Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT -5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Trabzon Valiliği’nden ‘Evde kal, hedef mavi kategori’ paylaşımı

SAĞLIK Bakanlığı koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘Çok yüksek riskli iller’ arasında yer alan Trabzon’da, valilik paylaştığı cadde ve sokakların boş görüntüleri ile ‘Evde kal Trabzon, hedef mavi kategori’ mesajı verdi.

Koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘Çok yüksek riskli iller’ arasında olan Trabzon’da valilik vatandaşlara çağrılarda bulundu. Valilik paylaştığı cadde ve sokakların boş drone görüntüleri ile ‘Evde kal Trabzon, hedef mavi kategori’ mesajı verdi.

Kentte, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca alınan üst düzey tedbirlerle vaka artışlarının önüne geçilmeye çalışılıyor. Trabzon alınan tedbirlerle son haftada en hızlı vaka azalışının yaşandığı kent olmuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Reklam Alanı

Kentin drone detayları

Haber: Selman KUTLU TRABZON-DHA

============================

Kaybolan kedisini Tekirdağ’a giden teknede buldu, denizin ortasında buluşup teslim aldı

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde balıkçılıkla geçimini sağlayan Murat Karakuş’un barakasında beslediği ‘Minnoş’ isimli kedisi kayboldu. Kedisinin Ereğli Limanı’ndan açılan, Tekirdağ açıklarındaki bir balıkçı teknesinde olduğunu öğrenen Karakuş, balıkçılarla denizin ortasında buluşup, ‘Minnoş’u teslim aldı. Gebe olan Minnoş, eve döndükten sonra 4 yavru dünyaya getirdi.

Ereğli’de balıkçılıkla geçimini sağlayan Murat Karakuş, yaklaşık bir ay önce barakasında beslediği kedilerden birinin kaybolduğunu fark etti. Karakuş, limanda ‘Minnoş’ isimli kedisini aradı, ancak sonuç alamadı. Teknelerden birine binmiş olabileceğini düşünen Karakuş, tekne sahiplerini arayarak durumu anlattı. Karakuş, gebe olan kedisinin limandan açılan bir balıkçı teknesinde olduğu bilgisine ulaştı. Karakuş, Tekirdağ’da bulunan teknenin kaptanı ile kedisini almak için denizde buluşmaya karar verdi. 9 Mart günü tekne sahibiyle buluşan Karakuş, kedisini teslim aldı. Karakuş, teşekkür ettiği balıkçılara kendisine yardımcı oldukları için balık hediye etti. Minnoş ise evine döndükten sonra doğum yaptı. 

Murat Karakuş, kedisinin 2 yıldır yanında olduğunu ve kaybolunca çok üzüldüğünü söyledi. Kedisini bulmak için aramaya başladığını anlatan Karakuş, “İlk gördüğümde kedi Alaplı Limanı’ndaydı. Bazı kişilerin kedilere kötü davrandığını gördüm. İnsanlara da yaklaşmıyorlardı, zamanla mama verince bana alıştılar. Sonrasında kendi teknemle kedileri Ereğli Limanı’na getirdim. Şimdi 2 senedir buradalar, beraber duruyoruz” dedi. 

‘DENİZDE MİNNOŞUMUZU ALDIK’ 
Kedisinin Tekirdağ’dan gelen Kazım Reis adlı teknede olabileceğini düşündüğünü ve tekne kaptanıyla irtibata geçtiğini anlatan Karakuş, şöyle konuştu: 
“Tekne gittikten sonra kedimin kaybolduğunu fark ettim. Düşündüm, onunla beraber gitmiş olabilir diye. Daha sonra tanıdıklar vasıtasıyla onlara ulaştık, Tekirdağ’da olduğunu öğrendik Minnoş’un. Sonra Ereğli’ye gelebilirler mi diye sorduk. Burada da balıkçılık olduğu için tekne buraya geldi. Bizim gitmemize gerek kalmadı. Denizde Minnoş’umuzu geri alıp Ereğli’ye getirdik. Akşamına da doğum yaptı. Dört tane yavrularıyla birlikte bizimle birlikte yaşıyor.”

