Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN LAGOS BALIĞI ALDI 

Gülseli KENARLI – Kamera: Harun UYANIK / İstanbul, (DHA) – CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Çengelköy’de balıkçıya uğrayarak lagos balığı aldı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğlen saatlerinde Üsküdar Kısıklı’daki konutundan çıkarak, Vahdettin Köşkü’ne geçti. Erdoğan Çengelköy’de bir balıkçıda durdu. Buradan daha önce de lagos balığı alan Erdoğan, yine aynı balıktan aldı. Erdoğan daha sonra Vahdettin Köşkü’ne geçti.  Balıkçı İbrahim Uzun ise, “Cumhurbaşkanımız yine uğradı. Balığı beğenmiş, yine aynı balıktan istedi, aynısından verdik. Yine aynı şekilde büyük balık vermiştik ona, aynı balığı, beyaz etli balığın çok hoşuna gittiğini söyledi, aynısını istedi” dedi.

Görüntü Dökümü: 
——————
– Erdoğan’ın çıkışı
– Konvoyundan görüntüler 
– Balıkçıdan görüntüler
– Balıkçı’nın konuşması
– Geçen ay balık alırken çekilen görüntüler

================

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A DOĞUM GÜNÜ TELEFONLARI

Gülseli KENARLI / İstanbul DHA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde liderler, Erdoğan’ın doğum gününü kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğum gününü kutlayan liderlere teşekkür etti.

Reklam Alanı

==================

3- “İSTANBUL BOĞAZI DONACAK” TARTIŞMALARI;  2050’DEN SONRA İSTANBUL’DA ÇOK FAZLA KAR GÖRMEMEYE BAŞLAYACAĞIZ. 

– Prof. Dr. Levent Kurnaz,

“İstanbul Boğazı en son bildiğimiz kadarıyla 1650’lerde donmuş. Herhangi bir şekilde İstanbul Boğazı’nın donması söz konusu değil”

“2050’den sonra İstanbul’da çok fazla kar görmemeye başlayacağız. Bu yüzyılın sonunda da anca Türkiye’nin doğusunda kar göreceğiz” 

Elif YAVUZ-Buğra BENLİOĞLU/İSTANBUL,DHA – İstanbul Boğazı’nın donacağı tartışmaları üzerine açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, “Herhangi bir şekilde İstanbul Boğazı’nın donması söz konusu değil” dedi. Kurnaz, ” 2050’den sonra İstanbul’da çok fazla kar görmemeye başlayacağız. Bu yüzyılın sonunda da anca Türkiye’nin doğusunda kar göreceğiz” diye konuştu.
Küresel ısınmayla birlikte iklim krizlerinin konuşulduğu sıralarda, İstanbul için şaşırtan bir iddia ortaya atıldı. Küresel ısınmanın önümüzdeki 3 yılda duracağı yerini küresel soğumanın alacağı belirtildi. Küresel soğuma nedeniyle de İstanbul Boğazı’nın donacağı ve insanların boğazı yürüyerek aşacağı ifade edildi. 

“İSTANBUL BOĞAZI’NIN DONMASI GİBİ BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLMAZ”
Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, “İstanbul Boğazı en son bildiğimiz kadarıyla 1650’lerde donmuş. Herhangi bir şekilde İstanbul Boğazı’nın donması söz konusu değil. Özellikle dünya bu kadar ısınmışken, küresel ısınma nedeniyle normalden bile birkaç derece daha sıcak durumdayken İstanbul Boğazı’nın donması gibi bir şey söz konusu olmaz. Hele de 2022, 2023 için imkansız” dedi.

“‘İSTANBUL BOĞAZI DONACAK’ DEMEK MANTIK DIŞI”
İddiaları mantık dışı bulan Prof. Dr. Kurnaz, ” Şu anda dünyanın atmosferi güneşten gelen enerjiyi dışarı bırakmıyor. Bundan dolayı da ısınıyor. Bütün bunlara oluyorken neyin nasıl soğuyacağının hangi fiziğe, kimyaya dayandığının bunları söyleyen kişilerin anlatması gerekiyor. Bu kadar sıcak havanın içerisindeyiz. İstanbul’da neredeyse 10 yıldır doğru düzgün ağır kar yağmamışken İstanbul Boğazı donacak demek mantık dışı” diye konuştu.

