Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

ŞEHİT ÖMER UMULU, KIRIKKALE’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

BİTLİS’in Tatvan ilçesinde askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu (40), memleketi Kırıkkale’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde, şehit olan Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu’nun cenazesi, Elazığ’da düzenlenen törenin ardından önce uçakla Ankara’ya, ardından da karayolu ile Kırıkkale’ye getirildi. Nur Camii’nde düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesinin yanı sıra Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Kadir Eğriboyun ve Kırıkkale milletvekilleri katıldı.

BABASININ KEPİ İLE CENAZEDE
Taziyeleri kabul eden şehidin eşi Gül, annesi Hafize Umulu gözyaşlarına boğuldu. Şehidin çocukları Arda (14), Aras (10) ve Erva Umulu da (7) babalarının Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı döktü. Babasının kepini takan Aras, tabutu öperek babasına veda etti. İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Kırıkkale Şehitliği’nde toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Şehit cenazesinin camiye gelişi
-Camiden görüntü 
-Şehit ailesinden görüntü
-Şehidin oğlunun babasının kepi ile cenaze namazına katılması
-Şehidin omuzlarda taşınması
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Burak CAN /KIRIKKALE,(DHA)
=====================

Reklam Alanı

KORGENERAL ERBAŞ, ŞEHİT OLDUĞU GÜN ‘ŞEHİTLİK KEŞKE BİZE DE NASİP OLSA’ DEMİŞ

BİTLİS’in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 askerden 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın, şehit olduğu gün 4 Mart 2016’da Şırnak’ta yürütülen Hendek operasyonlarında şehit olan Musa Yılmaz’ın şahadetinin 5’inci yılında annesi Saadet Yılmaz’ı arayarak ‘Şehitlik herkese nasip olmaz, keşke bize de nasip olsa’ demiş.
Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalanan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait olan ‘Cougar’ tipi helikopterin Çekmece köyü yakınlarında kaza kırıma uğraması sonucu 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 silah arkadaşı şehit oldu.

‘ŞEHİTLİK HERKESE NASİP OLMAZ, KEŞKE BİZE DE NASİP OLSA’
Korgeneral Erbaş’ın şehit olduğu kazadan saatler önce 4 Mart 2016’da Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen hendek operasyonlarında şehit olan Uzman Çavuş Musa Yılmaz’ın şahadetinin 5’inci yılında annesi Saadet Yılmaz’ı arayarak, ‘Şehitlik herkese nasip olmaz, keşke bize de nasip olsa’ deyip, şehidin kabrini ziyaret edip, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez, ruhun şad olsun’ notunun bulunduğu çiçeği bıraktığı öğrenildi. 
Şehit Korgeneral Osman Erbaş’ın, oğlunun şahadetinin yıl dönümü olan önceki gün kendisini aradığını söyleyen anne Saadet Yılmaz, ‘Üzülme annem’ diyerek hitap ettiğini söyledi. Yılmaz, “Dün bizi aradı, ‘Nasılsın? bugün oğlunun yıldönümü’ dedi. ‘Sağ olun Allah razı olsun’ dedim. Eşimle konuşmak istedi ama hasta olduğunu ve hastanede yattığını söyledim. ‘Biz şehitliğe gidiyoruz’ dedi. Daha sonra ben de oğlumun kabrine gittiğimde orada üzerine not yazılmış bir çiçek bırakmıştı. Hastaneye geldim. Yine aradı, ‘Eşin nasıl?’ dedi. ‘Konuşamıyor’ dedim. Ben üzülünce ‘Üzülme annem şehitlik öyle bir mertebe herkese nasip olmaz, keşke bize nasip olsaydı. Ben başhekimi ararım, ne gerekiyorsa size yardımcı olur’ dedi. 4- 5 dakika geçmeden başhekim geldi. Osman Paşam aradı, Ahmet Bey’e ne gerekiyorsa yapın, yardımcı olun dedi. Allah razı olsun, mekanı cennet olsun, Allah ailelere sabır versin, çocuklarını bağışlasın, vatanımızı, milletimizi, askerlerimize yardım etsin. Aradan 2 saat geçmeden haberlere baktım helikopter kazasını söylüyor. Kızım aradı, ‘Anne paşa bizle konuştu sonra şehit oldu’ dedi. Dedim herhalde yanlışlık oldu, bir daha televizyonu açtım baktım ki doğru. Çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
Şehidin annesinden röportaj
Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ /ELAZIĞ,(DHA)
=========================

ŞEHİT HAKAN GÜL’ÜN NAAŞI AMASYA’YA GETİRİLDİ

BİTLİS’in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün (45) naaşı, memleketi Amasya’ya getirildi.
Bingöl’den Tatvan ilçesine gitmek üzere havalanan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün cenazesi, askeri uçakla memleketi Amasya Merzifon Havalimanı’na getirildi. Askerler tarafından uçaktan indirilen Şehit Gül’ün naaşı, cenaze aracına konuldu. Burada düzenlenen törene şehidin annesi Gülüzar Gül, eşi Fadime Gül, şehidin çocukları Caner ve Ceren Gül, şehidin 2 kardeşi, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Amasya Milletvekili Levent Karahocagil, Garnizon Komutanı Mehmet Atlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, ilçe belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve şehidin yakınları katıldı. Şehit Gül’ün cenazesi bugün Amasya Doğantepe köyü camisinde öğlen vakti kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Askeri uçaktan detaylar
-Askerler tarafından uçaktan indirilen Şehit Gül’ün cenazesinden detaylar
-Detaylar
-Ağlayan şehit yakınlarından detaylar

Haber-Kamera: Sinan HARMANCI-Hakan UMMAN /AMASYA,(DHA)
=======================================

ÜNLÜ TASARIMCI ASLI YILMAZTÜRK TATİL İÇİN GELDİĞİ ULA’DA ÖLÜ BULUNDU

İSTANBUL’dan tatil amacıyla Muğla’nın Ula ilçesine gelen ve kendisinden bir süredir haber alınamayan ünlü tasarımcı Aslı Yılmaztürk (34), kaldığı tek katlı müstakil evde ölü bulundu. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, Yılmaztürk’ün mutfak kısmındaki ocaktan sızan gazdan zehirlendiği öğrenildi.
Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında Ula ilçesine bağlı Akçapınar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, ünlü tasarımcı Aslı Yılmaztürk bir süre önce tatil amaçlı İstanbul’dan Muğla’nın Ula ilçesine geldi. Akçapınar Mahallesi’ndeki tek katlı müstakil bir evde kalan Yılmaztürk’ten haber alamayan yakınları, durumu 112 Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine, Yılmaztürk’ün kaldığı eve sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, Aslı Yılmaztürk’ü hareketsiz şekilde yatarken buldu. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Yılmaztürk’ün yaşamını yitirdiği belirlendi. Yılmaztürk’ün cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Öte yandan, jandarma ekiplerince yapılan ilk incelemede, Yılmaztürk’ün mutfak kısmındaki ocaktan sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitirdiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
Yılmaztürk’ün fotoğrafları

