Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

SAHİLE ZORUNLU İNİŞ YAPAN AZERBAYCAN ASKERİ HELİKOPTERİNDE ARIZA ONARILDI

GİRESUN’un Tirebolu ilçesinde, motor arızası nedeniyle sahile zorunlu iniş yapan Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait Mİ-17 tipi helikopterin arızası onarıldı. Helikopterin, havalanarak bölgeden ayrılması bekleniyor.

Tirebolu ilçesinde dün saat 19.00 sıralarında Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait Mİ-17 tipi helikopter motor arızasından nedeniyle içinde bulunan 6 personel ile Yalıköy sahil mevkisine zorunlu iniş yaptı. Amasya’nın Merzifon Hava Üssü’ne gittiği öğrenilen helikopterin inişi sırasında yaralanan olmadığı belirtildi. Giresun Valiliğince ilçede misafir edilen mürettebat, sabah saatlerinde helikopterdeki arızayı gidermek için çalışmalara başladı. Helikopter, kumsal alandan havalandırılıp, 50 metre mesafedeki Karadeniz Sahil Yolu kenarındaki cebe alındı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, dubarla çevirdiği alana araç ve yaya girişe izin vermedi. Arızası onarılan helikopterin, havalanarak bölgeden ayrılması bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Boş sahil görüntüsü
-Sahilde cepe alınan helikopterden görüntüler
-Motor onarma görüntüleri
-Jandarma ve trafik polislerinin olay yeri güvenlik önlemi almasından görüntüler
-Cep telefonu ile çekilmiş helikopterin kumsalda kaldırılıp sahilde bulunan cepe indirilmesinden görüntüler
-Haber genel ve detay görüntüleri

HABER KAMERA: Selçuk BAŞAR-Aleyna KESKİN/TİREBOLU (Giresun), (DHA) –

Reklam Alanı

=========

DİKİLİ’DE FIRTINA TEKNELERİ BATIRDI (EK)

İZMİR’in Dikili ilçesinde, etkili olan fırtına nedeniyle çok sayıda tekne su alarak battı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından İzmir’de fırtına etkili oldu. Saatteki hızı 65 kilometreyi bulan fırtına Dikili’de, Vakıf Zeytinliği mevkiinde bir anda etkisini gösteren fırtına çok sayıda balıkçı teknesini batırdı. Sahilde bağlı olan teknelerden 15 kadarı su alarak battı. Bazı tekneler ise kayalara ve birbirlerine çarparak hasar gördü. Teknelerin sahipleri sabahın erken saatlerinden bölgeye gelerek, teknelerini kurtarmaya çalıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Sahildeki teknelerden görüntü
-Batan teknelerden görüntü
-Hasar gören teknelerin su yüzeyindeki parçalarından görüntü
-Teknelerini kurtarmaya gelenlerden görüntü

Haber : Oben ULU / DİKİLİ (izmir), (DHA)

=========

‘RÖGARA DÜŞTÜM’ DİYEN KADIN 7 SAAT SONRA BULUNDU

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinderögara düştüğünü söyleyerek yardım isteyen Raziye Tuna, daha sonra irtibat sağlanamayınca ilçedeki onlarca rögar aranarak 7 saat sonra bulundu.

Olay, dün akşam ilçe merkezindeki Yeni Mahalle’de meydana geldi. İddialara göre evinden çıkan Raziye Tuna, bir süre sonra ortadan kayboldu. Saat 19.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ‘Rögara düştüm’ ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Bir süre sonra yardım istenen telefon numarasına ulaşılamazken, 112 sağlık ekipleri, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri, ilk telefon sinyalinin alındığı bölgede arama yaptı. Bölgedeki onlarca rögara bakıldı. Ancak Tuna bulunamadı. Aramalarını sürdüren ekipler, saat 02.00 sıralarında ilçe girişindeki Yazlı Kampı civarında başka bir rögara baktı. Burada Raziye Tuna’nın sesini duyan ekipler, itfaiye merdiveni ve halatla kurtarma çalışması başlattı. Tuna, ekiplerin yaptığı çalışmayla yağmur suyu kanalından çıkarılarak, ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan Tuna’nın hastanedeki tedavisi sürüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Olay yerinde arama çalışması
-İtfaiye ekiplerin çalışmalarından detaylar
-Vatandaşların arama çalışmlarına katılmlarından detaylar
-Polis ekiplerin çalımalara katılması
-Telefon sinyalindeki konumuna bakılması
Yaşar KAPLAN/ YUKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- 
=====================

