Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 5 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- TAKSİM MEYDANI VE İSTİKLAL CADDESİ’NDE YOĞUNLUK

Murat DELİKLİTAŞ – Cemil ÖZDEMİR / İSTANBUL,(DHA) İstanbul’da sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı ikinci cumartesi günü Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi’nde yoğunluk yaşandı. Havanın güzel olmasını fırsat bilenler caddeye akın etti.
Koronavirüsle mücadele kapsamındaki yeni normalleşmeyle birlikte kısıtlamanın kaldırıldığı 2’nci cumartesi günü, İstanbul’un birçok yerinde yoğunluk yaşandı. Sıcaklığın 12 derece olarak ölçüldüğü kentte havanın güzel olmasını fırsat bilenler kendilerini dışarı attı.
İstanbul’un birçok noktasında olduğu gibi Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi de kalabalıktan nasibini aldı. Bazı vatandaşlar meydanda hatıra fotoğrafı çektirme yarışına girerken, birçok vatandaş gezintiye çıktıkları İstiklal Caddesi’nde yoğunluk oluşturdu.

Görüntü dökümü
—————
-İstiklal Caddesi’ndeki kalabalıktan görüntü
-Taksim Meydanı’nda yürüyenler
-Genel ve detaylar

=======================

2 – KISITLAMASIZ CUMARTESİ GÜNÜNDE BURGAZADA’YA AKIN ETTİLER

* Bayramlıklarını giyen çocuklar gibi cuma akşamından hazırlığımızı yaptık.

Reklam Alanı

Haber – Kamera: Elif YAVUZ – Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL, (DHA) Kısıtlamasız cumartesi gününde Burgazada’da yoğunluk oluştu.  Güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşlar adada yürüyüş yapıp, bisiklete bindi. 
Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ikinci cumartesi gününde güneşli havanın tadını çıkarmak isteyen kimi İstanbullular tercihini Burgazada’dan yana kullandı. Sabah saatlerinde Kabataş İskelesi’ne gelenler saat 09.00 vapuruyla adalara ulaştı. Burgazada’ya gelen İstanbullular güneşli havanın tadını çıkardı. Kimi yürüyüş yaptı, kimi bisiklet sürdü kim de açık restoranlarda yakınlarıyla buluştu. Adadaki işletmeciler de müşterilerini karşılamak için hazırlıklarına sabah saatlerinde başladı.

“BÖYLE BİR İLGİ BEKLEMİYORDUK AMA ŞU AN ÇOK MUTLUYUZ”
Burgazada’ya doğum gününü kutlamak için giden Ayşem Hüni, “Uzun zamandır ilk kez doğum günüm için sosyalleşiyorum.  Bayramlıklarını giyen çocuklar gibi Cuma akşamından hazırlığımızı yaptık. Sakin olduğu için Burgazada’yı tercih ettik. Hala dışarıda yemek yemediğimiz için kahvaltılıklarımızı yanımıza aldık.” dedi.
Yürüyüş için adaya giden bir vatandaş ise “Treking grubu ile yürüyüş yapak için adaya gidiyoruz. Yaklaşık 30-35 kişilik bir grupla yürüyeceğiz. Hafta sonu kısıtlaması kalktığı için mutluyuz” derken, adada restoran işleten Kurtuluş Tağ, “Böyle bir ilgi beklemiyorduk ama şu an çok mutluyuz. Cuma akşamı çok heyecanlandık. Umarım bir an önce bu virüs geçer. Müşterilerimiz de adayı çok özlemiş. Mesafeli ve önlemimizi alarak müşterilerimizi ağırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
——————–
-Kabataş iskelesinden detaylar
-Vapurdan yolculardan görüntüler
-Burgazada’da dolaşan vatandaşlar
-Restoranlardan detaylar
-Vatandaş röp
-Muhabir anonsu (Elif YAVUZ)
-Genel ve detay

