Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MURAT NEHRİ’NE DÜŞEN 6 YAŞINDAKİ İPEK’İ ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

AĞRI’nın Diyadin ilçesi?ne bağlı Mollakara köyünde Murat Nehri’ne düştüğü iddia edilen kız çocuğunu arama çalışmaları sürüyor.
Diyadin ilçesine bağlı Mollakara köyünde bugün saat 1400 sularında iddiaya göre Birsen- Murat Yıldız çiftinin 6 çocuğundan biri olan 6 yaşındaki İpek Yıldız köyün yakınından geçen nehir kenarında oyun oynadığı sırada bilinmeyen sebeple suya düştü. Sudan çıkamayan kız çocuğu yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. Haber verilmesi üzerine Jandarma ve AFAD ekipleri köye sevk edilirken, Diyadin Kaymakamı Alper Balcı?da arama çalışmalarına katıldı. Tüm ekiplerin arama çalışmaları için seferber edildiğini belirten Balcı, aralıksız bir şekilde İpek?i arama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Görüntü Dökümü
—————————–:
-İş makinesi ile nehirde arama yapılması
-Kalabalığın nehir kenarına gelişi
-İlçe kaymakamının çalışmaları takip etmesi
Haber – Kamera: Ramazan DEMİR  AĞRI, (DHA)
===================================================

