Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ROMANYA’DAKİ NATO TATBİKATINA KATILACAK MEHMETÇİKLER YOLA ÇIKTI

NATO tarafından Romanya’da düzenlenecek ‘Steadfast Defender 2021’ alarm ve yığınaklama tatbikatına katılacak Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki 66’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı birlikler, törenle uğurlandı.
Romanya’da yapılacak ‘Steadfast Defender 2021’ alarm ve yığınaklama NATO tatbikatı için Çorlu’daki 66’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı birlikler, sabah erken saatlerde yapılan törenle Romanya’ya uğurlandı. Uğurlama törenine 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, 66’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Erdoğan Koçoğlu ile subay, astsubay, rütbeli erbaş ve erler katıldı. Birlikler için dualar edildi ve kurban kesimi gerçekleştirildi. Kurban kesiminin ardından birlikler marşlar ve alkışlar eşliğinden kışladan çıkış yaptı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Birlik önünden detaylar
– Marşların çalışması
– Alkışlar ile askeri konvoyun çıkışı
– Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), (DHA)

====================================================================

2) AKSARAY’DA 14 YAŞINDAKİ 2 ÇOCUĞUN CANSIZ BEDENİ BARAJ GÖLETİNDE BULUNDU 
 
AKSARAY’ın Ortaköy ilçesinde, dün akşam saatlerinde gezmek için evlerinden çıkan Muhammet Sevim (14) ile aynı yaştaki arkadaşı Ahmet Bektik’in cansız bedeni baraj göletinde bulundu. 
AKSARAY’ın Ortaköy ilçesinde, Gökler köyünde oturan Muhammet Sevim ve arkadaşı Ahmet Bektik, dün saat 17.00 sıralarında gezmek için evden ayrıldı. İki çocuğun eve dönmemesi üzerine aileleri köy ve çevresinde arama başlattı. Yapılan arama çalışması sonucu Muhammet Sevim’e ait bisiklet köydeki Bozkır Baraj Göleti kenarına yaklaşık 150 metre, kıyafetleri ise 5 metre ileride bulundu. İki çocuğun gölete girmiş olabileceği ihtimali üzerine jandarma, UMKE ve AFAD ekiplerine haber verildi. AFAD’a bağlı dalgıçlar su altında, jandarma ve köylüler de barajın çevresindeki arazide iki çocuğun bulunması için arama çalışması başlattı. Arama çalışmalarını sürdüren ekipler, Muhammet Sevim ile arkadaşı Ahmet Bektik’in, bisiklet ve kıyafetlerini kenarına bıraktıkları, serinlemek için girdikleri Bozkır Baraj Göleti’nde cansız bedenleri buldu. Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesi 8’inci sınıf öğrencisi olan Sevim ve sınıf arkadaşı Bektik’in cansız bedenlerine kıyının yakınında yaklaşık 3’er metre aralıklarla ulaşıldı. Oğullarının öldüğünün anlaşılması üzerine Döndü ve Ahmet Sevim ile Osman ve Yasemin Bektik çiftleri sinir krizi geçirdi. İki çocuğun anne ve babasına hazırda bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. 5 kardeş olan Muhammet ile 3 kardeş olan Ahmet’in, evin tek erkek çocuğu olduğu öğrenildi. Her iki çocuğun cesedi de otopsi için Aksaray Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesine morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Arama çalışmalarından detay
– Ailelerinden ve bisikletten detay
– Vali Aydoğdu açıklama 
– Ekiplerin arama çalışmasından detay
– Çocukların cansız bedenlerinin çıkartılması 
– Ailelerin sinir krizi geçirmesi 
-Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

====================================================================

3) VATİKAN’IN DİJİTAL ARŞİVİNDE YUNUS EMRE?NİN GÜN YÜZÜNE ÇIKMAMIŞ YENİ DİVANI BULUNDU: ‘BU YENİ BİR NÜSHA’

