Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) 11 MAYIS TERÖR SALDIRISINDA OĞLUNU KAYBEDEN ANNE: ANNELER GÜNÜ’NÜN GELMESİNİ İSTEMİYORUM

HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te yaşanan ve 53 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan terör saldırısında Anneler Günü hediyesi almaya giden oğlu Oğulcan’ı kaybeden Fatma Tuna (56), “Anneler için çok kötü gündü. Anneler Günü’nün gelmesini hiç istemiyorum. Bizim için anneler günü yok” dedi.
2013 yılında 11 Mayıs günü Reyhanlı’da biri belediye binası, diğeri çarşı merkezinde PTT binası yakınında olmak üzere iki bombalı minibüsün patlatılarak gerçekleştirildiği terör saldırısında, ilçenin en yoğun olduğu bölgede çoğu bir gün sonra kutlanacak olan Anneler Günü hediyesi almak için çarşıda olanlarında bulunduğu 53 kişi yaşamını yitirdi. Hayattan kopanlar arasında Tuna ailesinin lise öğrencisi oğlu Oğulcan Tuna, olay anında eğitim gördüğü dershaneden çıkarak kardeşi ile buluşup annesi Fatma Tuna’ya Anneler Günü hediyesi alacaktı. Ancak terör saldırısı annesine hediye almasına fırsat vermedi.
8 YIL GERİDE KALDI
Oğulcan’ın annesi Fatma Tuna, olaydan bu yana uzun bir zaman geçtiğini ancak acılarının dinmediğini kaydetti. Tuna, “8 yılı geride bıraktık. O gün mahşer günüydü, her yer kana bulanmıştı. Oğulcan’ı arıyorduk. O gün dershaneye gitti, tekrar eve gelmedi. Bizim için çok kötü bir gündü. Anneler için çok kötü gündü. Anneler Günü’nün gelmesini hiç istemiyorum. Bizim için Annenler Günü yok” dedi.
‘OĞULCAN’IN HATIRALARI İLE YAŞIYOR
Oğulcan’ın baba evinde yapılan düzenleme ile tüm eşyalarının bulunduğu odasında zaman geçiren ve oğlunun eşyalarına bakarak hatıraları ile yaşadığını anlatan anne Tuna, “Oğulcan’ın hatıraları ile yaşıyoruz. Resimleri peçetesi, kitap defterleri parfümü akvaryumu gibi çeşitli eşyaları duruyor, bende onlarla ayakta duruyorum. Onlarla yaşıyorum. Bizleri hiç yormadı. Allah kendisinden razı olsun” diye konuştu.
‘ANNELER İÇİN ÇOK KÖTÜ BİR GÜNDÜ’
11 Mayıs gününün anneler için çok kötü bir gün olduğunu sözlerine ekleyen Tuna, şunları kaydetti: “Anneler Günü 53 anne için çok kötü bir gündü. Bize Anneler Günü zehir oldu. Bana bir gül de olsa mutlaka getirirdi. Zaten o gün patlama günü dershaneden çıkıp bana hediye alacaktı. Kısmet olmadı.”
İSMİNİ TORUNUNA VERDİLER
Fatma Tuna, terör saldırısında ölen oğlunun ismini o dönem 16 günlük olan torununa verdiklerini kaydetti. 8 yaşındaki Oğulcan’ın sık sık dayısının mezarına gittiğini belirten Tuna, torunuyla teselli bulduğunu kaydetti. Tuna’nın torunu Oğulcan da anneannesi ile dayısının mezarına gittiğini ve görmediği halde anılarını duyduğu dayısını çok özlediğini kaydetti.
Oğulcan’ın babası ve aynı zamanda 11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna (59) ise, şunları söyledi: “Bilindiği gibi 2013’ten bugüne kadar tam 8 yıl geçti. Yine bir Anneler Günü yaşıyorduk. Her zaman konuştuklarımızı tekrarlamak istemiyorum. Cumhurbaşkanımızdan Anneler Günü hediyesi olarak 53 şehidin şehitlik belgesi verilmesini istiyoruz. Eğer verirlerse anneler için çok güzel bir gün olur.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Oğulcan’ın odasından görüntüler
-Eşyalarından detaylar
-Anne Fatma Tuna’dan detaylar
-Anne Fatma Tuna ile röp.
-Torunu ile röp.
-11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı ve Oğulcan’ın babası Ahmet Tuna ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU /REYHANLI(Hatay),(DHA)
08.05.2021 – Haber Kodu : 210508201
===============================================================

