Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İZMİR’DE BANYODA HAREKETSİZ YATAN ÇİFT HAYATINI KAYBETTİ

İZMİR’in Bornova ilçesinde, banyoda yerde hareketsiz yatan Volkan Atılgan (36) ve Sevim Atılgan (30) çifti, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çiftin ölümünün şüpheli bulunması üzerine polis ekiplerince soruşturma başlatıldı.
Olay, saat 02.30 sıralarında Rafet Paşa Mahallesi 5176 Sokak üzerinde bulunan 3 katlı binanın 2’inci katında meydana geldi. İddiaya göre, Volkan ve Sevim Atılgan çifti hasta olan anneleri Peruze Atılgan’a ziyarete geldi. Gece saatlerinde çiftin banyoda olduğunu fark eden anne Atılgan, ses gelmeyince banyo kapısını çaldı. Çiftin tepki vermemesi üzerine kapıyı açarak içeri girdiğinde, Atılgan çiftini yerde hareketsiz buldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan çift, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorlar tarafından yaklaşık 1 saat kalp masajı yapılan çift tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.
Çiftin ölümünün şüpheli bulunması üzerine Olay Yeri İnceleme (OYİ) ekipleri tarafından evde çalışma yapıldı. Savcının incelemesinin ardından çiftin cansız bedenleri kesin ölüm nedenin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Atılgan çiftinin ölüm haberini alan yakınları hastanede sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Evden detay
-Polis ekiplerinden detay
-OYİ ekiplerinden detay
-Hastaneden detay
-Yakınlarından detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
======================

Okul servisinde, oğluyla kavga eden iki çocuğu öldürdü; ‘Pişmanım’ dedi (3)
’13- 14 YAŞLARINDA 2 ÇOCUĞU KATLETMEK ÇOK BÜYÜK OLAY’

Çorum’un Alaca ilçesi İmat köyünde, Servet Başbuş tarafından tabancayla vurularak öldürülen 8’inci sınıf öğrencisi Kaan Hakverdi’nin ağabeyi Onur Hakverdi, “Acımız büyük, ne diyebilirsin ki bunu yapana en ağır şekilde gereğinin yapılmasını istiyorum. İnsanlık dışı bir olay. Çocuklar kendi aralarında kavga ederse gelirsin babasıyla, annesiyle görüşürsün. Çocuğa silah sıkmak insanlık dışı. 2 tane 13- 14 yaşında çocuğu katletmek çok büyük bir olay. Kardeşim Kaan karıncayı bile incitmeyecek bir çocuktu” dedi.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaan Hakverdi’nin evinden detay
-Kaan Hakverdi’nin ağabeyi Onur Hakverdi’nin röportajı

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Miraç ŞENTÜRK-Yusuf ÇINAR /ÇORUM,(DHA)
======================================

SÜNNET DÜĞÜNÜNDE KANLI TARTIŞMA. 1 ÖLÜ, 2 YARALI

ADANA’da sünnet düğününde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1’i polis 2 kişi de yaralandı.
Olay, dün akşam saatlerinde merkez Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre sokak arasında sünnet düğünü yapan bir grup, başka bir grubun havaya ateş açmasının ardından tartışmaya başladı. İki grup arasında kısa sürede büyüyen tartışmada taraflar silah ve sopalı kavga etmeye başladı. Kavgada, sünnet düğünü yapılan alana sonra gelen gruptaki bir kişinin davetlilerin üzerine açtığı ateş  sonucu 2 kişi yaralandı. Düğündekilere ateş açan grup olay yerinden kaçarken, mahalledekilerin ihbarı üzerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı yaralılar ardından ambulanslarla Adana Şehir ve Araştırma Hastanesine götürdü. Kavga ihbarı üzerine gelen 1 polis memuru ise tarafları ayırmaya çalışırken başına aldığı darbeyle yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Gürsoy Kaya, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Silahlı kavganın ardından polis ekipleri mahalleye giriş ve çıkışları kapatarak geniş güvenlik önlemi aldı. Ekipler saldırıyı gerçekleştirilen kişi yada kişileri yakalamak için soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden genel ve detay görüntüler
-Polislerden detaylar

Haber-Kamera: Yusuf KANTARLI /ADANA,(DHA)
==========================

SİVEREK’TE SİLAHLI SALDIRI: 1 ÖLÜ

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde otomobiliyle seyir halinde olan İlhan Kırtay (55), silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 
Olay ilçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Nasanlı kırsal mahallesi yakınlarında Siverek- Diyarbakır karayolunda meydana geldi. İlhan Kırtay otomobili ile seyir halindeyken, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Kurşunların isabet ettiği Kırtay’ın kullandığı araç yol kenarında stop ederken, olayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ambulansla Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İlhan Kırtay doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Kırtay’ın cenazesi otopsi için Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ve jandarma ekipleri olayı gerçekleştiren kişi veya kişilerin kimliklerinin belirlenip yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kurşunlanan otomobil
-Camda mermi deliği
-İnceleme yapan polis ekibi
-Olay yeri inceleme ekibi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN /ŞANLIURFA,(DHA)
===========================

İZMİR’DE TRANS BİREYİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR’in Bornova ilçesinde, ‘Mira Güneş’ adını kullanan trans birey Kadir Yüksel’in (36), kendisine ait kiralık boş dairede başına sert cisimle vurularak öldürülmesiyle ilgili sürdürülen soruşturmada 3 şüpheli gözaltına alındı.
Olay, perşembe günü saat 23.45 sıralarında Rafetpaşa Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. ‘Mira Güneş’ adını kullanan trans birey Kadir Yüksel, 4’üncü katta oturduğu dairenin bir üst katında yine kendisine ait kiralık boş daireden kötü kokular gelmesi üzerine aparman sakinleri durumu, Yüksel’in yakınlarına bildirdi. Daireye giren yakınları, Yüksel’in çekyatın içinde battaniyeye sarılı halde cansız bedeniyle karşılaştı. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, Yüksel’in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlendi. Yüksel’in öldürüldükten sonra battaniyeye sarılarak çekyatın içerisine koyulduğu tespit edildi. Sinir krizi geçiren Yüksel’in yakınları, sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi.
Araştırmada bir süredir kendisine ulaşılamayan Kadir Yüksel’in en son 18 Şubat tarihinde görüldüğü ve bir daha haber alınmadığı ortaya çıktı. Kadir Yüksel’in zaman zaman il dışına gezmeye gittiği için, gene il dışında olabileceğini düşünen yakınları defalarca aramalarına rağmen telefona cevap verilmemesi üzerine endişelenerek 1 Mart tarihinde Çamdibi Polis Merkezi’ne kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Yüksel’in kim yada kimler tarafından öldürüldüğünün belirlenmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, geniş çaplı soruşturma başlattı. Polis, Yüksel’in yakınlarının ifadesine başvururken, evin çevresinde bulunan güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Ekiplerin çalışması sonucu, olaya karıştıkları ileri sürülen S.G., M.İ. ve T.T. yapılan operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-ARŞİV görüntüler