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Himmet Büke, Vatikan’ın dijital arşivindeki el yazması eserleri tararken Yunus Emre’ye ait yeni bir divan buldu. Yaklaşık 400 sayfalık divanda Yunus Emre’nin 200’ün üzerinde şiirinin yer aldığını söyleyen Doç. Dr. Himmet Büke, “Gerek dil tarihimiz gerek kültür tarihimiz açısından Anadolu’daki Türk varlığının en önemli isimlerinden birisi Yunus Emre. Bizim bu nüshaları bulmamızdan hemen birkaç hafta sonra 2021 yılı UNESCO tarafından Yunus Emre yılı, akabinde de Cumhurbaşkanlığı tarafından Yunus Emre ve Türkçe yılı olarak ilan edildi. Bizim bu nüshayı bulmamız bu açıklamalardan yaklaşık 5 ay önce oldu” dedi.
“YUNUS EMRE DİVANI İBARESİ BULUNUYORDU”
Çalışmalarının genel itibarıyla eski Anadolu Türkçesi ve Klasik Osmanlı Türkçesi dönemleri olduğunu söyleyen Doç. Dr. Büke, “Çalıştığımız eserler genelde el yazması eserler. Türkçe yazılmış el yazması eserler üzerine çalışıyoruz. Daha önce Fransa Milli Kütüphanesi’ndeki el yazması eserleri taramıştık. Daha sonra Vatikan Kütüphanesi’nin erişime açılan dijital arşivine ulaştık. Bu arşivin Türkçe el yazmaları bölümünde yaklaşık 200’ün üzerinde eseri taradık ve eser taramalarım sırasında bir eserin de Yunus Emre’ye ait olduğunu fark ettik. Çünkü eserin alt kısmında ve giriş kısmında zaten “Yunus Emre Divanı” ibaresi bulunuyordu. İçeriğine baktığımızda, şiirleri incelediğimizde bu divanın Yunus Emre Divanı olduğunu görmüş olduk. Bu yeni nüsha bu şekilde ortaya çıkmış oldu” diye konuştu.
“EKSİĞİ OLMAYAN NÜSHALARDAN BİR TANESİ”
Yunus Emre’nin bugüne kadar yurt içi ve yurt dışı nüshaları olmak üzere takriben 30’un üzerinde nüshası olduğundan bahseden Doç. Dr. Himmet Büke, şöyle devam etti:
“Bunların bir kısmı sağlam, bir kısmı ise daha az şiir var ya da eksik durumda. Bizim bulduğumuz nüsha “Müretteb” dediğimiz sağlam şekilde duran yani eksiği olmayan nüshalardan bir tanesi. Yunus’a ait takriben 200 şiir var ve 196 varak yaklaşık 400 sayfaya yakın bir eser. İçinde Yunus’un olduğu kesin olan şiirler de var. Bazı şiirler de şu an için tartışmaya açık. Hangi şiirlerin Yunus’a ait olduğu da yıllardır süregelen bir tartışma. Dolayısıyla bu 200’e yakın şiir bugün ortaya konularak okuyucuların ve araştırmacıların takdirine sunuldu.”
“ÇALIŞMAMIZ SONUCU BU ESER ORTAYA ÇIKMIŞ OLDU”
Yunus Emre ile alakalı Eskişehir’de çok önemli ve kıymetli bir program sempozyuma katıldıklarını ve burada Yunus Emre nüshasını açıkladıklarını kaydeden Doç. Dr. Himmet Büke, “Bu nüsha yeni bir nüsha. Bu nüshadan daha önce sadece 1991 yılında Hollanda Leiden Üniversitesi Öğretim Üyesi Barbara Flamel bahsediyor, “Vatikan nüshası” diyor ama eserin ne olduğu, kaç sayfa olduğu, içeriği, hangi şiirlerinin bulunduğu, yazı tipi, dil özellikleri açısından herhangi bir bilgi verilmemiş. Dolayısıyla bizim bu çalışmamız sonucu bu eser ortaya çıkmış oldu” dedi.
“YUNUS EMRE’NİN VEFAT TARİHİ DE 842 OLARAK BELİRTİLİYOR”
Yunus Emre ile ilgili pek çok çalışma olduğunu ve bunun ilk olarak Fuat Köprülü tarafından 1912 yılında yazılan makale ile başladığını anlatan Doç. Dr. Himmet Büke, şunları kaydetti:
“Devamında yine Fuat Köprülü’nün yazdığı ‘Türk Edebiyatı’nda İlk Mutasavvıflar’ isimli eserle devam ediyor ve bu 110 yıllık süre içerisinde Yunus’la ilgili sayısı binleri bulan yayın vardır. Yunus Emre’nin hayatı da bilinmezliklerle dolu. Ne zaman nerede yaşadığı, ailesi ve hayatıyla ilgili, doğum ve ölüm tarihi konusunda çeşitli bilgiler, farklı iddialar var. Biz bu arşiv taramalarımız sırasında bir yeni belgeye daha ulaştık. Bir el yazma eserde bir sayfalık bölümde önemli şeyhlerin, tarikat büyüklerinin vefat tarihleri verilmiş. Bu belgede Akşemseddin’in vefat tarihiyle Emir Sultan’ın vefat tarihi arasında Yunus Emre’nin de vefat tarihi de 842 olarak burada belirtiliyor. Tabii ki daha önce Adnan Sadık Erzi’nin Beyazıt Umumi Kütüphanesi’nde bulduğu belgede başka bir tarih var. Dolayısıyla bu belgeler de yeniden araştırmacılar tarafından yapılacak yeni araştırmalara kapı aralayacaktır. Burada bizim Yunus Emre hakkında çok yeni, çok bilinmez bilgilere ulaştık gibi bir iddiamız yok. Mevcut bilgilerle devam ediyoruz ama bu yeni nüsha Yunus Emre Divanı ile ilgili çalışmalarda yeni, müracaat edilecek bir kaynak olarak bir iki ay içerisinde okuyucusuyla buluşacak.”

