Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1 – AKŞAM YEMEĞİNDEN ZEHİRLENEN 106 KİŞİ, HASTANEYE KALDIRILDI

OSMANİYE’nin Toprakkale ilçesindeki bir tekstil fabrikasında akşam yemeği yedikten sonra fenalaşan 106 işçi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Tedavileri devam eden işçilerinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.
İlçedeki organize sanayi bölgesinde bulunan bir tekstil fabrikasında çıkartılan akşam yemeğinden yiyen 300 işçiden 106’sı bir süre sonra karın ağrısı ve kusma şikayetleri göstermeye başladı. Fabrika yetkililerinin durumu sağlık birimlerine bildirmesi üzerine zehirlenme belirtileri gösteren işçiler, ambulanslarla Osmaniye Devlet Hastanesi ve kentteki diğer hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan işçilerinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Akşam yemeğinde verilen yemekten alınan örneklere el konulurken, yemekte ise tavuk sote ve pilav olduğu belirtildi. 

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZNAVRUZ’DAN AÇIKLAMA
Fabrikada 15.00 – 23.00 vardiyalarında çalışan 300 işçiden bir kısmının saat 17.00’da, bir kısmının oruçlu olduğu için iftar saatinde yediği yemek nedeniyle mide bulantısı şikayeti gibi semptomlar gösterdiğini aktaran Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nin 17 ekiple fabrikaya ulaştığını aktardı. Kentteki hastanelerde toplam 106 işçinin tedaviye alındığını anlatan Öznavruz, son yapıla tetkikler neticesinde mide bulantısı dışında hayati tehlike arz eden bir rahatsızlığa rastlanmadığını dile getirdi. Herhangi bir acil durum ihtimaline karşı fabrikada 3 ambulansın hazır şekilde bekletildiğini söyleyen Öznavruz, hastaların tedavisinin devam ettiğini sözlerine ekledi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ambulanslarla gelenler
-Hastaneye girenler
-Kapı önünde istifra eden kadın işçi
-Acil önündeki ambulanslar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL /OSMANİYE,(DHA)
========================

2 – SOKAK ORTASINDA 2 KİŞİYİ VURAN SALDIRGANIN ATEŞ ETME ANI ORTAYA ÇIKTI

Reklam Alanı

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde husumetlisiyle karşılaştığı sokakta rastgele ateş açarak 2 kişiyi yaralayan Muhammet Ali Ç.’nin(17), ateş ettiği anların görüntüleri ortaya çıktı. Kaldırımda bulunan 2 kişiyi vuran Muhammet Ali Ç. olay yerine gelirken, ateş ettiği anlarda bir kişinin yanından elleri cebinde umursamaz tavırla geçmesi ise dikkat çekti. 
Olay 18 Nisan günü Körfez Kuzey Mahallesi Ağadere Caddesi üzerinde meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu gün yol üzerinde husumetlisini gören Muhammet Ali Ç., yanındaki tabanca ile rastgele ateş açarak 2 kişiyi yaraladı. Muhammet Ali Ç.’nin ateş ettiği anlar ise bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, şüphelinin sokak arasındaki boş bir arsada silahın namlusuna mermi sürdüğü ve koşarak sokağa gelerek rastgele ateş açtığı anlar yer alıyor. Muhammet Ali Ç.’nin, daha sonra geldiği ara sokağa doğru koşarak uzaklaştığı görülüyor. 

SALDIRGANIN YANINDAN GEÇEN GENCİN UMURSAMAZ TAVRI DİKKAT ÇEKTİ 
Görüntülerde, silahlı saldırganın ateş ettiği sırada yürüyerek yanından geçen gencin umursamaz tavrı ise dikkat çekti. Ardı ardına ateş eden saldırganın yanından elleri cebinde yürüyerek geçen gencin, yaklaşık 50 metre ilerideki yaralanan kişi ile kısa bir konuşma yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldığı görülüyor. 

SALDIRGAN, OLAY YERİNE GERİ DÖNMÜŞ 
Olaydan yaklaşık 6 dakika sonra kaydedilen görüntülerde ise, Muhammet Ali Ç.’nin bölgeye geri gelerek, yaşananlardan haberi yokmuş gibi kalabalığı izlediği görülüyor. Polis ekiplerinin bölgeye gelerek görgü şahitlerinden bilgi aldığını gören Muhammet Ali Ç., dikkat çekmeden bölgeden uzaklaşıyor. 

TUTUKLANDI 
Olaydan yaklaşık 1 saat sonra polis tarafından yanındaki tabanca ile birlikte yakalanan Muhammet Ali Ç., 19 Nisan günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaldırımda yürürken kurşunların hedefi olarak yaralanan Mehmet Ali Yıldırım ve Ekrem Gelturan ise Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlanan tedavilerinin ardından taburcu edildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şüphelinin ateş etmesi ve yaralıların vurulma anları (güvenlik kamerası) 
-Şüphelinin adliyeye çıkarılması (arşiv) 

Haber-Kamera: Nabi YAZICI /KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)
=======================

3 – CEZAEVİNDEN ÇIKTI, KARISINI BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜKTEN SONRA KIZINI KAÇIRDI

KONYA’da 3 gün önce cezaevinden tahliye olan Ramazan Menek (22), ayrı yaşadığı eşi Tuba Menek’i (23) boğazını bıçakla keserek öldürdü. Olaydan sonra 2 yaşındaki kızı Gülay’ı yanına alarak kaçan zanlı Menek’in yakalanması için polis geniş çaplı araştırma başlattı.
Olay, gece saat 00.20 sıralarında merkez Karatay ilçesi Şems-i Tebrizi Mahallesi Karaaslan Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre 3 gün önce cezaevinden tahliye olan Ramazan Menek, ayrı yaşadığı eşi Tuba Menek’in evine geldi. Ramazan Menek, çıkan tartışmanın ardından eşi Tuba Menek’e bıçakla saldırdı. Banyoya kaçan eşinin peşinden giden Ramazan Menek, kendisine direnmeye çalışan Tuba menek’in boğazını keserek öldürdü. Eşinin cansız bedenini banyodan yatak odasına taşıdığı belirlenen Ramazan Menek, oturma odasındaki 2 yaşındaki kızı Gülay Menek’i de alarak evden kaçtı.
Gürültüyü duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi geldi. eve giren polisler, Tuba Menek’i yatak odasında kanlar içerisinde yatarken buldu. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde boğazı kesilen talihsiz kadının yaşamını yitirdiği belirlendi. İnceleme yapan polis, Tube Menek’in banyoda öldürüldükten sonra yatak odasına taşındığını saptadı.
Bu arada olayı duyarak eve eve gelen Tuba Menek’in yakınları sinir krizi geçirdi. Polis ekipleri olaydan sonra küçük kızı Gülay’ı da yanına alıp kaçan Ramazan Menek’in yakalanması için geniş çaplı çalışme başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Olayı duyup eve gelen yakınlarının sinir krizi geçirmesi
-Çevreden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Adem YILDIZ-Yasin URAL /KONYA,(DHA)
========================