Haber: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
=========================

TRANS BİREYE KEZZAP ATAN KİŞİ TUTUKLANDI 

İSTANBUL’da, Suriye uyruklu trans bireyin yüzüne kezzap atan Emre B., Karabük’te yakalandı. Adliyeye sevk edilen Emre B. tutuklandı.  
9 Mart günü Beyoğlu’nda meydana gelen olayda A.M., oturduğu binadan dışarı çıktığı sırada, yüzü cerrahi maskeli ve kapüşonlu bir kişi bina kapısına yaklaştı. Kapı önünde A.M. ile karşılaşan kişi, elindeki şişede bulunan tuz ruhunu trans bireyin yüzüne attı. A.M. acı içinde kendini yere atarken, saldırgan koşarak olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından A.M. hastaneye kaldırıldı.  
Jandarma Suç Araştırma Timi ile Eskipazar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri A.M.’nin yüzüne kezzap atan Emre B.’nin Eskipazar ilçesindeki bir köyde akrabasının evinde olduğunu belirledi. Gözaltına alınan Emre B. jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Eskipazar Adliyesi’nde Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Emra B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Adliyeden görüntü
-Adliyeye getirilmesi

Haber: Yasin ALDEMİR /KARABÜK,(DHA)
=================================

MERSİN’DE FIRTINANIN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

MERSİN’in Erdemli ilçesinde önceki gün akşam 75 kilometre hızla esen şiddetli rüzgarda çatıları uçan evler ve zarar gören seralarda hasar tespit çalışmaları başladı. 
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, beraberindeki heyetle birlikte ilçede meydana gelen fırtına ve şiddetli rüzgardan zarar gören Güzeloluk, Akpınar, Güneyli, Hüsametli, Aslanlı, Gücüş, Çiriş, Üçtepe, Kocahasanlı ve Limonlu mahallelerini ziyaret ederek çatıları uçan, seraları yıkılan ve ürünleri zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Fırtınada 16 evin çatısının uçtuğunu, 58 çiftçinin 85 dekar serasında ve ürünlerinde zarar meydana geldiğini belirten Başkan Tollu, “Fırtınada köylerimizde insanlarımızın birçok evi yerle bir oldu. Ayaş Akpınar’da, Günyeli’de 4 , Güzeloluk Mahallesi’nde ise okul çatısı, birkaç tane kamu binasıyla 16 tane ev ya da bina yerle bir oldu. Biz belediye olarak AFAD ile köylerimizi gezdik. Erdemli Belediyesi olarak köylerimizde olan afetin yaralarını sarmak adına insanların karşısındayız. Belediyemizin güçlü bir yapısı var. Ve o güçlü yapı vatandaşlarımızın yarasını sarma kabiliyetine haiz. Burada can zayiatının olmaması ciddi bir kazanım, ciddi bir sevinç. Çok şükür onca afete rağmen insanlarımızın canlarına bir şey gelmedi, mallarına gelen zarar da inşallah devletimizin güçlü yapısı en iyi şekilde karşılayacaktır” diye konuştu. Bu arada Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü vatandaşlara gıda yardımında bulunuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Fırtınanın vurduğu mahallelerden görüntü
-Fırtınanın verdiği hasar
-Mükerrem Tollu ve heyetin ziyareti
-Mükerrem Tollu röp.

Haber-Kamera: MERSİN,(DHA)
========================

NEVŞEHİR’DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ, 3 OTOMOBİLDE HASAR OLUŞTU

NEVŞEHİR’in Güzelyazı Mahallesi’nde istinat duvarı, park halindeki otomobillerin üzerine düştü. Olay anında yoldan araç ya da vatandaşların geçmemesi olası kazanın önüne geçerken, taş ve moloz yığınları altında kalan 3 otomobilde büyük çapta hasar meydana geldi.
Olay, 21.30 sıralarında Nevşehir’in merkeze bağlı Güzelyurt Mahallesi 212’nci Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, sokağı çevreleyen istinat duvarı bilinmeyen nedenle büyük bir gürültüyle çöktü. Olay anında yoldan araç ya da vatandaşların geçmemesi olası kazanın önüne geçerken, taş ve moloz yığınları altında kalan 3 otomobilde ağır hasar oluştu. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye sevk edildi. Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, göçüğün yaşandığı sokağa gelerek, incelemelerde bulundu. Başkan Savran, “İstinat duvarı çökmüş ancak nasıl olduğunu bilemiyoruz. En büyük tesellimiz can kaybı olmaması. 3 araç hasar görmüş durumda. Enkazı kaldıracağız. Geçmiş olsunö dedi.elerde bulundu. Başkan Savran, “İstinat duvarı çökmüş ancak nasıl olduğunu bilemiyoruz. En büyük tesellimiz can kaybı olmaması. 3 araç hasar görmüş durumda. Enkazı kaldıracağız. Geçmiş olsunö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Çöken İstinat duvarından genel ve detay görüntü
-Göçük altında kalan otomobillerden genel ve detay görüntü
-Göçük altında kalan otomobilin sahibi ile röportaj
-Belediye Başkanı Dr.Mehmet Savran ve sitede oturan vatandaşla röportaj

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZER /NEVŞEHİR,(DHA)
==============================

GAZİANTEP’TE, 830 POLİSLE UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 16 GÖZALTI

