Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) NİSA, AİLESİNİ KAYBETTİĞİ KAZADAN 421 GÜN SONRA YAŞAMINI YİTİRDİ

MANİSA’nın Kula ilçesinde, 13 Mart 2020’de meydana gelen trafik kazasında anne, baba ve ağabeyini kaybeden Huriye Nisa Ağırbaş’tan da (3) önceki gün acı haber geldi. Küçük Nisa, tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesi’nde 421 gün sonra doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.
İzmir- Ankara kara yolunun Kula ilçesi Kavacık mevkisinde,13 Mart 2020’de, Süleyman Ağırbaş’ın (33) kullandığı plakasız sepetli motosiklet, A.G.D. yönetimindeki 35 KM 709 plakalı otomobil ile çarpıştı. Motosiklet sürücüsü Süleyman Ağırbaş ve yanındaki eşi Nazire Nazlı Ağırbaş (24) kaza yerinde hayatını kaybetti. Çiftin kazada ağır yaralanan çocukları Ramazan Ağırbaş (6) ve Huriye Nisa Ağırbaş ise sağlık görevlilerince ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu kritik olan kardeşlerden Ramazan Ağırbaş, kazadan 3 gün sonra tedavi gördüğü Manisa’daki özel hastanede yaşamını yitirdi. Ağırbaş ailesinden geride kalan tek kişi olan Huriye Nisa Ağırbaş ise önceki akşam 421 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Nisa’nın ölüm haberi, Kula’nın Sandal Mahallesi’ndeki yakınlarını hüzne boğdu. Huriye Nisa Ağırbaş’ın cenazesi, önceki gün öğle vakti Merkez Camisi’nde kılınarak Sandal Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.
TOPRAĞA VERİLDİ
Manisa’nın Kula ilçesinde, 13 Mart 2020’de meydana gelen trafik kazasında anne, baba ve ağabeyini kaybeden Huriye Nisa Ağırbaş (3), 421 gün sonra yaşamını yitirdi. Huriye Nisa Ağırbaş için, dün yakınlarının yaşadığı Sandal Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Covid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen cenaze namazında, minik kızın akrabaları ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Huriye Nisa Ağırbaş, kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Öte yandan cenazeye katılan Kula Kaymakamı Kemal Duru, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, çocuğun yakınlarını teselli etti.

Görüntü Dökümü
———————–
– Cenazeden detaylar
– Kaymakam ve beraberindekilerin minik kızın yakınlarını teselli edişi
– 13 Mart 2020 tarihindeki kazadan görüntüler

Haber- Kamera: Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA)

======================================================

2) BARAJ GÖLETİNDE BOĞULAN İKİ ÇOCUK, AYNI GÜN DOĞMUŞ

Reklam Alanı

AKSARAY’da gezmek için evlerinden çıkan ve baraj göletinde cansız bedenleri bulunan Muhammet Sevim (14) ve aynı yaştaki Ahmet Betik’in cenazeleri dün göz yaşları içinde defnedildi. Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesi 8’inci sınıf öğrencisi olan Sevim ve sınıf arkadaşı Bektik’in aynı gün doğdukları ve ailelerinin tek erkek çocukları olduğu öğrenildi. 
Gökler köyünde oturan Muhammet Sevim ve arkadaşı Ahmet Bektik, önceki gün saat 17.00 sıralarında gezmek için evden ayrıldı. İki çocuğun eve dönmemesi üzerine aileleri köy ve çevresinde arama başlattı. Yapılan arama çalışması sonucu Muhammet Sevim’e ait bisiklet köydeki Bozkır Baraj Göleti kenarının yaklaşık 150 metre, kıyafetleri de 5 metre ilerisinde bulundu.  İki çocuğun gölete girmiş olabileceği ihtimali üzerine jandarma, UMKE ve AFAD ekiplerine haber verildi. AFAD’a bağlı dalgıçlar su altında, jandarma ve köylüler de barajın çevresindeki arazide iki çocuğun bulunması için arama çalışması yaptı. Yapılan çalışmalar sonucu iki çocuğun cansız bedeni 3’er metre arayla sudan çıkartıldı. 
AYNI GÜN DOĞDULAR, AYNI GÜN YAŞAMLARI SONA ERDİ 
 Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesi 8’inci sınıf öğrencisi olan Sevim ve sınıf arkadaşı Bektik’in aynı gün doğdukları öğrenildi.  5 kardeş olan Muhammet ile 3 kardeş olan Ahmet’in, evin tek erkek çocuğu olduğu belirtildi. İki arkadaşın cenazeleri yapılan otopsinin ardından dün köy mezarlığına getirildi. Törene Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, çocukların ailesi ve köylüler katıldı. 
Ailelerin ise sinir krizi geçirdi. İki arkadaşın cenazesi, kılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Cenazelerin gelişi 
-Köy mezarlığı önünde cenaze namazının kılınması  
-Genel detaylar

