Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- ÇEVRE BAKANI KURUM: KANAL İSTANBUL PROJESİNİ İMAR PLANLARINI ONAYLADIK 

Haber – Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA)  ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz” dedi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çekmeköy Belediyesi’ndeki durum değerlendirme toplantısına katıldı. Bakan Kurum, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’dan ilçede devam eden projeler hakkında bilgi aldı. Bakan Kurum toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  

KANAL İSTANBUL PROJESİNİ İMAR PLANLARINI ONAYLADIK 
Bakan Kurum, “Kanal İstanbul projesine ilişkin daha önce 1/100 bin, 1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını askıya çıkarmıştık. Vatandaşlarımızdan gelen talepler, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda yapılan itirazlar doğrultusunda bu itirazları değerlendirdik. 1/100 binlik planımızı geçen hafta itibariyle askıya çıkardık. 1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını da itirazları değerlendirmek, vatandaşlarımızın sorunlarını problemlerini çözerek İstanbul’umuza değerine değer katacak. Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz. Bu çerçevede inşallah adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle güzel İstanbul’umuza,  Kanal İstanbul projesini de kazandırıyor olacağız.” dedi 

ÇEKMEKÖYE 3 BİN METRELİK GÜRÜLTÜ BARİYERİ YAPICAĞIZ.      
Bakan Kurum, Çekmeköy’e yapılacak olan gürültü bariyer projesiyle ilgili “2023 vizyonu çerçevesinde bakanlığımızın yaptığı projelerden bir tanesi. Daha önce de İstanbul’umuzda Ümraniye’de yaklaşık üç bin metrelik bir gürültü bariyeri yapmıştık. Bugün de Çekmeköy’de Şile güzergahı üzerinde Alemdağ nikah sarayı önünden başlamak üzere yaklaşık 3 bin metrelik bir gürültü bariyerini Çekmeköy’ümüze kazandırıyoruz. Bu kapsamda 10 milyon liralık projenin yarısını hibe, yarısını da İller Bankası Genel Müdürümüz eliyle destek olmak suretiyle Çekmeköy Belediyemizle birlikte yapacağız.” diye konuştu.
BURSAMIZA TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN 
Bakan Kurum, Bursa’da yaşanan sel ile ilgili “Bursa Osmangazi ilçemizde Kavaklı Mahallesi’nde 7 bina aşırı sel ve yağışlar sebebiyle göçme tehlikesi yaşıyor. 7 binadaki vatandaşlarımızı Bursa Büyükşehir Belediyemizle yine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile ortak bir çalışma yürüttüler. Bu kapsamda vatandaşlarımızı sağlam güvenli yerlerde misafir ediyoruz. Onları geçici olarak yaşamlarını sürdürebilmek adına misafirhanelerimizi onlara tesis ettik. Bu süreçte bakanlığımız, ekiplerimiz binaların boşaltılmasından sonra da detaylı bir şekilde inceleme yapacağız. Vatandaşlarımızı burada can güvenliği riski olmadan oturabilmeleri temin etmek amacıyla da gerekli tedbirleri alacağız. Yaptığımız incelemede şayet burada oturma riski varsa diğer alanlarda, şehirlerde yaptığımız gibi Bursa’mızda Osmangazi ilçemizdeki 7 binamızı da boşaltmak suretiyle vatandaşlarımızı sağlam güvenli alanlarda sağlamış, temin etmiş olacağız. Ben Bursa’mıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Görüntü Dökümü 
————————
-Bakan Kurum’un gelişi 
-Belediye başkanı bakanı karşılaması 
-Toplantıdan detaylar 
-Bakan Kurum’un açıklaması  
-Genel ve detaylar 

========================

Reklam Alanı

2- (Havadan görüntülerle) CADDEBOSTAN SAHİLİ’NDE DİKKAT ÇEKEN KALABALIK

Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA) KADIKÖY Caddebostan Sahili’nde cumartesi günü yoğun kalabalık oluştu. Kısıtlamasız cumartesi gününe bir de güneşli hava eklenince vatandaşlar soluğu sahilde aldı. Caddebostan Sahili’ndeki yoğun kalabalık havadan da görüntülendi.
İstanbul’da kısıtlamasız cumartesi gününe güneşli hava da eklenince İstanbullular soluğu meydan ve sahillerde aldı. Kadıköy Caddebostan Sahili de yoğunluktan nasibini aldı. Kimi çimenlik alanda oturup, piknik yaptı kimisi ise sahil yolunda bisiklete bindi. Bazıları ise deniz kenarında oturmayı tercih etti. Caddebostan Sahili’ndeki kalabalık havadan da görüntülendi.

