Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1 – ŞİŞLİ’DE KAZA GEÇİREN MOTOKURYENİN TELEFONUNU ÇALDI; O ANLAR KAMERADA

Cemil ÖZDEMİR – İstanbul DHA – ŞİŞLİ’de kaza yapan motosikletli kuryenin cep telefonunu çalan kişi yakalandı.
Olay, 23 Nisan’da Şişli Harbiye Cumhuriyet Caddesi’nde meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, taksi sürücü, yasak yerden sola dönüş yapmak istedi. Aniden direksiyon solu kıran taksiye o esnada seyir halinde olan motosikletli kurye C.E. çarptı. Çarpmanın etkisiyle kurye yere savrularak hafif şekilde yaralandı. C.E.’nin cep telefonu ve eşyaları da yere saçıldı. Kazanın ardından yaralı kurye sağlık ekiplerini beklerken yardım bahanesiyle gelen bir kişi yerdeki cep telefonunu çaldı.
Kuryeye yardım etmek yerine telefonunu çalan kişi, yaralının yanında birkaç saniye durduktan sonra hızla uzaklaştı.  Kurye C.E.  ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırdı. Hastanede tedavisi tamamlanan kurye C.E. eşyaları arasında cep telefonunun olmadığını fark etti. Bunun üzerine kurye, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Feriköy Polis Merkezi Amirliği’ne giderek şikayette bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, kazanın yaşandığı yerin güvenlik kamera görüntülerini inceledi.
Görüntülerden hırsızlık tespit edildi. Polis, hırsızın güzergahtaki kamera görüntülerini tek tek inceledi. Saatlerce izleme yapılarak telefonu çalan A.G. tespit edildi. A.G. Kağıthane’de gözaltına alındı. Gözaltına alınan A. G. sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevine teslim edildi.

Görüntü Dökümü:
———
-kaza anı
-Hırsızlık anı
-A.G.nin güzergahtaki görüntüleri
-Adliyeye sevki

=========================

(HAVADAN GÖRÜNTÜYLE)
2- ŞEHİTLİKTE HÜZÜNLÜ ZİYARET

Esma MURAT- Feridun AÇIKGÖZ -Ali AKSOYER / İSTANBUL (DHA)-  Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan 17 günlük tam kapanmada geçirilecek olan Ramazan Bayramı’nın arifesinde, şehit yakınları, Edirnekapı Şehitliği’ne akın etti. Hüznün hakim olduğu şehitlikte, Kuran-ı Kerim okunup, dualar edildi.
İçişleri Bakanlığı genelgesiyle arife günü ve bayramın birinci günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan şehit aileleri, sabah erken saatlerden itibaren Edirnekapı Şehitliği’ni doldurdu. Acılı aileler, şehit mezarlarının başlarında Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti. Kimi şehit yakını mezar taşlarını yıkadı, kimi ise çiçek dikti. Şehit yakınları, bir bayramı daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Belediye ekipleri ise, Edirnekapı Şehitliği’nin girişinde şehitliğe gelenlere karanfil dağıttı. 

Reklam Alanı

“ACIMIZ DAHA DÜN GİBİ”
1986 yılında Şemdinli’de şehit olan kardeşini ziyarete gelen Ali Rıza Aksoy, “Bizim için sözün bittiği an. Kardeşim bizim canımız ciğerimizdir. Her ay buraya ziyarete geliyoruz. Annem rahmetli olmadan önce her cuma günü geliyordu. Bayramda mezara gelen giden çok olur diye önceden gelip temizlik yapmak istedim” dedi. 1993 yılında Şırnak’ta kardeşi şehit olan Emel Güngör de “Kardeşim şehit olalı 28 yıl oldu ama bizim için fark etmiyor. Acımız daha dün gibi, bu acımızın tarifi yok. Annemi bugün getiremedim. Çok üzüldü” diye konuştu. Şehit yakını Hanife Gedik ise “Acımız çok büyük. Devletimiz sağolsun bugün için bize fırsat verdi. Ziyaretimizi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. 