GAZİANTEP’te 830 polisin katılımıyla uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen ve gün boyu süren ‘Narko Şahin- 27’ adı verilen operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün öğle saatlerinde aralarında Özel Harekat ekiplerinin de bulunduğu 830 polisin katılımıyla uyuşturucu satıcılarına yönelik; Yeditepe, Güneykent ve Karataş mahallelerini kapsayan ‘Narko Şahin- 27’ adı verilen operasyon düzenledi. Operasyonda, narkotik köpeği ‘Max’ de yer aldı. Helikopter ve dronla takip yapılan operasyonda, mahallelerin giriş ve çıkışları kapatılırken, sokaklar ablukaya alındı. Önceden belirlenen 12 adrese eş zamanlı baskın yapan ekipler, bazı adreslere kapıları koçbaşıyla kırarak girdi. Arama yapılan adreslerde; bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.
Öte yandan Vali Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de operasyon ile eş zamanlı gerçekleştirilen trafik denetimine katıldı. Gül ve Zeybek, esnaf ziyaretinde de bulunarak vatandaşlara tedbirlere uymaları konusunda uyarılarda bulundu. 
Gaziantep’te son haftalarda vaka sayısında bir miktar artış yaşandığına dikkat çeken Vali Gül, “Gaziantep’e kısıtlamanın gelip gelmeyeceği Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı kriterlere göre belirleniyor. Bizim yaptığımız denetimler olabildiğince vatandaşlarımızı uyarmaktır. Bu son haftalarda vaka sayılarında Gaziantep’te bir miktar artış var. Türkiye genelinde de görüyoruz bu artışı. İnanıyorum ki bütün Gaziantepliler el ele vererek, mavi kategoride olup, ticaretin de aynı şekilde devam etmesini diliyoruz. Mavi kategoriye düşmek için ise kendi iç disiplinimizi sağladığımızda çok kısa sürede o kategoriye gelebileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
Helikopter destekli operasyon düzenleyerek bölgeyi abluka altına aldıklarını ifade eden Gaziantep İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ise ” Narko-Şahin’ uygulamamız çerçevesinde Yeditepe bölgesindeyiz. Helikopter destekli operasyonumuzda bölgeyi abluka altına aldık. Gazianteplilere anlayışından ve destekleyici tavırlarından dolayı ve bizim bu mücadelemizden dolayı bize güç verdiler, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Özel harekatın eve girişi
-Drone denetimi 
-Polislerin aramaları
-Uyuşturucu madde
-Dedektör köpek araması 
-Helikopter
-Gaziantep valisi ve Emniyet Müdürünün trafik denetimi ve esnaf ziyareti
-Gaziantep Valisi ile röp
-İl Emniyet Müdürü ile röp 
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet KILIÇ /GAZİANTEP,(DHA)
=======================

ADANA’DA EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 282 BİN 900 UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

ADANA’da polis ekiplerinin 2 ayrı adrese eş zamanlı düzenlediği narkotik operasyonunda, 8 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, çadır kütüklerinin içine gizlenmiş toplam 47 kilo 150 grama denk gelen 282 bin 900 adet captagon uyuşturucu hap ele geçirildi. 
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seyhan ilçesinde uyuşturucu satıcılarının bulunduğunu tespit ederek, iki ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Narkotik köpekler eşliğinde adreslerde yapılan aramalarda, ahşap çadır direklerinin içine zulalanmış halde toplamda 47 kilo 150 grama denk gelen 282 bin 900 adet captagon uyuşturucu hap ele geçirildi, 8 şüpheli de gözaltına alındı.

‘SON DÖNEMDE BU KADAR BÜYÜK ÇAPTA YAKALANMAMIŞTI’
Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek operasyon hakkında İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’den bilgi aldı. Vali Elban, “İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, güzel bir çalışmaya imza attılar. Son dönemde bu kadar büyük çapta hap yakalanmamıştı. Bunları temin ettiği saptanan 8 şüpheli gözaltına alındı. Ahşap çadır direkleri içerisine zulalanmış ve yurt dışına satılmak üzere hazırlanan büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirilmiş oldu. Başta İl Emniyet Müdürü ve tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Adana ve ülke olarak uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kararlılıkla devam edecektir” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polislerin eve girmesi
-Şüphelilerin yakalanması
-Ekiplerin arama yapması
-Şüphelilerin polis otosuna bindirilmesi
-Süleyman Elban röportaj
-Uyuşturucuların sergilenmesi

Haber-Kamera: Can ÇELİK /ADANA,(DHA)
======================

KAZA YAPTI, ANNESİNE SARILIP AĞLADI

KARABÜK’te Ozan T. (20) direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil ile aydınlatma direğine çarptı. Kazada otomobildeki 2 arkadaşı yaralanan Ozan T., olay yerine gelen annesine sarılıp ağladı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Şehit Ateşe Reşat Bulvarı’nda meydana geldi. Ozan T. idaresindeki 32 YN 818 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aydınlatma direğine çarptı. Ozan T.’nin yara almadığı kazada araçta bulunan arkadaşları Barış D. (19) ve Kaan M. (19) yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanan 2 kişiyi Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.
Kaza haberini alan Ozan T.’nin ailesi olay yerine geldi. Anne ve babasını gören Ozan T. annesine sarılarak dakikalarca ağladı. Ailesi tarafından sakinleştirilen Ozan T. ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Olay yerinden görüntüler
Ambulanstan görüntü
Trafik ekipleri
Sürücünün annesine sarılıp ağlaması

Haber-Kamera: Yasin ALDEMİR /KARABÜK,(DHA)
==========================

BAŞI DEMİR KORKULUĞA SIKIŞAN ÇOCUĞU İTFAİYE KURTARDI

ŞANLIURFA’nın Suruç ilçesinde okul bahçesinde oyun oynarken başı demir korkuluğa sıkışan kız çocuğu itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Olay, Atatürk Mahallesi’nde meydana geldi. Okul bahçesinde oyun oynayan ve ismi öğrenilemeyen kız çocuğunun başı, demir korkuluklara sıkıştı. Ağlayan çocuğu gören öğretmenleri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine okulun giden itfaiye ekipleri, demir korkuluğu makineyle kesip, küçük kızı kurtardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Başı demir kapının korkuluklarına sıkışan kız çocuğu
-İtfaiye ekipleri müdahalede bulunması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK /ŞANLIURFA,(DHA)
=======================