4 – SUYA DÜŞEN EYMEN ÖLDÜ; KÖYLÜLER, KANAL ÇEVRESİNDEKİ ÇİTLERİN ÇALINDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

IĞDIR’da sulama kanalına düşen 3 yaşındaki Eymen Efe Yaman , boğuldu. Köylülerden Yusuf Yıldız, sulama kanalı çevresindeki çitlerin hırsızlar tarafından çalındığını, bu nedenye de küçük Eymen’in suya düştüğünü söyledi.
Yaycı köyünde oturan Naciye- Adem Yaman  çiftinin çocukları Eymen Efe, dün saat 09.00 sıralarında evlerinin önünde oynarken ortadan kayboldu. Oğlunu göremeyen Naciye Yaman, çevrede arama yaptı, sonuç alamayınca da diğer aile bireylerine haber verdi. Arama başlatan aile ve köylüler, küçük Efe’nin evlerinin yakınında bulunan DSİ’ye ait sulama kanalına düşmüş olabileceği ihtimali üzerine Jandarma ve AFAD ekiplerine haber verdi. Bölgeye sevk edilen ekipler, yaklaşık 3 saat sonra, eve yaklaşık 600 metre mesafede su kanalında küçük Eymen’in cansız bedenini buldu.
Ailesi köyde çobanlık yapan Eymen Efe’nin cenazesi, incelemenin ardından otopsi için Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Köylülerden Yusuf Yıldız, “Bir anne ve babanın canı yandı. Bunun en büyük nedeni sulama kanalı etrafına devletin örmüş olduğu demir çitlerin hırsızlar tarafından çalınması. Yanan canlar bizim canlar. Bu çalınan demirlerin kontrol edilmesi lazım. Bu demirlerin yapımı trilyonlara mal oluyor ama hırsızlar tarafından hurdacılara beş kuruşa satılıyor. İhmal yüzünden bir ailenin evine ateş düştü” diye konuştu. 

EYMEN’İN SON ÇEKİLEN FOTOĞRAFI
Iğdır’da evlerinin yakındaki sulama kanalına düşen Naciye- Adem Yaman çiftinin çocukları Eymen Efe Yaman’ın önceki, babası tarafından çekilen fotoğrafı ortaya çıktı. Eymen Efe Yaman’ın kanala düştüğünde de üzerinde fotoğraftaki elbiselerin bulunduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:
————————
-Olay yerinden fotoğraf kareleri
-Hayatını kaybeden çocuğun fotoğrafı
-Köy sakinlerinden Yusuf Yıldız’in çalınan çitlerle ilgili açıklaması

Haber-Kamera: IĞDIR,(DHA)
======================

5 – BABA-OĞUL AKRABALARINI SİLAHLA YARALAYAN KİŞİ, KALP KRİZİ GEÇİRİP, ÖLDÜ

AFYONKARAHİSAR’ın Dinar ilçesinde, iddiaya göre köpek saldırısı nedeniyle çıkan kavgada Mesut Akhan (57), akrabaları olan Mehmet Akhan (70) ve oğlu Bayram Akhan’a (45) tabancayla ateş açtı. Baba ve oğlunun yaralandığı olay sırasında kalp krizi geçiren Mesut Akhan hastanede yaşamını yitirdi.
Olay, dün akşam saatlerine Dinar’a bağlı Kızıllı köyünde yaşandı. Mehmet Akhan ve oğlu Bayram Akhan koyunlarını, uzaktan akrabaları olan eski muhtar Mesut Akhan’ın evinin önünden geçirirken, iddiaya göre köpek saldırısı nedeniyle aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp, kavgaya dönüşmesi üzerine Mesut Akhan tabancasıyla Mehmet Akhan ve Bayram Akhan’a ateş açtı. Çeşitli yerlerinden yaralanan Mehmet ve Bayram Akhan kanlar içinde yere yığılırken,, Mesut Akhan ise olayın etkisiyle fenalık geçirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları Dinar Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırdı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Mesut Akhan tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Yaralanan baba-oğul ise Afyonkarahisar’daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntü
-Hastane önünde ambulans görüntüsü
-Yaralının ambulansa bindirilmesi
-Ambulanstan görüntü

Haber-Kamera: Tahsin BAYTAR /DİNAR(Afyonkarahisar),(DHA)
==========================

6 – ENİŞTESİ TARAFINDAN POMPALI TÜFEKLE VURULAN GENÇ, HAYATINI KAYBETTİ

ADANA’da eniştesi Mehmet O. tarafından pompalı av tüfeğiyle vurulan Mesut Yılmaz (28), hayatını kaybetti.
Olay, saat 02.30 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi 2245 Sokak’ta meydana geldi. Mesut Yılmaz, iddiaya göre ablasının eşi Mehmet O. ile sokak ortasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet O., pompalı av tüfeğiyle Yılmaz’a iki el ateş edip, kaçtı. Göğsünün sol tarafına ve koltuk altına saçmalar isabet eden Yılmaz, kanlar içinde yere yığıldı. Ağır yaralanan Yılmaz, ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla Yüreğir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yılmaz, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Polis, olayın ardından kaçan cinayet şüphelisi Mehmet O.’yu yakalamak için harekete geçti. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yerdeki boş tüfek kartuşu
-Olay yerindeki polisler
-Polislerin olay yerindeki çalışması

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
============================

6 – KAMYONET İLE TRAKTÖR ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ

MALATYA’da sürücüsünün kontrolünden çıkan traktör ile kamyonetin çarpıştığı kazada Nurettin Ayargil (66), yaşamını yitirdi.  
Kaza, dün akşam saatlerinde Malatya- Elazığ karayolu Kapıkaya mevkiinde meydana geldi. Mehmet İ. yönetimindeki 51 EA 394 plakalı kamyonet, iddiaya göre, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği Nurettin Ayargil yönetimindeki 44 BR 251 plakalı traktör ile çarpıştı. Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri, çarpışmanın etkisiyle yola savrulan Nurettin Ayargil’in yaşamını yitirdiğini belirledi. Nurettin Ayargil’in cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna konuldu. Kısa süreliğine kapanan yol, devrilen kamyonet ile traktörün kaldırılmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. 
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
————————
-Olay yeri
-Ekipler
-Devrilen kamyonet
-Traktör
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN /MALATYA,(DHA)
=======================

