Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SAHİLE ZORUNLU İNİŞ YAPAN AZERBAYCAN’IN ASKERİ HELİKOPTERİ BÖLGEDEN AYRILDI

GİRESUN’un Tirebolu ilçesi sahiline, teknik arıza nedeniyle 1 gün arayla 2 kez acil iniş yapan, Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait, Mİ-17 tipi askeri helikopter, arızasının giderilmesinin ardından bölgeden ayrıldı. Mürettebatının bölgede görevli jandarma ve polis ekiplerine sarılarak vedalaştığı helikopterin önce Ordu’ya ardından da Amasya’ya gideceği belirtildi.
Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait 6 kişilik personelin bulunduğu Mİ-17 tipi askeri helikopter, 20 Mayıs günü dün saat 19.00 sıralarında motor arızası nedeniyle Tirebolu ilçesi Yalıköy sahil mevkisine zorunlu iniş yaptı. Amasya’nın Merzifon Hava Üssü’ne gittiği belirtilen helikopterin personeli, valilik tarafından ilçede misafir edildi. Mürettebat, 21 Mayıs’ta helikopterdeki arızayı gidermek için çalışmalara başladı. Kumsaldan kalkış yapan helikopter, 50 metre uzaklıkta Karadeniz Sahil Yolu kenarındaki cebe alındı. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak, dubarla çevirdiği alana araç ve yaya girişe izin vermedi.
İKİNCİ KEZ ACİL İNİŞ YAPTI
Uzman ekip tarafından yürütülen çalışmalar sonucu motor arızası giderilip, son kontrolleri yapılan askeri helikopter, 6 kişilik mürettebatıyla havalandı. İlçe semalarında dolaşan helikopter 5 dakika sonra arızanın tekrarlaması üzerine sahildeki kumsala yeniden acil iniş yaptı. İlçe sahilindeki kumsal alanda kalan ve mürettebatın ilçede konakladığı helikopter için Azerbaycan’dan parça istendi. Bölgede jandarma ekipleri de helikopterin bulunduğu alanda güvenlik önlemleri alarak nöbet tuttu.
BÖLGEDEN AYRILDI
Helikopter, gelen parçanın monte edilmesi ve diğer kontrollerinin ardından bugün akşam saatlerinde sahilde bulunduğu noktadan mürettebatıyla havalandı. Bir süre kontrol amaçlı havada kalıp, tur atan helikopter bölgeden ayrıldı. Mürettebatının bölgede görev yapan jandarma, polis ekipleri ve çevredeki vatandaşlara sarılarak vedalaştığı helikopterin; yakıt ikmali için önce Ordu’ya ardından da Amasya’ya gideceği belirtildi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Helikopterden görüntü
-Çevredeki güvenlik önlemleri
-Vedalaşma anları
-Helikopterin test uçuşu
-Helikopterin bölgeden ayrılması
-Genel detaylar

HABER KAMERA Selçuk BAŞAR- Aleyna KESKİN – TİREBOLU (Giresun), (DHA)-
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524164
========================================================

2) AFYONKARAHİSAR’DA TIR İLE HAFİF TİCARİ ARAÇ ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 5 YARALI

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde, iddiaya göre hatalı sollama yapan hafif ticari aracın karşı yönden gelen TIR ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada Necla Taş (45) yaşamını yitirirken, aynı araçtaki eşi ve 4 çocuğu yaralandı.
Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Çay- Dinar karayolu Arızalı köyü mevkiinde meydana geldi. Şuhut’tan Çay yönünde giden Rüştü Taş (52) yönetimindeki 06 AJ 9833 plakalı hafif ticari araç, iddiaya göre hatalı sollama nedeniyle karşı yönden gelen sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen TIR ile çarptı. Kazanın şiddetiyle kontrolden çıkan hafif ticari araç takla atarak şarampole yuvarlandı.
Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Gelen ekipler hafif ticari araçta bulunan Necla Taş’ın olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirlerken, aynı araçtaki eşi Rüştü Taş ile çocukları Bahri Taş (24), Mehmet Taş (22), Fatma Nur Taş (18) ve Yusuf Taş (10) yaralandı.
Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralılar ambulanslarla hastaneye götürülerek, tedaviye alındı. Necla Taş’ın cenazesi yapılan incelemenin ardından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna konuldu. Olay yerinden kaçan TIR sürücüsünün yakalanması için ise çalışma başlatıldı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————-
– Olay yerinden görüntü
– Ekiplerin incelemesi
– Cenazenin araca konulması
– Yoldan detaylar