Görüntü dökümü:
————–
-HAVADAN GÖRÜNTÜLER
-sahildeki kalabalık
-Çimenlerde oturanlar
-Bisiklete binenler
-Genel ve detaylar

========================

3- İSTİKLAL CADDESİ VE SAHİLLERDE YOĞUNLUK

Hasan YILDIRIM – Feridun AÇIKGÖZ -Zeki GÜNAL İSTANBUL DHA – KORONAVİRÜS vakalarında yaşanan artışa rağmen Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde yoğunluk sürüyor. Güzel havayı fırsat bilenler sahillere akın etti. Kimi fotoğraf çektirirken kimi de çocuklarını gezdirdi. 
Pazar günü uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi vatandaşlar İstiklal Caddesi ve sahillere akın etti. Koronavirüs vakalarında yaşanan artışa rağmen Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde yoğunluk oluştu. Güzel havayı fırsat bilenler de sahillere akın etti. Beşiktaş sahilinde trafikte yoğunluk göze çarptı. Çoğu kişi araçlarında inerek yürümeyi tercih etti. Yerli ve yabancı birçok turistin akın ettiği Ortaköy’de kimi fotoğraf çektirirken kimi de sahilde yürümeyi tercih etti. Zaman zaman sosyal mesafenin hiçe sayıldığı görüldü.

“TORUNUMU GEZDİRMEYE GELDİM”
Torununu gezdirmek için Ortaköy Sahili’ne gelen Beyhan Çakır “Oğlum ve torunum ile Ortaköy’e geldik. Bu virüs ile ne yapacağımızı bilmiyorum. 68 yaşındayım. Çok zorluklar yaşadım. Koronavirüse karşı çift maske takıyorum. Biraz gezip evimize gideceğiz” dedi.

“KORONAVİRÜSE DİKKAT ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Çocuğunu gezdirmek için Ortaköy Sahiline gelen Nilay Kaçar ise “Çocuğu dışarı çıkaramıyoruz. Güzel havayı bulunca dışarı çıkalım nefes alalım dedik. Koronavirüs de var ama dikkat etmeye çalışıyoruz. Ellerini yıkıyoruz. Kalabalık yerlere koymamaya dikkat ediyoruz. Yarın kısıtlama nedeniyle evdeyiz. Haftada bir gün dışarı çıkıyoruz” diye konuştu.

“İNSANLAR SAZDAN SÖZDEN UZAK KALDILAR”
Ortaköy’de saz çalıp türkü söyleyen sokak sanatçısı Cihat kantarcı “Hava güzel. İnsanlar da sosyal mesafe kurallarına uyarak güzel havadan istifade ediyorlar. İnsanlar sazdan, sözden çok uzun bir süre uzak kaldılar. Biz de Ortaköy’de kültürel felsefeye hizmet eden bireyler olarak kendimizce onlara bu toprağın değerlerini, bu toprağın sesini dilimiz döndüğünce ifade etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Görüntü Dökümü:
———-
Taksim Meydanından görüntü
İstiklal Caddesi’ndeki yoğunluktan görüntü
Beşiktaş sahilden görüntü
Ortaköy’den görüntü
Fotoğraf çektirenler
Çocuklarını gezdirenler
Kaydıraktan kayan çocuklar
Kumpir alıp yiyenler
Saz çalan sokak sanatçısı
Vatandaşlarla röp.
Genel ve detaylar
 
====================== 
 
4-  ADLİYE ÖNÜNDE GÖZALTINA ALINAN 52 KİŞİDEN 46’SI SERBEST BIRAKILDI

Ahmet YEŞİLMEN/ İSTANBUL (DHA) Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde, Boğaziçi Üniversitesi gözaltılarını protesto etmek isterken gözaltına alınan 52 kişiden 46’sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 6 kişi ise adliyeye sevk edildi
Boğaziçi Üniversitesi önünde izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlar için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda önünde toplanan gruptan 52 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 52 kişiden 46’sı savcılık talimatıyla emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken 6 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