“YİNE BURUK BİR BAYRAM AREFESİ” 
1999 yılında Elâzığ’da şehit olan kardeşini ziyarete gelen Makbule Sarı, “Beş kızdan sonra olan tek erkek kardeşimizdi. Annemiz babamız yok çok üzgünüm” dedi. 1993 Van’da şehit olan abisini kızı ile ziyarete gelen Orhan Akbaba ise “Öncelikle tüm şehit annelerinin ellerinden öpüyorum. Babaların hepsini selamlıyorum. Yine buruk bir bayram arefesi. İnsan duygularına hâkim olamıyor maalesef. Ama burada birçok Mehmetçiğimiz koyun koyuna yatıyor. Kardeşimi ziyarete kızım ile geldim. Kızım ‘amcamın cennet bahçesine gidelim’ diyor. Tekrar bu acıların yaşanmamasını temenni ediyorum. Bugün arefe günü bayramların gerçekten bayram tadında geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
-Şehit aileleri ile röportajlar 
-Şehit yakınlarını dualar etmesi 
-Şehit ailelerinin mezarlarının başına çiçek ekmesi 
-Genel ve detay görüntüler 
-EK GÖRÜNTÜ (havadan görüntüler)

===========================

3- İSTANBUL HAVALİMANI’NDA ARİFE GÜNÜ SESSİZLİK HAKİM

Haber-Kamera: Enver ALAS / İSTANBUL, (DHA) – HER bayram tatili öncesinde yoğunluk yaşanan İstanbul Havalimanı’nda, Ramazan Bayramı arifesinde tam kapanma tedbirleri nedeniyle bu kez sessizlik hakim. Özellikle seyahat izin belgesi zorunluluğu olan iç hat uçuşlarında arife günü yolcu azlığı dikkat çekti. 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan’da başlayıp, Ramazan Bayramı’nı da kapsayacak şekilde 17 Mayıs’a kadar sürecek tam kapanma sürecinde tedbirleri devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte şehirlerarası seyahatlerde ise izin belgesi zorunluluğu bulunuyor. Her bayram tatili öncesinde havalimanı ve otogarlarda yaşanan yoğunluk bu kez yerini sessizliğe bıraktı. Tam kapanmaya denk gelen Ramazan Bayramı arifesinde İstanbul Havalimanı’nda sakinlik hakim. Havalimanında sadece seyahat izin belgesi bulunan iç hat yolcuları ile yurt dışına gidip gelenler var. 
 
“HAVALİMANINI BÖYLE SAKİN GÖRMEK BİZE MUTLULUK VERDİ”
İşi nedeniyle bulunduğu Gürcistan’dan gelip, memleketi Samsun’a giden turizmci Metin Sinecek, diğer ülkelerin tam kapanarak salgının üstesinden geldiğini bu nedenle Türkiye’nin de huzura kavuşması için kapanmanın önemine vurgu yaptı. Sinecek, “Dünyayı saran bir hastalık var. Bu nedenle insanlarımız huzur ver refaha kavuşacaksa Türk milleti olarak kapanmayı kabul etmek zorundayız. Diğer ülkeler zaten kapanarak bu hastalığın üstesinden geldi. Biz de diyoruz ki üç, beş gün kapanma hiçbirimizi mağdur etmez. Aksine mutlu eder. Bundan sonra huzura kavuşmak için kapanmayı istiyoruz. İnsanlarımızın bayram ziyaretlerine gelmelerini istemiyoruz ama en azından iş insanlarımız, memleketinde hastası veya ölüsü olanların gitmesi insanlık vazifesi olarak değerlendiriyoruz. Havalimanının sakin olması insanların dışarıya çıkmamasının bir öncüsüdür. Maske, mesafe ve hijyen kuralları çok önemli. Bugün havalimanını böyle sakin görmek bize mutluluk verdi” dedi.
Bangladeş’ten gelip memleketi Aksaray’a gittiğini belirten Cumali Altınkaya ise, “Bangladeş’e silo montajı için gitmiştim, şimdi de tekrar memlekete dönüyorum. Havalimanı da oldukça seyrek, o kadar yoğunluk yok” ifadelerini kullandı. 

