Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

MUŞ’TA 6 KATLI BİNADA YANGIN; CAN PAZARI YAŞANDI
 
MUŞ’ta, bir özel eğitim kursunun da içinde bulunduğu 6 katlı binada çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Öğrenciler ve öğretmenler yangından kurtulmak için camlardan sarkarken, itfaiye ile çevredekilerin getirdiği merdivenlerle mahsur kalanlar kurtarıldı. Yangından etkilenen 15 kişi hastaneye kaldırılırken, itfaiyeye yetersiz müdahale tepkisinde bulunuldu.
Yangın, saat 13.00 sıralarında, İstasyon Caddesi üzerinde, bir özel eğitim kursunun da içinde bulunduğu 6 katlı binanın arka kısmında çıktı. Klima motorlarının olduğu bölgede kartonların tutuşmasıyla çıktığı iddia edilen yangını görenlerin ihbarı üzerine, olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevlerin yükselmesiyle patlayan camlardan içeri giren duman, özel eğitim kursundaki sınıflara ulaştı. Nefes almakta güçlük çeken öğrenci ve öğretmenler kendilerini camdan sarkıtarak, çevreden yardım istedi. Kurstaki yaklaşık 80 öğrencinin korku ve panik yaşadı.
‘MERDİVEN, MERDİVEN DİYE BAĞIRIYORUZ’
Bazı öğrencilerin sinir krizi geçirdiği olayda, birçok kişi de mahsur kalan öğrencileri kurtarmaya çalıştı. Güçlükle tahliye edilen öğrenci ve öğretmenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Vatandaşlar dumandan etkilenenlere ayran verdi. Ayrıca binadaki aileler de tahliye edilirken, öğrenci yakınları ise paniğe kapılarak, korkulu anlar yaşadı. Yangından etkilenen yaklaşık 15 kişi hastaneye kaldırıldı.
Yangın sırasında yaşananları anlatan coğrafya öğretmeni Mehmet Tuncer, “Öğrencileri arka sınıflara doğru götürdük. Kapıların altından, üstünden içeri hep duman atıyordu. Perdeleri alıp kapıların alt ve üstüne sıkıştırdık. Aşağıya bağırıyoruz, merdiven merdiven merdiven diye. Derme çatma bir merdiven göndermişler. Öğrenciyi göndersek bile aşağıya doğru inemeyecek. O şekilde bir merdiven mi gelir ? İçeriye girmişler ne bir gaz maskesi, ne bir oksijen cihazı yok. Kendi halleriyle girmişler. Bu şekilde bir kurtarma olmaz ki. Hasta öğrencilerimiz vardı, ilk önce onları aldık dışarı” diye konuştu.  
‘ÇOK KORKTUK ‘
Dumandan etkilenen öğrencilerden Esma Aşar ise, “Sınıfta ders işliyorduk dumanlar içeri atmaya başladı, yangın çıktı. Biz de bir sınıfa toplandık. Çok korktuk” dedi. Öte yandan kontrol altına alınan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü
-İlk yangın anından detaylar
-İtfaiye müdahalesinden detaylar
-Camdan sarkanlardan detay
-Merdiven yardımıyla vatandaşların kurtarılmasından detaylar
-İtfaiye merdiveniyle kurtarılanlardan detay
-Ambulans içerisinden detaylar
-Öğretmen Mehmet Tuncer RÖP.
-Yangında mahsur kalanların kurtarılmasından geniş detaylar
Haber-Kamera: Muhammed Sami MARAL/ MUŞ, (DHA)