2) TUNCELİ’DE KAMYONET MUNZUR ÇAYI’NA DEVRİLDİ: 8 YARALI

TUNCELİ’de TIR’ın sıkıştırdığı kamyonetin Munzur Çayı’na devrilmesi sonucu 2’si ağır 8 kişi yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Tunceli-Ovacık Karayolu’nun 6’ncı kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, plakası belirlenemeyen Orhan İlkün’ün kullandığı kamyonet, Anafatma mevkisinde sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen TIR tarafından sıkıştırıldı. TIR’ın sıkıştırmasıyla İlkün’ün kontrolünden çıkan kamyonet Munzur Çayı’na devrildi. Kazada, sürücü Orhan İlkün, kamyonet ve kasasında bulunan İdris Kaya, Ali Sayan, Kazım Karakoç, Mustafa Kaplan, Selim Kaplan, Davut Yaman ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. Kazayı gören çevredekilerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda ekipler sevk edildi. 
AFAD ekiplerince devrilen kamyonetten çıkarılan yaralılar, olay yerindeki sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan 2’sinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Öte yandan, kazanın ardından olay yerinden kaçan TIR sürücüsü Ovacık ilçesi girişinde jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Munzur çayındaki araç
-Ekiplerin bölgeye sevk edilmesi
-Afad ekiplerinin halatlarla yaralıyı ambulansa taşıması
-Hastaneye ambulansların gelmesi
-Hastane önünde biriken vatandaşlar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM /OVACIK(Tunceli),(DHA)
08.05.2021 – Haber Kodu : 210508216
===============================================================

3) BARAJ KAPAĞI TAMİRİNDE GÖLETE DÜŞEN İŞÇİ ÖLDÜ

SAMSUN’un Ayvacık ilçesinde baraj kapağı tamir çalışması sırasında gölete düşen işçi Samet Bulun (31) yaşamını yitirdi. Bulun’u kurtarmak isterken mahsur kalan Harun Bekdemir de ekiplerce kurtarıldı. 
Olay ilçedeki Suat Uğurlu Barajı’nda meydana geldi. Baraj kapaklarını tamir eden işçilerden Samet Bulut, dengesini kaybederek gölete düştü. Bu sırada yanında bulunan ve arkadaşını kurtarmak isteyen Harun Bekdemir de barajın duvarında mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma Timi ekipleri, Harun Pekdemir’i kurtarırken, Bulun’un cansız bedenini göletten çıkarttı. Mahsur kalan diğer işçi Bekdemir de İl Jandarma Komutanlığına bağlı Sualtı Arama Kurtarma ekibince bulunduğu yerden kurtarıldı. Samet Bulun’un cansız bedenini, savcılık incelemesinin ardından Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma, soruşturma başlattı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Barajda arama yapan ekiplerden detaylar
-Duvarda mahsur kalan işçi Harun Bekdemir’in ambulansa alınmasından detaylar
-Samet Bulut’un cansız bedeninin ambulansa alınmasından detaylar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN- Mehmet Emin COŞKUNDERE /SAMSUN,(DHA)
08.05.2021 – Haber Kodu : 210508209
===============================================================