Haber: Aykut KURT /MUĞLA,(DHA)
===========================

ÇÖPÜ ATMADIĞI İÇİN TARTIŞTIĞI KARDEŞİNİ 11 YERİNDEN BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

ANKARA’nın Çankaya ilçesinde, üniversite öğrencisi M.K. (20), anne ve babasının evde olmadığı sırada çöpü atmadığı gerekçesiyle tartıştığı kardeşi K.K.’yı (16) 11 yerinden bıçaklayarak öldürdü. M.K. olay sonrası polisi arayarak teslim oldu.
Olay, dün saat 20.00 sıralarında ilçeye bağlı Mürsel Uluç Mahallesi 938’inci Sokak’taki bir apartman dairesinde meydana geldi. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslam Bilimleri Fakültesi öğrencisi M.K., iddiaya göre anne ve babaları evde olamadığı sırada lise öğrencisi kardeşi K.K.’dan evin çöplerini atmasını istedi. K.K.’nın karşı çıkması üzerine iki kardeş arasında tartışma çıktı. M.K., tartışmanın büyümesi üzerine mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile K.K.’yı göğüs bölgesinden 11 kez bıçakladı. K.K. kanlar içinde kalırken, paniğe kapılan M.K., polise haber verdi.
Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. M.K.’yı ellerinde ve üzerinde kanla bulan polis, eve girdiğinde K.K.’yı kanlar içerisinde yatarken buldu. Yapılan kontrolde K.K.’nın hayatını kaybettiği belirlendi. K.K.’nın cenazesi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için adli tıp kurumuna gönderilirken, M.K. ise gözaltına alındı.
Öte yandan, olay sırasında eşi ile birlikte misafirlikte bulunan babalarının da büyük oğlu ile aynı üniversitede Kütüphane Daire Başkanı olduğu öğrenildi.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Cep telefonu kamerası)
-Cenazenin çıkarılması
-Polis ve sağlık ekipleri
-Olay yeri
+++
(Aktüel)
-Binadan genel ve detaylar

Haber: Ferhat EKİNCİ-Caner ÜNVER /ANKARA,(DHA)
==============================

KONTROLDEN ÇIKAN TEKNEDEN DÜŞÜP, KAYBOLAN KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

İZMİR’in Urla ilçesinde, balık avlamak için denize açıldıkları teknenin kontrolden çıkması sonucu denize düşen 4 kişiden kaybolan Çağlar Demir’in cansız bedenine ulaşıldı.
Olay, önceki gün öğle saatlerinde Urla ilçesine bağlı Hekim Adası mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Hekim Adası’nın batısında özel fiber teknenin kumanda altında olmadığı ve kendi etrafında döndüğü ihbarı üzerine bölgeye bir sahil güvenlik helikopteri, 4 sahil güvenlik botu ve bir sahil güvenlik dalış timi sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı deniz polisine ati 4 tekne, 10 polis kurbağa adam ve 12 gemi adamı personeli ile arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar sırasında denizde yüzen bir kişi sağ olarak bota alınırken, 2 kişinin yüzerek karaya çıktığı belirlendi. Kurtulanların teknede 4 kişi olduklarını söylemeleri üzerine, denizde arama kurtarma çalışmalarına yoğunlaşıldı.
Yapılan çalışmalar sonucunda dün saat 08.30 sıralarında Hekim Adası’nın kuzey batısındaki kayalıklarda polis kurbağa adamlar tarafından kayıp kişinin cesedine ulaşıldı. Çağlar Demir’e ait olduğu belirlenen ceset, deniz polisi botuna alınarak Çeşmealtı Balıkçı barınağına çıkartıldı. Çağlar Demir ve 3 arkadaşının zıpkınla balık avlamak için fiber tekne ile denize açıldığı bildirildi. Demir’in cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Cesedin botla çeşmealtı balıkçı barınağına getirilmesi

Haber-Kamera: Seyfi GÜL /URLA(İzmir),(DHA) 
=====================

OĞLUNUN CANSIZ BEDENİNİ GÖRÜNCE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
 
ADANA’da önceki gün sabah evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Burak Tüylüce’nin (22), sulama kanalında cesedi bulundu. Acı haberi alıp bölgeye giden Hatice Tüylüce, oğlunun cansız bedeni sudan çıkarılırken fenalaşıp, sinir krizi geçirdi.
Önceki gün sabah, Seyhan ilçesi Bey Mahallesi’ndeki evinden çıkan Burak Tüylüce’den bir daha haber alınamadı. Ailesi, polis merkezine giderek askerden yeni gelen oğulları için kayıp başvurusunda bulundu. Tüylüce’nin en son aynı ilçedeki Yalmanlı Mahallesi’nde görüldüğü belirlendi. Bölgede arama çalışması başlatan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, sulama kanalında Tüylüce’nin cansız bedenine ulaştı. Bu sırada olay yerine gelen Tüylüce’nin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Tüylüce’nin annesi Hatice Tüylüce, oğlunun cansız bedeni kanaldan çıkarılırken fenalaşıp, sinir krizi geçirdi. Tüylüce’nin cenazesi, ölüm nedeninin belirlenebilmesi için otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sulama kanalının içerisindeki cesetten görüntü
-Annesinin ağıt yakması
-Yakınlarının olay yerine gelip ağıt yakmaları
-Polislerin cesedi su kanalından çıkarmaları
-Olay yerinden genel ve detaylar

