Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

SAFRANBOLU’DA ORMANDAN ÇIKAN YANGIN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde ormanlık alanda çalıların ve otların tutuşması sonucu çıkan yangın, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden söndürüldü.

Öğle saatlerinde, Safranbolu’ya bağlı Geren Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yükselen dumanı fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Safranbolu Orman İşletmesi, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ormanın içinde yanan çalı ve otlar ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın ormanlık alanda fazla yayılmazken 400 metrekare alan zarar gördü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Ekiplerin görüntüsü
Söndürme çalışmaları ve detaylar
HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/SAFRANBOLU (Karabük), (DHA)

Reklam Alanı

=========

VAKA HARİTASI GÜNCELLENDİ; NÜFUSA ORANLA EN FAZLA VAKA YİNE RİZE’DE

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı güncel koronavirüs vaka haritasında nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü il, yine Rize oldu. Vatandaşlar, vakaların düşmesi için kurallara uyulması çağrısında bulundu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, 28 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında illere göre 100 bin kişiye düşen Covid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı. Haritada vaka yoğunluğunun en fazla olduğu il, geçen hafta olduğu gibi yine Rize oldu. Rize’de önceki hafta 100 binde 614,18 olan vaka sayısı 653,10’a yükseldi. Vaka değişim oranında yüzde 6,34’lük artış görülen kentte, maske kullanım oranının azaldığı, düğün, cenaze, nişan gibi toplu buluşmaların da vaka artışına neden olduğu ifade edildi.

Yüzde 83,90’lık aşılama oranına ulaşan kentte vatandaşlar, vakaların düşmesi için kurallara uyulması çağrısında bulundu. 

‘DİKKAT ETMİYORUZ’

Dikkat edilmediği için vakaların arttığını söyleyen Sonnur İpek, “Düğünler, cenazeler kimse mesafeye uymuyor. Ölen ölene, kalan kalana Allah’a kaldı işimizö dedi.

Hamdi Özbek ise, “Kimse dikkat etmiyor, maske takmıyor, aşılarını olmuyor. Ben 66 yaşında bir yaşlıyım üçüncü doz aşımı da oldum. Dördüncü olursa dördüncü aşımı da olurum. Ben hastayım, rahatsızım ama pandemiden dolayı hastaneye gidemiyorum. Hastaneler doldu, taştı. Buraya gelirken toplu taşıma aracıyla geldim. Kimin aşılı, kimin aşısız olduğunu bilmiyorum. Bu durum hayatımızın her kesintinde aynı. Herkes aşılarını olmalı” diye konuştu. 

Beyazıt Kuyumcuoğlu da, “Vakaların artması toplumun sorunu. Üzerimize düşen görevleri vatandaş olarak yapmamız lazım. Sağlık Bakanı her gün gereken her şeyi söylüyor. Bizler de toplumun bireyi olarak üzerimize düşeni yaparsak bu sorun ortadan kalkar” dedi.

İnsanların dikkatsiz davrandığını söyleyen Mahbube Topçu, “İnsanlar aşıya güvenerek dikkat etmiyor. Bu da vakaların yükselmesine sebep oluyor. Aşı önemli ama teması ve birbirimize mesafeyi korumamız gerekiyor. Buna dikkat etmiyoruz. Rize ilinde özgüven çok fazla. Benim babam 3 aşısını olmasına rağmen şu anda 22 gündür yoğun bakımda yatıyor. Bunun sebebi insanların dikkat etmemesi. Tedbir çok az. Rize’de göç çok fazla oluyor. Sirkülasyonu kesmediğimiz sürece bunu önleyemeyiz” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Caddelerden detay

Hastane önü detayları

Vatandaşlarla röportaj

Haber-Kamera: Rukiye MEYVECİ-Emirhan PEHLİVAN/RİZE,(DHA) –

==========

OTOBÜS ŞOFÖRÜ, BAYILAN GENÇ KIZI GÜZERGAHINI DEĞİŞTİRİP HASTANEYE YETİŞTİRDİ

BİNGÖL’de halk otobüsü şoförü Mehmet Avar, aracında baygınlık geçiren 17 yaşlarındaki kızı, güzergahını değiştirip hastaneye yetiştirdi. Otobüste yaşananlar ise araç içi kamerasına yansıdı.

