Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

(ÖZEL) 

ŞEHİT ANNESİ: OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM
 
KAHRAMANMARAŞ’ta, şehit oğlunun mezarını ziyaret eden Döne Kaçmaz, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, “Şehitlerimiz olmasa biz asla ve asla rahat uyuyamayız” dedi.

Eşlerini, çocuklarını, kardeşlerini vatan savunmasında şehit verenler, Ramazan Bayramı’nda Şeyh Adil Mezarlığı’ndaki şehitlikte bir araya geldi. Yakınlarının mezarlarını temizleyen, mezar taşlarını öpüp okşayan, dua edip Kur’an-ı Kerim okuyan şehit yakınların acıları ise hâlâ ilk gün ki gibi taze. Şehitliği ziyaret edenlerden Yaşar-Döne Kaçmaz çifti, 16 Kasım 2018’de Şırnak’ın Uludere ilçesinde şehit olan oğulları Piyade Sözleşeli Er Cemil Kaçmaz’ın mezarını temizledi. Oğlunun mezarındaki otları elleriyle temizleyip çiçekler eken Kaçmaz çifti, duygulu anlar yaşadı.

‘GURURLU VE ŞEREFLİYİZ’
3 çocuğundan ortanca olanı şehit veren Yaşar Kaçmaz, sık sık şehitliği ziyaret ettiğini söyledi. Kaçmaz, “Buruk bir bayram daha geçirmek için geldik buraya kadar. Oğlumuz gelemediği için biz geldik kendisinin yanına. Bizim bayramımız bu. Şehitlikle ev arasında mekik dokuyoruz devamlı. Yine de gururlu ve şerefliyiz. Vatanımız sağ olsun” dedi.
‘ŞEHİTLERİMİZ OLMASA ASLA RAHAT UYUYAMAYIZ’
Anne Döne Kaçmaz ise oğlunun şehit haberini çalışırken aldığını ve o günü unutamadığını söyledi. Oğluyla gurur duyduğunu da belirten anne Kaçmaz, “Oğlumla gurur duyuyorum, vatan sağ olsun. Oğlumuz gelemediği için biz kendimiz geliyoruz, bayramda ziyaret ediyoruz. Şehitlikten evimize, evimizden şehitliğe oğlumun yanına gidiyoruz, öyle bir teselli buluyoruz. İçimizde olsa iyiydi ama yapacak bir şey yok. Vatan sağ olsun. Gurur duyuyorum oğlumla, iyi ki şehit olmuş, iyi ki varmış, iyi ki doğurmuşum. Allah’ı nur içinde yatırsın bütün şehitlerimizi. Çünkü şehitlerimiz olmasa biz asla ve asla rahat uyuyamayız” diye konuştu.
2014’te Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nün atış poligonunda gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada şehit olan Bekçi İsmail Kuyzu’nun eşi Cennet Kuyzu, kızıyla birlikte şehitliği ziyaret etti. Eşinin mezarı başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua eden Cennet Kuyzu, “Eşime ziyarete geldim. Allah mekanını cennet etsin, şehit olduğu için de gururluyum. 7 yıl önce poligon patlamasında şehit oldu. Allah rahmet etsin” dedi.

Görüntü dökümü
—————–
– Şehitlik kapısı
– Şehit mezarları
– Mezarlardaki Türk bayrakları
– Yaşar- ve Döne Kaçmaz’ın mezarı temizlemesi
– Çiçek ekmesi
– Yaşar Kaçmaz ile röp.
– Döne Kaçmaz ile röp.
– Kaçmaz çiftinin mezar başında dua etmesi
– Döne Kaçmaz’ın mezar taşındaki oğlunun fotoğrafını öpmesi
– Bir şehit mezarına bırakılan çiçek
– Cennet Kuyzu’nun mezar başında Kur’an-ı kerim okuması
– Cennet Kuyzu ile röp.
Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=================================