2) ZULU TAVŞAN AYDIN’IN ‘RALPH’ I OLDU

AYDIN’ın Efeler ilçesinde kurdukları ‘269’ isimli vegan tasarım atölyesinde deney hayvanlarının bakımını üstlenen Zekeriya Gökçen ve Pelin Zorlukol’un, kulakları kesik ve ön bacakları kırık olarak bulunup, ölümden kurtardıkları ‘Zulu’ adını verdikleri denek tavşanı hayata bağlandı. Kendine ikinci bir hayat veren Zekeriye Gökçen’in bir denek tavşanının yaşadıklarını konu alan Save Ralph (Ralph’i Kurtar) animasyonundan etkilenerek sosyal medya hesabından fotoğraf ve videolarını paylaştığı ‘Zulu’ da Ralph gibi büyük ilgi gördü.
Zekeriya Gökçen, eşi Sema Gökçen ve arkadaşları Pelin Zorlukol, 4 yıl önce 269 isimli vegan tasarım atölyesi açtı. Seramik üzerine süs eşyası yapıp pazarlayan üçlü, bir yandan da laboratuvarlarda kullanılan deney hayvanlarını bulup, iyileştirerek hayata bağlamaya başladı. Gökçen çifti, arkadaşları Zorlukol ile bir laboratuvarda kulakları kesilmiş, ön bacakları kırılmış, vücudunun birçok yerinde kalıcı hasar oluşmuş bir deney tavşan görüp, sahiplendi. Üçlü, ‘Zulu’ adını verdikleri tavşanı tedaviye alıp, yaralarını iyileştirip, bakımını yaptı. Tekrar hayata döndürülen Zulu, şimdi atölyedeki diğer tavşan, kedi, köpek tavuk ve benzeri şekilde denek olarak kullanılmış hayvanlar ile iç içe yaşam sürüyor.
Bütün dünyada gündem olan bir denek tavşanının yaşadıklarını konu alan Save Ralph (Ralph’i Kurtar) animasyonundan esinlenen Zekeriya Gökçen, Zulu’nun fotoğraf ve videolarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Sosyal medyada kısa sürede yayılan fotoğraf ve görüntüler büyük ilgi gördü. Denek tavşanı Ralph gibi Zulu da Türkiye’de gündem konusu oldu.
‘TEK YAPAMADIĞI TOPRAK KAZMAK’
Pelin Zorlukol, “Zulu eski bir deney tavşanı onunla 4 yıl önce karşılaştık. Tavşanı bulduğumuzda çok zor durumdaydı. Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesinde bir test çalışmasında kulakları kesilerek kullanılmış. Ön ayakları tamamen deforme olmuş bir durumdaydı ve cildinde yara izleri vardı. Onu ilk bulduğumuzda insanlardan çok korkuyordu. Çünkü yıllarca üzerinde deneyler uygulanmış. Kulaklarını ve cildini tedavi ettik. O süreç bizim için oldukça zorlu oldu. 2 yıl rehabilitasyon süreci yaşadı. Şu an bizimle ve diğer hayvanlarla birlikte 269’un vegan bahçesinde mutlu bir şekilde yaşıyor. Biz vegan bir atölyeyiz. Zulu dışında burada başka kurtarılmış türlerde var. Engelli ve zor durumda olan hayvanlara genellikle bakıyoruz. Zulu, diğer türdeşlerinden farklı bir şekilde yürüyor. İlk zamanlar yürüteç denedik. Operasyonda denedik ama bu yöntemler çok elverişli olmadı. Sonrasında bahçede toprakla tanıştı ve ayakları da güçlendi. Tek yapamadığı şey toprak kazmak. Zulu’ya ne kadar yaşarsa o zamana kadar bakmayı düşünüyoruz. Onu çok seviyoruz” dedi.
‘ODA BİZİM RALPH’IMIZ OLDU’
Zulu’nun videosunu sosyal medyadan ilk paylaşan kişi olan Zekeriya Gökçen, “Ralph videosundan sonra paylaşmayı düşündüm. Ralph videosu çok ses getirmişti. Diğer hayvanların videoları da kendi sayfamdan paylaşıyorum. Ralph gibi Zulu’nun da hikayesinin ses getireceğini düşünerek paylaştım. Birçok insan kobay hayvanlarla deneyin gerçekleştiğine inanmıyor. Bizim aracılığımızla insanlarda bunu görmüş oldu. Maalesef böyle bir gerçek var ve bu da yasal bunu üzülerek söylüyorum” diye konuştu.
‘269 İLK KURTARILAN BUZAĞININ KÜPE NUMARASI’
Zulu’yu sahiplenenlerden Sema Gökçen, “269 Atölyesi’nde, vegan bir atölye olduğu için birçok hayvana ev sahipliği yapıyoruz. Zulu bizimle mutlu ama onun gibi mutlu olamayan binlerce hayvan var. Bu rakam 260 bin olarak görünüyor ama daha fazla olduğunu biliyoruz. Zulu’yla birlikte bu vahşete son verelim. 269 ilk kurtarılan buzağının kulak küpesi numarasıdır. Bu atölyeyi kurma amacımız birlikte hayvan çiftliği kurmaktı. Deneylerde kesilen inekler, tavuklar gibi birçok hayvanı kurtarmak istiyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü:
——————————-
-Tavşan Zulu’nun görüntüsü
-Zulu’nun bahçedeki tavuk, köpek, kedilerle görüntüsü
-Bahçeden görüntü;
-Pelin Zorlukol ile röp.
-Zekeriya Gökçen röp.
-Sema Gökçen ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN-Cemal YILDIRIM /AYDIN,(DHA)

19.04.2021 – Haber Kodu : 210419194

===============================================

3) IĞDIR’DA FİLYASYON EKİBİ DÖNÜŞ YOLUNDA KAZA YAPTI: 3 YARALI

IĞDIR’da görev yapan filyasyon ekibi kaza geçirdi. Kazada yaralanan doktor, hemşire ve ambulans şoförü hastaneye kaldırıldı.
Kaza, dün saat 22.30 sıralarında Karakoyunlu ilçesine bağlı Mürşitali köyünde meydana geldi. Doktor Yeşim Çelik ve hemşire Gülşah Uca ile ambulans şoförü Mehti Bayat’tan oluşan filyasyon ekibi bir hastaya ilacını verdikten sonra dönüşe geçti. Sürücü Methi Bayat’ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ambulans, köy çıkışındaki tahliye kanalına düştü. Kaza yerinden geçenlerin bilgi vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, yaralı iki sağlıkçı ile ambulans şoförünü hastaneye kaldırıldı.
Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılan filyasyon ekibinin doktoru Yeşim Çelik, hemşire Gülşah Uca ve ambulans şoförü Mehti Bayat’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:
——————————-
-Hastanenin dış görüntüsü
-Acil servis
-Bir ambulansın acil servise gelişi