4) AKSARAY’DA ‘KUM FIRTINASI’ CAMİ MİNARESİNİ YIKTI

AKSARAY’da etkili olan kum fırtınası günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kısa sürede şehrin üzerini kaplayan toz bulutu paniğe neden olurken, şiddetli rüzgar Ortaköy ilçesinde bir caminin minaresini devirdi. Olayda yaralanan olmadı. Fırtına, Aksaray ve çevresinde yaklaşık 1 saat sürdü. Konya’nın Kulu ilçesinde de fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi.
Aksaray ve ilçelerinde saat 17.00 sularında etkisini arttıran rüzgarın etkisiyle kum fırtınası meydana geldi. Bir anda etkisini gösteren fırtına nedeniyle gökyüzünü toz bulutu kapladı. Görüş mesafesini düşüren fırtına nedeniyle bazı vatandaşlar paniğe kapıldı. Ortaköy ilçesinde şiddetini arttıran rüzgar Çiftevi Köyü’nde bir caminin minaresini devirdi. Devrilen minarenin parçaları, caminin içerisine ve çevresine dağıldı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. İlçede bazı ahırların da çatıları uçtu.
Konya’nın Kulu ilçesinde de şiddetini arttıran rüzgar nedeniyle bazı mahallelerde ağaçlar devrildi. Rüzgarın neden olduğu kum fırtınası sebebiyle ilçeyi toz bulutu kapladı. Fırtına, Aksaray ve çevresinde yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Aksaray’ı kaplayan kum fırtınası
-Detaylar
-Konya’nın Kulu ilçesinde fırtınadan görüntüler detaylar
-Yıkılan minare ve enkaz fotoğrafları
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Erkan ALTUNTAŞ-Mehmet YILMAZ /AKSARAY,(DHA)
08.05.2021 – Haber Kodu : 210508212 – 210509012
===============================================================

5) YANGINA KOVALARLA TAŞIDIKLARI SUYLA MÜDAHALE ETTİLER

MUĞLA’nın Menteşe ilçesinde, bir evde buzdolabı motorunun patlaması sonucu yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına, çevredekiler kovalarla taşıdıkları suyla müdahale etti. Yangın sonrası ev kullanılmaz hale geldi.
Menteşe’nin Sarnıç Mahallesi Akbük Koyu’nda Halil İbrahim Uysal’a ait tek katlı müstakil evde, saat 19.00 sıralarında buzdolabı motorunun patlaması sonucu yangın çıktı. Dumanları fark eden vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Alevlerin hızla büyüdüğünü gören çevre sakinleri itfaiye ekiplerinin gelmesini beklemeden ellerine aldıkları hortum ve kovalarla yangını söndürmeye çalıştı. Çevre sakinlerinin yoğun uğraş vermesine rağmen yangın söndürülürken, ev kullanılamaz hale geldi. Olay yerine gelen, itfaiye ekiplerince evde soğutma çalışması yapıldı. Jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yanan evin görüntüsü
-Vatandaşların kovalarla su taşıması ve yangını söndürmesi
-İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması yapması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN /MUĞLA,(DHA)
08.05.2021 – Haber Kodu : 210508222
===============================================================

6) ARACIYLA BİR SİTENİN BAHÇESİNE UÇAN ÖZEL GÜVENLİKÇİ HAYATINI KAYBETTİ

BURSA’da lüks bir sitede güvenlik görevlisi olarak görev yapan Doğan Çakmak (43), işten çıkıp evine gittiği sırada aracıyla bir evin bahçesine uçtu. Çakmak, olay yerinde hayatını kaybederken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, saat 14.15 sıralarında merkez Nilüfer ilçesine bağlı Bademli Mahallesi’nde meydana geldi. Lüks bir sitede özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan Doğan Çakmak, 10 AEN 996 plakalı aracıyla evine doğru giderken direksiyon hakimiyetini kaybederek bir sitenin bahçesine uçtu. Kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Çakmak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlatırken kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi. Görüntülerde Çakmak’ın aracıyla bahçeye uçtuğu anlar dikkat çekti.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza anı güvenlik kamerası (Uçma anı)
-Olay yeri detay
-Kaza yapan otomobil fotoğraf
-Olay yeri fotoğraf
-Doğan Çakmak’ın fotoğrafı
-Genel ve detay görüntüler

Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN /BURSA,(DHA)
08.05.2021 – Haber Kodu : 210508205
===============================================================