Reklam Alanı

15 TEMİZLİK PERSONELİNİN OLUŞTURDUĞU MÜZİK GRUBUNDAN BAYRAM KONSERİ

ANTALYA’da Muratpaşa Belediyesi bünyesinde temizlik işçisi olarak görev yapan, ata mesleği olarak gördükleri müzisyenlikten de kopmayan 15 işçinin oluşturduğu müzik grubu, Ramazan Bayramı sürecinde evlerinde kalan vatandaşlar için sosyal medya üzerinden yayınlanacak bir konser verdi.
Muratpaşa Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli 15 temizlik personelinin oluşturduğu müzik grubu ilk olarak 2016 yılında belediyenin 2 bininci yer altı çöp konteyner montajı için düzenlenen törende sahneye çıktı. Grup, geçen sene tarihi Kaleiçi’nde katıldıkları etkinlikle tekrar gündeme geldi. Klarnetten kemana, davuldan elektrosaza her biri farklı enstrüman çalan, mesai saatlerinden kalan zamanlarda eğlence mekanlarında sahneye çıkan gruptaki işçiler, sabahları da Antalya’nın sokaklarını temizliyor. 
Grup bu sene ise koronavirüs tedbirleri kapsamında ilan edilen 17 günlük kapanma sürecinde evlerinde kalan vatandaşlar için dijital bir konser verecek. Belediyenin kültür salonunda bir araya gelen grup 7’den 70’e herkesin dinleyebileceği parçaları evlerinde kalan vatandaşları biraz da olsa keyiflendirebilmek için çaldı. Yapılan kayıt ise belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlanarak vatandaşlarla buluşacak.
Yaklaşık 5 yıldır belediye bünyesinde temizlik işçisi olarak çalışan müzik grubunun şefi Adem Yaşar, “Müzisyenlik bize atamızdan, dedemizden kalma bir meslek. Şu zamana kadar sürdürdük. Pandemi döneminde herkes gibi biz de sıkıntı yaşadık. Elimizden geldiğince arkadaşlarla güzel bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Geçen seneki etkinlikten sonra insanlar bizi görünce tanımaya başladı. Çok izlendi, geniş kitlelere ulaştık” dedi.
Müzik grubunun kurucularından temizlik işçisi Erol Ceylan, “Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev yapıyorum. Arkadaşlarımızı tek tek bulduk, onlarla görüşerek bu orkestrayı kurduk. İlk kurduğumuzda daha önce arkadaşlarımızla hiç çalışmamıştık. Haftalarca süren çalışmalar yaptık. Güzel bir müzik ortaya çıkarttığımızı düşünüyoruz. Başkanımız Ümit Uysal’ın isteği üzerine halkımız biraz neşelensin, eğlensin diye bir bayram faslı yapmaya çalışıyoruz. Bizleri görenlerden çok güzel yorumlar, tepkiler aldık. Vatandaşlarımız bunun daha da genişletilmesini, parklarda konser vermemizi istiyor. Biz yapmayı çok istiyoruz. Bizim asıl işimiz müzik” diye konuştu. 

Görüntü dökümü
———————-
– Temizlik işçilerinin sokakları süpürürken (ARŞİV)
– Konser kaydı için yapılan prova
– RÖP 1: Adem Yaşar (müzik grubunun şefi)
– RÖP 2: Erol Ceylan (temizlik işçisi)
– Bayram konserinden bir bölüm
HABER-KAMERA: Semih ERSÖZLER/ANTALYA,(DHA)

=================================

SİVAS’TA HUZUREVİ VE SEVGİ EVLERİ’NE BAYRAM SEVİNCİ

SİVAS Valisi Salih Ayhan, Ramazan Bayramı nedeni ile huzurevinde kalan yaşlılar ile Sevgi Evleri’ndeki çocukları ziyaret etti. Yaşlıların bayramlarını kutlayan Vali Ayhan, çocuklara ise çeşitli hediyeler verdi.