Görüntü Dökümü
————————
-Havalimanından görüntüler
-Terminaldeki yolcular
-Pasaport bölgesi
-İç hat check-in bankoları
-Metin Sinecek ile röp
-Cumali Altınkaya ile röp
-Genel ve detaylar

=====================

4- (ÖZEL) İSRAİL PROTESTOSUNU KAYDEDİYORDU, FECİ KAZAYI GÖRÜNTÜLEDİ

Ersan SAN- Alper KORKMAZ / İSTANBUL , (DHA)  ESENYURT’ta  konvoy yaparak, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto eden sürücüleri görüntüleyen bir kişi, kaza anını kaydetti. Yolun karşıyana geçmek istediği sırada taksinin çarpmasıyla metrelerce savrulan kişi cep telefonu kamerasına yansıdı.
Esenyurt’ta bir araya gelen taksiciler araçlarıyla konvoy yaparak Filistinlilere yönelik saldırılar düzenleyen İsrail’i protesto etti. Doğan Araslı bulvarında bulunan tünelden geçtikleri sırada yol kenarında bulunan bir kişi, cep telefonu kamerasıyla konvoyu görüntülemeye başladı. Bu sırada yol çıkan bir kişi de el sallayarak konvoyun bulunduğu karşı şeride doğru ilerlemeye başladı. 
Yola çıkan kişiye hızla gelen  taksi çarptı. Çarpmanın şiddetiyle metrelerce savrulan kişi yaralandı Bu anlar ise saniye saniye cep telefonu kamerasına yansıdı. Çevredekiler yaralının yardımına koştu. 40 yaşındaki Türkmenistan uyruklu yaralı ambubulansla hastaneye kaldırıldı. Sürücü ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Kaza anı cep telefonu görüntüsü 

============================

5 – ZEYTİNBURNU’NDA DA TATLI KUYRUĞU

Esma MURAT- Feridun AÇIKGÖZ -Ali AKSOYER / İSTANBUL (DHA)- Ramazan Bayramı arifesinde Zeytinburnu’nda da tatlıcı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Tatlı almak isteyenler  sosyal mesafe kurallarına uymadı.
Zeytinburnu’nun da bulunan bir tatlıcıda piyasaya göre daha ucuza satılan tatlılar için çok sayıda kişi uzun kuyruklar oluşturdu. Ucuza tatlı almak isteyenler sosyal mesafe kuralını hiçe saydığı görüldü.

“ALDIĞIMIZ TATLININ SAĞLIKLI OLUP OLMADIĞINA BAKMIYORUZ”
Ucuza baklava almak için sırada olduğunu belirten Mustafa Ertan, “Buranın tatlısı hem güzel hem de ucuz. Diğer tatlıcılardan çok daha uygun fiyatlar. Şu an burada kimse sosyal mesafe kuralına dikkat etmiyor. İnsanlara ne kadar söylersek söyleyelim insanlar bildiklerini okuyor” dedi. Birkaç kilo baklava alacağını belirten Murat Kalsın ise “Sıra çok var ancak fiyatları çok uygun o yüzden geldik. Başka yerlerde 90 lira olan tatlı burada 16 lira. Aldığımız tatlının sağlıklı olup olmadığını düşünmeyip alıyoruz. Sırada şu an sosyal mesafe kurallarına uyulmuyor” diye konuştu.

“BİRAZ DUYARLI OLUN”
Sıranın çok fazla olmasına ve sosyal mesafe kurallarına uyulmamasına sinirlenen Barış Önal, “Sosyal mesafe diye bir şey yok. Sanki bedava veriyorlar. Neden bu insanlar düzgün sıraya girmiyor. İnsanlar tatlı yemese ne olacak. Her gün bu hastalıktan milyonlarca insan ölüyor. Biraz duyarlı olun. Tatlı canınızdan daha mı önemli. Şuradan bir kilo tatlı almak için hastalığı kapıp bayramda herkese bulaştıracaklar. Sonra yine başa döneceğiz” ifadelerini kullandı.

