Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) FOÇA’DA 55 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI

İZMİR’in Foça ilçesinde, lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklenen 55 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarılırken göçmen kaçakçısı olduğu ileri sürülen 5 şüpheli yakalandı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı, dün saat 01.00 sıralarında Yeni Foça Mahallesi Çanak Koyu mevkiinde kaçak göçmen olduğu bilgisini aldı. İhbar üzerine bölgeye ulaşan ekipler, Yunanistan’ın Midilli Adasına geçmeye çalışan ancak lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklenen Afganistan uyruklu çoğunluğu kadın ve çocuğun olduğu 55 kaçak göçmeni kurtardı. Göçmenler Yenifoça’daki Çok Amaçlı Salona götürüldü. Öte yandan, ekipler göçmen kaçakçısı olduğu ileri sürülen 5 şüpheliyi de yakalayarak gözaltına aldı. Kaçak göçmenler sağlık kontrolü ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Harmandalı Geri Gönderme merkezine gönderildi. Öte yandan, göçmen kaçakçısı olduğu değerlendiren 5 şüpheli adliyeye sevk edildi. Aralarında 2’si Türk R.Ç. (29) ve A.V. (28), 2’si Afgan Z.S. (20) ve B.B. (19), 1’i Myanmar vatandaşı olan E.M. (53) çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkma yasağı konularak serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaçak göçmenlerin Çok Amaçlı Salondan görünümleri 
-Foça Hükümet Konağı ve Adliyesinden görüntü

Haber-Kamera:Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir),(DHA)
23.04.2021 – Haber Kodu : 210423014

====================================================

2) TUNCELİ’DE TERÖRİSTLERİN 17 SIĞINAĞI KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

Reklam Alanı

TUNCELİ’de, güvenlik güçlerince sürdürülen operasyonda teröristlere ait 17 sığınak kullanılamaz hale getirildi.
İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde terör örgütlerine yönelik 1062 personelin yer aldığı ‘Eren-7 Mercan Munzur’ operasyonu sürüyor. Güvenlik güçlerince Ovacık ilçesi kırsalında dün düzenlenen 2 ayrı operasyonda teröristlerin kullandığı 17 sığınak tespit edildi. Sığınaklarda yapılan aramada 9 el yapımı patlayıcı, 43 kaleşnikof mühimmatı, pil bloğu, 2 kaleşnikof şarjörü, 400 metre elektrik kablosu, akü ve çeşitli yaşam malzemeleri ele geçirildi. Malzemeler operasyon bölgelerinde imha edilirken, sığınaklar kullanılamaz hale getirildi.
Öte yandan 5 Şubat günü başlatılan ‘Eren-7 Mercan Munzur’ operasyonu kapsamında bugüne kadar teröristlerin 67 sığınağı tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Sığınakların patlatılması
-Patlama görüntüsü
-Sığınakların içi
-Sığınakların içindeki yaşamsal malzemeler
-Operasyondaki askerlerin helikoptere binmesi

Haber: Serhat Ozan YILDIRIM-Kamera: TUNCELİ,(DHA)
Haber Kodu : 210422211
====================================================

3) EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELER ’23 NİSAN’I ÇOCUKLARINDAN AYRI GEÇİRECEK OLMANIN HÜZNÜNÜ YAŞIYOR
 
DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 598’inci günde de sürüyor. Evlat nöbetindeki aileler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklarından ayrı geçirecek olmanın hüznünü yaşıyor.
Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 21 Ağustos 2019’da ortadan kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP’nin Diyarbakır’daki binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.
EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 24 OLDU
Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, Fahrettin Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Selma Han’ın oğlu Onur’un da teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 24 oldu.
AİLELERİN EN BURUK 23 NİSAN’I
Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor. Aileler, çocuklarından ayrı oldukları için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na hüzünlü girecek.
2015 yılında 14 yaşındayken kaçırılan kızı Songül Akkuş için eylemini sürdüren Fatma Akkuş, “Onlar daha çocuk. Götürüp dağda ölüme terk ediyorlar. Anasız, babasız, sahipsiz, yazık değil mi bu çocuklara? Siyasi parti olduklarını söylüyorlar, ama değiller. Olsaydılar, bu çocuklara böyle zulüm yapmazlardı. Biz hepimiz garibanız. Çocuklarımızı zorlukla, yoklukla büyüttük. 23 Nisan olduğunda kızıma kıyafet almaya paramız yoktu. Başkası çocuğuna 4-5 balon alırken, ben 1 balon alabiliyordum. Yazık değil mi bize? Biz onlara ne yapmışız? Yeter artık. Ne olur elinizi bu çocukların üzerinden çekin. Bu çocukları, geri döndürün evlerine” dedi.
2014 yılında 14 yaşındayken İstanbul Arnavutköy’de kaçırılan oğlu Tuncay Bingöl için oturma eylemi yapan Şevket Bingöl, “Oğlum lise 1’inci sınıfta okuyordu. Oğlumun çayına ilaç katıp, bayıltarak buraya getirdiler. Bu Kandil binasına kaydını yaptılar. Buradan da tekrar baygın halde dağa gönderdiler. Benim çocuğum okul okuyordu. Elindeki kalemi aldılar, kırdılar, eline boyundan büyük silah verdiler. 14 yaşındaki bir çocuk omuzunda bir silah ne yapabilir. Eğer burada olsaydı, onun 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutlardım ama nerede? Benim yüreğime acı düşürdüler. Allah da onların yüreğine acı düşürsün. Her ne şartta olursa olsun biz anne ve babalar buradan kalkmayacağız. Oğlum beni duyuyorsan, görüyorsan kaç teslim ol” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-HDP İl binası ve çadırdan görüntüler
-Bina önünde alınan güvenlik
-Çocuklarını bekleyen anneler
-Anne Fatma Akkuş ile röp.
-Küçük yaşta kaçırılan çocukların fotoğrafları
-Baba Şevket Bingöl ile röp.
-Ailelerden detay
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)
Haber Kodu : 210422131
====================================================