Haber-Kamera: Özkan AYDIN /IĞDIR,(DHA)

20.04.2021 – Haber Kodu : 210420003

======================================================

4) SİVAS’TA DEVRİLEN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

SİVAS’ta, kullandığı motosikletin kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu sürücüsü Boran Akpınar (18) hayatını kaybetti.
Kaza, dün saat 21.00 sırlarında Şeyh Şamil Mahallesi, Necmettin Erbakan Bulvarı üzerinde yaşandı. Bulvar üzerinde seyir halinde olan Boran Akpınar, kullandığı 58 ACH 324 plakalı motosikletin kontrolünü kaybetti. Motosikletin devrilmesi sonucu ağır yaralanan Akpınar, olay yerine sevk edilen ambulansla Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak hastanede yapılan müdahalelere rağmen Boran Akpınar hayatını kaybetti. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:
——————————-
-Kaza yerinden görüntüler
-Motosbiklein görüntüleri
-Ekiplerin çalışmaları

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN /SİVAS,(DHA) 
19.04.2021 – Haber Kodu : 210419196

====================================================

5) BAHÇESİNİ SULARKEN ELEKTRİK AKIMINA KAPILARAK ÖLDÜ

ADIYAMAN’ın Gölbaşı ilçesinde çiftçi Hüseyin Salhan (25), bahçesini sulamak için elektrikli motorla kuyudan su çektiği esnada akımı kapılarak hayatını kaybetti. Olay, ilçeye bağlı Aktoprak köyünde meydana geldi. Çiftçilik yapan Hüseyin Salhan, iddialara göre bahçesinde sulama yapmak için kuyudan elektrikli motorla su çekti ve bahçesini sulamaya başladı. Elektrikli olan sulama sistemi nedeniyle Salhan o esnada akıma kapıldı. Yakınlarının durumu fark etmesinin ardından Salhan, çağırılan ambulansla Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Salhan, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Salhan’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere morga konulurken, ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:
——————————-
-Gölbaşı Devlet Hastanesi
-Salhan’ın sedye üzerinde acil servise götürülmesi
-Salhan’ın yakınları
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN /ADIYAMAN,(DHA)

19.04.2021 – Haber Kodu : 210419198

====================================================

6) MİSAFİRLİĞE GİTTİĞİ EVDE HUSUMETLİSİ TARAFINDAN TABANCAYLA VURULDU

İZMİR’in Konak ilçesinde Ercan D., misafirliğe gittiği evde aralarında kız kaçırma meselesi nedeniyle husumet bulunan Samet K. tarafından tabancayla vuruldu. Başına isabet eden mermi ile ağır yaralanan Ercan D. hastaneye kaldırılırken, kaçan şüphelinin yakalanması için polis çalışma başlattı. Olay, dün saat 21.30 sıralarında Emir Sultan Mahallesi’nde oturan Ahmek K.’ya ait evde meydana geldi. Samet K., Ahmet K. isimli arkadaşına misafirliğe gitti. İkili otururken bu sırada Samet K. ile daha önceden aralarında kız kaçırma meselesi nedeniyle nusumet bulunan Ercan D. eve geldi. Samet K. ile Ercan D. arasında sözlü tartışma başladı. Gerginliğin artmasıyla Ercan D. evden ayrılırken, balkona çıkan Samet K. tabanca ile ateş açtı. Ercan D. kafasına isabet eden kurşunla yere yığılırken, silah sesini duyan komşuları polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu.
Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri Ercan D.’ye ilk müdahaleyi yaptı. Başına isabet eden mermi nedeniyle ağır yaralanan Ercan D., ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada tedaviye alınan Ercan D.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Ercan D.’nin vurulduğunu duyarak hastaneye gelen yakınları sinir krizi geçirdi.

