açılan proje ulusal ve uluslararası mega projeler arasında pek çok ilki de barındırıyor. Yüzde 95’i Türk, toplam 700 mühendis ve 12 binden fazla kişinin 14 milyon adam/saat çalışmasıyla planlanandan sekiz ay önce tamamlanan projede, insan odaklı iş yaklaşımı sayesine hiç ölümlü kaza yaşanmadı” diye konuştu.

“TÜNELİ KULLANAN ARAÇLARIN YÜZDE 86’SI İSTANBUL PLAKALI ARAÇLAR OLDU”
Karaismailoğlu, “Kozyatağı-Bakırköy koridoru dikkate alınarak yapılan hesaplamalarda, Avrasya Tüneli’ni kullanan sürücülerin, toplamda 111 milyon saat zaman tasarrufu, 152 bin ton yakıt tasarrufu, 64 bin ton emisyon azalımı, 1,3 milyar araç-km azalması ile oluşan kaza maliyeti tasarrufu elde etmesi sonucunda ülke ekonomisine katkısı 6 milyar lirayı buldu. Avrasya Tüneli, İstanbul’un yanı sıra çevre illerden gelen sürücülerin de sıkça tercih ettiği bir güzergâh oldu” dedi.

“TÜNEL İÇİNDEKİ OLAYLARA 1 DAKİKA 58 SANİYEDE MÜDAHALE EDİLDİ”
2020 yılında Avrasya Tüneli’nde arızalanan, yakıtı biten, kaza yapan araçlara ortalama 1 dakika 58 saniye içinde müdahale edildiğini ve ortalama 14 dakika 13 saniye içinde trafiğin normal seyrine döndürüldüğünü belirten Bakan Karaismailoğlu, “Tüneldeki acil durumlara müdahale performansı, işletme standartlarının ve dünyadaki benzer projelerin ortalamasının oldukça üzerinde gerçekleşti.  2020 yılında 55 saatlik gece kapaması yapılarak tünelin bakım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Diğer tüm çalışmalar sırasında Avrasya Tüneli kesintisiz hizmet vermeye devam etti” şeklide konuştu.

“AVRASYA TÜNELİ MOBİL UYGULAMASINI 44 BİN KİŞİ İNDİRDİ”
2020 yılında kullanıcılarının hizmetine açılan Avrasya Tüneli mobil uygulamasını indiren sürücülerin sayısının 44 bine ulaştığı kaydeden Karaismailoğlu, “Sürücülerin plaka borcu ödemelerini hızlı takip etmesini ve ihlalli geçiş bildirimi almalarını sağlayan uygulama, ihlalli geçişlerin de önemli oranda azalmasını sağladı. Mobil uygulamada Masterpass ile otomatik ödeme talimatı veren sürücüler HGS ve OGS’lerinde bakiye olmadığı durumlarda dahi geçiş ödemelerini kayıtlı kredi kartlarıyla ödeyebiliyorö dedi.
Karaismailoğlu, “Trafiği rahatlatmak için yenilikçi ve akıllı teknolojilerin öncüsü olan Avrasya Tüneli, geliştirdiği Hız Düzenleyici Hareketli Aydınlatma Teknolojisi Pacemake ile 2020 yılında Uluslararası İnovasyon ödülüne layık görüldü. ‘Servis ve Çözüm’ kategorisinde ödüle layık görülen Avrasya Tüneli, böylece 13’üncü uluslararası ödülünü de almış oldu. Uygulama, araçların hızlarının sabitlenmesini de sağlayarak trafik yoğunluğunun azaltılmasına, takip mesafesinin korunarak kaza riskinin düşürülmesini sağlıyor” dedi.
Bakan Karaismailoğlu, brifingin ardından Avrasya Tüneli Müzesini gezdi.

Görüntü Dökümü:
———
-Bakanın açıklamaları
-Detaylar

===============================

10- İKAMET KARTI BULUNAN İRANLI KISITLAMADA SOKAĞA ÇIKINCA CEZA YEDİ

Haber – Kamera: Ersan SAN / İSTANBUL, (DHA) – TAKSİM’de ikamet kartı bulunan İran uyruklu bir kişi, kısıtlamada sokağa çıkınca 3 bin 70 lira para cezası kesildi. Cezaya itiraz eden İranlı’ya polis, “Benim vatandaşım evde oturuyorsa, ikamet kartı aldıysan sen de evinde oturacaksın” dedi.
Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanmada 4. güne girilmişken, emniyet güçlerinin denetimleri sürüyor. Denetim yapılan yapılan yerlerden biri olan İstiklal Caddesi’nin girişinde bulunan noktada hazır bekleyen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Zabıta Müdürlüğü ekipleri, caddeye girmek isteyenlerin pasaport ve çalışma izin belgelerini tek tek kontrol etti. Muafiyet belgesi ya da pasaportu olmayanlara ise idari işlem uygulandı.