O BUZLAR TUNA NEHRİ’DEN GELDİ
İstanbul Boğazı’nda buz üzerinde poz verenlerin olduğu fotoğrafla ilgili konuşan Prof. Dr. Kurnaz, “1954 yılında Tuna Nehri donmuş. Tuna Nehri’nden gelen buzlar da İstanbul Boğazı’nın sıkışık bölgelerinde birikintiye sebep olmuş. Bu İstanbul Boğazı donmuş demek değil. Bunun olması ihtimali bile çok düşük” ifadesini kullandı. 
Prof. Dr. Kurnaz, 2050 yılından sonra İstanbul’da çok fazla kar görülmeyeceğinin ifade ederek, “Kar yağışının frekansı azalıyor. Yani daha az sıklıkta kar yağmaya başlıyor. Yağdığı zaman da dizimize belimize kadar değil en fazla bileğimize ulaşacak kadar bir kar kalınlığı oluyor. Bu kar yağışının sıklığı gittikçe azalıyor. Yağan kar miktarı da azalacak. 2050’den sonra İstanbul’da çok fazla kar görmemeye başlayacağız. Bu yüzyılın sonunda da anca Türkiye’nin doğusunda kar göreceğiz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———–
-İstanbul Boğazı’ndan detaylar
-Prof. Dr. Levent Kurnaz röportajı
-Genel ve detay 

=================

4- MALTEPE’DE SOKAKLARI ÇÖP KOKUSU SARDI

Beyza Nur GÜLER-Feridun AÇIKGÖZ/İstanbul,(DHA)  – Maltepe’de çöp yığınlarından, havanın ısınmasıyla birlikte koku yayılmaya başladı.
DİSK’e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, 23 Şubat’ta grev kararı alınmıştı. İşçilerin günlerdir süren grevi, hafta sonu boyunca devam edecek sokağa çıkma kısıtlamasında da sürüyor. Zümrütevler Mahallesi’nde konteynerlerdeki çöpler, cadde ve sokaklara taşmış durumda. Mahalleli ise, giderek tüm mahalleyi saran kötü kokudan rahatsız. Öte yandan salgın hastalık döneminde sağlıklarını tehdit eden bu durumun, biran önce çözüme kavuşturulmasını bekliyorlar. Bir çevre sakini “Zaten virüsten dolayı bir maske takıyorduk. Kokudan iki maskeye geçtik” diyerek duruma isyan etti. 

“ÇOCUĞUMLA YÜRÜYORUM, BU HAVAYI SOLUYOR”
Zümrütevler Mahallesi’nde oturan ve durumdan şikayetçi olan Tuncay Yanardağ,” Söylenecek bir şey yok yok aslında, görünen görünüyor ama insanları bu şekilde hapsetmeleri oluyor mu? Şu anda ben burada çocuğumla yürüyorum mesela, bunu soluyor. Beni ilgilendirmiyor onların maaşları. Millet iş bulamazken onlar 4 bin 500 lira maaşı beğenmiyorlar. Şuraya bakar mısınız, bu hastalıkta. Ben şahsen kınıyorum. Zümrütevler komple böyle. Grev yapıyorsun ama bu salgında bunlar… çoluk var çocuk var. Anlaşıyorsa anlaşsınlar anlaşmıyorlarsa gelip büyükşehir kaldırsın o zaman” dedi. 

“KOKU FECİ ŞEKİLDE MAHALLEYE YAYILDI”
Kokunun artık tüm mahalleyi sardığını dile getiren bir başka çevre sakini Tuncay Solhan da, “Grev yapmışlar, istedikleri parayı alamıyorlarmış. Mahallenin halin görüyorsunuz. Koku feci şekilde mahalleye yayıldı. İnşallah en kısa sürede bu sorunu çözerler, mahalleli rahat bir nefes alır. Zaten virüsten dolayı bir maske takıyorduk. Kokudan iki maskeye geçtik. Umarım yetkililer el koyar, gerekeni yaparlar. Mahalleli bu konudan çok rahatsız” dedi. 

