Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ‘MAVİ VATAN’ ÜZERİNDE DEV TÜRK BAYRAĞI 

Antalya’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında dalgıçlar, deniz yüzeyinde 25 metreye 17 metre büyüklüğündeki Türk bayrağı açtı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve milli mücadelenin başlangıcının 102’nci yıl dönümü coşkusu, Antalya’da farklı bir etkinlikle yaşandı. Lara’daki falezler bölgesine gelen özel bir dalış okulunun öğrencileri ve gençler, 19 Mayıs’ı denizde dev Türk bayrağı açarak kutladı. 25 metreye 17 metre büyüklüğündeki Türk bayrağını denizin üzerine seren dalgıçlar, plajdaki vatandaşların da bayramını kutladı. Yaklaşık yarım saat süren etkinliğin ardından bayrağı toplayıp sahile çıkan dalgıçlar, 10. Yıl Marşı’nı her bir ağızdan söyledi.
Bayrak açma etkinliği organizasyonunu yapan Türkiye Sualtı Federasyonu Antalya İl Temsilcisi İsa Alemdar, “Milli mücadelenin 102’nci yılında bu coşkuya ortak olmak bizi gururlandırıyor” dedi. Pandemi öncesindeki 19 Mayısların gençler tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle coşku içinde kutlandığını hatırlatan Alemdar, “2 yıldır 19 Mayıs’ta tören yapılamıyor. Malum, pandemi bir araya gelmeyi imkansız hale getirdi. Bu yıl da biz dalgıçlar olarak bayrağımızı mavi vatan üzerinde açarak coşkuya ortak olduk. Gelecek yıllarda inşallah pandeminin sona ermesiyle bu coşkumuzu meydanlara taşıyacağız” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Türk bayrağının  taşınırken görüntüsü
– Bayrağın balık adamlara verilmesi
– RÖP: İsa Alemdar
– Bayrağın deniz içinde açılmış görüntüsü

HABER: İbrahim LALELİ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ ANTALYA, (DHA)

=====================================================

2) POMPALI TÜFEKLE ATEŞ AÇILAN POLİSLER: ÖLÜMDEN DÖNDÜK
 
ANTALYA’da ‘dur’ ihtarına uymayıp peşine takılan polislere pompalı tüfekle ateş eden sürücü Murat Karateke (33), hakim karşısına çıktı. Duruşmada şikayetçi olarak yer alan polisler, ölümden döndüklerini söyledi.
Olay, 26 Şubat’ta Döşemealtı ilçesindeki yol kontrol noktasında meydana geldi. Polis ekipleri yol kontrolünde Murat Karateke’nin (33) kullandığı 07 K 0280 plakalı otomobili durdurmak istedi. Ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, yanında bulundurduğu pompalı tüfekle polise ateş etti. Kaçmaya devam eden şüphelinin peşine ekipler takıldı. Yaklaşık 30 kilometrelik kovalamaca sonunda araç, Muratpaşa ilçesi TRT Caddesi üzerinde motorize yunus ekipleri tarafından durduruldu. Araçtan indirilen sürücü ile yanındaki Habibe E. gözaltına alınırken, otomobilde yapılan aramada bulunan pompalı tüfek, satır ve sopaya el konuldu. Habibe E.’nin cebinde de bir adet fişek bulundu. Otomobilin sağ tampon bölümünde ‘Anlatılanlar başka, yaşananlar başka’ yazısı ise dikkati çekti.
Dolandırıcılık suçundan arandığı öğrenilen Murat Karateke’ye ‘dur’ ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmaktan, aracın sahibine de sürücü belgesiz araç kullandırmak olmak üzere toplam 6 bin 24 lira para cezası uygulandı. Çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanan Murat Karateke hakkında ayrıca, ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs’ ile ‘kamu malına zarar verme’ suçlarından iddianame hazırlandı.
‘DÜŞMAN SANDIM ATEŞ ETTİM’
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Polis memurları H.F. ile M.G.’nin şikayetçi olduğu davanın ilk duruşması yapıldı. Tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılan Murat Karateke, aracında ele geçirilen tüfekle kuş, tavşan avladığını belirterek, “Olay günü polis olduklarını bilmediğim kişiler beni araçla kovalamaya başladı. Ne araçta, ne de üzerlerinde polis olduklarına dair bir ibare yoktu. Ben de düşman sandığım kişilere yaklaşık 100 metre mesafeden 2 el ateş ettim” dedi.
‘ÖLÜMDEN DÖNDÜK’
Sanıktan şikayetçi olan polis memurları H.F. ile M.G. ise ölümden döndüklerini ifade ederek, “Bu şahsın dolandırıcılıktan 10-11 kaydı var. Bizce bilinen bir kişi. Onları zaten GPS üzerinden takip ediyorduk. Her zaman kullandıkları güzergahta bizi görünce kaçtı. Aramızda 100-150 metre kalınca tek yönlü yolda birden sola doğru manevra yaptı ve bizi tam karşıdan görecek şekilde çapraz durup tüfek çıkardı. Bu sırada araçla olan mesafemiz 40 metreye kadar düştü. ‘Dur polis’ diye bağırdık. 3 kez ateş etti. Aracımızın sol tarafı isabet aldı. Camlar kırıldı, radyatör delindi. Biz şans eseri isabet almadık. Sonrasında bir süre takip ettik ama araç hararet yapınca takibi bıraktık” diye konuştu.
Sanık avukatı ise tüfek üzerinde yapılan kriminal incelemede 2 kez ateş edildiğini belirterek, müvekkilinin ateş ettiği kişilerin polis olduğunu bilmediğini ve olayda kimsenin de yaralanmadığını ifade etti. Mahkeme, tanık Habibe E.’nin zorla getirilmesi için tebligat çıkarılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————————
-26 Şubat 2021 tarihinde “Polisin dur ihtarına uymadı ateş edip kaçtı” başlığıyla geçilen ARŞİV görüntüler