7) ANKARA’DA OTOYOL KENARINDA KADINA ŞİDDET KAMERADA

ANKARA’da, otoyol kenarında bir kadına şiddet anları cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kadının sözlü ve fiziki şiddete uğradığı ve olay yerindeki çocuğun da korkuyla ağladığı görüldü.
Olay, dün akşam üzeri Gölbaşı ilçesinden Ankara-Niğde otoyoluna bağlanan varyantta yaşandı. Kimliği öğrenilemeyen bir kişi, beraberindeki kadını çocuğunun yanında darp etmeye başladı. Otomobilden inen kişi, kadına yol kenarında sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. O anlar, yoldan geçen vatandaşların tepkisine neden oldu. Saldırı anlarını cep telefonu kamerası ile kaydeden bir TIR sürücüsü de korna çalarak, kadını darp eden kişiye tepki gösterdi. Saldırgan bu sefer de TIR sürücüsünün üzerine yürüdü. Görüntülerdeki kız çocuğunun da olay sırasında panik içinde ağladığı görüldü. Görüntüler sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Görüntü Dökümü
———————–
(Cep telefonu kamerası)
-Şiddet anının görüntüleri

Haber: ANKARA,(DHA)
09.05.2021 – Haber Kodu : 210509017
===============================================================

8) SİVAS’TA ŞİDDETLİ RÜZGAR ÇATILARI UÇURDU

SİVAS’ta akşam saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Birçok binanın çatısı uçarken, araçlar da hasar gördü. 
Kentte akşam saatlerinde şiddetli rüzgar ve sağanak etkili oldu. Şiddetli rüzgar kent merkezinde bir çok binanın çatısını uçurdu. Çatıların uçmasının etkisiyle araç ve bina duvarlarında hasar meydana geldi. Ulu Cami mevkisinde bulunan 5 katlı apartmanın çatısındaki saclar karşı yola savrulurken, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin çatısı uçarak karşıdaki İl Tarım Orman Müdürlüğündeki Konukevi’nin bahçesine savruldu. Savrulan parçalar binanın yüzeyinde hasara neden oldu. Aynı zamanda Bağdat Caddesi üzerindeki bazı binalar ile Danişment Gazi Mahallesi TOKi konutlarının da çatıları uçtu.  Sivas Belediyesi’ne ait eski kentsel dönüşüm ofisinin çatısının uçmasıyla yola savrulan sac parçaları trafiği olumsuz etkiledi. Çatı uçan yerlerde polis ekipleri önlem aldı. Sivas Belediyesine ait itfaiye ekipleri bölgelerde çalışma yaptı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Şiddetli rüzgar nedeniyle Sivas Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Akşam saatlerinde meydana gelen şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle 31 araçta, 36 bina çatısında, 4 otobüs durağında, 3 elektrik hattında, 6 iş yerinde zarar meydana gelmiştir. Yaralanan herhangi bir vatandaşımız bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Kent merkezinden görüntüler
-Çatı uçan bölgelerden görüntüler
-Ekiplerin yollardaki çalışmaları
-Oluşan hasarlar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ /SİVAS,(DHA)
08.05.2021 – Haber Kodu : 210508230
===============================================================

9) ANKARA’DA FIRTINA YIKIMA NEDEN OLDU

ANKARA’da etkili olan şiddetli fırtına, yıkıma neden oldu. Fırtınada camilerin minareleri yıkıldı veya hasar gördü. Evlerin ve ahırların çatıları uçtu.
Başkent’te akşamüzeri saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına, hayatı felç etti. Şereflikoçhisar, Evren, Gölbaşı gibi güney ilçelerde yaşanan fırtına, yıkıma neden oldu. Rüzgarla birlikte yer yer kum fırtınası da yaşandı. Şereflikoçhisar’da fırtına nedeniyle binaların ve ahırların çatıları uçtu. Hacıenbiya Mahallesi Camii’nin minaresinin kubbesi, fırtınaya dayanamayıp hasar gördü. Minarenin metal kubbesi yerinden sökülerek eğildi. Evren ilçesinde ise Altunbaşak Mahallesi Camii’nin minaresi tamamen yıkıldı. 
Yaşanan olaylarda can kaybı yaşanmazken, maddi hasarlar meydana geldi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yıkılan çatı ve minarelerden fotoğraflar
-Rüzgar ve kum fırtınasından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Zeynep GÖRGÜLÜ /ŞEREFLİKOÇHİSAR(Ankara),(DHA)
09.05.2021 – Haber Kodu : 210509015 – 210509016
===============================================================

10) OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI EREN AĞIR YARALANDI

AFYONKARAHİSAR’da yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı Eren Yel (9), ağır yaralandı.
Kaza, saat 14.30 sıralarında Fatih Mahallesi Taş Ocakları yolunda meydana geldi. M.P. (21) yönetimindeki 03 BL 398 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Eren Yel’e çarptı. Kazada metrelerce savrulan Eren Yel, ağır yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Eren Yel, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayı haber alıp, hastaneye gelen yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Eren Yel’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Otomobil sürücüsü M.P. ise polis tarafından gözaltına alındı.
Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde yolun karşısına geçmek isteyen Eren Yel’e gelen otomobilin çarptığı, daha sonra çocuğun metrelerce ileri savrulduğu anlar yer aldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza anı görüntüleri

Haber-Kamera: Ali Fuat GÜÇLÜER /AFYONKARAHİSAR, (DHA)
08.05.2021 – Haber Kodu : 210508204 – 210508210
============================

11) BİR GRUP GENÇ KAVGAYA TUTUŞTU; GÖRÜNTÜLEYEN KİŞİ ‘SAVAŞ BAŞLASIN’ DEDİ

ANTALYA’da, aralarında kızların da olduğu bir grup genç, kısıtlamayı ihlal edip, sokak ortasında kavga etti. Gençlerin uçan tekme ve sopalı kavgası cep telefonu kamerasına yansırken, görüntüyü çeken kişinin, “Savaş başlasın. Vurun, öldürün, parçalayın” sözleri şaşkınlık yarattı.
Kavga, Kepez ilçesine bağlı Altınova Mahallesi’nde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen nedenle arasında kızların da bulunduğu bir grup genç, sokakta kavga etmeye başladı. Kısıtlamayı ihlal eden gençler birbirlerine uçan tekme, yumruk ve sopayla saldırırken, 2 genç kız kavgayı ayırmaya çalıştı. Kavgayı ayırmakta başarılı olamayan kızlardan biri grup içerisindeki erkeklerden biri tarafından darbedilirken, diğeri de bir erkeğe vurmaya başladı.
SÖZLERİ PES DEDİRTTİ
Sinirli ve öfkeli gençlerin kavga anlarını cep telefonuyla görüntüleyen kişi ise “Savaş başlasın. Vurun, öldürün, parçalayın” şeklinde sözler söylediği duyuldu.
Sosyal medyada paylaşılan kavga görüntülerini izleyenler hem kapanma döneminde yaşanan kavgaya hem de görüntüleri çeken kişinin söylemlerine tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kavga eden kişiler detay
-Gençlerin uçan tekme atması detay
-Kızların ayırmaya çalışması detay
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)
08.05.2021 – Haber Kodu : 210508229
===============================================================

12) SEMT PAZARINDA FIRSATÇI TEPKİSİ: SEBZE HALİNDE 2 LİRA OLAN SALATALIĞIN KİLOSU TEZGAHTA 8 LİRA

HATAY’da vatandaşlar, koronavirüs tedbirleri nedeniyle dün açılan ve evlerine en yakın semt pazarlarına giderek alışveriş yaptı. Pazar esnaflarından Rasim Gündüz, fırsatçıların araya girdiğini, pazarların açılması kararından önce sebze halinde 2 liraya satılan salatalığın fiyatının yükselmesi üzerine tezgahta 8 liradan satışa sunulduğunu kaydetti. 
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle yaş meyve ve sebze satışı yapan pazar yerlerinin 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatlerinde açılabileceğinin duyurulmasıyla pazar yerlerinde sabah saatleri itibariyle hareketlilik yaşandı. Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde kurulan semt pazarına giden vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe kurallarına uydu. Sadece temel gıda ihtiyaçlarının satıldığı pazar yerinde, polis ve zabıta ekipleri görev yaptı, vatandaşları ve satıcıları kurallar konusunda uyardı.
SALATALIK 8 LİRA
Pazarcı esnafı Rasim Gündüz, sebze halindeki fiyatların bir anda tavan yaptığını kaydederken, “Salatalık dün Antakya’da sebze halinde 2 liraydı. Oradan 1 liraya kaldırılamayan salatalık, bugün tezgahta 8 lira. Hem vatandaş açısından sıkıntılı, hem de esnaf açısından. Çöpe dökülen, televizyonlarda gördüğümüz salatalık bugün 8 lira. Fırsatçılar araya giriyor” dedi.
Semt pazarlarının kapanmamasını talep ettiklerini söyleyen Gündüz, bu sayede hem fiyatların yükselmeyeceğini hem de kimsenin mağduriyet yaşamayacağını belirtti.  

