Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

POLİSTEN KAÇAN 3 ŞÜPHELİ, 15 KİLOMETRELİK FİLM GİBİ KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI

BURSA’da sokağa çıkma kısıtlamasında ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü Bekir Ç. (29) ve iki arkadaşı, 15 kilometrelik kovalamacanın ardından polis ekiplerinin otomobilin lastiklerine ateş açması sonucu durduruldu. Araçtan inerek yaya olarak kaçmak isteyen 3 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Sürücü Bekir Ç., basın mensuplarının “Polisten neden kaçtın?” sorusunu “Ehliyetim olmadığı için kaçtım, pişmanım” diyerek cevapladı. Şüphelilerin, kovalamaca sırasında otomobilden yola uyuşturucu savurduğu öğrenildi.

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle görev yapan İl Emniyet Müdürlüğü Nilüfer Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde uyuşturucu ticareti yapan şüphelilere yönelik denetim yaptı. Polis ekipleri, saat 22.30 sıralarında Anafartalar Caddesi üzerinde16 R 2944 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, hızlanarak kaçtı. Polis ekipleri bir yandan kaçan sürücüyü takip ederken bir yandan da bölgeye takviye ekip istedi. Takviye isteği üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, sürücü İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nda kaçışını sürdürdü. Sürücü, Özlüce Mahallesi’ne girerek ara sokaklarda izini kaybettirmeye çalışsa da, polis bölgeyi ablukaya alarak giriş-çıkışları kapattı. Ana güzergahlardan kaçamayacağını anlayan sürücü, bu sefer de otomobille tarlaların bulunduğu bölgeye girerek kaçmayı denedi. Yaklaşık 15 kilometre süren kovalamaca sonucu ekipler, otomobili lastiklerine ateş açarak durdurdu. Otomobilden inerek yaya olarak kaçmaya çalışan sürücü Bekir Ç., Serdar E. (23) ve Melih S. (27) kıskıvrak yakalandı.

UYUŞTURUCUYU YOLA SAÇMIŞLAR
Şüphelilerin üzerinde ve otomobilde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Polis, 3 şüpheliye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden toplam 9 bin 450 TL ceza kesti. Ayrıca sürücü Bekir Ç.’ye ehliyetsiz araç kullanmaktan 2 bin 698 TL ceza kesildi. Çok sayıda suçtan kaydı bulunduğu öğrenilen Bekir Ç., basın mensuplarının “Polisten neden kaçtın?” sorusunu “Ehliyetim olmadığı için kaçtım, pişmanım” diyerek cevapladı. Gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürülen şüphelilerin, kovalamaca sırasında bir miktar uyuşturucu maddeyi yola saçtıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şüphelilerin yere yatırılarak etkisiz hale getirilmesi
-Şüphelilerin üzerinde ve otomobilde arama yapılması
-Bekir Ç.’nin basın mensuplarının sorusunu cevaplaması
-Olay yeri detay
-Tekeri patlayan otomobil detay
-Polis ekipleri detay

Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN /BURSA,(DHA)
========================

Reklam Alanı

EHLİYETSİZ SÜRÜCÜ 30 KİLOMETRE SÜREN KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI

İZMİR’in Çiğli ilçesinde polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, yaklaşık 30 kilometre süren kovalamaca sonucu yakalandı. Ehliyeti ve kullandığı aracın muayenesi olmadığı için kaçtığını ileri süren sürücüye ve yanındaki kişiye toplam 12 bin 698 TL para cezası kesildi.
Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Evka-5 Mahallesi’nde denetim yaptıkları sırada, şüphelendikleri 35 PPA 76 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü O.Ü. (35), kaçmaya başladı. Bunun üzerine, O.Ü. ve polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 30 kilometre kaçan O.Ü., Bayraklı ilçesindeki Smyrna Meydanı’nda polisin önünü kesmesi sonucu yakalandı. Otomobildeki O.Ü. ile yolcu konumunda bulunan B.B. polis ekiplerince gözaltına alındı. O.Ü., polisin “Neden kaçtın?” sorusunu “Ehliyetim ve aracımın muayenesi olmadığı için kaçtım” şeklinde cevapladı.
Sürücü O.Ü.’ye ehliyetsiz araç kullanmak, trafiği tehlikeye atmak ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten toplam 9 bin 518 lira, B.B.’ye ise sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten 3 bin 180 lira para cezası kesildi. O.Ü.’nün kullandığı otomobil de trafikten menedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şüphelilerin ekip otosuna bindirilmesinden detay
-Ekiplerden detay
-Sürücüyü alkol kontrolü yapılmasından detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
=========================================