=======================

3 – EMEKLİ ORGENERAL HALİT EDİP BAŞER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber – Kamera: Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL (DHA) GENELKURMAY İkinci Başkanlığı ve 2. Ordu Komutanlığı görevlerinde bulunan emekli Orgeneral Halit Edip Başer Büyük Selimiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. 
Önceki gün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybeden  Emekli Orgeneral Halit Edip Başer için Büyük Selimiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.  Eşi Hülya Başer, oğulları Batuhan ve Burak taziyeleri kabul etti. Cenazeye 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Emekli  Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Ahmet Atilla Dündar ile ailesi ve silah arkadaşları katıldı. Eşi Hülya Başer ve yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Başer, için kılınan cenaze namazının ardından dua edilip helallik alındı. Başer’in naaşı askerler tarafından alınarak cenaze aracına kondu. Halit Edip Başer  Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenazeye katılan Eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Ülkesini seven çok değerli  2. Ordu komutanlığını yapmış paşamız üstlendiği görev döneminde hakkıyla görevini yerine getirdi. Allahtan rahmet diliyoruz. Herkes geldi, gidecek. Burada kimse kalmayacak ama geride hoş bir seda bırakabilmek lazım. Mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
———————–
-Cenazenin görüntüsü
-Eşi ve yakınlarının tabuta sarılarak ağlaması
-Eşi Hülya Başer(kahverengi palto,siyah tül eşarp)
-Ailenin taziyeleri kabul etmesi
-Cenazeye gelenlerden görüntü
-İsmet Yılmaz ile röp
-Cenaze namazının kılınması
-Cenazeye katılan silah arkadaşları
-Dua ve helallik alınması
-Genel ve detay görüntüler

=========================

4 – TBMM BAŞKANI ŞENTOP: MEHMET AKİF CEMİYETTİR, MİLLET VE MİLLİYETTİR AYNI ZAMANDA ÜMMETTİR

İDRİS TİFTİKCİ / İSTANBUL (DHA) TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Zeytinburnu’nda düzenlenen “Mebus ve Şair: Mehmet Akif Ersoy” sergisine katıldı.
Açılışta konuşan Şentop, İstiklal Marşı Yılı olarak kabul edilen 2021’in, Mehmet Akif’in her yönüyle anlaşılıp anlatıldığı, zengin ve anlamlı faaliyetlerle dolu olarak, bir milli şuur yılı olarak geçmesini temenni etti. Şentop, “Herkesin ve her kesimin kendi sahasında, kendi imkân ve kabiliyetleri doğrultusunda bu faaliyetlere katkı sunmasının ehemmiyetli olduğu muhakkaktır. İnanıyorum ki Mehmet Akif’i anlamak, kendimizi anlamaya ve tanımaya çalışmaktır. Şanlı mazimizle parlak istikbalimiz arasındaki mana köprüsünü yeniden kurmaktır. Asım’ın nesline güvenmek ve inanmaktır. Birlik ve beraberliğimizin teminatı olan, milli irademizin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluş felsefesini anlamaktır. Çünkü Mehmet Akif cemiyettir, millet ve milliyettir; aynı zamanda ümmettir. Mehmet Akif, yüz yıl öncesinden büyük bir zafer müjdesidir. Emperyalizme ve işbirlikçilerine, zulme ve zalime karşı duruşumuzdur. Bu bağlamda, sanatın ve hayatın her alanında Mehmet Akif’in hak ettiği şekilde anlatılmasının; milli varlığımızın bekasına, şuuruna, birlik ve beraberliğimizin ikamesine ve idamesine büyük katkılar sunacağına inanıyorum.” dedi.
Şentop, “Yazdıklarıyla, söyledikleriyle fikirlerini ve duygularını paylaşırlar, kültürümüzü yayıp yaşatırlar. Hissiyatımıza tercümanlık eden şairlerimize, yazarlarımıza, edebiyatçılarımıza aziz milletimiz her zaman hürmet etmiş, onlara kendi iradesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de temsil yetkisi vermiştir. Meclisimizde bugüne kadar çok sayıda şairimiz, yazarımız, edebiyatçımız aziz milletimize temsilcilik yapmıştır. Hüseyin Rahmi Gürpınar, Arif Nihat Asya, Ahmet Hamdi Tanpınar, Faruk Nafiz Çamlıbel, Yahya Kemal Beyatlı, Reşat Nuri Güntekin, Yakup Kadri Karaosmanoğlu gibi zirve şair ve edebiyatçılarımız bunlar arasındadır. Milli iradeyi temsil etmek, milleti temsilen Meclis’te bulunmanın büyük bir sorumluluk olmasıyla birlikte aynı zamanda büyük bir şeref olduğunu aktaran bu şerefe erişenler arasında müstesna ve yegân   bir yeri olan Mehmet Akif Ersoy’un, Birinci Meclise Biga ve Burdur’dan milletvekili olarak girdiğini ve bir devlet adamı olmanın mesuliyetini de üstlendi . ” diye konuştu.