Bensu’yu öldüren eski erkek arkadaş, çok pişmanmış (4)
İKİ ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Muğla’nın Milas ilçesinde Bensu Narlı’nın (23), eski erkek arkadaşı Serhat K. (25) tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürülmesi ile ilgili sürdürülen soruşturmada 1 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelinin Serhat K.’nın arkadaşı E.D. olduğu öğrenildi. E.D.’nin ‘yardım ve yataklık’ suçlamasıyla gözaltına alındığı kaydedildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Adliyeye sevk edilen zanlılar

Haber-Kamera: MİLAS(Muğla),(DHA)
==================

SÜRÜCÜSÜ ‘DUR’ İHTARINA UYMAYAN OTOMOBİL, MOTOSİKLETE ÇARPTI

BURSA’da sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen otomobille gezintiye çıkan ikili, polisin ‘dur’ ihtarı üzerine kaçmaya başlayınca, motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü Selim K.’nin ağır yaralandığı kaza, güvenlik kamerasına yansırken, 2 şüpheli, kovalamaca sonunda yakalandı.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önceki gün 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kentin birçok noktasına kontrol noktası kurdu. Polis ekipleri, Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi’ndeki kontrol noktasında, 16 RBP 32 plakalı otomobili durdurmak istedi. Ancak içinde 2 kişi bulunan otomobil, ‘dur’ ihtarına rağmen kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin de peşine takıldığı araç, Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi’nde 16 SRH 86 plakalı motosiklete çarptı.

ARAÇTA UYUŞTURUCU BULUNDU
Kazaya rağmen yoluna devam eden otomobil ise, 10 kilometrelik kovalamaca sonunda durduruldu. Otomobil sürücüsü Çağrı A. ile arkadaşı Mehmet Şirin Ö., gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada uyuşturucu ele geçirildi.

KAZA ANI KAMERADA
Otomobilin çarptığı motosikletin sürücüsü Selim A. ise ağır yaralandı. Yaralı sürücü ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Öte yandan kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülere; motosikletin ters yönden gelen otomobille çarpışma anı ve motosiklet sürücüsünün havaya fırlaması yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza anı güvenlik kamerası
-Olay yerinden görüntüler
-Şüphelilerden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN /BURSA,(DHA)
==============================

TRABZON’DA TEK KATLI AHŞAP EV ÇIKAN YANGINDA KÜLE DÖNDÜ

TRABZON’un Sürmene ilçesinde tek katlı ahşap ev, çıkan yangında küle döndü.
Sürmene ilçesinin Kahramanlar Mahallesi’nde, Selver Uzunkaya’ya ait ahşap evde dün öğle saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Evden alevlerin yükseldiğini görenler, itfaiyeye haber verdi. Yamaçta bulunan eve giden yol olmaması nedeniyle itfaiye ekipleri yangına müdahale edemedi. Can kaybının yaşanmadığı yangında, ev küle döndü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Yangın detayları
Detaylar

Haber-Kamera: Salim SARIKOÇ /TRABZON,(DHA)
==========================

TEKİRDAĞ’DA PARK HALİNDEKİ OTOMOBİL ALEV ALARAK YANDI

TEKİRDAĞ’ın Şarköy ilçesinde deniz kenarından piknik yapan M.B.’ye ait park halindeki bir otomobil belirlenemeyen nedeniyle alev alarak yandı.
Olay, Şarköy ilçesinin Uçmakdere mevkisinde bulunan paraşüt iniş alanında meydana geldi.  M.B., piknik yapmak için gittiği bölgede 06 BGT 846 plakalı otomobilini park etti. M.B., deniz kıyısında piknik yaparken, park ettiği otomobilinden dumanların yükseldiğini gördü. M.B.’nin söndürmek için müdahale ettiği otomobili kısa sürede rüzgarın da etkisiyle alevler içinde kaldı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, araçtan geriye demir yığınları kaldı. Araçtaki yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Alev alev yanan otomobil
-Yanan otomobili seyredenler
-Demir haline dönen otomobil
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN /TEKİRDAĞ,(DHA)
=========================

MAHALLEDE TRAFO İSTEMEYEN VATANDAŞLAR EYLEM YAPTI

İZMİR’de geçen yıl 30 Ekim’de meydana gelen ve yıkıma neden 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD çadırlarının kurulduğu Adalet Mahallesi’nde yeşil alana yapılması planlanan 24,5 metre yüksekliğindeki trafo, tepkilere neden oldu. Mahalle sakinleri, alanın önünde ellerindeki pankartlarla eylem yaparak, trafoyu istemediklerini söyledi.
Adalet Mahallesi 1593/3 Sokak’taki kamulaştırılan yeşil alan için Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), geçen 15 Şubat’ta, ‘154kV Piyale Gaz İzoleli Trafo Merkezi Yenileme Projesi’ başlattı. 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Barış, Cumhuriyet ve Adalet sitelerinin bulunduğu alanda yapımına başlanan ve tamamlandığında çatısı dahil 24,5 metre yüksekliğinde olacak olan trafo, tepkilere neden oldu. Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürlüğü İzmir 3’üncü Bölge Müdürlüğü, CİMER’e başvuran bir vatandaşa şu yanıtı verdi:
“Bayraklı ilçesinin artan enerji ihtiyacının karşılanması, mevcut kapasitesi yetmeyen diğer trafo merkezlerinin yüklerinin hafifletilmesi ve bahse konu bölgenin gökdelen bölgesi olması, turizm-ticaret odaklı gelişmesi enerjinin kesintisiz biçimde sağlanması açısından stratejik öneme sahip bir kamu yatırımıdır”