ARANMASI OLAN ŞÜPHELİ KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI

İZMİR’in Buca ilçesinde aranması olan şüpheli, polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçtı. Şüpheli, yaşanan kovalamaca sonucu kıskıvrak yakalandı.
Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle devriye atarken, şüphelendikleri 35 AOA 474 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü U.A., Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde kaçmaya başladı. Şüphelinin yakalanması için koordineli çalışma başlatan polis ekipleri, ilçenin birçok noktasını ulaşıma kapattı. Şüpheli, yaşanan kovalamaca sonucu, 175 Sokak’ta kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan U.A.’nın aranması olduğu öğrenilirken, U.A.’ya 5 bin lira para cezası kesildi. Gözaltına alınan U.A., sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-U.A.’nın aracından görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
================================

AYDIN’DA 10 KATLI BİNANIN ÇATI KATINDAN ATLAYAN YUSUF, ÖLDÜ

AYDIN’ın Efeler ilçesinde 10 katlı binanın çatı katına çıkan Yusuf T. (14) kendisini beton zemine bıraktı. Hastaneye kaldırılan Yusuf T. yaşamını yitirdi. 
Olay, dün saat 18.00 sıralarında Zeybek Mahallesi 5’inci Cadde’de meydana geldi. Yusuf T. 10 katlı binanın çatı katından henüz bilinmeyen bir nedenle kendisini attı. Gencin yerde kanlar içinde yattığını görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı Yusuf T.’ye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Aydın Devlet Hastanesine kaldırdı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Yusuf T. kurtarılamadı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Cemal YILDIRIM /AYDIN,(DHA)
==========================

OTOMOBİLE ÇARPMAMAK İÇİN MANEVRA YAPAN MOTOSİKLETLİ ÖLDÜ, KAZA KAMERADA

KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde, yola çıkan otomobile çarpmamak için manevra yapınca düşen motosiklet sürücüsü Ömer Uçar, hayatını kaybetti.
Kaza, dün sabah saatlerinde Gebze Tatlıkuyu Mahallesi Ahmet Penbegüllü Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bulvar üzerinde ilerleyen 35 DC 2039 plakalı motosikletin sürücüsü Ömer Uçar, kaldırım kenarından yola çıkmak için hareket eden A.K.’nın kullandığı 41 UV 782 plakalı otomobile çarpmamak için ani manevra yaptı. Yaptığı ani hareketin etkisiyle dengesini kaybeden motosiklet sürücüsü Ömer Uçar, yola düşerek yaralandı. Sağlık ekiplerince Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Uçar, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiği kaza ise cadde üzerindeki bir dükkanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde; yola çıkmak için hareket eden otomobile çarpmak istemeyen motosiklet sürücüsünün ani manevrası ve daha sonra dengesini kaybederek motosiklet üzerinden savrulması yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Güvenlik kamerası görüntüsü

Haber: Haluk TURGUT /GEBZE(Kocaeli),(DHA)
=========================

DEVRİLEN KEPÇENİN ALTINDA KALAN İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İZMİR’in Kınık ilçesinde peyzaş çalışması sırasında yaşanan toprak kayması nedeniyle kepçe, açılan çukura devrildi. Bu sırada çukurun yanında kürekle çalışan iki işçiden Nail Korkmaz’ın (55), devrilen kepçenin altında kalarak yaşamını yitirdi. Polis kazayı yara almadan atlatan kepçe operatörü Emin Nazif Kaya’yı (43) gözaltına aldı.
Kınık Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaat halindeki bir fabrikada dün saat 13.00 sıralarında, peyzaj düzenlemesi için ağaç dikilmek üzere Emin Nazif Kaya’nın kullandığı kepçe ile çukur kazılırken, işçilerden Nail Korkmaz ile Cemal Suvari (63) de kazılan çukurun kenarında bekleyip, kürekle etrafını düzeltmeye başladı. Bu sırada kazılan çukurda toprak kayması yaşandı. Toprağın çökmesiyle birlikte kepçe, kayarak kazılan çukura devrildi. Çukurun kenarındaki işçilerden Cemal Suvari son anda kaçarak kurtulurken, 3 çocuk babası Nail Korkmaz devrilen kepçenin altında kaldı. Kepçe operatörü Kaya ise kazayı yara almadan atlattı. Kepçe operatörünün durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri devrilen kepçenin altında kalan Korkmaz’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Korkmaz’ın kepçenin altından çıkartılan cesedi önce Kınık Devlet Hastanesi morguna ardından da kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, keçe operatörü Emin Nazif Kaya’yı gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ölen işçinin fotoğrafı
-Kazdığı çukura düşüp devrilen kepçenin görüntüsü
-Devrilen kepçenin kurtarılmasından görüntü