“BİR BUÇUK SAAT SIRADA BEKLEDİM”
Bir buçuk saat sırada beklediğini söyleyen Fahrettin Yelboğa, “Ben yine az bekledim baya bir sıra var. Ucuz olduğu için bu kadar bekledim” dedi. Oktay Yılmaz ise “Tatlı hem ucuz hem de güzel bir de evdekiler istedi bende mecbur sırada bekliyorum. Burada bir kilo tatlı 18 lira” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
-Röportajları 
-Tatlıcı önü kuyruk
-Muhabir Anonsu (Esma Murat)
-Genel ve detay görüntüleri
 

=====================

6- MALTEPE’DE MÜHRÜ KIRILAN İŞ YERİNE 2’NCİ KUMAR BASKINI

Ali Çağlar TINBEK /İstanbul,(DHA) – MALTEPE’de daha önce kumar oynatıldığı için mühürlenen iş yerine 2’nci kez baskın düzenlendi, içeride bulunan 22 kişiye  toplam 96 bin 800 lira para cezası kesildi.
Polis ekipleri, koronavirüs denetimleri kapsamında gece saat 01.30 sıralarında Maltepe Küçükyalı Mahallesi Bağdat Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinde kumar oynatıldığı ihbarını aldı. Harekete geçen ekipler, işyerinin bulunduğu adrese baskın düzenledi. Baskında işyerinin daha önce mühürlendiği ve mührünün kırılarak yeniden faaliyette geçirildiği belirlendi. Polis ekiplerinin işyerinde yaptığı aramalarda, masaların üzerinde ve altında gizlenmiş çok sayıda oyun kâğıdı ve oyun pulu ele geçirdi. Baskında içeride bulunan 22 kişiye kumar oynama ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek sosyal mesafe kurallarına aykırı bir şekilde bir arada bulunma gerekçesiyle toplam 96 bin 800 lira para cezası kesildi. İşlemlerin ardından işyeri 2’nci kez mühürlendi. 

Görüntü Dökümü:
———————-
-İşyerine baskın anı
-Ele geçirilen kumar malzemeleri 
-Genel ve detaylar

=================

7 – ARNAVUTKÖY’DE UYUŞTURUCU BASKINI

Ali Çağlar TINBEK / İstanbul, (DHA) – ARNAVUTKÖY’de uyuşturucu imalatı yapılan bir adrese düzenlenen baskında, 18 kilo 900 gram uyuşturucu yapımında kullanılan “yavşan otu” ve 35 litre aseton ele geçirildi. Baskında adreste bulunan 2 kişi gözaltına alındı. 
Polis ekipleri, dün Arnavutköy ilçesi Yavuzselim Mahallesi’nde bulunan bir adresten uyuşturucu imalatı ve satışı yapıldığı yönünde ihbar aldı. Harekete geçen ekipler adrese baskın düzenledi. Ekiplerce, adreste yapılan aramalarda, 18 kilo 900 gram uyuşturucu yapımında kullanılan “yavşan otu”, 1 adet hassas terazi, 35 litre aseton, 2 kutu şeffaf poşet ele geçirilirken, adreste bulunan R.K., ve M.A., isimli iki şüpheli gözaltına alındı. R.K., ve M.A., polis merkezindeki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. 

Görüntü Dökümü:
———————
-Ele geçirilenlerin sergilenmesi 
-Şüphelilerin polis merkezinden çıkarılması 
-Şüphelilerin vesikalık fotoğrafları
-Genel ve detaylar

====================

8- (ek görüntülerle-geniş haber) SEVGİLİSİNİ AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜRMÜŞTÜ; 5 YIL 10 AY HAPİS CEZASINI YARGITAY BOZDU 