“KARANLIĞA IŞIK TUTUP MİLLETİMİZE REHBER OLMAYA ÇALIŞMIŞTIR”
Şentop şöyle devam etti:
“İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un, veteriner, hatip, hoca, sporcu, alim, mütefekkir ve Kur’an aşığı bir şair olmasının yanı sıra önemli bir siyaset adamıdır.  Ancak yeri geldiğinde bütün vasıflarını istiklalimiz uğruna feda edecek kadar hürriyet aşığıdır. Milli mücadele döneminde halkın nezdinde sahip olduğu güven ve itibarın hakkını vermiş, halkın yanında ve önünde yürümüş bir kanaat önderi olmanın tüm örnekliğini göstermiştir. Milli Mücadelenin zaferle neticelenmesi için Anadolu’yu karış karış gezerek milletimizin sinesinde hürriyet ve istiklal ateşini yakmaya gayret etmiştir. Karanlığa ışık tutup milletimize rehber olmaya çalışmıştır. Yaptığı hizmetlerle çok az insana nasip olacak şekilde gerçek makamını, başta milletimiz olmak üzere bütün masumların, mazlumların kalbinde bulmuştur. O’nun büyük bir inançla kaleme aldığı İstiklal Marşı’mızı her okuyuşumuzda vatanımıza, milletimize duyduğumuz sevgi ve bağlılık hislerimiz kabarmakta, kutsal değerlerimize olan imanımız artmaktadır. Kültür ve sanat tarihimize, kişiliğimize, edebi ve ebedi şuurumuza zengin katkılarından dolayı milli şairimize minnettarız. Takdir ve teşekkür hislerimizi nasıl ifade edersek edelim hep eksik kalacaktır.”

“İSTİKLAL RUHUMUZ, TEMEL HARCIMIZDIR”
Kurtuluş Savaşı’nın mana cephesinin cesur ve yılmaz savunucusu, aynı zamanda fikri hayatına da tesir etmiş olan Ersoy’un, şairliğinden başka mebusluk yönüne de dikkati çeken bu serginin, demokrasi tarihine de ışık tutacak önemli vesikalar içermesi bakımından ayrıca ehemmiyetli olduğunu ifade eden Şentop, “Şair Mehmet Akif’i anlamak, egemenliğin kayıtsız şartsız millete tevdi edilmesinin önemini kavramak açısından da ayrı bir değer taşımaktadır. Bugün açılışını yapacağımız, Mebus ve Şair: Mehmet Akif Ersoy Sergisi ilk Meclisimizin ruhunu, birlik ve beraberlik şuurunu, sanat-siyaset ilişkisini izahata kavuşturması açısından da ders çıkarmamız gereken mesajlar taşımaktadır. Çanakkale’nin şehadet aşkını, Sakarya’nın cesaret ve metanet şevkini, milletin ve ümmetin kurtuluş davasını günümüze, gönüllerimize yeniden ulaştırmaktadır.” diye konuştu. 
Şentop sözlerini, “Unutulmamalıdır ki istiklal ruhumuz, temel harcımızdır. Varlık ve birliğimizin mayasıdır. Ezelden ebede bağımsız ve onurlu yürüyüşümüzün rotasıdır. Bu istikamet üzere sabırla, azimle, kararlılıkla ilerlemeyi sürdürüyoruz. Gücümüzü sağlam köklerimizden, yüce mana ve maneviyatımızdan alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Meclisi Mebusan’dan 15 Temmuz Meclisine kadar ortaya koyduğumuz milli irade kararlılığımız, ilhamını Mehmet Akif ruhlu mebuslarımızın varlığından ve sayıca çokluğundan almaktadır. Bu Meclis her şart altında milletimizin iradesini yükseltmeyi bilmiştir. Aklı, vicdanı ve irfanı hür olmanın, istiklal sevdalısı olmanın destanlarını yazmış ve okumuştur. Bizler de bugün aynı aşk ve şevkle bu iradeyi temsil ediyor olmanın haklı onurunu yaşıyor, yaşatmaya çalışıyoruz ve bunu milletimizle de her zaman paylaşıyoruz. Milli varlığımızın ebediyete kadar hür ve bağımsız bir şekilde devam ettirme yeminimiz olan İstiklal Marşımızın 100’üncü yılını da bu minvalde idrak etmeye çalışıyoruz. Bu kadim toprakları; özüyle, sözüyle, bilinç, inanç ve şuuruyla yoğurup bizlere vatan kılan, yurt ve yuva yapanları rahmetle, minnetle ve vefayla anıyorum. Gelecek nesillerin yetişmesinde onurlu ve özgür vicdanların yeşermesinde, parlak istikbalimizin inşası ve ihyasında, üzerine düşeni yapmak için gayret edenleri tebrik ediyorum. Azim ve sadakatle çalışıp, ahlaki ve vicdani değerlerimizi yaşamaya ve yaşatmaya çalışanları canı gönülden kutluyorum.” diyerek noktaladı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
Salondan detay 
Şentop konuşma 
Genel ve detaylar 