4) TÜRKİYE’NİN İLK LNG DEPOLAMA VE GAZLAŞTIRMA GEMİSİ ERTUĞRUL GAZİ, HATAY’A ULAŞTI
 
TÜRK Denizcilik Sicili’ne kayıtlı ilk sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) depolama ve gazlaştırma gemisi (FSRU) olan Ertuğrul Gazi, Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki limana demirledi.
Türk Denizcilik Sicili’ne kayıtlı ilk LNG depolama ve gazlaştırma gemisi olan, 295 metre boy, 46 metre en ve 63 metre yüksekliğe sahip Ertuğrul Gazi, Hatay’ın Dörtyol ilçesine ulaştı. Geçen yıl Güney Kore’de üretilen, 170 bin metreküp LNG depolama ve günlük 28 milyon metreküplük gazlaştırma kapasitesiyle dünyada kapasitesi en yüksek gemilerin başında gelen Ertuğrul Gazi, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Dörtyol FSRU Terminali’ne yanaştı.
‘ÜLKEMİZİN DOĞAL GAZ ARZ GÜVENLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK’
Ertuğrul Gazi’nin gelişini, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sertifikasyon işlemlerinin ardından geminin Dörtyol’daki limana demirlediğini belirterek, “Test işlemlerinin ardından işletmeye alınacak gemimiz ülkemizin doğal gaz arz güvenliğine katkı sağlayacak. Ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
MEVSİMSEL DALGALANMALARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Türkiye’nin, doğal gaz depolama ve FSRU yatırımlarıyla yıllık tüketiminin yüzde 20’sine karşılık gelen 10 milyar metreküp doğal gazı depolamayı hedeflediği aktarıldı. FSRU tesisleriyle artık boru hatlarına bağlı kalmadan farklı kaynak ülke ya da spot piyasalardan gaz tedarik edilebileceği bildirildi. Gaz iletim ve dağıtımında yatırım ve taşıma maliyetlerinin azalacağı, kışın pik tüketim zamanlarındaki mevsimsel dalgalanmaların, teknik ya da jeopolitik risklerden kaynaklı kesintilerin de önüne geçileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Doğalgaz depolama gemisi Ertuğrul Gazi dron çekimleri
– Aktüel çekimler

Haber:Sedat İSKENDEROĞLU-Kamera:DÖRTYOL, (Hatay), (DHA)
Haber Kodu: 210422149
====================================================

5) EVİN BAHÇESİNDE TARTIŞTIĞI BABASI VE AĞABEYİNİ BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

ADANA’da, F.K., evin bahçesinde tartıştığı babası Halil Keser (75) ve ağabeyi Ufuk Keser’i (46) bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından elindeki bıçakla kaçmaya çalışan F.K., devriye görevinde bulunan polis ekiplerince yakalandı.
Olay, saat 21.30 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi 4199 Sokak’taki müstakil bir evde meydana geldi. İddiaya göre, bir süre önce cezaevinden çıkan F.K., henüz bilinmeyen nedenle babası Halil Keser ve ağabeyi Ufuk Keser ile evin bahçesinde tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine F.K., evin mutfağından aldığı bıçakla babası ve ağabeyine saldırdı. Babası ve ağabeyini defalarca bıçaklayan F.K., ardından elindeki bıçakla evden çıkıp, kaçmaya çalışırken devriye görevinde bulunan polis ekiplerince yakalandı. Polis ekibinin durumu telsiz anonsuyla bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde baba Keser’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Ağır yaralanan Ufuk Keser ise ambulansla Yüreğir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çok kan kaybettiği öğrenilen Ufuk Keser de doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Cenazeler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.
Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Görüntü Dökümü
————————
– Olay yeri ve ambulans
– Yaralı Ufuk Kesere’e ambulansta kalp masajı yapılması
– Evin bahçesindeki cesedi kontrol eden sağlık ekibi
– Anne Cennet Keser
– Vatandaşın, olayda kullanılan bıçağı polise göstermesi
– Şüphelinin kırdığı üzeri kanlı bıçak
– Sokaktan görüntü
– Cenaze aracının gelişi
– Cenaze aracından çıkartılan tabutun, evin bahçesine götürülmesi
– Torba içindeki cesedin, tabuta konulması
– Tabutun, cenaze aracına taşınması
– Genel ve detay görüntü

Haber – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)
22.04.2021 – Haber Kodu : 210422001
====================================================

6) YANGINDA DUMANDAN ETKİLENEN 4 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