YAKINLARI OTOMOBİLE ZARAR VERDİ
Samet K. olay yerinden yaya olarak kaçarken, Ercan D.’nin yakınları şüpheliye ait otomobile taş ve sopalarla zarar verdi. Otomobilde maddi hasar meydana gelirken, polis ekipleri kalabalığı güçlükle dağıttı. Olay Yeri İnceleme (OYİ) ekipleri, tartışmanın başladığı ev ve devam ettiği sokakta incelemelerde bulundu. Ahmet K. ve olayı gören vatandaşlar, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi. Polis, olaydan sonra kaçan şüphale Samet K.’nın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sokaktan görüntü
-Evden görüntü
-Olay yerinden görüntü
-Olay yeri çalışmasından görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)

20.04.2021 – Haber Kodu : 210420008

======================================================

7) EVİNİN BALKONUNDAN DÜŞEREK YARALANDI

ANKARA’nın Çubuk ilçesinde Mahmut Gülebakan, misafirliğe gittiği evin 3’üncü kat balkonundan düştü. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Gülebakan’ın düşme anı, çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Olay, dün saat 15.30’da Çubuk ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi İzzetbegoviç Caddesi’nde bulunan bir binada meydana geldi. İddiaya göre, misafirliğe gittiği evin balkonunda bulunan Mahmut Gülebakan, başının dönmesi nedeniyle dengesini kaybetti. Destek almak için balkonda bulunan tellere tutunmaya çalışan Gülebakan, bu arada telin esneme yapmasıyla boşluğa düştü. Metrelerce yükseklikten düşen Mahmut Gülebakan yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleriyaralı Gülebakan’ı ilk tedavinin ardından hastaneye kaldırdı. Tedaviye alınan Mahmut Gülebakan’ın sağlık durumunun iyi olduğu, olayı hafif yaralarla atlattığı öğrenildi.
Bu arada  Mahmut Gülebakan’ın düşme anı evin karşısında bulunan apartmana ait güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Gülebakan’ın metrelerce yüksekten apartmanın çim ile kaplı bahçesine düştüğü görülüdü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Güvenlik Kamerası)
-Gülebakan’ın balkondan düşüşü

Haber: Ferhat EKİNCİ /ANKARA,(DHA)

20.04.2021 – Haber Kodu : 210420002

======================================================

8) KONYA’DA BAŞKAN ALTAY’DAN ‘KAYIP 6 MİLYON LİRA’ İDDİASINA AÇIKLAMA

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan’ın, valiliğin esnafa dağıtması için belediyeye verdiği 6 milyon lirayı kendilerine dağıtmadığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Valilikten kendileri için böyle bir paranın verilmediğini belirten Altay, “İşin aslı şudur; Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol yapıyor. Tarih 09 Nisan günü ve 12 Nisan’da biz onu resmi yazıyla gönderdik. Konu ise Konya’nın 24 ilçesine yapılacak parke yollarla alakalı 6 milyon 84 bin liralık bir kaynağın aktarılmasıyla ilgili bir protokol” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dün Mevlana Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Altay, Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan’ın, Valilik tarafından esnafa dağıtılmak için Büyükşehir Belediyesi’ne verilen 6 milyonun kendilerine dağıtılmadığı yönündeki iddiasına açıklık getirdi. Altay, Valilik tarafından esnafa dağıtılmak için belediyeye herhangi bir para gönderilmediğini kaydetti.
Altay, şunları söyledi:
“İddia edildiği gibi Konya Büyükşehir Belediyesi’ne esnafa dağıtmak adına ya da saikle aktarılmış herhangi bir para bulunmamaktadır. Hele esnafa dağıtmak için hiç yok. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 2,4 milyar lira. Konuştuğumuz para 6 milyon. Peki, bu gündem ne, nerden çıkıyor bu para? İşin aslı şudur; Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol yapıyor. Tarih 09 Nisan günü ve 12 Nisan’da biz onu resmi yazıyla gönderdik. Konu ise Konya’nın 24 ilçesine yapılacak parke yollarla alakalı 6 milyon 84 bin liralık bir kaynağın aktarılmasıyla ilgili bir protokol. Bununla ilgili gelen para sadece yapılacak yolun malzeme parası olarak geliyor. Dolayısıyla işçi parasını da kendi cebimizden karşılayacağız. Amaç ise 120 bin metrekare yol yapmak, yerine 234 bin metrekare yol yapmak.”

