Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Şanlıurfa’da El Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi kuruldu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’nın açıkladığı Milli Uzay Programına destek için Ay’da bir kratere adı verilen ünlü uzay bilimci ve matematik bilgini El Battani’nin adına Şanlıurfa’da Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi kuruldu. Gençlerin bilimle buluşmasının hedeflendiği merkezin bahçesine ise metal monolit yerleştirildi.

Karaköprü’de El Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’nin, önümüzdeki ay kapılarının uzay ve havacılık meraklılarına açılacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Milli Uzay Programı’na destek vermek ve yeni bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak istediklerini belirten Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “Şanlıurfa geçmişte kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış, çok önemli ilim insanlarını bağrında yetiştirmiş bir şehirdir. Biz Şanlıurfa’ya kazandırdığımız bilim merkezimize yine Harran’da yetişmiş gökbilimleri alanında birçok keşif yapmış, astronomiye öncülük etmiş El Battani’nin ismini verdik. Bu topraklarda özellikle çok önemli bilim adamları yetişti” dedi.

İKİNCİ MONOLİT BURAYA DİKİLDİ
Şanlıurfa’da tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe yakınlarına dikilen metal blok monolitin ikincisinin merkezin bahçesine dikildiğini belirten Baydilli,“Geçmişte bilime bu kadar hizmet etmiş, yön vermiş ilim insanlarının torunları olarak bizim de bilimde geri durmamamız, ön plana atılmamız ve üretmemiz gerekiyor. İşte bilim merkezimizde tam da bunu gençlerimize aşılamaya, dedelerimizin mirasçıları olarak bilime yeniden yön veren bir nesil oluşturmamız gerektiğini anlatacağız” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– El Battani Uzay ve Bilim Merkezi
– Bilim merkezini gezenler
– Merkezin bahçesinde bulunan metal monolit
– Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli konuşma yapması
– Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

========================

Balkondan atlayan Sibel: Öfkeme hakim olamadım (2)

AĞABEYİ TUTUKLANDI
Antalya’nın Manavgat ilçesinde kilitli kaldığı birinci kattaki dairenin balkonundan atlayan Sibel Gezici’yi tartışıp, eve kilitleyen ağabeyi U.G. ‘hırsızlık’ suçundan tutuklandı. U.G.’nin tutuklanmasına neden olay olay iddiaya göre şöyle gelişti:

Manavgat’ta yaralamalı trafik kazası ihbarı giden trafik polisi ekipleri, olay yerine vardıklarında park halinde bulunan bir ticari araç ve içerisinde uyuyan bir kişiyle karşılaştı. Uyandırdıkları kişinin yaptıkları kimlik kontrolünde U.G. olduğunu ve cezaevinden izinli çıktığını belirleyen polis, ticari aracın ise kiralandığını tespit etti. U.G.’nin davranışlarından şüphelenen ekipler, aracın arkasında bulunan giyim eşyalarının çalıntı olabileceğini değerlendirdi. Yapılan araştırmada, giyim eşyalarının bir butikten çalındığının tespit edilmesi üzerine U.G. gözaltına alındı. U.G.’nin yapılan GBT sorgusunda bir gün önce bıçakla yaralama olayına karıştığı belirlendi.

U.G.’ye sürücü belgesiz araç kullanmak suçundan 2 bin 698, araç sahibine de sürücü belgesiz bir kişiye araç vermekten yine 2 bin 698 TL para cezası uygulandı. Maskesiz sokağa çıktığı için 900 TL idari para cezası uygulanan U.G., polis merkezinde işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcı tarafından sorgulanmasının ardından U.G., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimi tarafından tutuklandı. 

Adliyeden Alanya Kapalı Ceza ve Tutukevi’ne götürülmek üzere polis tarafından çıkarılan U.G.’yi kardeşi Sibel Gezici uğurladı. Sibel Gezici ağabeyinin cezaevinde kullanacağı eşyalarını kendisine verdi. U.G., adliyeden çıkarılırken kendisini çeken gazetecilere tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Manavgat adliyesinden görüntü
– U. Gezici’nin adliyeden çıkarılması
– Hırsızlık yapılan butikten görüntü

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya), (DHA)

============================

Barakası yıkılan kadın, pompalı tüfekle dehşet saçtı: 2 yaralı (5)