HABER- KAMERA: İlyas Kaan TAYTAK/ÇAY (Afyonkarahisar), (DHA)
25.05.2021 – Haber Kodu : 210525004
========================================================

3) AFYONKARAHİSAR’DA YASAK AŞK ŞÜPHESİ SİLAHLI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
 
AFYONKARAHİSAR’da İsmet D. (25), karısıyla ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Çağrı Kandemir (25) ile tartıştı. Yaşanan arbede sırasında ateş alan tüfekten çıkan saçmalarla vurulan Çağrı Kandemir hastanede yaşamını yitirirken, İsmat D. ise bacağından yaralandı. 
Afyonkarahisar merkeze bağlı Sülümenli beldesinde İsmet D., dün karısıyla ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Çağrı Kandemir ile beldedeki bağ evi yolunda karşı karşıya geldi. Taraflar arasında başlayan tartışma bir süre sonra kavgaya dönüşünce İsmet D. aracından aldığı av tüfeğiyle Çağrı Kandemir’e ateş etmeye kalkıştı. Bu sırada ikili arasında yaşanan arbedede av tüfeğinin ateş alması ile Çağrı Kandemir göğsünden, İsmet D. ise bacağına isabet eden saçmalar nedeniyle yaralandı. Olayı haber alıp gelen yakınları Çağrı Kandemir’i kendi imkanlarıyla Çobanlar Devlet Hastanesi’ne götürdü. Çağrı Kandemir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
İsmet D. ise olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne götürülerek tedaviye alındı. İsmet D.’nin sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi. Çağrı Kandemir’in cenazesi morga konulurken jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü
———————-
– Olay yeri detay
– Olay yeri ekipleri çalışması
– Olay yerinden detaylar

HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)
25.05.2021 – Haber Kodu : 210525002
========================================================

4) BURSA’DA HAYATINI KAYBEDEN SİVEREK KAYMAKAMI, TOPRAĞA VERİLDİ

BURSA’da, izinli olarak geldiği baba evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Şanlıurfa’nın Siverek İlçe Kaymakamı Hasan Ongu (40), dün Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Pınarbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Hasan Ongu’nun eşi Şeyma Ongu ve babası Yılmaz Ongu ayakta durmakta güçlük çekti.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Aralık 2020’den itibaren kaymakamlık görevinde bulunan Hasan Ongu, geçtiğimiz perşembe günü ailesini ziyaret etmek için gittiği Bursa’da dün sabah saatlerinde kalp krizi geçirdi. Evde dinlendiği sırada aniden fenalaşan Ongu için yakınları sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbarla gelen sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırılan evli ve 3 aylık kız babası Hasan Ongu doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ongu’nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından Hasan Ongu’nun cenazesi, Mezarlıklar Müdürlüğü’ne götürüldü. Ailesi tarafından buradan alınan Ongu’nun cenazesi, helallik alınması için Osmangazi ilçesi Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan baba evine getirildi. Hasan Ongu’nun annesi Sabriye Ongu ayakta durmakta zorlanırken, Şeyma Ongu eşinin tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü.
TOPRAĞA VERİLDİ
Burada alınan helalliğin ardından Ongu’nun cenazesi Ulu Cami’ye getirildi. Cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İsa Selim Baydaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa milletvekilleri, Olgu’nun ailesi ve çok sayıda yakını katıldı. Törende, Hasan Ongu’nun özgeçmişi okundu. Törende ayakta durmakta zorlanan Şeyma Ongu, eşinin fotoğrafını öptü. İkindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Hasan Ongu’nun cenazesi, Pınarbaşı Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla defnedildi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Cenazenin baba evine getirilmesi
-Eşi Şeyma Ongu’nun tabuta sarılması
-Dua edilmesi
-Cenazenin Ulucamii’ne törenle getirilmesi
-Baba Yılmaz Ongu’nun taziyeleri kabul etmesi
-Şeyma Ongu’nun eşinin resmini öpmesi
-Cenaze namazının kılınması
-Cenazenin götürülmesi
-Detaylar