MAHALLELİ EYLEM YAPTI
Mahalle sakinleri bir araya gelerek, trafoyu istemediklerini onun yerine yeşil alan ve park istediklerini dile getirdi. Alanın önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, ellerinde taşıdıkları ‘Radyasyon istemiyoruz’, ‘TEİAŞ sağlığımızdan elini çek’ yazılı pankartlarla eylem yaptı. Basın açıklamasını yapan Meltem Yıldırım, “Burada yaşayanlar olarak büyük bir sorunumuz var. Deprem sonrası bir anda başlayan inşaatlarla birlikte bu duvarlar örüldü. TEİAŞ’ın 154 kilovatlık trafo merkezini yapacağını öğrendik. Cumhuriyet ve Barış Siteleri yıkıldıktan sonra onların yerine yapılacak olan sitelerde 5 kata izin verilirken, 8 katlı 24,5 metreye varan ve evlerimize 15 metre mesafede bulunan bir trafo merkezi yapılacağını öğrendik. Burada yaşayanlar olarak sağlığımız, can ve mal güvenliğimizden dolayı bunun yapılmasını istemiyoruz. Yetkililere bu yapılan yanlıştan geri dönmeleri için sesleniyoruz. Bu bir yanlıştır. Böyle bir yaşam alanı içerisinde, bu kadar yakın mesafede yoğun radyasyon ve manyetik alan, beraberinde yangın, elektrik kaçağı ve patlama risklerini barındırabilecek ve aynı zamanda büyük duvarlar ve üzerine örülecek tellerle birlikte burada yaşayanları psikolojik olarak hapishane görüntüsüne mahkum edecek bir yapının olmasını istemiyoruz. Bunun için gerekli mercilere başvurularımızı yapıyoruz. Bize dönen, CİMER üzerinden TEİAŞ’ın cevaplarında yüksek kulelerin enerji ihtiyacını karşılamak için yapıldığı söyleniyor. Bunun için daha uygun araziler, hatta o yüksek kulelerin yakınlarındaki boş araziler kullanılmalı” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Trafo yapılacak alandan görüntüler
-Eylemden görüntüler
-Vatandaşlardan görüntüler
-Basın açıklamasından görüntüler

Haber-Kamera: Melis KARAKUZULU-Ahmet Turhan ALTAY /İZMİR,(DHA)
===============================================

Kılıçdaroğlu’na esnaftan bozuk yol tepkisi (5)
KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ SÜRDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı çalıştayın ardından Karşıyaka ilçesinde 3 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm imar planını protesto eden vatandaşları ziyaret etti. Cumhuriyet Mahallesi’ne giden Kılıçdaroğlu’nu vatandaşlar ellerinde, ‘İnönü Mahallesi imar mağdurları olarak sizlerden yardım istiyoruz. Suçumuz oy vermek mi?’ yazılı pankartlarla karşıladı. Belediyenin arsa sahiplerinden yüzde 45 oranında sosyal donatı payı istendiğini iddia eden mahalle sakinlerine seslenen Kılıçdaroğlu, “Kimse merak etmesin. Burada yaratılan rantın sahibi sizsiniz. Bu rantın sahibi siz olduğunuza göre, başta Büyükşehir Belediye Başkanı dair olmak üzere o rantı size teslim edeceğiz” dedi.

‘KREDİ ÇEKEREK YAPTIRDIĞIM EV YIKILIYOR’
Kılıçdaroğlu’na dert yakınan vatandaşlardan Mehmet Akın, “Benim evimi, plan- projeyle yıkıyorlar. Kredi çektim. Belgeler, yeni plan- projemi yaptırdım. Şimdi emir geldi. Yıkacaklarını söylediler. 2.5 katlı evim 1.5 sene önce yaptırdım” dedi. Birçok mahalle sakini, yerleşimdeki herkesin mağdur olduğunu söyleyerek tepkisini dile getirdi.

‘BELEDİYE İŞTEN ÇIKARDI, ÇOK MAĞDURUZ’
Programını Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ne yaptığı ziyaretle sürdüren Kılıçdaroğlu’na, bir tepki de hastane kapısının girişinde geldi. Gaziemir Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri’nde görev yaptığını söyleyen 3 çocuk annesi Selma Kavak, Kılıçdaroğlu’ndan destek istedi. Kavak, “Belediyeden 17 kişi işten çıkarıldık. Hiçbir şekilde iş bulamıyoruz. Lütfen yardım edin. 3 çocuğum var” dedi. Kılıçdaroğlu ise, kendisinden yardım isteyen Kavak’a “Sonra” yanıtını verdi.
İzmir programını Medicana Hastanesi’nde tamamlayan Kılıçdaroğlu, bir apartmanın 2’nci katında çıkan yangında, üst katta yaşayan ve dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’u ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Cumhuriyet Mahallesi ziyareti görüntü
-Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden Mehmet Akın tepki
-İşten atıldığını söyleyen vatandaşlardan Selma Kavak görüntü
-Ziyaret görüntü

Haber-Kamera: Eda Ebru NANECİ-Tekin GÜRBULAK /İZMİR,(DHA)
==========================================

EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELER, BAKAN SOYLU’YA BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİNİ İLLETİ

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aileler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonla görüşerek, annesi Servet Soylu için başsağlığı dileklerini iletti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesi 75 yaşındaki Servet Soylu, bugün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetinde bulunan aileler, Bakan Soylu ile telefonla görüşerek, başsağlığı dileklerini iletti. Bakan Soylu ile kaldıkları otelde cep telefonuyla görüşen aileler, acısını paylaştıklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ailelerden görüntü

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR /DİYARBAKIR,(DHA)
===================================

EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELERE, TOBB VE TESK BAŞKANLARINDAN DESTEK ZİYARETİ

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması için Diyarbakır’da HDP binası önünde 558 gündür evlat nöbetini sürdüren ailelere, kaldıkları otelde destek ziyaretinde bulundu.
Diyarbakır’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 216 ailenin HDP il binası önündeki oturma eylemi 558’inci gününde devam ederken, Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin 2021 yılı fuar programlarının tanıtım lansmanı için kente gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, aileleri ziyaret etti. Başkanlar, beraberlerinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil ile Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu ile birlikte ziyaret ettikleri ailelerin sorun ve taleplerini dinledi.