İZMİR’in Konak ilçesinde, iki katlı bir evin üst katında henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangında 4 yaşındaki Bulut Gürgür dumandan etkilenerek hayatını kaybetti. 
Yangın, saat 16.30 sıralarında Boğaziçi mahallesi 2203 sokakta bulunan müstakil bir evin üst katında meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın kısa sürede büyürken alevler evi sardı. Alevlere ilk müdahaleyi yapan çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, içeride bir çocuğun olduğu belirtildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alırken, içeriye girdiklerinde Bulut Gürgür’ün cansız bedeniyle karşılaştı. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalede Gürgür’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Olay sırasında çocuğun evde tek olduğu öğrenildi. Savcının incelemesinin ardından Gürgür’ün cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
————————
-Evden görüntü 
-Sokaktan görüntü 
-Ekiplerden görüntü
-Genel ve detay görüntü
Haber-Kamera:Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)
22.04.2021 – Haber Kodu : 210422196
====================================================

7) SÜT TANKERİ YOLDAN ÇIKTI; TONLARCA SÜT YOLA DÖKÜLDÜ

NİĞDE’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkan süt tankerindeki tonlarca süt yola döküldü.
Kaza, Ankara-Niğde kara yolu Kızılca Köyü yakınlarında meydana geldi. Gökhan Y.’nin kullandığı 51 ABA 407 plakalı süt tankeri, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Tonlarca süt yollara dökülürken tanker sürücüsü ambulansla Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Bir süre trafiğe kapatılan yol, temizlik çalışmalarının ardından tekrar trafiğe açıldı.
Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
————————
-Tankerden görüntü
-yola dökülen sütlerden görüntü
-Detay görüntüler

Haber-Ali KADI Kamera NİĞDE (DHA)
22.04.2021 – Haber Kodu : 210422191
====================================================

8) ADANA’DA, TARLADA KESİLMİŞ 3 AT BULUNDU

HATAY’ın Dörtyol ilçesinde kayıp atlar tartışılırken, Adana’da tarla kenarında kesilmiş 3 at bulundu. Atları kesen şüpheliler, polisi fark edince arazilik alanda kaçarak izini kaybettirdi.
Olay, gece saatlerinde merkez Yüreğir ilçesi Koza Mahallesi’nde meydana geldi. Gecenin karanlığında tarla kenarında at kesildiğini görenler, durumu polise bildirdi. Olay yerine sevk edilen polis ekibini fark eden şüpheliler, gecenin karanlığından faydalanıp, arazilik alanda kaçarak izlerini kaybettirdi. Tarla kenarında kesilmiş 3 at ve atlarla ait kalıntıları bulan polis, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Yüreğir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplere haber verdi. Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından kesilmiş atlar, imha edilmek üzere zabıta ekiplerince götürüldü.
Öte yandan, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde kayıp atların tartışıldığı son günlerde kesilmiş atların bulunması kafalarda soru işaretine neden oldu. Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Görüntü Dökümü
————————
-Kesilmiş atların görüntüleri

HABER: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)
23.04.2021 – Haber Kodu : 210423003
====================================================