=====================

5- KILIÇDAROĞLU, KİRAZLI-HALKALI METRO HATTI İNŞAATI’NDAKİ TÖRENE KATILDI

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE/ İstanbul, (DHA) 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kirazlı-Halkalı Metro Hattı İnşaat alanındaki törene katıldı. Butona basarak temele harç döken Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında “Demokrasisi gelişmiş, insan haklarına saygılı, kadın-erkek toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, herkesin aşının, herkesin işinin olduğu, evlatlarımızın geleceklerini yurt dışında değil Türkiye coğrafyasında aradıkları güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.ö dedi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kirazlı-Halkalı Metro Hattı İnşaat alanında tünel kazı işlerinin yeniden başlaması nedeniyle düzenlenen törene törene katıldı.  
İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin’in konuşmasıyla başlayan tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Daha sonra Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve katılımclar butona basarak temele harç döktü. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, harcın dökülmesinin ardından inşaat alanında incelemelerde bulundu. Törene, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul Milletvekilleri Turan Aydoğan, Emine Gülizar Emecan ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu  katıldı. 

 “BİRLİKTE TÜRKİYE’Yİ AYDINLIĞA ÇIKARACAĞIZ”
İstanbul’u “Küçük Türkiye” olarak tanımlayan ve dünyanın en önemli metropollerinden birisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, 21’inci yüzyılda hala İstanbul’da ulaşım sorununun çözülememesini eleştirdi. Yerel yönetimlerde sağladıkları başarının merkezi yönetimde sağlayacakları başarının işareti olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi en kısa sürede bölgesindeki bütün sorunlarından arındırıp görkemli, güvenilir ve saygınlığı giderek artan bir ülke haline getireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Demokrasisi gelişmiş, insan haklarına saygılı, kadın-erkek toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, herkesin aşının, herkesin işinin olduğu, evlatlarımızın geleceklerini yurt dışında değil Türkiye coğrafyasında aradıkları güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Kararlıyım, bunu mutlaka ama mutlaka birlikte yapacağız. Birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız, birlikte 83 milyon insanın Londra’daki bir avuç tefeciye hizmet etmesine son vereceğiz. Biz üreteceğiz, biz alın teri dökeceğiz ve biz kazanacağız. Bunu yapacağız, beraber yapacağız. Esnafıyla, çiftçisiyle, memuruyla, emeklisiyle, işçisiyle beraber yapacağız, birlikte yapacağız” diye konuştu. 

“İSTANBUL’UN TOPLU TAŞIMA SİSTEMİNİN ANA OMURGASINI RAYLI SİSTEMLER OLUŞTURMALIö
Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda katılımcıların Berat Kandilini de kutladı.
Ekrem İmamoğlu ise İstanbul’un toplu taşıma sisteminin ana omurgasını raylı sistemlerin oluşturması gerektiğini, başka türlü kentte ulaşıma çözüm bulunamayacağını ifade etti. İmamoğlu, “Tüm diğer ulaşım sistemleriyle entegre edilmiş bir biçimde, yaya açısından kolay erişilebilir, bütün İstanbul’u sarmış raylı sistemler ağını İstanbul’a kazandırmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 

Görüntü dökümü: 
———————– 
-Törenden görüntüler 
-Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun konuşması
-Genel ve detay

=====================

6- ESENYURT’TA AVM ÖNLERİNDE YOĞUN KALABALIK

Haber – Kamera: Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA) Esenyurt’ta, kısıtlama olmadan geçen cumartesi gününde vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Esenyurt Meydanı ve alışveriş merkezi önünde yoğunluk yaşandı.
Esenyurt’ta kısıtlamasız Cumartesi gününde, güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Aileleri ile koronavirüse rağmen Esenyurt Meydanı ve alışveriş merkezlerine gezmeye gelen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Bazı vatandaşlar banklarda oturup vakit geçirirken, bazıları da fotoğraf çektirdi.