Haber-Kamera Mehmet İNANBURSA, (DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524173
========================================================

5) HAFİF TİCARİ ARAÇ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI 7 YARALI

SİVAS’ta otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2’si çocuk 7 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 20.30 sıralarında kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı yakınlarındaki kavşakta meydana geldi. C.F. yönetimindeki 06 AAG 44 plakalı otomobil ile O.A. yönetimindeki 58 ACM 623 plakalı hafif ticari araç kavşakta çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araçlar yol kenarındaki kaldırıma ve ağaçlara çarparak durdu. Kazada sürücüler C.F. ve O.A. ile birlikte her iki araçta bulunan toplam 7 kişi yaralandı. Aralarında 2 çocuğun da bulunduğu yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Kaza yerinden görüntüler
-Araçların görüntüsü
-Yaralılara ekiplerin müdahalesi 

Haber-Kamera Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ SİVAS,(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524184
========================================================

6) HATAY’DA DENİZDE AKINTIYA KAPILAN GENÇ SON ANDA KURTARILDI

HATAY’ın Samandağ ilçesinde denize giren Yunus Emre Turunç (22), rip akıntısına kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi. Cankurtaran tarafından kurtarılan Turunç, hastanede tedaviye alındı. 
Olay, ilçeye bağlı Çevlik sahilinde meydana geldi. Dün saat 19.30 sıralarında serinlemek için sahile gelen Yunus Emre Turunç (22), bir süre yüzdükten sonra rip akıntısına kapıldı. Gencin akıntıya kapıldığını gören sahildeki vatandaşlar durumu jandarma, itfaiye ve Cankur ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler ve sahilde bulunan cankurtaranlar genci denizden çıkartarak sahile getirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Samandağ Devlet Hastanesine kaldırılan Turunç’un durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Olay yerinden genel detay görüntüler
-Sağlık ekiplerinin müdahale etmesi

Haber-Kamera Ali ARSLAN SAMANDAĞI,(Hatay),(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524183
========================================================

7) ADANA’DA DEREYE DÜŞEN TIR’IN SÜRÜCÜSÜNÜ İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI
 
ADANA’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği TIR, Sarıçam Deresi’ne düştü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, TIR sürücüsü İsmail I.’yı dereden halat yardımıyla kurtardı. İsmail I.’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kaza, 03:30’da merkez Yüreğir ilçesine bağlı Karataş Bulvarında meydana geldi. Karataş’tan şehir merkezi istikametine gitmekte olan İsmail I. İdaresindeki 27 AGC 816 plakalı TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptıktan sonra Sarıçam Deresi’ne düştü. TIR’ın dereye düştüğünü gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 sağlık ekipleri ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen ekiplerce halat ve merdiven yardımıyla dereden çıkartılan İsmail I. bölgeye sevk edilen sağlık görevlilerine teslim edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan sürücü, daha sonra Adana Şehir ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İsmail I.’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————-
-İsmail I.’nın dereden çıkartılması
-İsmail I.’nın ambulansa bindirilmesi
-Dereye düşen TIR’dan genel detay görüntüler
-Olay yerinden genel görüntü

