Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)MANİSA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

SURİYE’nin İdlib kentinde teröristlerin roketli saldırısında şehit olan Piyade Teğmen Osman Alp’in (30) naaşı havayoluyla Akhisar Askeri Havalimanı’na getirildi. Buradaki karşılama törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Manisa milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Özkan, Uğur Aydemir, Tamer Akkal, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Manisa milletvekilleri Bekir Başevirgen, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay katıldı. Şehidin naaşı daha sonra karayoluyla Akhisar ilçesinin kırsal Muştullar Mahallesi’ndeki baba evinin önüne getirilip, helallik alındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu baba evinin önüne geldiğinde çiftçilik yapan baba Talip Alp (55), anne Gülten Alp (53) ve eşi Simge Alp (30) gözyaşlarını tutamadı. Gülten Alp’in oğlunun tabutuna sarılıp, ‘Osman’ım’ diyerek gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı. Şehidin 3 yaşındaki kızı Seranay Alp, olup, bitenden habersiz, elindeki Türk bayrağı ile babasının naaşını karşıladı. Daha sonra ailesinin iki çocuğundan biri olan Şehit Teğmen Alp’in cenazesi Muştullar Mahallesi Harman Yeri’ne götürüldü. Burada cenaze namazı kılındı. Yüzlerce kişinin katılım sağladığı törenin ardından Şehit Teğmen Alp’in naaşı, Muştullar Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
—————————–
-Şehidin ailesinin evinin önünden görüntü
-Şehidin ailesinden helallik alınmasından görüntü
-Cenaze töreninden görüntü

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN /MANİSA,(DHA)

============================================

2)ERMENEK’TE AHŞAP EVDE ÇIKAN YANGIN, 3 EVE DAHA SIÇRADI

Reklam Alanı

KARAMAN’ın Ermenek ilçesinde, ahşap evde başlayan yangın, bitişikteki 3 eve daha sıçradı. Evlerde yaşayan aileler komşuları tarafından tahliye edilirken, alevlerin sardığı evlerden 2’si kullanılamaz hale geldi.
Yangın, dün gece saat 23.30 sıralarında Ermenek ilçesi Değirmenlik Mahallesi’nde Mustafa Yüksel’e ait evde henüz bilinmeyen nedenle çıktı. Yangın, kısa sürede ahşap evi sardı. Alevler bitişikte bulunan 3 eve daha sıçradı. Komşular, evlerde yaşayan Mustafa Yüksel ve Durmuş Sözen’i uyandırıp, dışarı çıkarttı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ahşap ve kerpiç evlerden yükselen alevlere müdahale eden ekipler, zaman zaman güçlük çekti. Çevrede oturanlar da itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına destek verdi. Bir evde başlayıp 3 eve sıçrayan yangında ölen ya da yaralanan olmazken, 2 ev kullanılamaz hale geldi. 2 evde de yaşayan olmadığı öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürdürürken, polis yangının çıkış nedenini araştırıyor.

Görüntü Dökümü
—————————–
-Yangın anının görüntüleri
-Alevlerin evleri sardığı anlar
-İtfaiye ve vatandaşların yangını söndürme çabaladrı
-Detaylar

Haber-Kamera: Ali Rıza ETCİ /ERMENEK(Karaman),(DHA)

============================================

3)BİNGÖL’DE YOLCU MİNİBÜSÜ ŞARAMPOLE DEVRİLDİ: 16 YARALI
 
BİNGÖL’de sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu minibüsünün şarampole devrildiği kazada 2’si ağır 16 kişi yaralandı. 
Kaza, dün akşam saatlerinde Aşağıköy köyü mevkisinde meydana geldi. Bingöl merkezden Yelesen köyüne yolcu taşıyan Abdurrahman Bulgak yönetimindeki 12 KM 0249 plakalı minibüs, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada, minibüste bulunan 16 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sağlık, jandarma ve kurtarma ekibi sevk edildi.
Ekipler ve köy sakinlerinin yardımıyla minibüsten çıkarılan yaralılara sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalede bulunuldu, ardından Bingöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil Servis’te tedaviye alınan 16 yaralıdan 2’sinin sağlık durumun ağır olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
—————————–
Olay yerinden görüntü
Kaza yapan minibüs
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Aziz ÖNAL /BİNGÖL,(DHA)