POLİS: BENİM VATANDAŞIM EVDE OTURUYORSA, İKAMET KARTI ALDIYSAN SEN DE OTURACAKSIN
Polis, caddeye girmek isteyen bir kişinin İranlı olduğunu ancak bir süredir ikamet kartı ile burada ikamet ettiğini görünce kendisine ceza yazılacağını söyledi. İranlı kişi ise cezaya itiraz edince polis, “İkamet kartı var sende. Benim vatandaşım evde oturuyor, ikamet kartı aldıysan sen de oturacaksın. Bu ülkede ikamet ediyorsun. Sokağa çıkma kısıtlamasında bizim vatandaşlarımız evlerinde nasıl oturuyorsa sen de oturacaksın” şeklinde karşılık verdi. İkamet kartı olduğu için ceza yazılan İranlı ise, “İranlıyım, kitap almaya gidiyordum. Benim izin belgem yok. İzin belgesi gerektiğini de bilmiyordum. Ne kadar ceza yazıldığını da bilmiyorum” dedi.

ATLI POLİSLER DE DENETİMDEYDİ
Öte yandan, meydandaki denetimler de tüm hızıyla devam etti. Denetimlere Atlı Polisler de katıldı. İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’nda Atlı Polisleri görenler cep telefonlarına sarılarak bol bol fotoğraf çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
İranlı ile polisin tartışması
Polisin tepkisi
İranlının  konuşması
Atlı polislerin meydanda ve caddede dolaşması
Ekiplerin denetimleri
Genel detaylar

=================================

11- GEÇEN YIL UÇAKLARA 828 KEZ KUŞ ÇARPTI

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)SİVİL Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 2020 yılında uçakların 828 kez kuşla çarpıştığını bildirerek, en fazla çarpışmanın Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştiğini açıkladı.

SHGM, ‘2020 yılı Emniyet Olayları Yıllık Değerlendirme’ raporunu internet sitesinden yayımladı. Raporda geçen yıl yaşanan kazaların rakamlarla değerlendirilmesi ile trafik sayıları yer aldı. Bir yılda 2 bin 73 olayın yaşandığı kaydedilen raporda, ilk sırada kuş çarpması ve yıldırım isabet etmesi yer aldı.  20 sayfalık raporda; Türkiye geneli uçak trafiğine koronavirüs salgınının etkisi de rakamlarla anlatıldı.

UÇAK TRAFİĞİ YÜZDE 45 AZALDI
Rapore göre; salgın nedeniyle Türkiye’de uçak trafiğinde 2020 yılında yüzde 45 oranında azalma meydana geldi.  Türkiye genelinde gerçekleşen uçak trafik hareketi, 2018 yılında 1 milyon 544 bin 169, 2019 yılında 1 milyon 556 bin 417 iken, 2020 yılında 855 bin 833 oldu. 2020 yılının ocak ve şubat aylarında 2019 yılının aynı aylarına oranla artış yaşandı. Daha sonra ki süreçte ise koronavirüs nedeniyle ciddi oranda azalma meydana geldi. Haziran ayında geçilen kontrollü normalleşme ile trafik hareketi tekrar artışa geçti ancak  2019 yılının çok gerisinde kaldı.

OLAYLARDA YÜZDE 24 AZALMA GÖRÜLDÜ
Uçak trafiğinde azalma meydana gelmesiyle birlikte rapor edilen olay sayısında da düşüş gözlemlendi. 2018 yılında 2 bin 319, 2019 yılında 2736 olan olay rapor sayısı ,yüzde 24 oranında azalma ile 2020 yılında 2 bin 73’e düştü. 2019 yılı içinde 27 ayrı işletme tarafından raporlama yapılırken, 2020 yılında 23 ayrı işletme raporlama yaptı.