7 – TRAKTÖRÜN ALTINDA KALAN ÇİFTÇİ ÖLDÜ

BURSA’da çiftçi Kadir Kaymak (67), direksiyon hakimiyetini kaybettiği traktörün devrilmesiyle hayatını kaybetti.
Kaza, dün saat 17.30 sıralarında Mustafakemalpaşa ilçesi kırsal Tatkavaklı Mahallesi’nde meydana geldi. Çiftçi Kadir Kaymak’ın direksiyon hakimiyetini kaybettiği traktör, takla attı. Kaymak, ters dönen traktörün altında kaldı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Kaymak’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Kaymak’ın cansız bedeni, Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kadir Kaymak’ın evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
————————
-Kaza yerinden görüntüler
-Traktörden görüntüler
-Ölen Kadir Kaymak’tan görüntü

Haber-Kamera: Gökhan ÖZHAN /MUSTAFAKEMALPAŞA(Bursa),(DHA)
==========================

8 – TAKLA ATAN OTOMOBİLDE 1 KİŞİ ÖLDÜ, 2 KİŞİ YARALANDI

MERSİN’in Tarsus ilçesinde, kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu bir kişi öldü, iki kişi yaralandı.
Kaza, dün gece saatlerinde ilçeye bağlı Kulak Mahallesi’nde meydana geldi. Sürücüsü henüz tespit edilemeyen 33 AAE 802 plakalı otomobil, yolun bitiminde duramayıp, kontrolden çıktı. Toprak yola girip, takla atan otomobili fark eden vatandaşların ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin, kaza yerinde ilk müdahalelerini yaptığı yaralılar  Kerem Erserin (18), Hasan Altunbaş (22) ve Tolga Coşkun’u (22) ambulanslarla hastaneye kaldırdı. Yaralılardan Erserin, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Durumları ağır olan iki yaralının ise yoğun bakım ünitesine alındığı belirtildi. Polis, kaza ilgili  başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Takla atan otomobil
-Ambulansın gelişi
-Yaralıların ambulansa taşınması

Haber: Okan ÇALIŞKAN /TARSUS(Mersin),(DHA)
===========================

9 – KONYA’DA TAKLA ATAN OTOMOBİLDEKİ 6 KİŞİ YARALANDI
 
KONYA’nın Ereğli ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin takla attığı kazada 6 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 17.00 sıralarında Ereğli ilçesi Namık Kemal Mahallesi Selvili yolu üzerinde meydana geldi. Bozan Can yönetimindeki 42 E 2258 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu takla attı. Yol kenarındaki ağaçlara çarparak durabilen otomobilde bulunan 6 kişi yaralandı. Kazada yaralanan 6 kişi ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. 
Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:
————————
-Takla atan otomobilin görüntüsü
-Polisin olay yerinde incelemesi
-Detay

Haber-Kamera: Atilla ATMACA /EREĞLİ(Konya),(DHA)
========================

10 – SİLAHLA YARALADIĞI KIZ ARKADAŞINI HASTANEYE BIRAKIP KAÇAN ZANLI YAKALANDI

NİĞDE’de G.K., tartıştığı kız arkadaşı Kader Ç.’yi tabancayla yaraladı. Yaralı kadını hastaneye bırakarak kaçan şüpheli, polis tarafından yakalandı.
Olay, gece yarısı Efendibey Mahallesi Nagehan Sokak’ta yaşandı. G.K., iddiaya göre telefonda tartıştığı kız arkadaşı Kader Ç.’nin evinin önüne gelerek, kapıyı açmasını istedi. Evin önünde belinden çıkardığı tabancayı ateşleyen G.K., Kader Ç.’yi yaraladı. Yaralı kadını otomobiliyle Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nin önüne bırakan G.K., kaçarak uzaklaştı. Ameliyata alınan Kader Ç.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. İhbar üzerine, harakete geçen polis ekipleri, G.K.’yı, Gazeteci İsmet Sayın Caddesi’nde yakaladı. Gözaltına alınan zanlı sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Apartmanın önünden görüntü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Ambulanstan görüntü
-Şüphelinin aracından görüntü
-Acilden görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI /NİĞDE,(DHA)
====================

11 – ELAZIĞ’DA DOLU YAĞIŞI; TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖRDÜ

ELAZIĞ’da dün etkili olan dolu yağışı ağaçlara ve ekinlere zarar verdi. 
Elazığ’da dün öğlen saatlerinde yağan dolu hayatı olumsuz etkiledi. Merkeze bağlı Koçharmanı köyünde dolu yağışı tarım arazilerine zarar verdi. Ağaçlar ve ekinlerin zarar gördüğü dolu yağışı çevredekilerin cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
————————
Dolu yağışından detay
Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ /ELAZIĞ,(DHA)
=========================

12 – ZİFT YAPIM TESİSİNDE YANGIN 60 TON KATKI MADDESİ YANDI

AYDIN’ın Efeler İlçesinde zift yapım tesisinin bahçesinde çıkan yangında 60 ton katkı maddesi zarar gördü.
Ata Mahallesi’ndeki Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren biz zift üretim tesisinde, dün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler yanıcı maddeler nedeniyle kısa sürede büyüdü. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, daha fazla büyümeden 1 saatlik çaba sonucu güçlükle söndürüldü. Yangında bahçede bulunan 60 ton zift katkı maddesi kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, polis soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:
————————
-Yangından görüntü
-Söndürme çalışmalarından görüntü

Haber: Burhan CEYHAN -Kamera: Cemal YILDIRIM /AYDIN,(DHA)
==========================

13 – BİTLİS KIRSALINDA 90 KİLO EL YAPIMI PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ
 
BİTLİS kırsalında jandarmanın terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlediği operasyonda toprağa gömülü 90 kilo el yapımı patlayıcı ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Keçili köyü kırsalında PKK’lı teröristler tarafından araziye yaşam malzemesi ve patlayıcı gizlediği bilgisine ulaştı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, kullandıkları sığınak, barınak ve depoları imha edilmesi amacıyla ‘Eren-11 Şehit J. Asb. Üçvş. Hakan Toydemir 2021-34’ operasyonu düzenledi. Keçili Köyü kırsalında yapılan aramalarda 90 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş kablo komutalı el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi. Patlayıcı, yapılan incelemelerin ardından yerinde imha edildi.