============================================

4)ELAZIĞ’DA OTOMOBİL HASTANE BAHÇESİNİN DUVARINA ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

ELAZIĞ’da Fırat Üniversitesi Hastanesi’nin bahçe duvarına çarpan otomobildeki 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Necmettin Erbakan Bulvarı’nda meydana geldi. Hasan Hüseyin Kaçmaz yönetimindeki 23 AL 145 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu Fırat Üniversitesi’nin bahçe duvarına çarptı. Kazada, otomobildeki Firdevs Kaçmaz yaşamını yitirirken, sürücü ile ve araçtaki bir kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık görevlilerince olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne götürülürken, kazada yaşamını yitiren Firdevs Kaçmaz’ın cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
—————————–
Olay yeri
Kaza yapan araçtan detay
Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ /ELAZIĞ,(DHA)

============================================

5)DENİZLİ’DE ORMAN YANGINI 

DENİZLİ’nin Çardak ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına almak için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Şuana kadar yaklaşık 5 hektarlık alanın zarar gördüğü yangına ilişkin 2 kişi de gözaltına alındı. 
Çardak ilçesinde Hayriye ve Beylerli mahalleleri arasında bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Dumanları görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle sarp arazideki yangın büyüdü. Bölgeye Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar Orman Bölge müdürlüklerine bağlı 25 arazöz, 80 orman işçisi, 3 dozer, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 8 itfaiye aracı ile 15 personel gönderildi. Yangın söndürme çalışmalarına 3 helikopter de havadan destek veriyor. Jandarma, şuana kadar 5 hektar alanın zarar gördüğü yangına ilişkin 2 kişiyi de gözaltına aldı. Bölgede, karadan ve havadan söndürme çalışmaları sürüyor. 

Görüntü Dökümü
—————————–
-Ormandan görüntü
-Dumanlardan görüntüler

Haber-Kamera:Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)

============================================

6)AFYONKARAHİSAR’DA 2 ÖLÜMLÜ SİLAHLI KAVGAYA KARIŞAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

AFYONKARAHİSAR’da, Basri Türköz (43) öncrki gün husumetli olduğu Ural Kandemir’i, (30) çıkan tartışmada tabancayla vurarak öldürdü. Olayı görüp gelen Ural Kandemir’in babası Mustafa Kandemir (56) ise sopayla darbettiği Basri Türköz’ü elinden aldığı tabancayla öldürdü. Olayla ilgili gözaltında bulunan Mustafa Kandemir, diğer oğlu Abdullah Kandemir ile olaya karışan Ercan Türköz tutuklandı. 
Olay, önceki gün saat 07.30 sıralarında merkeze bağlı Bostanlı köyünde meydana geldi. Uzun süredir arazi anlaşmazlığı ve hayvan otlatma nedeniyle husumet olan Basri Türköz ile Ural Kandemir arazide karşılaşınca aralarında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşürken Basri Türköz yanındaki tabancayla Ural Kandemir’e 2 el ateş etti. Olay yerinin yakınında oturan Ural Kandemir’in babası Mustafa Kandemir de silah sesini duyup, dışarı çıktı. Elindeki sopayla geldiği olay yerinde oğlunu kanlar içinde gören Mustafa Kandemir darbettiği Basri Türköz’ün elindeki tabancayı alıp, ateş etti.
Olayın ardından çevredekilerin haber vermesiyle bölgeye sağlık ekibi sevk edildi. Gelen ekipler kasığından vurulan Basri Türköz’ün olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. İlk müdahalesi yapılan, göğsünden vurulan Ural Kandemir ile elinden yaralanan Mustafa Kandemir ise Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Ural Kandemir de hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

3’Ü TUTUKLANDI
Jandarma, hastanedeki tedavisinin ardından Mustafa Kandemir ve olaya karıştığı değerlendirilen diğer oğlu Abdullah Kandemir ve Ercan Türköz ile A.K.’yi önceki gün gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan Mustafa Kandemir, Abdullah Kandemir, Ercan Türköz ve A.K. dün adliyeye sevk edildi. A.K., adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli ise tutuklandı.