Görüntü Dökümü
———————–
-Semt pazarından genel detay
-Vatandaşların alışveriş yapması
-Pazarcı Rasim Gündüz’ün konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İzzet NAZLI /HATAY,(DHA)
08.05.2021 – Haber Kodu : 210508206
===============================================================

13) YÜRÜYÜŞE ÇIKTIĞI KANYONDA KAYBOLAN TURİSTİ JANDARMA KURTARDI

ANTALYA’nın Kemer ilçesinde yürüyüşe çıktığı Göynük Kanyonu’nda kaybolan 72 yaşındaki İtalyan turist Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi tarafından kurtarıldı.
Kemer’e bağlı Göynük Mahallesi?ndeki Göynük Kanyonu üzerinden Likya Yolu yürüyüşüne çıkan İtalyan turist M.T., saat 10.00 sularında kayboldu. Turist M.T 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak kaybolduğunu söyleyip yardım istedi. Alınan kayıp haberi üzerine Antalya İl Jandarma Komutanlığı Arama Kurtarma (JAK) timi arama turist M.T’yi aramaya başladı. Turistin bulunduğu konum tespit edilerek arama kurtarma çalışmalarına başlandı. 6-7 saat süren çalışmanın ardından bulunduğu yerde mahsur kalan M.T. kurtarıldı.
Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen İtalyan turist, kurtarma çalışması yapan jandarma ekiplerine teşekkür ederek, asker selamı verdi.

Görüntü Dökümü
———————–
-İtalyan turistin kurtarılma anlarından detaylar (cep telefonu kamerası)

Haber-Kamera Levent YENİGÜN KEMER(Antalya), (DHA)
09.05.2021 – Haber Kodu : 210509010
===============================================================

14) BAKIM PARASINI AZ VEREN MÜŞTERİLERİNİN EVİNİ KUNDAKLADILAR

İZMİR’in Konak ilçesinde, oto tamircisi olduğu ileri sürülen iki kardeş, bir otomobile yaptıkları bakımın parasını az veren kişinin evine molotof attığı ileri sürüldü.
Olay, saat 23.00 sıralarında Murat Mahallesi 2472 sokakta bulunan bir müstakil evde meydana geldi. İddiaya göre, kardeş oldukları öğrenilen E.A. ve B.A.,  Ali A. ve Hatice A.’nın evine attıkları cam şişenin ardından yangın çıktı. Şüpheliler olay yerinden ayrılırken, yangını gören çevredeki vatandaşlar, müdahale ederek yangını söndürdü. Durumun bildirilmesi üzerine, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler,  çevre güvenliğini alarak incelemelerde bulundu. İlk belirlemelere göre, şüphelilerin cam şişenin içerisine benzin ve bez koyduğunu belirledi. 
BAKIM PARASINI EKSİK VERDİ İDDİASI
Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, ev sahibi Ali A.’nın oğlu Doğan A.’nın ifadesine başvuruldu. Doğan A. ifadesinde, otomobilini bakım yapılması için oto tamircisi olan B.A. ve E.A. kardeşlere verdiğini, bakım yapıldıktan sonra otomobilini teslim aldıktan sonra E.A. ve B.A.’ya 500 lira para verdiğini, parayı az bulan kardeşler ile aralarında tartışma çıktığını söylediği öğrenildi. Tartışmanın ardından Doğan A.’nın ailesinin oturduğu eve gelen şüpheliler, kendi imkanları ile yaptıkları molotofu eve attıkları ileri sürüldü. Polis ekipleri, olayı gerçekleştirdiği ileri sürülen şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri ekiplerinin çalışmasından detay
-Evden detaylar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
09.05.2021 – Haber Kodu : 210509013
===============================================================