Görüntü dökümü:
————————
-Ele geçirilen el yapımı patlayıcının imha görüntüleri

Haber: Özcan ÇİRİŞ /BİTLİS,(DHA)
===========================

14 – KARADENİZ SAHİL YOLU’NDA ANA İSALE HATTI PATLADI; HAVALİMANI DEMİR KORKULUĞU DEVİRİLDİ, ASFALT ÇÖKTÜ

TRABZON’da Karadeniz Sahil Yolu havalimanı mevkisindeki ana isale hattı patladı. Havalimanını çevreleyen beton duvar üzerindeki demir korkuluk devrilirken, göçük oluşan karayolu da trafiğe kapandı. Bölgede belediye ekipleri arızayı onarma çalışması başlatırken, havalimanına ulaşım alternatif yoldan sağlandı.
Trabzon Havalimanı pistine paralel uzanan Karadeniz Sahil Yolu Pelitli mevkisinden geçen içme suyu temin edilen çelik ana isale hattında, bilinmeyen nedenle dün gece saat 23.00 sıralarında patlama meydana geldi. Havalimanını çevreleyen beton duvar üzerindeki demir korkuluk devrilirken, göçük oluşan karayolu da trafiğe kapandı. Bölgede belediye ekipleri arızayı onarma çalışması başlatırken, havalimanına ulaşım alternatif yoldan sağlandı. Meydana gelen patlamanın sokağa çıkma kısıtlaması saatlerine denk gelip, karayolun boş olması da, olası kazayı önledi. 

TİSKİ’DEN AÇIKLAMA
Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü’nce, meydana gelen ana isale hattı patlamasına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Arıza yaşana bölgedeki mahallerde su kesintileri oluşabileceği bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
?”Esiroğlu Arıtma tesisine bağlı Pelitli Konaklar, Yalıncak, Kaşüstü, Kavala, Çilekli, Dolaylı, Yomra merkez ile Namık Kemal Mahallelerine içme suyu temin eden 800 mm çapındaki çelik ana isale hattında saat 23.00 itibariyle patlama meydana gelmiştir. Patlamaya bağlı olarak yukarıda bahsi geçen mahallelerde gecenin ilerleyin saatlerinde su kesintileri yaşanabilmesi muhtemel olup, arızanın giderilmesi adına çalışmalar başlamıştır. Arızanın 12 saat içerisinde giderilmesi planlanırken, depolardaki su seviyesinin vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak seviyededir. Yine de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına söz konusu mahallelerdeki vatandaşlarımızın içme suyunu iktisatlı kullanmaları önemle rica olunur.”

O ANLAR KAMERADA
Trabzon’da, Karadeniz Sahil Yolu havalimanı mevkisinde ana isale hattının patlamasının ardından yaşanan anlara ait görüntüler ortaya çıktı. Çevredekilerce cep telefonu kamerasıyla kayda alınan görüntülerde; patlayan borudan çıkan tazyikli suyun, metrelerce yükseğe fışkırdığı, karayolunda trafik polis ekiplerinin de siren çalarak önlem aldığı yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Patlama sonrası (cep telefonu görüntüsü)
-Yoldan görüntüler
-Patlama sonrası yoldan görüntüler
-Çöken yol ve demir korkuluk görüntüleri
-Polis ekipleri önlemler
-Belediye ekipleri onarım çalışması
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Selçuk BAŞAR /TRABZON,(DHA)
=========================

15 – RİZE’DE VALİ VE MİLLETVEKİLİ HEYETİ, TAŞ OCAĞI KARŞITLARI İLE GÖRÜŞTÜ
 
RİZE’de vali ve milletvekillerinden oluşan heyet, Lojistik Merkez ve Liman Projesi’nin inşa edileceği deniz üzerindeki alanın dolgusu için 16 milyon tona yakın taş alınması kararlaştırılan taş ocağının açılacağı İkizdere ilçesi Gürdere ve Cevizlik köyü halkı ile bir araya geldi. Heyette yer alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, “Daha önce toplanıp hemşerimizi bilgilendirmiş olsaydık bu olaylar olmazdı” dedi. Yazıcı, taş ocağı için başka uygun alternatif olmadığını da açıkladı. 
Karadeniz’in termal ve kış turizmi için yeni turizm destinasyonu alanı olarak belirlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ‘örnek yayla’ modellerinin uygulanacağı iki noktadan biri seçilen doğal sit alanı Rize’nin İkizdere Vadisi Gürdere ve Cevizlik köyünde açılması planlanan ve 16 milyon tona yakın taşın alınacağı bazalt ocağı projesi tepkilere yol açtı. Yeşil vadinin doğal güzelliğinin yok olacağını, köylerinin ellerinden gideceğini savunan yöre halkı, ‘yatırıma değil, yanlış yer seçilen taş ocağına karşıyız’ mesajı ile nöbete başladı. Köylerinde çay ve bal üretimi yaptıklarını anlatan bölge halkı, İyidere’de deniz doldurularak yapılacak lojistik liman projesi için planlanan taş ocağının daha yakın, daha az maliyetli ve doğaya zarar vermeyecek başka bir alanda açılmasını istiyor. Gergin anların da yaşandığı alanda iş makinelerinin çalışması durunca tansiyonda düştü.

HEYET, YÖRE HALKINI DİNLEDİ
Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İkizdere Kültür Merkezi’nde yöre halkı ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından heyet, taş ocağı açılmak istenen alanda incelemelerde bulundu, vatandaşları dinledi. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz de heyete bilgi verdi.
  