YAKINLARINA SARILIP AĞLADI
A.K.’nin olay yerine sonradan geldiği ve Ural Kandemir’i hastaneye götürdüğü öğrenildi. Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan A.K., adliye çıkışında yakınlarına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. 
Öte yandan, olayda yaşamını yitiren Basri Türköz ile Ural Kandemir ise dün aynı köyde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
—————————–
-Serbest kalınca akrabalarına sarılıp ağlayan A.K. detay
-Adliye detay
-Adliyeden çıkan 3 kişi detay
-Araçlar hareket detay

Haber-Kamera: Ali Fuat GÜÇLÜER /AFYOKARAHİSAR, (DHA)

============================================
7)ESKİ EŞİNİ, ‘BORÇ PARA’ VERMEDİĞİ GEREKÇESİYLE BEYZBOL SOPASIYLA DARBETTİ

KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde G.Ş., eski eşi Efsun Habipoğlu’nu (29), istediği borç parayı vermemesi üzerine beyzbol sopasıyla sokak ortasında darbetti. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, gözaltına alınan G.Ş. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olay, 3 Mayıs günü Başiskele ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, cep telefonu satışı yapan G.H., eski eşinden 2 bin TL borç para istedi. Tekstil firması bulunan Efsun Habipoğlu ise parayı vermek istemedi. Bunun üzerine G.H., Efsun Habipoğlu’na sokak ortasında beyzbol sopasıyla saldırıp, darbetti. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Efsun Habipoğlu, karakola giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan G.H. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘UYUŞTURUCU ALACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN PARAYI VERMEK İSTEMEDİM’
Boşandığı eşinin kendisini sık sık darbettiğini söyleyen Efsun Habipoğlu, “3,5 yıl evli kaldım. Yaklaşık 1 yıldır da ayrıyız. Kendisi beni darbediyordu. Uyuşturucu kullanıyordu ve etkisiyle dengesi bozuldu ve ruh hastası olduğunu söyleyebilirim. Bu yüzden çok sebepsiz konulardan beni darbediyordu. En son darp olayında ise benden 2 bin liraya yakın borç para istedi. Uyuşturucu alacağını düşündüğüm için parayı vermek istemedim. Veremeyeceğimi söyleyince beni tehdit etmeye başladı. ‘Seni öldüreceğim, senin bacaklarını kıracağım, seni nereye gidersen bulacağım. Yaşatmayacağım’ gibi şeyler söylemeye başladı” dedi.

‘ARACIYLA SIKIŞTIRINCA BARİYERLERE ÇARPTIM’
Olay günü bankaya gittiğini söyleyen Efsun Habipoğlu, “Kızım ablamdaydı. Daha sonra evin önüne geldiğimde kendisini gördüm, devam ettim. Peşimden gelip Gölcük İzmit yolu ayrımında aracımı sıkıştırması sonucu bariyerlere çarptım. Arabanın kapısı kilitli olduğu için ulaşamadı bana. Sonra gülerek uzaklaştı. Kızımı ablamdan almış. Polise gidip şikayetçi oldum. Beni tehdit edip, bariyerlere çarpmama sebep olması nedeniyle şikayette bulundum” diye konuştu.

‘EVİN ÖNÜNDE PUSU KURMUŞ’ 
Ablasına giderken boşandığı eşinin pusu kurduğunu belirten Efsun Habipoğlu, şöyle konuştu:
“Ablama iftara giderken pusu kurmuş. Aramızda 5- 10 metre var ya da yoktu. Elinde kocaman beyzbol sopasıyla bana koşarak geldi. Yapmayacağını düşündüm. Var gücüyle 10- 15 kere vurdu ve nefes alamadım acıdan, ölüyorum zannettim. Aklıma bir tek gelen kızım oldu. Elindeki sopayı fırlatıp kendi gücünü kullanarak telefonu, arabam ve evin anahtarını gasbedip, gitti. Ambulansla hastaneye gittim. Müdahale edildikten sonra polise tekrardan şikayetçi oldum. Kamera görüntüleri de var. Ertesi gün mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakmışlar. Benim en çok canımı yakan bu oldu. Benim ölmem mi gerekiyordu onun ceza alması için. İki gün önce tehdit mesajı attı bana, ‘Gebereceksin’ diye ve can korkum var. Bu yüzden gerekenin yapılmasını istiyorum. Tutuklanmasını istiyorum. Dışarıya tek başıma çıkamıyorum.”