HABER: Süleyman EKİN/ ANTALYA, (DHA)- 

=========================================================

3) TÖRENDE BAYRAK TAŞIYAN GENÇ TANSİYONU DÜŞÜNCE FENALAŞTI 

Antalya’nın Serik ilçesinde 19 Mayıs töreninde Türk bayrağı taşıyan lise öğrencisi Samet Orhan Güler fenalaşıp yere yığıldı. 
İlk müdahalesi tören alanındaki Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Hüsnü Yusuf Kara ve sağlık ekipleri tarafından yapılan Güler’in tansiyonunun düştüğü belirlendi. 
Serik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törene Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, siyasi partilerin başkanları, STK temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen’in Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Mevlüt Özen’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ve Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiir okumasıyla tören sona erdi.
‘FENALAŞAN GENÇ ELİNDEN TÜRK BAYRAĞINI BIRAKMADI’
Tören sırasında Türk bayrağı taşıyan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Samet Orhan Güler, bir anda yere yığıldı. Elindeki bayrağı bırakmadığı görülen Güler’e ilk müdahale törende bulunan Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Hüsnü Yusuf Kara ve sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Başhekim Kara, “Öğrencimizin tansiyonu düşmüş. Başkaca herhangi bir rahatsızlığı yok. Kendisine gerekli müdahaleyi yaptık. Çocuğumuzun kan şeker normaldi. Sadece tansiyon düşmesine rahatsızlanarak fenalaştı” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Öğrenciye müdahale görüntüleri