Haber-Kamera: Yusuf KANTARLI/ADANA,(DHA)
25.05.2021 – Haber Kodu : 210525005

========================================================

8) ÇÖPLÜKTE 17 KÖPEK ÖLÜSÜ BULUNDU

SAKARYA’nın Kocaali ilçesinde sokak hayvanlarını beslemek için çöplüğe giden hayvanseverler, açılan bir çukurda 17 köpek ölüsü buldu. Sakarya Barosu, olayla ilgili suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.
Kocaali ilçesinde önceki gün sokak hayvanlarını beslemek için Kocaali Belediyesi’ne ait atık terfi istasyonu yakınına giden hayvanseverler, bölgede besleme yaptığı sırada çöp yığınları içinde açılmış çukurda 16 ölü köpek olduğunu fark etti. Ayrıca çukurun üzerinde başına poşet geçirilmiş başka bir ölü köpek bulan hayvanseverler, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
Görüntüler sonrası Sakarya Barosu olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Zekiye Güneş Kılcı, “Videodan anladığımız kadarıyla bir kısım ölmüş hayvanlar belediye çöplüğüne atılmış. Öncelikle burası kim ve kimlerce yapılmış tespit edilmelidir. Şayet bu alan belediye ekiplerince kullanılmaktaysa, ekipler bu alanın işaretlenmesi kamu sağlığı ve bulaşıcı hastalık riskine karşı kireçlenmesi gibi bir kısım önlemlerin alınması gerekmektedir. Videoda boğulmuş bir köpek görülmektedir, bu köpeğin kimlerce öldürüldüğü ve oraya atıldığı araştırılmalıdır. Bu işi daha ciddi ele alınmadıkça, biz sahada mücadele eden hukukçulardan tecrübelerini yasal zemine oturtmamızı istemedikçe ve bu olaylar tamamen yerel yönetimlerin insafına bırakıldıkça benzer olaylara her gün yenileri eklenmeye devam edecektir” dedi. 
Kocaali Belediyesi yetkilileri ise konuyla ilgili olarak açıklama yapmadı.

Görüntü Dökümü
———————-
-Köpeklerin fotoğrafları 
-Vatandaşlar tarafından cep telefonuyla çekilen olay yeri görüntüsü
HABER: Güven HASBAŞ KOCAELİ (Sakarya),(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524154
========================================================

9) KAYIP KEDİSİNİ PATİLERİ VE KUYRUĞU KESİK HALDE ÖLÜ BULDU

SİVAS’ta hayvansever Gül Dursun (47) önceki günden beri kayıp olan ‘Tostos’ isimli kedisini patileri ve kuyruğu kesik halde ölü buldu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
Olay, Çayyurt Mahallesi 17’inci Sokak’ta meydana geldi. Evinin bodrumunda yaklaşık 50 sokak kedisine bakan evli 3 çocuk annesi Gül Dursun, dün veterinere götürmek için 5 aylık ‘Tostos’ isimli kedisini almak istedi. Kediyi diğerlerinin arasında bulamayan Dursun, çevrede aramaya başladı. Önceki gün saatlerce aramasına rağmen Dursun, kediyi bulamadı. Dün ise akşam saatlerinde evinin yakınlarında yerde patileri ve kuyruğu kesik halde kedinin ölüsünü buldu. Şok yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Dursun, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri inceleme başlattı. 
Büyük üzüntü yaşayan Gül Dursun, “Gönüllü olarak sokak kedilerine bakıyordum. Markete gittim. Gelirken baktım ki kedim burada yatıyor. Kuyruğunu ve patilerini kesip öldürmüşler. Bu bir canilik. Bu bana karşı bir tehdit mi bilemiyorum. 50 tane kedim var, onlar için çok korkuyorum. Hepsi de insanlara çok yakın. Eğer onlara da böyle bir şey olursa ben ne yaparım. Patilerini, kuyruğunu ve sırtını kesmişler. Çok kötü bir manzaraydı. Çok kötü bir duygu. İlk defa başıma geliyor. Eceliyle öleni gömüyordum ancak bu durum çok farklı bir şey. Lütfen hayvanları sevsinler. Allah rızası için onlara dokunmasınlar. Onlar Allah’ın sessiz kullarıdır” dedi. 
Hayvansever Özlem Akbulut ise (20), “Katledilen kedimizi devamlı olarak veterinere götürüyorduk. Dün de veterinere götürmek için gelip aradık ama bulamadık. Meğer hayvanın başına böyle bir iş gelmiş. Eğer bizlere karşı bir garezleri varsa dahi gelip bizimle konuşsunlar. Kedilerimizin patilerini kesip, onlara bu vicdansızlığı yaparak önümüze atmasınlar. Kamera kayıtları incelenecek, kimin ya da kimlerin yaptığı öğrenilecek. Kim olursa olsun bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————-
-Olay yerinden görüntü
-Ölü bulunan kedi
-Gül Dursun’un gözyaşları
-Polis ekiplerinin incelemesi
-Konuşmalar