2020 YILINDA HAVACILIKTA YAŞANAN OLAYLAR
2020 yılında rapor edilen olaylarda ilk sırayı 828 kez kuş ve/veya yabani hayvanlar ile çarpışma aldı. Raporda kuş çarpma olayının en fazla Temmuz ve Ağustos aylarında yaşandığı vurgulandı. Temmuz ayında 157, Ağustos ayında da 155 kez kuş çarpma olayı yaşandı. Aynı yıl 298 teknik arıza, 199 da yıldırım isabet etme olayı rapor edildi.
Raporda ayrıca 15 türbülans, 27  uçuş ekibi veya yolcular için ortaya çıkan tıbbi acil durum vakası yaşandığı da kaydedildi.

Görüntü dökümü:
—————-
-ARŞİV

==============================

12- (ÖZEL) MALTEPE’DE KUPA KISMI YERİNDEN ÇIKAN KAMYONET KAZA YAPTI; O ANLAR KAMERADA

Haber – Kamera: Murat KORKMAZ / İSTANBUL (DHA) -MALTEPE’de, seyir halindeyken kupa kısmı yerinden çıkan kamyonet kontrolden çıkarak, önce park halindeki otomobile ardından okul girişindeki kamelyaya çarparak durabildi. Kazada sürücü yaralandı.
Kaza, önceki gün saat  12.00 sıralarında Zümrütevler Mahallesi’nde meydana geldi. Seyir halindeki 16 LOZ 34 plakalı kamyonetin kupa kısmı bilinmeyen nedenle yerinden çıktı. Bu nedenle sürücüsünün kontrolünü kaybettiği kamyonet, önce park halindeki 06 DC 9949 plakalı otomobile ardından okul girişindeki kamelyaya çarparak durabildi. Çevredekileri kazada yaralanan sürücüsünün yardımına koştu. Bildirilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri, yaralı sürücüyü ilk müdahalesinin ardından ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne götürdü. Kamyonet de vinç yardımıyla kaldırıldı.

KAZA ANLARI KAMERADA
O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, kupa kısmı yerinden çıkmış haldeki kamyonetin yolda ilerlediği ve ardından kaza yaptığı görülüyor. Kamyonetin o durumda ilerlediğini görenlerin arkasından koştuğu da kameraya yansıyor.

Görüntü dökümü:
—————–
Güvenlik kamerası görüntüsü
-Kupa kısmı çıkan kamyonetin yolda ilerlemesi
-Kaza yapması
-Arkasından koşanlar
AKTÜEL
-Kaza yerinden görüntü 
-Park halindeki otomobilden görüntü 
-genel ve detay görüntü 

========================

13- (ÖZEL)PENDİK MARİNADA LÜKS TEKNEDE YANGIN

Haber- Kamera: Gamze ŞİMŞEK- Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA 
Pendik Marina’ya bakım için getirilen 25 metre uzunluğundaki lüks teknede yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü
Yangın, saat 15.30 sıralarında Pendik Marina’da bulunan bir teknede çıktı. Marinaya bakım için getirilen 25 metrelik lüks tekne çekek alanına çıkarıldı. Bakımına başlanan teknede bir süre sonra henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, teknenin iç kısmında çıkan yangına müdahale etti. Yangın ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı. 

Görüntü dökümü 
————
-İtfaiye ekiplerinden görüntü 
-İtfaiye ekiplerinin çalışması 
-Yangın çıkan lüks tekne 
-Çalışmaları izleyenler
-Genel ve detay 

===============================

14 – İBB’DEN “KAYIP AT” İDDİALARINA CEVAP 

Uğur ŞAHİN / İSTANBUL , (DHA)  -İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) geçen yıl sahiplendiği bin 179 atın satıldığı ve kaybolduğu iddialarına cevap verdi. 
AK Parti İstanbul Çevre Şehir ve Kültür İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, “Sahiplendirilen 102 attan sonra geriye kalan 1200 atın 120 tanesinin Adalar’daki ahırlarda olduğu göz önüne alınırsa geri kalan 978 atın faili meçhul” iddialarına İBB’den yazılı açıklama ile cevap verildi.
İBB’den yapılan açıklamada, “Atlara en çok yerel yönetimlerden istek geldi. Toplam 605 at, 13 kentin çeşitli düzeydeki yerel yönetimleri tarafından sahiplenildi. Süreç, şeffaflık temelinde yürütüldü. Mikroçipleri takılıp sağlık raporları alınarak sevkiyatı yapılan atlar, ilgili kurumlara protokolle teslim edildi. Mevzuat gereği bu noktada İBB’nin yükümlülüğü sona erdi. Atların izlenmesi Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatlarının sorumluluğuna geçti” denildi. 