Kültür Kavşağı’nda, önceki gün saat 07.30 sıralarında Mehmet Avar yönetimindeki 12 M 0028 plakalı halk otobüsünde seyahat eden genç kız, baygınlık geçirdi. Diğer yolcular, durumu Avar’a bildirdi. Mehmet Avar, yolcuların müdahale ettiği genç kızı, aracın güzergahını değiştirip hastaneye yetiştirdi. Genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bu arada, olay anında otobüste yaşananlar, araç içi kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü
——————-
Otobüste bayılan yolcu
Otobüste bayılan yolcunun hastaneye yetiştirilmesi
Genel ve Detay görüntüler

Haber-Kamera:Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)

============

DEVRİLEN MOTOSİKLETTEKİ BABA- KIZ YARALANDI

GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde, yolun karşıma geçmeye çalışan yayaya çarpmamak için manevra yapınca devrilen motosikletin sürücüsü İbrahim Yıldırım ile yanındaki kızı Cemre yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. İbrahim Yıldırım yönetimindeki 31 SJ 728 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya çarpmamak için manevra yaptı. Yıldırım’ın kontrolünü kaybettiği motosiklet devrildi. Kazada, İbrahim Yıldırım ile arkasında oturan kızı Cemre yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ambulansla baba- kız İslahiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
– Kaza alanı
– Motosiklet ve polis
– Yaralının ambulansa alınması
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

==============

BURSA’DAKİ UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA TUTUKLU SAYISI 72 OLDU

BURSA’da, 850 polisin katılımıyla düzenlenen uyuşturucu operasyonunda tutuklananların sayısı, 72’ye yükseldi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince geçen ay Gemlik merkezli uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda yakalanan şüphelilerden 12’si tutuklandı. Edinilen bilgiler doğrultusunda, kent genelinde sürdürülen operasyonda polis, hafta içi önceden belirlenen 50 adreste 850 kişilik personelin katılımıyla geniş çaplı arama yaptı. 

Aramalarda; 3 kilo 400 gram metamfetamin, 1 kilo 800 gram sentetik kannabinoid, 50 gram esrar, 20 ecstasy, 30 adet uyuşturucu ve uyarıcı madde ihva eden yeşil reçeteye tabi ilaç, 4 hassas terazi, ruhsatsız 11 tabanca, 5 tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan toplam 85 şüpheli, sorgularının ardından gruplar halinde adliyeye çıkarıldı. Şüphelilerden 60’ı mahkemece tutuklanırken, 11’i ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Operasyonda tutuklananların sayısı, 72’ye çıktı.

Görüntü Dökümü
——————————————-
-Şüphelilerin emniyetten çıkartılması
-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

Haber:Kazım BULUT/GEMLİK – Kamera: BURSA,(DHA)

=====================

KAZAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ SAPARBEKULY’DEN YATIRIM DAVETİ
 
KAZAKİSTAN’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Sivas Valisi Salih Ayhan’ı ziyaret etti. Ziyarette Türkiye ve Kazakistan arasındaki ticari ilişkilerden bahseden Büyükelçi Saparbekuly, Sivaslı iş insanlarını Kazakistan’da yatırıma davet etti.

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, temaslarda bulunmak için geldiği Sivas’ta Vali Salih Ayhan’ı makamında ziyaret etti. Valilik makamında şeref defterinin imzalanmasının ardından Ayhan ve Saparbekuly birbirine çeşitli hediyeler takdim etti.

Ziyarette iki ülke arasındaki yatırımlardan bahseden Büyükelçi Abzal Saparbekuly, “Türkiye yatırım noktasında tam istediğimiz gibi değil. Her sene basamak basamak yükseliyor. Türkiye şu anda Kazakistan’ın en büyük 14’üncü yatırımcısı ama son iki üç senedir ilk 10 yatırımcısından biri olarak istatistiğe geçiyor. Kazakistan’da sanayi yatırımları arasında ilk 4 ülkeden birisi. Bu durum bizi gururlandırıyor. Tabi Kazakistan gelen yatırımcılar için çeşitli teşvikler vermekte. Bunun sayesinde son zamanlarda Türk yatırımcıların Kazakistan’da açtığı ve açmakta olduğu projeler var. İnşallah Sivas’taki iş insanlarıyla da hem ticaret hem de yatırım iş birliğini ziyaretlerle başlatmış oluruz. Bizim çeşitli bölgelerden yatırımcılarımız var ama inşallah Sivas’tan da Kazakistan’da iş yapan yatırımcıları görmek isteriz. Özellikle demiryollarında iş birliği yapmamız çok büyük bir avantaj. Çünkü demiryolu hem daha doğa dostu bir ulaşım hem de daha ucuz” diye konuştu.

‘DEMİRYOLU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞANS’

Vali Salih Ayhan ise, “Bizim üretim kapasitemiz, ürettiğimiz ürünler Sivas dokusuna uygun ürünler. Ürünlerin o bölgede ciddi bir alıcı bulacağına ben inanıyorum. Demiryolu bizim için önemli bir şans. Biliyorsunuz taşımacılıkta lojistik önemli. Bunları düşündüğümüzde tarihsel geçmişimiz ve mazimiz var. İşte o maziyi daha da anlamlı hale getirmek için her alanda iş birliği yapacağız. Türkiye’nin ve Anadolu’nun kalbi olan bir yerin de Kazakistan Almatı ile bağlantı kurması hakikaten örnek de bir çalışma olacak” dedi.

Görüntü Dökümü;:
-Ziyaretten görüntüler
-Büyükelçinin konuşması
-Sivas Valisi Ayhan’ın açıklamaları

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!