KAZA YAPTI, AMBULANSA BİNDİRİLİRKEN SEVDİĞİ KIZIN FOTOĞRAFINI ÖPTÜ 
 
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde Taner Ç. (15), motosikletle otomobile çarptığı kazada yaralandı. Sağlık görevlilerince sedyeyle ambulansa bindirilirken, sevdiği kızın fotoğrafını öpen Taner Ç., “Çıkma teklifimi kabul etmediği için bu hale geldim” dedi. 

Kaza, saat 11.00 sıralarında, Sarıkorkmaz Mahallesi İhsan Likoğlu Sokak’ta meydana geldi. Taner Ç., kullandığı 67 AAK 261 plakalı motosiklet ile aynı yönde giden Adem Kocatürk yönetimindeki 67 ABC 435 plakalı otomobile çarptı. Kazada motosikletten yola düşen Taner Ç., yaralanırken, çevredekilerin ihbarıyla sağlık ekibi geldi. Taner Ç., bu sırada yanına yaklaşarak, iyi olup olmadığını soranlara, “Sevdiğim kız çıkma teklifimi kabul etmediği için bu hale geldim” dedi. Sağlık görevlilerince sedyeye alınan Taner Ç., ambulansa bindirilirken de sevdiği kızın fotoğrafını çıkarıp, öptü. Taner Ç., Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kaza sonrası ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen otomobil sürücüsü Adem Kocatürk de “Evimin önündeki park yerine giriyordum. Birden geldi, vurdu. Nasıl olduğunu anlayamadım” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
—————————
– Olay yeri
– Kaza yapan Taner Ç. ‘nin konuşması
– Sevgilisinden ayrıldığı için bu hale düştüğünü söylemesi
– Taner Ç.’ nin sigara istemesi, araç sürücüsü ve yakınlarıyla yaşadığı tartışma
– Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin sigarayı atmasını söylemesi 
– Taner Ç.’nin ambulansa alınması
Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

================================

YOLU KAPATIP, SU İSTEDİLER

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, 3 gündür sularının akmadığını öne süren mahalleli, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. Polisin müdahalesiyle eylem sona ererken, bölgede su probleminin çözümü için sondaj çalışması yapıldığı belirtildi.

Fırat Mahallesi’nde yaşayan bir grup mahalleli, gece geç saatlerde 3 gündür sularının akmadığı ve tankerlerle yapılan takviyeye rağmen sıkıntı yaşadıklarını belirterek kara yolunu lastik yakarak trafiğe kapattı. İhbarla gelen polislerin müdahalesiyle kalabalık dağıtılarak lastikler söndürülüp, yol ulaşıma açıldı. Kalabalık adına konuşan Fırat Mahallesi Muhtarı Ahmet Özbakan, 3 gündür mağdur olduklarını ve sorunlarının çözülmediğini ifade etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yetkilileri ise bölgede yaşanan sorunun çözümü için bölgede sondaj çalışması yapıldığını ve kısa sürede su probleminin ortadan kalkacağını bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
– Toplanan kalabalık
– Lastik yakarak yolu kapatan mahalleli
– Polis ekiplerinin olay yerine gelmesi
– Muhtarın konuşması
– İtfaiyenin lastikleri söndürmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK–ŞANLIURFA-DHA)

