Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -1 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) AFYONKARAHİSAR’DA BİYOENERJİ TESİSİ BAHÇESİNDEKİ AĞAÇ KÖKLERİNDE YANGIN ÇIKTI

AFYONKARAHİSAR’ın Çay ilçesinde bir biyoenerji tesisinde ağaç köklerinin depolandığı alanda yangın çıktı. Bir anda büyüyen yangında alevler tesis bahçesinde ağaç köklerinin tamamını sardı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
Çay ilçesine bağlı İstasyon bölgesinde özel bir firmaya ait biyoenerji tesisinde saat 16.00 sıralarında, ağaç köklerinin depolandığı geniş alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Tesisin bahçesinde bulunan alandaki yangın bir anda yayılarak, enerji üretiminde kullanılmayı bekleyen tüm ağaç köklerini sardı. İlk müdahaleyi tesis çalışanlarının yaptığı yangına itfaiye ekipleri yönlendirildi.
Çay ilçesinden gelen itfaiye ekipleri yetersiz kalınca Bolvadin başta olmak üzere çevre ilçe ve beldelerden de itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangın bölgesine su sıkan itfaiye araçları, su ikmali yaparak tekrar tesise döndü. Tesis bahçesindeki yaklaşık 15 bin metrekare alanda istiflenen ağaç köklerinin tamamına yakınını saran yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri yoğun çaba harcadı. Söndürme çalışmaları devam ederken herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı öğrenildi.
80 BİN METREKARE ALANDA ÜRÜNLER YANDI
Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde biyoenerji tesisinde ağaç köklerinin depolandığı alanda çıkan yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürerken, yangın nedeniyle tesis bahçesindeki 3 nolu sahada yakılarak enerjiye dönüştürülmeyi bekleyen materyallerin tamamı küle döndü. Alevler rüzgarın da etkisiyle 2 nolu sahaya da sıçradı. Ekiplerin müdahalesiyle bu alandaki yangın kontrol altına alınmaya çalışılırken, bölgede rüzgarın olması çalışmaları güçleştiriyor.
15 İTFAİYE, 10 İŞ MAKİNESİ MÜDAHALE EDİYOR
Yangın söndürme çalışmalarını takip eden Çay Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Atlı, gazetecilere açıklamada bulundu. Tesisin katı atıklardan, ağaç kökleri, mısır sapları gibi yanıcı bitkisel atıklardan enerji üreten büyük bir kuruluş olduğunu söyleyen Başkan Atlı, “Yaklaşık saat 18.00 sıralarında 3 nolu sahada yangın fark ediliyor. İlk önce Çay Belediyesi itfaiye ekipleri direkt müdahale ediyor ve santralin kendi personeli müdahale ediyor yangına. Rüzgarın çok şiddetli olması sebebiyle ve mevcut alanda çok yanıcı ürünlerin olması nedeniyle yangın hızlı şekilde ilerledi. Yaklaşık 15 itfaiye aracı, 10 iş makinesiyle müdahale ediliyor ancak 3 nolu sahada herhangi bir şey kurtarılamadı. Ürünlerin tamamı yandı? dedi.
Yükselen alevler nedeniyle 2 nolu sahaya da yangının sıçradığını vurgulayan Başkan Hüseyin Atlı, “Şimdi arkadaşlar yangının bu sahada ilerlemesini engelliyor. Yangının ilerlemesi engellendi ancak tamamen kontrol altına alınmış değil. Tek sevindiğimiz konu herhangi bir can kaybının olmaması. İnşallah hiçbir kimsenin canına bir şey olmadan yangın söndürülmüş olur. Biz de yangının başındayız. Tüm ekiplerimizin koordinasyonunu sağlıyoruz. Kontrol altına almaya çalışıyoruz. Yaklaşık 80 bin metrekare alandaki tüm ürünler yandı? diye konuştu.
KONTROLLÜ ŞEKİLDE YANMAYA DEVAM EDİYOR
Tesisin 3 ayrı depo alanından ikisinde etkili olan yangında, ilk bölümdeki malzemelerin tamamı yanarken, ikinci bölümde alevlerin etrafı çevrildi. Yanıcı bitkisel atık olduğu için söndürülmesi güç olan yangının belli alanda tutulup, daha da genişlememesi için müdahale sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————-
– Tesisin ön tarafındaki bahçeden yanan bölüm
– Tesisin yan tarafında yanan alandan görüntü
– İtfaiyenin söndürdüğü alanlardan görüntü
– Yanan alandan görüntüler
– İtfaiye araçlarından detay
– Yangına müdahale eden tesisler
– Belediye Başkanı Hüseyin Atlı’nın açıklaması
– Yangın alanı detay
– Kepçenin çalışması detay
– Olay yerindeki Orman Müdürlüğü aracı ve itfaiye detay

HABER- KAMERA: Muzaffer NAL- Ali Fuat GÜÇLÜER/ÇAY (Afyonkarahisar), (DHA)
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503180-210503182-210503195-210503209
=============================================================