Özden ATİK – Harun UYANIK / İstanbul, (DHA) Küçükçekmece’de kız arkadaşı Yağmur Önüt’ü (20), iddiaya göre şakalaşırken pompalı av tüfeğiyle boynundan vurarak öldürdüğü belirtilen üniversitesi öğrencisi Egemen Vardar’a ‘bilinçli taksirle ölüme neden olmak’ suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, sanığın 20 ile 25 yıl arasında hapis cezası öngörülen ‘olası kastla öldürme’ suçundan cezalandırılması gerektiğini bildirirken, genç kızın ailesinin avukatı Esin Yeşilırmak, “Sanık karardan sonra hemen tahliye edildi, dört yıldır dışarıda dolaşıyor. Yargıtay’ın kaza değil demesi önemli bir gelişme” diyerek, Egemen Vardar’ın tutuklanması ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması gerektiğini söyledi. Önüt’ün annesi Sevgi Gülseren ise, “Yarın bayram ve katili ailesiyle bayram kutlarken benim boynum yavruma karşı yine eğik olacak. Çünkü onun için adaleti sağlayamadım. Sağlayıp sağlayamayacağımı da artık bilmiyorum” dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ
İddianameye göre; 19 Nisan 2016’da sanık Egemen Vardar, halasının evine kız arkadaşı Yağmur Önüt ile gitti. Ancak Küçükçekmece’deki evde, av tüfeğiyle şakalaştıkları sırada tüfek ateş aldı. Boynundan vurulan Yağmur hayatını kaybetti. Egemen Vardar hakkında “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 9 yıl hapis istemiyle Küçükçekmece Adliyesi’nde dava açıldı. Dosyaya giren bilirkişi raporu ise, davanın seyrini değiştirdi. Raporda av tüfeğinin hiçbir arızasının bulunmadığı, sanığın yakın mesafeden hedef alarak maktule ateş ettiği belirtildi. Bilirkişi raporunda saçmaların toplu olarak hiç dağılmadan maktulun boyun bölgesine isabet ettiği ,madeni para boyutunda bir delik açıldığı da vurgulandı. Bunun üzerine dosya, sanığın “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle görevsizlik kararıyla Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme yargılama sonunda, 31 Ocak 2017 günü, sanık Egemen Vardar’ı “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Yağmur Önüt’ün ailesi, karara itiraz etti.

YARGITAY “OLASI KASIT” DEDİ
Yargıtay 12. Ceza Dairesi bozma ilamında, ölen ile herhangi bir husumet tespit edilemeyen sanığın olay günü uzunluğu 330 cm ve genişliği 243 cm olan odada eline pompalı tüfeği aldığı, ilk olarak halasına, sonra boşluğa ve son olarak da ölene doğrulttuğu vurgulandı. Sanığın boş olduğunu düşündüğü tüfeğin boş olup olmadığını tam olarak tespit etmeden ve eli tetikteyken silahın patladığı, sanığın karşısında bulunan ve aralarında 2 metrelik mesafe olan ölene isabet ederek, tek atışla husulü mümkün av tüfeği saçma tanesi toplu giriş yarası saptandığı, ölenin av saçma tanesi yaralanmasına bağlı gelişen iç kanama sonucu öldüğü kaydedildi. Kararda, “Yaklaşık 2 metre mesafeden gerçekleştirilen atışın, bitişik atış mesafesi dışından ve toplu atış mesafesinden yapılmış olduğu, kendisi dahil üç kişinin bulunduğu küçük ebatlı bir odada elinde bulundurduğu, av tüfeğiyle oynarken tam karşısında bulunan ölene doğrultan ve bu sırada eli de tetikte bulunan sanığın, tüfeğin ateş alabileceğini ve ölüm neticesinin gerçekleşebileceğini öngörmesine rağmen öngördüğü neticenin gerçekleşmemesi için çaba sarfetmediği ve dolayısıyla kabullenip kayıtsız kaldığı, ölüm neticesinden olası kastla sorumlu tutulması gerektiği, bu suretle sanığın olası kastla öldürme suçundan mahkumiyetine karar verilmesi gerekirken, suç vasfında yanılgıya düşülerek bilinçli taksirle öldürme suçundan mahkumiyetine karar verildiği” ifadeleri yer aldı. Yargıtay, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi’nin,  ailenin istinaf başvurusunu reddetmesine ilişkin kararı bozarak yerel mahkemeye gönderdi.  Davanın yeniden görülmesine, 9 Eylül’de başlanacak.