9)  İKİZDERE VADİSİ’NDE TAŞ OCAĞI GERGİNLİĞİ
 
RİZE’de Lojistik Merkez ve Liman projesinin inşa edileceği deniz üzerindeki alanın dolgusu için 16 milyon tona yakın taş alınması kararlaştırılan İkizdere ilçesi Cevizlik köyünde taş ocağı açılacak olmasına yöre sakinlerinin tepkisi sürüyor. Vadide nöbet tutan yöre halkı getirilen iş makinelerinin önünü kesmeye çalışırken gerginlik yaşandı. Jandarma alana girişe izin vermedi.
Karadeniz’in termal ve kış turizmi için yeni turizm destinasyonu alanı olarak belirlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ‘örnek yayla’ modellerinin uygulanacağı iki noktadan biri seçilen doğal sit alanı Rize’nin İkizdere Vadisi Cevizlik köyünde açılması planlanan ve 16 milyon tona yakın taşın alınacağı bazalt ocağı projesi tepkilere yol açtı. Yeşil vadinin doğal güzelliğinin yok olacağını, köylerinin ellerinden gideceğini savunan yöre halkı, ‘yatırıma değil, yanlış yer seçilen taş ocağına karşıyız’ mesajı ile nöbete başladı. Köylerinde çay ve bal üretimi yaptıklarını anlatan yöre halkı, İyidere’de deniz doldurularak yapılacak Lojistik Liman projesi için planlanan taş ocağının daha yakın, daha az maliyetli ve doğaya zarar vermeyecek başka bir alanda açılmasını istiyor.
İŞ MAKİNELEİR GELDİ, TANSİYON YÜKSELDİ
Vadide taş ocağı için harekete geçen firma, ağaç kesimi için orman yolu açmak üzere iş makinelerini vadiye getirmeye başladı. Alana giren ilk iş makinesinin önüne çıkan yöre halkı, yolu kesmeye çalıştı. Bu sırada yöre halkı ile askerler arasında gerginlik yaşandı. Jandarmaların müdahale ettiği kişiler uzaklaştırıldı. Vadide nöbet tutan kadınlar da görevlilerle tartıştı. İş makinesinin alana girdiği vadide gergin bekleyiş sürüyor.
‘TAŞ VERMEYECEĞİZ’
Yörede oturan Yüksel Baş, “Bizim çay bahçelerimiz yaşam alanlarımız hep burada. Çaylık alanlarımız var, arılarımız var, su kaynağımız var. Bütün gelirimiz buradan. Taş ocağı olursa biz mahvoluruz” dedi.
Ayşe Baş ise “Malımızı korumak için buradayız. Gece gündüz burada nöbet tutacağız. Biz buradan yol vermeyeceğiz, mal vermeyeceğiz, taş vermeyeceğiz. Onlar bezecek, biz bezmeyeceğiz” diye konuştu.
Vadilerini koruyacaklarını dile getiren Songül Baş ise, “Biz vadimizi koruyoruz. Suyumuzu buradan karşılıyoruz, ineklerimizin otlak yeri burada, peteklerimiz, çayımızı burada. Çayımızı, çocuklarımızı büyütür gibi büyüttük. Şimdi biz bunları vermeyeceğiz. Buraya boşuna iş makinesi gönderdiler” ifadesini kullandı.
Mücadeleden vazgeçmeyeceklerini anlatan Dursun Baş, “Biz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Biz yatırıma karşı değiliz. Limanı doldurmak için başka alternatifler var. Ormanı katlederek liman dolgusu yapılmaz” dedi.
RAPORDA ALINACAK TEDBİRLER YER ALDI
Cevizlik köyünde açılacak taş ocağı ile ilgili hazırlanan proje tanıtım dosyasındaki raporda ayrıntılı bilgilere ve çevresel etkilere yer verildi. Buna göre taş ocağından alınacak malzeme, İyidere Lojistik Merkez ve Limanı yapım, bakım ve onarım faaliyetlerinde ve bölgedeki yol yapımı projelerinde kullanılacak. Taş ocağından 15 milyon 724 bin 800 ton malzeme alımı yapılacak. Ocak sahasında patlatma ile gevşetilen malzeme, iş makineleri ile çıkarılacak ve kırma- eleme faaliyetine tabi tutulmadan doğrudan inşaat çalışmalarında kullanılacak. Bazalt ocağında açık işletme yöntemlerinden basamaklarda delme-patlatma yöntemi uygulanacak, galeri usulü patlatma yapılmayacak.
‘TOZ MİNİMİZE EDİLECEK’
5 basamak oluşturulması planlanan taş ocağında kırma-eleme tesisi kurulmayacak. Ocak sahasında üretime başlanılmadan önce bitkisel toprak sıyrılacak olup, üretim sonrası arazi ıslah çalışmalarında kullanılmak üzere çalışma alanı içerisinde depolanacak. Ocak içi yollar ve nakliye yolları düzenli olarak sulanarak toz oluşumu minimize edilecektir. Proje dosyasında ocak işletmeciliğinde en çok uygulanan yöntemin basamaklı ve patlatmalı açık ocak işletmeciliği olduğuna yer verilerek, planlı, düzenli, ekonomik ve çevreye en az zararı olan yöntemin Cevizlik Bazalt Ocağı’nda uygulanacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Jandarmanın vatandaşa izin vermediği anlar (cep telefonu)
-İş makinesinin gelişi
-Drone görüntüleri
-Vatandaşların beklemesi
-Ateş etrafında bekleyen kadınlar
-Türkü söyleyen kadın
-Yüksel Baş ile röportaj
-Ayşe Baş ile röportaj
-Songül Baş ile röportaj
-Dursun Baş ile röportaj
-Muhabir anonsu (Arzu ERBAŞ)
-Genel ve detay görüntüler

HABER.ARZU ERBAŞ KAMERA:DOĞANCAN İLEK/RİZE-DHA
Haber Kodu: 210422129 / 210422203
====================================================

10) AVM’DE GÜVENLİK İLE VATANDAŞ ARASINDAKİ TEKME- TOKAT ‘MASKE’ KAVGASI KAMERADA
 
ANTALYA’da, bir AVM girişinde maske takması için uyarılan kişi ile güvenlik görevlileri arasında tekme- tokat kavga çıktı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay, Muratpaşa ilçesi Tahılpazar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre AVM’ye girmek isteyen bir kişiye güvenlik görevlileri maske takması konusunda uyarıda bulundu. Bu esnada maske takmak istemeyen kişiyle AVM’nin güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Maske takmamakta direnen kişi, iddiaya göre AVM’nin güvenlik görevlisine vurunca tartışma, kavgaya dönüştü. Bir anda AVM’nin girişinde güvenlik görevlileri ile vatandaş arasında tekme- tokat kavga çıktı. Kavgaya AVM’nin kadın güvenlik görevlileri de dahil olurken, güvenlik görevlilerinin yere yatırdıkları kişiyi darp etme anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Yere yatırılan vatandaşa bir güvenlik görevlisinin tekme attığı da göze çarptı.
Kavganın yaşandığı AVM’nin yönetimi, güvenlik görevlilerinin uyarılarına rağmen bir kişinin maske takmamakta direndiğini ve saldırgan tavırları nedeniyle istenmeyen bir durum yaşandığını, müşteriyle ilgili şikayette bulunulduğunu ifade etti.