Görüntü Dökümü
———————–
– Himmet Büke bilgisayarda çalışırken
– Himmet Büke Kütüphanede kitapları ile
– Himmet Büke ile röportaj
– Bilgisayarda çalışırken
-Genel ve detay görüntüler

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

====================================================================

4) ANTALYA’DA İKİ OTOMOBİLİN ÇARPIŞTIĞI KAZA KAMERADA; 4 YARALI

ANTALYA’da, iki otomobilin çarpıştığı kazada 1’i ağır 4 kişi yaralandı. Kaza anı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Konyaaltı ilçesi Öğretmenevleri Mahallesi’ndeki 17. Cadde ile Anadolu Caddesi kesişiminde meydana geldi. 17. Cadde istikametinden gelen Feyzullah Göktürk’ün kullandığı 07 EEA 70 plakalı otomobil, iddiaya göre ışık ihlali yapınca Anadolu Caddesi’nden gelen Çetin Telli yönetimindeki 07 CTN 76 plakalı otomobile yan tarafından çarptı. Çarpmanın etkisiyle Telli yönetimindeki otomobil kaldırıma doğru savrularak durabildi.
Kazayı görenler araçların yanına giderek, Telli’nin kullandığı otomobilde sıkışan adı öğrenilemeyen kadını ve Çetin Telli’yi bulundukları yerden çıkarmaya çalıştı. Çevredekiler, otomobilin üzerine çıkıp emniyet kemerini keserek kadını araçtan çıkarttı. Olay yerine gelen ve itfaiye ekipleri tarafından çıkartılan Çetin Telli de ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Çetin Telli ambulansa alınırken, “Arkadaşım iyi mi, ona bakar mısınız?” dedi. Adı öğrenilmeyen kadın ise tedavisi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Kazayı hafif yaralı atlatan Feyzullah Göktürk ve yanındaki Hasan Nirvan ise tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.
‘KADINI ÖLDÜ DİYE DÜŞÜNDÜK’
Kazayı görenlerden Mehmet Yaşar, “Yukarıdan gelen araç diğer araca çarparak takla attırdı. Araçtaki kadın sağdan sola, şoför de arkaya doğru savruldu. Kadını öldü diye düşünerek emniyet kemerini kesip camdan çıkarttık. Yardımcı olduk ambulansla gönderdik” dedi.
Kaza anı ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde araçların çarpışma anı ve çevredekilerin yan yatan araçta sıkışan kişileri çıkarmaya çalışması yer aldı.
VATANDAŞLAR SOSYAL MESAFEYİ UNUTTU
Kaza anında sokağa çıkan vatandaşlar ise sosyal mesafe ve maske kuralını hiçe saydı. Birçok kişinin sokağa çıktığı kazada bazı vatandaşlar ise cep telefonlarıyla kaza yerini görüntüledi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-İtfaiye ekipleri detay
-Polis detay
-Yaralı Telli’nin çıkartılması detay
-Yaralılar detay
-Yan yatan otomobil detay
-Vatandaşlar detay
-Kaza yeri detay
-Güvenlik kamerası görüntüler detay
-Otomobillerin çarpışması detay
-Genel ve detay görüntüler