2) ERZİNCAN’DA KUŞ CENNETİ ALEV ALEV YANIYOR

Erzincan’da birçok kuş ve bitki türünü barındıran Ekşisu Sazlığı’nda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Bölgenin bataklık olması nedeniyle itfaiye ekipleri müdahale edemezken, gökyüzüne yükselen alevler büyük bir alanda etkili oluyor.
Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ekşisu Mesire alanı yanında bulunan ve çok sayıda kuş ile bitki türünü barındıran sazlıkta henüz bilinmeyen nedenle akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisi ile kısa sürede yayılarak büyük bir alanı alevler içerisinde bıraktı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bağlık çok sayıda ekip ve itfaiye görevlisi bölgede hazır bekletilirken, alanın bataklık olması nedeniyle alevlere müdahale edilemiyor.
Yaklaşık 8 bin 736 hektar alana sahip 7 memeli, 5 sürüngen, toplam 90 kuş ile 258 bitki türünü bünyesinde barındıran sazlıkta çıkan yangın devam ediyor.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından genel detay görüntüler

Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN, (DHA)
04.05.2021 – Haber Kodu : 210504012
=============================================================

3) ANTALYA ÇEKİCİYLE KAMYONET ÇARPIŞTI, ARAÇTA SIKIŞAN 2 KİŞİ YANARAK ÖLDÜ

ANTALYA’nın Korkuteli ilçesinde çekiciyle kamyonetin çarpıştığı kazanın ardından yangın çıktı. Kamyonette sıkışan sürücü Sabri Kavuk (30) ile İsa İşlek (32) yanarak yaşamını yitirirken, kazayı hafif sıyrıklarla atlatan çekicinin sürücüsü gözaltına alındı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Büyükköy Mahallesi Naldöken yolunda meydana geldi. R.İ. idaresindeki 07 RG 500 plakalı çekiciyle küçükbaş hayvan taşınan Sabri Kavuk yönetimindeki 07 GAD 14 plakalı kamyonet kafa kafaya çarpıştı. Kazanın ardından çıkan yangında iki araç da alev topuna döndü. Çekicideki R.İ. kendi imkanlarıyla araçtan çıkmayı başarırken, kamyonette sürücü Sabri Kavuk ile yanında bulunan İsa İşlek araçta sıkıştı.
İhbar üzerine olay yerine Antalya ve Korkuteli’den çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangının ardından yapılan incelemede kamyonetteki Sabri Kavuk ve İsa İşlek’in yanarak yaşamını yitirdiği belirlendi. Kamyonetin kasasında bulunan 5 küçükbaş hayvan da yanarak telef oldu. 
KÖPEĞE ÇARPMAMAK İÇİN MANEVRA YAPTI İDDİASI
Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan çekicinin sürücüsü R.İ. jandarma tarafından gözaltına alındı. Kaza sırasında R.İ.’nin önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yaptığı, bunun üzerine direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve karşı yönden gelen kamyonetle kafa kafaya çarpıştığı iddia edildi.
Kazada yaşamını yitiren Sabri Kavuk ile İsa İşlek’in cenazeleri araçtan güçlükle çıkarılarak, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Öte yandan araçların alev topuna döndüğü kaza yeri, olay yerinden geçenler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntü Dökümü
———————–
– İtfaiye ekipleri araçlara su sıkarken
– Araç içinde sıkışarak yananlar
– Telef olan küçükbaş hayvanlar
– Olay yerinden genel detaylar
– Yangından vatandaş kamerası görüntüsü

HABER- KAMERA: Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya), (DHA)
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503210
=============================================================

4) 13’ÜNCÜ KATTAN DÜŞEN ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

ADANA’da 13’üncü kattaki evlerinin balkonundan düşen Talha Arslantaş (12), hayatını kaybetti. 
Olay, dün saat 21.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi 74169 Sokak’taki bir sitede meydana geldi. Sitedeki apartmanın 13’üncü katında oturan Arslantaş ailesinin oğlu Talha, henüz bilinmeyen nedenle balkonda dengesini kaybedip, düştü. Durumu fark eden site sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı incelemede, Talha’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Talha’nın cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı. 
Polis, olayla ilgili soruşturmaya çok yönlü olarak devam ediyor.

