Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

KIRŞEHİR’DE 3 OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 2 YARALI

KIRŞEHİR-Kırıkkale karayolunda 3 otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Kaza, bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. 
Kaza, dün akşam saatlerinde Kırşehir-Kırıkkale karayolu Özbağ Beldesi yakınlarında meydana geldi. Sami Kaya yönetimindeki 06 ZJU 63 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu karşı şeride geçip, Adem Şahin’in kullandığı 06 FK 7195 plakalı otomobile çarptı. Kazanın olduğu şeritte ilerleyen Emrah Efe yönetimindeki 35 JP 448 plakalı otomobil de kaza yapan araçlara çarptı. Kazada otomobillerde sıkışan sürücüler Sami Kaya ve Adem Şahin, olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobillerde yolcu olarak bulunan Menşure Kaya ve İbrahim Uyanık ise yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Polis ekiplerinin çalışmasının ardından Sami Kaya ve Adem Şahin’in cenazeleri ise otopsisi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. 
Öte yandan, kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Güvenlik kamera görüntüsü

Haber-Kamera: Abdurrahman DULKADİR /KIRŞEHİR,(DHA)
=================================

ADANA’DA OTOMOBİL İLE KAMYONET ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Reklam Alanı

ADANA’nın Ceyhan ilçesinde, otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı.
Kaza, dün öğleden sonra Ceyhan D-400 karayolunda meydana geldi. Onur Cem Günbaz (35) yönetimindeki 01 C 0345 plakalı otomobil, yeni mezarlık kavşağından ana yola çıkan Zeki Yarat’ın (68) kullandığı 01 DMG 08 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan Ahmet Günbaz (72) olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Onur Cem Günbaz ile yanındaki Hatice Günbaz ve kamyonet sürücüsü Zeki Yarat yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine gelen sağlık ekiplerince Ceyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Ahmet Günbaz’ın cenazesi ise otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kazaya karışan otomobil ve kamyonetten görüntüler
-Olay yerindeki polis ve kalabalığın görüntüsü
– Otomobilin yere savrulan koltuğu

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER /CEYHAN(Adana),(DHA)
========================

ANKARA’DA, YOLDA KARŞILAŞTIĞI HUSUMETLİSİNİ TÜFEKLE ÖLDÜRDÜ

ANKARA’da Nida E., yolda karşılaştığı husumetlisi Orhan Atalar’ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü.
Olay, dün akşam saatlerine Altındağ ilçesi Dışkapı Köprüsü altında meydana geldi. Aralarında husumet olduğu iddia edilen Nida E. ve Orhan Atalar, Dışkapı Köprüsü’nün altında karşılaştı. İkili arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Nida E., yanında getirdiği pompalı tüfekle Orhan Atalar’a ateş etti. Atalar kanlar içerisinde yığılırken, Nida E. ise olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Orhan Atalar’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Orhan Atalar’ın cansız bedeni otopsisi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, polis, Nida E.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burak TEKİN /ANKARA,/DHA)
=======================

15 KİŞİLİK MİNİBÜSTE 56 KAÇAK GÖÇMEN; SÜRÜCÜ KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI

VAN’ın Tuşba ilçesinde, polis ve jandarma ekiplerinin takibe aldığı minibüs sürücüsü M.İ., tarlaya girdi. 15 kişilik minibüste 56 kaçak göçmen yakalandı, M.İ. ise kaçmaya çalışırken gözaltına alındı. 
Van-Erciş yolundaki Çolpan Mahallesi’nde, polis ve jandarma ekiplerinin kendisini takip ettiğini fark eden M.İ., kullandığı 21 HA 2015 plakalı minibüsün kontrolünü kaybederek, tarlaya girdi. M.İ., kazanın ardından araçtan inip, kaçmaya çalışırken, ekipler tarafından yakalandı. 15 kişi kapasiteli minibüsten ise Afganistan, Pakistan ve Suriye uyruklu 56 kaçak göçmen indi. Kaçak göçmenler, Erciş Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. M.İ. ise gözaltına alındı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bölgeye giren jandarma ekipleri
-Yoldaki araçlar
-15 kişilik minibüste yakalanan kaçak göçmenler 
-Kaçarken yakalanan sürücü
-Yakanan kaçak göçmenlerden genel ve detaylar
-Ambulans

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ /VAN,(DHA)
==========================