Görüntü Dökümü
———————–
-AVM girişi tartışma
-Güvenlik görevlileri ile vatandaşın tekme tokat kavgası
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)
Haber Kodu : 210422199
====================================================

11) AYDIN’DA BETON MİKSERİ DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ,1 YARALI 

AYDIN’ın Efeler İlçesinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği beton mikseri devrildi. Direksiyon kısmında sıkışan sürücü Olcay Yumanga hayatını kaybederken, yan koltukta oturan Muzaffer Ateş yaralandı.
Kaza, dün saat 19.30 sıralarında Aydın-İzmir Otoyolu Muğla bağlantı yolunda meydana geldi. İddiaya göre, Olcay Tumanga idaresindeki 09 ADK 416 plakalı beton mikseri, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle yan refüje çarpıp devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada sıkışan sürücü Olcay Tumanga hayatını kaybetti. Yan koltukta yolcu olarak bulunan Muzaffer Ateş ise itfaiye ve sağlık ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu çıkarıldı. Yaralı ambulansla Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle trafiğe kapatılan yol, aracın kaldırılmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. Hayatını kaybeden sürücü Aydın Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yerinden genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)
23.04.2021 – Haber Kodu : 210423006
====================================================

12) ÜZERİNE DEVRİLEN ASKILIĞIN KANCASI BAŞINA SAPLANAN AZRA YARALANDI

ISPARTA’da evlerinin bahçesinde oynarken devrilen askılığın demir kancası başına saplanan 7 yaşındaki Azra S., hastanede tedaviye alındı.
Olay, saat 14.00 sıralarında Ayazmana Mahallesi 4477 Sokak’ta meydana geldi. Azra S., kendilerine ait tek katlı evin bahçesinde bulunan, hayvancılık yapan ailesinin etleri asmak için kullandığı 2 metre yüksekliğindeki askılıkla oynamaya başladı. Tekerlekli olan demir askılık bu sırada Azra S.’nin üzerine devrildi. Askılığın kancası Azra S.’nin başına saplandı.
İhbar üzerine adrese itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin kancayı keserek askılıktan kurtardığı Azra S., hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü
————————
– İtfaiyenin kızı kurtarma görüntüleri
– Detaylar
HABER- KAMERA Ali ÇEVİKBAŞ – ISPARTA, (DHA)
22.04.2021 – Haber Kodu : 210422193
====================================================

13) KORONAVİRÜSE YAKALANAN BAŞKAN AKTAŞ’TAN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Bursa’da geçen salı günü koronavirüse yakalandığını duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda doktorların tavsiyesi üzerine tedavisine dünden itibaren hastanede devam edileceğini belirtirken, sağlık durumu hakkında da bilgi verdi.
Geçen salı günü koronavirüse yakalandığını duyuran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın tedavisine doktorlarının tavsiyesi üzerine hastanede devam ediliyor. Yaklaşık iki gündür karantinada olan Başkan Aktaş, genel sağlık durumu hakkında sosyal medya hesabından video paylaşımı yaptı. “Durumum gayet iyi hamdolsun. Allah’ın izniyle daha da iyi olacak. Pek yakında görüşmek üzere…” başlığıyla paylaştığı videoda herkese teşekkür eden Alinur Aktaş, sağlık durumu hakkında şu bilgiyi verdi:
“Değerli hemşehrilerim, öncelikle hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Malumunuz üzere salı günü Covid-19 testimin pozitif çıkması nedeniyle evimde dinlenmeye başlamıştım izole bir şekilde. Fakat doktorların tavsiyesi üzerine dünden itibaren tedavim hastanede devam ediyor. Genel sağlık urumum gayet iyi. Mesaj gönderen, telefon açan, sosyal medyadan geçmişi olsun mesajları ileten herkese yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim bu mübarek günler hürmetine şifa bekleyen tüm hastalarına Şafi ismiyle şifalar nasip eylesin. Aramızdan ayrılan kardeşlerimizi tekrardan rahmetle anıyorum. Tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum. Gayet iyiyim Allah’a hamdolsun. Selam ve saygılar sunuyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum.” 

Görüntü Dökümü
———————–
-Başkan Alinur Aktaş hastaneden yaptığı video paylaşım

Haber: Mehmet İNAN/BURSA, (DHA) Kamera: BURSA/(DHA)
Haber Kodu: 210422223
====================================================

14) EVDE ÇIKAN YANGINDA 25 BİN TL VE 8 CUMHURİYET ALTINI YANDI

KAHRAMANMARAŞ’ın Andırın ilçesinde bir ev, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Yangında evde bulunan 25 bin TL, 8 Cumhuriyet altını ile 30 bin TL değerindeki zeytinyağının da yandığı belirtildi.
Yangın, saat 15.00 sıralarında ilçenin kırsalındaki Gökgedik Mahallesi’nde Mustafa Kabaca’nın evinde çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın sonrası olay yerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri ile Andırın Orman İşletme Şefliği’nin arazözleri sevk edildi. Yangın, ekiplerin yaklaşık 5 saat süren müdahalesi sonrası kontrol altına alınabildi.
Ölen ve yaralananın olmadığı yangında ev kullanılamaz hale gelirken, Kabaca ailesinin evdeki 25 bin TL nakit parası ile 8 Cumhuriyet altını ve piyasa değeri 30 bin TL olan zeytinyağı da yandı. Yangını duyan Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan da eve giderek incelemelerde bulundu.
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Evden yükselen alevler
– Alevlerden detay
– Evden dumanların yükselmesi
– İtfaiye araçları
– Ekiplerin yangına müdahale etmesi