Görüntü Dökümü
———————–
– Olay yeri
– Yerde üzeri örtülü ceset
– Apartmanın dış görüntüsü
– Olay yerindeki polisler
– Ambulanstan görüntü

Haber – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503206
=============================================================

5) KAYSERİ 11’İNCİ KATTAN DÜŞEN 4 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLDÜ

KAYSERİ’de 13 katlı binanın 11’inci katından düşen Yusuf Eymen Akyol (4), hayatını kaybetti.
Olay, dün saat 17.30 sularına Melikgazi ilçesi Sakarya Mahallesi Sarıçimen Sokaktaki 13 katlı binanın 11’inci katında meydana geldi. İddiaya göre, Şükran Akyol oğlu Yusuf Eymen Akyol uyuduğu sırada markete ekmek almaya çıktı. Bu sırada uyanan Yusuf Eymen, çocuk odasının penceresini açtı. Küçük çocuk pencereden dışarı baktığı sırada dengesini kaybedip 11’inci kattan düştü. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri küçük çocuğun öldüğünü belirledi. Bu sırada marketten gelen anne Şükran Akyol, sinir krizi geçirdi. Polis ekiplerinin çalışmasının ardından Yusuf Eymen’in cenazesi otopsisi yapılmak üzere Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri
-Cep telefonu kamerası
-Genel ve detaylar
Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,(DHA)
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503201
=============================================================

6) 9 KATLI İŞ HANININ ÇATISINDAN DÜŞEN KADIN ÖLDÜ
 
ADANA’da 9 katlı bir iş hanının çatısından düşen Vuslat Tüşümel (53), hayatını kaybetti.
Olay, dün saat 11.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi İnönü Caddesi’nde meydana geldi. Vuslat Tüşümel, caddede bulunan 9 katlı iş hanının çatısından düştü. Çevredekiler, gürültü üzerine dışarı çıktıklarında kadının yerde hareketsiz yattığını görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık görevlileri, yaptıkları kontrolde Tüşümel’in hayatını kaybettiğini belirledi. Kadının, beton zemine düşme anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Yapılan incelemenin ardından Tüşümel’in cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Vuslat Tüşümel’in düşme anı (Güvenlik kamerası)
– Kadının cesedinden görüntüler
– Polis ve sağlık ekibinden görüntüler
– Olay yerin inceleme polisinin çalışması
– Kadının terliğinden detay görüntü
– Kedinin cesedin çevresinde gezmesi
– Kadının düştüğü binanın görüntüsü

Haber Anıl ATAR – Kamera ADANA, (DHA)
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503083
=============================================================

7) ÜZERİNE KAYNAR SU DÖKÜLEN HAKAN BEBEK YARALANDI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde 2 yaşındaki Hakan Mursal iftar sofrasında ocaktaki kaynar suyun üzerine dökülmesi sonucu yaralandı.
Olay, dün saat 21.30 sıralarında Fatih Mahallesi, Aktuğ Sokak üzerinde bulunan binada meydana geldi. Kurşun ve Yıldız Mursal çifti iftar sofrasında yemek yerken çocukları Hakan, iddiaya göre masa üzerinde bulunan çaydanlığa dokundu. Bu sırada demlikteki kaynar su Hakan’ın üzerine devrildi. Vücudunda yanıklar oluşan Hakan, ailesi tarafından araçla İnegöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Vücudunda 2’nci derece yanık olduğu tespit edilen Hakan bebek İnegöl Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi’nde tedavi altına alındı.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
————————
-Hakan bebeğin hastanede babasının kucağında detayı

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503202
=============================================================

8) POLİSTEN KAÇARKEN KAYALIKTA MAHSUR KALAN GENÇ 6 SAAT SONRA KURTARILDI

BURSA’da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek 4 arkadaşıyla yüzmeye giden Samet Ç. (23), polisi görünce Uludağ’ın eteklerindeki kayalıklara kaçarak izini kaybettirmeye çalıştı. Ancak bir süre sonra kayalıktan inemeyince yardım isteyen Samet Ç., 6 saatlik mücadelenin ardından kurtarıldı. Sağlık durumu iyi olan Samet Ç. ile ona yardım etmeye çalışan Savaş S.’ye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden toplamda 6 bin 300 lira ceza kesildi. 
Olay, dün saat 14.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Maksem Mahallesi Gökdere Suyu dere yatağında meydana geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 29 Nisan’da başlayan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek, 4 arkadaşıyla birlikte Uludağ’ın eteğindeki dereye yüzmeye giden Samet Ç., devriye gezen polis ekiplerini görünce, ceza yememek için Uludağ’ın eteklerindeki kayalıklara doğru kaçtı. Ekiplerin gittiğini görünce tekrar aşağıya inmek isteyen Samet Ç., çıktığı 200 metrelik uçurumdan inemeyince arkadaşı Savaş S.’yi arayıp yardım istedi. Arkadaşının söylediği bölgeye gelen Savaş S., çabaları yetersiz kalınca polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine polis, AFAD ve Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri gelene kadar moral vermek için Samet Ç.’nin yanına çıkan Savaş S, yaklaşık 3 saat boyunca çok susadığını ve bayılmak üzere olduğunu söyleyen arkadaşına moral verdi.
‘ÇOK SUSAMIŞ VE BAYILMAK ÜZEREYDİ’
AFAD ve Yıldırım Arama Kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan Samet Ç.’ye 6 saatlik bir çalışma sonucu ulaşabildi. AFAD ekiplerinin arkadaşının yanına ulaştığını gören Savaş S. ise aşağıya inip arkadaşını bekledi. Arkadaşına moral vermek için kayalıklara çıktığını belirten Savaş S., “Arkadaşım buraya yüzmeye gelmiş. Polis ekiplerini görünce ceza kesmelerinden korkmuş ve dağa doğru tırmanmış. O sırada aşağı inemeyince beni arayıp yardım istedi. Ben de telefon üzerine arabamla buraya geldim. Polisi arayıp bilgi verdim. Seslendim cevap verdi. Sesini duydum ben de o yüzden yanına çıktım. Ben orada mahsur kalmadım. Ona destek olmak için moral vermek için yanına çıktım. Çok susamış ve bayılmak üzere olduğunu söylüyordu. Şu an durumu iyi? dedi.
Yaklaşık 6 saat boyunca kayalıklarda mahsur kalan Samet Ç., ekiplerin 3 saatlik çalışmasıyla kurtarılarak aşağıya indirildi. Samet Ç., olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Çekirge Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Çalışkan’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Bu arada Arama kurtarma ekiplerinin halat yardımıyla istasyon kurup mahsur kalan Samet Ç.’yi kurtarmaya çalıştığı anlar, dronla havadan görüntülendi.
KISITLAMA İHLALİNDEN CEZA KESİLDİ
Ekiplerin çalışması sonucu kurtarılan gençlere, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek suçundan, toplamda 6 bin 300 lira ceza kesildi. 