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

====================================================================

5) İZMİR’DE HUSUMETLİLER ARASINDA SİLAHLI KAVGA: 5 YARALI

İZMİR’in Konak ilçesinde, aralarında husumet olan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, 2’si ağır 5 kişi yaralandı.
Olay, dün saat 15.30 sıralarında Çimentepe Mahallesi, 600 Sokak’ta meydana geldi. Akraba oldukları öğrenilen ancak aralarında husumet bulunan iki grup arasında, bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Kemal E. (47) ile karşı gruptan Cüneyt E. (52) ve Ahmet E. pompalı tüfekle yaralandı. Yaralılar, yakınları tarafından Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Kemal E. ile Cüneyt E.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Ayrıca, kavgada darp sonucu yaralanan 2 kişi de ayakta tedavi edilmelerinin ardından taburcu edildi. Polis olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, şüphelileri bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
– Hastaneden görüntü
– Polisten görüntü
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Davut CAN / İZMİR, (DHA)

====================================================================

6) SAATTEKİ HIZI 80 KİLOMETREYE ULAŞAN RÜZGAR ÇATILARI UÇURDU

IĞDIR’da, dün akşam saatlerinde saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle çok sayıda evin çatısı uçtu.
Meteoroloji tarafından kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısı yapılan Iğdır’da, dün akşam saatlerinde korkulu anlar yaşandı. Öğleden sonra başlayan rüzgar akşam saatlerinde etkisini artırdı. Saatteki hızı 50- 70 kilometre olan rüzgar bir süre sonra fırtınaya dönüştü. Saatteki hızı 80 kilometreye kadar ulaşan fırtına ve rüzgar sebebiyle merkeze bağlı Özdemir ve Çalpala köylerindeki bazı evlerin çatıları uçtu. Kent merkezinde ise bir çok iş yerinin tabelası yerinden çıktı.
Yaklaşık 2 saat etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına, dün saat 19.00 sıralarında etkisini kaybetti.

Görüntü Dökümü
———————–
-Fırtınanın uçurduğu çatılar
-Rüzgardan genel ve detay
-Evinin çatısı uçan kadının konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Özkan AYDIN / IĞDIR, (DHA)

====================================================================

7) İZMİR’DE BARİYERLERE ÇARPAN TIR’DAKİ 2 KİŞİ ÖLDÜ
 
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, kontrolden çıkan TIR’ın önce bariyerlere, ardından elektrik direğine çarptığı kazada sürücü ile yanındaki kişi hayatını kaybetti.
Kaza, dün saat 19.00 sıralarından İzmir- Ankara Asfaltı Çambel mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Cihan Duman (39) yönetimindeki 35 HJL 46 plakalı çimento yüklü TIR, İzmir yönünden Turgutlu istikametine seyir halinde olduğu sırada, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu önce demir bariyerlere, daha sonra da elektrik direğine çarptı. Kazayı gören diğer sürücüler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, araçta sıkışan TIR sürücüsü Cihan Duman ve yolcu konumunda bulunan ve henüz kimliği belirlenemeyen kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Savcının incelemesinin ardından itfaiye ekiplerince sıkıştıkları yerden çıkarılan cesetler, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Emircan DURAK/KEMALPAŞA, (İzmir), (DHA)

