Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (Geniş haber) ESENYURT TEM BAĞLANTI YOLUNDA ZİNCİRLEME KAZA: 5 YARALI 

-Kaza sonrası yaşananlar ve oluşan trafik havadan da görüntülendi

Ersan SAN – Erol DEĞİRMENCİ – İstanbul DHA – Esenyurt’ta, TEM Bağlantı Yolu üzerinde 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada 5 kişi yaralandı. Kaza sonrası yaşananlar ve oluşan trafik havadan da görüntülendi. 
Olay, saat 14.30 sıralarında Esenyurt Haramidere TEM Bağlantı Yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Avcılar istikametinde seyreden hafif ticari araç ile otomobil şerit değişimi yaptığı esnada çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile hafif ticari araç, karşı şeride geçerek minibüs ve kamyonete çarptı. Kaza sonucunda hafif ticari araç içinde 4 kişi ve kamyonet sürücüsü yaralandı. Kaza nedeni ile bağlantı yolunun Esenyurt Gişeleri istikameti trafiğe kapandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçları içinde sıkışan 5 yaralıyı çıkartarak, sağlık çalışanlarına teslim etti. Yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

OLAY YERİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Kazanın yaşandığı yol ve trafiğin durma noktasına geldiği anlar drone ile havadan görüntülendi.

Görüntü dökümü:
—————-
-Kaza yapan otomobil
-Kazaya karışan hafif ticari araç
-Kazaya karışan kamyonet
-Kamyonet sürücüsünün kurtarılması
-Sürücünün ambulansa taşınması
-Yoğun trafik
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-HAVADAN görüntüler
-Genel ve detay

===============

Reklam Alanı

2- MALTEPE’DE APARTMAN GİRİŞİNDE KÜÇÜK KIZA TACİZ İDDİASI: ŞÜPHELİ YAKALANDI

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ – Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA) MALTEPE’de, okuldan eve dönen 13 yaşındaki kız çocuğuna apartman girişinde tacizde bulunduğu öne sürülen şüpheli yakalandı.
Olay, Altayçeşme Mahallesinde önceki gün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, okuldan dönen 13 yaşındaki öğrenci, evine gireceği sırada arkasından takip eden bir kişi taciz etmeye çalıştı. Saldırgan, öğrenciye evinin girişinde bir madde koklatmaya çalışınca kız öğrenci ile saldırganın arasında bir süre arbede yaşandı.  Kız çocuğunun çığlıklarını duyan apartman sakinleri dışarı çıkarak duruma müdahale edince saldırgan olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Ekipler görgü tanıkların ifadeleri alınması için polis merkezine götürdü. 
Güvenlik kamerasına yansıyan şüpheliyi, Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kısa sürede belirledi. 17 yaşındaki  Ö.Ç. saklandığı evinde gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Öte yandan şüphelinin dedesinin, olayın gerçekleştiği apartmanda oturduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü;:
———-
-Şüphelinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri

====================

3- AYNI GÜNDE 6 KİŞİYİ BIÇAKLAYAN ŞÜPHELİ YAKALANDI… BİR KİŞİYİ YARALADIĞI ANLAR KAMERADA
 
Adem VAROL-Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA) ŞİŞLİ’de  “sustalı” diye tabir edilen bıçak ile aynı günde 6 kişiyi çeşitli yerlerinden  yaralayan Afganistan uyruklu Ahmad Samir H., Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Şüphelinin emniyetteki ifadesinde; “Joker filmini çok seviyorum, maskemi ona benzetmek istedim” dediği öğrenildi. Şüphelinin bir kişiyi yaraladığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, 26 Şubat’ta Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde meydana geldi. Kar maskeli ve kamuflaj giyimli  Ahmad Samir H. ilk olarak cuma namazına gitti. Camiiden çıktıktan sonra  sokakta yürürken Nijerya uyruklu Solomon Anyadike’yi göğsünden ve bacağından bıçakladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Şüpheli olay yerinden hızlıca uzaklaşırken, Solomon Anyadike yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olay ile ilgili çalışma başlattı. Şüphelinin ifadesinde,  Joker filmini çok sevdiği, onun gibi olmak istediği ve bu yüzden maskesini o şekilde tasarladığını söylediği öğrenildi. 

