Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

EVE GİZLENEN KAMERALAR SAYESİNDE HIRSIZLARIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

OSMANİYE’de bir eve hırsızlık amacıyla giren 2 kadın şüphelinin kimlikleri, ev sahibi tarafından odalara yerleştirilen gizli kameralar sayesinde belirlendi. 10 bin liralık ziynet eşyası çalan şüphelilerden E.K. yapılan takip sonrasında gözaltına alındı, B.U.’nun yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Esenevler Mahallesi ikamet eden ismi açıklanmayan öğretmen çift, eve geldiklerinde odaların dağınık ve ziynet eşyalarının yerinde olmadığını görünce polise haber verdi. İhbar üzerine hırsızlık olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğince çalışma başlatıldı. Ev sahibi tarafından odalara gizlenmiş kameralarla yapılan kayıtları inceleyen polis, yaklaşık 2 dakika içerisinde değeri 10 bin lira olan ziynet eşyalarını çalarak evden ayrılan şüphelilerin E.K. ve B.U. olduğu tespit etti. Yapılan takip sonucu yakalanarak gözaltına alınan zanlılardan E.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çiftin ziynet eşyaları ise henüz bulunamadı. Diğer şüpheli B.U.’nun ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Görüntü dökümü
—————————-
Hırsızın mutfağa girişi
Mutfak raflarında bir şeyler araması
Mutfaktan çıkışı
Çocuk odasına giren diğer hırsız kadının odayı karıştırması
Odadan çıkışı 

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE

================

Reklam Alanı

KAHVEDE KUMAR OYNAYAN 8 KİŞİYE 82 BİN LİRA CEZA

OSMANİYE’de kahvehanede kumar oynarken yakalanan 8 kişiye Kabahatler Kanunu ve ‘koronavirüs tedbirlerini ihlalden’ toplam 82 bin 660 lira ceza uygulandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Ekipleri, İstiklal Mahallesi’nde bir kahvehanede kumar oynandığı bilgisi alınması üzerine çalışma başlattı. Yapılan fiziki takibin ardından belirlenen adrese baskın düzenleyen polis, 2 masada kumar oynayan 8 kişiyi yakaladı. Masalardaki oyun malzemeleri ile 315 liraya el konuldu.. İş yeri sahibine ‘Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan adli işlem yapılırken, kumar oynayan 8 kişiye ise Kabahatler Kanunu, sosyal mesafe kuralları ve sokağa çıkma yasağını ihlalden toplam 82 bin 660 lira ceza uygulandı.

Görüntü dökümü
—————————
Kahvehaneye yapılan baskın
Şahıslar masada otururken, oyun taşları
Polisi kimlikleri istemesi
Masalardaki paraların sayılması
Kimliklerin toplanması
Şahısların kahvehaneden polis eşliğinde indirilmesi

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE

==================

MEZARLIKLAR BU YIL ZİYARETLERDEN UZAK KALDI, BAKIM YAPILDI

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Tarsus Mezarlıklar Amirliği ekipleri, koronavirüs salgını ve tam kapanma nedeniyle vatandaşların ziyaret edemediği mezarlarda bakım çalışması yapıp, hoparlörden Kuran-ı Kerim  okuttu.
Pandemiden öncesinde Arefe günleri vatandaşların akın ettiği mezarlıklar, bu yıl boş kaldı. Büyükşehir Belediyesi Tarsus Mezarlıklar Amirliği ekipleri, tek tek mezarlarla ilgilendi. Ekipleri, mezarlıkta hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okutup, mezarları temizleyip suladı. 52 bin mezarın bulunduğu Tarsus Mezarlığı’nda bulunan imamlar da Kuran-ı Kerim ve Fatiha okudu. 
Mezarlık Amiri Yusuf Nevruz, tek tek mezarlıkları ziyaret ettiklerini, bakım ve temizliğini yaptıklarını, ayrıca gün boyunca Kuran-ı Kerim okuttuklarını kaydetti. Bazı vatandaşlar mezarlığa gelip, kapıdan dua ettikten sonra ayrıldı.