====================================================================

8) BAŞIBOŞ KÖPEKLER 12 KOYUNU ÖLDÜRDÜ, 2’SİNİ YARALADI

MALATYA’nın Doğanşehir ilçesinde, başıboş köpekler Erdal Özkan’a ait ağıla girerek 23 koyundan, 12’sini öldürdü.
Olay, dün ilçeye bağlı Doğu Mahallesi’nde meydana geldi. Erdal Özkan’a ait 23 koyunun bulunduğu ağıla çok sayıda sokak köpeği girdi ve koyunlara saldırdı. Gürültüyü duyan Özkan, hemen ağıla giderek köpekleri uzaklaştırmak istedi ancak köpekler Özkan’a da saldırdı. Çevredekilerin yardımıyla köpekler ağıldan uzaklaştırılırken, 23 koyundan, 12’sinin öldüğü tespit edildi. Olay sonrası ağıla geldiğinde 12’sinin öldüğünü, 2 koyunun da yaralı olduğunu ve birkaç tanesinin  ise kayıp olduğunu belirten Özkan, koyunları yetiştirerek Kurban Bayramı’nda satmayı düşündüğünü söyledi. Kayıp koyunlarının bulunması için yetkililerden yardım isteyeceğini belirten Özkan, başıboş ve saldırgan köpekler konusunda da önlem alınması beklediğini ifade etti. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Telef olan koyunlar
– Ağıldan görüntü
– Canlı koyunlar
– Polis ekipleri
– Erdal Özkan
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

====================================================================

9) İŞ MAKİNESİ DOĞALGAZ BORUSUNU KOPARTTI, ÇEVREYE KOKU YAYILDI

SİVAS’ta, özel bir firmaya ait ekskavatörün çalışma yaptığı sırada doğal gaz borusunun kopması çevrede paniğe neden oldu. 
Olay, dün saat 17.00 sıralarında Eğriköprü Mahallesi 24’üncü sokakta meydana geldi. İddiaya göre, özel bir firmaya ait ekskavatör, arsada çalışma yaptığı sırada yeraltında bölgeden geçen doğal gaz borusunu kopardı. Delinen borudan çevreye doğal gaz sızmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve doğal gaz ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler çevrede önlem aldı. Doğal gaz ekipleri çevre güvenliği aldıktan sonra gazı ana vanadan kesti. Sızıntı nedeniyle çevreyi yoğun gaz kokusu sardı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntü
-Delinen doğalgaz borusu
-Ekiplerin çalışması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA)

====================================================================

10) OVİT DAĞI VE BAYBURT BEYAZA BÜRÜNDÜ

Doğu Karadeniz’de Ordu, Giresun ve Trabzon’un ardından, Bayburt ve Rize’nin İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı Geçidi de dün etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı Geçidi’nde mayıs ayında yağan kar, seyirlik manzaralar da oluşturdu. Bayburt’ta ise 2 bin 600 rakımlı Dumlu Yaylası, yağan karla beyaza büründü. Yaylada bulunan vatandaşlar, ortaya çıkan manzarada fotoğraf çektirip, anı ölümsüzleştirdi. Kar yağışı etkili olan yayla yolunda bazı araç sürücüleri de zor anlar yaşadı.

Görüntü Dökümü
———————–
(OVİT DAĞI-1)
-Kar görüntüler
-Manzara detayları
-Anons (Muhammet KAÇAR)
(BAYBURT-2)
-Kar yağışı
-Araç sürücülerin zor anları
-Genel ve detay görüntüler

HABER: Muhammet KAÇAR-Murat SÖYLEMEZ – KAMERA:Selman KUTLU/İKİZDERE(Rize),BAYBURT,(DHA)