Haber-Kamera Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZSİVAS, (DHA) 
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524177
========================================================

10) ÖDEMİŞ’TE ORMAN YANGINI
 
İZMİR’in Ödemiş ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale edildi.
Ahrandı mevkii, TOKİ konutları arkasındaki ormanlık alanda, dün saat 15.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, yakındaki zeytin ağaçlarının da bulunduğu tarım arazilerine sıçradı. Bölgeye, 1 söndürme helikopteri ve 4 arazöz sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürerken, yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi.
Geçen yıl 24 Temmuz’da aynı yere 100 metre mesafede yangın çıkmış, 2,6 hektarı tarım arazisi, kalanı ise orman toplam 10,47 hektar alan zarar görmüştü.
ALEVLER 3 HEKTAR ALANI KÜLE ÇEVİRDİ
Ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan müdahale ile 2 saatlik çaba sonucunda söndürüldü. İlk belirlemelere göre yaklaşık 1 hektar tarım arazisi ile 2 hektar ormanlık alan zarar gördü. Ormanlık alanda çıkan yangın, arazisine sıçrayan İsmail Beren, “İnşallah yakanlardan hesap sorarlar. Binlerce hayvan gitti” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Yangından ve ekiplerden görüntüler
-İsmail Beren açıklama
-Helikopterlerin havadan müdahalesi

Haber Kamera ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524124 – 210524165
========================================================

11) ÇINARCIK SAHİLİ DENİZ SALYASIYLA KAPLANDI

MARMARA Denizi’nde etkili olan deniz salyası (müsilaj) Yalova’nın Çınarcık sahillerini de kapladı. Yat limanında, deniz salyası balıkçı teknelerinin çevresini kaplarken, balık ölümlerine de yol açtı.
Marmara Denizi’nde şubat aylarında görülmeye başlanan ve yaklaşık 3 aydır etkili olan deniz salyası, Yalova’nın Çınarcık ilçesinin sahil kesimini de kapladı. Deniz salyası, yat limanındaki teknelerin etrafını çevreledi. Yaşanan deniz kirliliği, görenleri şaşkına çevirdi. Bazı balıkların salya nedeniyle öldüğü görüldü.

Görüntü Dökümü
———————-
-Deniz salyasıyla kaplanan sahilden dron görüntüsü
-Telef olan balıklardan görüntü
-Teknelerden görüntü
-Detaylar

Haber-Kamera  Özgür YILDIZ YALOVA,(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524168
========================================================

12) BANDIRMA’DA ENGELLİ KADININ BİLEZİKLERİNİ GASBEDEN ŞÜPHELİLER, YALOVA’DA YAKALANDI

BALIKESİR’de engelli Münire Ş.’yi (68) darbedip, bileziklerini alan F.E. ve A.T., Yalova’da polis ekiplerince yakalandı. 
Olay, gece saatlerinde Balıkesir’in Bandırma ilçesinde meydana geldi. Sağır ve dilsiz Münire Ş.’nin evine giren 2 şüpheli, kadını darbetti. Münire Ş.’nin boynuna ip bağlayan şüpheliler, kolundaki 2 bileziği alarak, evden çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince evinde tedavisi yapılan Münire Ş.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, bölgedeki 89 güvenlik kamerasını inceledi. Şüphelilerin F.E ve A.T. olduğu ve ikamet adreslerinin Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde olduğu tespit edildi. 
Şüphelilerin ikamet adreslerine gitme ihtimali üzerine Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri; Bursa, Yalova ve Kocaeli Emniyet Müdürlüklerine konu hakkında bilgi verdi. Araştırma başlatan Yalova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, şüphelilere ait olduğu belirlenen otomobili tespit etti. F.E. ve A.T., polis ekiplerinin yaptığı baskınla yakalanarak, gözaltına alındı. Çalınan bilezikler ise şüphelilerin çantasında bulundu.  
Gözaltına alınan şüpheliler, Yalova Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından Bandırma Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Emniyetten detaylar
-Şüphelilerin emniyetten çıkarılmasından görüntü