Haber-Kamera: Yusuf KANTARLI /ADANA,(DHA)
==========================

ESKİ EŞİNİ ÖLDÜREN ‘KIRMIZI AYAKKABILI KATİL’, SAKLANDIĞI EVDE YAKALANDI

KAYSERİ’de, bir hafta önce boşandığı eski eşi Nuran Koçer’i (40) tabanca ile vurarak öldüren Şükrü Efe (42), Emniyet Müdürlüğü’ne 200 metre mesafede, saklandığı evde Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonla yakalandı. Cinayet şüphelisi Şükrü Efe, kırmızı ayakkabısı nedeniyle ‘kırmızı ayakkabılı katil’ olarak biliniyordu.
Olay, önceki gün sabah Melikgazi ilçesi Kocatepe Mahallesi’ndeki Zafer Apartmanı’nda meydana geldi. İddiaya göre, Şükrü Efe, bir hafta önce boşandığı Nuran Koçer’in yaşadığı eve gitti. Evde henüz bilinmeyen nedenle ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Şükrü Efe, 3 çocuğunun annesi Nuran Koçer’i belinden çıkardığı tabancayla vurdu. Nuran Koçer yaralanırken, Şükrü Efe olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Koçer, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Firari cinayet şüphelisinin yakalanması için polis, çalışma başlattı. Kırmızı ayakkabısı nedeniyle ‘kırmızı ayakkabılı katil’ olarak bilinen cinayet şüphelisinin, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne 200 metre uzaklıktaki bir evde saklandığının tespit edilmesi üzerine Özel Harekat polislerinin de katılımıyla akşam saatlerinde operasyon düzenlendi. 3 çocuğunun annesi eski eşini öldüren Şükrü Efe, saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada suç aleti tabanca da ele geçirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri görüntü
-Yakalanan cinayet zanlısının evden çıkarılışı
-Suç aleti silahtan görüntü
-Diğer görüntüler

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ-Yusuf AĞAŞE /KAYSERİ,(DHA)
=====================================

KENDİSİNDEN 3 GÜNDÜR HABER ALINAMAYAN KİŞİ, ORMANDA ÖLÜ BULUNDU

ANKARA’da işe gitmek için evden çıktıktan sonra kendisinden 3 gün haber alınamayan Mehmet Kısa (43), şehir dışındaki ormanlık alanda başından ve kasık bölgesinden silahla vurulmuş halde ölü bulundu.
Dün akşam saatlerinde Kahramankazan ilçesi Kılıçlarköyü Mahallesi, Bağlar mevkisindeki piknik alanına giden 3 kişi, ağaçların arasında hareketsiz yatan bir kişiyi görüp, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Yapılan incelemede kişinin başının arkasına ve kasık bölgesine isabet eden kurşunlarla hayatını kaybettiği belirlendi. Jandarma ekiplerince yapılan araştırma sonucunda yaşamını yitiren kişinin 3 gün önce ailesinin hakkında kayıp başvurusunda bulunduğu inşaat işçisi Mehmet Kısa olduğu anlaşıldı. 
Evli ve 3 çocuk babası Mehmet Kısa’nın 3 gün önce saat 08.00 sıralarında Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi’ndeki evinden ayrılarak işe gittiği, sonrasında da ailesinin kendisine ulaşamadığı belirtildi. 
Kısa’nın cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Hastane önünden görüntü
-Morg önünden görüntü 
-Polislerin çalışmalarından görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Caner ÜNVER-Hasan POLAT /KAHRAMANKAZAN(Ankara),(DHA)
====================================

EŞİ VE ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE ÖLDÜRÜLEN İLKAY TOKKAL’IN DÜKKANI BOŞALTILDI

ESKİŞEHİR’de, eski iş ortağı Mehmet Şerif Boğa tarafından eşi ve 4 yaşındaki çocuğu ile bıçaklanarak öldürülen İlkay Tokkal’ın (42), oğlu Doruk’un ismini verdiği dükkanı, yakınları tarafından kiralanmak üzere boşaltıldı. Tokkal’ın annesi Bedriye Tokkal sosyal medyada ölen oğlunun fotoğrafını paylaşarak, doğum gününü kutladı.
Eskişehir’de cep telefonu satış ve tamiri yapan İlkay Tokkal’ın eşi Emel ve oğulları Ali Doruk, 18 Şubat günü eski iş ortak Mehmet Şerif Boğa tarafından evlerinde bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetlerin ardından katil zanlısı Boğa yakalanıp, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Boğa, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma hala devam ederken, İlkay Tokkal’ın işlettiği ve oğlu Doruk’un adını taşıyan cep telefonu dükkanı yakınları tarafından boşaltıldı. Dükkan camlarına ise ‘kiralık’ ilanları yapıştırıldı.

ÖLEN OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI
Bedriye Tokkal, cinayete kurban giden oğlu İlkay ile çekilmiş bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak doğum gününü kutladı. Anne Tokkal fotoğrafın altına “Sevginin kalbimizden hiç çıkmadığı canım oğlum. Bugün bir yaşına daha giriyorsun ama bizsiz annem. Unuttuğumuzu sanma sakin hiç unutur muyuz canim oğlum. İnsan en büyük mutluluğunu nasıl unutabilir? Olduğun gün doğduğun gibi güzeldin. Benim nur yüzlü meleğim doğum günün kutlu olsun mekanın cennet olsun inşallah” yazdı. Çok sayıda kişi de aileye yeniden baş sağlığı diledi.iledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Dükkanın dışı
-İçerdeki boş raflar
-Bulunduğu sokak
-Katil zanlısının güvenlik kamerası görüntüleri
-Katil zanlısının olay günü görüntüleri
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU /ESKİŞEHİR,(DHA)
=====================================

BUCAK’TA AVM YANGININDA, 3 MAĞAZA ÇALIŞANI DUMANDAN ETKİLENDİ

BURDUR’un Bucak ilçesinde bir alışveriş merkezinde çıkan yangında, 3 mağaza çalışanı dumandan etkilendi.
Bucak ilçesi Karayvatlar Mahallesi Gazi Caddesi’ndeki bir alışveriş merkezinde dün saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Alışveriş merkezinin bodrum katındaki depo bölümünde çıkan yangını fark eden çalışanlar, yangın tüpüyle alevlere müdahale etti. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Bucak Belediyesi İtfaiye ekipleri dumandan etkilenen 3 alışveriş merkezi çalışanı dışarı çıkarıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan bu kişiler Bucak Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan 3 kişinin durumunun iyi olduğu belirtildi. Mağazanın dumanla dolması nedeniyle oksijen tüpleriyle içeri giren itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını söndürdü. Mağaza deposu ve içini saran duman da tahliye edildi. Maddi zarara neden olan yangının çıkış nedeni, yapılacak incelemenin ardından belirlenecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İtfaiyenin müdahale etmesinden görüntü
-Alışveriş merkezinin dışından
-Duman çıkarken ve koşuşturmacadan görüntüler