====================================================================

11) ANNESİYLE TARTIŞIP, KENDİSİNİ KİLİTLEDİĞİ ODAYI ATEŞE VEREN KİŞİ ÖLDÜ

HATAY’da, annesiyle tartışan Mustafa D. (34), dün yaşadığı evi ateşe verdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, eve giren sağlık ekipleri ise kendisini odaya kilitleyen Mustafa D.’nin hayatını kaybettiğini belirledi.
Olay, dün akşam saatlerinde Antakya ilçesine bağlı Kuyulu Mahallesi’nde meydana geldi. Mustafa D., iddiaya göre, bilinmeyen nedenle annesiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine anne Fatma D. evi terk edip, komşularına gitti. Evde yalnız kalan Mustafa D., kendini kilitlediği odayı ateşe verdi. Evden duman çıktığını görenlerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, eve giren polis, Mustafa D.’nin ağır yaralı halde hareketsiz yattığını gördü. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Mustafa D.’nin hayatını kaybettiği belirlendi.
Mustafa D.’nin cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Yangında yükselen dumandan görüntü
– Yanan evden detay görüntüler
– Yangında ölen Mustafa D.’nin fotoğraflı
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İzzet NAZLI / HATAY,(DHA)

====================================================================

12) KASTAMONU’DA OT TOPLAMAYA GİDEN YAŞLI ADAM, ÇAY KENARINDA ÖLÜ BULUNDU

KASTAMONU’da, ıspıt otu toplamak için evden çıkan Mehmet Özer (72), dün gece saatlerinde çay kenarında ölü olarak bulundu.
Şenpazar ilçesine bağlı Dağlı köyünde yaşayan Mehmet Özer, dün sabah saatlerinde ıspıt otu toplamak için evden çıktı. Özer’den akşama kadar haber alamayan oğlu Adil Özer, durumu köy muhtarına bildirdi. Yaşlı adamı aramaya başlayan köy sakinleri, Özer’i bulamayınca jandarmaya ihbarda bulundu. Köye gelen jandarma ve UMKE ekipleri bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattı. Dün gece boyunca süren arama çalışmaları, yaşlı adamın cansız bedeninin bulunmasıyla sona erdi. Hoca Mahallesine bağlı çay kenarında bulunan Özer’in cenazesi, nöbetçi savcının incelemesinin ardından Şenpazar Toplum Sağlığı Merkezi morguna kaldırıldı.
‘ÜSTÜNÜ KURUTMAK İSTERKEN DONDU’
Belden aşağısı çıplak olarak bulunan Özer’in, çaydan geçerken üstünün ıslandığı ve pantolonunu kurutmak isterken donarak öldüğü tahmin ediliyor. Ekiplerin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü
———————–
– Olay yerinden görüntü
– Mehmet Özer’in cenazesinin ambulansa koyulması
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Mehmet SALMAN/KASTAMONU, (DHA)

====================================================================

13) ÇAY YATAĞINA BAĞLANIP TERK EDİLEN 2 ATI İTFAİYE KURTARDI

MANİSA’nın Akhisar ilçesinde, içi yaklaşık 70 santimetre suyla dolu soğuk çayın yatağına bağlanarak terk edilen 2 at, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Akhisar’da Şehit Ahmet Mahallesi’ndeki Gürdük Çayı’nda iple bağlanarak terk edilmiş 2 atı gören çevredekiler, dün durumu itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekipleri mahsur kalan atlar için kurtarma çalışması başlattı. Su tulumlarını giyen itfaiye ekipleri, 2 gündür çayın içinde olduğu belirlenen 2 atı, iplerini çözerek çaydan çıkardı. Bacakları uzun süre suda kaldığı için donmak üzere olan iki at, doğaya bırakıldı. Polis, atları çay yatağına bağladığı değerlendirilen sahibi ya da kişilerin tespit edilip, yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Dere yatağında mahsur kalan atlardan görüntü
– İtfaiye ekiplerinin kurtarma anından görüntü
– Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Serkan ÖZDEMİR / AKHİSAR (Manisa), (DHA)