YAZICI: DAHA ÖNCE BİLGİLENDİRME OLSAYDI BU OLAYLAR OLMAZDI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, İyidere Lojistik Merkezi’nin Türkiye’nin büyük ve özellikle Karadeniz’in önemli projelerinden olduğunu söyledi. Vatandaşların ve yöre halkının lojistik merkezinin yapımına ilişkin hiçbir itirazı ya da şikayeti söz konusu olmadığını söyleyen Yazıcı, “Denizde dolgu olarak yapılacağından bu imar,  ‘bazalt’ olarak nitelendirilen taşa ihtiyaç var. Hem deniz suyuna karşı dayanıklı, hem de özgül ağırlığı daha fazla olması itibariyle. Bunun için gözlem ve araştırma yapılmış. Bu gelişi güzel yapılan bir araştırma değil. Türkiye’de kamu yönetiminde devletin yönetim şeması içerisinde görevli yetkili birimler var. Maden İşleri Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma Altyapı Bakanlığı’nın Altyapı İşleri Genel Müdürlüğü. Mevzuatın öngördüğü çerçevede ÇED düzenlemesi, rezerv alanları ve ulaşım dikkate alınmak suretiyle yapılan çalışmalar sonucu en uygun yer şu anda belirlenen yer. Cevizlik ile Gürdere arasında bulunduğumuz bu vadideki yer. Burada bilgi eksikliği var. Hemşerilerimize bu konuyu yüklenici firmada başlama tarihinde bilgilendirme olsaydı daha önce toplanıp hemşerimizi bilgilendirmiş olsaydık bu olaylar olmazdı diye düşünüyorum. En azında iyi niyetli hemşerilerimin böyle davranacağı kanısındayım” dedi.

‘ZARAR, ZİYAN MUTLAKA GÖZETİLİR’
Yanlış ve eksik bilgilerle, dezenformasyon amaçlı yönlendirmelerle burada bir tepki ortaya konulduğunu kaydeden Yazıcı, şöyle konuştu:
“Şu da çok doğal, buradan taş alınacak, hendekler, dehlizler, gürültü oluşacak, buranın flora özellikleri, bal yetiştiriciliği, organik çay yetiştirmeye zarar verebileceği kaygısı doğmuş bu da çok doğal. Bunla ilgili ne tür önlemler alındı,  çalışmanın ne biçimde olduğuna ilişkin daha önce valilikle bilgilendirme yapılmıştı. Biz de bugün tekrar gelip arkadaşları dinledik. Önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bölge Müdürümüz bilgi verdi, onları dinledikçe Vali bey açıklama yaptı. Yeni katılan hemşerilerimizin sorularını cevaplandırdık ve alanı gezdik. Hemşerilerimizin buradaki eyleme araç işlevi gören kaygılarının çok haklı olmadığı kanaati var. ‘Suyumuz kesilir’ diye kaygılanıyorlar. Bizim yönetim anlayışımızda böyle bir şey olamaz. Vatandaşın kazanılmış hakları neyse onla ilgili bu faaliyette olabilecek zarara ziyan konularının mutlaka görülür ve gözetilir olması gerekir.”

‘YEŞİL VE DOĞA BİZİM SİMGESEL ÖZELLİĞİMİZDİR’
İkizdere Vadisi’ne dışarıdan gelenler olduğunu hatırlatan Yazıcı, “Ayıplıyorum. Bunun ötesinde bir şey söylemeyeyim. Haklılık payı olsa amenna. Yeşil konusunda bizlerden daha fazla hassasiyeti olduğunu söylemeyeyim ama biz de yeşil konusunda hassasiyet sahibiyiz. Bunun için Orman Bakanlığımızın ne kadar ağaçlandırma yaptığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yaptıklarını burada anlatacak değilim. Yeşil ve doğa bizim simgesel özelliğimizdir. Onu öne sürmekle buraya gelip vatandaşı tahrik etme ve provakatif amaçlı girişimlerde bulunmanın doğru olmadığını, bunu vatandaşlık hukukuyla bağdaşmadığını, Türkiye sevgisiyle de örtüşmediğini ifade etmek istiyorum. Burada haksızlık varsa herkes görür. Elbette muhtarlarımız, komşularımız kanaatlerini bizlerle paylaştılar ve dinledik. Vatandaş burası toz toprak olur, organik çay üretemezsem ne olur diyor, bu tür kaygıları var. Yüklenici firma da çalışmalarını yürütürken çevreye mümkün ölçüde zarar vermeyecek önlemleri alacak.  Hemşerilerimizin bu konuda haksızlığa uğramayacakları kanaati edindim” dedi.

‘BAŞKA ALTERNATİF YOK’
Taş ocağında değişiklik olması için bundan daha kaliteli veya eş değerde bir alan bulunması gerektiğini kaydeden Yazıcı, “Bu tepkilerin ortaya konmasından sonra Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden yeni bir ekip görevlendirildi. Onlar da kanaatlerini 27 Nisan’da bakanlığa sundular. Buraya geleceğimizi planladığımız için Altyapı İşleri Genel Müdürlüğü dün sabah bize brifing verdi. Bir alternatif alan yok. Ne tür taş kullanılacağını ifade ettim, rast gele bir taş değil. Deniz dolgusunda kullanılacak teknik özellikleri belirlenmiş en uygun rezerv alan burası bulundu. Buradaki ruhsat alan 97 hektar. 97 hektarın taş çıkartmak için faaliyete konu olabileceği, böyle bir şey yok. Nitelikli taşın bulunduğu alan 13 buçuk hektardır.  Ruhsat konusu hektarla ilgilidir. Yüklenici firma 13 buçuk hektar alan içerisinde çalışıp en fazla 20 milyon metreküp taşı aldıktan sonra iş bitecek. 2023 yılının ortasında bitecek sonra da kapanacak ve eski haline getirilecek” diye konuştu.

KARAGÖZ: ASLA YATIRIMA KARŞI DEĞİLİZ
Heyetin gerçekleştirdiği görüşmeleri değerlendiren İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, “İşin açıkçası bir hülle yapıldı.  Bunu Vali bey de, bakan bey de kabul etti. Yöre halkı ve dernekler bu konuya dahil oldu, dava açtı ve iptal oldu. Daha sonra Rize’de yapılacak liman dolgusuna yapılacak bazalt malzemeyi bölgede 70 kilometredeki Cevizlik’te alınabileceği tespit edildi. Buralar vatandaşlarımızın yaşam alanları ve iki köyü direk etkileyecek. Dolaylı olarak da 4 köy ve iki mahalle direk etkilenecek. Buralarda yüzlerce ton organik çay yapılıyor, 8-10 ton bal üretiliyor, köylünün suları buradan geliyor. Haliyle tepki gösterildi, daha sonra valimiz, bakanlarımız, milletvekillerimiz duyarlılık gösterdi, gelip halkı bilgilendirdiler. Bu toplantılar sürecin daha sağlıklı ve bilinçli yürütülmesi noktasında çok önemliydi. Bir nevi halkın gazını aldılar. Bu süreçte bu grupların içine bazı fanatik gruplar girdi. Devletimizin ve bölgemizin, bu limana ihtiyacı var. İkizdere halkı olarak asla yatırıma karşı değiliz. Ovit tünelinin işlevinin artıracak bir projedir. O hat üzerindeki yapılaşmaya da katkı sağlayacak. Biz, yapılan yanlışları belediye başkanı olarak dile getirdik” dedi.