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY – DHA

======================================================

3) ENGELLİ HAFİZE, ‘DEMİR KAFESTE’ ÖLDÜ

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde zihinsel engelli Hafize Bakır (26), evlerinde kendisine zarar vermemesi için koyulduğu kafeste ölü bulundu.
Manavgat’ın Ulukapı Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık sonrasında 3 yaşından bu yana zihinsel engelli olan Hafize Bakır, iddialara göre sürekli kendine zarar vermeye başladı. Hafize Bakır’ın kendisine zarar vermemesi için evin içine ailesi tarafından 1,5 metre yüksekliğinde demir kafes yaptırdığı öğrenildi. Babası Osman Bakır önceki gün saat 11.00 sıralarında Hafize Bakır’ı, kafesin üst kısmındaki demire başı sıkışmış halde buldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede Hafize Bakır’ın yaşamını yitirdiğini belirledi.
Hafize Bakır’ın cenazesi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
‘AİLESİ İYİ BAKMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPTI’
Antalya’nın Manavgat ilçesinde evlerinde kendisine zarar vermemesi için koyulduğu kafeste ölü bulunan zihinsel engelli Hafize Bakır’ın cenazesi Akseki ilçesinde toprağa verildi. Hafize Bakır’ın ailesinin komşusu Ayşe Yıldırım (83), ailenin 4 yıl önce mahalleye taşındığını ve vefat eden Hafize’nin küçüklükten bu yana hasta olduğunu belirterek, “Ailesi iyi bakmak için elinden geleni yaptı. Gece yatmaz, gündüz yatmaz, bu adamlar pervane olurdu çevresinde. Gece uykusu yoktu. Evden kaçtığında hepimize sıkıntı ederdi” dedi.
‘KAFESİ YENİ GÖRDÜM’
Ailenin çocuklarına çok iyi baktığını söyleyen Ayşe Yıldırım, evdeki kafesi kendisinin yeni gördüğünü kaydederek, şunları kaydetti:
“Kafesi ben görmemiştim. Öldükten sonra gördüm. Zapt olmadığı için yaparlar, ne yapsınlar. O kafesin yanında yatıyorlarmış. Odada burada kafes var, burada yanında annesi babası yatardı. Upuzun bir döşeği vardı. O kafesin dışında bekliyorlardı. Ne yapsınlar yavrum.”

Görüntü Dökümü
———————–
– Evden görüntü
– RÖP: Ayşe Yıldırım (Komşu)

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN- Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA)
10.05.2021 – Haber Kodu : 210510158
======================================================

4) SALİHLİ’DE BOŞ ARAZİYE BIRAKILAN 4 GÜNLÜK BEBEK KURTARILAMADI

MANİSA’nın Salihli ilçesinde, boş araziye bırakılan ve 3-4 günlük olduğu belirtilen erkek bebek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Öte yandan, polis ekipleri tüm hastanelerde son 1 hafta içerisinde doğum yapan kişilerin kayıtlarını incelemeye başladı.
Olay, dün ilçeye bağlı Zafer Mahallesi Site Caddesi üzerinde boş bir arazide meydana geldi. İddiaya göre, arazide boş şişe toplayan bir kişi çukur içerisinde battaniyeye sarılı bir bebek buldu. Bebeğin hareketsiz halde olduğunu fark eden kişi durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri bebeği özel bir hastaneye kaldırdı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen bebek hayatını kaybetti. Bebeğin cansız bedeni Salihli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
DOĞUM KAYITLARI İNCELEMEYE ALINDI
Olaya ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri çevrede incelemelerde bulundu. Öte yandan ekipler, 3 ve 4 günlük olduğu değerlendirilen erkek bebeğin ölümü sonrası ilçedeki tüm hastanelerde son 1 hafta içerisinde doğum yapan kişilerin kayıtlarını incelemeye başladı. Ekiplerin olayla ilgili başlattığı soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Bebeğin bulunduğu alandan detay görüntü
-Hastanenin dışından görüntü

Haber-Kamera:Emre SAÇLI /SALİHLİ (Manisa), (DHA)
10.05.2021 – Haber Kodu : 210510172
======================================================

5) ÇOUKLARINI KURTARMAK İSTERKEN SU KUYUSUNA  DÜŞTÜLER

ADIYAMAN’da, oyun oynadığı sırada 3 metrelik su dolu kuyuya düşen çocuğunu kurtarmak isteyen anne ve baba da kuyuya düşerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan anne- baba ve küçük çocuk, tedaviye alındı.
Olay, dün akşam saatlerinde Yavuz Selim Mahallesi’nde meydana geldi. Yapımı devam eden 3 katlı bir bina yakınında oyun oynayan Mircan Doğan (9), 3 metrelik su dolu çukura düştü. Çocuğun çığlığını duyan baba Hikmet (50) ve Anne Zeliha Doğan (46), çocuklarını kuyudan çıkarmak için uğraştıkları sırada kuyuya düşerek yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarılan anne- baba ve küçük çocuk, kuyudan çıkartılarak, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil Servis’te tedaviye alınan ailenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Güvenlik kamerası
-Olay yeri
-Yaralıların ambulansta müdahalesi
-Çukurdan görüntü
-İtfaiye ekiplerinin çukuru üstünü kapatması
-Ambulansın gidişi
-Vatandaşlar
-Polis ekipleri
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA
11.05.2021 – Haber Kodu : 210511014
======================================================

6) EŞİ TARAFINDAN BIÇAKLANAN ADAM AĞIR YARALANDI 

DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde eşini bıçaklayarak yaralayan kadın polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hastanede tedavisi süren adamın durumunun ağır olduğu öğrenildi.  
Olay, dün saat 22.00 sıralarında Değirmenönü Mahallesi 1426 Sokak’ta meydana geldi. Hilmi Ş. (52) evde eşi Leyla Ş. (48) ile henüz öğrenilemeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle Leyla Ş. iddiaya göre mutfaktan aldığı bıçakla kocası Hilmi Ş.’yi karnından bıçakladı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.  Ağır yaralı Hilmi Ş. ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis tarafından gözaltına alınan Leyla Ş. polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Binadan görüntü
-Polislerden görüntüler
-Polis araçlarından detaylar
-Şüpheli Leyla Ş.’nin gözaltına alınması

Haber-Kamera Deniz TOKAT DENİZLİ, (DHA)
11.05.2021 – Haber Kodu : 210511004
======================================================

7) İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE TOPLANIP, MESCİD-İ AKSA’YA YÖNELİK SALDIRILARI KINADILAR

ANKARA’da birçok sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde toplanan kalabalık, İsrail’in Kudüs’e yönelik saldırılarını kınadı. İsrail Büyükelçiliği önünde grup adına basın açıklaması yapan Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Güvenlik Konseyi İsrail’in tavrını kınamalı ve tekrarı halinde uluslararası kesin ve keskin yaptırım kararı alarak uygulamalıdır” dedi.
Ankara’da Memur- Sen, Anadolu Gençlik Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı ve birçok STK’nın katılımıyla TBMM önünde toplanan kalabalık grup, sloganlar eşliğinde İsrail Büyükelçiliği önüne yürüdü. Ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla kortej halinde yürüyen kalabalık, ‘Katil İsrail Filistin’den defol’, ‘Kudüs’e selam direnişe devam’ sloganları atarak İsrail’in, Mescid-i Aksa ve Filistin halkına yönelik saldırılarını kınadı. 
Elçilik önünde grup adına açıklama yapan Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Mescid-i Aksa özgürleşmeden, insanlık özgürleşemez” dedi. Yalçın, yaptığı konuşmasında İsrail’in yalan üzerine kurulduğunu belirterek, “Siyonist zulüm, İsrail denen zalim, ırkçı Yahudi vahşeti, bir ulusa, bir ümmete böyle böyle ölmeyi unutturdu. Filistin, saldırı altında. Filistin, işgal atlında. Filistin, zulme maruz. Filistin, zalim elinde” ifadelerini kaydetti.
‘KOMŞUSU ZULÜM ALTINDAYKEN HİÇBİR ŞEY YOKMUŞ GİBİ YATAN BİZDEN OLABİLİR Mİ?’
Yalçın, yaptığı konuşmasında “Komşusu açken tok yatan bizden değil” hadisini hatırlatarak şunları söyledi:
“Komşusu açken tok yatan bizden değil iken komşusu zulüm altında iken hiçbir şey yokmuş gibi yatan bizden olabilir mi? Aksa’da huzur yokken gözüne uyku giren, bizden değildir. İşgale tepki vermeyen, bizden değildir. Vahşete son vermek için söz söylemeyen, bizden değildir. Mescid-i Aksa’dan Siyonist barbarları defetmek için ter dökmeyen, bizden değildir. Biz dün burada insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık. Evet. İnsan olmanın asgari şartı, dün bu meydanda toplanmaktır. İsrail’in vahşetini, işgalini, zulmünü, zorbalığını bitirmek için haykırmaktır. Evet insan olmanın asgari şartı, Mescid-i Aksa’da Siyonist postaldan rahatsız olmaktır. Koronavirüsü, stratejik aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayasızca ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya saldıran İsrail’in terörist vasfını ilan, yaptıklarını telin etmek, asgari gerekliliktir.”
‘MESCİD-İ AKSA’DA YAPTIKLARI İSRAİL’İN SONU OLACAK’
Yalçın, İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaptıklarının yolun sonu olduğunu belirterek, “Mescid-i Aksa’da yaptıkları, yaşattıkları İsrail’in sonu olacak. Kudüs’te ürettiği diplomatik vahşet, Filistin’in bütününe yayılmış Siyonist cinnet, Filistinli kardeşlerimize yönelin ırkçı Yahudi vahşet, İsrail için yolun sonudur. Sonun başlangıcıdır. Terörist İsrail’in kurucusu ve devlet görünümlü bu terör örgütünün ilk lideri Ben Gurion dahil İsrail’in birçok yöneticisi, terör ve tedhiş hareketlerinin içinde bulunmuş kişilerdir. ‘Vadedilmiş topraklar’ bu kanlı sistemin motivasyon kaynağıdır. Vadedilmiş topraklar yalanı, ‘katledilmiş insanlar’ soysuzluğunun perdesi olarak kullanılıyor. Holokost endüstrisinden beslenen lobiler, bu kanlı çarkın başındaki yapılardır” diye konuştu. 
‘MESCİD-İ AKSA, İSLAM’IN VE MÜSLÜMANLARIN MABEDİDİR’
Mescid-i Aksa’da toplanan Filistinlileri, insanlık ailesinin onurlu fertleri olarak nitelendiren Yalçın, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:
“Mescid-i Aksa’nın önünde toplanan yüz binlerce Filistinli, insanlık ailesinin onurlu fertleridir. Mescid-i Aksa’nın hukukunu, onurunu korumanın telaşındaki yürekler, vicdan erleridir. İnsanlığın erdemlileridir. Onlar, dünyayı yakan Siyonist ateşin söndürücüleridir. Onlar küresel terörist İsrail’in sonunu getirecek tarihin iyilik sefercileridir. Herkes bilsin ve duysun ki, Mescid-i Aksa barış dini İslam’ın ve Müslümanların mabedidir. Bununla birlikte, bu kutlu mabet, barış ve huzur için bütün insanların haremedir. Herkes bilsin, duysun ve inansın ki; Kudüs Filistin’dir, Kudüs İslam şehridir, Kudüs bütün inançların medeniyet birikimidir. Bütün uluslararası kuruluşlar İsrail’e, ‘Ya Aksa’dan çıkarsın ya üyelikten çıkarılırsın’ demeli. İslam İşbirliği Teşkilatı ve üye ülkelerin bütünü istisnasız olarak İsrail ile diplomatik, siyasi, ticari bütün iş ve işlemleri sona erdirmelidir. Bu karara uymayan ülkelerin teşkilat üyeliği sona erdirilmelidir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da Güvenlik Konseyi de İsrail’in tavrını kınamalı ve tekrarı halinde uluslararası kesin ve keskin yaptırım kararı alarak uygulamalıdır. Türkiye, Filistin halkının kendisine olan güveninin gereğini yerine getirmeli ve İsrail ile her tür ilişki ve iletişimi Mescid-i Aksa’daki tavrını bitirinceye kadar sona erdirmelidir. Türkiye’nin şirketleri, holdingleri, sivil toplum kuruluşları İsrail veya yanlısı yapılarla ticari, siyasi ve kültürel bütün ilişkilerini sona erdirmelidir. İsrail, Filistin’den çaldığı toprakları geri vermeli, Kudüs’ü bütünüyle terk etmeli, yerleşim görünümlü işgal çabalarını sona erdirmeli.”