BALIK TUTMAK İÇİN GİRDİĞİ DİCLE NEHRİ’NDE AKINTIYA KAPILIP, KAYBOLDU

DİYARBAKIR’da, Dicle Nehri’ne balık tutmak için giren Hamdullah Polat (37) akıntıya kapılarak kayboldu. Polat’ın bulunması için çalışma başlatıldı.
Olay, dün akşam saatlerinde merkez Yenişehir ilçesinin kırsal Hantepe mahallesinden geçen Dicle Nehri kıyısında meydana geldi. İddiaya göre, Hamdullah Polat, ismi öğrenilemeyen kuzeniyle birlikte balık tutmak için Dicle Nehri kıyısına geldi. Suya giren Polat, bir süre sonra akıntıya kapılıp, gözden kayboldu. Kuzenin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.
İhbarla bölgeye gelen güvenlik güçleri bölgede önlem alırken, AFAD ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ise Dicle Nehri’nde arama çalışması başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Arama ekipleri
Yakınları
Suya giren ekipler
AFAD, JAK ve ambulans
Kayıp kişinin yakınları
Suda arama yapan dalgıçlar
Jandarma ekipleri
Genel ve detay

Haber-Kamera: Burak EMEK /DİYARBAKIR,(DHA)
=======================

GÖLETTE BOĞULAN BERAT VE ALİ, TOPRAĞA VERİLDİ

ORDU’nun Kabadüz ilçesinde, girdikleri sulama göletinde boğulan Berat Genç (16) ve Ali Kutlu (16), gözyaşları arasında toprağa verildi. Lisede sınıf ve sıra arkadaşı olan iki çocuğun boğulmadan önce çektikleri selfie fotoğrafı ortaya çıktı.
Olay, önceki gün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Çambaşı Yaylası’nda bulunan Kabalak göletinde meydana geldi. Berat Genç ve  arkadaşı Ali Kutlu, tarla gübrelemesi için yaylaya çıktı. Tarlayı gübreledikten sonra sıcaktan bunalan iki arkadaş gölete girmeye karar verdi. Gölette çırpınmaya başlayan çocukları gören vatandaşlar, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, gözden kaybolan çocuklar için arama çalışması başlattı. Bölgeye sevk edilen su altı arama kurtarma ekipleri, kaybolan çocuklar için gölete girdi. Su altına dalan ekipler, 2 çocuğun da cansız bedenini yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından göletten çıkarttı. Çocukların cansız bedenleri otopsi için Ordu Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

SON SELFİE OLDU
Ulubey Anadolu İmam Hatip Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi olan Kutlu ile Genç’in sınıf ve sıra arkadaşı oldukları öğrenildi. İki arkadaşın cep telefonundan gölete girmeden önce birlikte selfie çektikleri fotoğrafları ortaya çıktı. Kendilerine görüntü de çeken arkadaşların o anları yürekleri dağladı.
   
TOPRAĞA VERİLDİLER
Kutlu’nun cenazesi, otopsi işleminin ardından Ordu Devlet Hastanesi Morgu’ndan alınarak Ulubey ilçesine bağlı Ohtamış Mahallesi’ne getirildi. Evinin önünde helallik alınmasının ardından Kutlu, Ohtamış Merkez Cami’inde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 
Berat Genç ise, Ulubey ilçesine bağlı Doğlu Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından Gencaloğlu Mezarlığı’nda gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İki arkadaşın sosyal medyada yan yana yayınladıkları görüntüler
-Cenaze namazının araçtan indirilme görüntüsü
-Cenaze namazının kılınma görüntüsü
-Tabutun taşınma görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa KIRLAK /ORDU,(DHA)
==========================

ÇÖPÜN KENARINDAKİ HAPLARI ‘ŞEKER’ ZANNEDİP YUTAN 4 YAŞINDAKİ İKİZLER, HASTANEYE KALDIRILDI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, evlerinin önünde oyun oynarken, çöpün yanındaki şeker sandığı hapları yutan 4 yaşındaki ikiz kız kardeş, hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan ikizlerin sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.
Olay, dün akşam saatlerine doğru İnegöl ilçesine bağlı Huzur Mahallesi, 17. Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, evlerinin önünde oyun oynayan 4 yaşındaki Mizgin D. ve Ecrin D. adlı ikiz, çöpün yanındaki hapları şeker zannederek, kutudaki hapları yuttu. Bir süre sonra fenalaşan çocuklar, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumları ciddi olan ikizler, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. İkizlerin tedavisi devam ederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İkizlerin hastaneye getirilişi

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
========================

BURSA’DA SAĞANAK VE DOLU HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ (3)
4 EVİ SU BASTI

Bursa’nın Karacabey ilçesinde etkili olan sağanak, Yeşil Dere’nin taşmasına neden oldu. Derenin taşmasıyla birlikte park halindeki 2 traktör, suyla sürüklendi. AFAD ve Jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından sağanak nedeniyle kayıp ya da ölen kişinin olmadığı saptandı. Karacabey Belediyesi ve Kızılay tarafından sağanak nedeniyle çadırlarının zarar görmesi sonucu bir düğün salonuna yerleştirilen mevsimlik işçilere yemek ve kıyafet temin edildi. Zarar gören tarım arazileri drone ile havadan görüntülenirken, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirtti.