15) SAMSUN’DA SİLAHLI KAVGA: 1 YARALI

SAMSUN’da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada S.K. bacağından yaralandı. Kaçarken olay yerine telefonunu düşüren şüpheli A.B. polis ekiplerince aranıyor.  
Olay, saat 21.00 sıralarında İlkadım ilçesi 23 Nisan Caddesi üzerinde meydana geldi. Bilinmeyen bir nedenle iki grup arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışma sonucunda A.B. belinden çıkardığı tabanca ile ile S.K.’ye ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlarla S.K.’yi bacağından yaraladı. Yaralı ihbar üzerine olay yerine gelen 112 acil servis ekiplerince Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Kaçarken olay yerine telefonunu düşüren şüpheli A.B. polis ekiplerince aranıyor.  Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden detaylar
-S.K’nin arkadaşından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL /SAMSUN,(DHA)
08.05.2021 – Haber Kodu : 210508223
===============================================================

16) AFYONKARAHİSAR’DA SANAL DOLANDIRICILIK ÇETESİ OPERASYONUNA 11 TUTUKLAMA

AFYONKARAHİSAR’da internet sitesi üzerinden sanal dolandırıcılık yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 11’i tutuklandı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerine yapılan baskınlarda ise çok sayıda uyuşturucu madde ve malzeme ele geçirildi.
Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren bir internet sitesi tarafından dolandırıldığını beyan eden çok miktarda şikayet tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli olarak Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından 22 Mart tarihinden itibaren teknik ve fiziki takip başlatıldı. İnternet sitesi üzerinden firmaları internet arama motorlarında üst sıralara çıkarma vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik jandarma ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından 3 Mayıs tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 1’i örgüt lideri, 1’i lider yardımcısı ve 10’u çağrı merkezi çalışanı olmak üzere toplam 12 şüpheli iş yeri ve evlerine yapılan baskınlarda yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 253 uyuşturucu sentetik hap, 2 uyuşturucu içiminde kullanılan aparat, 22 cep telefonu, 17 SIM kart, 13’ü dizüstü 14 bilgisayar, tablet, harici disk, 3 USB bellek, sahte olduğu değerlendirilen 2 kimlik kartı ve 3 ajandaya el konuldu.
Gözaltına alınan 12 şüpheli, 7 Mayıs tarihinde ‘suç işlemek amacı ile örgüt kurmak’, ‘örgüt kapsamında nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından çıkarıldıkları Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 11’i tutuklanırken 1’i ev hapsi ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Eve giren jandarma ekipleri
-Arabada köpekle arama yapılması
-İş yerinde arama yapılması
-El konulan malzemelerin görüntüsü
-Masadaki malzemeler
-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Fuat GÜÇLÜER /AFYONKARAHİSAR,(DHA)
09.05.2021 – Haber Kodu : 210509014
===============================================================

17) POLİS EKİPLERİNDEN TAKDİR TOPLAYAN DAVRANIŞ

AYDIN’ın Nazilli ilçesinde semt pazarına giden ancak araç bulamadığı için yolda bekleyen Ayşe Molla’yı (71), polis evine götürdü. Molla’nın ellerindeki poşetleri de taşıyarak evine kadar bırakan polis ekiplerinin davranışı beğeni topladı.
Nazilli’de dün semt pazarına giden Ayşe Molla, alışverişlerini yaptıktan sonra evinin bulunduğu Şirinevler Mahallesine gidebilmek için araç bulamadı. Molla’yı yolda beklerken, gören polis ekipleri yardımcı oldu. Polis otosuyla evine götürülen Molla’nın alışveriş yaptığı poşetler de evine taşındı. Molla, polis ekiplerine dua ve teşekkür etti. Polis ekiplerinin davranışı beğeni topladı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaşlı kadından detay görüntü
-Polis otosundan detay görüntü
-Polislerin kadının eşyalarını taşırken görüntü
-Yaşlı kadının polis otosuna binmesinden detay görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Bahattin ALBAYRAK /NAZİLLİ(Aydın),(DHA)
08.05.2021 – Haber Kodu : 210508207
===============================================================