Görüntü Dökümü 
-Tekirdağ’dan gelen balıkçı teknesi(cep telefonu) 
-Murat Karakuş’un kedisini getiren balıkçılara bir kasa balık vermesi(cep telefonu) 
-Kediyi alması(cep telefonu) 
-Murat Karakuş’un Minnoş’u sevmesi 
-Murat Karakuş ile röportaj 
Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA) 

============================

Karadeniz’de hamsi geri döndü
 
SAMSUN’da, 1 aydır buzhanelerdeki stok hamsileri satan balıkçıların ağlarına hamsi sürüleri takıldı. Bir süredir yeterince avlanamayan hamsi yeniden yerini aldığı tezgahlarda 25 liradan satılmaya başlandı. 

Samsun’da hafta sonu denize açılan balıkçıların ağlarına hamsi sürüleri takıldı. Yaklaşık bir aydır buzhanelerdeki stok hamsileri satan balıkçılar, yeniden hamsi avıyla sürpriz yaşadı. Tezgahları da şenlendiren hamsi, baş köşede yerini aldı. Balık almaya gelen vatandaşlar ise taze yerli hamsisi görünce kilo kilo aldı. Kentte sokağa çıkma kısıtlamasında da hizmet veren balıkçı tezgahlarında; hamsi, mezgit ve barbunun kilosu 25 lira, levrek, çipura ve somonun kilosu ise 45-50 liradan satışa sunuluyor.

‘HAMSİ BİZE SÜRPRİZ YAPTI’
Bu hafta balık çeşitliğinin arttığını ifade eden balıkçı Uğur Kırbaş, “Sezon sonuna gelmemize rağmen balık çeşitliliğimiz fazla hatta bugün hamsi bile çıktı. Fiyatlarımız da normal, hamsi, mezgit ve barbun 25 lira, levrek, çipura ve somonun kilosu ise 45-50 lira arasında değişiyor. Halkımızın ihtiyacını karşıladığımız için her gün açığız, talep bir hayli fazla. Kısıtlama olmasına rağmen hafta içine göre daha yoğun satış yapıyoruz. Şu an en çok hamsi, mezgit, barbun satıyoruz. Zaten hamsi de bugün bize sürpriz yaptı, buzhane hamsisi satıyorduk, bugün yerli hamsi çıktı” dedi.

Görüntü Dökümü
—————————
-Yerli hamsiden detaylar
-Muhabir Zeynep Irmak Öcal’ın anonsu
-Balık tezgahından detaylar
-Balıkçı Uğur Kırbaş’ın röportajı
-Balık alan vatandaşlardan detaylar
-Detaylar
239
Haber-Kamera: Zeynep Irmak ÖCAL-Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) –
============================

Köpeğe istismarda bulununca darbedildi 
 
KOCAELİ’nin Derince ilçesinde iple bağladığı köpeği ağaçların bulunduğu bir alana götürerek eliyle cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen yaşlı adam, gençler tarafından darbedildi. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, gereken yasal işlemin yapılacağını bildirdi. 

Derince’de boynuna ip bağladığı sokak köpeğini götüren yaşlı kişiyi gören gençler, şüphelenerek takibe başladı. Köpeği ağaçların bulunduğu alana götüren kişi elle cinsel istismarda bulununca gençler tepki göstererek darbetti. Görüntüler sosyal medyada paylaşılırken, vatandaşlar tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcıları, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile iletişime geçerek, yardım istedi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medya hesabından, “Güvenlik birimleri tarafımdan talimatlandırılmış olup, gereken yasal işlemler ivedilikle yapılacaktır” paylaşımında bulundu.
Ekipler olayla ilgili soruşturma başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Yaşlı kişinin iple bağladığı köpeği götürmesi
Gencin yaşlı kişiye saldırması
Köpekten görüntü
HABER: Selda Hatun TAN/KOCAELİ, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!