Kısıtlama altında kutlanan Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Sivas Vali Salih Ayhan kentte ziyaretlerde bulundu. Vali Ayhan, eşi Zeynep Akkiraz Ayhan ile birlikte ilk olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bulunan İsmail Hakkı Toprak Huzurevi’ni ziyaret etti. Vali Ayhan, huzurevin sakinlerine eşi ile birlikte karanfil vererek bayramlarını kutladı. 
Burada açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, “Bizler devletin temsilcileri olarak ilk uğramamız gereken bizlere emanet olan siz büyüklerimizi ziyaret etmek. Dolayısıyla sizleri ziyaret ederek ellerinizi öpüp duanızı almak bizim için en hayırlı işlerden birisi. Tabi son iki ramazan arzu ettiğimiz gibi birlikte, omuz omuza, gerek camilerimiz de gerekse iftar sofralarında yapamıyoruz. Koronavirüs salgınından dolayı buruk geçiyor. Gönlümüz bir olsun inşallah bu küresel illetten hep birlikte kurtulacağız. Ülkemiz sizlerin de sayesinde güçlü bir devlet oldu ve son bir haftadır İsrail’in Kudüs’te yaşattığı vahşete eli, dili ve kalbiyle sessiz kalmadı. Bununla ilgili çalışmaları gayretleri var. Bu ramazan ayında çok üzüntü verici, yüreğimizi burkan, adeta ağzımızın tadını bozan hadiseler yaşadık. Bunu da görmemezlikten gelmek ve unutmak mümkün değil. Hepinizin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Sağlık ve afiyet diliyorum” dedi.
Huzur evinde yaşayan yaşlılardan bazıları bayramın ilk gününde kendilerini yalnız bırakmayan Vali Ayhan’a teşekkür ederek, “Evden daha güzel bir bayram geçiriyoruz. Evde yalnız burası kalabalık ve böyle daha güzel oldu” diye konuştu. Bazıları ise ziyaretçilerinin gelmesini isterken duygulu anlar yaşadı.
Vali Ayhan daha sonra ise Sevgi Evleri’ni ziyaret etti. Burada devlet şefkati altında bulunan çocuklar ile yakından ilgilenerek bayramlarını kutlayan Ayhan, beraberinde getirdiği oyuncakları dağıttı. 

Görüntü Dökümü:
-Valinin huzurevi ziyareti
-Eşiyle birlikte yaşlılara çiçek verip bayramlarını kutlaması
-Yaptığı konuşma
-Sevgi evlerindeki çocukları ziyaret 
-Çocuklara hediyeler verilmesi
Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) 

====================================

KUYUYA DÜŞEN TİLKİYİ İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

BURDUR’un Bucak ilçesinde içi boş su kuyusuna düşen tilkiyi itfaiye ekipleri kurtardı.

Bucak’a bağlı Anbahan köyünde ovada hayvan otlatan bir çoban, içi boş, yaklaşık 3 metre derinlikteki su kuyusundan ses geldiğini fark etti. Kuyuyu kontrol eden çoban dipte bir tilki olduğunu fark edince 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp, yardım istedi. Çağrı Merkezi’nin durumu Bucak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne iletmesi üzerine ekipler Anbahan köyüne hareket etti.
Tilkinin düştüğü kuyuya gelen ekipler kurtarmak için çalışma başlattı. Uzun uğraşlara rağmen kuyudan çıkarılamayan tilki hırçınlaştı. Bir süre daha direnen tilki daha sonra yorulunca itfaiye ekiplerinin kuyuya uzattığı ve su çekmek amacıyla kullanılan teneke kutuya girdi. Ekipler hemen teneke kutuyu çekerek, tilkiyi dışarı çıkarmayı başardı. Tilki daha sonra teneke kutudan çıkıp, doğada gözden kayboldu.

Görüntü dökümü (cep telefonu)
————–
– Kuyudan görüntü
– Tilkinin tenekeyle çıkarılması 
– Tilkinin koşarak uzalaşması
HABER: Halim AKCA- KAMERA: BUCAK (Burdur), (DHA)

=======================================

İŞ YERİNE GİREN YILAN İTFAİYE EKİPLERİNCE ÇIKARTILDI

BURSA’da bir iş yerine giren 2 metre uzunluğundaki yılan, itfaiye ekiplerince çıkarıldı.

Gemlik ilçesi Kurtul Mahallesi Kurtul Sokak’ta Sezer Dinçer’e ait iş yerine yılan girdi. Yılanı fark eden Dinçer, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri, yarım saatlik çalışmanın ardından televizyonun arkasına giren yılanı çıkardı. 2 metre uzunluğundaki yılan, doğaya salındı.  

Görüntü Dökümü:
——————————-
-Yılanın yakalanması ve doğaya salınmasından görüntü
Haber: Derya EVREN/GEMLİK (Bursa), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!