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)
Haber Kodu : 210422206
====================================================

15) OSMANİYE’DE KANAT AÇIKLIĞI 16 SANTİMETRE OLAN TAVUS KELEBEĞİ BULUNDU

OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde Beden Eğitimi Öğretmeni Yalçın Yanık (45), dünyanın en güzel kelebek türleri arasında gösterilen ve kanat açıklığı 16 santimetre olan ‘tavus kelebeği’ buldu.
Cemal Paşa Mahallesi’ndeki Cevdetapaşa Ortaokulu’nda görev yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Yalçın Yanık, okul bahçesinde dolaşırken çiçeklerin üzerinde boyutuyla dikkat çeken bir kelebek buldu. Kanat açıklığı 16 santimetre olan kelebek hakkında araştırma yapan Yanık, dünyanın en güzel kelebek türleri arasında gösterilen tavus kelebeği olduğunu öğrendi.
Kelebeğin güzelliğine hayran kaldığını belirten Yanık, “Okul bahçesinde bulduğumuz tavus kelebeği, dünyanın en güzel 6 kelebeği arasında yer alıyor. Kanat açıklığı ile ölçtüğümüzde 16 santimetre büyüklüğünde. Şu ana kadar bunların en büyüğü 17 santimetre uzunluğundadır. Bölgede nadir olarak görülen bir canlı. İlk defa gördüm ve çok mutlu oldum. Kelebeğimizi incitmeden inceledikten sonra tekrar doğaya bırakacağız. Bu kadar büyük bir kelebeği ilk defa gördüm ve çok şaşırdım” diye konuştu.
Yanık, kelebeği görenlerin de çok şaşırdığını belirterek, “Kelebeği görenler hem büyüklüğüne hem de kanatlarındaki renk ve desenlere hayran kalıyor. Böyle nadide bir güzelliği görebilmek benim için bir şans” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kelebekten genel detay görüntüler
-Kelebeğin boyunun ölçülmesi
-Yalçın Yanık’ın kelebeği elinde göstermesi

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN/OSMANİYE,(DHA)
Haber Kodu : 210422186
====================================================