Haber-Kamera: Halim AKCA /BUCAK(Burdur),(DHA)
=============================

TOKAT’TA 2 MAHALLE, 1 KÖY VE 1 BELDEDE 10 GÜNLÜK KARANTİNA BAŞLADI

TOKAT’ın Erbaa ilçesinde koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantina uygulanmasına karar verilen 2 mahalle, bir köy ve bir beldede gece yarısı itibariyle giriş ve çıkışlar polis ve jandarma ekipleri tarafından kapatıldı.
İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle ilçe merkezindeki Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Ertuğrul Gazi Mahallesi, Tepekışla Köyü ve Karayaka Beldesi’nde 10 gün süreyle karantina uygulanması kararlaştırıldı. Karar gereğince gece 00.01 itibariyle 2 mahalle ile köy ve beldenin girişleri polis ve jandarma ekipleri tarafından kapatıldı. Polis ekipleri, yaklaşık 8 bin kişinin yaşadığı ilçe merkezindeki 2 mahallenin giriş ve çıkışlarını kapatarak karantina kurallarını uyguladı.
Öte yandan, daha önce karantinaya alınan Alacabal Mahallesi ile Tanoba Beldesi’ndeki karantina kararı ise pazartesi gününden itibaren 10 gün daha uzatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Mahalleden görüntüler
-Polisin aldığı tedbirler
+++
-Drone görüntüleri

Haber-Kamera: İbrahim UĞUR /ERBAA(Tokat),(DHA)
========================

DİNAR’DA 3 ARACIN KARIŞTIĞI ZİNCİRLEME KAZA: 5 YARALI

AFYONKARAHİSAR’ın Dinar ilçesinde 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 20.00 sıralarında Dinar merkezindeki Şölen Kavşak’ta meydana geldi. Aynı yöne giden Ahmet Çalışkan’ın (50) kullandığı BG 485 AH Fransa plakalı otomobil, döner kavşaktaki ışıklarda durmak için yavaşlayan Samet Bolat (27) yönetimindeki 03 FZ 181 plakalı hafif ticari araç ile İbrahim Akpınar’ın (26) kullandığı 45 TA 5745 plakalı otomobile çarptı. Kazada Çalışkan ağır yaralanırken diğer araçtaki Samet Bolat, İbrahim Akpınar, Meryem Akpınar (26) ve İbrahim Çılkaya (51) hafif yaralandı. Çevredekilerini habrı üzeirne kaza yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından yaralılar, Dinar Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazaya karışan üç araç, çekiciyle kaldırıldıktan sonra yol trafiğe açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kazaya karışan araçlardan görüntü

Haber-Kamera: Tahsin BAYTAR /DİNAR(Afyonkarahisar),(DHA)
==========================

ANTALYA’DA HALK OTOBÜSÜYLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 YARALI

ANTALYA’da otomobille çarpışan halk otobüsü, park halindeki başka bir otomobile çarpıp, bir sitenin bahçesine girdi. Otobüsle çarpışıp, yaklaşık 15 metre kadar sürüklenen otomobildeki 2 kişi yaralandı. Mahalleli, sokakta kasislerin kaldırılmasının ardından çok sayıda kaza meydana geldiğini belirterek, yetkililerden önlem alınmasını istedi.
Kaza, dün saat 21.00 sıralarında Muratpaşa ilçesine bağlı Meydankavağı Mahallesi’nde 1550 Sokak ile 1596 Sokak’ın kesişimde meydana geldi. Ramazan Mutlu’nun (40) kullandığı 07 AU 0009 plakalı halk otobüsü, Gökhan Damcı (37) yönetimindeki 07 EEA 17 plakalı otomobille sokağın kesiştiği noktada çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle otomobil yaklaşık 15 metre savrulurken, halk otobüsü ise park halindeki 32 AT 524 plakalı otomobile çarptı, ardından bir sitenin bahçesine girdi.
Kazada sürüklenen otomobildeki sürücü Gökhan Damcı ile kardeşi Bünyamin Damcı sıkıştı. Çevredkeilerin ihbarı üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri kesici makaslarla otomobilde sıkışan sürücü ile kardeşini çıkarttı. Gökhan Damcı ile kardeşi Bünyamin Damcı, sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Damcı kardeşlerin, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

‘BİRDENBİRE KARŞIMA ÇIKTI’
Otomobille çarpışan otobüsün şoförü Ramazan Mutlu, “Ben aşağıdan durağa geliyordum. O arkadaş da sağ taraftan geliyordu, sonra çarpıştık. Otomobil süratliydi beni görünce yolun ortasında durdu. Şu an olayın şokundayım. Birdenbire karşıma çıktı. Ben mesaimi bitirmiş depolama alanına doğru gidiyordum” dedi.

‘ALLAH’TAN İÇİNDE KİMSE YOKTU’
Otobüsün çarptığı otomobilin sürücüsü Metin Köklü, “Burada geldiğimizden beri 6’ncı kaza oldu. Geçen hafta da kaza olmuştu. Buradaki kasisler kaldırıldıktan sonra kazalar arttı. Otomobilimizi buraya koyduktan sonra oldu. Allah’tan içinde kimse yoktu. Otobüs otomobille çarpışınca deprem oldu sandık. Korkunç bir ses vardı. Ucuz atlattık” diye konuştu.

‘ÇOK ŞÜKÜR ÖLÜ YOK’
Babasıyla beraber kaza sonrası aşağı inen Tuna Köklü, “Belediye otobüsüyle otomobil cadde kesişiminde kaza yaptı. Otobüs otomobile çarpınca direksiyon hakimiyetini kaybetti ve benim otomobilime vurdu, oradan da otobüs binanın bahçesine girdi. Çok şükür ölü yok ama 2 kişi yaralı hastaneye kaldırıldı” diye konuştu.