Görüntü Dökümü
—————————–
-Darp edilen kadınla röp
-Darp anının güvenlik kamera kayıtları

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Dinçer AKBİR /BAŞİSKELE(Kocaeli)(DHA)
==================================

8)ÇANAKKALE’DE KUVVETLİ RÜZGAR DENİZ SALYASINI DAĞITTI

ÇANAKKALE Boğazı’nda balıkçıların kabusu haline gelen halk arasında ‘deniz salyası’ olarak bilinen müsilaj, kuvvetli rüzgar nedeniyle dağıldı.
Marmara Denizi’nin yanı sıra Çanakkale Boğazı’nda yaklaşık 3 aydır etkili olan deniz salyası deniz üzerindeki endişelendiren görüntüsünün yanı sıra, avcılığı ve deniz canlılarını da olumsuz etkiledi. Beyaz, köpüksü ve yapışkan özelliği olan deniz salyası, havaların durgun geçtiği nisan ayı boyunca Çanakkale Boğazı’nda yoğun şekilde görüldü. Deniz üzerinde oluşan görüntü vatandaşları endişelendirdi. Balıkçı teknelerinin motor aksamına zarar veren deniz salyası, balıkçıları bıraktığı ağların gözlerini tıkayıp, misinalara yapışarak avlanmayı olumsuz etkiledi. Su yüzeyinde olduğu kadar dibe de çöken deniz salyası, balıkların üreme ve beslenme alanlarını da kaplayarak, deniz canlıları üzerinde olumsuzluğa neden oldu. Deniz salyası, son 3 gündür kuvvetli olan poyrazla birlikte dağıldı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, müsilaj üzerinde rüzgar hareketlerinin etkisinin görüldüğünü, bunun bekledikleri bir sonuç olduğunu söyledi. Prof. Dr. Büyükateş, “Müsilaj oluşumunun denizel ortamda bulunma süresinin meteorolojik koşullardan ve akıntı hızından etkilendiğini daha önce de belirtmiştim. Özellikle 3 gündür devam eden şiddetli rüzgarın etkisiyle su yüzeyindeki karışım ve dalga hareketlerine bağlı olarak müsilaj oluşumunun dağıldığını görüyoruz. Rüzgar etkisiyle oluşan primer kuvvetlere bağlı yüzeysel akıntılar da müsilaj oluşumunun belirli bölgelerde birikmesinden ziyade dağılmasını sağlıyor. Meteorolojik şartların bu şekilde devam etmesi bu oluşumunun sonlanmasına yardımcı olacaktır” dedi.

Görüntü Dökümü
—————————–
Çanakkale Yat Limanı’ndan görüntü.
Çanakkale Boğazı’ndan görüntü.
Prof. Dr. Yeşim Büyükateş’in açıklaması.

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Nedim BAYHAN /ÇANAKKALE,(DHA)
=====================================

9)TÜRKİYE’NİN 6’NCI BEŞİZLERİ İZMİT’TE DÜNYAYA GELDİ 

TÜRKİYE’nin 6’ncı beşiz bebekleri İzmit’te özel bir hastanede dünyaya geldi. Sümeyye Tosun, 5 yıldır çocuk özlemi çektiklerini 3’ü erkek 2’si kız bebeklerinin doğduğunu söyledi. 
İzmit’te, Hakkı ve Sümeyya Tosun çiftinin 3’ü erkek, 2’si kız beşiz bebekleri dünyaya geldi. Türkiye’de 6’ncı beşiz doğum böylelikle İzmit’te özel bir hastanede gerçekleşmiş oldu. İstanbul Tuzla’da bulunan bir tersanede çalışan Hakkı Tosun (25) ve bir muhasebe bürosunda çalışan Sümeyye Tosun (23) beşiz bebeklerinin dünyaya gelmesinin mutluluğunu yaşadı.  
Türkiye’nin 6’ncı beşiz bebeklerinin annesi Sümeyye Tosun, “5 yıldır çocuk özlemi duyuyorduk. 2 tane kaybımız oldu. Allah daha sonra beş bebek verdi. 3 erkek 2 kız dünyaya getirdik. Hüseyin, Ali, Azat, Azra ve Şura isimlerini verdik. Hamilelik süreci sıkıntısız güzel geçti. Sonlara yakın zorladı. Sorunsuz bir şekilde bebeklerim dünyaya geldi. Şu anda ben iyiyim. İsimler arasında eşimin babasının ve dedemin isimleri bulunuyor. Bebekleri sağ salim alırsak bir sıkıntı yok.  Tüp bebek düşünenler geç kalmasınlar ve bir an önce başlamalarını tavsiye ediyorum.” dedi. 
Bir tek bez ve mama konusunda sıkıntıları olabileceğini belirten Hakkı Tosun, “Şu anda bebeklerin heyecanını yeni yeni tatmaya başlayacağız. Hayırlısı diyorum. Hocalarımızdan Allah razı olsun. Şu anda bir sıkıntımız yok, bir tek bez ve mama konusunda olabilir” diye konuştu. 