TOPLAM 860 AT SAHİPLENDİRİLDİ
Açıklamada, “Bilindiği üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 16 Ocak 2020 tarihli ve 25 numaralı kararı doğrultusunda bin 179 adet atın satın alma işlemi tamamlanmıştır. Tarafımızca bakım altındayken satın alınan gebe atlardan doğan 20 adet tayın kayda alınması ile toplam bin 199 at İBB uhdesinde yer almıştır. Bununla birlikte; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 12 Mart 2020 tarihli ve 403 numaralı kararı doğrultusunda atların sahiplendirilmesi işlemleri tamamlanarak, toplam 860 at sahiplendirilmiştir. Atların 665’si kamu kurum ve kuruluşlarına, 42’si sivil toplum örgütlerine, 148’ü şahıslara, 5’i de muhtarlara sahiplendirilmiştir. Atların Adalar’daki bakımı sürecinde çeşitli sebeplerle toplam 224 at ölmüştür. İBB bünyesinde 115 adet atın bakımı sürdürülmektedir”  bilgileri yer aldı.

SORUMLULUK SAHİPLENENDE 
“Kamu kurum ve kuruluşlarına bedelsiz devir ile sahiplendirilen atlar, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının sorumluluğunda yer almaktadır” denilen açıklama, “Sahiplenilen atlarla ilgili tasarruf ilgili kamu kurumu uhdesinde kalmaktadır. Şahıs ve sivil toplum kuruluşlarına sahiplendirilen atlarla ilgili iletişim sağlanmakta, atların durumu hakkında bilgi alınabilmektedir. İlgili mevzuat doğrultusunda sahipli atların takibi Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatınca gerçekleştirilmektedir. Atların sahiplendirilmesi ile ilgili taahhütte; atların sahiplenen kişilerce bir yıl boyunca bakımının yapılması şartı yer almakta olup, en az bir yıl boyunca atlara bakmayı kabul eden kişilere sahiplendirilmiştir. Ada’da kalan kurumumuza ait 115 at, İBB’nin atlı zabıta gibi çeşitli hizmetlerinde kullanılmak üzere şartları iyileştirilen at ahırlarında yaşamlarını sürdürmektedir” ifadeleri ile son buldu

============================

15- AVCILAR’DA BİRLİKTE YAŞADIĞI KADINI 7 YERİNDEN BIÇAKLAYAN SANIĞA 3 YIL 9 AY HAPİS

* 7 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan ve şikayetinden vazgeçen kadının, sanıkla evlendiği ortaya çıktı.  

Sevda SARIKAYA / İSTANBUL, (DHA)
KÜÇÜKÇEKMECE’de 2019 yılında birlikte yaşadığı iki çocuk annesi Necla Kenar’ı 7 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan tutuksuz sanık Ümit Masat “Kasten yaralama” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öte yandan yargılama sürecinde şikayetinden vazgeçen Necla Kenar’ın sanıkla evlendiği ortaya çıktı.

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tarafların avukatları katıldı. Mahkeme başkanı UYAP’tan yapılan inceleme ile sanık ve müştekinin 25 Mart 2021 tarihinde evlendiklerini belirtti. Necla Kenar yargılama devam ederken şikayetinden vazgeçmişti. Sanık avukatı, müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti

ÜYE HAKİM KARARA MUHALEFET ETTİ 
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan davanın açılmış olduğunu ancak sanık Masat’ın ‘Kasten yaralama’ suçunu işlediğini de belirtti. Heyet, sanığı 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Bir üye hakim ise karara muhalefet şerhi koydu. Üye hakim, sanığın mağdura yönelik eylemine karşı “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ceza verilmesi gerektiğini, çoğunluğun görüşüne iştirak etmediğini kararda belirtti. Öte yandan “Tehdit suçundan beraatine de karar verilen sanık hakkında, “Hakaret” suçundan açılan davanın ise düşmesine karar verildi. Sanığa yurt dışına çıkış yasağı da konuldu. 

İDDİANAME
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre olan Küçükçekmece’de 24 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşti. Ümit Masat, birçok kez öldürmekle tehdit ettığı Necla Kenar’ı hakaret ederek evinin önünde birçok yerinden bıçakla yaralamıştı. Ümit Masat hakkında “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Tehdit” ve “Hakaret” suçlarından dava açılmıştı. 