16) CHP’Lİ BAŞKAN VE EŞİNE SİLAHLI SALDIRI DAVASI BAŞLADI

BURDUR’un Yeşilova ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’in geçen yıl evlerinde silahlı saldırıda ayaklarından vurulmasına ilişkin 3’ü tutuklu 9 sanığın yargılandığı dava başladı. Başkan ve eşine silahlı saldırıyı gerçekleştiren sanık Evren Erdem, suçlamaları kabul etti, “Benim onurumla, şahsiyetimle oynadığı için başkanı vurdum. Beni delirttiler, çıldırttılar” dedi.
Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, 20 Nisan 2020 günü saat 04.30’da evlerinde silahlı saldırıya uğradı. Bacaklarından vurulan çift, Yeşilova Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 8 kurşun isabet eden Mümtaz Şenel, sol ayak kaval kemiğinden ameliyat edildi. 3 günlük tedavi sonunda da 2 kurşun isabet eden eşiyle taburcu oldu. Kurşunlardan 6’sının vücuttan çıktığı, 2’sinin ise sol bacakta kaldığı, ancak riskli bölgede oldukları için alınamayan Başkan Mümtaz Şenel, fizik tedaviye alındı. Başlatılan soruşturma kapsamında, silahlı saldırının faili otel işletmecisi Evren Erdem ile Şenol Gürcan ve Deniz Bağ tutuklanarak, Burdur Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
SALDIRININ NEDENİ OTEL
Burdur Valiliği tarafından Başkan Mümtaz Şenel ve eşinin silahlı saldırıya uğramasına neden olan olayın, mülkiyeti belediyeye ait olan Salda Lake isimli otelin işletme ruhsatının, Kimlik Bildirme Kanunu’na aykırı hareket etmesi sebebiyle Yeşilova Kaymakamlığı’nın bildirimi üzerine 15 Nisan 2020 tarihinde Yeşilova Belediye Başkanlığı tarafından idari bir işlemle iptal edilmesi olduğu açıklandı. Azmettirici olduğu iddia edilen Evren Erdem’in de bu otelin işletmecisi olduğu belirtildi. Evinde tedavisi yapılan Başkan Mümtaz Şenel, olaydan yaklaşık 50 gün sonra görevine döndü.
İDDİANAME HAZIRLANDI
Yürütülen soruşturmada saldırıyı düzenleyen Evren Erdem ile olaya karıştığı belirlenen Şenol Gürcan ve Deniz Bağ tutuklanırken, B.E., G.K., K.A., L.A., M.E.Ş., M.S.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili hazırlanan iddianame Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede tutuklu sanıklar Evren Erdem, Şenol Gürcan ve Deniz Bağ ile tutuksuz sanıklar B.E., G.K., K.A., L.A., M.E.Ş., M.S.K. hakkında ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘silah kullanarak konut dokunulmazlığını ihlal’, ‘suçluyu kayırma ve kasten yaralama’ suçlarından dava açıldı.
İLK DURUŞMA YAPILDI
Davanın ilk duruşması dün Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’i CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve CHP İl başkanı İzzet Akbulut yalnız bırakmadı. Sanıklar Evren Erdem, Şenol Gürcan ve Deniz Bağ tutuklu oldukları Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, tutuksuz sanıklar M.E.Ş., B.E., M.S.K., G.K.’nin ifadeleri yaşadıkları Antalya’da 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde talimatla alındı. K.A. duruşma salonunda hazır bulundu. L.A. ise Antalya’dan SEGBİS sistemi ile ifade verdi.
‘BENİ DELİRTTİLER, ÇILDIRTTILAR’
Duruşmada tutuklu sanık Evren Erdem ifadesinde, “Ben belediyenin kiracısıyım, aslında ne belediye başkanı beni tanır ne de ben kendisini tanırım. Bana iftira attılar, ‘uyuşturucu satıyor, fuhuş yaptırıyor otelde’ diye. Ben böyle bir şey yapmadım, böyle bir iş yapmadım. Başkan yakınındakilerin dolduruşuna geldi. Başkan benim ekmeğim ve aşımla oynadı. Sürekli ihbar ediyorlardı oteli ‘fuhuş yapılıyor, uyuşturucu kullanılıyor’ diye. 5-10 günde bir polis gelip oteli basıyordu. Bundan ötürü başkana kızgındım. Benim onurumla, şahsiyetimle oynadığı için başkanı vurdum. Beni delirttiler, çıldırttılar” dedi.
‘ÖLDÜRMEK İSTESEYDİM TEK KURŞUNLA YAPARDIM’
Olayın sorumlusunun ’30 yıllık arkadaşım’ dediği tutuksuz sanık K.A. olduğunu öne süren Evren Erdem, K.A.’nın Başkan Mümtaz Şenel ile olan husumetinin olayı bu boyuta getirdiğini, K.A.’nın kendisini başkana karşı doldurduğunu savundu. Saldırıyı planlı yapmadığını ancak bilerek ve isteyerek gerçekleştirdiğini söyleyen Evren Erdem, “Ben yılarca, hiçbir bağlantım olmamasına rağmen, Türk Silahlı Kuvvetlerine, makam, mevki, rütbem olmadan hizmet ettim. Savaş sanatını iyi bilirim. Bu hizmetlerimin çoğunu yurt dışında yaptım. Öldürmek isteseydim tek kurşunla yapardım. Bir hanımefendinin, olayla ilgisi olmayan birinin yaralanması beni derinden üzdü. Hanımefendinin beni Allah katında affetmesini istiyorum. Hakkını helal etmesini istiyorum. Ben kapıyı çaldığımda belediye başkanı kapıyı açtı. Açar açmaz silahımı çekip ateş etmeye başladım. O an eşi ‘yeter’ diye bağırdı. O an durdum. Biz de ‘aman’ diyene kurşun sıkılmaz. Yoksa belimde ikinci bir silahım daha vardı. İki silahla gittim oraya bir tahliye talebim yok. Biz belediye başkanı ile bir mahkemeye daha çıkacağız Allah katında, orada her şey ortaya çıkacak iftiralar olmadan” diye konuştu.
Diğer tutuklu sanıklar Şenol Gürcan ve Deniz Bağ ise üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraat ve tahliyelerini talep etti.
‘EŞİME SIKILAN KURŞUNU UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL’
Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ise kendisinin karıncayı bile incitmeyen bir insan olduğunu belirterek, ifadesine şunları söyledi:
“31 yıl eğitimcilik yaptım. Sanığın ifadelerini duyunca kendimden kortum. ‘Ben bu kadar kötü insanmışım’ diye. Evren Erdem’i görmedim, tanımam. Gece kapı çaldı. Eşim önce uyandı. ‘Kimsiniz’ dedim. ‘Polis açar mısınız’ dedi kibar bir sesle. Sonra sıkmaya başladı. ‘Yeter be yeter mesajın alındı’ dedim. Eşim feryat edince eşime de iki kurşun sıktı. Etrafındakilerin dolduruşuna gelmiş, bana husumet beslemiş. En çok üzüldüğüm, eşime sıkılan kurşunu unutmam mümkün değil. Ben 10 gün hiç kıpırdamadan yatarken iki yaralı ayağı ile bana hizmet edişini, çektiği acıları affetmem mümkün değil.”
‘ŞU AN YANIMDA OLSA BOĞAZINI SIKACAĞIM’
Mümtaz Şenel’in eşi Fatma Şenel de sanık Evren Erdem’e yönelik, “Ne affetmesi. Şu an yanımda olsa boğazını sıkacağım. Cezalandırılmalarını istiyorum” diye ifade verdi.
‘SUÇLAMALARI KABUL EDİYORUM, TAHLİYEMİ TALEP ETMİYORUM’
Son sözlerini sorulan sanıklardan Evren Erdem, “Tüm suçlamaları kabul ediyorum, Ramazan gününde hanımefendiden özür diliyorum. Tahliyemi talep etmiyorum” dedi.
Şenol Gürcan ile Deniz Bağ ise tahliyelerini talep etti.
SANIKLARDAN BİRİ TAHLİYE EDİLDİ
Ara veren mahkeme heyeti Evren Erdem ile Deniz Bağ’ın tutukluluk hallerinin devamına, Şenol Gürcan’ın ise yurt dışı çıkış yasağı ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.
‘ADALETE GÜVENİYORUZ’
Duruşma çıkışında konuşan Mümtaz Şenel, “‘Adaletin kestiği parmak acımaz’ diyoruz. Adalete güveniyoruz. İnşallah hayırlı olur. Biz mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Burdur Adliyesi dış plan görüntü
– Mümtaz Şenel, eşi Fatma Şenel, Mehmet Göker ve İzzet Akbulut birlikte görüntüsü
– RÖP 1: Mehmet Göker
– RÖP 2: Mümtaz Şenel
– RÖP 3: İzzet Akbulut
– Sanıkların görüntüsü (ARŞİV)
– Olay yerinin görüntüsü (ARŞİV)
– Başkan Mümtaz Şenel ve eşinin ambulansla hastaneye getirilmesi (ARŞİV)
– Mümtaz Şenel ve eşinin mahkeme salonuna gelmesi
– Mümtaz Şenel ve eşinin koridorda beklemeleri
– Mümtaz Şenel ve eşinin adliyeden çıkışı
– Mümtaz Şenel’in açıklamaları
– Makam arabası ile gidişi