====================

5- EMEKLİ ORGENERAL HALİT EDİP BAŞER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber – Kamera: Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL (DHA) GENELKURMAY İkinci Başkanlığı ve 2. Ordu Komutanlığı görevlerinde bulunan emekli Orgeneral Halit Edip Başer Büyük Selimiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. 
Önceki gün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybeden  Emekli Orgeneral Halit Edip Başer için Büyük Selimiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.  Eşi Hülya Başer, oğulları Batuhan ve Burak taziyeleri kabul etti. Cenazeye 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Emekli  Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Ahmet Atilla Dündar ile ailesi ve silah arkadaşları katıldı. Eşi Hülya Başer ve yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Başer, için kılınan cenaze namazının ardından dua edilip helallik alındı. Başer’in naaşı askerler tarafından alınarak cenaze aracına kondu. Halit Edip Başer  Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenazeye katılan Eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Ülkesini seven çok değerli  2. Ordu komutanlığını yapmış paşamız üstlendiği görev döneminde hakkıyla görevini yerine getirdi. Allahtan rahmet diliyoruz. Herkes geldi, gidecek. Burada kimse kalmayacak ama geride hoş bir seda bırakabilmek lazım. Mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
———————–
-Cenazenin görüntüsü
-Eşi ve yakınlarının tabuta sarılarak ağlaması
-Eşi Hülya Başer(kahverengi palto,siyah tül eşarp)
-Ailenin taziyeleri kabul etmesi
-Cenazeye gelenlerden görüntü
-İsmet Yılmaz ile röp
-Cenaze namazının kılınması
-Cenazeye katılan silah arkadaşları
-Dua ve helallik alınması
-Genel ve detay görüntüler

============================

6 – GÖNÜLLÜ DALGIÇLAR BOĞAZ’DA TEMİZLİK YAPTI

Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR- İSTANBUL-DHA – BEYKOZ’da gönüllü dalgıçlar, deniz yaşamını ve eko sistemini olumsuz etkileyen katı atıkları temizlemek için İstanbul Boğazı’nda temizlik yaptı.
Beykoz Kaymakamlığı  ve İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle su altındaki kirliliğe dikkati çekmek için İstanbul Boğazı’nda farkındalık etkinliği düzenlendi. İHH’nın su altı arama kurtarma bünyesinde gönüllü olarak yer alan profesyonel dalgıçlar, deniz yaşamını ve eko sistemini olumsuz etkileyen katı atıkları temizlemek için Beykoz’dan İstanbul Boğazı’na dalış yaptı. Dalgıçların su altından topladığı atıklar, sahilde sergilendi. Denizden çıkan cep telefonu, şişeler, plastik malzemeler ve halıfleks dikkat çekti.
İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul İl Başkanı Hacı Bayram Şahin, “Su altı arama kurtarma ekiplerimiz var. Dalgıç ekiplerimizle su altındaki kirliliğe dikkati çekmek için bir çöp toplama etkinliği yapıyoruz.” dedi.
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————-
-Dalgıçlardan görüntü
-Denize girmeleri
-Denizden çıkarılan atıklar
-Sahilde sergilenmesi
-İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul İl Başkanı Hacı Bayram Şahin ile röp
-Deniz dibinden görüntü
-Genel ve detay görünütler
 