========

NEVŞEHİR PROTOKOLÜNÜN ÜYELERİ, KAPADOKYA’DA ÇÖP TOPLADI

NEVŞEHİR Valisi İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Mehmet Savran ile beraberindeki ilçe kaymakamları ve daire müdürleri, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde çöp topladı.  
Kapadokya bölgesindeki Meskendir Vadisi’nde düzenlenen çöp toplama etkinliğine, Vali İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Mehmet Savran, ilçe kaymakamları ve daire müdürleri katıldı. Nevşehir protokolü, etkinlikte hem yürüyüş yaptı hem de çevreye atılan çöpleri topladı. Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklama yapan Vali Becel, “Yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz için vadilerimiz vazgeçilmez etkinlik sahası. Buradaki temizlikle çevreye duyarlılık bilincinin oluşmasını sağlamak istiyoruz. Ayrıca, okullarda yapacağımız eğitim faaliyetlerinde dağıttığımız tohumlarla fidan sevgisini de çocuklara aşılamak istiyoruz. Daha yeşil Nevşehir ve Kapadokya için yola çıktık. Bildiğiniz gibi ilimiz Türkiye’deki orman varlığı açısındaki en fakir illerden birisi. Orman İşletme Müdürlüğü’nün yapacağı planlı ağaçlandırmanın yanı sıra biz ayrıca merkez ve ilçelerde olmak üzere 8 ayrı orman oluşturma gayesindeyiz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
– Meskendir Vadisinde çöp toplayan protoklden görüntü  
-Vali İnci Sezer Becel’in konuşması
Genel detay 

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZER-NEVŞEHİR-DHA

==============

KARANTİNADAKİ MAHALLEYE GIDA DESTEĞİ

*- ANTALYA’nın Manavgat Belediyesi, Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınan Altınkaya Mahallesi’nde, özel giysili ekiplerle ekmek, su ve gıda malzemesi desteği yaptı. 
Manavgat’ın kırsal Altınkaya Mahallesi, artan pozitif Covid-19 vakaları ve çok sayıda temaslı kişi olması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 10 gün süreyle karantinaya alındı. Mahallenin giriş çıkışlarında jandarma ekipleri tarafından tedbir alındı. Manavgat Belediyesi, ilçe merkezine 2 saat uzaklıktaki mahalledeki vatandaşların mağduriyetini gidermek için çalışmalara başladı. 
ÖZEL GİYSİLİ EKİPLER
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in talimatı üzerine harekete geçen özel koruma giysili acil yardım destek ekipleri, bölgeye giderek, karantinadaki mahalle halkının acil gıda ihtiyaçlarını giderdi. Belediye ekipleri, mahallede bulunan 180 evin tamamına ekmek, su, gıda malzemesi, maske gibi ihtiyaçları ulaştırdı. Belediye ekipleri gün boyunca Covid-19 tedbirlerine uyarak, erzak ve destek paketlerini dağıttı. Zor günlerinde kapılarında Manavgat Belediyesi ekiplerini gören mahalle sakinleri, duyarlılığı nedeniyle Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür etti. 
BÜTÜN EVLERE TEK TEK ULAŞILDI
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Bu hastalık nedeniyle halkımız zor günler geçiriyor. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alınan mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın Covid-19 hastalığının tehdidi altında olduğunu öğrenince çok üzüldük. Hasta olan vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi bu vesileyle iletiyorum. İnşallah sıkıntısız bir şekilde bu süreci atlatırlar” dedi.
Karantina sürecinin zorlu olduğunu aktaran Başkan Sözen, “Biz de belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’müzün özel koruma giysili destek ekipleri, gün içinde tüm mahalle halkımıza ulaşarak, ‘Geçmiş olsun’ dileklerimizle birlikte onların ihtiyaç duyduğu malzemeleri teslim etti. Süreçte ziyaretlerimiz devam edecek. Tüm mahalle halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
Gıda maddesi dağıtım çalışması

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) 

====================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!