‘OTOBÜSÜN BOŞ OLMASI FACİAYI ÖNLEDİ’
Her hafta caddede böyle kazaların yaşandığını ifade eden Mücahit Uyanık, “Biz burada önlem alınsın diye çok yere başvuru yaptık ancak sonuç alamadık. Otobüs park halindeki otomobile çarpmasa belki binaya girecekti. İçerideki insanları da öldürebilirdi. Otobüsün boş olması büyük bir faciayı önlediö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Otomobil detay
-Otomobil içinde sıkışan kardeşler detay
-İtfaiye ekipleri detay
-Kardeşlerin otomobil içinden çıkartılması detay
-Yaralı kardeşlerin ambulansa alınışı detay
-Halk otobüsü detay
-Park halindeki otomobil detay
-Halk otobüsü şoförü Ramazan Mutlu Röp1
-Park halindeki otomobiline çarpılan Metin Köklü röp2
-Tuna Köklü röp3
-Kazayı görerek sokağa inen Mücahit Uyanık röp4
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)
=========================

ESKİŞEHİR’DE DAĞDA MAHSUR KALAN 4 KİŞİ, ASKERİ HELİKOPTERLE KURTARILDI

ESKİŞEHİR’in Mihalıççık ilçesinde dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi, askeri helikopterle kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı.
Olay, Mihalıççık ilçesi Süleler Mahallesi Yayla Çalı mevkiinde meydana geldi. Dün saat 17.40 sıralarında Mihalıççık İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelen dağlık alanda 4 kişinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı ile koordine sağlanarak, Jandarma, AFAD, UMKE ve AKUT ekiplerinden oluşan kurtarma timi ve Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına ait helikopter ile arama- kurtarma operasyonu başlattı. 
Saat 19.30 sıralarında bölgeye arama- kurtarma helikopteri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, ilk önce yaralı M.E.Ç.,O.Ö. ve A.Ç.’yi helikopterle Eskişehir Şehir Hastanesi’ne getirdi. Burada ambulanslara alınan 3 kişi Acil Servis’te tedavi altına alındı. Mahsur kalan H.G. ise AFAD ekipleri tarafından yaya olarak araziden indirildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Helikopterin gelişi
-Jandarmanın helikopterden inişi
-Sağlık ekibinin helikopterin yanına gelmesi 
-Yaralının indirilmesi ambulansa nakledilmesi
-Yaralının ambulansla acil servise getirilmesi
-Helikopterin gelişi
-Kurtarılan iki gencin helikopterden inişleri
-ambulansla acil servise getirilmeleri
-Acil servise girişleri
-Jandarmanın olay yeri kurtarma videoları
-Mahsur kalanların fotoğrafları

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU /ESKİŞEHİR,(DHA)
====================================

PENCEREDEN DÜŞEN ÇOCUK YARALANDI, DÜŞME ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

SAKARYA’nın Karasu ilçesinde, 3 yaşındaki çocuk binanın 3’üncü katının penceresinden yere düştü. Hastaneye kaldırılan çocuk tedavi altına alınırken, çocuğun düşme anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, dün öğle saatlerinde, Karasu Emniyet Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. 3’üncü kattaki dairenin penceresini çıkan çocuk dengesini kaybederek cadde ortasına düştü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi ağır yaralanan çocuğu Karasu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Polis, Suriye uyruklu ailenin ifadesini aldı. Çocuğun pencereden aşağı düşme anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Güvenlik kamerası
Çocuğun düşmesi
Vatandaşların panik anı
112 ekibinin gelmesi

Haber-Kamera: Levent KIZILASLAN /KARASU(Sakarya),(DHA)
=============================

PENCEREDEN DÜŞEN KADIN YARALANDI

BOLU’da, apartmanın 3’üncü katındaki dairenin penceresinden düşen Döndü G., yaralandı.
Olay, dün saat 16.00 sıralarında Sağlık Mahallesi Şengül Sokak’ta bulunan bir apartmanda meydana geldi. Apartmanda oturan Döndü G., 3’üncü kattaki dairenin penceresinden aşağıya düştü. Binanın yanında bulunan inşaatta çalışanlar düşen kadını görünce durumu 112 Acile haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanın kadına ilk müdahalede bulundu. Döndü G., ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ambulansın görüntüsü
-Olay yerinden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK /BOLU,(DHA)
========================

KALP KRİZİ GEÇİRİP, ÖLEN MATEMATİK ÖĞRETMENİNİN FENALAŞTIĞI ANLAR KAMERADA

KARS’ın Kağızman ilçesinde, eşi ile markette alışveriş yaparken fenalaşarak dışarı çıkan matematik öğretmeni Abdullah Gürsoy geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Gürsoy’un fenalaştığı anlar çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerine anbean yansıdı.
Olay, dün saat 10.30 sıralarında Şahindere Mahallesi Narimkale Caddesi’ndeki markete türkçe öğretmeni eşi Alev Gürsoy (43) ile giren matematik öğretmeni Abdullah Gürsoy bir anda fenalaşınca dışarı çıktı. Bir süre marketin önündeki kaldırımda oturan Abdullah Gürsoy kalkmak istediği sırada eşine sarılarak bayıldı. Bu sırada Alev Gürsoy’un (35) çığlıklarını duyan vatandaşlar, yanına gitti ve Abdullah Gürsoy’a müdahalede bulundu. Abdullah Gürsoy, eşi Alev Gürsoy’un ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Kağızman Devlet Hastanesine götürülmek üzere ambulansa alındı. Abdullah Gürsoy, yolda yaşamını yitirdi.
3 yıldır Kağızman Anadolu Lisesi’nde görev yapan Abdullah Gürsoy’un cenazesi Ordu’da toprağa verileceği açıklandı. Öğretmenin ani ölümü meslektaşları, öğrencileri ve ilçe halkını yasa boğarken, Gürsoy’un fenalaştığı anlar çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerine anbean yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yanında eşi olan öğretmenin market önünde fenalaşması
-Fenalaşan öğretmene eşi ve çevredekilerin müdahalesi
-Ambulansın gelişi
-Sağlık görevlilerinin yerde yatan öğretmene müdahalesi
-Öğretmenin sedyeye konularak ambulansa götürülmesi
-Ambulansın olay yerinde ayrılması

Haber: İlhami TURAN /KAĞIZMAN(Kars),(DHA)
===========================

İZMİR DEPREMİNDE 9.5 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKAN BUSE EVLENDİ