Görüntü Dökümü
————————-
-Arama kurtarma ekiplerinin uçuruma tırmanması
-Arama kurtarma ekiplerinin hazırlanmasından detaylar
-Mahsur kalan gençlerden detaylar
-Kurtarma çalışması dron görüntüleri
-Savaş S. ile röportajı

Haber: Derya EVREN-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503196
=============================================================

9) TOKAT’TA SULAMA KANALINA DÜŞEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

TOKAT’ta, sulama kanalına yuvarlanan traktörün altında kalan sürücü Emre Su (20), hayatını kaybetti.  
Kaza, dün saat 19.00 sularında kent merkezinde Doğancı Bağları Mahallesi arazi yolunda meydana geldi. Kent merkezinden bahçesine giden Emre Su, kullandığı 60 HA 930 traktörün direksiyon hakimiyetini yitirdi. Kontrolden çıkan traktör, 25 metre yükseklikten yuvarlanarak arazi yolu altında bulunan sulama kanalına düştü. Traktörün altında kalan sürücü Emre Su olay yerinde hayatını kaybetti. Kazayı duyarak olay yerine gelen Emre Su’nun yakınları sinir krizi geçirdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin yardımıyla traktörün altından çıkarılan Emre Su’nun cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntüler
-Traktörün görüntüsü
-Kurtarma çalışmalarından görüntüler
-Ölen gencin fotosu

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) –
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503197
========================================================

10) KAYSERİ’DE 2 OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 6 YARALI
 
KAYSERİ’de iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı. Kaza anı ise, bir taksi durağının güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, dün gece 01.30 sıralarında Melikgazi ilçesi Hürriyet Mahallesi Fırat Caddesi’nde meydana geldi. Ahmet Tarık Talaslı idaresindeki 06 AUL 86 plakalı otomobil ile Murat Gündüz yönetimindeki 38 ADK 225 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Kazanın etkisiyle Ahmet Tarık Talaslı idaresindeki otomobil bariyerlere çarparken, Murat Gündüz’ün kullandığı otomobil ise takla atarak refüjde ters döndü. Kazada iki otomobilin sürücüsü ile araçlarda yolcu olarak bulunan 4 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları çeşitli hastanelere kaldırdı. Kaza anı ise, çevredeki bir taksi durağının güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Murat Gündüz yönetimindeki 38 ADK 225 plakalı otomobilin yanıp sönen kırmızı ışıkta geçerek, Ahmet Tarık Talaslı idaresindeki 06 AUL 86 plakalı otomobil ile kavşakta çarpıştığı görüldü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Güvenlik kamera kaza anı görüntüsü
-Kaza yerindeki çalışmalar
-Genel detay

Haber-Kamera:Yusuf AĞAŞE/KAYSERİ,(DHA)
04.05.2021 – Haber Kodu : 210504013
=============================================================

11) ADANA BACANAKLAR ARASI BIÇAKLI KAVGA 1 ÖLÜ, 1 YARALI

ADANA’da iki bacanak arasında çıkan bıçaklı kavgada İsmail Aka öldü, Muhammet Sait T. ise yaralandı. 
Olay, dün saat 17.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Narlıca Mahallesi 56037 Sokak’taki müstakil evde meydana geldi. İsmail Aka iddiaya göre aralarında husumet bulunan bacanağı Muhammet Sait T.’nin evine geldi. Evde iki bacanak arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında İsmail Aka ve Muhammet Sait T., birbirlerini bıçakla yaraladı. Evdekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılardan İsmail Aka, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Muhammet Sait T.’nin hastanedeki tedavisinin ise sürdüğü bildirildi. 
Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Olayın yaşandığı evin dış görüntüsü
– Evin içinde çalışma yapan olay yeri inceleme polisleri
– Polisin çalışmaları
– Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503205
=========================================================