=========================================

BİLİŞİM VADİSİ’NDE HEM ELEKTRİKLİ HEM OTONOM ARAÇLAR YARIŞACAK

KOCAELİ’nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi’nde başlayacak olan Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması öncesinde, 4 haftadır kampta olan takımlar son hazırlıklarını yaptı. Toplam 36 ekibin katıldığı yarışmada, dereceye girenlere 20 ila 75 bin liraya kadar para ödülü verilecek. 
Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi’nde yarın gerçekleştirilecek. Hazır Araç kategorisinde 7 takım, Özgün Araç kategorisinde ise 29 takım olmak üzere toplam 36 ekibin katıldığı yarışma öncesi takımlar Bilişim Vadisi’ne gelerek 4 haftalık kampa girdi.
Hazırlanan parkurda araçlarını deneme imkanı bulan takımlar, bugün son kontrollerini yaptı. Yarışma kapsamında öğrenciler sürücüsüz araçlarla, parkurda belirlenen noktadan yolcu alacak, başka bir noktada yolcuyu indirecek ve belirlenen bitiş noktasındaki alana kendi kendine park edecek. Tüm parkur boyunca trafik kurallarına ve tabelalar ile belirtilen yönlendirmelere de uyması gereken araçlar, parkuru tamamlaması halinde görevi başarmış sayılarak puanlanacak. Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması’nda Hazır Araç kategorisinde birinci olan ekibe 40 bin TL para ödül, ikinci olan ekibe 30 bin TL, üçüncü olan ekibe ise 20 bin TL ödül verilecek. Özgün Araç kategorisinde ise birinci ekibe 75 bin TL, ikinci ekibe 50 bin TL, üçüncü ekibe ise 35 bin TL ödül verilecek. 
‘ÖĞRENCİLER 4 HAFTA BOYUNCA ARAÇLARINI PİSTTE DENEME İMKANI BULDULAR’
Bilişim Vadisi Ekosistem Geliştirme Ofisi Direktörü Tuğba Öztepe, “TEKNOFEST yarışması kapsamında Robotaksi yarışmasını Bilişim Vadisi’nde düzenliyoruz. Sponsorlarımız arasında TÜBİTAK ve HAVELSAN da var. Bu yarışma, bu sene üçüncü kez düzenleniyor . Geçtiğimiz seneden farklı olarak, bu sene yarışmada iki farklı kategori var. Hazır Araç kategorisi ve Özgün Araç kategorisi olarak ikiye ayrılıyor. Kendi aracını yapan ekiplerimiz var, bizim araç verdiğimiz ve üzerinde kendi yazılımlarını deneyen ekiplerimiz de var. Hazır Araç kategorisinde 7 ekibimiz var. Toplamda ise 36 farklı ekibimiz şu anda alanda faaliyetlerini yürütüyorlar. Geçtiğimiz seneden farklı olarak bu sene burada bir kamp yaptık. Öğrenciler 4 hafta boyunca araçlarını pistte deneme imkanı buldular. Hazır Araç kategorisindeki ekiplerimiz, biraz daha fazla çalıştılar. Çünkü onlar ilk defa bu kategoride bir şey yapacaklar” dedi. 
‘HEM ELEKTRİKLİ HEM OTONOM BİR ARAÇ YAPACAKLAR’
Yarışmanın zorluğuna dikkat çeken Öztepe, “Robotaksi yarışması gerçekten çok zor bir yarışma. Çünkü hem elektrikli hem hem de kendi giden otonom bir araç yapacaklar. Yapay zeka karar veriyor olacak. Dönmesi mi gerekiyor? Geçmesi mi gerekiyor? Bunların hepsini makine öğrenmesi ile yapmak durumundalar. Alanda lidar veya kamera ile görüntü alıp bunu işleyip, sonrasında yapay zekanın bu noktada akıllı bir karar vermesini sağlamaya çalışıyorlar. Aynı anda GPS ile de alanda nasıl hareket etmeleri gerektiğini görüyorlar.” diye konuştu. 

Reklam Alanı

Görüntü dökümü 
– Parkurda test yapan araçlardan görüntüler 
– Kendi yaptıkları araçlar üzerinde çalışan öğrencilerin görüntüleri 
– Bilişim Vadisi Ekosistem Geliştirme Ofisi Direktörü Tuğba Öztepe ile röp. 
– Detay 
HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR/GEBZE(Kocaeli),(DHA)

=========================================

SÜRÜCÜSÜ ALKOLLÜ OTOMOBİL MOTOSİKLETE ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
 
AFYONKARAHİSAR’da otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü Mehmet Uslu (26) hayatını kaybetti. Yaralanan otomobil sürücü B.E.’nin (25) 2.10 promil alkollü olduğu tespit edildi.
Kaza, dün saat 23.30 sıralarında meydana geldi. B.E.’nin kullandığı 06 TPC 79 plakalı otomobil ile aynı yönde seyreden Mehmet Uslu’nun kontrolündeki 03 VY 217 plakalı motosiklet çarpıştı. Kazanın etkisiyle motosiklet savrulurken, otomobil yol kenarındaki direğe çarparak durdu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, ilk müdahalenin ardından motosiklet sürücüsü Mehmet Uslu’yu hastaneye kaldırdı. Uslu, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
MOTOSİKLET 64 METRE SÜRÜKLENDİ
Yaralanan otomobil sürücüsü B.E. de tedavisi için hastaneye götürüldü. Burada yapılan muayenede B.E.’nin 2.10 promil alkollü olduğu belirlendi. Öte yandan olay yerinde yapılan incelemede motosikletin çarpmanın etkisiyle yaklaşık 64 metre sürüklendiği tespit edildi. Motosiklet sürücüsü Mehmet Uslu’nun kask takıp takmadığı öğrenilemedi.