İZMİR’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde, enkazın altında kaldıktan 9.5 saat sonra çıkarılan depremin simge isimlerinden Buse Hasyılmaz dünya evine girdi.
İzmir’de 30 Ekim 2020 meydana gelen, 6.6 büyüklüğündeki, çok sayıda kişinin yaralandığı ve hayatını kaybettiği depremin sembol isimlerinden Buse Hasyılmaz dünya evine girdi. Enkaz altında kalan Buse Hasyılmaz yaklaşık 9,5 saat sonra kurtarılmıştı. Depremin sembol isimlerinden olan Buse Hasyılmaz, Nurullah Yalçın ile evlendi. Buse Hasyılmaz’ın enkaz altındayken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile telefon görüşmesi hafızalara kazınmıştı. Hasyılmaz ve Yalçın çiftinin şahidi Bekir Pakdemirli’nin eşi Ahu Pakdemirli oldu.
Bornova ilçesi Uğur Mumcu Nikah Sarayı’ndaki nikah töreninde, çiftin şahitliğini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin eşi Ahu Pakdemirli ve Levent Maden yaptı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli enkaz altında kurtarılmayı bekleyen Buse ile yaptığı telefon görüşmesinde ‘Ben Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli. Devlet olarak buradayız. Seni kurtarmak istiyoruz. Sadece senden sakin olmanı istiyorum, bana tarif et’ demişti. Hasyılmaz ise, “Ben kedi sesi yapayım, siz de içeriye köpek gönderin beni bulsun” sözleri hafızalarda yer etmişti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Nihahtan görüntüler
-Bakan Pakdemirli ile Buse Hasyılmaz’ın telefon görüşmesi (ARŞİV)
-Buse Hasyılmaz’ın enkazdan çıkarılması (ARŞİV)

Haber-Kamera: İZMİR,(DHA) 
======================

TOKAT’TA 2 MAHALLE, 1 KÖY İLE 1 BELDEYE KORONAVİRÜS KARANTİNASI

TOKAT’ın Erbaa ilçesinde koronavirüs vakalarının artması nedeniyle 2 mahalle, 1 köy ile 1 belde, 10 gün süreyle karantinaya alındı.
İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle ilçe merkezindeki Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Ertuğrul Gazi Mahallesi, Tepekışla köyü ve Karayaka beldesinde gece yarısından itibaren 10 gün süreyle karantina uygulanması kararlaştırıldı. Erbaa Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun 25.02.2021 tarih ve 16 sayılı kararı ile koronavirüs tedbirleri kapsamında Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Ertuğrul Gazi Mahallesi, Tepekışla köyü ve Karayaka beldesinde 06.03.2021 Cumartesi  günü saat 00.01 itibariyle 10 gün süreyle karantina kararı alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İlçeden görüntüler

Haber:İbrahim UĞUR /ERBAA(Tokat),(DHA)
=================

BALIKESİR VALİSİ ŞILDAK: YUMRUK SELAMI DAHİL HER TÜRLÜ TEMASTAN KAÇINALIM

BALIKESİR Valisi Hasan Şıldak, il merkezindeki ‘Dinamik denetim süreci’ uygulamalarına katıldı. Balıkesir’de yaşayan bütün vatandaşların dikkat etmesi halinde 15 gün içinde kırmızı kategoride bulunan kentin alt kategorilere inebileceğini söyleyen Şıldak, “Bazen görüyoruz öyle yumruklar birleştirilerek selamlaşma, temas oluşuyor. Kesinlikle hiçbir teması sağlık birimlerimiz, uzmanlar önermiyor. Yumruk selamı dahil her türlü vücut temasından kaçınalım” dedi. Vali Şıldak ayrıca vaka sayısının düşmemesi halinde ilave tedbirler alınabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı haritaya göre, çok yüksek riskli il olarak kırmızı kategoride bulunan Balıkesir genelinde ‘Dinamik denetim süreci’ başladı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak il merkezinde denetimlere katılırken, ilçelerde de kaymakamlar denetim gerçekleştirdi. Balıkesir’de istenildiği takdirde bu durumun 15 gün içinde biteceğini söyleyen Vali Şıldak, bunun için ise herkesin samimi olması gerektiğini aksi takdirde bu durumun 6 ayda bitmeyeceğini belirtti. Balıkesir’in yüksek riskli il olması nedeniyle birçok esnafın iş yerlerini açamadığını hatırlatan Vali Şıldak, “Virüs salgınından korunmak için kesinlikle bir defa 1 buçuk metrelik mesafe kuralına uymak lazım. Maske toplumumuzda vatandaşlarımız arasında daha çok benimsendi. Biz teşekkür ediyoruz duyarlılıkları için. Hatta bazı yoğun ortamlarda artık vatandaşlarımız çift maske takmaya bile başladı ama mesafe şartını, mesafe kuralını tam benimsediğimizi söyleyemeyeceğim. Çünkü çok yanlış uygulamalara sahne oluyor. Bazen görüyoruz yumruklar birleştirilerek selamlaşma, temas oluşuyor. Kesinlikle hiçbir teması sağlık birimlerimiz, uzmanlar önermiyor. Yumruk selamı dahil her türlü vücut temasından kaçınalım. Çünkü bu aynı zamanda mesafe kuralının ihlal edilmesi anlamına geliyor. 1 buçuk metrelik mesafe kaybolduğu takdirde mesafe kuralının bir önemi kalmıyor. Maske tek başına korumadığı için aynı zamanda mesafenin de korunması gerekir. Bu yüzden her türlü vücut temasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Halkımız bu noktada artık bütün kuralları doğru olarak uygulamak zorunda. Tam olarak uygulamak zorunda ve Balıkesir’de maskenin kullanımı konusunda da tabii zaman zaman sıkıntılara şahit oluyoruz. İşte burnun tam kapatılmaması, bazen indirilmesi gibi durumlar bizi üzmekte. İlimiz çok yüksek risk grubunda. Kırmızı olarak rengimiz haritada gözüküyor. Bunun bir defa diğer renklere doğru, olumluya doğru dönüştürülebilmesi için kesinlikle ve kesinlikle herkesin hiçbir açık vermeden, bütün kuralları uygulaması lazım. Bu çağrımı bir kez daha yenilemiş oluyorum bu şekilde. Vatandaşlarımıza duyarlılıklar için de teşekkür ediyorum” dedi.