AYNI GÜN İÇERİSİNDE BEŞ KİŞİYİ DAHA BIÇAKLADI
İlk olayın ardından öğle saatlerinde şüpheli Ahmad Samir H., alışverişe çıktığı öğrenilen Gana uyruklu Abdulkarim Issaka’yı da bıçaklayarak olay yerinden uzaklaştı. Hemen ardından cadde üzerinde bulunan 33 yaşındaki Nijerya uyruklu Alphonsesus Chioguze’yı da vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak yaraladı. Şüpheli , yarım saat geçmeden 22 yaşındaki Sierra Leona uyruklu 25 yaşında ki Solomon Santos Conteh’i ve İstanbul’a  gezmek için yanına geldiği öğrenilen arkadaşı Gine uyruklu Abuoubacar Bangaura’ıdan  Kağıthane Anadolu Parkı’nda önlerini keserek para istedi. İkilinin “üstümüzde verecek hiç para yok” demesi üzerine, şüpheli Ahmad Samir H., ilk önce Bangaura’yı sonrasında Conteh’i bıçaklayarak yaraladı. Şüpheli, ikilinin çantasını alarak olay yerinden kaçtı. Olaydan bir saat sonrasında şüpheli Ahmad Samir H., sokak arasında yürüyen 30 yaşındaki Necip Ağıl’ın arkasından yaklaşarak boğazından yaraladı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Olay ile ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarından yola çıkarak şüphelinin ilk eşkalini, sonrasında kimliğini tespit etti. Tespitlerin ardından polis ekipleri,6  kişiyi yaralayan şüpheliyi Beyoğlu’nda kıskıvrak yakaladı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesine sevk edildi. Öte yandan, Ahmad Samir H.’nin “kasten yaralama” ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.

BIÇAKLAMA ANI KAMERALARA YANSIDI
Şüphelinin Necip Ağıl’ın arkasından  yaklaşıp boğazından yaraladığı , sonrasında Ağıl’ın yaralı halde yürüdüğü görüldü. Ayrıca şüphelinin cadde üzerinde gezinme anları da çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntü Dökümü;:
————-
-Adliye sevki
-Olay anları güvenlik kamerası

=========================

4- PROF. DR. TUFAN TÜKEK: İSTANBUL, ANKARA, İZMİR GİBİ BÜYÜKŞEHİRLERDE DAHA FARKLI BİR POLİTİKA İZLENEBİLİR

Elif YAVUZ-Kubilay ÖZEV/İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, “İki haftadan beri konuşulan normalleşme sürecinin getirdiği rehavetle insanların bir miktar gevşemesiyle maalesef moralimizi de bozan yükselmeler meydana geldi. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde aslında daha farklı bir politika izlenebilirö dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yeni kontrollü normalleşme süreci başladı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak şehirler düşük, orta, yüksek, çok yüksek olmak üzere 4 ayrı risk grubuna ayrıldı. 

Kontrollü normalleşme sürecini değerlendiren İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, “Çok güzel planlanmış ve il bazında ayarlanmış ve il bazındaki hasta, vaka sayılarına göre plan yapılmış güzel bir çalışma. İki haftadan beri konuşulan normalleşme sürecinin getirdiği rehavetle insanların bir miktar gevşemesiyle maalesef moralimizi de bozan yükselmeler meydana geldi. Özellikle 11 bini geçen vaka sayıları ‘Tekrar artış olur mu? Hızlanır mı? ‘ diye düşündürüyor. Yöneticilerimizin bu noktada çok titiz olması gerekiyor. En ufak bir hata çok ciddi olarak vaka ve hasta sayısı olarak dönecektir. Çok iyi kontrollerin yapılması lazım. İki haftada bir değerlendirmelerin yapılacağı söyleniyor. Bu iki haftada ciddi artışlar olduğunda belki daha kısa aralıklarla gündeme alınabilir. Bu durum uzun dönemde hastanelere de yansıyacaktır. Ancak şu anki planlama gayet iyi gözüküyorö dedi.