‘7 YILDIR KİMSEYE ZARARIM YOK’
Alanya’da kaldığı barakanın zabıta ekiplerince yıkılmasının ardından buna neden olduğunu düşündüğü kişileri pompalı tüfekle yaralayan, Alanya Belediyesi Avsallar Ek Hizmet Binası’na giderek ateş açtıktan sonra kaçarken yakalanan Ö.T.’nin yıkım anında ilçede faaliyet gösteren Dim TV’ye konuştuğu ortaya çıktı. Kulübede 7 yıldır yaşadığını ve kimseye zararının olmadığını iddia eden Ö.T. röportajında, zabıta memurlarından birinin akrabasını ihbar ettiği için barakasının yıkıldığını iddia etti. Kendisi hakkında şikayetçi olanların söylediği gibi bir durum olmadığını öne süren Ö.T., “İnsanların dediğiyle alakası yok. Birbirlerinin teknelerini yakarlar benim üzerime atarlar. Her türlü inceleme yapılır, temiz çıkıyorum. Hiçbir sıkıntı yok. 2 gün sonra aynı şeyi yapalar yine benim üzerime. Bundan sonra çadır aldım bir tane, kuracağım şuraya yaşayacağım. Benim için fark eden bir şey yok. Ha iki metrekarelik yer ha çadır. Burası benim için fazla bile lükstü” dedi.

YIKILMASINI DESTEKLEDİLER
Barınakta toplanan ve aralarında balıkçıların da olduğu bir grup ise yıkımı desteklemek için oradaydı. Kadının, balıkçı teknelerini yaktığını, ağları kestiğini, balıkçılara rahatsızlık verdiğini iddia eden grup, kendilerine küfür ettiğini de öne sürdü.

Öte yandan adliyedeki işlemleri tamamlanan Ö.T. çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Barakanın yıkımı
– Ö.T. ile bölge sakinlerinin tartışması
– Ö.T.’nin açıklamaları

HABER: Burcu MUTLU- KAMERA: ALANYA (Antalya), (DHA)

=========================

65 yıllık eşine Sevgililer Günü için buzağı hediye etti

TRABZON’un Tonya ilçesinde Ahmet Baki (89), 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, 65 yıllık eşi Raziye Baki’ye (82) süslediği buzağıyı hediye etti. Baki, “Sağ olduk bugüne geldik, hanıma ‘altın alayım sana’ dedim. ‘Yok, bir buzağı al bana’ deyince ben de bu buzağıyı aldım ona. 3 günlük evliler gibiyiz” dedi.

Tonya ilçesi Ortamahalle’de oturan Ahmet Baki, 65 yıllık eşi Raziye Baki’ye, 14 Şubat Sevgililer Günü için sürpriz yapmak istedi. Ahmet Baki, eşine bu yıl altın almaya karar verdi. Kararını dayanamayıp eşiyle paylaşan Ahmet Baki, altın teklifini geri çeviren eşinin, yine kendisine 4 yıl önce olduğu gibi bu yıl da buzağı almasını istedi. Bunun üzerine hayvan pazarına giden Ahmet Baki, aldığı buzağıyı süsleyip, evlerinin önüne getirdi. Yörede kendine has davranışlarıyla ‘romantik dede’ olarak tanınan Ahmet Baki, burada eşine, “Hanım, hanım sana Sevgililer Günü için yine buzağı aldım. Onu da sev beni de sev” diye seslendi. Eşinin sesini duyup dışarı çıkan Raziye Baki, sürpriz karşında şaşırıp, sevindi. Raziye Baki, Sevgililer Günü’nü unutmayıp kendisine buzağı aldığı için sarıldığı eşine teşekkür etti.

10 çocuk ve 17 torun sahibi olan Ahmet ve Nazire Baki çiftinin en büyük oğlu olan Ramazan Baki de duygu dolu bu anlara tanık oldu. Ramazan Baki, “Babam Ahmet Baki ve annem Nazire Baki dünyaya 10 çocuk getirdiler. Eskiden çok varlığımız yoktu. Ama bzi varlık ve yokluk konusunda anne ve babamızı hep örnek aldık. Bu zamana kadar Sevgililer Günü’nde babam anamı unutmaz, elinden geldiğince ona bir çift lastik alır, bazen bir peştamal alır. bazen de bir buzağı alır” dedi.

‘3 GÜNLÜK EVLİLER GİBİYİZ’
Ahmet Baki de 4 yıl önce eşine buzağı aldığını, bu Sevgililer Günü’nde ise ona altın almak istediğini, ancak bunu eşinin kabul etmediğini söyledi. Ahmet Baki, “Bundan 4 yıl önce Sevgililer Günü’nde bir buzağı hediye ettim hanımıma. Altın istemedi, buzağı istedi. Şimdi de sağ olduk bugüne geldik, hanım dedim şimdi de altın alayım sana dedim. ‘Yok yine bir buzağı al bana, ben onu seviyorum’ dedi. Ben de bu buzağıyı aldım hediye ediyorum ona. Allah uzun ömürler yaşamayı nasip eylesin. 65 yıldır el ele verdik, el ele çalıştık. Bu ana kadar ellerimizi ayırmadan bugünlere geldik. Bundan sonrada sevgimiz Allah’ım daha çok artırsın. 3 günlük evliler gibiyiz bugün” diye konuştu.