‘BALIKESİR’DE İLAVE TEDBİRLER ALINABİLİR’
Salgının önlenebilmesi için hareketliliğin azaltılması gerektiğini vurgulayan Vali Şıldak, insan hareketliliği azalmadıkça, teması ve mesafe kuralına tam olarak uygulamadığı sürece kırmızıdan, turuncuya, sarı ve maviye dönülmesinin mümkün görünmediğini belirtti. Vali Şıldak sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“İlimizdeki vakaların sayısı bizim çok daha tedbirli olmamızı gerektiriyor. Durumu her gün takip ediyoruz. Tedbirleri ve sonuçları izliyoruz. Bunlar yeterli olmazsa, gidişata göre ilave tedbirler alabiliriz. Vatandaşlarımızın, esnafımızın bir an önce dükkanlarını açabilmesi, kısıtlamaların kalkmasını istiyorlarsa, çağrılarımıza çok daha fazla dikkat etmeleri gerekir. Bütün vatandaşlarımız bugün akşam 21.00’dan itibaren uygulanacak kısıtlamalara lütfen riayet etsinler. Cumartesi sabah 05.00’ten akşam 21.00’e kadar dışarıda olmak mümkün. Ancak biz şunu istiyoruz. İstirham ediyorum vatandaşlarımızdan, zorunlu olmayanlar, işi olmayanlar dışarıya çıkmasın. İlimizin tamamı için söylüyorum bunu. Hafta sonu kısıtlamalarında görüyoruz ki vatandaşlarımız markete, fırına gitmeyi bahane ederek adeta yürüyüşe çıkıyorlar. Bunu yapmasınlar. Pazar gününü istisnasız, herkesin dışarıya çıkmadan evinde geçirmesini istiyoruz. Devletimiz, hükümetimiz zorunlu ihtiyaçlar için bu imkanı sağlıyor ama bunun istismar edilmemesi lazım. Her dışarıdaki vatandaşımız korona riskini artırmaktadır. Balıkesir’e çağrıda bulunuyorum, hafta sonunu evde geçirelim.”
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın ‘Dinamik denetim süreci’ uygulamasına; Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Karesi Kaymakamı Abdullah Demir ve Karesi İlçe Emniyet Müdürü İlyas Eryılmaz da katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın katıldığı denetimlerden genel ve detay görüntüler
-Balıkesir Valisi Hasan Şıldak röp

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN /BALIKESİR,(DHA)
==============================

DATÇA’DA ÖĞRENCİ VE VELİLERE VİDEOLU ‘KORONAVİRÜS’ UYARISI

MUĞLA’da Datça Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Okula gitmek çocukların hakkıdır’ başlıklı tanıtım videosuyla öğrencileri ve velileri koronavirüs tedbirleri konusunda duyarlı olmaya çağırdı.
Datça Milli Eğitim Müdürlüğü, “Okula gitmek çocukların hakkıdır” başlıklı tanıtım videosu hazırladı. Video ile veliler ve öğrenciler koronavirüs tedbirleri konusunda duyarlı olmaya çağırıldı. Öğrencilerin rol aldığı 58 saniyelik uyarı videosu, milli eğitim müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Ögrencilerin okul bahçesinde, kantinde ve açık havada piknik alanlarında, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyarken gösteren görüntülerin yer aldığı video filminde, “Biz okulumuzda kalmak istiyoruz”, “Sizler de ellerinizi sık sık yakarsınız, biz okullarımızdan ayrı kalmayız”, “Siz, sosyal mesafede kalın, biz okullarımızda”,  “Okul, dört duvardan daha fazlasıdır, kontrollü normalleşme kurallarına uyalım” uyarılarına yer verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Datça İlçe Milli EğitimMüdürlüğü tarafından hazırlan 58 saniyelik video…

Haber-Kamera; Mehmet ÇİL /DATÇA(Muğla),(DHA)
=======================

OTOMOBİLDE 515 GRAM UYUŞTURUCUYLA YAKALANDI 

BOLU’da, TEM Otoyolunda durdurulan otomobilde 515 gram bonzai ile yakalanan M.İ. (35) gözaltına alındı.
Bolu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM Otoyolunda yaptığı uygulamada bir otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada aracın çeşitli yerlerine gizlenmiş halde 515 gram bonzai ele geçirildi. Araç sürücüsü M.İ. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şüphelinin adliyeye getirilmesi
-Adliyeden detaylar

Haber-Kamera: Ömer ÇETİNASLAN /BOLU,(DHA)
=============================

ÇEŞME’DE, OTELDE HIRSIZLIĞA 2 TUTUKLAMA

İZMİR’in Çeşme ilçesinde, pandemi ndeniyle kapalı olan otele giren 2 kişi, 18 televizyon ve 21 musluk bataryasını çaldı. Polisin yaptığı çalışmayla yakalanıp, gözaltına alınan 2 kişi, tutuklandı.
Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı İsmet İnönü Mahallesi’ndeki bir otelde hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Otelde yapılan incelemelerde 18 televizyon ve 21 musluk bataryasının çalındığını belirleyen ekipler, bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Polis, otelden televizyon ve musluk bataryalarını çalan şüphelilerin V.D. (32) ve G.T. (25) olduğunu belirledi. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin, televizyonları ve musluk bataryalarının çoğunu İzmir’de birçok yerde sattığını tespit etti. İki şüpheli, belirlenen adreslerine düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şüphelilerin adliyeye sevk edildiği görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK /İZMİR,(DHA) 
=================================

TIR’DAN DÜŞEN BİDONLARIN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULDU, O ANLAR KAMERADA

MERSİN’in Mut ilçesinde, iş yerinin önünü yıkayan lokanta sahibi Osman Baştuğ, yoldan geçen TIR’dan düşen zeytin bidonlarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. O anlar, iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerine anbean yansıdı.
Olay Mut -Karaman yolundaki Sertavul Yaylası’nda meydana geldi. Yaylada faaliyet gösteren lokanta sahibi Osman Baştuğ iş yerinin önünü yıkarken, Mut’tan Karaman yönüne giden zeytin yüklü TIR’ın dorsesindeki zeytin bidonlarından bazıları virajda yola savruldu. Olayı farkeden Baştuğ son anda geriye kaçarak bidonların kendisine çarpmasından kurtuldu. İş yerinin güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan olayı sosyal medya hesabından paşlaşan Baştuğ, temizlik yaparken duyduğu ses üzerine TIR’ın üzerinde bulunan zeytin bidonlarının savrulduğunu gördüğünü ve kendisi kenara atarak olası yaralanmadan kurtulduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Güvenlik kamerası)
-TIR’ın gelişi
-Bidonların yola savrulması
-Osman Baştuğ’un kaçışı