“ÇÖPLERİMİ ATMIYORUM, BALKONUMDA TUTUYORUM”
Hasan Poyraz ise, “Buna diyecek bir kelime yok. Koronavirüs dönemi, salgın hastalık, mikroplar… artık bunun bir çözümünü bulmaları lazım. Ya işçilerin istediğini ver ya da başka bir alternatif olmalı. Görüntüler çok kötü. Mikrop, sinek… daha ne kadar duracak? Ben şahsen çöpümü atmıyorum balkonumda tutuyorum ama nereye kadar?” diye konuştu. 

Görüntü dökümü: 
———————– 
-Çöp birikintilerinden görüntüler
-Mahalleli ile röp. 
-Genel ve detay

==================

5- (ÖZEL) ALİBEYKÖY BARAJINDA DİKKAT ÇEKEN ÖLÜ BALIKLAR

Beyza Nur GÜLER-Güven USTA/İstanbul, (DHA) -İSTANBUL’un önemli su kaynaklarından biri olan Alibeyköy Barajı’nın bir bölümünde bulunan onlarca ölü balık dikkat çekti. Balıkların yakınında ölmüş karabatak kuşu da yer alırken balık tutmaya gelenler, “Daha önce hiç böyle bir şey ile karşılaşmadık” dedi.
İstanbul’a su taşıyan en önemli barajlardan biri olan Alibeyköy Barajı’na balık tutmak için giden vatandaşlar, onlarca ölü balık ile karşılaştı. Çok sayıda ölü balığın suyun yüzüne çıktığını ve çevrede de ölmüş karabatak kuşlarının olduğunu gören vatandaşlar, balık tutmadan evlerine döndü. Balıkların ve kuşların neden öldüğüyse, henüz bilinmiyor. Balıkları kaçak avlanan kişilerin de bırakarak uzaklaşmış olabileceği belirtilirken çocukluğundan beri Alibeyköy Barajı’na geldiğini belirten Mustafa Erutku, ilk defa böyle bir manzara ile karşılaştığını ifade etti.
Erutku, “Arkadaşımla dün sabah saatlerinde 8 gibi balık tutmak için buraya geldik. Önce az ileride bir yere gittik. Sonra buraya geldiğimizde ölü balıklarla ve kuşlarla karşılaştık. Açıkçası balık tutma istediğimiz kaçtı. Korktuk biraz. Bu mahallede oturuyoruz, genellikle geldiğimiz yer. Daha önce hiç karşılaşmadık burada böyle bir şeyle. O yüzden bazı yerlere haber verdik. Dün daha çoktu. Bugün geldiğimizde daha az, birisi aldı büyük ihtimalle. Suyun dibini tam göremediğimiz için bilmiyorum ne kadar vardır. Neyden kaynaklanıyor bilmiyorum suda zehir olabilir, fabrika atığı olabilir… Arkada yüzen karabatak kuşlarını da ölü halde gördük” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü: 
————– 
-Barajın ve balıkların havadan görüntüsü 
-Barajdan görüntüler
-Vatandaşın çektiği görüntüler
-Ölmüş Karabatak kuşu
-Çevre sakini ile röp. 
-Muhabir anonsu
-Genel ve detay