“CAN KAYBIMIZ YOK”
Ali Özkan, “Mevsimlik işçilerimiz var. Her yıl gelen vatandaşlarımız. Burada çadırlarda ikamet ediyorlar. Sağanaktan sıkıntı olunca jandarmanın yardımıyla oradan alındılar. Hamd olsun herhangi bir can kaybımız yok. Bir otel sahibi, oteli işçilere ayırabileceğini söyledi. Şimdi onunla ilgileniyoruz. Çocuklar ve kadınlarımız öncelikli. Şu an korkulacak bir durum söz konusu değil. Can kaybı olmaması en büyük mutluluğumuz. Umuyoruz ki kalıcı hasarlar bırakmış olmasın. Devletimiz zararları karşılayacaktır” dedi.

“BÜTÜN SERMAYEM GİTTİ”
Zarar gören kırsal Yeşildere Mahallesi’nde yaşayan Nedim Güler, “Traktörüm ve 2 adet ilaçlama makinem vardı. Römork vardı. Sağanak hepsini almış götürmüş. Daha yeni buraya geldim, yol kapalıydı. Bütün sermayem gitti. Çocukluğumdan beri edinmiş olduğum sermayem gitti. Allah yardımcımız olsun” dedi.
Yağmurun sabahtan başladığını belirten Ali İhsan Uysal, “Deredeki su yavaş yavaş yükseldi. Gittikçe çoğaldı. Su geldiği gibi derenin karşı tarafına zarar verdi. Felaket oldu. Eğer dereden gelen su buradan geçseydi köyün yarısı giderdi” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Dereden detaylar
-Selin ağaçları götürmesi
-Ağaçlardan görüntüler
-Trafikten detaylar
+++
-Köy içindeki derelerden detaylar
-Su altında kalan tarlalardan detaylar
-İtfaiye ve Kızılay ekiplerinden detaylar
-Mevsimlik işçi çadırları dron görüntüleri
-Genel detaylar
-Köy sakinleri röportajı
-Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan röportajı

Haber-Kamera: Muammer İRTEM-Yasin KESKİN-Semih ŞAHİN /KARACABEY(Bursa),(DHA)
======================================

CEYLANPINAR’DA ‘TOZ BULUTU’ GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar ilçesinde, Suriye üzerinden gelen toz bulutu, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin azaldığı ilçede gökyüzü kızıl renge büründü.
Sınırda yer alan Ceylanpınar’da, dün akşam saatlerinde Suriye üzerinden gelen toz bulutu, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Toz bulutu ilçeyi kaplarken, gökyüzü de kızıla döndü. Görüş mesafesinin azaldığı ilçede sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar toz bulutu nedeniyle nefes almakta zorlanılırken, esnaf ise çareyi iş yerlerini kapatmakta buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Toz bulutu ve trafik
-Ana cadde de ilerleyen araçlar
-Yaşamı olumsuz etkileyen toz bulutu
-Genel görüntü detayı

Haber-Kamera: Şafak SAĞ /CEYLANPINAR(Şanlıurfa),)(DHA)
======================

MALATYA’DA ŞİMŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI

MALATYA’da gün boyunca etkili olan fırtına, dün akşam saatlerinde de devam etti. Şimşekler geceyi aydınlatırken, ortaya eşsiz görüntüler çıktı. Şimşekler, Tandoğan Mahallesi’nde isabet ettiği otluk alanda ve Merdivenler Mahallesi’ndeki bir müstakil evde ise yangın çıkardı. Her iki yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Kentte gün içinde etkili olan gök gürültüsü akşam saatlerinde de sürdü. Fırtına zor anlar yaşatırken, aralıklarla görülen şimşekler ise geceyi aydınlattı. Beydağları ve şehrin kırsal mahalleleri üzerinde çakan şimşeklerin görüntüleri ortaya eşsiz gece manzaraları çıkardı. 
Şimşek, yoğun olarak Tandoğan ve Merdivenler mahallesi çevresine isabet etti. Tandoğan Mahallesi’nde bulunan bir otluk alana isabet eden şimşek, aynı anda Merdivenler Mahallesi’nde bir eve de isabet ederek yangın çıkardı. Her iki bölgede çıkan yangınlara itfaiye erleri müdahale ederek, söndürdü. Yangınlarda ölen veya yaralananın olmadığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şimşeklerden görüntüler
-Gökyüzü
-Çıkan yangın
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN /MALATYA,(DHA)
=======================

TUNCELİ’DE, HAVA DESTEKLİ TERÖR OPERASYONUNDA MAĞARA VE SIĞINAKLAR KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

