Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Mersin’de DEAŞ’lı terörist yakalandı

MERSİN’de DEAŞ terör örgütü içerisinde emir düzeyinde silahlı faaliyet yürüten ve yaşa dışı yollarla Türkiye’ye girdiği belirlenen terörist, yakalanarak gözaltına aldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Jandarma ekipleri, Suriye’de DEAŞ içerisinde emir düzeyinde silahlı faaliyet yürüten ve yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan örgüt mensubunun Mersin’e geldiğini ve kamu kurumlarına yönelik eylem arayışı içerisinde olduğunu belirledi. Bunun üzerine ekipler, merkez Yenişehir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde tespit ettiği adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda, ismi açıklanmayan şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda ise 1 cep telefonu, 2 hafıza kartı, 3 sim kartı ile çok sayı da dijital materyal ele geçirildi.

Şüpheli hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan soruşturma başlatıldı

Görüntü Dökümü:
——————————
– Ekipler eve girerken
– Ekipler evde arama yaparken
– Gözaltına alınan şüphelinin üst araması yapılırken
– Şüpheli evden çıkartılırken
– Şüpheli araca bindirilirken
– Şüpheli jandarmadan çıkartılırken
– Genel ve detay
Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

Reklam Alanı

======================

Karlı dağların eteklerinde deniz keyfi

Antalya’da soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen kış güneşini görenler sahile akın etti. 

Deniz suyu havadan sıcak olunca denize girenler keyifli anlar yaşadı.

Yurdun büyük bölümünde kar yağışı etkili olurken turizm kenti Antalya’da hava sıcaklığı düşmesine rağmen yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklığının 9 derece olduğu ancak rüzgarla birlikte hissedilen sıcaklığın 7 derece olduğu kentte kış güneşini fırsat bilenler, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne geldi. Sahildeki kalabalık görüntü akıllara yaz günlerini getirdi. Sahilde kimileri yürüyüş yaparken, kimileri ise zirvesinde kar olan Toros Dağları’nın eteklerinde denize girdi. Deniz suyu sıcaklığı hava sıcaklığından yüksek olunca, denize girenler üşümemek için koşarak suyla buluşmayı tercih etti.
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre bugün en yüksek 12 dereceye ulaşması beklenen hava sıcaklığının yarın 15 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Sahilde oturanlar ve balık tutanlar
– Sahil bandında yürüyüş yapanlar
– Sahilden kalabalıktan görüntü
– Denize giren kişilerden görüntüler
– Sahilden detaylar 
HABER: Semih ERSÖZLER-KAMERA: Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)- 

======================

Bolu’da Gölköy Barajı’nda su seviyesi arttı

BOLU,(DHA)- BOLU’da, içme suyu ihtiyacının karşılandığı Gölköy Barajı’nda yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle yüzde 18’e düşen su seviyesi son günlerdeki kar yağışları nedeniyle yüzde 21’e yükseldi.

Kuraklık nedeniyle Bolu’da içme suyu kaynağı olarak kullanılan Gölköy Barajı’nda su seviyesinde azalma meydana geldi. Barajdaki doluluk oranı yüzde 18’e düştü. Tamamen dolu olması halinde 24 milyon metreküp suyu tutabilen Gölköy Barajı’ndaki su seviyesi son günlerdeki kar yağışları nedeniyle arttı. Barajdaki su seviyesi yüzde 21’e yükseldi. Karların erimesiyle birlikte Gölköy barajının doluluk oranının yüzde 25’i aşması bekleniyor. Mevcut doluluk oranıyla hiç yağmur yağmasa dahi kentin 4 aylık içme suyu ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğu, kentte su sıkıntısı yaşanmasının beklenmediği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Gölköy’den görüntüler
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

======================

Ordu beyaza büründü, ekipler kapalı yolları açtı

ORDU’da hafta başından bu yana kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yer yer 60 santimetreye ulaşırken, karla mücadele ekipleri kapanan yolları açık tutmak için aralıksız çalışıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışının ardından ulaşımda aksaklık yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. 27 bin 318 kilometrelik yol ağıyla, Türkiye’nin en uzun kırsal yol ağına sahip olan ilde, 479 iş makinesi ve 550 personel görev yapıyor. Kar yağışının sahil kesimine göre daha yoğun görüldüğü yüksek kesimlerde, yolların açık tutulması için aralıksız olarak çalışan ekipler, tuzlama ve küreme çalışmalarına da devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca il genelinde sürdürülen çalışmalarda, 30 cenaze ve 27 hastaya müdahale edildi. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 60 santimetreye ulaşırken karla mücadele ekiplerinin hızlı müdahaleleri sonrası kapalı mahalle ve grup yolunun bulunmadığı kent genelinde tuzlama çalışmaları da büyük bir titizlikle sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:
-Ekiplerin kar yağışı sonrası çalışması
-Karla kapanan yolların iş makineleriyle açma görüntüsü
-Yollara tuzlama yapılma görüntüsü
Haber/Kamera: Mustafa KIRLAK-ORDU-DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!