Haber-Kamera  Özgür YILDIZYALOVA,(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524174
========================================================

13) AYDIN’DA KURAKLIK ENDİŞESİ YAŞAYAN ÇİFTÇİLER EYLEM YAPTI
 
AYDIN’ın Yenipazar ilçesinde, kuraklık nedeniyle baraj kapaklarının açılmamasından dolayı ekili arazilerini sulayamadıklarını söyleyen çiftçiler, dün akşam saatlerinde eylem yaptı. 
DSİ 21’inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Kemer Barajında bulunan su seviyesinin düşük olması nedeniyle 1 Haziran’dan itibaren kapakları açarak, Akçay sulama kanalına kademeli ve rotasyon dahilinde bölge bölge su verileceğini açıkladı. Ekili arazilerindeki bitkilerin kuraklıktan yandığını, buna rağmen kanalda bulunan suyun bir kısmının Dalama Ovasına aktarılmaya başlanacağı haberini alan 450 nüfuslu Kırsal Direcik Mahallesinde yaşayan 100’e yakın çiftçi, Akçay Sulama Kanalı çevresinde toplandı. Çiftçilerin eylem yaptığını haber alan jandarma ekipleri olay yerine gelerek güvenlik önlemi aldı. Eylem alanına gelen Yenipazar Belediye Başkanı CHP’li Yüsran Erdem, Akçay Sulama Birliği Başkanı Recep Kabza ve Ziraat Odası Başkanı İsmet Arslan çiftçilerle görüşerek sorunun çözülmesi için İlçe Kaymakamı Osman Kural ile telefon görüşmesi yaptı. Kaymakam Kural’ın sorunu çözmek için Sulama Birliği Başkanı ile birlikte, mahalle muhtarı ve çiftçileri temsilen iki kişiyi makamında toplantıya davet etmesinin ardından, eylem için toplanan çiftçiler olaysız bir şekilde dağıldı.
10 BİN DÖNÜM EKİLİ ARAZİ KURAKLIK TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA KALDI
Eyleme katılan çiftçiler adına açıklama yapan muhtar Adem Arslan, “Sadece Direcik Mahallesinde bin dekar ekili arazi var. Çevre mahallelerle birlikte 10 bin dekar arazinin sulanması gerekiyor. Arazilerimizde yonca, mısır, domates, biber ve pamuk gibi ürünler ekili. Bunları sulamazsak aç kalırız. Haftada 3 gün sulama yapmamıza izin veriyorlar. Onu da sadece 3 tarla sahibi kullanabiliyor. Bu zaten yetmezken şimdi de kanalda bulunan suyun yarısını Dalama Ovasına vereceklerini açıkladılar. Bu su zaten bizim arazimize yetmiyor. Yetkililerimizin, büyüklerimizin buna çare bulmasını istiyoruz” dedi.
‘ÇİFTÇİLERİMİZ BÜYÜK BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYA’
Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erdem ise, “Sadece Direcik Ovasında 250 dekar arazide anlaşmalı olarak domates ekimi yapıldı ve bu sebzeler iki günde bir sulanmazsa çiçeklerini döker ve ürün vermez. Pandeminin ardından kuraklık da çiftçilerimizi vurdu. Onlar da haklı olarak emeklerinin karşılığını almak istiyorlar. Konuyu temsilcilerle birlikte kaymakamımıza anlattık. Kendisi de bu konuyu gerekli yerlerle görüşerek çözüme kavuşturacağını söyledi” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————-
-Eylem için toplanan çiftçilerden görüntüler
-Belediye Başkanı Yüsran Erdem’in açıklamaları
-Mahalle Muhtarı Adem Arslan’ın açıklamaları
-Çiftçilerden konuşmalar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Murat GÜRKAN/ YENİPAZAR (Aydın),(DHA)
25.05.2021 – Haber Kodu : 210525003
========================================================