‘BEBEKLER YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE TAKİP EDİLECEK’ 
Bebeklerin ve hastanın durumunun iyi olduğunu söyleyen Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Erkan Türköz, “Hastanemizde bugün beşiz bir gebelik doğum yaptırdık. Hastamız gebelik takibi boyunca haftada bir bize kontrole geldi. Erken doğum yapmaması için kendisine birtakım tedaviler yaptık. Gebelik normal bir şekilde seyretti. 28’inci haftaya kadar beşiz gebelik olarak getirebildik. Bu 28 hafta beşiz gebelikler için iyi bir hafta. Ortalama bin gram civarında beş bebek sağlıklı olarak bu sabah sezaryen ile doğum gerçekleşti. Doğum sonrası da annenin durumu iyi ameliyatı iyi geçti. Bundan sonra bebeklerin bakımı ve büyümesi için yenidoğan yoğun bakımında takip edilecek” dedi. 

‘BEBEKLERİ 2-3 AY SONRA TABURCU EDECEĞİZ’ 
Bebeklerin genel durumlarının iyi olduğunu belirten Yenidoğan Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Özge Serçe Pehlevan, şu açıklamada bulundu: 
“Bebeklerimiz 920 gramla bin 50 gram arasında doğdular. Erken doğan bebeklerin ilk bir hafta yoğun takipleri gerekiyor. Bu haftayı atlatmak öncelikli hedefimiz. Şuan için genel durumları iyi. 2 bebek entübe olarak üst düzeyde solunum cihazı desteğiyle diğer üçünü de orta düzeyde solunum cihazı desteğiyle burundan takip ediyoruz. Her şey yolunda giderse 2-3 ay sonra taburcu edeceğiz.”

Görüntü Dökümü
—————————–
-Bebeklerin görüntüsü 
-Anne ve baba röp 
-Doktorlarla röp 

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Dinçer AKBİR /İZMİT(Kocaeli),(DHA)
==================================

10)İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE ‘KUDÜS’ PROTESTOSU

ANKARA’da bir grup vatandaş, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Gazze’ye yönelik saldırılarını, İsrail Büyükelçiliği önünde protesto ederek, siyah çelenk bıraktı.
İsrail güvenlik güçlerinin Filistinlilere yönelik müdahalelerine tepkiler sürüyor. Başkent’te bir grup vatandaş, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan tam zamanlı sokak kısıtlamasına rağmen, İsrail’in şiddetini protesto etmek için Çankaya ilçesindeki İsrail Büyükelçiliği konutu önünde toplandı. Ellerindeki pankartlarla konuta yürüyen vatandaşlar, “Filistin’e selam, direnişe devam” diye slogan attı. Grup daha sonra, konut önüne siyah çelenk bıraktı.

‘ABLUKA BİR AN ÖNCE KALDIRILMALIDIR’
Protestocular arasında yer alan HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arsan, basın açıklaması yaptı. Arslan, işkence ve baskılarla evlerinden ayrılan Filistinlerin geri dönmesini ve İsrail’in işgal ettiği topraklardan derhal geri çekilmesini talep ettiklerini belirtti. İsrail’in Ramazan ayında masumları hedef alan saldırılarını kabul etmediklerini belirten Arslan, “Terör devleti İsrail, Filistinli kardeşlerimizi hedef alan şiddete bir an önce son vermelidir. Gazze’de süren abluka bir an önce kaldırılmalıdır. Yurtlarını terk etmek zorunda kalan Filistinli kardeşlerimiz, ülkelerine özgürce geri dönmelidir. Başta ABD olmak üzere büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıyan ülkeler, bu vahim yanlıştan bir an önce dönmeli ve Kudüs’ü bir an önce boşaltmalıdır” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
—————————–
-Kortejden görüntü
-Çelenk bırakılması
-Basın açıklaması
-Genel ve detay