Haber-Kamera: Cevdet ŞEN /KINIK(İzmir),(DHA)
=======================

5 GÜNDÜR KAYIP OLARAK ARANAN KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

SAMSUN’da, yol kenarında erkek cesedi bulundu. Polisin yaptığı incelemede cesedin, 5 gün önce ailesi tarafından kayıp başvurusunda bulunulan Adem Bozkurt’a (48) ait olduğu tespit edildi. Bozkurt’un göğüs bölgesinden tabanca yarası bulunduğu öne sürüldü.
Çarşamba Emniyet Müdürlüğü’ne 5 Mart günü giden Bozkurt ailesi, Adem Bozkurt hakkında kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine polis ve jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Bozkurt’un son görüldüğü yer olan Acıklı Mahallesi’nde inceleme yapan polis, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Tanıkların, Bozkurt’un aracını yol kenarına bırakıp başka bir araca binerek uzaklaştığını öne sürmesi üzerine ekipler, bahse konu aracın gidiş güzergahını takibe aldı.
Yapılan incelemelerde Adem Bozkurt’u aracına aldığı belirlenen Ç.A. (38) gözaltına alındı. Soruşturma devam ederken dün öğle saatlerinde Karaağaç Mahallesi’nde bir erkek cesedi bulunduğu ihbarı geldi. Olay yerine giden ekipler, yaptıkları incelemede yol kenarında kanlar içinde bulunan cesedin Bozkurt’a ait olduğunu belirledi. Bozkurt’un cansız bedeni, savcı talimatıyla otopsisi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
Olayla ilgili gözaltında bulunan Ç.A.’nın ise emniyette işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Bozkurt’un kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsi sonucu belirleneceği öğrenilirken, cesedin göğüs bölgesinde tabanca yarası bulunduğu öne sürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden detaylar
-Hastaneden detaylar

Haber-Kamera: Mehmet Emin COŞKUNDERE-Tayfur KARA /SAMSUN,(DHA)
====================================

ANKARA’DA ÇÖPLÜKTE YANMIŞ KÖPEK ÖLÜSÜ BULUNDU

ANKARA’da, çöp yığınlarının arasında yanmış halde ölü köpek bulundu. Hayvanı bulan kişi, alanda uzun süredir ateş yakıldığını ve pek çok köpek ölüsünün yok edildiğini iddia etti.
Gölbaşı Sanayi Sitesi’nde geri dönüşüm işi yapan Duran Turan, Gölbaşı Hayvan Barınağı yakınlarındaki çöplükte birkaç gündür yangın çıktığını fark etti. Çöplüğü inceleyen Turan, yerlerde kemikler buldu. Turan, dün akşam saatlerinde tekrar yanan ateşi fark ederek geldiğinde, çöpün arasında bulunan çukurda, bir köpeğin ölü bedeninin yandığını gördü. Ardından da hayvan hakları savunucularına haber verdi. İhbar üzerine alana polis ekipleri de sevk edildi. Polis ekipleri, alanı koruma altına alarak incelemede bulundu. Yapılan çalışmaların ardından yanmış köpeğin kalıntıları, çöplükten alındı. Ölü köpeğin kim tarafından yakıldığının tespiti için çalışma başlatıldı.