TUNCELİ kırsalında, teröristlere yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda mağara ve sığınaklar kullanılamaz hale getirildi. 
İl Jandarma Komutanlığı’nca Tunceli, Ovacık ve Pülümür üçgeninde bulunan dağlık bölgede tespit edilen bir grup teröriste yönelik operasyon başlatıldı. Teröristlerin saklandıkları belirlenen mağara ve sığınaklar hava destekli operasyonla kullanılamaz hale getirildi.
Bölgede operasyonların devam ettiği, helikopterle sevk edilen jandarma özel harekat ekiplerinin de arazide arama faaliyetinin sürdüğü öğrenildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ahpanos bölgesinde askerlerin helikopterden inişi
-Genel ve detay görüntüleri

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM /TUNCELİ,(DHA)
===============================

ANTALYA’DA, ‘SAHİL RÜZGARI’ OPERASYONUNA 28 GÖZALTI
 
EMNİYET Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde organize suç örgütlerine yönelik ‘Sahil Rüzgarı’ operasyonu kapsamında Antalya’da 28 şüpheli gözaltına alındı.
KOM Daire Başkanlığı koordinesinde organize suç örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesine yönelik Ege ve Akdeniz bölgesinde 8 ili kapsayacak şekilde bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı. ‘Sahil Rüzgarı’ adı verilen operasyon kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ile Manavgat ve Alanya ilçelerinde 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı verilen 32 şüpheliden aralarında suç örgütü elebaşlarının da olduğu 28’i yakalandı.
Polis ekiplerinin yaptığı aramalarda 23 tabanca ve bu tabancalara ait şarjör, 11 kurusıkı tabanca, çok sayıda şarjör, 3 av tüfeği, 29 fişek, silah imalatında kullanılan torna makinesi, çok sayıda silah parçaları, çeşitli kurumlara ait 20 sahte mühür ve kaşe, çok sayıda senet ve tapu, sahte olduğu değerlendirilen polis basın kartı ile polis emeklileri derneği kartı ele geçirildi. ‘Yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama’ gibi yerel düzeyde organize suç örgütü faaliyetlerinde bulundukları ileri sürülen şüphelilerin , emniyetteki sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Polis kamerası)
-Özel harekat timinin binaya girmesi
-Zanlıların evlerinde gözaltı
-Ele geçirilen senet ve silahlar
-Yatak odasında bulunan silahlar
-Sahte mühürlerden görüntü
-Ev içerisinde yapılan detaylı aramalardan görüntü
-Emniyet dış plan

Haber: Bülent TATOĞULLARI /ANTALYA,(DHA)
========================

TEL ABYAD’DA ‘ELEKTRİK KESİNTİSİ’ PROTESTOSU

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Suriye’nin Tel Abyad kentinde yaşayanlar, rejim ve terör örgütü PKK/YPG tarafından bölgeye elektrik kesintisi uygulanmasını protesto etti. Tel Abyad Hastanesi’nde de doktorlar sık sık yaşanan kesinti nedeniyle sağlık hizmetlerinde aksamalar yaşanmasından şikayet etti.
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Tel Abyad kentinde yaşayanlar, ilçede son 2 aydır yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle eylem düzenledi. Cuma namazının ardından ilçe merkezinde toplanan çok sayıda kişi ellerinde Arapça yazılı dövizler taşıyıp, rejim ve terör örgütü PKK/YPG aleyhine slogan attı. Rejim ve terör örgütünün işbirliği içerisinde Barış Pınarı Harekatı bölgesine elektrik vermediğini ve uygulanan kesinti nedeniyle su tesislerinin pompalama yapamadığı için hem elektriksiz hem susuz kaldıklarını söyledi.
Tel Abyad ilçe merkezinde toplanan kalabalık adına konuşan Tel Abyad Yerel Meclis Başkanı Hacı Salih Al Abdullah, bölgede iki aydır elektrik kesintisinin hayatı zorlaştırdığını söyledi. Elektrik kesintisi nedeniyle bölgeye yeterli su verilemediğini de anlatan Abdullah, “Barış Pınarı Harekatı bölgesine rejim ve terör örgütü PKK/YPG tarafından yeterli elektrik gönderilmiyor. Buna çeşitli bahaneler üretiyorlar. Bölgede gerekli onarımlar yapılmadığı için aksamalar oluyor ve elektrik kesintisi nedeniyle su akışında da sorun yaşanıyor. Bu durumun sona ermesini istiyoruz. Biran önce tüm uluslararası kamuoyunu bölgede yaşanan elektrik ve su sorununun çözümü için duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

