Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- SİLİVRİ’DE DEHŞET: ANNESİNİ VE BİR YAKININI ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ

Uğur Samet AVCI / İSTANBUL, (DHA) – SİLİVRİ’de bir kişi, annesini ve bir yakınını silahla ateş ederek öldürdükten sonra intihar etti. Olay, bu gece 01.30 sıralarında Çanta Balaban Mahallesi’nde 2 katlı bir evde yaşandı. Murat Berk (33) henüz belirlenemeyen nedenle öz annesi Gülsüm Berk ve yakını olduğu belirtilen Güler Kaya’yı silahla ateş ederek öldürdükten sonra intihar etti. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Nöbetçi savcının olay yerinde incelemesinin ardından 3 kişinin cenazesi  İstanbul Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
————–
-Olayın yaşandığı ev 
-Murat Berk’in fotoğrafı

================

2- İSTANBUL’DA TORBACILARA OPERASYON KAMERADA: 18 GÖZALTI

Reklam Alanı

İSTANBUL, (DHA) – İSTANBUL’da  10 ilçede “torbacı” olarak tabir edilen uyuşturucu sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği operasyon anları da kameralara yansıdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin katılımıyla dün Bağcılar, Şişli, Büyükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler, Fatih, Kâğıthane, Ümraniye, Pendik ve Sultanbeyli ilçelerinde, “Torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik 19 adreste gerçekleştirilen operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda 2 kilo 33 gram metamfetamin, 1 kilo 346 gram sentetik kannabinoid, 757 gram eroin, 417 gram esrar, 7 gram kokain, 21 adet suboxone, 7 adet ecstasy hap, 2 kilo 410 gram kimyasal madde, 3 adet tabanca, 2 adet av tüfeği,  42 adet fişek ile 115 bin 975 lira ve 4 bin 410 dolar para ele geçirildi.

Görüntü Dökümü:
————————
Aramalardan görüntü
Bulunan uyuşturuculardan görüntü
Tuvalette bulunan uyuşturucu
Narkotik köpeğinden görüntü 
Şüphelilerden görüntü
Genel ve detaylar 

===================

3- PROF. DR. TOROS: ÜLKEMİZDE ETKİLİ OLAN ÇÖL TOZUNUN VİRÜS TAŞIMA İHTİMALİ YOK

Burçak BOZKUŞ – Osman BAKIR / İSTANBUL (DHA) – AVRUPA’da  geçen  hafta etkili olan çöl tozu, perşembe gününden bu yana Türkiye’de de etkili oluyor. Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Şu anda uydu verilerine baktığımız zaman dün ve bugün ülkemizin tamamında etkili olduğunu görüyoruz. Yarın öğleden itibaren etkisini kaybedecek. Ayrıca insanlara doğrudan temas etmediği için, etse bile uzun süre güneş ışığına maruz kaldığı için virüs taşıma ihtimali yok” dedi.

“YARIN ÖĞLEDEN SONRA ETKİSİNİ KAYBEDECEK”
Geçen perşembe gününden  bu yana ülkemizde etkili olan ve endişeye neden olan çöl tozları hakkında açıklamalar yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Geçtiğimiz hafta Avrupa,  Çöl tozu etkisi altındaydı. Aslında ayın 18’inde Afrika üzerinde çok kuvvetli rüzgârlar oluştu ve burada tonlarca toz atmosfere karıştı. Daha sonra hava hareketleri ile Avrupa üzerinde bir haftadır etkisini sürdürüyor. Doğuya doğru hareket ederek perşembe günü yavaş yavaş ülkemize giriş yapmaya başladı. Şu anda uydu verilerine baktığımız zaman dün ve bugün ülkemizin tamamında etkili olduğunu görüyoruz. Yani atmosferimizin tamamında çöl tozu etkin. Fakat bu saatler itibari ile model sonuçlarına göre ülkemizin kuzey batı bölümünden başlayarak etkisini kaybedeceği ve yok olacağını söyleyebiliriz. Yarın öğleden itibaren de ülkemizin tamamında çöl tozu etkisini kaybedecek” şeklinde konuştu.