Görüntü Dökümü
———————–
– Protestolardan görüntü
– Vatandaşların yürüyüşü
– Ali Yalçın’ın açıklamaları
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferhat EKİNCİ/ANKARA, (DHA)

======================================================

8) YOLDA YARALI BULUNAN KADIN KURTARILAMADI

DENİZLİ’nin Kale ilçesinde kara yolunda ağır yaralı halde bulunan 85 yaşındaki Hatice Fıkrak, kaldırıldığı hastanede öldü. Fıkrak’a yolda bir aracın çarpıp kaçtığı sanılıyor.
Kale ilçesinde önceki gün sabah erken saatlerde sokağa çıkan Hatice Fıkrak, dönmeyince yakınları merak ederek aramaya başladı. Gülbağlık Mahallesi’ndeki kara yolundan geçen yakınları, önceki gün saat 09.00 sıralarında, Hatice Fıkrak’ı yolda ağır yaralı halde buldu. İhbar üzerine olay yerine acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Fıkrak, ambulansla, Kale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahaleye rağmen Fıkrak, kurtarılamadı. Jandarma ekipleri yolda inceleme yaptı. Fıkrak’a bir aracın çarpıp kaçtığı sanılırken, bölgede bulunan kamera kayıtları inceleniyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yoldan detaylar
-Jandarma ekiplerinden detay
-Jandarma araçlarından detaylar

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

======================================================

9) BURSA’DA, EVDE ÇIKAN YANGINDA MAHSUR KALAN 2 KARDEŞİ İTFAİYE KURTARDI
 
BURSA’nın Gemlik ilçesinde, 3 katlı binanın en üst katında çıkan yangında evde mahsur kalan iki kardeş itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Dumandan etkilenen kardeşler hastaneye kaldırılırken, yangın ise ekiplerin 1 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.
Yangın, saat 01.00 sıralarında Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Hamidiye Mahallesi 293 Sokak’ta bulunan 3 katlı bir binanın en üst katında çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangını fark eden çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, evde mahsur kalan Mustafa ve Mahir Bektaş isimli kardeşleri kurtardı. Dumandan etkilenen kardeşler sağlık ekiplerince Gemlik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Mustafa ve Mahir Bektaş’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yangın ise ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntüler
-İtfaiye ekiplerinden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Kazım BULUT/GEMLİK (Bursa), (DHA)

======================================================

10) PROF. YAŞAR: DENİZİ ÖLDÜRÜP, ORGANLARINI BAĞIŞLAMAYIN

İZMİR Körfezi’nde, su yüzeyinde sığ sularda bulunan yeşil deniz marulunun görülmesinin ardından, Marmara’yı tehdit eden deniz salyasına (müsilaj) da rastlanmaya başlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Doğan Yaşar, bu oluşumların denizleri oksijensiz bıraktığını ve büyük tehdit oluşturduğunu belirterek, “Bunların tarımsal atık olarak kullanılabilmesi konuşuluyor. Bu birini öldürüp, organlarını bağışlamaya benzer” dedi.
İzmir Körfezi’nde halk arasında ‘deniz marulu’ olarak bilinen ‘ulva lactuca’ adlı yeşil renkli yosunların görülmesinin ardından, Marmara Denizi’ni tehdit eden deniz salyasına (müsilaj) da rastlanmaya başlandı. Uzmanlar insan sağlığı açısından bir risk oluşturmasa da denizler için büyük tehlike arz eden bu oluşumların nüfus artışına bağlı olarak son yıllarda arttığını ifade etti. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, “Müsilaj sebebiyle deniz oksijensiz kalıyor. Denizde oksijen yoksa yaşam yoktur. Bu tür olaylar tüm canlılara zarar verir. Müsilaj ve planktom patlamaları, deniz maruluna göre daha risklidir. Zehirli türleri ciddi balık ölümlerine neden olur. Bu oluşumların tarımda kullanılabilmesi gündemde yer alıyor. Bu bir insanı öldürüp, organlarını bağışlamaya benzer. Önce denizimizi kurtarmalıyız” dedi.
‘NÜFUS ARTTIKÇA RİSK ARTIYOR’
Deniz salyasının bir çeşit plankton patlaması olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yaşar, “Her bir litre deniz suyunda yaklaşık olarak 1 milyon civarında canlı yaşar ancak havanın ısınmasıyla bunların sayısı 2 milyona çıkar. Bir anda ortamdaki oksijeni çekerler ve ardından ölürler. Beyaz, kahverengi ve kırmızı gibi farklı renklerde görülebilirler. Deniz marulu da salyası da aynı sebeple ortaya çıkar. Denizdeki besin veya nütrientlerin aşırı oranda artması nedeniyle oluşurlar. İzmir’de nüfus az olduğunda hiç sorun yaşanmıyordu. Nüfus arttıkça insanların atıkları denizlere karışıyor ve denizler doygunluğa ulaşıyor. Bu yüzden her an patlıyor. Son 10 yılda her yıl plankton patlaması yaşıyoruz” diye konuştu.
‘DENİZİN RAHATSIZLIĞINI İFADE EDİYOR’
Deniz marulu ve salyasının denizin rahatsızlığını ifade ettiğini anlatan Prof. Dr. Yaşar, “Bir tarlaya fazla gübre verilirse tarla yanar. Olay buna benzetilebilir. Bizim görevimiz müsilajların bu denli sık olmasının önüne geçmektir. Yerel yöneticilerin yapması gereken arıtma tesislerini düzgün biçimde çalıştırıp kontrol altında tutmaktır” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Muhabir anonsu
-İnciraltı Sahili’ndeki yosunlardan genel detay görüntüler
– Prof. Dr. Doğan Yaşar

Haber: Hande NAYMAN Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İzmir, (DHA)
10.05.2021 – Haber Kodu : 210510171
======================================================

11) OTOMOBİLLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETLİ KURYE ÖLDÜ