Prof. Dr. Tükek, “İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde aslında daha farklı bir politika izlenebilir. Kafelerin açılması güzel, herkes normalleşmeyi dört gözle bekliyor ama vaka artışını da sadece kafelerle bağdaştırmamak lazım. Toplum olarak kendimizi her kalabalık ortamdan korumamız gerekiyor. Hastalık hisseden, yorgunluk hisseden insanların kalabalıklara girmemesi gerekiyor.” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
———————
-Prof. Dr. Tufan Tükek röportajı

==================

5- ARNAVUTKÖY’DE HAFRİYAT KAMYONLARINA YÖNELİK DENETİM YAPILDI

Burçak BOZKUŞ – Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL, (DHA) – Arnavutköy’de sivil trafik ekipleri hafriyat kamyonlarına denetim gerçekleştirdi. 
Arnavutköy İlçesi Bolluca Gölpark Evleri önünde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği hafriyat kamyonlarına yönelik denetim yaptı. Denetimlerde hafriyat kamyonlarını durduran ekipler sürücülerin belgelerini kontrol etti. Kamyonları tek tek durduran ekipler, araçların muayenesine, kasalarında branda olup olmadığına ve uygun tonajda yük taşıyıp taşımadıklarını denetledi. Ayrıca plakaları okunmayan araçları da kontrol eden ekipler, kurallara uymayan şoförlere ceza kesildi.

“AVRUPA YAKASINDA BİR DÖKÜM YERİ VAR ÇOK SIKINTI YAŞIYORUZ”
30 yıldır hafriyat kamyon şoförlüğü yaptığını söyleyen Murat Çakmak ise, “Denetimler yapılsın, her zaman yapılsın biz buna kesinlikle bir şey demiyoruz. Ama 1 tane döküm yeri var. İstanbul Avrupa yakasında bir döküm yeri var çok sıkıntı yaşıyoruz. Buna bir çare bulunmasını rica ediyorum. Başka bir döküm alanı açılsın. Çok sıkıntı yaşıyoruz. Tek döküm olduğu için çok sıra bekliyoruz. Günde 1-2 servis zor atabiliyoruz. İnsanların biraz rahat etmesi için 1-2 dökümün daha açılması lazım” dedi. 

Görüntü Dökümü:
——————
-Denetimden detaylar
-Ekiplerin araçları kontrol etmesi
-Sürücüler ile röpler
-Genel ve detay

==================

6- “HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONU” DAVASI; TUTUKSUZ SANIK SAVUNMA YAPTI 