====================================================================

14) ALZHEİMER HASTASI KİŞİ KAYBOLDUKTAN 12 SAAT SONRA BULUNDU

BURDUR’un Bucak ilçesinde, dün kaybolan Alzheimer hastası Ali Yıldız (82) yaklaşık 12 saat sonra bulundu.
Bucak’a bağlı Çobanpınarı köyünde oturan Ali Yıldız’dan dün sabah 05.00’den itibaren haber alamayan ailesi 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, jandarma ve İHH Arama Kurtarma Timi tarafından arama çalışması başlatıldı. Alzheimerlı olan Ali Yıldız, yürütülen çalışmalar sonucu köyün Pazar Alanı mevkiinde dün saat 17.00 sularında bulundu.
Sağlık durumu iyi olan Ali Yıldız kontrol amaçlı ambulansla Bucak Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ali Yıldız’ın ambulansa götürülmesi
-Ali Yıldız jandarma arabasında
-Genel ve detay görüntüler

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

====================================================================

15) OSMANİYE’DE, KÖPÜK TABAK YÜKLÜ TIR’IN DORSESİ ALEV ALEV YANDI
 
OSMANİYE’de, köpük tabak yüklü TIR’ın alev alan dorsesi, itfaiye ekiplerince söndürüldü. 
Olay, dün saat 23.00 sıralarında E90 yolu, Osmaniye gişeleri yakınlarındaki bir dinlenme tesisi önünde meydana geldi. İddiaya göre, Celal Ü. yönetimindeki köpük tabak yüklü 47 PY 515 plakalı TIR’ın dorsesi henüz bilinmeyen nedenle alev aldı. Durumu fark eden sürücü TIR’ı dorseden ayırıp, itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri müdahalede bulundukları yangını kontrol altına alarak söndürdü. 
Polis, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-TIR’ın alev alev yanması
-Söndürme çalışmaları 
-Genel ve detay görüntüler

HABER: İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- 

====================================================================

16) KOCAELİ’DE KUMAR BASKININDA YAKALANAN 25 KİŞİYE CEZA KESİLDİ

KOCAELİ’nin Çayırova ve Darıca ilçelerinde, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek kumar oynanan işletmelere yönelik yapılan baskınlarda 25 kişiye adli ve idari işlem yapıldı.
Kocaeli polisi, dün Çayırova ve Darıca ilçelerindeki 2 adreste sokağa çıkma kısıtlaması ihlal edilerek kumar oynandığı yönünde alınan ihbar üzerine harekete geçti. Adreslere farklı zamanlarda yapılan baskınlarda, Çayırova’da bir ikamet içerisinde kağıt oyunu oynandığı tespit edilerek, adresteki 9 kişiye koronavirüs önlemlerine uymadıkları için idari işlem yapıldı. Darıca’da yapılan baskında ise bir adres içerisinde 16 kişinin kumar oynadığı tespit edildi. Baskın sırasında masaların üzerinde bulunan para ve oyun kağıtlarına el konulurken, işletme sahibinin de aralarında olduğu 16 kişi hakkında ‘Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama’ suçundan adli işlem yapıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Çayırova ilçesinde yapılan baskından görüntü

HABER-KAMERA: DHA/ÇAYIROVA(Kocaeli),(DHA)

====================================================================

17) DALLARI YAKARKEN ALEVLERİN SIÇRADIĞI OTOMOBİLİ YANDI

BALIKESİR’in Savaştepe ilçesinde, dün tarlasında temizlik yapan Hasan Sarı, budadığı ağaç dallarını yaktı. Rüzgarın etkisiyle kontrolden çıkan alevler nedeniyle Sarı’ya ait park halindeki otomobil de yanarak kullanılmaz hale geldi.
Savaştepe ilçesine bağlı kırsal Yeşilhisar Mahallesi Asar mevkiinde bulunan tarladaki evinin bahçesine giden Hasan Sarı, ceviz ağaçlarının bakımını yaptı. Sarı, budamadan sonra kestiği dalları yaktı. Rüzgarın etkisiyle  alevler bir anda Sarı’ya ait park halindeki otomobile sıçradı. Otomobil yanarak kullanılmaz duruma geldi.
Yaşadığı anları anlatan Hasan Sarı, “Ceviz bahçesinin bakımını yapıyordum. Ağaç dallarını yaktım. Kendim de ceviz bahçesini sürüyordum. Yaktığım ateş bir anda rüzgarın da etkisiyle yandaki odunlara, oradan da araca sıçradı. Aracın ön lastiği ve plastik aksamı alev alınca kurtarma şansımız olmadı. Aracın içine bindim çekeyim diye ama sonrasında kendimi zor dışarı attım. Yangın bir anda büyüdü. Üç dakika içinde araç tamamen küle döndü.  Aracı yeni almıştım. Buna da şükür, neyse ki kimseye bir şey olmadı. Olacağı varmışö dedi.
Çevrede bulunan başka bir tarla sahibi Çoşkun Cengiz ise, “ Ben yan tarlada çift sürüyordum. Dumanların yükseldiğini görünce hemen olay yerine koşturdum. Araç gözümüzün önünde yandı, kül oldu. Hemen itfaiyeyi aradım. Ateş yakmışlar. Oradan odunlar tutuşmuş, oradan da arabaya sıçramışö diye konuştu.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, çevreye daha fazla yayılmadan söndürdü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangın anından cep telefonu görüntüsü
-İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışması
-Hasan Sarı ile röp
-Coşkun Cengiz ile röp
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Alper ÇOBANOĞLU/SAVAŞTEPE (Balıkesir), (DHA)