ÖNÜT AİLESİNİN AVUKATI: “AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALMASINI İSTİYORUZ”
Yağmur Önüt ailesinin avukatı Esin Yeşilırmak, sanığın 5 yıl 10 ay hapis cezasıyla birlikte 
tahliye edildiğini belirterek, “Dört yıldır dışarıda dolaşıyor. İtirazlarla üst mahkemeye taşıdık. İstinaf ve Yargıtay’a. Yargıtay itirazlarımızı kabul ederek,  olası kastla öldürme olduğunu bildirerek bozdu ve yerel mahkemeye gönderdi. 9 Eylül’de yeniden yargılaması başlayacak. Tatmin edici bir karar değil. Tabi  ki büyük bir gelişme. Kazayı kabul eden bir yerel mahkeme kararına karşı Yargıtay’ın ‘hayır kaza değil’ demesi önemli bir gelişme. Ama biz başından beri bu cinayetin tasarlanarak işlenmiş bir cinayet olduğunu iddia ettik. Buna ilişkin delillerimizi sunduk. Yerel mahkemede bu husus tartışılmadı ne yazık ki. Yeniden başlayacak yargılamada bu hususun tartışılmasını ve kişinin tasarlayarak kasten öldürmeden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını istiyoruz” dedi. Avukat Yeşilırmak, Yargıtay’ın kararından mahkemeye sanığın tutuklanması talebinde bulunduklarını ancak yurtdışına çıkış yasağı ile imza şartı şeklinde adli kontrol kararı alındığını bildirdi.

“KATİLİ BAYRAM KUTLARKEN BENİM BOYNUM YAVRUMA KARŞI EĞİK OLACAK”
Yağmur Önüt’ün İzmir’de yaşayan annesi Sevgi Gülseren ise ,”Tam beş yıldı kızımın öldürüldüğünü söylüyorum. Beş yıl sonra ‘Yargıtay evet kızınız öldürülmüştür’ dedi. Şimdi ne hissetmem gerektiğini bilmiyorum. Katili serbest. Şu anda da tutuklanmadı. Tutuklanıp tutuklanmayacağını da bilmiyorum. Artık neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmiyorum. Yarın bayram ve katili ailesiyle bayram kutlarken benim boynum yavruma karşı yine eğik olacak. Çünkü onun can hakkını alamadım, onun için adaleti sağlayamadım. Sağlayıp sağlayamayacağımı da artık bilmiyorum” dedi.

Görüntü Dökümü:
————————
EK GÖRÜNTÜLER
-Fotoğraflar 

GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER
-Anne ve avukat ile röp

9 – ŞİŞLİ’DE APARTMAN KAPILARININ TOPUZLARI ÇALAN HIRSIZ YAKALANDI

Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL (DHA) – ŞİŞLİ’de ara sokaklarda dolaşan bir kişi, apartman kapılarındaki piyasa değeri yüksek topuzları çaldı. O anlar güvenlik kameralarıyla kaydedildi.
Olay geçtiğimiz günlerde Harbiye’de yaşandı.  Ara sokaklarda dolaşan bir kişi, etrafı kolaçan ettikten sonra gözüne kestirdiği bir apartmanın önüne geldi. Piyasa değerinin yüksek olduğunu düşündüğü apartman kapısındaki topuzu kısa sürede söktü. Hırsızlık şüphelisi, topuzu cebine atarak yerinden hızla uzaklaştı. Apartman sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi’nde şüpheliyi yakaladı. Şüphelinin farklı tarihte, aynı yöntemle Beşiktaş Muradiye Mahallesi’ndeki bir apartmanın da kapısındaki topuzu çaldığı tespit edildi. 
Güvenlik kameralarıyla kaydedilen görüntülerde, apartman önüne gelen şüphelinin kapının topuzlarını çevirerek söktüğü ardından cebine koyarak olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
(GÜVENLİK KAMERASI)
-ŞÜPHELİNİN KAPILARDAKİ TOPUZLARI SÖKMESİ
-ŞÜPHELİNİN UZAKLAŞMASI
AKTÜEL
-ŞÜPHELİNİN POLİS MERKEZİNDEN ÇIKIŞI
-GENEL VE DETAYLAR

==================

10-  TARTIŞTIKLARI KOMŞU KADINI KÜREKLE DARP EDİP, TABANCAYLA VURDULAR
 
Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA) Sarıyer’de yaşayan 2 kardeş, daha önceden aralarında husumet olan komşu kadını, evin önüne dökülen kum ve park edilen kamyonet nedeniyle çıkan tartışmada önce kürekle darp etti, ardından tabancayla vurarak, yaraladı. Olaydan sonra kaçan kardeşler, polis tarafından yakalandı.

