Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Zonguldak’ta 126 köy yolu ulaşıma kapandı

ZONGULDAK’ta, etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kent genelinde kapanan 126 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

Kent genelinde iki gündür etkili olan kar yağışı zaman zaman etkisini arttırıyor. Özellikle gece etkili olan kar yağışı, Zonguldak-İstanbul Karayolu’nun Ereğli kesiminin kapanmasına neden oldu. Zonguldak Valiliği, yolu gece boyunca tüm araçların ulaşımına kapattı. İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, yolu açmak için büyük çaba sarf etti. Sabah saatlerinde ise yol ulaşıma açıldı. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kentin belli noktalarında yaşanan elektrik kesintisi ve su arızalarına de vatandaşlar tepki gösterdi. Ekipler, arızaları gidermek için çalışma yapıldı. Merkez ve ilçelere bağlı 126 köy yolu ise yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. Ekipler, kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü
-Ekiplerin karayolundaki çalışması
-Gece yapılan köy yollarındaki çalışma
-Kent merkezinden detaylar
-Vatandaşlar ile röp.

Haber-Kamera: Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,(DHA)

=============================

Reklam Alanı

Baygın bulunan uyuşturucu şüphelisi tutuklandı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde otomobilinin yanında uyuşturucu madde almış olarak baygın vaziyette bulunan, evinde yapılan aramada ise 13 paket eroin ele geçirilen M.E., adli kontrolle bırakılmasına Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itirazın ardından yakalanarak tutuklandı. 

Geçen perşembe Manavgat’ın Salkımevler Mahallesi kanal yolundaki otomobilin kenarında bir kişinin yattığı, otomobilde de 2 küçük çocuk bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede yerde yatan M.E.’nin uyuşturucu madde kullandığı ve baygın olduğunu tespit etti. M.E., Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürülürken, otomobilde bulunan 2 küçük çocuğu ise M.E.’nin annesi F.K.’ye teslim edildi. Anne F.K., oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu, bu illetten kurtulması için başvurmadığı merci kalmadığını belirterek, acilen tedaviye alınmasını istedi.
Hastaneden taburcu edilen M.E.’nin evine geçen cuma günü polis tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda 13 paket eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan M.E., uyuşturucu ticareti yapmadığını, evdeki uyuşturucuları kullanmak için aldığını söyledi. Polis merkezinde işlemleri tamamlanan M.E. sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Savcının sorgusunun ardından, Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen M.E., adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Karara Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dün itiraz edildi. İtirazı değerlendiren, Manavgat sulh ceza hakimi, şüpheli M.E. hakkında tutuklamaya yönelik karar verdi. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen M.E. tutuklandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Manavgat adliyesinden görüntü
– Şüphelinin adliyeye getirilmesi
HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

======================

Sevimli alpaka için isim aranıyor
 
KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde bulunan Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya’da erkek 2 aylık bir alpaka yavrusuna sosyal medya üzerinden isim bulmak için kampanya başlatıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ormanya’da tatlı bir isim telaşı yaşanıyor. Ormanya’da 2 ay önce doğan alpaka ile birlikte alpaka sayısı 4’e yükseldi. Yavru alpaka için sosyal medya üzerinden isim aranıyor. Ormanya Doğal Yaşam Alanları Şefi Önder Alioğlu güzel bir isim bulunduğu taktirde alpaka yavrusunun o isimle Ormanya’da yaşamaya devam edeceğini söyleyerek, “Ormanya Doğal Yaşam Parkı içerisinde çocuklarımızın daha keyifli vakit geçirmesi, hayvanları daha yakından tanıyabilmeleri için oluşturulmuş hayvanat bahçesinin en yeni üyesi bir alpaka. Şu anda sosyal medya hesaplarımız üzerinden de bir isim kampanyası başlattık, alpakamıza isim arıyoruz“ dedi.

‘YÜZLERCE İSİM ÖNERİLİYOR’
Ormanya’da 77 türde 873 hayvanın bulunduğunu ifade eden Alioğlu, şöyle konuştu:
“Yüzlerce isim önerisi bize ulaştı, şu anda onları değerlendiriyoruz. Yavrumuz 2 aylık bir erkek. Yaklaşık 1 yıllık gebelik sürecinin ardından dünyaya geldi. Buranın en yeni üyesi 77 türde 872 hayvanımız vardı, bu alpakamız 873’üncü hayvanımız oldu. Güzel de bir isim bulabilirsek bundan sonra o isimle burada hayatına devam edecek. Vatandaşlar çok yoğun ilgi gösteriyor, çok fazla öneri alıyoruz sosyal medya hesaplarından. Alpakalarımız buraya bir çiftlikten getirildi. Türkiye’de sayıları çok az olmasına rağmen Peru’da çok fazla yaygın olan bir hayvan türü. Tüyleri çok değerli olduğu için çok fazla tercih edilen bir hayvan türü. Buraya da o şekilde ulaştılar. Ormanya’da gelen vatandaşlar da çok fazla ilgi gösteriyor. Özellikle sosyal medya üzerinden görenler bu hayvana karşı ilgi gösteriyor. Çok da sevimli hayvanlar.ö

KENDİ İSMİNİ ÖNERDİ
İlk defa alpaka gördüğünü söyleyen Deniz Güven, “Alpakayı sosyal medyada gördük ve onu görmeye İstanbul’dan geldik. Çok tatlı bir hayvan. Biz de bir isim düşünmeye başladık. Ne olabilir hala karar veremedik kendi ismim olan Deniz’i önerebilirim. Burada inanılmaz güzel hayvanlar var, doğası da çok güzel. İlk defa alpaka görüyorum, çok güzel ve çok tatlıymışö diye konuştu.

‘ADI KÖPÜK OLSUN’
Alpakaya köpük adını yakıştırdığını belirten Fatih Güven, “Alpaka yavrusuna isim arandığını duyduk, isim önermeden önce biz de alpakayı görmeye geldik. Benim isim önerim ‘köpük’, çok şirin bir hayvan. Bence herkesin gelip görmesi gerekiyor, çünkü değişik bir hayvan. Daha önce hiç alpaka görmemiştim. Türkiye’de böyle bir hayvan göreceğimi tahmin edemezdimö dedi.

Görüntü Dökümü
-Alpaka’nın karlar arasında görüntüsü
-Alpaka’yı bakıcısı tararken yem verirken
-Doğan Alioğlu röp
-Anons
Haber-Kamera- Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/KARTEPE(Kocaeli)(DHA)

===========================

Denize düşen kadını sahil güvenlik ekipleri kurtardı

HATAY’ın İskenderun ilçesinde iskelede yürürken ayağı kayıp denize düşen Dilek Karaca (47), Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.
Atatürk Anıtı arkasındaki iskelede yürüyüş yapan Dilek Karaca’nın ayağı kayıp denize düştüğünü gören vatandaşlar, durumu polis, sağlık ve Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine botla kıyıya yanaşan Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri, denizde çırpınan Karaca’yı kurtardıktan sonra balıkçı barınağına götürerek karaya çıkardı. Üşüdüğü gözlenen Karaca, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Karaca’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
————————- 
– Sahil güvenlik botundan genel detaylar
– Kadının kurtarılması ve ambulansa götürülmesi
Haber-Kamera: İSKENDERUN(Hatay) (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!