‘BURADA YAKLAŞIK 30- 40 HAYVAN KEMİĞİ VARDI’
Olayı fark eden Duran Turan, yaptığı açıklamada, alanda 2- 3 gündür yangın olduğunu belirterek, “Kepçe geliyor, burada çalışma yapıyor. Dedim, ‘ne yapıyorsunuz burada’, yangını söndürdüklerini söylediler. O sırada burada hayvan kemikleri vardı. Akşam da yüklemişler götürmüşler. Allah-u Teala buyuruyor ki ayetinde hayvanlar için; ‘Onlar benim yer yüzündeki sessiz kullarımdır.’ Vatan hainlerinden çok yaşama hakkı bu hayvanlarındır. Mezarlığın orada gömülen köpekleri de ben buldum. Bir haftadır tehdit mesajları, tehdit telefonları alıyorum. Burada yaklaşık 30- 40 hayvan kemiği vardı, birbirine karışmış kemikler kaynamış” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yanan köpekten görüntü
-Köpeği bulan kişi ile röportaj
-Polis ekiplerinin çalışması
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Caner ÜNVER-Ferhat EKİNCİ-Haluk KARAASLAN /ANKARA,(DHA)
===================================

YOLUN KARŞISINA GEÇMEK İSTEYEN GAMZE’DEN ACI HABER

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, yolun karşısına geçmek isterken otomobil çarpan Gamze Çetinkaya (18) ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Genç kıza çarpan aracın kadın sürücüsü, polis tarafından gözaltına alındı.
Konacık Mahallesi’ndeki bir büfede çalışan Gamze Çetinkaya, önceki gün saat 20.00 sıralarında Turgutreis Mahallesi’ndeki evine gitmek için yola çıktı. Atatürk Caddesi’nde, yolun karşısına geçmek isteyen Çetinkaya’ya, Figen H.’nin kullandığı 48 ACS 760 plakalı otomobil çarptı. Ağır yaralanan genç kız, çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Çetinkaya, bu sabah yaşamını yitirdi. Otomobil sürücüsü Figen H. ise polis tarafından gözaltına alındı.

AİLESİ HASTANEYE AKIN ETTİ
Gamze Çetinkaya’nın hayatını kaybetmesi üzerine ailesi ile sevenleri hastaneye akın etti. Anne Raziye Çetinkaya acı içinde feryat ederken, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan baba Mustafa Çetinkaya (49) ‘Kızım üç ay önce büfede işe başladı. Üç kızım var. En küçük olanıydı. İş dönüşü otomobil çarpmış. Acımız büyük. Üniversite sınavına girecekti. Okumayı çok istiyordu. Söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum. Kelimeler boğazımda düğümleniyor” dedi.
Arkadaşları da üzgün olduklarını belirterek, Gamze’nin çok çalışken ve sevgi dolu biri olduğunu anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Gamze Çetinkaya’nın fotoğrafı
-Kaza yerinden görüntü
-Sağlık ekiplerinin yaralıya ilk müdahaleyi yapmasından görüntü
-Yaralının hastaneye sevk edilmesinden görüntü
-Yaşamını Gamze Çetinkaya’nın acı haberi alarak hastaneye akın eden yakınlarından görüntü
-Polisin kaza yerinde inceleme yapmasından görüntü

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
=========================

200 LİRA ALACAĞINI İSTEYEN ÇIRAĞIN 5 SAAT BOYUNCA DÖVÜLMESİNE 1 TUTUKLAMA – ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE

Afyonkarahisar’da Şükrü Can K.’yi (16), bir süre yanlarında çalıştırıp, 200 lira alacağını isteyince 5 saat boyunca dövdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Akif A. ve A.S.’nin işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Akif A. tutuklanırken, A.S. ise serbest bırakıldı.
Kentte bir balıkçının yanında çalıştıktan sonra ayrılarak başka bir işe başlayan Şükrü Can K., geçen pazar günü alacağı 200 liranın ödeneceği gerekçesiyle eski işvereni Akif A. ve A.S. tarafından çağrıldı. Parasını alma umuduyla balıkçının yanına giden Şükrü Can K.’ye, Akif A. ve A.S. kendileriyle birlikte akşama kadar pazar yerinde çalıştıktan sonra parayı vereceklerini söyledi. Çalışmaya başlayan Şükrü Can K., akşam olduğunda tekrar parasını istedi. Akif A. ve A.S., dükkana döndüklerinde parayı verip, kendisini eve bırakacaklarını ifade etti. Pazar tezgahını toplayan Akif A., A.S. ve Şükrü Can K., kent merkezindeki dükkana döndü.