ELEKTRİK KESİNTİSİ SAĞLIK HİZMETLERİNİ DE AKSATIYOR
Bölgede yaşanan elektrik kesintisi yerel halkın yaşamını güçleştirmesinin yanında kamu ve sağlık hizmetlerinin de aksamasına neden oluyor. Tel Abyad Hastanesi Başhekimi Muhammed Abdullah, terör örgütü PKK’nın uzantısı olan YPG’nin bölgeye gelen elektriği çeşitli bahaneler ile kestiğini ifade ederek, “Bu elektrik kesintisi sivil vatandaşların yanında hastaneleri de çeşitli sorunlarla karşı karşıya bırakmaktadır. En büyük sorunlardan birisi de hastanemize kritik durumda gelen hastaya müdahale ederken elektrik kesintisi oluşuyor. İşte bu noktada jeneratör devreye girene kadar hastayı kaybedebiliyoruz. Elektrik kesintisi durumunda hastalar mağdur olurken, buradaki tıbbi cihazlarımızda zarar görüyorö diye konuştu.
Öte yandan başhekim Abdullah’ın gazetecilere açıklama yaptığı sırada da elektrik kesintisi yaşanan hastanede jeneratör ile hizmete devam edildiği gözlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Protestoya katılanlar
-Pankart açan vatandaşlar
-Basın açıklaması
-Tel Abyad hastanesi
-Doktor Muhammed Abdullah ile röp,
-Vatandaşlar ile röp
-Olay yeri
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ-Kadir GÜNEŞ /GAZİANTEP,(DHA)
============================

MANİSA’DA İZİNSİZ EKİLDİĞİ BELİRLENEN 632 BİN KÖK HAŞHAŞ ELE GEÇİRİLDİ

MANİSA’nın Gördes ilçesinde, jandarmanın iki ayrı tarlaya düzenlediği operasyonda, izinsiz ekildiği belirlenen toplam 632 bin 500 kök haşhaş bitkisi ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
Manisa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şube ile İstihbarat Şube ekipleri, Gördes ilçesinde yürüttükleri çalışmalar kapsamında, Beşeylül Mahallesi’nde yasadışı haşhaş ekimi yapıldığını belirledi. Bu sabah harekete geçen jandarma Ş.K.’ye ait toplam 31 dönümlük iki tarlaya eş zamanlı operasyon düzenledi. Tarlalarda izinsiz ekildiği belirlenen 632 bin 500 kök haşhaş bitkisi ele geçirildi. Haşhaşlara el konulurken, şüpheli Ş.K. gözaltına alındı. Ş.K.’nin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Haşhaş ekilen alandan drone görüntüsü

Haber-Kamera: MANİSA,(DHA)
========================

KABLO ÇALDIĞI SIRADA ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN ŞÜPHELİ HAYATINI KAYBETTİ

İZMİR’in Karşıyaka ilçesinde, 8 katlı bir binadan kablo çalmaya çalışan Uğur S. (34), akıma kapılarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Uğur S., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden şüphelinin, kablo hırsızlığı için geldiği apartmanın 30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hasar gördüğü ve kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltıldığı öğrenildi.
Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında Karşıyaka ilçesi Dedebaşı Mahallesi 6051 sokakta meydana geldi. Uğur S., 8 katlı bir binaya gelerek, girişteki kabloları çalmak istedi. Kabloları aldığı sırada, akıma kapılan Uğur S., ağır yaralandı. Uğur S.’nin hareketsiz şekilde yerde yattığını gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, yaptıkları incelemede Uğur S.’nin akıma kapıldığını tespit etti. Bölgeye elektrik dağıtım şirketi ekipleri çağrılarak, elektriğin kesilmesinin ardından sağlık ekipleri, yaralıyı ambulansla özel bir hastaneye kaldırdı. Tedavi altına alınan Uğur S., doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Uğur S.’nin cansız bedeni, savcının incelemesi sonrası otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Uğur S.’nin, çok sayıda suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDENİYLE BOŞALTILMIŞ
Öte yandan, Uğur S.’nin kablolarını çalmaya çalıştığı binanın, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hasar gördüğü ve kentsel dönüşüm nedeniyle bir süre önce boşaltıldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden detay
-Ekiplerin çalışmasından detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
================================