BOLU’da, otomobil ile kavşakta çarpışan motosikletli kurye Emrah Çınar (33) hayatını kaybetti.
Kaza, dün akşam saat 23.30 sıralarında Beşkavaklar Mahallesi Necdet Gören Caddesi’nde meydana geldi. Kemal Temel idaresindeki 06 ROF 14 plakalı otomobil ile sipariş götüren motosikletli kurye Emrah Çınar’ın kullandığı 14 NB 468 plakalı motosiklet kavşakta çarpıştı. Kazada motosikletten savrulan bir pizza firmasında çalışan Emrah Çınar’ın kalbi durdu. Kazayı görenler durumu 112 Acile haber verdi. Sağlık ekibi olay yerinde Çınar’a uzun süre kalp masajı yaptı. Çınar, daha sonra ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırıldı. Emrah Çınar, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Kazaya karışan otomobil sürücüsü Kemal Temel, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Bu arada kazaya sebebiyet veren başka bir otomobil daha olduğu iddia edildi. Polis bölgedeki güvenlik kameralarından kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen otomobilin bulunması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yerinden görüntüler
-Ambulansın gelmesi
-Kalp masajı yapılması
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi
-Kaza yapan araçlar
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)
11.05.2021 – Haber Kodu : 210511017
======================================================

12) ANİDEN FREN YAPINCA ARDINDAN GELEN 2 TIR ÇARPIŞTI: 1 YARALI

KOCAELİ’nin Çayırova ilçesinde polisin uygulama yaptığını fark eden TIR sürücüsü fren yapınca arkasından gelmekte olan 2 TIR ardı ardına çarpıştı. Yaralanan bir sürücü tedavi altına alındı. 
Kaza dün gece saatlerinde, TEM Otoyolu Çayırova Şekerpınar mevkiinde meydana geldi. Polisin uygulama yaptığını son anda fark eden 34 DL 7245 plakalı TIR sürücüsü aniden fren yapınca, arkadan gelmekte olan 34 EB 0757 ve Abdulkadir Polat idaresindeki 41 VP 487 plakalı TIR’lar ardı ardına çarpıştı. Kazada, Abdulkadir Polat yaralanırken, haber verilmesi üzerine 112 Acil, polis ve itfaiye ekipleri geldi. Araçta sıkışan Abdulkadir Polat itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan Polat tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle İstanbul istikametinde ulaşım bir süre tek şeritten sağlanırken, araçların yoldan çekilmesinin ardından trafik normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntüler
-Ekiplerin görüntüleri
-Tabela görüntüleri

HABER-KAMERA Erol POLAT – ÇAYIROVA (Kocaeli), (DHA)
11.05.2021 – Haber Kodu : 210511015
======================================================

13) KISITLAMAYA ALDIRIŞ ETMEYEN BİR GRUP, ’10 5 DÜNYA BANDIRMALILAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, 2010 yılından bu yana kutlanan ’10 5 Dünya Bandırmalılar Günü’ kısıtlamaya rağmen bir grup tarafından meşalelerle kutlandı.
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 2010 yılından bu yana her 10 Mayıs’ta kutlanan, Balıkesir’in plaka numarasına atfen ’10 5 Dünya Bandırmalılar Günü’ bu yıl koronavirüs salgınındaki artış üzerine ilan edilen ‘Tam kapanma’ dönemine denk geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen yaklaşık 15 kişilik bir grup, ellerinde meşalelerle sokağa çıkarak ’10 5 Dünya Bandırmalılar Günü’nü kutladı. Kutlamada sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden grubun, maske kurallarına da uymadığı görüldü.
Meşalelerle kutlama yapan grup, kısa süre sonra olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kısıtlamaya rağmen meşalelerle kutlama yapılması

Haber-Kamera Tufan DALGIÇBANDIRMA (Balıkesir), (DHA)
11.05.2021 – Haber Kodu : 210511021
======================================================

14) DİYARBAKIR’DA HUSUMETLİLER ARASINDA SİLAHLI KAVGA: 1 YARALI

DİYARBAKIR’da, husumetli 2 grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.
Olay, dün akşam saatlerinde merkez Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, husumetli iki grup arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle olay silahla kavgaya dönüştü. Kavgada ismi öğrenilemeyen 1 kişi vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralanan kişi, sağlık görevlilerince olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. 
Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, kavgaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri
-Olay yeri inceleme ekibi
-Polis ekipleri
-Zırhlı polis araçları
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,(DHA)
10.05.2021 – Haber Kodu : 210510174
======================================================

15) PANİK YAPTIM’ DEYİP KAÇTILAR, 11 BİN TL CEZA YEDİLER

ANTALYA’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçmaya çalışan 2 kişiye 11 bin TL para cezası uygulandı. Sürücü Oğuzhan Y.’nin (28) “Panik yaptım, o yüzden kaçtıkö demesi üzerine polis memuru, “İzinli günümde ben bile evden çıkmıyorum” karşılığını verdi.
Olay, dün saat 22.40 sıralarında Muratpaşa ilçesi Mevlana Kavşağı üzerinde meydana geldi. Motorize polis ekiplerinin sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı durdurmak istediği 07 AFD 959 plakalı otomobilin sürücüsü Oğuzhan Y. ile yanındaki arkadaşı Yasin T., ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Oğuzhan Y. ve Yasin T., zaman zaman ters şeride girerek hem kendi hem de diğer sürücülerin canını tehlikeye attı.
ÇOK SAYIDA EKİP TAKİP ETTİ
2 şüphelinin otomobili, yaklaşık 5 kilometrelik kovalamacanın ardından Çaybaşı Mahallesi 1345 sokak üzerinde motosikletli Yunus timleri tarafından önleri kesilerek durduruldu. Araçtan indirilen iki şüpheli elleri kelepçelenerek kaldırıma oturtuldu. Bir süre sonra polis ekipleri, şüphelilerin üzerinde ve araçlarında arama yaparken suç unsuru taşıyan herhangi bir materyale rastlamadı.
‘İZİN GÜNÜMDE BEN EVDEN ÇIKMIYORUM’
Gazetecilerin “Neden polisten kaçtınız?ö sorusuna sürücü Oğuzhan Y., “Panik yaptığımız için kaçtık” dedi. Bunun üzerine polis memuru “Yasaklarda niye dışarıya çıkıyorsunuz?” diye sorunca Oğuzhan Y. “İlaç almaya çıktıkö savunması yaptı. Polis memuru da “İzinli günümde ben bile evden çıkmıyorum” karşılığını verdi.
Kovalamaca esnasında otomobilden dışarıya atıldığı iddia edilen bir poşeti de arayan polis ekipleri, caddede yapılan tüm aramalara rağmen bulamadı. Alkol alkol testinde alkol almadıkları belirlenen şüphelilerden sürücü Oğuzhan Y.’ye ‘Kırmızı ışıkta durmamak’, ‘Ters yönde araç kullanmak’, ‘Dur ihtarına uymamak’, ‘Maske takmamak ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten’, arkadaşı Yasin T.’ye ise ‘Maske takmamak ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten’ dolayı toplam 11 bin TL para cezası uygulandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şahıslar detay
-Polis ekipleri detay
-Şahısların üst araması detay
-Otomobil içerisinin aranması detay
-Polis ile sürücü Oğuzhan Y.’nin diyalogları detay
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)
11.05.2021 – Haber Kodu : 210511013
======================================================