’83 MİLYON EVLATLARINIZIN GELMESİNİ İSTİYOR’
Ziyarette konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu anneleri, güçlü ve yürekli direnişlerine destek olmak için ziyaret ettiklerini ifade ederek, “558 gündür evlat nöbetinde olan annelerimizle Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen kardeşlerimiz sohbet ediyorlar. İnşallah evlatları için bu annelerin döktükleri gözyaşı, sevinç gözyaşına döner diye ümit ediyoruz, dua ediyoruz. Annelerin bu sessiz çığlıklarına ses olanlara da buradan ‘selam olsun’ diyorum. Allah hepsinden razı olsun. Allah yardımcınız olsun. Sizlerin sıkıntılarına yardımcı olmak için buradayız. 83 milyon, evlatlarınızın gelmesini istiyor, dua ediyor” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklığolu’nun otele gelişi
Başkan Hisarcıklıoğlu’nun aileleri sorması
Aileler ile yaşanan diyaloglar
Çocuklarının fotoğraflarını göstermesi
Başkan Hisarcıklıoğlu’nun konuşması
Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR /DİYARBAKIR,(DHA)
===================================

ANKARA VALİSİ ŞAHİN YOLDA RAHATSIZLANINCA HASTANEDE TEDAVİ GÖRDÜ

ANKARA Valisi Vasip Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya taziye ziyaretine giderken yolda rahatsızlandı. Vali Şahin, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından İstanbul’a yola çıktı. 
Ankara Valisi Vasip Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesinin vefat etmesi üzerine taziye ziyareti için Ankara’dan İstanbul’a yola çıktı. Yolculuk sırasında rahatsızlanan Vali Şahin, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Hastanede Vali Şahin’e Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis eşlik etti. Vali Şahin tedavisinin ardından hastaneden ayrılarak İstanbul’a doğru yola çıktı.
Hastaneden taburcu olduğu sırada açıklama yapan Vali Şahin, “Ciddi bir durum yok. Herhalde yediğim bir şey dokundu. Yoldan geçerken de hastaneye uğradım. Sağ olsun başhekimimiz, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız benimle yakından ilgilendi. Kontroller, tetkikler yapıldı ve tansiyonum ölçüldü. Şimdi tekrardan yolumuza devam edeceğiz inşallahö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Hastane detay
Vali Şahin’in hastaneden çıkışı
Vali Şahin’in açıklaması
Vali Şahin’in hastaneden ayrılması
Detay

Haber-Kamera: Onur GÜDEN /ADAPAZARI(Sakarya),(DHA)
========================

‘SAĞLIK KAHRAMANLARI PARKI’ AÇILIŞINDA SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN VATANDAŞLARA KURAL UYARISI

MERSİN’de koronavirüsle mücadelede yaşamını yitiren sağlık çalışanları anısına kurulan parkın açılışına katılan sağlık çalışanları, vatandaşları kurallara uymaları için uyardı.
Merkez Toroslar Belediyesi, Korukent Mahallesi Şehir Hastanesi kavşağında koronavirüs salgını ile mücadelede yaşamını yitiren sağlık çalışanları anısına içerisinde kadın ve erkek sağlık çalışanı büstü olan ‘Sağlık Kahramanları Parkı’ açtı. Parka ayrıca üzerinde yaşamını yitiren 19 sağlık çalışanının fotoğraflarının olduğu büstler konuldu. Sağlık çalışanları ve ailelerin katıldığı açılışa Vali Ali İhsan Su, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer aldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ?1 yıldır tüm dünyayı saran pandemi ile hepimiz mücadele ediyoruz. Bu süreci el ele geçiriyoruz. Bu olağanüstü süreçte cephenin en önünde mücadele eden sağlık kahramanlarımıza minnettarlığımızı sunmak üzere bu parkı düzenledik. Kahramanlık sadece cephede savaşmakla olmaz, kendilerinin ‘Yaşamak mı yaşatmak mı?’ sorusuna ‘Tabi ki yaşatmak’ dediklerine bizzat şahit olduk. Bu süreçte emek veren tüm sağlık çalışanlarımıza minnettarlığımızı bildiriyorum. Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bu süreçte kendilerinin acılarını paylaşıyoruz. Buradan geçerken burayı sadece bir park olarak görmesinler, bu parkı ve bu anıtı sizlere olan minnettarlığımızın Toroslar’ın, Mersin’in, tüm Türkiye’nin minnettarlığının bir nişanesi olarak görsünler” dedi.

‘UNUTMAYACAĞIZ’
Vali Ali İhsan Su da, “Pandemi sürecinde her sağlık çalışanımız her bir hasta ile özel olarak ilgilenerek pandemi sürecini en az hasarla atlatmak için büyük gayret sarf ettiler. Ben tüm sağlık çalışanlarımıza huzurlarınızda şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum.  Bugün de pandemi süresince vefat eden çok kıymetli sağlık çalışanlarımızın adına Toroslar belediye başkanının gayretleri ile Sağlık Kahramanları Parkı’nı şimdi hep birlikte açacağız. Onları unutmayacağız, bu parkta onların adını yaşatacak” diye konuştu.

‘KORONAVİRÜSLE MÜCADELE TEK TARAFLI OLMUYOR’
Parkın açılışına katılan sağlık çalışanı Hilal Ünlü, “Sağlıkçılar olarak çok onore olduk. Covid döneminde sağlıkçıların emeğini herkes gördü. Tüm meslektaşlarımız canla başla mücadele ettik. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Vatandaşlar alınan tedbirlere uymak zorunda. Tek taraflı olmuyor. Biz tedavilerini yapıyoruz ama yayılımı da vatandaşın elinde. Onların da bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz. Maske, mesafeye ve hijyene önem vermelerini istiyoruz” ifadesini kullandı.

‘HİÇBİR ZAMAN ÇALIŞMA HEYECANIMIZI KAYBETMEDİK’
Sağlık çalışanı Uğurcan Üstündağ da, “Böyle bir park açıldığı için teşekkür ediyoruz. Çok ince bir davranış. Burada Covid-19’dan vefat eden arkadaşlarımızın fotoğrafları asılı. Çok duygulandık. Bizim için bu süreç çok ağır geçti. Birçok arkadaşımızı kaybettik. Birçoğumuz Covid geçirdik. Ama hiçbir zaman çalışma heyecanımızı kaybetmedik. Bazı tesisler açıldı, insanlar ihtiyaçları olduğu için elbet gidecekler ama sosyal mesafe, maske, el hijyenine dikkat edilmeli. Biraz daha çaba harcarlarsa turuncu renkten maviye gideceğiz” şeklinde konuştu.
Ambulans çalışanı Yankı Sucugil de vatandaşlara kuralları uymaları için uyarılarda bulundu.