Görüntü Dökümü
———–
– Olay yerinden detaylar
– Otomobilden detay
– Motosikletten detay
– Motosiklet ve otomobilden detay
– Olay yerinde sürükleme mesafesinden detay
– Otomobil çekiciye yüklenirken
HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

=========================================

MANAVGAT’TA YANGINDA ZARARA UĞRAYAN ÇİFTÇİLERE 16 YENİ TRAKTÖR
 
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’da başlayan ve günlerce süren orman yangınında zarara uğrayan çiftçilere 16 traktör, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı törenle teslim edildi.

Manavgat’ta 28 Temmuz’da 4 ayrı yerde çıkan ”Türkiyen’nin en büyük yangını” olarak kayıtlara geçen orman yangını 10 günde söndürülmüştü. Alevlere müdahale için Türkiye’nin birçok yerinden Manavgat’a 8 uçak, 19 helikopter, 450 arazöz, 450 iş makinesi, 200 itfaiye aracı ve 7 bin personel sevk edilmişti.  75 bin hektar orman ile tarım arazisinin zarar gördüğü yangında 8 kişi yaşamını yitirmiş, 2 binin üzerinde ev ve iş yeri ile birçok tarım aleti zarar görmüştü.
Yangının yaraları sarılmaya devam ederken, Cumhurbaşkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın girişimleriyle traktörleri zarar gören 16 aileye yeni traktörleri törenle teslim edildi. Manavgat Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın, Kemal Çelik, Tuba Vural Çokal, Albayrak Holding şirketlerinden TÜMOSAN’ın Genel Müdürü Halim Tosun, TürkTraktör Satış ve Pazarlama Direktörü Rekta Cem Akgöz ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
TOPLAM 25 TRAKTÖR YANDI
Törende konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “Burada yangını yaşadık. Bizim günlük hayatımızda ihtiyacımız olan birçok şey yandı. Yangının söndürülmesi için ilgili kurumlar ile yoğun çaba sarf ettik, diğer taraftan ise vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalıştık. Hep beraber sahadaydık. Cumhurbaşkanımız yerinde incelemeler yaptı. Kalemler Mahallesi’ne yaptığı ziyaret sırasında çiftçilerimiz traktörlerinin yandığını söyledi. Cumhurbaşkanımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza talimat verdi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız gereğini yapacağını söyledi. Birkaç gün içerisinde 4 traktör geldi. Toplam 25 traktör Antalya’da yandı. Bir vatandaşımız traktörünün kaydının dahi olmadığını söyleyerek almaktan feragat etti. 4 vatandaşımız da traktör almak yerine bedellerinin ödenmesini istedi. AFAD bu bedelleri ödedi. Bugün 16 traktörün dağıtımını yapıyoruz. Yaraların sarılması için ne yapılması gerekiyorsa gözden geçireceğiz” diye konuştu.
‘ARAÇ SÜRMESİNİ TRAKTÖRDE ÖĞRENDİM’
Kendisinin de çiftçi çocuğu olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu; “Çocukluğumda babamın çiftliğinde çok çalıştım. Araç sürmesini traktörde öğrendim. Manavgatlılar ile çok ciddi dayanışmamız vardı. Traktörü olanlar başkalarına yardım ederdi. Bugün gerçekten 16 traktörü vatandaşlarımıza dağıtırken hibe eden iki firmamıza teşekkür ediyoruz. Bu firmalarımız bu traktörleri güçlü bir şekilde üretiyorlar. Aynı zamanda ihraç da ediyorlar. Bizim milletimiz cömerttir. Milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. TÜMOSAN ve TürkTraktör’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
‘EN BÜYÜK ORMAN YANGINLARINDAN BİRİSİNİ YAŞADIK’
Antalya Valisi Ersin Yazıcı da şunları söyledi: “Orman Bölge Müdürümüzün telefonu ile Kalemler’in 4,5 kilometre yukarısında bir yangın başladığı ihbarı ile bölgeye geldik. Yangın farklı noktalarda da devam etti. Vefat edenlerimiz oldu. Tüm bölgeye geçmiş olsun. İnşallah, Türk milleti her zaman bunu başardığı gibi zor zamanlarda birlik ve beraberlik içerisinde beraber hareket etmeyi başardı. Bu zor günlerden çıkıyoruz. Tüm bakanlıklarımız ile devlet olarak buradaydık. Bu süreç içerisinde vatandaşımızın acil ihtiyaçlarını temin ettik. 61 bin hektara yakın orman alanı, 18 bin hektara yakın tarımsal ve köy içi olmak üzere Türkiye’nin en büyük orman yangınlarından birisini yaşadık” dedi.
TRAKTÖRLER KURAYLA TESLİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından 16 traktör sahiplerine kura yöntemi ile teslim edildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu törenin ardından traktörleri inceledi.
Yeni traktörü teslim alan Saliha Sungur (76), “Herkese çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Devletin bizi yalnız bırakmayacağını biliyordum. Cumhurbaşkanımızdan, Valimizden Allah razı olsun” diye konuştu. Ali Acar, traktörü için “Sebep olan herkesten Allah razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
‘YANGINDA HEMEN HAREKETE GEÇTİK’
TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun da yangınla birlikte holding ve şirket olarak yapabileceklerini kararlaştırdıklarını belirterek, “Yangında hemen harekete geçtik. Akdeniz bölgesindeki bütün bayilerimize talimat verdik. ‘Gerekirse sıfır traktörlerle yangın helikopterlerinin su alacağı havuzları doldurun’ dedik. Çiftçilerimizin traktörlerinin yangında zarar gördüğünü duyduk. Yangının ardından Cumhurbaşkanımız inisiyatif alarak traktörleri yanan üreticiler için traktör bağışı çağrısı yapınca, hiç sayı ve adet pazarlığı yapmadan ‘evet’ dedik. Bundan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. TÜMOSAN ailesi olarak her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu her projede hem Türk tarımına hem çiftçimize, köylümüze katkı sağlayacağız” dedi.
‘TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ OLARAK TRAKTÖR ÜRETİYORUZ’
TÜMOSAN şirketinin Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından kurulduğunu hatırlatan Tosun;  “Bugün tamamen yerli ve milli olarak traktör üretiyoruz. Ürettiğimizin yaklaşık yüzde 15’lik bir kısmını da Afrika, Ortadoğu ve Kuzey Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz” diye konuştu.