Haber-Kamera: Murat SÖZERİ /MUT(Mersin),(DHA)
========================

SİVAS’TA DEPREM TATBİKATI, GERÇEĞİNİ ARATMADI

SİVAS’ta Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında tatbikat düzenlendi. Gerçeği aratmayan tatbikatta, göçük altında kalanların kurtarılması canlandırıldı.
Deprem haftası dolayısıyla Organize Sanayi Bölgesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan tatbikata Sivas Valisi Salih Ayhan ve il protokolü katıldı. Tatbikata, AFAD Müdürlüğü, ANDA Kardeşe Vefa Derneği, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İnsani Yardım Vakfı (İHH), itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerinden oluşan yaklaşık 238 kişilik personel 57 araçla katıldı. Senaryo gereği merkez üssü ‘Deliller Fayı Tecer Segmenti’ hattında 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle kentte bulunan Organize Sanayi bölgesinde birçok işyeri ve okul binası çökerken, bazı bölgelerde yangın çıktı. İçinde öğrencilerin bulunduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kalorifer dairesinde doğalgaz sızıntısı sonucu patlama meydana geldi. Yangın çıkan binada hasar oluştu. Senaryo gereği afet bölgesine çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler göçük altında kalanları kurtarmak için çaba harcadı. Yaralı kurtarılan afetzedeler, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastanelere taşındı.

‘HER AN HAZIR OLMALIYIZ’
Başarıyla sonuçlandırılan tatbikatla ilgili açıklama yapan Vali Salih Ayhan, son günlerde kentte küçük çaplı depremler yaşandığına dikkat çekerek “Yaşamış olduğumuz depremlere göz attığımızda saatin hiçbir önemi yok her an hazırlıklı olmalıyız. Türkiye’nin en büyük fay hattı olan Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde bildiğiniz üzere geçmiş yıllarda bir heyelan oldu ve 15 vatandaşımız vefat etti. Yani tehlikeli bir fay hattı üzerinde bulunmaktayız. 2021 yılı afet eğitim yılı. Ne zaman tüm vatandaşlarımız afete hazır olur işte o zaman Türkiye afete hazırdır demektir. Deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapıp nasıl hareket etmemiz gerektiğine vakıf olmamız gerekmekte. Bu coğrafyada yaşayan herkesin bu konuyu içselleştirmesi lazım. Eğitimsizlikten kaynaklı can ve mal kayıpları meydana gelmekte. Deprem öncesinde eğitimler için harcanan her 1 lira, deprem sonrasında bizleri en az 7 liradan kurtarıyor” dedi.

‘AFETLE SAVAŞTA HERKESİN GÖREVİ VAR’
İçişleri bakanlığının 2021 yılını ‘Afet eğitim yılı” ilan ettiğine dikkat çeken Vali Ayhan, “Depremin ilk dakikalarında yalnız başımıza olduğumuzu bilmeli ve güçlü olmalıyız. Çünkü sadece hazırlığımız ve bilgimiz bizimle beraber. Sivas’ta farkındalık eğitimi verilen kişi sayısı 8 bin 600.  Henüz yolun başındayız. Yaklaşık 300 bin kişiye eğitim vermeyi hedefliyoruz. İlimizin fotoğrafını çekerek olası bir afet anında nasıl hareket etmemiz gerektiğinin hazırlığı yaptık. Türkiye’de bu hazırlığı yapan 7 ilden biri Sivas. Afet bir savaştır ve bu savaştan en küçük bireyden en yaşlısına kadar herkesin bir görevi vardır. Başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Eğitim çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Tatbikat alanından görüntüler
-Ekiplerin afetzedelere yardımı
-Yaralıların kurtarılıp ambulanslara taşınması
-Yangın söndürme tatbikatı
-Vali Ayhan’ın açıklaması

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Alperen YILDIZ /SİVAS,(DHA)

==========================================

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL 10 METREDEN İNŞAATA DÜŞTÜ: 2 ÖLÜ

BURSA’da kontrolden çıkan otomobil taklalar atarak 10 metreden fabrika inşaatına düştü. Kazada sürücü Ercan Aslan (24) ile otomobilde bulunan sevgilisi Halime Toksun (19) hayatını kaybetti.
Kaza, gece 00.30 sıralarında İnegöl İlçesi Hamzabey Mahallesi’ndeki Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 4. Cadde üzerinde yaşandı. Seyir halindeki sürücü Ercan Aslan (24) idaresindeki 16 AFM 146 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Aşırı hızın da etkisiyle metrelerce savrularak taklalar atan otomobil, cadde üzerindeki fabrika inşaat alanına girerek, inşaat temeline sürüklendi. Olayı gören inşaat bekçisi, yaralıların yardımına koşarken durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma ve itfaiye arama kurtarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin kontrolünde otomobilden sıkışan Ercan Aslan’ın hayatını kaybettiği belirlenirken, itfaiye ekipleri Halime Toksun’u kurtarmak için çalışma başlattı. İtfaiye arama kurtarma ekiplerince araçtan çıkarılan, Toksun sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Halime Toksun, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Otomobilde sıkışan sürücü Ercan Aslan’ın cansız bedeni ise itfaiye ekiplerince çıkarılarak morga kaldırıldı. Hurdaya dönen otomobil ise vinç yardımıyla uçurumdan çıkarıldı. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Otomobilin düştüğü inşaat alanı detay
-Hurdaya dönen otomobil detay
-Halime Toksun’un hastaneye getirilmesi

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
=========================

İZMİR’DE EVİ YANAN BELEDİYE BAŞKANI DAHİL 7 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ 

İZMİR’in Torbalı ilçesinde apartmanda çıkan yangında, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ile 6 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
Yangın, saat 03.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Koruluk Evleri’nde bulunan bir apartmanın 2’nci katında çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ile ailesinin de yaşadığı daireye sıçradı. Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, apartman sakinbleri tahliye edildi. Yangın, nedeniyle İsmail Uygur, eşi Afet Uygur ve çocukları Ege Uygur’un yanı sıra 4 apartman sakini dumandan etkilendi. Sağlık ekipleri, dumandan etkilenenlere ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra 7 kişiyi Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Burada tedavileri tamamlanan 5 kişi taburcu olurken, Uygur çiftinin Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Tedavisi devam eden Uygur çiftinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
——————————-
-Yangından görüntü
-Apartmandan görüntü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Genel ve detay görüntü 

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK /İZMİR,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!