FİLYASYON EKİBİ ŞOFÖRÜNE DEMİR BORUYLA SALDIRAN KORONAVİRÜS HASTASININ YAKINI TUTUKLANDI

KONYA’nın Beyşehir ilçesinde, filyasyon ekibine bağlı ambulansın şoförü Cengiz Sivri, taburcu olup, evine götürdüğü koronavirüs hastası Rahime D.’nin oğlu Kadir D.’nin (23) demir borulu saldırısına uğradı. Sivri’nin aldığı darbeler sonucu kolu kırılırken, evinde koronavirüs tedavisi gördüğü anlaşılan Kadir D. de sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Beyşehir Devlet Hastanesi’nde filyasyon ekibinde ambulans şoförü olan Cengiz Sivri, önceki gün akşam saatlerinde nöbeti sırasında koronavirüs tedavisi görüp taburcu olan Rahime D.’yi ambulansla Gölkaya Mahallesi’ndeki evine götürmek için yola çıktı. Rahime D., yolda Sivri’den ilaçlarını bir eczaneden almasını istedi. Sivri de bir eczaneye girip, hastanın ilaçlarını istedi. Bir süre sonra ambulansa geri dönen Sivri,  eczaneden, hastanın ilaçlarının aile hekimi tarafından daha önce reçetelendirildiğini ve hastanın da ilaçlarını almış olduğu için verilmeyeceğini söylediklerini belirtti. İddiaya göre bunun üzerine sinirlenen Rahime D., Sivri’ye hakaret edip, eczanenin tanıdıkları olduğunu belirtip yeniden gitmesini söyledi. Sivri, eczaneye ikinci gidişinde Rahime D.’nin ilaçları verildi. İlaçları alıp, aracına geri dönen Sivri, Rahmi D.’yi evine götürdü. Sivri, Rahime D.’yi ambulanstan indirdiği sırada bir elinde tabancayla gelen Rahime D.’nin oğlu Kadir D.’nin demir boruyla saldırısına uğradı. Çevredekilerin müdahalesiyle saldırıdan kurtulan ve kullandığı ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesi’ne gelen Sivri’nin sağ kolunda kırıklar oluştuğu belirlendi. 9 gün iş göremez raporu alan Sivri, kendisine saldıran Kadir D.’den şikayetçi oldu. Evinde koronavirüs tedavisi gördüğü anlaşılan Kadir D. de  koronavirüs tedbirleri kapmasında gözaltına alınıp, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 
Yaşadıklarını anlatan Cengiz Sivri, şunları söyledi:
“Dün nöbetim vardı. Pozitif  çıkan vakaları hiçbir yere temas etmeden evlerine götürüyoruz. Dün de koronavirüs hastası bir kadını evine götürmek için yola çıktım. Hasta yolda giderken ilaçlarını almamı söyledi. Eczanede  istediği ilaçların aile hekimi tarafından daha önce reçetelendirildiği ve hastanın da bu ilaçları aldığı için ikinci kez veremeyeceklerini söyledi. Bu durumu hastaya ilettim. Bana hakaret etti. Bende ‘Size hizmet ediyoruz. Evinize kadar götürüyoruz, ilacınıza kadar alıyoruz. Bu şekilde davranmanız ayıp bir şey” dedim. Sonra  tekrar eczaneye girdim. Eczanenin tanıdıkları olduğunu söylemişti. İlaçlarını verdi, ben de getirdim taktim ettim. Köyüne kadar gittim. Evinin orada durdum. Hastayı indirdiğim sırada  bir elinde tabanca olan ve oğlu olduğunu sonradan öğrendiğim kişi demir sopayla saldırdı. Boru düşünce, aracından muşta alıp saldırdı. Köylüler araya girdi. Ayırdılar. Biz bu pandemi başladığından itibaren yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bütün sağlık personelleri  gerektiği zaman evimize dahi gitmiyoruz. Bu sadece bana yapılan bir şey değil, bütün sağlık camiasına yapılan bir şey. Bugün bana, yarın başkasına. Hepimizin başına gelebilecek bir şey; ama halkımızın biraz daha duyarlı olması lazım.” 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ambulans şoförünün tedavi görmesi 
-Mesai arkadaşlarıyla konuşması 
-Ambulans şoförü röp. 
-Adliye dışından detay

Haber-Kamera: Muhammed SIDAL /BEYŞEHİR(Konya),(DHA)
============================

BEKÇİLERİN DENETİMİNDEN KAÇTI, BAHÇEDE SAKLANIRKEN YAKALANDI

ADANA’da denetim yapan mahalle bekçilerin durdurduğu taksiden inerek, yaya olarak kaçan Ramazan T., yaklaşık 100 metre ilerideki bir binanın bahçesinde saklanırken yakalandı.
Bugün saat 01.30 sıralarında merkez Yeşilyurt Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi’nde denetim yapan mahalle bekçileri, içerisinde bir yolcu bulunan taksiyi durdu. Taksideki yolcu, taksiden inerek bekçilere saldırdı, ardından kaçmaya başladı. Bekçilerin durumu telsiz anonsuyla bildirmesi üzerine, bölge polis tarafından çevrildi. Bölgeyi didik didik arayan ekipler, isminin Ramazan T. olduğu öğrenilen şüpheliyi bir evin bahçesinde saklanırken yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere Bağlar Polis Merkezi’ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kelepçelenerek etkisiz hale getirilen şüpheli
-Polis ve bekçilerin bahçede arama yapması
-Polis aracından görüntü

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
===========================