===========================

7 – POLİSİN DUR İHTARINA UYMADI, KAÇARKEN ÇOCUĞA ÇARPTI

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR- Emin YEŞİL/ İSTANBUL,(DHA)  GAZİOSMANPAŞA’da havaya ateş açan ve polisin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücü, Sultangazi’de çocuğa çarptı. Kaçan şüpheli gözaltına alınırken, tedavi altına alınan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olay saat 15.00 sıralarında Gaziosmanpaşa’da yaşandı. İddiaya göre, İ.G. isimli bir sürücü, 34 PS 1060 plakalı otomobil ile seyir halindeyken silahla havaya ateş açmaya başladı. Polis ekipleri sürücüyü durdurmak için dur ihtarında bulundu. Sürücü, kaçmaya başladı. Uzun kovalamaca sonucu sürücü Sultangazi Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde bir çocuğa çarptı. Otomobilden inen İ.G. polis ekipleri tarafından yakalandı. Silahına da el konuldu. Otomobilin çarptığı küçük yaştaki çocuk hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yakalanan kişi ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili inceleme sürüyor. 

Görüntü dökümü:
Cep telefonu kamerası detay
Çevreden detay
Polisten detay
Otomobil detay
Genel görüntü ve detay

==========================

8 – BAYRAMPAŞA’DA OTELDE İŞLENEN KADIN CİNAYETİ; ŞÜPHELİYE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA) BAYRAMPAŞA’da kaldığı otelde 43 yaşındaki Ferdane Kurt’u iple boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Cemil Yar hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılıkça düzenlenen iddianamede, şüpheli Yar hakkında “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti. İddianamede, şüphelinin kendisinin ve Ferdane Kurt’un bulunduğu katlardaki kameraları olaydan önce bozduğu da belirtildi.  
İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianameye göre, 12 Ocak günü çocuğunun ağlaması üzerine aynı odada kalan Tülay S’nin uyandığı, 3 yaşındaki çocuğun annesinin odada olmadığını söylemesi üzerine de durumu otelde kalan diğer müşterilere aktardıkları anlatıldı. Bu sırada 217 numaralı odada kalan Cemil Yar otelden kaçtı. Tülay S. ile birlikte bazı müşterilerin odasına bakıldıktan sonra 217 numaralı odanın kapısı çalındı ancak kapıyı açan olmadı. Lobideki görevli, Cemil Yar’ın anahtarını da alarak otelden gittiğini belirtti. Daha sonra odayı açan görevliler, maktüle Ferdane Kurt’u 217 numaralı odada sırt üstü yatar vaziyette üzerine battaniye serili halde buldular.  Otelde konaklayan Hasan K’nin tanık olarak verdiği ifadesinde, şüpheli Cemil Yar ile Ferdane Kurt ile otelde tanıştığını, Ferdane Kurt’un şüpheli ile evlenme kararı verdiklerini söylediğini anlattı.

KAMERALARI OLAYDAN ÖNCE BOZMUŞ
Soruşturma kapsamında otelin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, Cemil Yar’ın otelin katlarında bulunan 4 numaralı kamerayı olaydan 4 gün önce koridorda bulduğu bir uzun saplı çekçek yardımı ile bozduğu, 6 numaralı güvenlik kamerasını ise olaydan 6 gün önce yönünü değiştirerek bozduğunu tespit etti.