DİNLENİP DİNLENİP SOPALARLA DÖVDÜLER
Dükkana gittiklerinde Akif A. ve A.S. burada içki içeceklerini, Şükrü Can K.’ye de içmesini teklif etti. Şükrü Can K., alkol içmek istemediğini söyleyince Akif A. ve A.S. ısrar etti. İki bardak alkol alan Şükrü Can K., tekrar parasını verip vermeyeceklerini sordu. Bunun üzerine öfkelenen Akif A. ve A.S., genci dövmeye başladı. Dükkanın kapılarını kapatan Akif A. ve A.S., önceki gün saat 00.30’dan, saat 05.30’a kadar genci dinlene dinlene sopalarla dövdü. Sabah saatlerine kadar dayak yiyen genç, elini yüzünü yıkama bahanesi ile izin istedi ve kapı açılınca kaçarak yakındaki alışveriş merkezinin güvenlik görevlisinden yardım istedi. Talihsiz genç, görevlinin ihbarıyla gelen ambulansla götürüldüğü hastanede tedaviye alındı. Hastanede yapılan kontrollerde kafasında kırıklar, kolunda çatlak, sırtı başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde sopa, demir çubuk ve yumruklara bağlı darp izleri olduğu belirlenen Şükrü Can K., bir gün gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

ŞÜPHELİLER ARANIYOR
Hastaneden çıktıktan sonra polis merkezine giden Şükrü Can K., Akif A. ve A.S.’den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Şükrü Can K.’yi, dövdüğü iddia edilen Akif A. ve A.S., İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu önceki gün gözaltına alındı. Polis merkezinde ifade veren Akif A. ile A.S., olay günü uykuya daldıklarında dükkanın önünde duran Akif A.’nın aracında, torpido gözünde poşette bulunan 4 bin TL’nin çalındığını, uyandıklarında araçtaki paranın yerinde olmadığını görünce Şükrü Can K.’nin üzerini aradıklarını ve paranın kendisinde çıkması üzerine sopalarla darbettiklerini anlattı. Polis ekipleri Akif A. ile A.S.’nin çırağı Y.A.’nın da ifadesine başvurdu.

BİRİ TUTUKLANDI
Akif A. ve A.S., polis merkezindeki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Akif A. çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanırken, A.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Önceki gün geçilen görüntülerle

Haber: Ali Fuat GÜÇLÜER /AFYONKARAHİSAR,(DHA)
=====================

NİKAH TÖRENİ DÖNÜŞÜNDE KAZA: 5 YARALI

DÜZCE’de arkadaşlarının nikahından dönerken sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin takla atması sonucu 5 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerası görüntülerine anbean yansıdı.
Kaza, dün saat 20.30 sıralarında D-655 yolu Konuralp mevkiinde meydana geldi. Akçakoca ilçesinde arkadaşlarının nikahına katılarak eve dönen Semih Baydere yönetimindeki 81 ABA 785 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu refüjde bulunan elektrik direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle ters dönen otomobildeki sürücü Baydere ile Sergen Üster, Barış Özçelik, Deniz Ünal ve Nisa Turhan yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, itfaiye ekiplerince otomobilden çıkarılarak sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza anı güvenlik kamerası görüntülerine anbean yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yapan otomobilin görüntüsü
-Yaralıların otomobilden çıkarılma görüntüsü
-Sağlık ekiplerinin müdahale görüntüsü
-Yaralıların ambulansa bindirilme görüntüsü
-Sinir krizi geçiren yakınların görüntüsü ve detaylar

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE,(DHA)
===========================

KONYA’DA TAKLA ATAN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI

KONYA’da, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin takla atması sonucu 4 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 15.30 sıralarında Konya- Adana yolu Akören Mahallesi yakında meydana geldi. Betül Çatalbaş (21) yönetimindeki  48 AFV 108 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu refüje çarpıp, takla attı. Kazada sürücü Betül Çatalbaş ve yanındaki Metin Çatalbaş (51), Kader Çatalbaş (6) ile Leyla Çatalbaş (33) yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sevk edilen sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar ardından Karapınar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinden detay
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Mehmet OKUYUCU-Atilla ATMACA /EREĞLİ(Konya),(DHA)
========================================