UZAY MERAKI İÇİN 20 BİN DOLAR HARCAYIP, MİNİ GÖZLEMEVİ KURDU

ÇANAKKALE’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde televizyon tamircisi Ahmet Kahraman (61), uzay merakı için yaklaşık 20 bin dolar harcadı ve çok sayıda teleskop aldı. Kahraman bahçesine de çatısı açılıp kapanan mini bir gözlemevi kurdu.
Ayvacık ilçesinin Küçükkuyu beldesinde televizyon tamirciliği yapan Ahmet Kahraman, Kazdağları eteklerinde Bahçedere köyünde bulunan bahçesine, teleskoplar ve bina yapımı için yaklaşık 20 bin dolar harcayıp, mini bir gözlemevi kurdu. Uzay merakı nedeniyle toplam 14 teleskop edindiğini belirten Kahraman, bunlardan 3’ünü derin uzay görüntülemede, gezegenleri ve Ay’ın yüzeyini, gök olaylarını görüntülemede kullandığını söyledi. Kahraman, Satürn’ün halkalarını, Jüpiter’in uydularını ve bulut kuşaklarını, Merkür ve Venüs’ün çeşitli evrelerini, Güneş lekelerini, birçok yıldız kümesi Orion nebulasını gözlemleyip, fotoğrafladığını söyledi.

‘PAHALI BİR HOBİ’
Elektronik üzerine okuduğu kitaplardan sonra uzay sisteminin dikkatini çektiğini ve yıldızları izlemeye başladığını belirten Ahmet Kahraman, uzay merakının pahalı bir hobi haline geldiğini belirterek, “Astronomi benim hobim. Küçük yaştan beri tutkuyla gökyüzünü izliyorum. Gökyüzünü çıplak gözle izlerdik. Bir dürbün edinebildim, o zamanlar böyle optik aletler falan bulunmazdı. Dürbünle izledik. Gökyüzünü daha iyi tanıdık. En sonunda teleskop edinmek kaçınılmaz oldu. O zamanlar ithalatı yapılmayan bir optik aletti. Biz kendimiz yapmaya çalıştık onu değişik merceklerle. Sonra basit bir teleskop edindim. Uzun yıllar onunla gözlem yaptım. Bundan 10 yıl önce ilk teleskopum 15 santim çapındaydı. 20 milim teleskop, halen daha kullandığım bir teleskop. Bilgisayara bağlama özelliği olup, fotoğraf çekme, takip sistemleri gayet muntazaman çalışıyor. Şu anda 3 tane teleskop var bilgisayar kontrolünde çalışan. Toplam maliyeti 10 bin dolar civarında. Ben bu işler için özel bir eğitim almadım, tamamıyla kendi hobim. Bunlarla birçok galaksiyi görüntüledim” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ahmet Kahraman’ın gözlemevindeki araçlarından genel ve detay görüntüler
-Ahmet Kahraman röp

Haber-Kamera: Abdulkadir AYDINIŞIK /AYVACIK(Çanakkale),(DHA)
==============================

‘DOSTLUK VE BARIŞ RALLİSİ’NE KATILANLARA KAPIKULE’DE CİĞERLİ, BADEM EZMELİ KARŞILAMA

BELÇİKA’dan başlayan 15’inci Europa-Orient Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’ne katılan sporcular, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı’nın sınır kapısında katıldığı 7 araçlık ralli grubu Kapıkule’de, Edirne’nin meşhur tava ciğeri ve badem ezmesiyle karşılandı.
Dışişleri Bakanlığı,  Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TüvTürk tarafından desteklenen ve bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Europa-Orient Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’ne katılmak üzere Belçika’dan yola çıkan ralliciler, Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yaptı.  Hollanda, Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan’ın ardından Türkiye’ye gelen rallicileri Kapıkule’de Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, karşıladı. Ralliye katılacak olan Kaymakcı, özel kıyafetlerini giyerek, direksiyon başına geçti. Kaymakcı’nın da aralarında olduğu sporcular, Edirne’nin meşhur tava ciğeri ve badem ezmesi ikram edilerek karşılandı.