Görüntü Dökümü
————————-
– Mezarlık genel görüntü
– Ekiplerin mezarlıkta bakım yapması
– Dua okunması
– Erdal Ömerli röp

SÜRE: 03’33”    BOYUT: 398 MB
Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)

=========

SİVAS’TA RAMAZAN SOFRALARINDAN ‘KELLE’ EKSİK OLMADI

SİVAS’a özgü olarak bilinen, kuzu ve koyun kafası fırınlanarak yapılan kelle yemeği, ramazan boyunca iftar ve sahur sofralarını süsledi. Özellikle sahurda tok tutması nedeni ile tercih edilen kelle, paket sipariş ile evlere ulaştırıldı.

Kentin vazgeçilmeyen lezzetleri arasında önemli bir yere sahip olan ‘kelle’ yemeği Sivas’ta bu ramazan ayında da sofralarda yerini aldı. Özel fırınlarda hazırlanan ve tanesi 35 TL’den müşteriyle buluşan koyun ve kuzu kellesi yüksek ısıda ve 17-18 saatte pişirilerek balta ile kırılıp ayrıldıktan sonra, göz, dil, beyin gibi tüm organları ile iftar ve sahur sofralarına sunuluyor. Tam kapanma sürecinde müşterilerini restoranda ağırlayamayan kentteki kelle ustaları, iftar saatine paket servisi ile kelle siparişi aldı. Yaz-kış yoğunlukla tüketilen ve tok tuttuğu bilinen kelle, bu nedenle ramazanda meraklılarının sahur tercihi oldu.
Kentte 40 senedir kelle ustalığı yapan Muammer Kantar(55), “Kelle Sivas’ın şanıdır ve bitmeyecek bir meslektir. Kelle, 7’den 70’e vitamin kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve tok tutuyor. Bu yüzden de Sivas’ta kelle genellikle tercih edilir ama sahurda insanlar tok kalmak için tercih ediyorlar. İftarda da pastırma gibi tadımlık olarak tercih ediliyor. Bu sene pandemi nedeniyle siparişlerimiz evlere servis şeklinde yapıldı Dükkana gelip alan çok fazla olmuyor ama normal günlerde talepler çok daha fazla oluyor” dedi.

‘KELLE İFTAR ÖNCESİ KAPIŞ KAPIŞ GİDİYOR’
Sivas’ta kellenin bir ihtiyaç olarak görüldüğünü ve her eve giren bir besin olduğunu ifade eden Kantar, “Kelle iftar öncesi kapış kapış gidiyor. Pandemi nedeniyle bu ramazan diğer senelere göre daha az geçiyor. Biz de kısıtlı saatlerde burada duruyoruz bu yüzden siparişlerimizde kısıtlı gerçekleşiyor ama yine de buna rağmen yoğunluk var. Kelle Sivas’ta bir gelenek olduğu için halk Ramazan’da iftara ve sahura, Ramazandan sonra da sabah 5’ten 10’a kadar kelle yemeğe alışmış bir yapısı var” diye konuştu.

‘SAHURDAN İFTARA KADAR TOK TUTUYOR’
İftar için verdiği kelle siparişini teslim alan Osman Güzey(58), “Kelle Sivas’ın olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Şimdiki nesil çok bilmese de kellenin Sivas için çok ayrı bir yeri vardır. Kelle ramazanda diğer günlere has daha çok tercih ediliyor. Oruçtan dolayı sanırım insanların canı daha çok istiyor ve tüketimi de çok oluyor. Kelle çok tok tutuyor. Sahurda yenince iftara kadar rahatlıkla tok tutuyor” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Kelle fıdrınından görnütüler
-Fırından çıkarılan pişmiş kellelerin görüntüsü
-Balta ile kırılarak hazırlanması
-Kelle ustası Muammer Kantar’ın açıklaması
-Müşterinin konuşması

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA) 

=========================

HARÇLIKLARIYLA SOKAK HAYVANLARINI BESLİYOR

*- Antalya’nın Serik ilçesinde lise öğrencisi Osman Berat Kara (17) harçlıklarını sokak hayvanlarını beslemek için kullanıyor.