Görüntü dökümü:
——————
-Banklarda oturan vatandaşlar
-Hatıra fotoğrafı çektiren aile
-AVM önündeki kalabalık
-Meydandaki kalabalık
-Meydanda gezen kişiler
-Genel ve detay görüntü

=====================

7- ÜSKÜDAR SAHİLİ’NDE YOĞUNLUK

Haber – Kamera: Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL (DHA ÜSKÜDAR’da vatandaşlar meydanlara ve sahillere akın etti. Üsküdar Sahili’nde kimi fotoğraf çektirirken, kimisi de yürüyüş yapmayı tercih etti.
Cumartesi gününde güneşli havayı fırsat bilen İstanbullular meydanlara ve sahillere akın etti. Koronavirüs vakalarında yaşanan artışa rağmen sahillerde yoğunluk oluştu. Üsküdar Sahili’nde de yoğunluk oluştu. Zaman zaman sosyal mesafenin de hiçe sayıldığı görüldü.
Ailesiyle sahile gelen Mustafa Demir, “Hava almaya geldik ama şu kalabalığın vermiş olduğu bir duyarsızlık var. Gelecek haftalarda yine kısıtlamalar gündeme gelmez inşallah” dedi. Oğuzhan Gökçe, “Cumartesi kısıtlamanın kalkması iyi oldu ama mesafemizi koruyarak hava alabiliriz. Kardeşimi uzun zamandan sonra ilk defa dışarı çıkardım. Uzaktan eğitimden dolayı iyice bunaldı. İnşallah yakın zamanda bu durumu atlatırız” diye konuştu.
Çocukları gezdirmeye geldiğini söyleyen Mustafa Güldemir “Hava güneşli çok güzel bir hava var. Gezmeye geldik sahile. Koronadan çok sıkıldık. Ailecek hafta sonunun tadını çıkarıyoruz” dedi.

Görüntü dökümü
—————–
-Sahilden görüntü
-Yoğunluktan görüntü
-Fotoğraf çektirenlerden görüntü
-Yürüyüş yapanlardan görüntü
-Meydanda bankta oturanlardan görüntü
-Balık tutanlardan görüntü
-Genel ve detay görüntüler

=================

8-  İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA) – Kontrollü normalleşme sürecinin kısıtlamasız dördüncü Cumartesi gününde de İstanbul’da trafik yoğunluğu yaşandı. D100 karayolu Bahçelievler mevkiindeki yoğunluk havadan görüntülendi.
Kontrollü normalleşme sürecinin kısıtlamasız dördüncü Cumartesi gününde de İstanbul’da trafik yoğunluğu yaşandı. Havanın güneşli olması nedeniyle çok sayıda kişi evlerinden çıkıp açık alanlara akın edince trafik yoğunluğu yüzde 70’in üzerine çıktı.  D100 karayolu Bahçelievler mevkiindeki yoğunluk havadan görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———
Bahçelievler d100 trafik drone görüntüsü

=====================

9 – AVCILAR SAHİLİNDEKİ SAHİPSİZ HAYVANLARI BESLEDİLER
 
İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ‘Bir kap mama’ etkinliği kapsamında ilçe sahilindeki sahipsiz hayvanları mama ile beslendi.
Avcılar Müftüsü Bekir Derin, Gençlik Kolları Koordinatörlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortak etkinliğine çocukları ile birlikte gelen yaklaşık 100 kişiye seslenirken, hayvanlara karşı herkesin sorumluluğu bulunduğunu söyledi.
Müftü Derin, “Bizim can dostlarımıza karşı borcumuz vardır. Bu konuda iyilik hareketine katılmamız gerek. Günlerdir hazırlığı sürdürülen bu etkinlik için mamalar temin edildi, küçük paketler hazırlandı. Bunları sahilde yürüyenlere de dağıtarak insanlarımızla bu canlar arasında bağ kurmalarını sağlayacağız. Merhamet etmeyene merhamet edilmez. Farkındalık oluşturmayı hedefleyen bu çabaya katkı veren herkese teşekkür ederiz. Dinimiz, insana, hayvanlara, nebata karşı şiddeti rededer, iyilikte buluşmayı emrederö dedi. Katılımcılar, birlikte fotoğraf çektirdikten sonra mama paketlerini alarak sahildeki sahipsiz hayvanları besledi, yürüyüşe çıkanlara bunları can dostlara ikram etmeleri için dağıttı.

Görüntü Dökümü:
Gönüllüler Avcılar sahilinde
Mama paketlerini alan gönüllüler
Avcılar Müftüsü Bekir Derin konuşurken
Aileler sahilde sahipsiz hayvanlara mama verirken
Mama yiyen kediler
Sahilde yürüyenlere mama paketleri dağıtılırken
Etkinliğe katılanlar toplu halde

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!