Görüntü dökümü:
————————
Heyetin halkla görüşmesi
Heyetin alanda incelemesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı açıklaması
Belediye Başkanı Hakan Karagöz’ün açıklaması 
Detaylar

Haber-Kamera: Arzu ERBAŞ-Doğancan İLEK /İKİZDERE(Rize),(DHA)
=======================

16 – BAKAN KURUM: MUNZUR VE PÜLÜMÜR VADİLERİNİ KESİN KORUNACAK ALAN İLAN EDECEĞİZ
 
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tunceli’deki Munzur ve Pülümür vadilerinin kesin korunacak alan ilan edilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Tunceli’ye geldi. Temaslarına Vali Mehmet Ali Özkan’ı ziyaret ederek başlayan Bakan Kurum, İl Koordinasyon Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Kurum, Türkiye’deki şehirleri 2023’e hazırlamak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bakan Kurum, “Şehirlerimizi 2023’e hazırlamak amacıyla projemizi yapmaya gayret gösteriyoruz. Hepimiz büyük Türkiye ailesinin fertleriyiz. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Alevi’siyle aynı memlekete aynı bayrak altında hizmet götürmeye gayret gösteriyoruz. Birliğimiz ve beraberliğimiz dünyaya örnek olmuştur. Kardeşliğimizin sonsuza kadar süreceği bir ülkede yaşıyoruz. Allah birliğimizi ve beraberliğimiz bozmasın diyoruz. Hacı Bektaşi Veli’nin ifadesiyle ‘İncinsen de incitme’ sözleriyle biz incinsek de her zaman vatandaşımızı incitmeyecek, onların yanında olacak, beraber hareket edecek adımlarımızı atmaya gayret gösteriyoruz. Bu anlayışla çalışıyoruz. Atalarımızın bize bıraktığı miraslar sadece yapılar değil, ifadeleriyle sözleriyle düşünceleriyle biz de torunları olarak onlara yakışır bir şekilde davranmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

TUNCELİ’YE 19 YILDA 5 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILDI
Bakan Kurum, AK Parti iktidarları döneminde Tunceli’ye 5 milyar lira yatırımın yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Tunceli’de, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde çok önemli yatırımlar yapıldı. Çevre, şehircilik, sağlık, turizm, eğitim alanında 5 milyar lira yatırım yapıldı. Bu yatırımların 2 milyar lirası da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yaptığı yatırımlardır. Sosyal konut kapsamında TOKİ’imizle bugüne kadar 1833 konutu yaparak Tunceli’de alt gelir grubu vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda oturmasını temin etmeyi sağladık. Şu an Tunceli’de 662 konut ve sosyal donatı inşaatımız devam etmektedir. Çok kısa zamanda konutlarımızı bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Tunceli’de 329 konut yapacağımızı ifade etmiştik. Yer tespit çalışması yapıp bu yıl konut inşaatına başlayacağız. Tunceli’de 2002 yılında hiçbir arıtma hizmeti verilmiyordu. Yapmış olduğumuz yatırımlarla nüfusumuzun yüzde 60’na atık su hizmeti verir haline geldik.”

MUNZUR VE PÜLÜMÜR VADİLERİ KESİN KORUNACAK ALAN İLAN EDİLECEK
Munzur ve Pülümür vadilerinin kesin korunacak alan ilan edilmesi için çalışma başlattıklarını aktaran Bakan Kurum, “Bugün de toplantıda önemli kararlar aldık. Tunceli’ye, bölgeye değer katacak önemli projeleri yapma kararı aldık. Munzur ve Pülümür vadileri Tunceli’nin can damarıdır. Bölgemizin çok önemli doğal güzelliği, turizm noktasında bölgeye cazibe katan önemli bir varlığımızdır. Bu doğal güzelliğimizi ve bu doğal güzelliğe zarar vermeyi engelleyecek adımları atmaya karar verdik. Bu çerçevede bu vadilerimizi Munzur Üniversitesi ile birlikte arkadaşlarımız tespitlerini yapıyorlar ve bu alanın bütününde kesin korunacak hassas alan ilanı yapıyoruz” diye konuştu.

CEMEVİNİ ZİYARET ETTİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İl Koordinasyon Toplantısı’nın ardından yapımına başlanacak millet bahçesi alanında incelemede bulundu. Bakan Kurum, kentteki temaslarına Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi ziyaretiyle sürdürdü. Ziyarette Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, Hz. Ali’nin kılıcının temsili olarak bilenen ‘Zülfikar’ı Bakan Kurum’a hediye etti. İncelemeleri kapsamında AK Parti Tunceli İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Kurum, daha sonra Elazığ’a hareket etti.

Görüntü dökümü:
————————
-Bakanın açıklaması
-Detaylar
+++
Bakan Murat Kurum’un valilik bahçesinde protokol üyelerini selamlaması
Bakan Murat Kurum’un valilik şeref defterini imzalaması
Millet Bahçesi’nin yapılacağı alanı incelemesi
Tunceli Cem Evi’ni ziyaret etmesi
Bakan Murat Kurum’a cem evi dedesinin zülfikar kılıcını hediye etmesi
Ak Parti İl başkanlığının ziyaret edilmesi
Genel ve detay görüntüleri

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM /TUNCELİ,(DHA)
===============================