12) BURSA’DA MOTOSİKLETTEN DÜŞÜP 50 METRE SÜRÜKLENEN SÜRÜCÜ AĞIR YARALANDI
 
Bursa’da kasisten hızlı geçince direksiyon hakimiyetini kaybeden motosiklet sürücüsü dengesini kaybederek yola savruldu. Motosikletten fırlayarak 50 metre sürüklenen sürücü Savaş Kurt (45) ağır yaralandı.
Kaza, dün saat 01.30 sıralarında Süleymaniye Mahallesi, Yeşilbursa Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 16 F 2185 plakalı motosiklet sürücüsü Savaş Kurt (45) kasisten hızlı geçince önce direksiyon hakimiyetini kaybetti ardından da dengesini kaybederek yola savruldu. Motosikletten fırlayan Kurt yaklaşık 50 metre sürüklendi. Olayı gören vatandaşlar durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada ağır yaralanan Savaş Kurt, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Tedavi altına alınan Kurt’un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralının hastaneye getirilmesi
-Motosiklet detay
-Olay yeri detay

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)
04.05.2021 – Haber Kodu : 210504015
=============================================================

13) FIRININ BACASINDA ÇIKAN YANGIN 3 EVE SIÇRADI

İZMİR’in Konak ilçesinde, bir fırının bacasından çıkan yangın 2’si metruk olmak üzere 3 eve sıçradı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi. 
Yangın, dün saat 20.00 sıralarında Kocakapı Mahallesi 954 sokaktaki faaliyet gösteren fırının bacasında çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında alevler, üst katındaki metruk bir eve sıçradı. Yangını gören vatandaşlar, durumu sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, evin tamamını saran alevler bitişikte bulunan 1’i metruk olmak üzere 2 eve daha sıçradı. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından 3 evde çıkan yangın tamamen söndürülürken maddi hasar oluştu. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından detay
-Ekiplerden detay
-Evden detay
-Sosyal medya görüntüsü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK – Kamera:  Fırat AKAY/İZMİR, (DHA) 
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503200
=============================================================

14) BODRUM’DA TIR DEVRİLDİ: 1 YARALI
 
MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği TIR refüje çarptıktan sonra devrildi. Kazada sürücü Dursun Korkmaz yaralandı.
Kaza, dün saat 16.30 sıralarında Bodrum Milas yolu kaynar mevkinde meydana geldi. İddiaya göre, Dursun Korkmaz idaresindeki 06 DH 5978 plakalı TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce refüje çarptı ardından devrildikten sonra metrelerce sürüklendikten sonra durabildi. Kazada sürücü Korkmaz yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Çevredekilerin yardımıyla Korkmaz TIR’dan çıkarıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Dursun Korkmaz, Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. TIR’ın dorsesin boş olduğu gözlenirken belediye ekipleri yolda temizleme çalışması yaptı. Devrilen TIR nedeniyle trafik akışı dururken TIR’ın çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından yol tekrar açıldı. 
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yerinden detay

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ/ BODRUM (Muğla),(DHA)
04.05.2021 – Haber Kodu : 210504010
=============================================================

15) TEKİRDAĞ’DA SEYİR HALİNDEKİ ARAÇ ALEV ALEV YANDI

TEKİRDAĞ’da seyir halindeyken motor kısmından alev alan hafif ticareti araç yandı. Sürücüsünün kendisini dışarı attığı araç kullanılamaz hale geldi.
Olay, dün akşam saatlerinde Tekirdağ-Malkara ilçesi karayolunun Bağlık Rambası mevkisinde meydana geldi. Edirne’nin Keşan ilçesinden İstanbul’a giden G.G. yönetimindeki 34 CTG 477 plakalı hafif ticari araç, motor kısmından çıkan dumanların ardından alevler içerisinde kaldı. Aracın yandığını gören sürücü G.G., özel eşyalarını alarak dışarıya çıktı. İtfaiyeye haber veren sürücü aracını da söndürmeye çalıştı. Gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alev alev yanan ve patlamalar meydana gelen araçtaki yangın kontrol altına alındıktan sonra söndürüldü. Ancak araç kullanılamaz hale geldi.
Aracının yanmasını büyük üzüntü içinde izleyen G.G., “Aracım, motor kısmından alev aldı. Eşyaları dışarı çıkardım. Yangın tüpüyle müdahale ettim fakat söndüremedim? dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Alev alev yanan araç
-Sürücünün kurtardığı eşyalar
-İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları
-Olay yerinden detaylar
-Aracın söndürülmesi
-Detaylar

Haber: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)-
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503198
=============================================================