Olay, dün saat 13.30 sıralarında, Büyükdere Mahallesi Dereiçi Bağlar Yolu Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Seher İ., evinde yapılan tadilatta kullanılan kumu, komşuları Dursun U. ve E.U. isimli kardeşlerin evinin duvarı önüne yığdı. Kumu getiren kamyonet de aynı yere 

park edildi.

ÖNCE KÜREKLE DARP ETTİ, ARDINDAN KURŞUN YAĞMURUNA TUTTU

Bu duruma sinirlenen Dursun U., komşusu Seher İ. ile tartışmaya başladı. Dursun U. tartışma sırasında Seher İ.’yi eline aldığı kürekle vurarak, darp etti. Ardından da evine, gidip silahı ve beraberine kardeşi E.U.’yu alıp,  geri geldi. Silahı alan E.U. rastgele ateş etmeye başladı. Silahtan çıkan kurşunlardan 3’ü Seher İ.’ye isabet etti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kadın olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırarak, tedavi altına aldı.

ZANLILAR YAKALANDI

Polis ekipleri olay yerinden kaçan kardeşleri kısa sürede yakalayarak, gözaltına aldı. Kardeşler polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken,E.U.’nun akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürüldü.

‘ARABANIN ARKASINA KAÇARAK CANIMI ZOR KURTARDIM’Seher İ.’nin evinin tadilatını yapan ve kadın kürek ile darp edilince müdahale eden Abdurrezzak Korkmaz; “Ben burada çalışıyorum. Kamyoneti biraz ileriye aldım, kumu çekmeye çalıştım. Adam geldi, küreği aldı eline, kumu yola atmaya başladı. Kürekle arabanın tamponuna da vurdu. Ben de müdahale etmek istedim. Yanına gittim küfretti. Sonra kadın geldi. Bu da hemen kadına saldırmaya başladı.,Küreğin sapını ters çevirip, kadına vurunca, müdahale ettim, iki tane vurdum. Küreği yere bıraktı gitti evden silahını aldı geldi. Akıl hastası kardeşine verdi, ateş etmeye başladı. Teyze bacağından ve kalçasından vuruldu. Seken kurşun da ayakkabıma geldi. Arabanın arkasına kaçtım canımı zor kurtardımö şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü;:
———–
-Olay yerinden görüntü
-Ropörtaj

===============

11-  FATİH’TE GİYİM MAĞAZASINDAN HIRSIZLIK KAMERADA

Ali Çağlar TINBEK/İstanbul,(DHA) FATİH’te bir giyim mağazasından hırsızlık yapan şüpheli yakalandı. O.R.M. isimli şüphelinin, giyim mağazasındaki hırsızlık anları, saniye saniye kameralara yansıdı.

Polis ekipleri,7 Mayıs Cuma sabahı saat 05.00 sıralarında Fatih ilçesi Molla Gürani Mahallesi’nde bulunan bir giyim mağazasından, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet müzik ses sitemi, 12 adet erkek eşofman takımı, 20 adet kadın eşofman takımı, 35 adet pantolon, 45 adet kadın tişörtü, 36 adet erkek tişörtü çalındığı bilgisini aldı. Harekete geçen ekipler, mağazada bulunan güvenlik kameraları görüntülerini incelemeye aldı. Polis, hırsızlık olayını gerçekleştirenin O.R.M. olduğunu tespit etti. O.R.M., dün Millet Caddesi üzerinde gözaltına aldı.

Öte yandan,  güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, şüpheli kağıt toplama aracıyla beraberinde bir kişiyle mağazanın bulunduğu caddeye  geliyor. Ardından   elinde siyah bir torbayla mağazaya giriyor. Şüphelinin içerideki kamera görüntülerinde ise bir çekmeceyi açarak arama yaptığı görülüyor.

O.R.M., “İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlıkö suçundan bugün adli makamlara sevk edildi.

Görüntü Dökümü:
—-
-Hırsızlık anları
-Şüphelinin adliyeye sevki

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!