OLAYIN NASIL OLDUĞUNU HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİ
Polis tarafından yakalanan şüpheli Cemil Yar, yaklaşık 3 aydır söz konusu otelde kaldığını, Ferdane’ nin kendisine ev tutma teklifi sunduğunu ancak kabul etmediğini, olay günü maktüleyle kendi odasında kaldıklarını söyledi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde 2011 ve 2012 yıllarında 4 sefer yatış yaptığını ama teşhis konusunda herhangi bir raporunun olmadığı belirlenen şüpheli Yar,  Ferdane Kurt ile aralarında herhangi bir tartışmanın olmadığını, odasında kendi çamaşırlarını kurutmak için ip asılı bulunduğunu, olayın nasıl olduğunu hatırlamadığını öne sürdü. Şüpheli Cemil Yar, olayı tasarlamadığını, otel kameralarını Ferdane’ nin kendisine otelde laf söz olmasın demesi üzerine kendi bulunduğu kattaki ve Ferdane’ nin bulunduğu kattaki kameraları kırdığını ileri sürdü.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK
İddianamede, şüphelinin Ferdane Kurt’ u tasarlayarak öldürmediğini savunduğu fakat olayın öncesinde maktüleyle geçmişe dayalı ilişkilerinin olduğu, kendi odasını ve maktulün odasını gösterir kameraları olay tarihinden önce bozması ve öldürme yöntemi ve şekliyle suçun tasarlanarak işlendiğinin anlaşıldığını belirtti. İddianamede, 22 Ocak’ta tutuklanan Cemil Yar hakkında “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Şüpheli Yar, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.  

Görüntü dökümü:
——————
-ARŞİV

=======================

9 – ESENYURT’TA MEDİKAL ÜRÜN ÜRETİLEN ATÖLYEDE YANGIN 

Haber – Kamera: Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA) Esenyurt’ta, medikal ürün üretilen yapılan 3 katlı binanın 2’nci katındaki atölyede yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin çalışması ile söndürüldü.
Esenyurt, Atatürk Mahallesi’nde medikal ürün üretilen 3 katlı binanın 2’nci katındaki atölyede saat 16.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Fabrikadaki işçiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Bu sırada işçiler dışarı çıktı. Olay yerine itfaiye ve tedbir amaçlı sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, söndürdü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, atölyede hasar oluştu.

Görüntü dökümü:
-Dumanların çıktığı atölye
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Olay yerindeki sağlık ekipleri
-Dışarı çıkarılan işçiler
-Fabrikadaki işçiler
–Genel ve detay

======================

10 –  BAKIRKÖY BELEDİYESİ İŞÇİLERİNDEN CHP İSTANBUL İL BİNASI ÖNÜNDE EYLEM

 Zeki GÜNAL /İstanbul,(DHA)-  BAKIRKÖY Belediyesi’ne bağlı bir grup işçi, toplu iş sözleşmelerinin 3 yıldır sonuca bağlanmadığını söyleyerek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yaptı. 2018’den bu yana maaşlarının azaltıldığını iddia eden işçiler, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun İstanbul’da sözleşme engelleyen, sözleşme yapmayan tek belediye başkanı olduğunu öne sürdü.
Bakırköy Belediyesi çalışanı bir grup işçi, 2018 yılından bu yana ücretlerinde düşüş yaşandığı ve toplu iş sözleşmelerinin 3 yıldır sonuçlandırılmadığı gerekçesiyle Şişhane’deki CHP İstanbul İl Binası önünde eylem yaptı. Ellerinde pankart ve dövizlerle saat 12.00’de il binası önünde bir araya gelen işçiler Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu aleyhine sloganlar attı. 
Sorunlarını, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda salı ve perşembe günleri yaptıkları eylemlerle dile getirdiklerini hatırlatan işçiler, CHP İl Binası önünde gerçekleştirdikleri eylemle de hak, hukuk, adalet, demokrasi ve özgürlük taleplerinde bulunduklarını söyledi. 
Grup adına yapılan basın açıklamasında, “Ücretlerimizi düşürmüş ve toplu sözleşmemizi yapmamıştır. 2018’de 120 milyon olan yıllık personel gideri, 2020 yılında 90 milyona düşmüştür. Çalışanlar üzerinden her yıl 30 milyon kâr etmiştir” denildi. 
  
Görüntü Dökümü:
——–
-CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan grup
-Pankart ve dövizler
-Sloganlar
-Basın açıklaması
-Genel ve detay görüntüler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!