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)
Haber Kodu : 210422215
====================================================

17) FOÇALILARDAN TEKLİF VERME SÜRECİ TAMAMLANAN ‘FOÇA TATİL KÖYÜ’ İÇİN ‘TURİZM’ AMAÇLI KULLANILSIN ÇAĞRISI

İZMİR´in Foça ilçesindeki Foça Tatil Köyü için Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 4’üncü kez çıkılan ihalede teklif verme süreci 20 Nisan’da sona erdi. Sürecin tamamlanmasının ardından Foçalılar tesisin yeniden turizm amaçlı olarak kullanılması yönünde tercih yapılması için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
Türkiye’nin ilk tatil köylerinden olan Foça Tatil Köyü, 1967 ile 2005 yılları arasında hizmet verdi. Türkiye ve dünyadan birçok ünlü ismi ağırlayan tatil köyünün 2005 yılında kapatılmasının ardından özelleştirilmesi için daha önce 3 kez ihaleye çıkıldı. 2006 ve 2018 yıllarında yapılan ihaleleri kazanan şirketlere Özelleştirme İdaresi’nce tahsis yapılmadığından ihaleler iptal edildi. 2010 yılında açılan ihaleye ise teklif veren olmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 10 Şubat 2021 tarihinde, resmi web sitesinde Foça Tatil Köyü’nün 49 yıllığına ‘işletme hakkının verilmesi’ yöntemiyle özelleştirileceğini ve konuya ilişkin ilanın resmi gazetede yayınlandığını duyurdu. İlan edilen ihale sürecinde teklif verme aşaması geçen 20 Nisan Salı günü tamamlandı. Teklif veren sayısı hakkında resmi açıklama yapılmadı.
BELEDİYE MECLİSİNDE YER ALAN TÜM PARTİLERİN ÜYELERİ KATILDI
Teklif sürecinin tamamlanmasının ardından çoğunluğu turizmcilerden oluşan Foçalılar, Tatil Köyü girişinde toplanarak Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz tarafından yapılan basın açıklamasına katıldı. Basın açıklamasına bazı CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, Foça Belediye meclisinde yer alan tüm partilerin belediye meclis üyeleri, bazı vakıf ve sivil tolum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar da destek verdi.
‘TATİL KÖYÜ FOÇA İÇİN BÜYÜK ANLAM TAŞIYOR’
1966 yılında yatırımı tamamlanarak Foça’nın en güzel koylarından birinde hizmete açılan Foça Tatil Köyü, bilinen adı ile ‘Fransız Tatil Köyü-Club Med’in Foça’nın turizmde gelişmesini doğrudan etkilediğine vurgu yapan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, yıllardır kapalı duran tesisin, turizm işletmeciliğini bilen, deneyim sahibi yatırımcılar eliyle yeniden kapılarını açmasını istediklerini söyledi. Başkan Gürbüz, 800 yataklı bu tesis Foça’nın bacasız sanayisine çok katkı sağlamış; Foça’nın ekonomisine ve esnafına da gelir kapısı olmuştur. Ayrıca çok sayıda Foçalı çalışmaya başlamış, meslek sahibi olmuştur. Foça’da halen bu tatil köyünden emekli olmuş çok sayıda insan bulursunuz. Kapanan tesis için zaman zaman ihaleler açılmış olsa da sonuç alınamamış iptal olmuştur. 49 yıllığına işletme hakkı devriyle özelleştirme ihalesine çıkacak olan tesisin ihale şartnamesinde, koruma kurulu kararı ile turizm amaçlı işletilecek olması en önemli güvencedir. İhale sonrasında da Foçalılar olarak konunun takipçisi olacağız. Beklentimiz; yıllardır kapalı duran bu tesisin, turizm işletmeciliğini bilen, deneyim sahibi yatırımcıların ihaleye katılımları sağlanıp kapılarının açılması ve Foça’mızın yeniden bir turizm destinasyonu haline gelmesidir. Foça Tatil Köyü kentimiz için bir turizm tesisinden daha fazla anlam taşımaktadır dedi.

Görüntü Dökümü
————————
-Foça Tatil Köyü’nün dron görüntüsü
-Tatil Köyü girişi ve katılımcılardan görüntü
-Basın açıklamasından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera Seyfi GÜL  FOÇA (İzmir), (DHA)
22.04.2021 – Haber Kodu : 210422204
====================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!