“DÜN HAVA KİRLİLİĞİ DEĞERLERİNDE YÜZDE 50 ARTIŞ OLDU”
Değerlerin az olmasına rağmen hava kirliliğinde artış olduğunu söyleyen Prof. Dr. Toros, “Yarın öğleden sonra ülkemizde de etkisini kaybetmesini bekliyoruz. Modeller bunu gösteriyor. Tabi çöl tozları yere yakın seviyede çok yoğun değilse biz gözle göremiyoruz. Bunları sadece hava kalitesi ölçüm cihazlarından görebiliriz. Mesela önceki günlere göre dün, hava kirliliği değerlerinde yüzde 50 hatta daha fazla artış olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla buradaki değerler az ama çöl tozu etkisi altındayız ve bu etki güneşten gelen ışınımın azalmasına etki edebilir” diye konuştu.

“KORKMAMIZA GEREK YOK”
Çöl tozlarının virüs tehdidi taşımadığını ifade eden Prof. Dr. Toros, “Bu toz kaynağına bakacak olursak Afrika’daki güneş sıcağında yanmış kayaların parçalanmış hali, toz parçacıkları. Dolayısıyla tamamen sıcak altında yandığı için ve oradan atmosfere karıştığı için ve atmosferde yukarı seviyelerde hareket ettiği için yeryüzünde bizlerle temas etmediği için virüs taşıma ihtimali yok. Yani insanlara doğrudan temas etmediği için ayrıca etse bile uzun süre güneş ışığına maruz kaldığı için virüs taşıma ihtimali yok. Çünkü uzmanlar güneş ışığı altında bu virüsün uzun süre yaşayamadığını belirtiyor. Dolayısıyla korkmamıza gerek yok” dedi.

Prof. Dr. Toros,  “Havadaki toz değeri çok fazla değilse sağlığımızı etkilemez çünkü zaten bu her zaman atmosferde var olan doğal bir maddedir ama zaman zaman çok yoğun olabilir zaten Afrika’dan kalktı Avrupa’yı geçti oradan bize gelinceye kadar yoğunluk tamamen azalmış durumda şu anda sağlık açısından herhangi bir tehlikesi yok sadece bitkilerin veya ekolojik sistemdeki diğer canlıların besin kaynağı anlamında Çok faydalı bir toz olarak bir element olarak bakabiliriz.” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
—————
-İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros ile röp
-Genel ve detay

==============

4- BAHÇELİEVLER’DE KIZ ÇOCUĞU POLİS BABASININ SİLAHI İLE OYNARKEN KENDİSİNİ VURDU

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE – Cemal YURTTAŞ / İSTANBUL,(DHA)
Bahçelievler’de bir kız çocuğu evde polis olan babasının silahı ile oynarken kendisini vurdu. Karın bölgesinden yaralanan çocuk ameliyata alındı.
Olay saat 12.30’da Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre 4 katlı apartmanın ikinci katında bulunan dairede 13 yaşındaki kız çocuğu E.Ü. polis olan babasının silahı ile oynarken silah bir anda ateşlendi. Kız çocuğu karın bölgesinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Karın boşluğundan yaralanan kız çocuğu ambulansla hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Olay yeri inceleme ekiplerinin daire içindeki çalışması devam ediyor.

Görüntü dökümü:
——————
-Sokaktan görüntü
-Apartmandan görüntü
-Polis arabasından görüntü

===============

5- TÜRKİYE OFF ROAD ŞAMPİYONU KENAN ÇARPIŞANTÜRK  SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Alper KORKMAZ / İSTANBUL , (DHA) ÇANAKKALE’de  beraberindekilerle birlikte açıldığı teknenin alabora olmasıyla hayatını kaybeden Türkiye Off Road Şampiyonu Kenan Çarpışantürk İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

Gökçeada ‘nın Laz Koyu açıklarında geçen cuma günü saat 18.30 sıralarında avlanmak üzere denize açılan içerisinde 5 kişinin bulunduğu fiber tekne, alabora olarak batmıştı. Türkiye Off Road Şampiyonu Kenan Çarpışantürk ile Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut, Gökçeada Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu, Uzman Erbaşlar Şener Altay ve Mehmet Çelik denizde kaybolmuştu. Yapılan aramalar sonucu Kenan Çarpışantürk’ün cansız bedenine ulaşılmıştı.  Çarpışantürk cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemelerin ardından defnedilmek üzere İstanbul’a getirildi. Türkiye Off Road Şampiyonu Kenan Çarpışantürk’ün cenazesi,  Kozlu Mezarlığı’ndaki camide kılınan cenaze namazının ardından getirildiği  Eyüpsultan Mezarlığı’nda toprağa verildi.  Cenaze törenine  eşi Fatma Çarpışantürk, kızı Doğa, oğulları Salih Ve Arif Çarpışantürk’ün yanı sıra çok sayıda seveni de katıldı.