YÜK TRENİNİN ÇARPTIĞI YARALI GENÇ, KAZANIN ŞOKU İLE ELİNDEKİ POŞETİ BIRAKMADI

KÜTAHYA’da rayların üzerinden geçmek isteyen E.İ. (28), yük treninin çarpması sonucu yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekibinin müdahale ettiği yaralının kazanın şokuyla içerisinde yumurta ve soda şişesi bulunan poşeti elinden bırakmadığı görüldü.
Fabrikada gece mesaisini tamamlayan E.İ., evine dönmek için yaya olarak yola çıktı. Gaybiefendi Mahallesi’nden geçen tren hattında rayların üzerinden dikkatsizce karşıya geçmek isteyen E.İ.’ye bu sırada geçen yük treni çarptı. E.İ. yaralanırken, kazanın ardından duran makinistin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekibi geldi. Sağlık görevlisi ilk müdahaleyi yaparken yaralı E.İ.’nin kazanın şokuyla içinde yumurta ve soda şişe bulunan poşeti elinden bırakmadığı görüldü. Şans esiri ölümden dönen İ.E., “Yaşamak istedim, çok korktum” dedi.
Sağlık ve polis ekiplerince ambulans alınan E.İ., Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Genç adamın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Tren yolundan görüntü
-Yaralının kaza sonrası görüntüsü
-Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahalesi
-Yaralının ambulans taşınması
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ /KÜTAHYA,(DHA)
=========================

KAFA KAFAYA ÇARPIŞAN MOTOSİKLETLİ İKİ KURYEYİ ‘KASK’ KURTARDI; O ANLAR KAMERADA

İZMİR’in Konak ilçesinde, iki motosikletin kafa kafaya çarpıştığı kazada, metrelerce savrulan iki kurye, kafalarındaki ‘kask’ sayesinde hafif yaralarla kurtuldu. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Kaza, geçen 7 Mart’ta saat 19.00 sıralarında Murat Reis Mahallesi 179 Sokak ve 200 Sokak kesişiminde meydana geldi. 179 Sokaktan çıkan motosikletli kurye, 200 Sokak üzerinde motosikletiyle seyir halinde olan başka bir kuryeyle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle bir kurye metrelerce savrularak marketin önüne düştü. Diğer kurye ise olduğu yerde kaldı. Her iki kurye de kazada ciddi yara almazken tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.

O ANLAR KAMERADA
Öte yandan, o anlar bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde; motosikletli iki kuryenin çarpışma anı ve bir kuryenin metrelerce savrulduğu görülürken, kaza sonrası başka bir kuryenin de yardıma koştuğu görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Güvenlik kamerası görüntüsü

Haber: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
===================================

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

SAKARYA’nın Karasu ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücü yaralandı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, dün öğle saatlerinde, Karasu İncilli Mahallesi 623 numaralı sokakta meydana geldi. Onur Demir idaresindeki 54 DS 501 plakalı otomobil ile ara sokaktan çıkan Muammer Yılmaz idaresindeki 54 PP 636 plakalı motosiklet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü Muammer Yılmaz çarpışmanın etkisiyle yere savrularak yaralandı. Haber verilmesi üzerine gelen 112 Acil ekibi yaralanan Yılmaz’ı Karasu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Kaza anı bölgede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Güvenlik kamerası görüntüsü
-Ambulansın olay yerine gelmesi
-Yaralının ambulansa yüklenmesi
-Ambulansın olay yerinden ayrılması

Haber-Kamera: Levent KIZILASLAN /KARASU(Sakarya),(DHA)
=============================

SAHTE SERTİFİKA ŞEBEKESİNE OPERASYON: 8 GÖZALTI

MUĞLA’ın Köyceğiz ilçesinde, polis ekiplerince resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 8 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bir villada sözde farklı alanlarda eğitim verilip, gelen kursiyerlere sahte sertifika ve ustalık belgesi düzenlendiği, resmi belgede sahtecilik-dolandırıcılık suçlarının gerçekleştiği bilgisinin alınması üzerine çalışma başlatıldı. Ekiplerin, yaptığı takibin ardından 5 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 1 iş yeri, 2 ev, 2 araçta yapılan aramalarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin, kantin işletmeciliği, bilgisayar programcılığı, emlak danışmanlığı, aşçılık, çocuk gelişimi, müteahhitlik,halkla ilişkiler, sigortacılık, oto alım satım ve ilişki ve evlilik danışmanlığı eğitimi adı altında çok sayıda sahte sertifika düzenledikleri ortaya çıktı. Ayrıca operasyonda, 81 sahte sertifika, 15 telefon, 4’ü dizüstü, 2’si tablet 6 bilgisayar, 2 ruhsatsız tabanca, ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca, 48 fişek, ‘takoz’ olarak tabir edilen araç takip cihazı, 2 fotoğraf makinesi ile çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi. Öte yandan, gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sertifikalardan görüntü