16) KUŞADASI’NDA SAHİLE ÖLÜ KÖPEKBALIĞI VURDU

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde 3.7 metre uzunluğunda ‘boz camgöz’ cinsi bir köpek balığı sahilde ölü olarak bulundu. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) yetkilileri köpek balığının kesin ölüm nedenini belirlemek için çalışma başlattı.
Kuşadası’nın Davutlar Mahallesi sahilinde, dün saat 11.00’de markete gitmek için evlerinden çıkanlar kıyıya vurmuş bir köpek balığı olduğunu fark edip durumu EKODOSD’a bildirdi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, beraberindeki dernek üyeleriyle bölgeye gidip, ölü köpek balığını inceledi. Yapılan incelemede 3.7 metre uzunluğundaki ‘boz camgöz’ cinsi köpek balığının vücudunda herhangi bir yara, kesik ve darp izine rastlanmadı. Köpek balığından alınan doku örnekleri, DNA çalışmaları yapılması için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Biyoloji Bölümü’ne gönderildi. EKODOSD yetkilileri tarafından köpekbalığının kesin ölüm nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı.
‘AĞLARA TAKILMIŞ OLABİLİR’
‘Camgöz’ cinsi köpek balığının balıkçı ağlarına takıldığı için öldüğünü tahmin ettiklerini belirten EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Bu tür genellikle derin sulardaki balık sürülerini takip ederek avlandığı için insanlarla pek karşılaşmaz. Ege ve Akdeniz’de yaygın, Karadeniz’de ise çok nadir olarak görülür. Köpekbalıklarında genellikle 5 solungaç yarığı varken boz camgözlerde 6 solungaç yarığı mevcuttur. Köpekbalığı, gerekli inceleme yapıldıktan sonra gömülecek” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Sahile vuran köpek balığından genel ve detay görüntüler
-Köpekbalığı incelenirken görüntüler
-Köpekbalığının kamyona yüklenme görüntüsü

Haber – Kamera: Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503177
=============================================================

17) POLİSİN MESAİ BİTİMİNDE ANA BULVARLARDAKİ KONTROLLERİ, UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında tam kapanmanın 4’üncü gününde Antalya’da polis ekiplerinin kentin işlek bulvarlarında yaptığı kontroller, uzun araç kuyrukları oluştu. Özellikle 100. Yıl Bulvarı’nda mesai saati bitiminde kilometrelerce kuyruk oluştu. Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi önündeki kavşak kilitlenirken, ambulanslar acil servise güçlükle ulaştı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanmanın 4’üncü gününde kentin değişik noktalarında yaptığı uygulamalar, trafiği felç etti. Mesai saati bitiminde 100. Yıl Bulvarı üzerinde yapılan uygulama nedeniyle kilometrelerce kuyruk oluştu. Ekipler tarafından kısıtlama saatinde evlerinde olamayan vatandaşların muafiyet belgelerinin tek tek kontrol edilmesi nedeniyle trafik kilitlendi. Vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde Antalya’nın en işlek caddelerinden biri olan 100. Yıl Bulvarı’nda uzun araç kuyrukları görüldü. Polisin uygulaması nedeniyle Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi önündeki kavşak kilitlenirken, sirenleri açık ambulanslar acil servise güçlükle ulaştı.
Vatandaşlar ise tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı etiketleyen vatandaşlar, uygulamanın mesai saati bitimine denk getirilmesinin görevden evine dönen kamu personelini zor durumda bıraktığına dikkati çekti. Bir vatandaş,
“Tamam kontrol şart ama işe giden insanlar evine ulaşamıyor. 20 dakikada 20 metre ilerleyemedik. Lütfen çözüm bulun” diye yazarak tepkisini dile getirdi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Trafik kuyruğundan cep telefonu görüntüleri
-Ambulansın ilerlemesi detay
-Yaya üst geçidinden çekilen trafik yoğunluğu detay

HABER/KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503178
=============================================================

18) MOTOSİKLETLE 5 KİLOMETRE KAÇTI, YAKALANINCA “POLİS BENİM BAŞ TACIM” DEDİ

ADANA’da kendine zarar veren, daha sonra olay yerine sevk edilen polisleri görünce nişanlısını da yanına alıp motosikletle kaçan Sezai Y., 5 kilometre süren kovalama sonucu yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, kendisini görüntüleyen gazetecilere “Polis benim baş tacım, devlet başımın tacı. Devlete başkaldırmıyorum” dedi. 
Olay, dün saat 03.30 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı’nda meydana geldi. Metro istasyonu önünde kendisine zarar veren bir kişi ihbarı üzerine, bölgeye polis ekibi sevk edildi. Kendisine zarar verdiği öne sürülen Sezai Y., olay yerine sevk edilen polisleri fark edince nişanlısını da yanına alıp, motosiklet ile kaçmaya başladı. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan Sezai Y., Mersin yönünde kaçışını sürdürdü. 
TERS ŞERİTE GİRDİ
Yeşiloba Mahallesi’nde kendisini polis ekiplerini atlatmak isteyen şüpheli, motosikletini bulvar üzerinde ters şeritten sürmeye başladı. Ara sokaklara girerek izini kaybettirmeye çalışan şüpheli, çıkmaz sokağa denk gelince kıskıvrak yakalandı. Nişanlısı ile birlikte gözaltına alınan Sezai Y., kendisini görüntüleyen gazetecilere “Polis benim baş tacım, devlet başımın tacı. Devlete başkaldırmıyorum, ben devletimi seviyorum” dedi. Şakirpaşa Polis Merkezi’ne götürülen Sezai Y.’ye trafik yönünden ve koronavirüs tedbirlerini ihlalden, nişanlısına ise sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden para cezası kesildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Kovalama anından görüntü
– Polis ekibinin motosikleti durdurmaya çalışması
– Yakalanan motosiklet sürücüsü
– Gözaltına alınan sürücünün polis aracına bindirilmesi
– Şüphelinin konuşması
– Polis araçları
– Motosiklet
– Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)
04.05.2021 – Haber Kodu : 210504016
=============================================================