14) VAN’DA HIRSIZLIK VE DOLANDIRICILIK ŞÜPHELİLERİNE OPERASYON 19 GÖZALTI

VAN ve Denizli’de değişik tarihlerde meydana gelen 13 hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karıştığı belirlenen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda hırsızlık malzemesi olduğu belirlenen 10 bin TL değerinde ev eşyası ile bisiklet, motosiklet ve otomobil sahiplerine teslim edildi.
Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hısızlık Büro Amirliği ekipleri, kentte vatandaşın mal varlığına karşı işlenen asayiş suçlarının soruşturulması ve aydınlatılmasına yönelik geniş çaplı araştırma başlattı. Kentte değişik tarihlerde meydana gelen 12 hırsızlık ile Denizli ilinde meydana gelen 1 dolandırıcılık olaylarıyla ilgili MOBESE kamera görüntülerini detaylı incelemeye aldı. Oluşturulan özel ekip tarafından yapılan incelemede adresleri belirlenen şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karıştığı belirlenen 19 kişi yakalanarak, gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde 10 bin TL değerinde ev eşyası, 3 bisiklet, 1 motosiklet ve 1 otomobil ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi. 

Görüntü Dökümü
———————-
-Asayiş Şube Müdürlüğü’nden çıkartılan şüpheliler
-Araçlara bindirilmesi

HABER Behçet DALMAZ VAN, (DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524185

========================================================

15) KUŞADASI’NDA 2 BİN YILLIK ANTİK SU KANALI BULUNDU

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde yaklaşık 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen Roma dönemine ait 50 metre uzunluğunda antik su kanalı bulundu. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, Selçuk’taki Efes antik kentine su, bu kanal yoluyla götürülüyormuş. Kanalın, toplamda 43 kilometrelik bir hattın parçası olduğunu düşünüyoruz dedi.
Aydın Arkeoloji Müzesi ekipleri tarafından, 2 hafta önce Kuşadası’nın İkiçeşmelik Mahallesi’ndeki 24 dönümlük bir zeytinlik alanda saha araştırması yapıldı. Çalışma sırasında arkeolojik buluntuların tespiti için derinlikleri 1.5 ile 2 metre arasında değişen 250 sondaj kuyusu açıldı. Kuyuların birinde su kanalı kalıntılarının bulunması üzerine çalışma genişletildi. Açılan yarmada yapılan kazıda yaklaşık 50 metre uzunluğunda, 2.5 metre genişliğinde ve 1.5 metre yüksekliğinde su kanalı bulundu. Milattan Önce 1’inci yüzyıldan kalma olduğu tahmin edilen su kanalının Erken Roma dönemine ait olduğu belirtildi.
‘EFES ANTİK KENTİNE SU TAŞINIYORMUŞ’
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, O dönemde, Selçuk’taki Efes antik kentine su, bu kanal yoluyla taşınıyormuş. Kanalın, toplamda 43 kilometrelik bir hattın parçası olduğunu düşünüyoruz. Yapının etrafı çevrilerek koruma altına alındı. Aydın önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Hem tatil turizmi hem kültür turizmi hem de ören yerlerinin niteliği açısından eşsiz bir konumda. Şehrimizin kültür mirasına dikkatli bir şekilde sahip çıkıyoruz dedi.
‘KORUMAYA ALINACAK’
Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ise “Antik dönemde metropol bir kent olan Efes’in su ihtiyacı Kuşadası’ndan sağlanıyordu. Daha önce Kuşadası’nda çok sayıda su kanalı tespit etmiştik. Bunları da haritaya işlemiştik. Bu amaçla Aydın Arkeoloji Müzesi olarak başlattığımız çalışmada Erken Roma dönemine ait su kanalını keşfettik. Kapalı havza su kanalı olduğu için Selçuk’a giden ana hat olduğunu düşünüyoruz. Burada özel bir alan oluşturup yapıyı korumaya alacağız” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————-
-Su kanalından detay ve genel görüntüler
-Kazı çalışmasından görüntüler
-Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer ile röp.
-Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ile röp.