====================================================================

18) ŞAMPİYON ADANA DEMİRSPOR, GECE ŞEHİR TURU ATTI

TFF 1’inci Lig’in son haftasında Menemenspor’u yenerek şampiyonluğunu ilan eden ve 26 yıl aradan sonra tekrar Süper Lig’e yükselen Adana Demirspor, Adana’ya dönüşte üstü açık otobüs ile gece saatlerinde şehir turu attı. Kısıtlamaya rağmen sokağa dökülen Adana Demirspor taraftarları ise meşale yakıp, futbolcuları selamladı.
TFF 1’inci Lig’i 70 puanla şampiyon olarak kapatan ve 26 yıllık özlemin ardından Süper Lig’e yükselen Adana Demirspor, saat 02.15 sıralarında havayolu ile İzmir’den Adana’ya geldi. Havaalanında şampiyon için hazırlanan üstü açık otobüse binen kafile, polis eskortuyla kentte tur attı. Kısıtlamaya rağmen sokağa dökülen Adana Demirspor taraftarları, yol kenarında meşale yakıp, futbolcuları selamladı. Kafileyi taşıyan otobüs, Atatürk Caddesi, Bülent Angın Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı ve Şehitler Bulvarı’ndan geçip, daha sonra tesislerde turu bitirdi. Konfeti ve meşalelerle karşılanan kafile için tesislerde havai fişek gösterisi yapıldı. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular, marşlarla bir süre eğlenerek şampiyonluğun tadını çıkardı. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Adana Demirspor kafilesini taşıyan otobüsün polis eskortuyla gelişi
– Yol kenarında meşale yakan taraftarlar
– Otobüsün taraftarların yanından geçişi
– Otobüsteki futbolcular
– Otobüsün tesislere gelmesi
– Otobüsün tesislere girişi
– Havai fişek gösterisi
– Tesislerde kutlama yapılması
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Gökhan KESKİNCİ – Kamera: Anıl ATAR/ADANA, (DHA) 

====================================================================

19) SEYİR HALİNDE ALEV ALAN OTOMOBİL YANDI

ESKİŞEHİR’de, dün seyir halindeyken motoru alev alan otomobildeki yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.
Tepebaşı ilçesi Uluönder Mahallesi’ndeki Baksan Sanayi Sitesi çıkışında Emre B.’nin kullandığı 26 AEG 042 plakalı otomobilin motor kısmından henüz bilinmeyen bir nedenle alevler yükseldi. Aracı durduran Emre B., kendi imkanlarıyla yangına müdahale ederken, itfaiyeye de haber verdi. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, otomobilin içine yayılarak büyüyen alevleri söndürmek için çalışma başlattı. Bir süre sonra kontrol altına alınan yangın söndürülürken, araç kullanılmaz hale geldi. İtfaiye ekiplerince yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Motordan yoğun duman gelmesi
-Sürücü ve çevredekilerin söndürmeye çalışması
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi
-Otomobilden yükselen alevler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,(DHA)-

====================================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!