Haber- Kamera: Caner ÜNVER /ANKARA,(DHA)
=========================

11)BURSA’DA FİLİSTİNLİLERE DESTEK İÇİN 1500 ARAÇLIK KONVOY
 
BURSA’nın İnegöl ilçesinde, Doğu Kudüs’te İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları kınamak için bin 500 araçlık destek konvoyu düzenlendi.
İnegöl ilçesindeki Alanyurt Salı Pazarı’ndan başlayan bin 500 araçlı konvoy, şehir turu atarak Kültürpark’a ulaştı. Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıların kınanması ve Kudüs’e destek için düzenlenen konvoya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Nikah Dairesi önünde son bulan konvoyun ardından dua yapılarak basın açıklaması yapıldı.
İnegöl Sivil Toplum Platformu adına açıklama yapan İnegöl Sivil Toplum Platformu Başkanı Ahmet Taştan, “Bu mübarek Ramazan ayının son günlerinde, bin seneden hayırlı Kadir gecesinden bu güne kadar, zalim ve siyonist İsrail, İslam dünyasının kutsal mekanlarına hakaret ederek Mescid-i Aksa’ya fütursuzca saldırıyor. Müslümanların ilk kıblesi, her geçen gün daha büyük bir tehditle karşı karşıya kalıyor ve onurumuz ayaklar altına alınmaya çalışılıyor. Mescid-i Aksa’ya yapılan bu alçak saldırıları en ağır kelimelerle kınıyoruz ve tüm nefretimizle lanetliyoruz” dedi.
İsrail’in saldırılarını, Ramazan ayında artırdığını öne süren Taştan, İsrail ile ilişkilerin askıya alınmasını talep etti. Taştan, “Bilinmelidir ki Kudüs, Müslümanların gönül coğrafyasının başkentidir. Mescid-i Aksa’nın, sadece bir avuç toprak meselesi değil aynı zamanda imani bir mesele olduğunu bilmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
—————————–
-Konvoydan detaylar
-Toplanan kalabalıktan detaylar
-Dron görüntüleri
-Açıklamalar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
========================

12)SU KUYUSUNA DÜŞEN KOYUNU İTFAİYE KURTARDI

MUĞLA’nın Milas ilçesinde, 10 metre derinliğindeki su kuyusuna düşen koyun, itfaiye ekiplerince kurtarılıp, sahibine teslim edildi.
Kızılcayıkık Mahallesi’nde yaşayan Ferzander Başar’a ait  sürüden ayrılan bir koyun, arazide bulunan 10 metre derinliğindeki su kuyusuna düştü. Koyunun peşine düşen çiftçi Başar kuyudan sesler geldiğini fark etti.  Hayvanı kendi imkanlarıyla kuyudan çıkaramayan Başar, itfaiyeyi arayıp yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, merdiven ve halat yardımıyla aşağı inerek koyunu kuyudan çıkardı. Sağlık durumu iyi olan koyun sahibine teslim edildi. Ferzander Başar, koyununu kurtaran  itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Görüntü Dökümü
—————————–
-Koyunun kurtarma çalışmasından görüntü

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
=========================

13)BODRUM’DA 2 BİN 400 YILLIK LAHİT MÜZEDE YERİNİ ALDI

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kapağını açtığı 2 bin 400 yıllık lahitten çıkarılan eserler, Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.
Yokuşbaşı Mahallesi’ndeki bir arsadaki inşaat kazısında 2 bin 400 yıllık lahit bulundu. İnşaat çalışmalarının durdurulmasının ardından, Bodrum Müze Müdürlüğü, kurtarma kazıları yapmaya başladı. 2 bin 400 yıldır gün yüzüne çıkmamış lahit mezarın olduğu bilgisini alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 3 Nisan tarihinde  kazıların ardından mezarın kapağının açılmasını yerinde inceledi. Kapağı açılan lahitten, pelike, altın yüzük, altın kolye gibi parçalar çıktı. Bakan Ersoy, lahit ve içinden çıkanların Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde sergileneceğini kaydetti. Yaklaşık 1 ay süren restarasyon işlemlerinin ardından değerli eşyalar ve takılar önceki gün ilk kez görücüye çıktı. Tarihi eserler Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesinde sergilenmeye başlandı. Öte yandan, müzede sergilenen parçaların yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmesi bekleniyor. 

Görüntü Dökümü
—————————–
-Lahitten görüntü
-Müzeden ve çıkan parçalardan detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
=========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!