16) CAMİ HOPARLÖRÜNDEN OKUNAN KASİDEYE SORUŞTURMA

MANİSA’nın Yunusemre ilçesi Mesir Camii hoparlöründen okunan kasidede geçen ‘Oruç tutmayanın başın ağrısı’ cümlesi sosyal medyada tepkilere neden olurken, Manisa Valiliği okunan kasideye ilişkin soruşturma başlattı.
Manisa’nın Yunusemre ilçesi Laleli Mahallesi Mesir Camisi’nde hoparlörden dün gece yatsı namazı sonrası okunan ramazan duası sırasında cami imam hatibi Metin Koçyiğit, tarafından okunan kasidede geçen ‘Oruç tutmayanın başın ağrısı’ cümlesi tepkilere neden oldu. Sosyal medyada ‘Oruç tutmayanın başı ağrısın’ beddua olarak yorumlanan kaside sonrası harekete geçen Manisa Valiliği, soruşturma başlattı. Cami imamı Metin Koçyiğit ve okuduğu kaside hakkında inceleme sürüyor.
Kasidenin sözleri şöyle;
“On bir ayda gelirsin. Müminlerin bayramısın. Münafıkların zindanısın. Merhaba ey şehri gufran merhaba. Bu ayda cennet kapıları açılır. Camilere rahmet saçılır. Teravih kılanlara holle biçilir. Merhaba ey şehri ramazan, merhaba. Cehennem altın meyil daresi. Elimi yüzümü yüsem çıkmaz karesi. Oruç tutmayanın başın ağrısı, merhaba ey şehri ramazan merhaba.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Cami hoparlöründen kaside okunması 

Haber-Kamera MANİSA, (DHA)
10.05.2021 – Haber Kodu : 210510166
======================================================

17) İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI İNCE, İZMİR’DE YAPILAN JANDARMA DENETİMLERİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

İÇİŞLERİ Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, dün İzmir’de koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan ‘tam kapanma’ sürecindeki denetimler hakkında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay’dan telefonla bilgi aldı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması denetimleri İzmir’de jandarma ekipleri tarafından aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda, Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay ve Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Kip, Akalan Gişeleri’ndeki çalışmaları denetledi. Ekipler, durdurulan araçlardaki sürücülerin seyahat izin belgesini kontrol edip, HES kodunu sorguladı. Denetimlerde Tuğgeneral Atabay, araç sürücüleriyle sohbet etti ve kısıtlamadan muaf vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı.
Öte yandan, denetimlerin sürdüğü sırada İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay’ı arayarak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ekiplerin denetiminden detay
-Tuğgeneral Atabay’ın, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ile telefonla konuşmasından detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Emircan DURAK/ KEMALPAŞA (İzmir),(DHA)
11.05.2021 – Haber Kodu : 210511019
======================================================

18) ŞANLIURFA VALİLİĞİ, AKÇAKALE BELEDİYESİ’NE SORUŞTURMA AÇTI

ŞANLIURFA Valiliği bünyesindeki İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından Akçakale Belediyesi’ne resmi yazı gönderilerek, son 2 yılda belediyede yapılan ihalelerle ilgili evraklar talep edildi. Yazıda ayrıca AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın öz yeğeni olduğu ileri sürülen M.Y.’yi belediyede işe aldığı, bu kişinin de Suriye sınırına gidip tüfekle ateş açmasının görüntülerinin ortaya çıkması üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Şanlıurfa Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü 22 Nisan tarihinde Akçakale Belediyesi’ne Vali Yardımcısı Şahin Aslan imzalı düzenlenen resmi belgeyle, soruşturma başlattı ve bazı ihaleler ile ilgili evrakları istedi. Resmi belgede ayrıca Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın, öz yeğeni M.Y.’nin belediyeye ait zırhlı araçla Suriye sınırına gidip, kalaşnikof tüfekle ateş açtığı görüntüler hakkında soruşturma başlattığı kaydedildi.
Şanlıurfa Valiliği tarafından belediyeye gönderilen yazıda söz konusu olay hakkında bilgi istendi.
Valiliğin yazısında Yeğen M.Y.’nin görüntüleri hakkında şu ifadeler kullanıldı;
Belediyenizde öz yeğeniniz olarak çalışan herhangi bir personeliniz var mı, var ise adı geçen personelin belediyenin hangi zırhlı aracı ile Suriye sınırında uzun namlulu silah ile atış yaparken çekmiş olan herhangi bir videosunun olup olmadığı, var ise buna ilişkin videonun gönderilmesi, adı geçenin bu eylemi sonucunda belediyenizce üç ay süre ile açığa alındığına ilişkin onayı ve göreve yeniden başlatıldığına ilişkin onaylarının tasdikli birer suretlerinin herhangi bir tekide mahal bırakılmadan ‘ivedi olarak’ muhakkikliğime gönderilmesi hususunda Bilgi ve gereğini rica ederim.
Öte yandan, Akçakale Belediyesi ile ilgili paylaşımlarda bulunan CHP Milletvekili Mahmut Tanal söz konusu tüfekle ateş açılması ve ihale yolsuzluklarını sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle tehdit edildiğini iddia etti.