Haber – Kamera Eşber OKAYER  KUŞADASI (Aydın), (DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524162
========================================================

16) ADIYAMAN’DA MOTOSİKLET YAYA ÇARPTI: 3 YARALI

ADIYAMAN’da, motosikletin yaya çarpması sonucu 3 kişi yaralandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Sıratut Mahallesi’nde meydana geldi. Furkan Karakaş idaresindeki 02 HT 271 plakalı motosiklet yolun karşına geçmeye çalışan İbrahim Yolun’a çarptı. Kazada motosiklette bulunan 2 kişi ve yaya İbrahim Yolun yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Olay yeri
-Ambulansın gelişi
-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi
-Yaralıların sedye konulması
-Yaralıların ambulansta taşınması
-Kaza yapan motosiklet
-Ambulansın gidişi
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524178
========================================================

17) TEKİRDAĞ’DA AMBULANSLA OTOMOBİL ÇARPIŞTI 1 YARALI

TEKİRDAĞ’da hasta almaya giden ambulansla çarpışan otomobilin sürücüsü yaralandı. Yaralı Hayrettin Ç., sağlık ekiplerinin ısrarına rağmen hastaneye gitmeyi kabul etmeyince ayakta tedavi edildi.
Kaza, dün akşam saatlerinde merkez Süleymanpaşa ilçesi Otogar Kavşağı’nda meydana geldi. Hasta almaya giden Gökhan A. yönetimindeki 59 KG 191 plakalı ambulans ile Hayrettin Ç.’nin kullandığı 59 ABB 754 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Çarpışmada otomobil içinde sıkışarak yaralanan sürücü Hayrettin Ç., kendi imkanları ile araçtan çıktı. Gelen sağlık ekiplerinin ısrarına rağmen ambulansa binmek istemeyen Hayrettin Ç. ayakta tedavi edildi. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol araçların kaldırılmasının ardından açıldı.

Görüntü Dökümü
———————-
-Kazaya karışan ambulans
-Kazaya karışan otomobil
-Araçlarda meydana gelen hasar
-Araç sürücüsü ile sağlıkçılar arasındaki diyalog
-Detay görüntüler

Haber-Kamera Ruhan YALÇIN TEKİRDAĞ,(DHA)
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524155 
========================================================

17) CİP İLE OTOMOBİLİN ÇARPIŞTIĞI KAZA KAMERADA

SİVAS’ta, kontrolsüz kavşakta otomobil ile cipin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kentte sık sık benzer durumların yaşandığı yerde yaşanan kaza güvenlik kameralarına yansıdı. 
Kaza, dün saat 17.00 sıralarında, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 49’uncu ve 37’nci sokakların birbirine bağlandığı Dörtyol kavşağında meydana geldi. Sıklıkla kazaların olduğu kontrolsüz kavşakta, Hacı İsmet Karakaya yönetimindeki 58 BC 273 plakalı cip ile Duygu Arslan idaresindeki 58 ABK 724 plakalı otomobil çarpıştı. Kontrolden çıkan araçlar, park halinde bulunan 58 NZ 214 plakalı hafif ticari araç ile 50 AAL 741 plakalı pikaba da çarparak hasara yol açtı. Kazada otomobil sürücüsü Duygu Arslan ile yanındaki Kübra Arslan yaralandı. Diğer araç sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla Sivas Numune Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza anı, yakındaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 

Görüntü Dökümü
———————-
-Kaza yerinden görüntüler
-Araçların görüntüsü
-Güvenlik kamerasına yansıyan kaza görüntüleri

Haber-Kamera Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ – SİVAS, (DHA) 
24.05.2021 – Haber Kodu : 210524167
========================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!