==================

6- (Havadan görüntülerle) İSTANBUL BARAJLARINDA DOLULUK YÜZDE 55.58’E ÇIKTI

Ali AKSOYER / İSTANBUL (DHA) İSTANBUL’da etkili olan kar ve yağmurlu sistemlerin ardından barajlardaki doluluk oranı hızla artıyor. İSKİ verilerine göre bugün doluluk oranı yüzde 55.58 olarak ölçüldü. İstanbul’da şu anda iki barajda doluluk yüzde 50 diliminin altında. 5 Barajdaki doluluk ise yüzde 60’ın üzerine çıktı. Doluluk seviyesi yüzde 58.73’e ulaşan Alibeyköy barajındaki son durum havadan görüntülendi.
İstanbul’da kuraklık nedeniyle barajlardaki doluluk oranı 9 Ocak 2021 tarihinde yüzde 19.16’ya kadar düşmüştü. Önce yağmur ardından gelen kar yağışlı sistemlerle birlikte barajların su seviyelerindeki artış hızla sürüyor. En düşük doluluk oranının ölçüldüğü günden bu yana geçen sürede İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 55.58’e ulaştı. Ancak bu doluluk oranındaki hızlı artış bile geçmiş yılların gerisinde kaldı. Oranlar 2014 yılından bu yana ölçülen en düşük doluluk oranı olarak kayıtlara geçti. 2014’de yaşanan kuraklığın ardından 2015 yılında baraj doluluk oranı 96.33’e kadar çıkmıştı. Daha sonraki yıllarda ise yüzde 80’li seviyelerde seyretmişti.

5 BARAJDA DOLULUK YÜZDE 60’IN ÜZERİNE ÇIKTI
İstanbul’da yüzde 50 doluluk oranının altında kalan iki baraj Papuçdere Barajı ve Sazlıdere Barajları oldu. Kazandere barajında doluluk yüzde 38.20, Sazlıdere Barajında ise yüzde 29.79 olarak ölçüldü. İstanbul’da yüzde 60’lık doluluk oranının üzerinde su biriktiren 5 baraj bulunuyor. Bu barajlar Ömerli, Kazandere, Elmalı, Darlık ve Istırancalar

İstanbul barajlarının bugün itibariyle doluluk oranları şöyle:
-Ömerli Barajı doluluk oranı yüzde 66.48
-Papuçdere barajı doluluk oranı yüzde 38.20
-Sazlıdere barajı doluluk oranı yüzde 29.79
-Büyükçekmece barajı doluluk oranı yüzde 57.48
-Alibeyköy barajı doluluk oranı yüzde 58.73
-Terkos barajı doluluk oranı yüzde 51.72
-Kazandere barajı doluluk oranı yüzde 60.68
-Elmalı barajı doluluk oranı yüzde 63.73
-Darlık barajı doluluk oranı yüzde 62.01
-Istrancalar barajı doluluk oranı yüzde 74.79

Görüntü dökümü:
———————
– Alibeyköy barajının havadan görüntüleri

===================

7- ARNAVUTKÖY’DE DÖKÜM SAHASINDA HAFRİYAT KAMYONUNUN ALTINDA KALAN KİŞİ ÖLDÜ

Taylan ERGÜN /İSTANBUL (DHA) ARNAVUTKÖY’de döküm sahasında görevli olan 53 yaşındaki Sinan Çakır hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetti. Olayla ilgi kamyon şoförü ile birlikte 3 kişi gözaltına alındı.
Olay, bu sabah saatlerinde Arnavutköy, Bolluca’da bulunan hafriyat döküm sahasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre burada görevli olan ve döküm sırasında kamyon şoförlerine yardımcı olan 53 yaşındaki Sinan Çakır, döküm sırasında kamyonun altında kaldı. İhbar üzerine ola yerine sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi. Çakır, olay yerinde hayatını kaybetti. Sinan Çakır’ın cansız bedeni Arnavutköy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekipleri de olay yerinde inceleme yaptı. Olayla ilgili kamyon şoförü ile birlikte 3 kişi gözaltına alındı.