Görüntü Dökümü
———————–
– Tüfekle ateş açan M.Y.,
– Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile gezen yeğeni M.Y., fotoğrafı
– Genel ve detay görüntüler

HaberAli LEYLAK-Kamera -ŞANLIURFA – DHA
10.05.2021 – Haber Kodu : 210510162
======================================================

19) EĞLENCE MEKANI VE KIRAATHANEDE YAKALANANLARA 174 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde kapalı olması gereken, ancak müşteri alan bir eğlence mekanı ile bir kıraathaneye polisin düzenlediği baskınlarda müzik eşliğinde eğlenen ve kumar oynayan 44 kişiye 174 bin 720 lira para cezası uygulandı.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, tam kapanmada, ilçedeki bir müzikli eğlence merkezi ile kıraathanede müşteri bulunduğu ihbarı aldı. İki işyerine de eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, eğlence mekanında bulunanların müzik eşliğinde alkol alan, diğer kıraathanede de kumar oynayanları yakaladı.
Her iki işyerinde yakalanan 44 kişiye toplam 174 bin 720 lira para cezası uygulandı. Her iki işyeri hakkında da işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Alkollü mekana polis baskını
-Mekanda eğlenenler
-Kahveden detaylar
-Kahvede oyun oynayanlar
-Detaylar

Haber Mehmet YİRUN – ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)
10.05.2021 – Haber Kodu : 210510176
======================================================

20) CAMİNİN KLİMA ÜNİTESİNİ ÇALAN ŞÜPHELİLER, MÜEZZİNLERİN DİKKATİ SAYESİNDE YAKALANDI

Adana’da caminin klima ünitesini çalıp, seyyar tabla ile kaçan hırsızlık şüphelisi 3 kişi, müezzinlerin durumu fark edip, polise bildirmesi sayesinde yakalandı. Şüpheliler gözaltına alınırken, klima ünitesi ise camiye teslim edildi.
Olay, saat 06.00 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi’ndeki Fet Ahmet Gülşen Camii’nde meydana geldi. Camide kalan müezzinler, ses duyup, dışarıya çıktıklarında, klima ünitesinin yerinde olmadığını ve 3 kişinin seyyar tabla ile kaçtığını gördü. Müezzinlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Şüphelilerin kaçmış olabileceği güzergahları tarayan ekipler, eşkale uyan 3 kişiyi seyyar tabla ve üzerindeki klima ünitesiyle olay yerinin yaklaşık 500 metre uzağında yakaladı. Seyyar tabla üzerindeki klima ünitesinin camiye ait olduğu tespit eden polisler, 3 şüpheliyi gözaltına alarak emniyete götürdü. Klima ünitesini çalmadıklarını öne süren şüpheliler, sökülmüş halde yola bırakıldığını iddia ettiler. 
Klima ünitesi camiye teslim edilirken olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Caminin dış görüntüsü
– Caminin önündeki polis aracı
– Yakalanan hırsızlık şüphelileri ve seyyar tabla üzerindeki klima ünitesi
– Camii, şüpheliler ve klima ünitesi ve polisin aynı karede görüntüsü
– Şüphelilerden birinin klimayı çalmadıklarını söylemesi
– Şüphelilerin polis aracına bindirilmesi

Haber – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)

======================================================

21) 27 SİVİL TOPLUM KURULUŞU, ABD KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE İSRAİL’İN SALDIRILARINI PROTESTO ETTİ

ADANA’da 27 sivil toplum kuruluşu, İsrail’in Kudüs’te Mescid-i Aksa’daki silahsız sivillere saldırması ve Gazze’yi havadan vurmasını ABD Konsolosluğu önünde yaptıkları basın açıklaması ve araç konvoyuyla protesto etti. 
İsrail’in Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da ibadet eden silahsız sivillere gerçekleştirdiği saldırının ardından dün Gazze’yi savaş uçaklarıyla vurmasını protesto etmek isteyen Adana’daki 27 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yaklaşık 2 bin kişi, ABD Konsolosluğu önünde toplandı. Polis, eylemcilerin bulunduğu alanda yoğun güvenlik önlemli alırken, kalabalık sürekli olarak İsrail ve ABD karşıtı sloganlar attı. Kuran-ı Kerim tilavetinin Filistin’in Gazze şeridinden gelen bir kişi tarafın okunmasının ardından sivil toplum temsilcileri tek tek mikrofonu ellerine alarak İsrail’in saldırılarını lanetledi. Konuşmaların ardından alanı dolduran binlerce kişi, yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile Filistin’e destek için kentte tur attı. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Kalabalıktan görüntü
– Kalabalığın tekbir getirmesi
– Kalabalığın slogan atması
– STK temsilcilerinin konuşması
– Ellerinde döviz tutanlar
– Araç konvoyundan görüntü

Haber – Kamera Gökhan KESKİNCİ ADANA, (DHA)
10.05.2021 – Haber Kodu : 210510179
======================================================

22) ADIYAMAN’DA FİLİSTİN’E DESTEK İÇİN KONVOY DÜZENLENDİ

ADIYAMAN’da, işgal altındaki Doğu Kudüs’te İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları nedeniyle İnsanı Yardım Vakfı tarafından düzenlenen basın açıklamasının ardından, destek konvoyu düzenlendi.
Atatürk Bulvarı’nda toplanan İnsanı Yardım Vakfı üyeleri, son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle İsrail aleyhine sloganlar attı. Bayrak ve dövizlerle sık sık protesto seslerinin yükseldiği alanda bulunan kalabalığa seslenen İnsanı Yardım Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Halit Tekbaş, Kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa uluslararası camide de devlet vasfı taşıyan ama gerçekte son derece organize bir terör devleti gibi davranan İsrail’in türlü entrikalarla mübarek şehir Kudüs’ü Yahudileşme politikaları devam etmemektedir. İsrail’de cuma günü başlayan ve halen devam eden saldırılarında yüzlerce Filistinli ve bu olayları görüntülemeye çalışan onlarca basın mensubu yaralandı. Uluslararası kamuoyu sivil toplum kuruşları, siyasal kurumlar, siyonistler bu şımarık işgalciler ve kural tanımaz tavrına karşı bir an önce bir araya gelmeli ve elini taşın altına koymalıdır. Bu kurumlar İsrail’in tavrına karşı sessizliğini koruduğu müddetçe bu saldırılar devam edecek Filistin’de barıştan uzlaşıdan söz etmek mümkün değildir. Dil, din, ırk gözetmeksizin herkesin özgürce yaşadığı bir Kudüs’ten bahsetmek istiyorsak geçmişin tecrübeleri ve bugün yaşananları göz önünde bulundurmak tüm dünyanın vazifesidir” dedi
Basın açıklamasının ardından 300 araçlık konvoy, kornolar ve bayraklar eşliğinde şehir merkezinde ilerledi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Araçlardan görüntü
-Filistin ve Türk Bayrakları
– Başkanı Mehmet Halit Tekbaş açıklaması
-Araçların hareket etmesi
-Konvoydan görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA
10.05.2021 – Haber Kodu : 210510164
======================================================