19) KISITLAMAYA UYMAYAN ÇİFT POLİSE TEPKİ GÖSTERDİ

SAKARYA’nın Karasu ilçesinde polisin durdurduğu otomobilde bulunan çift, hastaneye gitmek için dışarı çıktıklarını söylerken, işlem yapacak polislere hakaret etti. Çifte sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları için toplam 6 bin 300 TL ceza kesildi. 
Dün saat 15.30 sıralarında, Karasu ilçesi Plaj Caddesi’nde S.Y. yönetimindeki 34 DUC 674 plakalı otomobil uygulama noktasında polis ekiplerince durduruldu. S.Y. ve eşi M.Y.’nin izin belgelerinin olmadığı belirlendi. Çift hastaneye gittiklerini söylerken, araçtan indirilen S.Y. ve M.Y. polise tepki gösterdi. Çift yakında bulunan polis merkezine yürüyerek götürülürken, M.Y., “Biz hastaneye diye çıktık. Siz nasıl işlem yapıyorsunuz, diğerlerine geç geç, bize dur. Sizin Allah belanızı versin.ö diye tepki gösterdi. S.Y. ile M.Y.’ye sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları gerekçesiyle toplam 6 bin 300 TL para cezası uygulandı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Çiftin polislerle konuşması 
-Emniyete götürülmeleri 
-Kadının tepkisi 
-Otomobil detay 

HABER-KAMERA: Güven HASBAŞ/KARASU (Sakarya), (DHA)
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503190
=============================================================

20) ANTALYA’DA YÜZLERCE ROMAN’DAN “CANER SARMAŞIK ŞEHİT SAYILSIN” KONVOYU

ANTALYA’da yüzlerce Roman, 4 gün önce Suriye’de intihar eden Piyade er Caner Sarmaşık’ın şehit sayılması için araçlarla konvoy yaptı. Sokağa çıkma yasağına uymayan Romanlar, polisin müdahalesiyle evlerine gönderildi.
Olay, dün saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesi Namık Kemal Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bulvar üzerinde uygulama yapan polis ekipleri, slogan atan ve kornalarına basılan 20 kasalı aracın geldiğini görünce polis otosuyla yolu kapatarak geçişlerini engellemeye çalıştı. Gruptakiler, 4 gün önce Suriye’de intihar ettiği kaydedilen Tekirdağlı Piyade Er Caner Sarmaşık’ın şehit sayılması için protesto konvoyu düzenlediklerini dile getirdi.
İSTİKLAL MARŞI OKUDULAR 
Ekiplerin bu durumun yasal olmadığını söylemesinin ardından araçlardan inen yüzlerce Roman, tramvay yoluna geçerek burada İstiklal Marşı’nı okumaya başladı. Daha sonra ekiplerin uyarılarıyla araçlarına bindirilen Romanlar, bir süre bekledikten sonra ikna edilerek evlerine gönderildi. Motorize polis ekipleri de araçların tekrar bir araya gelip gelmediğini kontrol etmek amacıyla bir süre takiplerini sağladı.
ROMANLAR OLARAK PROTESTO ETMEYE KARAR VERDİK
Piyade Er Caner Sarmaşık’ın şehit sayılmasını istediklerini dile getiren Antalya Romanlar Dernek Başkanı Salim Akıcı, “Şehit oldu ama şehit sayılmıyor. Biz de Romanlar olarak protesto yapmaya karar verdik. Polis ekipleri de burada yolumuzu kesti. Biz kardeşimizin şehit sayılmasını istiyoruz. Biz nasıl ki 15 Temmuz’da sokaklara çıktıysak, askerimizin yanında olduysak yine bunu istiyoruz. Roman bir vatandaşımız, ikinci planda kalmak istemediğimiz için bu şekilde yapmaya karar verdikö dedi.
ŞEHİT HER YOLU AÇAR
Tam kapanmaya rağmen konvoy yaptıkları hatırlatılan Akıcı, “Şehit her yolu açar. Devletimize ve milletimize saygımız sonsuz. Biz birdenbire gelince yolumuzu kapattı ve biz de derdimizi anlattıkö diye konuştu.
CEZA YAZILMADAN YOLLANDILAR
20 kasalı araçla konvoy yapan Romanlar, ne araç içerisinde ne de İstiklal Marşı okudukları esnada sosyal mesafeye uydu. Bazılarının maske takmadığı görülürken, polis ekipleri cezai işlem uygulamadan evlerine gönderdi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Roman vatandaşlar detay
-Polis ekipleri detay
-Balkon, pencere ve yola inen vatandaşlar detay
-Roman vatandaşların İstiklal Marşı’nı okuması detay
-Polis ekiplerinin uyarıları detay
-Roman vatanların araçlarından detay
-Polis ekiplerinin tek tek araçları yollaması detay
-Antalya Romanlar Dernek Başkanı Salim Akıcı röp
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)
04.05.2021 – Haber Kodu : 210504006
=============================================================