Görüntü dökümü
———-
-Olay yeri
-Detaylar

===================

8- (Geniş haber) BAYRAMPAŞA’DA OTOGARDA YANGIN 

Alper KORKMAZ – Serdar ALTINTEPE- İstanbul DHA –  BAYRAMPAŞA’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda bulunan bir kebapçıda yangın çıktı. Kısa süreli paniğe neden olan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın çarşı bölümünde bulunan bir kebapçıda saat 14.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ocak kısmında başlayan yangın büyüyerek bacaya yayıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.  İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Paniğe neden olan yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yerinde hasar oluştu. Olayı gören otogar bir esnafı “Bacadan çıktı galiba. Yaralı yok. Maddi hasarlı bir yangın. Hemen itfaiye polis geldi zaten” diye konuştu

Görüntü dökümü
Havadan görüntüler
Yükselen dumanlardan cep telefonu görüntüsü
İtfaiye ekiplerinden görüntü
Binadan görüntü
Görgü tanıkları ile röportaj

==================

9- (Özel) – ŞİŞLİ’DE YOL ÇÖKTÜ; KAMYONUN TEKERİ ÇUKURA DÜŞTÜ

Haber – Kamera: Hasan YILDIRIM – Özgür EREN / İSTANBUL (DHA) Şişli’de yol çöktü; kamyonun sol arka tekeri çukura düştü. Malzeme yüklü kamyon, yaklaşık bir saat süren çalışma sonucu vinç yardımı ile bulunduğu yerden kurtarıldı.
Olay, Şişli Darülaceze Yolu Caddesi üzerinde saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hakan Gündoğan’ın kullandığı kamyon, yokuş yukarı çıkarken yol çöktü. Kamyonun sol arka tekeri çöken yolda oluşan çukura düştü. Hareket edemeyen kamyonu kurtarmak için olay yerine itfaiye ve belediye ekipleri çağrıldı. Yol yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İtfaiye ekipleri kamyonu kontrol ettikten sonra olay yerine vinç ve iş makinası çağrıldı. Kamyon, vinç ve iş makinası yardımıyla çukurdan çıkarıldı.
Kamyon şoförü Hakan Gündoğan, “Ben yukarıya doğru yavaş yavaş çıkıyordum. Birden yol çöktü. Kamyonun diferansiyeli oturdu. Arabayı oynatma şansımız yok. Arabada beş ton yük var. Onun için kaldırma lüksümüz de yok. Bize vinç gelecek dediler. Biz de vinç bekliyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————
Olay yerinden görüntü
Kamyonun düştüğü çukur
Tekerin çukurda kalması
İtfaiye ve belediye ekiplerinin incelemeleri
Vinç ve iş makinası ile kamyonun kurtarılması
Kamyon şoförü ile röp.
Genel ve detaylar

====================

10- BEYOĞLU’NDA KORONAVİRÜS DENETİMLERİ

Haber – Kamera: Zeki GÜNAL / İSTANBUL, (DHA) BEYOĞLU’nda koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim yapıldı. Karaköy’deki denetime katılan Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli sokağa çıkan kişilerin izin belgelerini kontrol etti 
İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge kapsamında hafta sonu uygulanan kısıtlamada Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri ilçe genelinde denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Karaköy Meydanı’nda denetim yapan polis ekiplerine Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli de katıldı. Demirelli araçları tek tek durdurarak izin belgelerini inceledi.  
Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli “Hepimizin malum olduğu gibi dünya ve ülkemiz yaklaşık bir yıldan beri koronavirüs pandemisi ile mücadele ediyor. Bu pandemiyi kontrol altına almak için Cumhurbaşkanımızın himayelerinde toplanan kabinede alınan ve Sağlık Bakanlığımızın İçicileri Bakanlığımızın aldığı kararlar doğrultusunda çeşitli kısıtlamalar getirilmekte. Bu kısıtlamalardan biri de biliyorsunuz hafta sonu cumartesi ve pazar tüm gün sokağa çıkma yasağı, hafta içi akşam dokuzdan başlıyor, sabah beşe kadar devam eden sokağa çıkma yasakları var. Biz de bugün Beyoğlu ilçemizin Karaköy semtinde polislerimizin yapmış olduğu denetimlere katıldık. Bu denetimlerde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan vatandaşlarımızın gerçekten bu muafiyet kapsamında olup olmadıklarını denetliyoruz. Belgelerini kontrol ediyoruz. Polislerimizle biz de denetimlere nezaret etmiş oluyoruz” diye konuştu. 