‘ALLAH BUGÜNÜ ARATMASIN BİZE’
Bugüne kadar eşinden hiçbir hediye istemediğini belirten Nazire Baki, eşinden sadece buzağı almasını istediğini ifade etti. Huzurlu ve mutlu bir evliliklerinin olduğunu anlatan Nazire Baki, “Ben eşimden hiçbir şey istemedim, bir buzağı istedim. 4 yıl önce bir hediye buzağı aldı bana. Şimdi geldi söyledi ki altın alayım sana. Ben evlenirken babamın oradan altınlarım vardı. Sattık onları ev yaptık. Ben eşime altınların sitemini edince, ‘altın alayım sana’ dedi. Altın istemiyorum bana yine bir hediye buzağı al, Allah ömrünü uzun etsin. Kaç yaşında olduk, çalıştık, çabaladık çocuklarımız büyüdü. Bir kötü sözlerini duymadık. Hep beraber tuttuk bir ipe, bugüne kadar geldik. Allah bugünü aratmasın bize” ifadelerinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Buzağının eve götürülmesi
-Baki çiftinden görüntüler
-Röportajlar
-Detaylar

HABER KAMERA: İnan KALYONCU/TONYA(Trabzon),(DHA) – 

==========================

Evinde düşüp hareketsiz kalan yaşlıyı, komşularının dikkati kurtardı

SİVAS’ta yalnız yaşadığı evinde düşerek hareketsiz kalan Bayram Eker(81), komşularının kendisine ulaşamayınca şüphelenerek polise haber verilmesi sonucu kurtarıldı.

Olay, 17.00 sıralarında Orhagangazi Mahallesi, Cihanevller Sitesi B Blok’ta yaşandı. Binanın 3’üncü katındaki evinde yalnız yaşayan Bayram Eker’i bügün gün boyu göremeyen komşuları merak edip kapısının zilini çaldı. Ancak kapı açılmayınca komşuları durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yardımı ile evin kapısı açılarak içeri girdi. İçerdeki oturma odasında kalorifer peteğinin yanında hareketsiz olarak bulunan yaşlı adamın düşerek bacağını incittiği belirlendi. Hareket edemeyen ve sesini de duyuramayan Eker, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansa konularak tedavi için Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

Aynı sitedeki komşusu Memiş Özel, Eker’in yalnız yaşadığını ve en son dün akşam kendisine yemek götürdüklerini belirterek, “Gün içinde sesi çıkmayınca şüphelendik. Kapısı da açılmadı. Polise haber verdik. Düşmüş bayılmış oraya. Bu saate kadar kapıyı açmış. Nasıl düştüğünü bilmiyoruz. Yere düşmüş, kafası da radyatörün altına gelmiş. Bana ‘Ben zili duyuyorum ama kalkıp açamıyorum’ dedi” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-Olay yeri
-Yaşlının ekiplerce binadan çıkarılışı
-Ambulansa götürülmesi
-Komşularının görüntüleri
-Ambulansın gidişi
-Komşusunun konuşması

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN/SİVAS, (DHA) 

=========================

Hamile karacanın derisini yüzerken yakalandılar

BARTIN’ın Ulus ilçesindeki ormanlık alanda, tüfekle vurdukları hamile karacanın derisini yüzerken yakalanan 5 kişiye, ‘Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten 40 bin lira, koronavirüs tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle de 30 bin lira idari para cezası kesildi. 

Ulus ilçesine bağlı Kalecik köyü Karabuğar mevkisinde 5 kişinin kaçak avlandığı ihbarını üzerine Bartın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri bölgeye gitti. Yapılan aramalarda kaçak ve belgesiz avlanan 5 kişi suçüstü yakalandı. Karacayı tüfekle vurduktan sonra ağaca asarak, derisini yüzmeye çalışan 5 kişinin avda kullandığı 4 tüfek ile 2 bıçağa el konuldu. Ekiplerin yaptıkları incelemede, hamile karacanın ikiz yavrusunun da öldüğü belirlendi. 5 kişiye ‘Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten toplam 40 bin lira, koronavirüs tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle de toplam 30 bin lira idari para cezası kesildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Ekiplerin baskın anı fotoğrafları
-Yakalanan avcıların fotoğrafları

Haber-Kamera: BARTIN,(DHA)

======================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!