Haber-Kamera: Aykut KURT /MUĞLA,(DHA)
======================

ŞANLIURFA’DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE OPERASYON: 21 GÖZALTI

ŞANLIURFA’da, polisin ‘torbacı’ olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda 21 şüpheli gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sokak satıcılarına yönelik yürüttüğü çalışmasında çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin de görev aldığı operasyonda yapılan aramalarda 440 gram eroin, 37 gram metamfetamin, 15 uyuşturucu hap, 1 tabanca ve 1 tüfek ele geçirildi. Gözaltına alınan 21 şüphelinin emniyetteki sorguları sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Operasyona çıkan polis araçları
-Adliyeye sevk edilen şüpheliler
-Evlere düzenlenen baskınlar
-Ele geçen uyuşturucu maddeleri
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK /ŞANLIURFA,(DHA)
======================

BODRUM’DA UYUŞTURUCUYA 2 GÖZALTI

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde durdurulan bir otomobilde yapılan aramada 1 kilo 250 gram toz esrar, 2.5 litre likit esrar, 610 gram eroin ile 155 gram ‘ayahuska’ adlı zehirli bitki ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Bodrum Grup Amirliği ekipleri, Bodrum’a bir otomobille uyuşturucu getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti. İlçe girişinde önlem alan ekipler, şüpheli otomobili durdurdu. Narkotik köpeğinin de katıldığı aramada; 1 kilo 250 gram toz esrar, 2.5 litre likit esrar, 610 gram eroin ile 155 gram ‘ayahuska’ adlı zehirli bitki ele geçirildi. Otomobildeki K.K. ve U.T. gözaltına alındı. Şüphelilerin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Narkotik köpeği ile yapılan uyuşturucu operasyonu

Haber- Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
=========================

ESKİŞEHİR’DE 490 NÜFUSLU MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI
 
ESKİŞEHİR’in Sarıcakaya ilçesine bağlı 490 nüfuslu Laçin Mahallesi, 18 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine 10 gün süreyle karantinaya alındı. Mahalleye giriş-çıkışlar, jandarma ekiplerince bariyerler konularak kısıtlandı. Pozitif vakaların mahalledeki bir cenaze törenine katılıp, virüs kaptığı iddia edildi. 
Sarıcakaya ilçesine bağlı kırsal Laçin Mahallesi’ndeki 7 evde yaşayan 18 kişinin yapılan Covid-19 testleri pozitifi çıktı. Sarıcakaya İlçe Hıfzıssıhha Kurulu da 490 nüfusa sahip olan mahalle için karantina kararı aldı. Filyasyon ekipleri tarafından yapılan inceleme sonunda da 20 kişinin pozitif vakalar ile temaslı olduğu belirlendi. 
Karantina kararı doğrultusunda mahalleye giriş ve çıkış Sarıcakaya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerce kapatılarak, kontrol altına alındı. Pozitif vakaların mahalledeki bir cenaze törenine katılıp, virüs kaptığı iddia edildi.

34 ÖĞRENCİ KARANTİNADA
Kentteki bir lisede de 3 farklı sınavda gözetmen olarak görev yapan öğretmenin Covid-19 testi pozitif çıktı. Öğretmenin görev aldığı sınavlara girdiği tespit edilen 34 öğrenci, evlerinde karantinaya alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Mahalle giriş çıkışı
-Jandarmanın yolu kapatması
-Gelenleri kontrol etmesi
-Havadan mahallenin drone görüntüleri

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU /ESKİŞEHİR,(DHA)
=====================================

ANKARA’DA 2 BİN POLİSLE KAFE VE RESTORONLARDA DENETİM

ANKARA’da koronavirüs tedbirleri kapsamında, 2 bin 223 polisin katılımıyla kafe ve restoranlarda denetim yapıldı.
İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda başlatılan dinamik denetim modeli kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde kent genelinde geniş kapsamlı denetim gerçekleştirildi. 412 ekip ve 2 bin 223 polisin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde, özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı kafe ve restoranlarda incelemelerde bulunuldu. Bu kapsamda Çankaya ilçesinde Park Caddesi’ndeki kafelerde denetim gerçekleştiren ekipler, sosyal mesafe ile hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti. Vatandaşların Hayat Eve Sığar (HES) kodlarını da sorgulayan ekipler, kurallara uymayan kişiler ile iş yeri sahiplerine idari para cezası uyguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Uygulamadan görüntü
-HES kodu sorgulaması
-Genel detay