23) KONYA’DA, FİLİSTİN’E DESTEK MİTİNGİ

KONYA’da, koronavirüs kısıtlamaları devam ederken, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, Mevlana Meydanı’nda ‘Filistin’e destek mitingi’ düzenlendi. Mevlana Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi protestolarını ve basın açıklamalarını yaptıktan sonra sessizce dağıldı. Konya Valiliği ise ‘Filistin’e destek mitingi’ için izin verilmediğini açıkladı. 
İsrail polisinin, Mescid-i Aksa’ya girerek, Kıble Mescidi’nin içinde namaz kılan cemaate ses bombaları ile saldırmasının ardından kentteki Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri ellerinde Filistin bayraklarıyla Mevlana Meydanı’nda bir araya geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanma nedeniyle devam eden sokağa çıkma kısıtlamasında bir araya gelen yüzlerce kişi, yaşanan saldırıları kınayıp İsrail’e tepki gösterdi. 
Platform üyeleri adına konuşan Muhsin Görgülügil, şunları söyledi:
“Bizler bugün, burada faşist İsrail devleti eliyle Kudüs’te insanlığa karşı yürütülen suçların son halkası olan Mescid-i Aksa’yı işgal ve zabtetme girişimine karşı duruşumuzu göstermek, tavrımızı ortaya koymak üzere toplandık. Açıklamamıza geçmeden ifade etmek istediğim ilk husus; pandemi şartlarında, konulmuş olan kurallara riayet ederek bu açıklamamızı yaptığımız hususudur. Sorumluluk duygusuyla ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla bu programı organize ettik. Normal şartlar altında bu meydanı ve bunun gibi birkaç meydanı doldurabilecek kapasitesi var Konya’mızın, elhamdülillah. İstemiş olsaydık onu da yapardık. Ama maksadımız o değil. Zulme karşı burada olduğumuzu, karşı çıktığımızı göstermek üzere sizlere sesleniyoruz.”
Görgülügil, her gün Filistin’de, Kudüs’te yenileri eklenen zulüm, baskı ve şiddetin son bulmasını istedi. Meydanda toplanan kalabalık ise açıklamanın ardından sessizce dağıldı. 
Konya Valiliği ise miting öncesi, ‘Filistin’e destek mitingine’ izin verilmediği yönünde duyuruda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, “Konya’da Filistin’e destek mitingi için valilik izin bilgileri doğru değildir. Kitlesel toplantıların yapılması vatandaşımızın sağlığı açısından ciddi risk oluşturup kısıtlamaya tabidir. Hemşerilerimizin bulaş riskini artıracak toplanmalardan uzak durulması bu konuda hassas davranması salgın önlemleri konusunda son derece önemlidir” denildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Mitingden genel ve detay

Haber- Kamera Salih BÜYÜKSAMANCI KONYA DHA
10.05.2021 – Haber Kodu : 210510168
======================================================

24) MANDALARIN DEREYLE BULUŞMASI GÖRSEL ŞÖLEN SUNUYOR

BALIKESİR’in mandacılıkla geçimini sağlayan kırsal Balıklı Mahallesi’nde mandaların dereden geçişi görsel şölen sunuyor. Belgeselleri andıran geçişin ardından ise bölünen yollara ayrılan mandalar, damlarına gidiyor.
Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Balıklı ve Yakupköy mahalleleri manda üretimiyle ön plana çıkıyor. Mandalar, ineğe göre daha yağlı bir sütü olması nedeniyle genel olarak kaymak üretiminde kullanılıyor. Balıkesir genelinde 5 bine yakın manda bulunurken, toplam manda sayısının yarısı ise Balıklı ve Yakupköy mahallelerinde bulunuyor. Manda sütünün kilosu perakende olarak 10- 12 liradan satışa sunuluyor. Genel olarak tatlılarda kullanılan kaymağının kilosu ise 100 ila 120 liradan satılıyor.
Kırsal Balıklı Mahallesi’nde sürü halinde meraya çıkan mandalar ise görsel şölen oluşturuyor. Özellikle kırsal Balıklı Mahallesi deresinden geçerken belgeselleri aratmayan görsel bir şölen sunan mandalar, çobanlara ise en zor zamanı sıcak havalarda yaşatıyor. Mandaların yazın dereden çıkmak istemediğini söyleyen Orhan Kahraman, “Yazın dereden zor çıkarıyoruz. Yayılıp kalıyorlar” dedi.
30 yıldan buyana manda baktığını belirten Fahri Demir ise “Mandalar sabah saatlerinde çıkıyor ve akşam üstü saat 18.00 civarında damlarına dönüyorlar. Meradan sürü halinde gelen mandalar dereyi geçer geçmez ise kendi yollarına ilerleyerek damarına giriyorlar. Biz mahallemizde artık bu görüntülere alışsak da, dışarıdan gelenler için büyük bir görsel şölen oluyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Mandaların meradan dönüşü
-Mandaların dereden geçişi
-Orhan Kahraman röp
-Fahri Demir röp

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/BALIKESİR, (DHA)
10.05.2021 – Haber Kodu : 210510170
======================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!