EŞİNİN YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDU
Koronavirüsle mücadelede yaşamını yitiren Dr. Kemal Aslan’ın eşi Reyhan Aslan eşinin yazdığı için şiir okurken duygulu anlar yaşadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Parktan görüntü
-Sağlık çalışanlarının fotoğrafları
-Hilal Ünlü röp
-Uğurcan Üstündağ röp
-Yankı Sucugil röp
-Reyhan Aslan röp
-Vali ali İhsan Su konuşma
-Atsız Afşin Yılmaz konuşma
-Açılış

Haber-Kamera: Soner AYDIN /MERSİN, (DHA)
=======================

DİYARBAKIR’DA 2021 FUAR PROGRAMLARININ TANITIM LANSMANI YAPILDI

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB ) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Diyarbakır’da 2021 fuar programlarının tanıtım lansmanı düzenlendi. Programda konuşan Hisarcıklıoğlu, kentte düzenlenecek fuarlara 1 milyon ziyaretçinin gelmesinin hedeflendiğini söyledi.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin 2021 yılı fuar programları tanıtım toplantısı düzenlendi. Programa TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Türkiye Fuarcılık Meclis Başkanı Cihat Alagöz, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu katıldı. 

‘DOĞRU MÜŞTERİYE ULAŞMANIN EN İYİ YOLLARIN BAŞINDA DA FUARLAR GELİR’
Lansman toplantısında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, fuarların üretimin, emeğin, alın terinin alıcıyla buluştuğu, çok önemli bir platform olduğunu söyledi. Diyarbakır’da bu yıl yapılacak fuarlara 1 milyon kişinin ziyaret edilmesi hedeflendiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Fuarlar, üretimin, emeğin, alın terinin alıcıyla buluştuğu, çok önemli bir platformdur. Günümüzde artık sadece üretmek kafi gelmiyor. Ürettiğini tanıtmak ve müşteriyle buluşturmak gerekiyor. Hangi işi yaparsanız yapın, müşteri bulmak zorundasınız ve bu da ancak tanıtım ve pazarlamayla olur. Doğru müşteriye ulaşmanın en iyi yolların başında da fuarlar gelir. Müşteriye de gelin Diyarbakır’da bu fuarlarda bulun diyoruz. İşte bu nedenle TOBB olarak yurtiçi fuarlara büyük önem gösterdik. Fuarcılık sektörünü disipline ettik, standartları belirledik ve uyguladık. Artık gelecek yılın fuar takvimini yıl başlamadan ilan ediyoruz. Fuarlar hem katılımcı firmalar hem de yerli ve yabancı ziyaretçiler açısından daha planlı ve programlı bir hale geldi. İşte tüm bunlar sayesinde Türkiye genelinde fuarcılık sektörümüz hızlı bir gelişme gösterdi. Hedefimiz hem ülkemizi hem de Diyarbakır’ı tüm bu coğrafyanın fuar merkezi yapmak. Pandemi öncesinde 2019’da Diyarbakır’da düzenlenen 5 fuara yaklaşık 500 katılımcı ve 500 bin ziyaretçi gelmişti. Bu sene fuar maratonunu Diyarbakır ile başlatıyoruz. 2021’de Diyarbakır’da 11 fuar düzenlenecek. Ben Diyarbakır’da düzenlenecek tüm bu fuarlar için 2021’de bin katılımcı firma, 1 milyon da ziyaretçi bekliyorum” dedi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise koronavirüs risk haritasında Diyarbakır’ın mavi kategoride olmasının fuarlara ilgiyi artıracağını ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
DETSO Toplantı salonu
TOBB Yönetim Kurulu Başkanı RıfatHisarcıklıoğlu’nun konuşması
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in konuşması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burak Emek-Nurettin FİDANCAN /DİYARBAKIR,(DHA)
======================================

Bakan Pakdemirli: Testiyi kırmadan bugüne geldik, gıda arzı problemi yok (2)
SÜT, KALİTESİNE GÖRE FİYATLANDIRILMALI

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı’nda incelemelerde bulundu. Pazar kompleksi içindeki hayvan borsası hakkında bilgi alan Pakdemirli, 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bir süt fabrikasını gezdi. Süt fabrikasına girişte bone takıp, önlük giyen Pakdemirli, tesis hakkında bilgi aldı. Erzurum’a özel civil peynir ve lor peyniri üretilen fabrikada süt fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Pakdemirli, “Süt, kalitesine göre fiyatlandırma olması gerektiğine inandığımız bir konu. Arkadaşlar çalışıyorlar, bu konuda bir hazırlık yapıyoruz. Süt konseyinin de bir çalışması var. Yani iyi sütün, daha iyi kalitedeki sütün, daha yüksek evsaftaki sütün daha iyi fiyatlanması konusunda genel bir çalışmamız var. Süt konseyinin açıkladığı fiyat ne olursa olsun kaliteli olan, zaten bir şekilde piyasada bir fiyat ve eder buluyor. Bunu bir şekilde bakanlık olarak bizim sınıflandırmamız doğru olur diye düşünüyorum. Her gıda ürününde kaliteyi önemsediğimiz gibi bunun da çok önemli olacağına inanıyorum” dedi. 
Bakan Pakdemirli, süt fabrikası gezisinden sonra uçakla Ankara’ya hareket etti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bakan Pakdemirli’nin hayvan pazarını gezmesi
-Bakan Pakdemirli’nin süt fabrikasında inceleme yapması
-Bakan Pakdemirli’nin konuşması
-Bakan Pakdemirli’nin incelemelerinden detay

Haber-Kamera: Salih TEKİN-Oktay POLAT /ERZURUM,(DHA)
==================================

Bakan Kasapoğlu: Çok dinamik ve gelişen nüfusumuz var (3)
TAVŞANLI’DA GENÇLİK MERKEZİ AÇTI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yeni yapılan spor tesislerinin açılışını yaptı. Tavşanlı Gençlik Merkezi’nin açılışında konuşan Bakan Kasapoğlu, “Gençlik Merkezimiz açıldı. Tabi ki bu Gençlik Merkezimiz gençlerimizin evi, yuvası. 7/24 sizlerin burayı kullanması hem de en iyi şekilde kullanmasını arzu ediyoruz. Tüm tesislerimizde olduğu gibi. Özellikle altını çizmek istiyorum, buraları ne kadar dolu dolu kullanırsanız biz de o kadar mutlu oluruz. Sizleri yarınlara hazırlamaya devam edeceğiz. Özellikle ailelerden annelerden babalardan istirhamım onlar da gençlerimizle birlikte gelsinler, onlar da buraları sahiplensinler. Bu tesisleri kullanan gençlerle birlikte çıtasını da kalitesini de yukarılara taşıyalım” dedi.
Konuşmaların ardından Gençlik Merkezi’nin açılışı yapılırken, Bakan Kasapoğlu, Tavşanlı spor salonunu ziyareti sonrası bir gencin, ‘Hangi takımı tutuyorsunuz’ sorusuna ise ‘milli takımı’ cevabı verdi. Kasapoğlu, ziyaretleri sırasında gençlerle sohbet ederek kitap ve satranç takımı hediye etti. Açılış programlarının ardından ilçede esnaf ziyareti yapan Bakan Kasapoğlu, AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bakan Kasapoğlu’nın karşılanması
-Gençlik Merkezi açılışı
-Bakanın konuşması
-Açılış programı
-Bakanın merkezi gezmesi
-Bakan Kasapoğlu’nun esnaf ve parti ziyareti
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Tuna İŞLEYEN /TAVŞANLI(Kütahya),(DHA)
=========================