Sevda SARIKAYA / İSTANBUL, (DHA) – BAYRAMPAŞA Cezaevi’nde 21 yıl önce ‘Hayata Dönüş Operasyonu’nda 12 kişinin ölümü ve 29 kişinin de yaralanmasına ilişkin görev sınırlarını aştığı iddia edilen dönemin jandarma görevlisi 196 sanığın yargılandığı davada, bir sanık savunma yaptı. Olay zamanı Ankara Özel Asayiş Komutanlığı’na bağlı bölükte üsteğmen olarak görev yaptığını savunmasında söyleyen tutuksuz sanık Kamil Ögül, operasyon sabahı cezaevine girdiklerini belirterek, “Tahliyeler olunca akşam saatlerinde cezaevinden çıktık, tutuklu ve hükümlüler ile temasımız olmadı” dedi.  
Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu bu davadan tutuksuz olarak yargılanan sanık Kamil Ögül, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanırken, tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.  Olay zamanı Ankara Özel Asayiş Komutanlığı’na bağlı bölükte üsteğmen olarak görev yaptığını savunmasında söyleyen tutuksuz sanık Kamil Ögül, operasyondan bir hafta önce İstanbul’a getirildiklerini ve ihtiyat bölüğü olarak görevlendirildiklerini belirtti.  Ögül, Hasdal’da toplumsal olaylara müdahale eğitimi yaptığını belirterek “Operasyon sabahı 05.00 gibi cezaevine girdik. Bölük 80 – 90 kişiydi, benim bölüğüm erlerden oluşuyordu. Biz ikinci kata çıktık, bekledik. Mahkumlarla direkt temas halinde değildik. Kapılar da kaynaklıydı. Akşama kadar bekledik, akşam geri döndük. Diğer koğuşların pencerelerinin görüşü kısıtlıydı. İçeride ne olduğu görünmüyordu. Üzerimizde robocop kıyafeti vardı, cop, kask ve koruma kıyafetlerinden oluşuyordu. Rütbelilerde normal tabanca vardı, erlerde yoktu. Tahliyeler olunca akşam saatlerinde cezaevinden çıktık, tutuklu ve hükümlüler ile temasımız olmadı” dedi. Ögül, cezaevine girmek için bir eğitim almadıklarını, atıl bir görev yaptıklarını da söyledi. Mahkeme heyeti, tanık Zeki Bingöl’ün adresinin tespiti konusunda daha önceden görevli olduğu kurumlara ve Koruma Şube Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların 19 Aralık 2000’de Bayrampaşa Cezaevi’nde düzenlenen operasyonda görevli jandarma birliklerinde görev aldığı belirtiliyor. Sanık olan dönemin 39 jandarma görevlisinin, görev sınırlarını aşarak aşırı güç ve silah kullanıp faili belli olmayacak şekilde 12 kişinin ölümüne sebep oldukları, 29 kişiyi de öldürmeye teşebbüs ettikleri belirtilen iddianamede, özellikle görev sınırları ve silah kullanma yetkilerinin aşılıp aşılmadığına, orantılı veya aşırı güç kullanılıp kullanılmadığına ilişkin delillerin değerlendirilmesinin mahkemeye ait olduğu ifade ediliyor.  İddianamede, suç tarihinde jandarma görevlisi olan sanıkların “Görevin ifası sırasında kasten öldürme” ve “Görevin ifası sırasında kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından cezalandırılması isteniyor.  Yargılama devam ederken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca olayla ilgili 157 sanık hakkında da ek iddianame düzenlendi. İddianamede, bu sanıkların “kasten öldürme” suçundan cezalandırılmaları talep ediliyor.  Yargıtay 5. Ceza Dairesi, bu iddianame ile Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyanın birleştirilmesine karar vermişti. Dosyaların birleşmesi sonucunda sanık sayısı 196’ya yükselmişti. 

=====================

7- SULTANGAZİ’DE KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU KAMERADA

İSTANBUL, (DHA) – SULTANGAZİ’de depoya kaçak tütün operasyonu düzenlendi. Operasyon anları kameraya yansıdı. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Sultangazi’de bulunan bir depoda sağlıksız koşullarda imal edilen nargile tütünlerinin, muhtelif markalara ait nargile tütünü poşetlerine doldurulduğu ve sahte etiketler yapıştırılarak, piyasaya sürüleceği yönünde ihbar aldı. Harekete geçen ekipler, depoya dün operasyon düzenledi. Depoda yapılan aramalarda 1 kilo 382 gram muhtelif markalarda satışa ve doluma hazır nargile tütünü, 360 kilogram gliserin maddesi, 38 kilogram aroma maddesi, 120 kilogram kalın kıyılmış tütün, 4 bin 230 adet çeşitli markalarda poşet, 7 kilogram renklendirici toz, 5 adet sanayi tipi ocak, 2 adet poşetleme makinası, 1 adet tütün yoğurma makinası, 2 adet terazi ve 2 adet kantar ele geçirildi. 4 şüpheli “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:
————————
-Operasyondan görüntü
-Ele geçen ürünlerden görüntü
-Genel ve detaylar 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!