Görüntü dökümü 
-Karaköy Meydanı’ndaki denetim noktası 
– Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli’nin durdurulan araçlardaki kişilerin izin belgelerini incelemesi 
– Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ile röportaj 
-Polis ekiplerinin çalışmaları 
-Genel ve detay görüntüler 

==================

11- ESENYURT MEYDANI’NDA KORONAVİRÜS DENETİMİ 

Haber – Kamera: Erol DEĞİRMENCİ – Şahin BOZKURT / İSTANBUL , (DHA) Esenyurt’ta koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim yapıldı. Sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen dışarı çıkan bir genç, polislerin “Kısıtlama olduğunu bilmiyor musun?” sorusuna “Bilmiyordum” diyerek yanıt verdi.
Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt Meydanı’nda koronavirüs önlemleri kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden vatandaşlara yönelik denetim yaptı. Denetimde, meydanda dolaşanların izin belgeleri kontrol edilirken, ne için dışarıda oldukları soruldu. Meydanda yürüdükleri sırada ekipler tarafından durdurulan 3 gence polis ekipleri, “Ne için dışardasınız?” diye sordu. Gençlerden biri “Teyzemize gidiyoruz” diye cevap verdikten sonra polis ekipleri, “Bugün sokağa çıkma kısıtlaması olduğunu bilmiyor musunuz?” diye sordu. “Bilmiyorduk” diye cevap veren genç ve yanındaki 2 arkadaşına polis ekipleri ceza kesti. Denetimlerin kısıtlama boyunca süreceği öğrenildi.

Görüntü dökümü:
———————–
-Denetim yapan polis ekipleri
-Vatandaşlara ne için dışarıda oldukları sorulması
-Polis ekiplerinin uyarı anonsu
-Polis ekiplerinin vatandaşları denetlemesi
-Gencin sokağa çıkma kısıtlaması olduğunu bilmiyorduk demesi
-Genel ve detay 

===================

12- ŞİŞLİ’DE KORONAVİRÜS DENETİMİ

Adem VAROL / İSTANBUL, (DHA) Şişli’de koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde denetim gerçekleştirildi. Denetimlere Şişli İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel de katıldı.
Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında polis ve zabıta ekipleri Şişli’de denetim yaptı. Abide-i Hürriyet Caddesi’nde gerçekleştirilen denetime Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Şişli İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan da katıldı. Toplu taşıma ve diğer araçlar denetlenirken, vatandaşlara da kimlik kontrolü yapıldı. Kurallara uymayan açık işyerlerine ve vatandaşlara polis ekipleri tarafından ceza kesildi. Tedbirler ile ilgili uyarılarda bulunan Kaymakam Türkel, “Bugün İstanbul genelinde ve Şişli’de emniyet personelimiz, zabıta personelimiz ve diğer kurumlarımızla açık olan iş yerlerini maske, mesafe ve hijyen yönünden ve dükkanda bulunması gereken personel yönünden denetliyoruz. Dışarıdaki vatandaşlarımızı da istisna kapsamında olup olmadığını inceliyoruz. Amacımız yol göstermek, tabii kuralları ihlal edenlere de yaptırım uygulamak. İşin sonuna geldik, artık inşallah 1 Mart’tan itibaren normalleşmeye adımlar atılacak. Ama biz bu noktada halen tedbirlerin uygulanmasına inanıyoruz.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kaymakam Türkel’in konuşması
-Polis ekipleri denetim uygulaması
-Detaylar

=================

13- SİLİVRİ’DE KORONAVİRÜS DENETİMİ

Haber – Kamera: Uğur Samet AVCI / İSTANBUL (DHA) Silivri’de koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim yapıldı. Denetimlere Silivri Kaymakamı Ali Partal da katıldı.
Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Silivri’de koronavirüs denetimleri yapıldı. Ekipler, Uğur Mumcu Meydanı’nda bulunan işletmeleri denetledi. Denetimlere Silivri Kaymakamı Ali Partal da katıldı.

Görüntü dökümü:
———————
-Denetimlerden detaylar
-Genel ve detaylar

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!