BODRUM’A SEZONUN İLK KRUVAZİYER GEMİSİ GELDİ

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, sezonun ilk kruvaziyeri “Viking Sea” 227 metrelik gemi, mürettebat değişikliği ve erzak alımı için akşam saatlerinde limana ulaştı.
İtalya’nın Trieste Limanı’nda uzun süredir demirde beklediği belirtilen 227 metrelik gemi, mürettebat değişikliği ve erzak alımı için dün akşam saatlerinde limana ulaştı. Salgın nedeniyle seferlerine ara verdiği öğrenilen gemi, yeniden operasyona hazırlanmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden gelen 120 kişilik yabancı mürettebatını Bodrum Cruise Port’tan aldı. 2016 yılında inşa edilen ve 930 yolcu kapasitesine sahip olduğu belirtilen geminin, gerekli işlemlerinin ardından Limasol Limanı’na hareket edeceği bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bodrum Cruise Port Genel Müdürü Haluk Hızlan, “Viking Sea seferi 2020 yılında koronavirüs nedeniyle etkilenen kruvaziyer sektörünün yeniden canlanmaya başlayacağının bir göstergesi. Yaz sezonunda Bodrum’a 30 Kruvaziyer gemisi gelecek ve hiç iptalimiz yok”dedi.
Bu sene beklentilerinin olduğunu söyleyen Hızlan, “Bu sene ilk cruise gemisi Bodrum’a kısmet oldu, personel değiştirmek için geldiler bu iyi haber çünkü personel biniyor olması cruiselerin başlıyor olması anlamına geliyor.  Bodrum’da 30 gemi var, Kuşadası limanıda bize ait, orada 400 bin yolcu olucak inşallah. Güzel bir haber İstanbul Limanı, Kruvaziyer Limanı olarak artık bu sene açılıyor. İstanbul’un açılması demek Türkiye’ye daha çok Kruvaziyer gelecek demek dolayısıyla bizim güney limanlarımızda Kruvaziyer gemisi gelecek demek. inşallah bu ilk gemi hayırlı olsun,  iki yıldır çektiğimiz ızdırap son bulsun diyelim. Çünkü covid dolayısıyla en çok hasar gören endüstriyel Kruvaziyer gemisi oldu. Her şey artık daha güzel olacak,  gemilerde tabiki kendi protokolleri var. Türk hükümetinin uyguladığı protokoller var,  son derece kontrollü yolcu girişi personel girişi uygulanıyor. Biz havaalanından gelen bütün personelin bavullarını tekrar dezenfekte ettik. Gemide zaten girişte aynı kontroller yapılıyor. Gemide bulunan yolcu için karadan daha güvenli bir alan diyebiliriz, o yüzden inşallah bu senede çok iyi bir şekilde başlayıp devam edecek” dedi.

“TÜRKİYE’YE EN AZ 1 MİLYON KRUVAZİYER YOLCUSU GELECEK”
Hızlan, “Gemi seyahatleri 2 sene önceden yapılıyor,  dolayısıyla şuandan itibaren aslında 2 sene sonrasını konuşabiliriz. Önümüzdeki 2 seneyi biliyoruz ama 3 sene sonrasını şuanda  en azından 3 katı 4 katı gibi düşünüyorum. Bu seneTürkiye’ye en az 1 milyon kruvaziyer yolcusunun geleceğini düşünüyorum. bu rakam bundan da çok olabilir ama 3 sene sonra bunun 3 katı 4 katı rakamları düşünüyor olacağız.  Milas’ta,  İstanbul’da devreye girdiği için bu sayıyı güvenle verebilirim. Gemimiz 3 aydır konaklamadaydı, dolayısıyla hiç hareketsiz kruvaziyer açılmasını bekliyordu.  İçinde 130 personel vardı 90 personel, Bodrumdan alınacak. Türkiye’yi seçme sebepleri ülke olarak kontrollü girişe izin vermemiz birde lojistik olarak ülkemizin çok daha uygun olması diyebilirim. Buradan sadece personel alıyorlar,  yolculu trafiğide 1-2 haftaya başlayacak.  Bu geminin önemli bir özelliği var, dünyanın içinde ilk laboratuvarı olan ve covid testleri yapılan gemisi” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Gemiden detay 
-Haluk Hızlan röp.

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
=========================

Define için kazı yaptıkları mağarada suçüstü yakalandılar 

ANKARA’da 10 kişilik bir grup, define aramak amacıyla kazı yaptıkları mağarada polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, dün akşam saat 22.30’da Keçiören ilçesi Karakaya Mahallesi Ova mevkiinde yaşandı. Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü Bağlum Şehit Fırat Bulut Polis Merkezi Amirliği ekipleri, Karakaya Mahallesi Ova mevkiindeki mağaranın önünde bir kişinin gözcülük yaptığını tespit etti. Gözcülük yapan kişinin polisleri görünce mağaraya kaçması üzerine, ekipler durumdan şüphelenerek harekete geçti. Mağaraya giren polis ekipleri, H.D, M.B, E.E, Ş.B, E.S, D.B, Ö.E, S.K, F.A. ve B.Ö’yü define aramak amacıyla kazı yaparken suçüstü yakaladı. Mağarada yaklaşık 20 metre kazı yapıldığı tespit edilirken, kazıda kullanılan hilti, jeneratör ve kazma ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Mağaradan görüntüler

Haber: Ferhat EKİNCİ /ANKARA,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!