17 – İZMİR’DE ‘SABRİ ABİ’ İSİMLİ BASKINDA KUMAR OYNAYAN 60 KİŞİ YAKALANDI

İZMİR’in Bornova ilçesinde tam kapanma kararı uygulamaya konulduktan sonra denetimlerini artıran güvenlik güçleri, kumarhaneye dönüştürüldüğü öğrenilen bir hayvan çiftliğine ‘Sabri abi’ isimli operasyon gerçekleştirdi. Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek kumar oynadığı saptanan 60 kişiye, toplam 288 bin 300 lira para cezası uygulandı. 
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kavaklıdere Mahallesi’nde bir hayvan çiftliğinin kumarhaneye döndürüldüğü bilgisini aldı. Bunun üzerine teknik ve fiziki takip başlatan jandarma, ormanlık alan içerisindeki kumarhaneye ‘Sabri Abi’ isimli operasyon gerçekleştirdi. Jandarma ekiplerini gören bazı kişiler, kumarhaneyi terk ederek ormanlık alanda kaçmaya çalıştı. Operasyon öncesi kumarhane çevresini abluka altına alan jandarma, kaçan kişileri tek tek ormanlık alanda yakaladı. Kumarhanede yapılan incelemede, çok sayıda pul, tombala kağıdı, rakamların çekildiği makina ve televizyonlar ele geçirildi. Baskınında suçüstü yakalanan kişiler, görüntülenmemek için masaların altına saklandı.
Müşterilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıkları anlaşılan kumarhane sahiplerinin gelen kişilere yiyecek ve içecek gibi gıda malzemeleri ikram ettiği de belirlendi. Tombala oyarken suçüstü yakalanan 60 kişiye, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ve kumar oynama suçundan 288 bin 300 lira para cezası kesilirken, 3 kişi hakkında adli işlem yapıldığı öğrenildi.

MASALARIN ALTINDA SAKLANDILAR
Öte yandan, baskında senaryosunu Şafak Sezer’in yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı ‘Kolpaçino’ filminden alınan bazı fotoğrafların kumarhane duvarlarına asıldığı fark edildi. Filmde ‘Sabri abi’ rolündeki Aydemir Akbaş’ın resminin asıldığı duvarda, altında argo kelimeler yazıldığı görüldü. Jandarma ekiplerinin daha önce de bir kumarhaneye düzenlediği operasyonda, yine sanatçı Aydemir Akbaş’ın filmindeki bir repliğinin kumarhane duvarına asılması dikkat çekmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kumarhane girişinden detay
-Kumarhanenin içerisiniden detay
-Jandarma ekiplerinden detay
-Tombala kartlarından detay
-Sandalye ve masa altlarına saklanan kişilerden detay
-Kendilerini gizleyip yüzlerini kapatan kişilerden detay
-Film fişlerinden ve tv ekranlarından detay
-Genel ve detay görüntü

Haber: Halil İbrahim KARABIYIK -Kamera: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
==========================

18 – AMATÖR SPOR KULÜBÜNDE ‘KUMAR’ OYNAYANLARDAN BİRİ; ‘BEN DE BİR ARA BASIN KARTI ALIRIM’

BURSA’da koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken amatör spor kulübü lokalinde kumar oynayan 17 kişiye toplam 122 bin 400 TL para cezası kesildi. Baskında yakalanan bir kişi kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “Ben de bir ara basın kartı alırım” diyerek tepki gösterirken, şüphelilerin polis baskınından kaçmak için pencerelere seyyar merdiven dayadığı tespit edildi.
İnegöl ilçesi, Hamidiye Mahallesi’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken kahvehanenin açık olduğu ihbarı üzerine İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, gece saatlerinde adrese gitti. Bölgede fiziki takip başlatan ekipler şüphelilerin spor lokalinin arkasında bulunan pencerelere dayadıkları seyyar merdivenle binaya girdiğini tespit etti.

POLİS BASKINI ANBEAN GÖRÜNTÜLENDİ
Bunun üzerine harekete geçen ekipler şüphelilerin kaçışını önlemek için binayı ablukaya alarak baskın düzenledi. Baskın anı basın mensupları tarafından saniye saniye görüntülenirken polis ekiplerini karşılarında gören şüpheliler kaçmak için pencerelere yöneldi. Ancak, seyyar merdivenin de polis ekipleri tarafından tutulduğunu gören şüpheliler kıskıvrak yakalandı.
Baskında yakalanan bir kişi kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “Ben esnafım, adam olacaksın çekmeyeceksin. Burada çoğu insan esnaf. Ben de bir ara basın kartı alırım2 diyerek tepki gösterdi. Kendisini sakinleştirmek isteyen polise “Polissen polisliğini yap çekmesinö diyen şüpheli ekipler tarafından güçlükle sakinleştirildi.

TOPLAM 122 BİN 400 TL CEZA
Sosyal mesafeye, sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları ve maske kullanamadıkları tespit edilen 17 kişiye toplam 122 bin 400 TL cezai işlem uygulandı. Cezai işlem uygulanan şahıslar evlerine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ekiplerinin spor kulübü lokaline girmesi
-Yakalanan şüpheliler detay
-Bir kişinin basın mensuplarına tepki göstermesi
-Şüphelilerin pencereye dayadıkları merdiven detay
-Polis ekiplerinin cezai işlem uygulaması

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
=========================

19 – HER YERDE ARANAN ŞÜPHELİ, İZİNLİ POLİS MEMURU VE BEKÇİLER TARAFINDAN KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI 

İZMİR’in Bayraklı ilçesinde iddiaya göre, kendisine haraç vermek istemeyen 2 iş yerine pompalı tüfekle ateş açarak kayıplara karışan şüpheli, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan ve izinli olduğu öğrenilen polis memuru ve bekçiler tarafından yakalandı.
İddiaya göre, 29 Nisan Perşembe günü Tepekule ve Cengizhan Mahallesi’ndeki iki farklı fırına giderek haraç istediği ileri sürülen S.Y. (21), istediğini alamayınca iş yerlerine pompalı tüfekle ateş açarak 1 kişinin yaralanmasına neden oldu. Olayın ardından kayıplara karışan S.Y.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru ve 2 bekçi izinli günlerinde, yolda yürüyen S.Y.’yi gördü. Kasten yaralama, iş yerine silahlı saldırı ve mala zarar verme suçlarından aranan S.Y., polis ekiplerinin harekete geçmesi ve yaşanan kovalamaca sonucu kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan S.Y., sivil araçla polis merkezine teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Cep telefonu kamerası)
Gözaltına alınan şüphelinin polis merkezine getirilmesi

Haber: İZMİR,(DHA)
================

20 – EKMEK ALMAYA ÇIKTIKLARINI SÖYLEYEN OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ VE OĞLUNA CEZA 

AKSARAY’da koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 gün süreyle uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde polis ekipleri yasağı ihlal eden baba ile oğluna 3 bin 150’şer TL ceza yazdı. 
Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ilk gününde, polis ekipleri kent merkezinin birçok noktasında denetim yaptı. Cumhuriyet Bulvarındaki denetimlerde trafik polisleri, durdurulan araçlardaki kişilerin seyahat ve çalışma izin belgelerini kontrol etti. Küçük Bölcek Mahallesi’nde 68 HU 139 plakalı otomobili durdurulan Mikail G.’ye izin belgesi soruldu. Polislere izin belgesini gösteremeyen Mikail G., “Ekmek almak için çıkmıştım zaten oruçluyuz” dedi. Mikail G. ile oğluna sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden 3 bin 150’şer lira ceza kesildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polisin Mikail Genç’e izin belgesi sorması
-Mikail Genç’in ekmek almaya gidiyordum demesi
-Polisin baba oğla ceza yazması
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Erkan ALTUNTAŞ /AKSARAY,(DHA)
===========================