PANDEMİ DÖNEMİNDE 178 MİLYON LİRA DAĞITILDI
Pandemi döneminde esnafın ve Konyalı vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Altay, “Pandemi döneminde 4 başlıkta, toplamda 178 milyon 159 bin 212 lira destek verdik. Kiracımız olan esnafa kira indirimi olarak 11 milyon lira, sosyal destek paketlerimiz kapsamında 98 milyon 654 bin lira, su desteğimiz kapsamında 65 milyon 187 bin lira destekte bulunduk. Ticari araç sahiplerimize 3 milyon 285 bin 626 lira destek sağladık. Pandemi ilk çıktığında ‘biz kiracılarımızdan kira almayacağız’ dedik. Esnaf odalarına kayıtlı tüm esnafımıza 2 ay boyunca iş yerlerinde suyu ücretsiz kullandırdık. İş yeri kapanmış olan esnafımızın evinde suyu ücretsiz kullandırdık. 2020 yılında uyguladığımız su fiyatlarını 2019 yılındaki fiyatlara çektik. Toplu ulaşıma herhangi bir zam yapmadık. Biz zaten Konyalıların yanında olmak için her şeyi yapıyoruzö şeklinde konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Büyükyehir Belediye Başkanının açıklaması 
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Salih BÜYÜKSAMACI /KONYA,(DHA)

19.04.2021 – Haber Kodu : 210419167

======================================================

9) DIYAMAN’DA SAHTE PARAYA 4 TUTUKLAMA

ADIYAMAN’da polisin düzenlediği operasyonda 30 bin TL sahte parayla birlikte yakalanan 4 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Emniyette sorgulaması tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.  Adliyeye çıkarılan şüpheliler; M.E.T., A.Ş., M.Ş. ve T.A., kendilerinin görüntüleyen gazetecilere, “2 saat sonra dışarı çıkıp sizinle görüşeceğiz” dedi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sahte paralar
-Adıyaman Adliyesi
-Otobüsün gelişi
-Şüphelilerin otobüsten inişi
-Şüphelilerin gazetecileri tehdit etmesi
-Şüphelilerin adliye götürülmesi
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN /ADIYAMAN,(DHA)

19.04.2021 – Haber Kodu : 210419185

======================================================

10) GİDERDEKİ UYUŞTURUCU ELEKTRİKLİ SÜPÜRGEYLE ELE GEÇİRİLDİ 

DENİZLİ’de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 33 kişi gözaltın alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16’sı tutuklandı. Bir şüphelinin banyo giderine döktüğü uyuşturucu maddenin ise, elektrikli süpürge kullanılarak ele geçirildiği öğrenildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Pamukkale ilçesinde önceden belirlenen bir adrese yapılan şafak operasyonunda, 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Baskın anında, bir şüpheli banyonun su giderine uyuşturucuyu dökmesi üzerine, polis ekipleri elektrikli süpürge kullanarak 70 gram bonzaiyi ele geçirdi. Evde yapılan aramada uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 2 bin 25 lira paraya da el konuldu. Soruşturmayı sürdüren ekipler, zanlılarla bağlantılı şüpheliyi 28 şüpheliyi daha yakaladı. Diğer şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise yarım kilo esrar, 1 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 8 mermi ve hassas terazi ele geçirildiği kaydedildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 33 şüpheliden 16’sı tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ekiplerinin elektrikli süpürge ile uyuşturucuyu ele geçirmesi