“OĞLU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”
Büyük üzüntü yaşayan oğlu Salih Çarpışantürk” Sadece bizim değil hepimizin başı sağ olsun.  Babam sporunu hiçbir zaman şampiyonluk için yapmadı.  Her zaman arkadaş ortamı için sevildiği için yaptı.  Bugünkü kalabalık da bu yüzden. Samimiyetinden dolayı çok seviliyordu. Kenan Çarpışantürk’ün oğlu olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Kenan Çarpışantürk’ün eşi Fatma Çarpışantürk, “Çok acı. Acı bunun yanında az kalır çok üzüntülüyüz. Ciğerimiz yandı. Konuşulacak bir şey yok sözün bittiği yer “diye konuştu.  Yeğeni yeğeni Harun Çarpışantürk, ” Çok ani bir ölüm oldu. birlikte çok yarıştık. Çok üzüntülüyüz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————
Törene katılanlardan görüntü
Çelenklerden görüntü
Oğlu ve eşi ile röportaj
Ağabeyi ve yeğeni ile röportaj
Mezarlıktan görüntü

=================

6- İSTANBUL’DA HELİKOPTERLİ TRAFİK DENETİMİ

İSTANBUL,(DHA) İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması sırasında Anadolu yakasında helikopter destekli trafik denetimi yaptı. Ekipler denetimde 36 araca toplam 7 bin 352 lira idari para cezası uyguladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, cumartesi günü Anadolu yakasında 15.00-17.00 saatleri arasında helikopter destekli trafik denetimleri gerçekleştirdi. Denetimleri kapsamında; trafik kurallarını ihlal ettikleri tespit edilen 36 araca  Karayolları Trafik Kanununun 4 ayrı maddesine istinaden toplam 7 bin 352 lira idari para cezası uyguladı.

Görüntü dökümü:
———————-
-Polisin vatandaşa ceza yazması
-Ceza yazdığı vatandaşla konuşması

================

7- İKİTELLİ’DEKİ VERGİ DAİRESİNE GELENLERE, SİTE GİRİŞİNDE KAPALI KAPI SÜRPRİZİ 

Serdar ALTINTEPE -Cemal YURTTAŞ / İSTANBUL, (DHA) VERGİ  borcu ödemesi ve yapılandırmasında son gün olması nedeniyle İkitelli ‘de sanayi sitesinin içinde bulunan vergi dairesine gelenler, sitenin kapalı kapısı ile karşılaştılar. Birçok kişi demir kapının üzerinden atlarken bazıları da tel örgülerde bulunan küçük delikten geçerek vergi dairesine ulaştı.

Vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için vergi dairelerinin hafta sonu açık olmasına karar verildi. Bu kapsamda ödemelerini yetiştiremeyen veya son güne bırakan vatandaşlar vergi daireleri önünde yoğunluk oluşturdu. Yoğunluğun oluştuğu noktalardan birisi de İkitelli’de bulunan vergi dairesi oldu.  Dolapdere Sanayi Sitesi içinde bulunan vergi dairesine giden yolda bulunan ve site yönetiminin sorumluluğunda olduğu öğrenilen sürgülü demir kapı, kapalı idi.  Vatandaşların birçoğu demir kapının üzerinden atlamayı tercih ederken bazıları da tel örgü kısmında bulunan küçük delikten geçerek vergi dairesine ulaştı.

Saatlerdir ödeme yapmak için sıra bekleyenlerden Mustafa Çakmak, “Saat 10.00’da geldim daha sıra gelmedi. İki saatte 80 kişi aldılar. Vergi dairesi açık, kapı kapalı çitlerin üzerinden atlayıp giriyoruz. Güvenliğe söyledik biz bakmıyoruz dediler.ö dedi.

Ödeme yapmak için çile çektiklerini belirten Fahri Demir isimli bir vatandaş da “Yapılandırma için para ödemeye geldik ama çile çekiyoruz, bariyerlerden atlamak zorunda kalıyoruz. Bir çare bulunması lazım.ö ifadelerine yer verdi.

Görüntü dökümü:
—————–
-Demir kapıdan atlayan kadınlar
-Demir kapıdan atlayanlar
-Küçük delikten geçenler
-Vergi dairesi önünde bekleyenler
-Vatandaş röportajları
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!