Haber-Kamera: Fatih POYRAZ-Burak TEKİN /ANKARA,(DHA)
===================================

EDİRNE’DE YASAĞA UYMAYIP, ÇAY SERVİSİ YAPAN İŞLETME VE MÜŞTERİLERİNE CEZA

EDİRNE’de vaka sayılarının artmasının ardından denetimlerini artıran polis, bir kafenin, müşterilerine, yasak olmasına rağmen dükkan önünde çay servisi yaptığını tespit edince, işletme sahibi ve 9 müşteri hakkında cezai işlem uyguladı.
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında Edirne, ‘çok yüksek risk’ ile ‘kırmızı’ renkte yer aldı. Kentte, 100 bin nüfusa karşılık gelen koronavirüs vaka sayısı, 2 Mart’ta 107,43 iken son açıklanan haritada 180,01’e yükseldi. Vaka sayısı artan iller arasında ilk 5 sırada bulunan Edirne’de, İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni tedbirler aldı. Kent merkezinde bulunan ve trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi ile Çilingirler Caddesi’ne girişlere sınırlama getirildi. Kısıtlama getirilen caddelere girişlerde HES kodu uygulaması başlatıldı.
Tedbirler kapsamında Edirne’de çay ocaklarının faaliyetleri de 2 hafta süreyle geçici olarak durduruldu.
Öte yandan kent merkezinde bulunan Dilaverbey Mahallesi Osmaniye Caddesi üzerindeki bir kafenin, yasak olmasına rağmen işletmenin önünde müşterilere çay servisi yaptığı ihbarı üzerine bölgeye gelen ekipler, işletme sahibi ve müşterilere cezai işlem uyguladı. İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun ‘çay ocaklarının kapanması’ konusundaki kararına rağmen müşterilerine çay servisi yapan kafe sahibi hakkında tutanak tutan polis, çay içen 9 vatandaşa da cezai işlem uyguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kalabalık caddeden detay
-Polisin işletmeye gelişi
-İşletme önündeki vatandaşlardan detay
-Polisin vatandaşla diyaloğu
-İşletme önünden detay

Haber-Kamera: Resul ORUÇOĞLU /EDİRNE,(DHA)
============================

KONYA’DA MİRAÇ KANDİLİ, KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ALTINDA KUTLANDI

KONYA’da Miraç Kandili programı, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat edilerek gerçekleştirildi.
Kentte camilere gelenler, koronavirüs tedbirleri kapsamında yanlarında getirdikleri seccadelerde sosyal mesafe kurallarına uyarak namaz kıldı. Namazın ardından da dua edildi. Kandil programı sonunda vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ezanın okunması
-Namaz kılınması
-Dua edilmesi
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Adem YILDIZ /KONYA,(DHA)
========================

YARALI YILKI ATI TEDAVİYE ALTINA ALINDI

MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde yaralı halde bulunan yılkı atı, hayvan rehabilitasyon merkezinde tedaviye alındı.
Hisarönü Mahallesi’nde bir vatandaşın doğada gezen yaralı bir yılkı atının bulunduğunu söylemesi üzerine, Marmaris Hayvan Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri harekete geçti. Karayolu kenarında bulunan yılkı atı, araçla alınarak Marmaris Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi. Veteriner tarafından yapılan incelemede, yılkı atının diğer atlarla dövüşmesi sonucu ayağı ve vücudunun çeşitli noktalarında 7 ayrı yara izinin bulunduğu kaydedildi. Tedavisi ve aşıları yapılan yılkı atı, rehabilitasyon merkezinde temizlendikten sonra elle beslendi. Yaraları enfeksiyon kapmış olan yılkı atının 1 hafta süreyle tedavisinin devam edileceği ardından doğaya bırakılacağı öğrenildi. Marmaris Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Suzan Zift, “Yaralı atı, merkezimizde tedaviye alındı. Tedavi süreci bittiğinde doğaya bırakılacaktır” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Marmaris Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde Yılkı atı genel-ayrıntılı görüntü
-Marmaris Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Suzan Zift ile röportaj

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN /MARMARİS(Muğla),(DHA)
==========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!