‘DOĞU İLE BATI ARASINDAKİ KARDEŞLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNE KATKI SAĞLIYOR’
Bakan Yardımcısı Kaymakcı, ralliyi 12 yıldır Avrupa Birliği Başkanlığı olarak desteklediklerini belirterek, ” Gerçekten de doğu ile batı arasındaki kardeşliğin geliştirilmesine önemli katkıda bulunuyor. Türkiye’nin ve özellikle de Anadolu’nun daha yakından tanınması ve keşfedilmesi için çok değerli bir ralli. Bu ralliye katılanlar, İzmir’e, Antalya’ya gitmiyorlar daha çok ama Anadolu’yu keşfediyorlar. Kastamonu’dan Nevşehir’e, Hakkari’den Diyarbakır’a kadar gidiyorlar. Dolayısıyla bu ralli biraz da keşfetme ve kültürleri anlama, mutfakları tatma rallisi. Bu rallide hız yok çünkü rekabet hıza değil dostluğa dayalı bir rekabet. Rallide otoban kullanımı, navigasyon kullanımı yasak. Dolayısıyla biz insanların ve özellikle Batı Avrupalıların Türkiye’yi daha iyi keşfetmesini istiyoruz. Dolayısıyla Türk insanıyla tanışmasını arzu ediyoruz. Bu sene de ralliyi pandemiye rağmen destekledik. Aslında ralliye 200 civarında araç katılıyordu ama pandemi koşullarında sembolik de olsa sınırlı sayı da olsa bu sene rallinin yapılmasını destekliyoruz. Pazar günü Sultanahmet’ten start alacak ralli. Aynı zamanda pazartesi günü de Ankara’dan Avrupa Birliği Başkanlığı’ndan start alacak. Türkiye’nin değişik vilayetlerini ziyaret edecek ve aynı zamanda bu sene kutladığımız UNESCO çerçevesinde ve şairimiz Mehmet Akif Ersoy çerçevesinde de bir çok etkinliğe katılacak. Türkiye’nin Batı Avrupa’da, Kuzey Avrupa’da daha iyi tanıtılmasına katkıda bulunacak. Umarız amacında başarılı olmaya devam edecek” diye konuştu.

KAYMAKCI, KAPIKULE-İSTANBUL ETABINA KATILDI
Bakan Yardımcısı Kaymakcı, bu yılın gastronomi yılı olduğunu ifade ederek, “Turizm Bakanlığımızla birlikte bu ralli Türk mutfağını da özellikle geçtiği Batı Avrupa ülkelerinde tanıtmaya çalıştı. İzlediğimiz kadarıyla Slovenya’da, Sırbistan’da Türk mutfağını gören, keşfeden insanların ne kadar heyecanlandığını gördük. Ben ralliye geçtiğimiz yıllarda da belli etaplarda katıldım. En uzun katıldığım etap Fransa, Almanya’dan Çanakkale’ye 7 gün süre ile hiç fire vermeden, direksiyonu kimseye vermeden geldim. Geçmişte de yine belli bölümlerde Ankara – Samsun, Çanakkale – İstanbul gibi çeşitli etaplarda ralliye katıldım. bu sene de rallinin Kapıkule-İstanbul etabına katılacağım. Muhtemelen Ankara etabında da olacağım. İstanbul – Ankara etabının da bir bölümüne katılmayı düşünüyorum. Umarız önümüzdeki hafta sonu fırsat olursa Nevşehir etabına da katılabilirim” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN TANITIM RALLİSİ’
Europa-Orient Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin, düzenlenen rallinin Türkiye’yi AB yolunda daha güzel tanıtmak olduğunu belirtti. Serin, “Türkiye’ye gelene kadar 3 bin 200 civarında kilometre yaptık. Belçika, Hollanda, Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve şimdi Türkiye’ye geldik. Bu bir sosyal proje rallisi, insanların arabayla bir birlerini geçme gibi bir şeyi yok. Burada ödevler ön planda. Yarışmacılar bu yolculukta bir sonraki ödevi yapmak için yoldalar. Bu daha çok Türkiye’nin tanıtım projesi, Avrupa Birliliği Başkanlığı ile birlikte yapıp Türkiye’yi AB yolunda daha güzel tanıtmak ve saha çalışması yapmak. Yolculuğumuz yağmur yüzünden çok zor geçti” dedi.
Sürücülerden Müge İlkten Polat, yolculuklarının güzel geçtiğini ifade ederek, “Yağmurlu bir yolculuk yaptık. Her durduğumuz yerde çok güzel ağırlandık. Yöresel yemekler yedik. Şimdi Türkiye’de yolculuğumuz devam edecek” dedi.
Ralliye katılan Selma Uzun da, “Almanya’dan yola çıktık ve şu an Türkiye’ye geldik. Yolculuğumuz güzeldi. Elçiliklerde mola verdik bizi çok güzel karşıladılar. Türkiye’ye gelmek çok güzel, insanın kendi vatanı gibi yok. Buradan İstanbul’a  gidiyoruz, ardından Ankara, oradan dan Kapadokya’ya gideceğiz. Adana’nın ardından Dalyan’da rallimizi bitireceğiz. Yaklaşık 6 bin kilometre yol gideceğiz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ralliye katılan araçlardan detay
-Ralli Türkiye Başkanı Nadir Serin röp.
-Araçlardan detay
-Sürücülerden detay
-Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı röp.
-Kaymakcı’nın sürücü koltuğuna geçmesi
-Kaymakcı’nın araçla hareket etmesi
-Ralli takımının Türkiye’ye giriş yapması
-Takımın ciğer ve bademezmesiyle karşılanması
-Kapıkule’den genel görüntü

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Olgay GÜLER /EDİRNE,(DHA)
====================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!