21 – MARKET ALIŞVERİŞİ İSTİSMARCILARI ZABITAYA YAKALANDI

SİVAS’ta market önlerinde vatandaşlara duygu sömürüsü yaparak gıda aldırıp, daha sonra alınan malzemeleri yeniden markete iade edip, parasını alan 4 kişi zabıta ekipleri tarafından yakalandı.
Olay, 22 Nisan’da Sivas kent merkezinde meydana geldi. Erzincan ve Kayseri’den Sivas’a gelen Remzi K., Mehmet K., Serhat D. ve Şenay D. ramazan ayını da fırsat bilerek kent merkezinde çeşitli marketlerin önünde bekleyerek, insanlara duygu sömürüsü yaparak gıda malzemesi aldırmaya başladı. Aldıkları malzemeleri daha sonra fişi ile birlikte yeniden marketlere iade eden 4 şüpheli parayı aldı. Durumun farkedilmesi üzerine Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Marketlerin güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesiyle birlikte ekipler şüphelileri suçüstü yakaladı. Zabıta Müdürlüğü’ne götürülerek işlem yapılan şüphelilerin üzerinden 175 lira çıktı. Şüphelilerin marketteki görüntüleri ve yakalanma anları ise güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. 

Görüntü Dökümü:
————————
-Şüphelilerin görüntüleri
-Üzerlerinden çıkan paralar
-Güvenlik kamera görüntüleri 

Haber: Hüsnü Ümit AVCI /SİVAS,(DHA)
====================

22 – DENİZ SALYASI TEKİRDAĞ’DA YENİDEN ORTAYA ÇIKTI

MARMARA Denizi’nde etkili olan ve balıkçıları zor durumda bırakan deniz salyası Tekirdağ kıyılarında yeniden ortaya çıktı.
Marmara Denizi’nde şubat aylarında görülen ve yaklaşık 3 ay etkili olan deniz salyası uzun bir aradan sonra Tekirdağ sahillerinde yeniden görüldü. Aylardır balıkçılara zor anlar yaşatan ve bu yüzden Tekirdağlı balıkçıların sezonu erken kapatmak zorunda kaldığı deniz salyası merkez Süleymanpaşa ilçesi sahilinde dün yeniden ortaya çıktı. Balıkçıların kaykay adını da verdiği deniz salyası kıyı kesiminde kirliliğe neden oldu. 
Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, “Deniz salyası balıkçılarımızın baş belası olmuş durumda. Halen daha devam ediyor. Büyük tekneleri olan arkadaşlarımız erken paydos etmek zorunda kaldılar. Şuanda da arkadaşlarımız herhangi bir faaliyette bulunamıyorlar. İnşallah biran önce kaykaydan kurtuluruz. Önümüzdeki sezon yolumuz açık olur. Limanın içerisinde dahil gördüğünüz gibi vurmuş durumda. Zaten ikinci bir sezon yaklaşıyor. Mevsimler bir durum olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Görüntü dökümü:
————————
-Tekirdağ sahilindeki deniz salyaları
-Salyaların yarattığı kirlilik
-İbrahim Pehlivanoğlu ile röp.
-Sahilden detaylar
-Salyalardan detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN /TEKİRDAĞ,(DHA)
=========================

23 – HATAY’DA, HZ. İSA’NIN TEMSİLİ CENAZE TÖRENİ AYİNİ DÜZENLENDİ

HATAY’da Antakya Ortodoks Kilisesi’nde, ‘Elem Haftası’ kapsamında Hz. İsa’nın temsili cenaze töreni için ayin yapıldı. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen ayinde dualar edilirken, Hz. İsa’nın temsili tabutu omuzlara alınarak kilise içinde gezdirildi.
Hatay’da yaşayan Ortodoks Hristiyanlar, Elem Haftası etkinlikleri kapsamında Hz. İsa için temsili cenaze töreni ayini düzenledi. Ayinde, dualar edilip, mumlar yakıldı ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından kurtulmak ve dünya barışı için iyi dileklerde bulunuldu. Kilise Papazı Dimitri Dogum ve Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil tarafından yönetilen ayinde, içi ve üzeri çiçek ve güllerle donatılmış bir tabutun önünde dualar edildi. Hristiyan vatandaşlar, okunan dualara eşlik ederken, geleneklerine bağlı olarak mum yakıp, günahları için af diledi. Hristiyan vatandaşlar, pazar sabahı ise Paskalya Bayramı’nı kutlayarak, kutsal haftanın son gününü idrak edecek.

‘BÜYÜK VEBADAN KURTULMAK İÇİN HER DAİM ALLAH’A DUA EDİYORUZ’
Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, konu ile ilgili yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:
“Bizler bugün Paskalya’dan önceki üçüncü gün olan, yani İsa Mesih’in öldüğü günü ifade eden bir cenaze töreni düzenledik. Yarın, Allah kısmet ederse kendisini defne yaprakları ile karşılayacağız. Çünkü, pazar günü dirileceğini biliyoruz ve pazar günü Allah kısmet ederse yine büyük diriliş bayramı, yani Paskalya Bayramı’nı kutlayacağız. Özellikle, dünyamızın büyük sıkıntılardan geçtiği şu günlerde, bu büyük vebadan kurtulmamız için önce yüce Allah’a bu konuda her daim dualarımızı yakarıyoruz.”
Hurigil, Hristiyanların Paskalya Bayramı’nın ve İslam aleminin önümüzdeki günlerde kutlayacağı Ramazan Bayramı’nın kutlu olmasını ve hayırlara vesile olmasını diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kilisedeki ayinden detaylar
-Mumların yakılması
-Duaların edilmesi
-Temsili cenaze töreninin düzenlenmesi
-Hristiyanların kiliseden çıkışından detaylar
-Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil’in konuşması

Haber-Kamera: İzzet NAZLI /HATAY,(DHA)
======================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!