İSTANBUL- ESENYURT’TA SİLAHLI KAVGA; 1 YARALI

Erol DEĞİRMENCİ – Alper KORKMAZ / İSTANBUL , (DHA)Esenyurt’ta çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.
Olay, saat 11.15 sıralarında, Güzelyurt Mahallesinde bulunan 5 katlı bir binanın zemin katındaki işyerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimlikleri belirsiz 3 kişi, Doğukan Çalışır’a ait işyerinin önüne geldi. Biri içeri girip, Çalışır ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, şüpheli, Çalışır’a tabancayla ateş etti. Doğukan Çalışır, bel, bacak ve sırtına isabet eden 4 kuşunla yaralanırken, saldırganlar geldikleri araçla kaçtı. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Çalışır’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Polis ekipleri, kaçan saldırganları yakalamak için  çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:
——————–
-Olay yeri ekiplerinin çalışması
-Olay yerine çağrılan zırhlılar
-Polis ekiplerinin tanıklarla konuşması
-Yaralanan kişinin fotoğrafı
-Genel ve detay görüntü

==============================

16- İBB İLE AVRUPA İMAR VE KALKINMA BANKASI ARASINDA MUTABAKAT METNİ İMZALANDI

İstanbul DHA – İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında “Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakat İmza Töreni” gerçekleştirildi. 
İBB ve EBRD arasında hazırlanan mutabakat metni için gerçekleştirilen imza töreni, çevrimiçi toplantı üzerinden düzenlendi. Törende. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve EBRD Başkanı Odile Renaud Basso ile birlikte her iki kurumun üst düzey yöneticileri hazır bulundu. Sanal toplantı, Basso’nun konuşmasıyla başladı. Konuşmaların ardından İmamoğlu ve Basso arasında, “Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakat Metni” imzalandı. “Yeşil İstanbul yolunda yol yürürken, kıymetli bir iş birliğine imza attığımızı müjdelemekten, bütün İstanbul’a bu müjdeyi vermekten büyük mutluluk duyuyorum” diyen İmamoğlu, “İBB olarak, EBRD ile değerli bir sözleşme, bir anlaşma imzaladık. Kardeş kentlerimiz, İzmir ve Ankara’nın ardından, yeşil şehirler kentsel sürdürülebilirlik programına 47’nci üye olarak katılmak, bizim için de inanıyorum ki yine bu toplum için de çok önemli bir katılım” şeklinde konuştu. 
EBRD ile gerçekleştirmeyi planladıkları ilk projenin, “İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü TÜYAP Metro Hattı Projesi” olarak belirlendiğini aktaran İmamoğlu, “Şehrimiz için çok önem taşıyan bu hatta, verimli bir iş birliği içerisinde çalışacağımızı ve gelecekte ‘Yeşil Şehir İstanbul’ vizyonumuza güç verecek birçok projede birlikte olacağımızı ümit ediyoruz” diye konuştu.
Görüntü Dökümü:
——-
-Törenden görüntü

========================

17 – BAYRAMPAŞA’DA MAHKEMEDEN SERBEST BIRAKILDIĞI GÜN YİNE HIRSIZLIKTAN GÖZALTINA ALINDI

* Cep telefonu çalan şüpheli güvenlik kamerasına yansıdı.

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL, (DHA)  BAYRAMPAŞA’da bir otomobilden cep telefonu çalan şüpheli gözaltına alınırken, hırsızlık anı kameraya yansıdı. Yakalanan şüphelinin aynı gün yine hırsızlık olayından adli makamlarca serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Bayrampaşa Altıntepsi Mahallesi Yahya Kemal Caddesi üzerinde park halindeki bir otomobilden cep telefonu çalındı. Harekete geçen ekipler, güvenlik kameralarını inceledi ve cep telefonunu çalan kişinin şüpheli Y.D. olduğunu belirledi. Şüpheli Y.D. Altıntepsi Mahallesi’nde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Y.D. çaldığı cep telefonunu Esenler ‘de Ö.A. isimli kişiye 2 bin 700 liraya sattığını söyledi. Polis, Ö.A. isimli kişiyi de Esenler ‘de bulunan adresinde çalıntı cep telefonuyla birlikte gözaltına aldı. Ö.A., “Suç Eşyası Satın Alma” suçundan hakkında yapılan işlemlerinin ardından adli makamlarca serbest bırakıldı. Şüpheli Y.D. ise bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:
————————
-Şüphelinin hırsızlık anı güvenlik kamerası
-Şüphelinin gözaltına alınması
-Şüphelinin adliyeye sevki
-Genel ve detaylar
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!