Görüntü dökümü
———————–
– Traktörlerden görüntü
– Törenden görüntü
– Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun konuşması
– Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın konuşması
– Kura çekimi
– Fotoğraf çekimi
– Bakan Çavuşoğlu traktörü incelerken
– Yangınzede Ali Acar’ın açıklaması
– Yangınzede Saliha Sungur’un açıklaması
– TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun’un açıklaması
HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN-Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

=======================================

GÖRME ENGELLİ ÇİFT NİKAH TÖRENİNDE TÜRKÜ SÖYLEDİ

GAZİANTEP’in İslahiye İlçesinde, görme engelli olan Miyase Durmaz (38) ile Bestami Demir (38), nikah kıydı. Yaşamını birleştiren çift, nikahlarında söyledikleri türkülerle mutluluklarını dile getirdi.
Her ikisi de düğünlerde türkü söyleyen ve arkadaşlarının aracılığıyla tanışan Miyase Durmaz ve Bestami Demir, bir süre önce evlilik kararı alarak aşklarını nikah masasına taşıdı. Aşkları engel tanımayan görme engelli çift, bugün törenle kıyılan nikahla hayatlarını birleştirdi. Çiftin nikah şahitliğini yapan Belediye Başkanı Kemal Vural, “Bu kardeşlerimizin mutlu gününde olmak, bana da ayrı mutluluk verdi” dedi.
Nikah töreninde gelin ve damat söyledikleri türkülerle aşklarının engel tanımadığını ifade etti.

Görüntü dökümü
——————————-
– Nikah salonu
– Gelin ve damadın türkü söylemesi 
– Nikahın kıyılması
– Gelin ve damadın türkü söylemesi
– Başkan Kemal Vural’ın konuşması
– Dini Nikahın kıyılması
– Bestami Demir ile röp
– Miyase Durmaz  ile röp
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!