Serik’te oturan ve Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Osman Berat Kara (17), tam kapanmanın uygulandığı günlerde kendisi için babasından aldığı harçlıklarla süt ve ekmek alarak mahallesinde bulunan sokak hayvanlarını besliyor.
Oturduğu Orta Mahalle’deki sokak hayvanlarını besleyen Kara, “Babamdan aldığım harçlıklarla ve evde kalan süt, kurumuş ekmek gibi yiyecek maddelerini bir kap ile sokak hayvanlarına veriyorum. Aç kalmış olan sokak hayvanları burada besleniyor. Onlar da canlı. Sokakta yaşayan bu hayvanlara bakmak lazım. Onların da bakıma ihtiyaçları var. Ben yaptığım bu işten dolayı keyif alıyorum. Hayvanları çok seviyorum. Daha fazla sokak hayvanlarını beslemek isterim ama imkanlarım doğrultusunda yapmaya çalışıyorum. Lise 3’te okuyorum. Pandemi ve kısıtlamalardan dolayı sokak hayvanları aç kaldı. Bunları elimden geldiğince beslemeye yemek ve su vererek beslemeye çalışıyorum” dedi.

Görüntü dökümü
————–
– RÖP: Osman Berat Kara 
– Sokak hayvanlarının yemesi için süt ve ekmek bırakması

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK,(Antalya)(DHA)

======

PANDEMİDE ARİFELİKLER FAYTONLA GELDİ

ERZURUM’da çocukların asırlardır bayram öncesi yaşatılan ‘arifelik’ geleneği pandemi nedeniyle bu Ramazan Bayramı faytonla yaşatıldı. Faytona doldurulan arifelikler koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklara götürüldü.
    Pandemi öncesi her arife günü, sabah erken saatte bayramlık kıyafetlerini giyen çocuklar ellerine aldıkları poşet ve çantalarla kapı kapı dolaşarak büyüklerin ellerini öpüp fıstık, fındık, ceviz, şeker ve lokumdan oluşan arifelik topluyordu. Pademi nedeniyle iki bayramdır bunları yapamayan çocukları Palandöken Belediyesi sevindirdi. Nostaljiyi yaşatan bir faytona içerisinde fıstık ve çikolata bulunan arife paketlerini dolduran görevliler, bunları kapı kapı gezerek çocuklara dağıtttı.
    Pandemi nedeniyle iki bayramdır arife coşkusunu yaşayamayan çocukları unutmadıklarını söyleyen merkez Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar şunları söyledi:
    “İki senedir bayramları buruk geçiriyoruz. Kısıtlamalar nedeniyle birtakım geleneklerimizi devam ettiremiyoruz. Erzurum’da ve ülkemizin genelinde bilinen arifelik dağıtma geneleniği vardır. Bayramdan bir gün önce yani arife gününde çocuklar kapı kapı dolaşır. Ev sahipleri de onlara arifelik olarak genelde fındık, fıstık, ceviz, çikolata gibi ikramlarda bulunurlar. Kısıtlamalar nedeniyle iki bayramdır bunu yapamıyoruz. Geçen senede yaptığımız gibi bu bayramda kapı kapı dolaşarak çocukların arifeliklerini verdik.”
    Pandemi nedeniyle aileleri dışarı çıkmalarına izin vermedikleri için arifelik toplayamadıklarını söyleyen Buse Ceğlin Onat, “Başkanımızın getirdiği arifelik bizi sevindirdi. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Görüntü dökümü:
-Faytonun belediye binası önünde beklemesi
-Arifeliklerin faytona yüklenmesi
-Faytonun caddede ilerleyişi
-Faytonun çocukların olduğu bölgeye gelişi
-Faytonun önünde bekleyen çocuk
-Apartmanda arifelik dağıtılması
-Belediye Başkanı Muhammet Sunar’ın çocuklara arifelik dağıtması
-Muhammet Sunar’ın konuşması
-Arifelik alan Buse Ceylin Onat ile röp
-Arifelik alan Ahmet Asaf Akbulut ile röp
-Fayton süren Halil Hayta ile röp

Haber-Kamera: Şifanur TAVUS / ERZURUM, (DHA)

========================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!