18) İZMİRLİ MÜZİSYENLERDEN ŞAŞIRTAN SAHUR

İZMİR’in Buca ilçesinde sokak sokak gezen müzisyenler, çaldıkları enstrüman ve söyledikleri hareketli şarkılarla vatandaşları sahura kaldırdı. Müzisyen ve Sahne Sanatçıları Derneği (İMSED) üyeleri tarafından gerçekleştirilen etkinliği gören kişiler şaşkınlığını gizleyemedi.
‘Mikrop’ lakaplı İzmirli sanatçı Hikmet Durmuş ve İMSED üyesi 12 müzisyen, enstrümanlarıyla Kaynaklar Mahallesi’nde sahur vakti bir araya geldi. Sokak sokak gezen müzisyenler, çaldıkları enstrüman ve söyledikleri hareketli şarkılarla mahalleliyi sahura kaldırdı. Müzisyen grubu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, bazı kişiler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Birçok kişi ise şarkılara eşlik etti. Bu sırada, Buca Belediyesi ekipleri de sahura kalkan vatandaşlara yiyecek ikram etti. Etkinliğe Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Barış Özrençber de katıldı. Giydiği kaftan ile dikkat çeken sanatçı Hikmet Durmuş, etkinlik sonrası açıklamada bulundu. 
“ESKİ GÜNLERİMİZE GERİ DÖNECEĞİZ”
Koronavirüs salgını nedeniyle herkesin zor günler geçirdiğini ifade eden Hikmet Durmuş, “Ramazan ayı zor bir ay, yani insanların zor geçirdiği bir ay oldu. Çünkü evlere kapandık. Herkes, maalesef kısıtlamalar içerisinde, evlerinin içerisinde. Ramazan ayı, bereket ayıdır, coşku ayıdır, birbirimizi anlama ayıdır. Aç kalmak değil, açın halinden anlama ayıdır. İzmirli sanatçılar ve müzisyenler olarak biz yine gönül yapmak istiyoruz daha önce yaptığımız gibi. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz müzisyenler olarak. Karar verdik, Kaynaklar’a gidelim dedik. Bu sıkıntılı süreci bayramdan sonra inşallah hep beraber güzel bir şekilde atlatacağız. Eski günlerimize geri döneceğiz. Buradaki vatandaşlarımıza hem güzel bir anı olsun istedik hem de yüzlerine biraz tebessüm getirmek istedik” dedi. 
“BİZ ÜRETMEDEN DURAMAYIZ”
Düzenledikleri etkinlikle mahalleliyi sahura kaldırdıkları için büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Durmuş, “Sanatçının görevi budur zaten. Biz üretmeden yapamayız. Bize eşlik eden herkese çok teşekkür ederiz. Evlerinde bizi dinleyen ve izleyenler keyif aldı. Sahur vaktinde onları uykudan sadece davulla değil, orkestrayla beraber uyandırmak istedik. Sanırım amacımıza ulaştık, 7’den70’e herkes büyük bir mutlulukla bize eşlik ettiler. Biz sadece öldük bittik ne yapacağız deyip evde kapanmaktansa ne yapabiliriz diye düşünüp buraya geldik. Biz müzisyenler mademki evde oturuyoruz, gönül isterdi ki 30 gün boyunca biz yine görevimizi yapalım. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz biliyorum ama yine 30 gün boyunca bize deseler ki gelin sahur vaktinde halkımızı siz sahura kaldırın, bütün müzisyenler emin olun gönüllü olarak geleceklerine inanıyorum.” diye konuştu. 
“HEP BÖYLE OLMASINI İSTERDİK”
İzmirli müzisyenleri gören mahalle sakini Gönül Yeşil de etkinlikle ilgili şaşkınlığını dile getirerek, “Ramazan ayı boyunca hep böyle olmasını isterdik. Herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Müzisyenlerin sokakta yürümesinden detay
-Müzisyenlerin şarkı söylemesinden detay
-Belediye ekiplerinin yiyecek vermesinden detay
-Sanatçı Hikmet Durmuş ile röp.
-Vatandaşlarla röp.
-Drone görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
09.05.2021 – Haber Kodu : 210509019
===============================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!