Haber-Kamera: Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)

19.04.2021 – Haber Kodu : 210419171

======================================================

11) KISITLAMAYI İHLAL EDEN VE POLİSTEN KAÇAN 3 KİŞİYE 24 BİN 550 LİRA CEZA

DENİZLİ’de, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden ve polisin ‘dur’ ikazına uymayan ehliyetsiz otomobil sürücüsü, kovalamaca sonucu yakalandı. Otomobildeki 3 kişiye toplam 24 bin 550 TL para cezası kesildi.
Denizli’de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle denetim yapan polis ekipleri, dün saat 22.00 sıralarında hareket halindeki 20 BY 117 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü kaçtı. Polis ekipleri tarafından takip edilen araç, yaşanan kovalamacanın ardından Akkonak Mahallesi Lozan Caddesi üzerinde durduruldu. Araçta yapılan aramada ruhsatsız tüfek ele geçirildi.
Ehliyetsiz olduğu belirlenen sürücü M.Y. ile otomobildeki F.U. ve E.G.’ye sokağa çıkma yasağını ihlal, trafiği tehlikeye sokmak, ‘dur’ uyarısına uymamaktan suçlarından toplam 24 bin 550 TL para cezası kesildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Otomobilden görüntü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Kısıtlamayı ihlal edenlerden detay
-Ruhsatsız tüfekten detay
-Cezai işlem uygulanması

Haber-Kamera: Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)

20.04.2021 – Haber Kodu : 210420005

======================================================

12) LİSE ÖĞRENCİSİ ZEHRA, TÜRKİYE’Yİ AVRUPA’DA TEMSİL EDECEK

MERSİN’de Anamur Anadolu Lisesi öğrencisi Zehra Çetin, Avrupa Birliği’nin (AB) açtığı European Money Quiz yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.
Anamur Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Zehra Çetin, Türkiye Bankalar Birliği’nin 13-15 yaş grubunda düzenlediği finansal okur-yazarlık yarışmasında yapılan derecelendirmede ilk 5 öğrenci arasına girdi. Çetin, aldığı derece ile Avrupa Birliği’nin (AB) açtığı European Money Quiz yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.
Online olarak yapılacak yarışma öncesi Zehra’nın okulunun kütüphanesindeki son çalışmasına, okul müdürü Kemal Akmeşe’nin yanı sıra, anne Fatma, baba Özkan Çetin ile kardeşi Zeynep de katılarak destek oldu.
Yarışma öncesi heyecanlı olduğu gözlenen Zehra, “Türkiye Bankalar Birliği’nin düzenlediği yarışmada ilk 5’e girerek Avrupa yarışmasına hak kazandım. Okuluma, aileme teşekkür ederim.  Ülkemi temsil edeceğim o yarışmada.  Önce dereceye girmeyi ve birinci olmayı hedefliyorum” diye konuştu.
Ablasının böyle bir yarışmada Türkiye’yi temsil edecek olmasına sevinen Zeynep ise “Ablamı tebrik ederim. Yarınki yarışmasında başarılar dilerim. Onunla gurur duyuyorum,  Bana da çok güzel bir örnek oluyor” dedi.
Okul Müdürü Kemal Akmeşe ve Zehra’nın anne-babası da yarışma öncesi başarı diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
——————————-
-Zehra Çetin ailesiyle okula gelişi
-Zehra Çetin bilgisayarda çalışması
-Detaylar
-Zehra Çetin röp
-Zeynep Çetin röp

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL /ANAMUR(Mersin),(DHA)

19.04.2021 – Haber Kodu : 210419193

======================================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!