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

=====================================================

4) SOKAK KÖPEKLERİ OTOMOBİLİN TAMPONUNU PARÇALAYIP, ÇAMURLUĞUNA ZARAR VERDİ
 
ISPARTA’nın Eğirdir ilçesinde köpekler, park halindeki otomobilin tamponunu parçalayıp, çamurluğa zarar verdi. Yakalanıp barınağa konulan 3 köpekten biri, kafesi parçalayıp, barınaktan kaçtı.
Eğirdir ilçesi Dr. İsa Köklü Caddesi’nde oturan Mehmet Yaşar, 16 Mayıs sabahı kendilerini Adana’dan ziyarete gelen damadı Deniz Karacaoğlu’nun caddeye park ettiği 33 EIM 78 plakalı otomobilinin yanına gittiğinde büyük şok yaşadı. Aracın sol ön çamurluğunun zarar gördüğünü, ön tamponun sol tarafının ise parçalandığını gören Yaşar, duruma anlam veremedi. Mehmet Yaşar damadına haber verdi. Mehmet Yaşar ile damadı Deniz Karacaoğlu, çamurluk ve tamponda diş izleri olduğunu görüp, araca sokak köpeklerinin zarar vermiş olabileceğini düşünüp, Eğirdir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne haber verdi. Gelen ekipler, bölgede daha önce de benzer olaylar yaşandığını araca sokak köpeklerinin saldırdığını belirledi. Bölgede yapılan araştırma sonucu 3 köpek yakalanarak Eğirdir Belediyesi Hayvan Barınağı’na götürüldü. Köpeklerden biri, burada barınağa konulduğu kafesin tellerini parçalayıp, kaçtı.
‘KÖPEĞİN DİŞ İZLERİNİ GÖRDÜM’
Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuşan Mehmet Yaşar, “Sabah kalktığımda arabanın çamurluğunun ön tamponun yerde olduğunu gördüm. Park halinde bir başka aracın çarptığını zannettim önce, yaklaştığımda görüldüğü şekliyle sanki burada bir çiviyle oyulmuş gibi bir köpeğin diş izlerini gördüm. Şaşırdık, hayret ettik, ‘bu nasıl olmuştur’ diye. Sonra bundan 15 gün önce başka bir arkadaşın arabasının çamurluğunun köpek tarafından parçalandığını duymuştuk. Onu çağırdık geldi, ‘tamam bu aynı benim arabanın olduğu gibi olmuş’ dedi. ‘Siyah bir köpek benim arabayı parçalayan’ dedi. O gittikten sonra da siyah bir köpek geldi. Bu kadar park halinde araç varken, sadece bu aracın etrafında döndü, dolandı ve gitti. O siyah köpeği biz cadde üzerinde yine gördük. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne hemen telefon ettik. Köpeği yakaladı ve barınağa götürdüler ama sonradan duyduk ki o köpek kafes tellerini parçalayıp kaçmış. Hepimiz şaşkınlık içerisindeyiz” dedi.
‘ARACIN ÖN TAMPONUNU TAMAMEN PARÇALAMIŞ’
Eğirdir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Küçükköse de “Araçlar seyir halindeyken ya herhangi bir hayvana istemeyerek çarpması ya da sokaktaki kedilerin veya farklı hayvanların araca saklanmasıyla sokak köpeklerinin de onları yakalama amacıyla saldırdıklarını ve bu saldırganlıklarının aşırılaştığını gördük. Maalesef aracın ön tamponunu tamamen parçalamış vaziyetteler” diye konuştu.
‘KAFESİMİZİ PARÇALAYARAK KAÇMAYI BAŞARMIŞ’
Bu köpekleri daha önceden yakalayıp, kafese koyduklarını anlatan Küçükköse, “Fakat görüldüğü gibi kafesimizi parçalayarak buradan da kaçmayı başarmış köpek. Ekiplerimiz tekrar bu sokak hayvanını aramaya devam ediyor” diye konuştu.
Bu arada, Eğirdir’de aynı cadde üzerinde 7 Mart gecesi park halindeki cipin altına giren kediyi yakalamak isteyen köpek, aracın çamurluk plastiğini ısırarak parçalamıştı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Otomobilden görüntü
– Tampon ve çamurluktan görüntü
– Araçtan genel görüntü
– RÖP 1: Mehmet Yaşar (Otomobil sahibinin kayınpederi)
– Ekiplerin yakaladıkları köpekleri barınağa getirmesi
– Kafesteki köpekler
– Kaçan köpeğin parçaladığı kafes detay
– RÖP 2: Mehmet Küçükköse (Eğirdir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü)

HABER-KAMERA: Kemal ERBEN/ EĞİRDİR (Isparta), (DHA)

=====================================================

5) TOKAT’TA 19 MAYIS KUTLANDI

TOKAT’ta, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak, yürüyüş yapıldı.
Kentteki kutlamalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Programa katılanlar, koronavirüs nedeni ile sosyal mesafe kuralına uygun hareket eti. Etkinlikler kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Türk Kızılay’ı gönüllüleri Gazi Osman Paşa Stadyumu önünden başlayarak Gıj Gıj Tepesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Çelenk sunma töreni
-Yürüyüş

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) 

=====================================================

6) TUNCELİ’DE 19 MAYIS TEDBİRLERLE KUTLANDI

TUNCELİ’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü koronavirüs tedbirleri kapsamında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
Tunceli’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Valilik bahçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çelengi sunuldu. Tören, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Protokol üyeleri
-Çelenk bırakılması
-Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması
-Genel ve detay görüntüleri

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/ TUNCELİ,(DHA)

=====================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!