21) BURSA’DA KISITLAMAYI İHLAL EDEN 11 KİŞİYE TOPLAM 34 BİN 650 TL CEZA

BURSA’da, kısıtlama saatlerinde bir fırının kafeteryasında çay içen 7 kişi ile metruk bir binada toplanan 4 kişiye toplam 34 bin 650 TL cezai işlem uygulandı.
Yurt genelinde uygulanan 17 günlük sokağa çıkma yasağı kapsamında denetimlerini sürdüren İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kısıtlamayı ihlal eden vatandaşları megafonla uyardı. İnegöl Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir’in de katıldığı denetimlerde, bir fırının kafeterya bölümünde çay içen 7 kişi ve metruk binaya girerek toplanan 4 kişiye sokağa çıkma yasağına uymadıkları gerekçesiyle toplam 34 bin 650 TL cezai işlem uygulandı. Kısıtlamayı ihlal eden 11 kişi GBT sorgusunun ardından evlerine gönderildi.

Görüntü Dökümü
————————
-Parklarda toplanan vatandaşlar detay
-Polis ekiplerinin vatandaşları megafonla uyarması
-Polis ekiplerinin denetimleri detay
-Kafeteryada toplanan vatandaşlar detay
-Metruk binada toplanan vatandaşlar detay
-Polis ekiplerinin cezai işlem uygulanması

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503203
=============================================================

22) KUMARHANEYE ÇEVRİLEN İNŞAATTAKİ BASKIN KAMERADA

GİRESUN’un Eynesil ilçesinde jandarma ekiplerinin operasyonunda kumarhaneye çevrilip, tombala oynandığı tespit edilen karkas ev inşaatında yakalanan 12 kişiye, toplam 22 bin 836 TL ceza uygulandı.
İlçenin, Ören beldesi, Tamyanı Mahallesi’nde karkas haldeki inşaatta kumar oynandığı bilgisi üzerine hareke geçen jandarma ekipleri, adrese baskın düzenledi. Baskında kumar oynayan 12 kişi suçüstü yakalandı. Bu kişilere, kumar oynamak ve salgın tedbirleri çerçevesinde uygulanan sokağa çıkma yasağını ihlalden toplam 22 bin 836 TL ceza verildi. Jandarma ekiplerinin baskın anı da kamera görüntülerine yansıdı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Baskın anı detayları

Haber: Hakan KABAHASANOĞLU GİRESUN-DHA
03.05.2021 – Haber Kodu : 210503183
=============================================================

23) OTOMOBİLİN MOTORUNA GİREN YAVRU KEDİNİN İNADI EKİPLERİ PES ETTİRDİ

SİVAS’ta, park halindeki otomobilin motor bölümüne giren yavru kedi ekiplerin uzun süren çabasına rağmen dışarı çıkartılamadı. 
Dün gece saatlerinde, Şeyh Şamil Mahallesi Dursun Gencer Caddesi üzerinde vatandaşlar Mehmet Ali Çelik’e ait park halindeki 58 AG 231 plakalı otomobilinin motor kısmından kedi sesi geldiğini duydu. Durum otomobilin sahibi Çelik’e haber verildi. Bir süre motorda kediyi arayan Çelik ve çevredekiler yavru kediyi mahsur kaldığı yerden çıkaramadı. İhbar üzerine olay yerine Sivas Belediyesi İtfaiye ekipleri geldi. Ekiplerin de uzun süren çabasına rağmen yavru kedi mahsur kaldığı yerden çıkarılamadı. 
Kediyi çıkarmak için uzun süre çaba sarf ettiklerini söyleyen Mehmet Ali Çelik, “Kedi devamlı hareket ediyor. Bir sıkışma yok ama dışarıya çıkmıyor. Ekmek falan koyduk ama çıkmadı. İtfaiye ekipleri de müdahale etti. Aracın alt kısmını da söktük, kendiliğinden çıkmasını bekleyeceğiz” dedi. 

Görüntü Dökümü
——————–
-Ekipler ve vatandaşların kediyi çıkarma çalışmaları
-Motor içindeki kedinin görüntüsü
-Araç sahibinin konuşması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) 
04.05.2021 – Haber Kodu : 210504002
=============================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!