Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Yangın eve sıçramadan söndürüldü

Burdur’un Bucak ilçesinde zemin katta çıkan yangın eve sıçramadan kontrol altına alındı. 

Bucak ilçesinin Susuz köyünde saat 14.00 sıralarında Veysel Apaydın’a ait evden dumanların yükselmesi üzerine 112 Çağrı Merkezi’ni arayan köy sakinleri yardım istedi. Kısa sürede bölgeye sağlık, jandarma, Bucak Belediyesi itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Jandarmanın çevre güvenliği aldığı evin zemin katındaki saman balyalarının tutuştuğu belirlendi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, açık ahırda bulunan büyükbaş hayvanlar ise dumandan etkilenmemesi için kapı açılarak dışarı bırakıldı. Yangın itfaiyenin müdahalesiyle eve sıçramadan söndürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Evin zemin katında tutuşan saman balyaları
– Büyükbaş hayvanları dumandan kurtarmak için ahırın kapısının açılması
– Hayvanlar dışarı tahliye edilirken
– Evden yükselen dumanlar
– İtfaiye tarafından yangın söndürme çalışmaları
– Genel görüntüler 
HABER-KAMERA: Halim AKCA/BUCAK,(Burdur)(DHA)- 

====================

Karadenizli gencin yolda zıpladığı izlenimi veren otomobili ilgi görüyor
 
TRABZON’da, Murat Karanlık’ın (26) süspansiyonlarını değiştirerek modifiye ettiği 1987 model otomobili, yolda zıpladığı izlenimi veriyor. Karanlık, “’Hayalini kurduğum şeyi neden gerçeğe dönüştürmeyeyim’ dedim ve işe koyuldum. Bu arabayı yaptımö dedi.

Reklam Alanı

Trabzon’da oto alım satımı işiyle uğraşan Murat Karanlık, 1987 model ‘Lada Vazz’ marka otomobili modifiye etmeye karar verdi. Kompresör yardımıyla süspansiyonlara gönderilen hava ile yaptığı sistemle otomobilin zıplayarak gitmesini sağlayan Karanlık, yaklaşık 50 bin liraya mal olan aracına gözü gibi bakıyor. Karayolunda giderken zıpladığı izlenimi veren otomobili görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. 

‘HAYALİNİ KURDUĞUM ŞEYİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜM’
Hayallerini gerçekleştirdiğini söyleyen Murat Karanlık, “Arabamız Lada Vazz, Rus üretimi 87 model bir araba. Ben eski arabalar üzerinde uğraşıyorum. Arabaları alıp toparlayıp satıyorum. Bu tarz bir proje aklımızda hep vardı. Hayalini kurduğum şeyi neden gerçeğe dönüştürmeyeyim dedim ve işe koyuldum. Bu arabayı yaptım. Araba yaklaşık olarak 50 bin liraya bana mal oldu” diye konuştu.

‘GÖRENLER ŞAŞIRIP KALIYORLAR’
Arabayı herkesin tanıdığını belirten Karanlık, “Araba zıplaya zıplaya gidiyor. Biz genellikle trafiğe kapalı alanlarda arabayı zıplatmaya çalışıyoruz. Çünkü çok dikkat çektiği için yolda bulunan diğer sürücülerin dikkati dağılsın istemiyoruz. Sosyal medyada paylaştığımız videolarımız var. Arabanın zıpladığını görenler şaşırıp kalıyorlar. Artık herkes arabamızı tanıyor. Görenler video çekiyorlar, fotoğraf çekilmek istiyorlar. Bizim için bambaşka bir duygu. Çok soran oluyor ‘bunu nasıl yaptınız’ diye, ‘meslek sırrı’ diyoruz. Hızlandırılmış bir süspansiyon sistemi var. Motoru güçlendirdik, bu sayede lastikleri yerden kesebiliyoruz. Eski araba olduğu için dikkat çekiyordu zaten, şimdi ise ilgi oldukça arttı” dedi.

‘HORON TEPESİMİZ GELİNCE’
Horon tepmek, kolbastı oynamak istediklerinde arabayı zıplatma moduna getirdiklerini söyleyen Mücahit Terzioğlu ise, “Bu araba, diğer arabalardan çok farklı. Yolda giderken arkadaşımız arabayı zıplatmaya başladığı zaman herkes arabaya bakmaya başlıyor. Çok dikkat çekiyor araba. Tavanı da zaten arkadaşımız araba zıplarken kafalarımız tavana vurmasın diye kestirdi. Arabanın zıplamasındaki asıl amaç, biz Karadenizli olduğumuz için horon tepmeyi, kolbastı oynamayı çok severiz. Horon tepesimiz gelince arkadaşımıza diyoruz, veriyor ayarı eller oynuyor, kollar oynuyor arabada, zıplamaya başlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Araçla fotoğraf çekilenlerden görüntüler
-Zıplayarak giden arabadan detaylar
-Aracın zıplamasını sağlayan malzemelerden görüntüler
-Röportajlar
-Sosyal medya görüntüleri
-Araç zıplarken anons çekmeye çalışan muhabirin zor anlarından görüntüler
-Muhabir (Aleyna KESKİN) anons
-Haber genel ve detay görüntüleri
Haber: Aleyna KESKİN Kamera: Selçuk BAŞAR TRABZON/DHA

====================

İstismarcı baba Antalya’da yakalandı

İZMİR’de, bir sosyal medya uygulaması üzerinden yaptığı canlı yayında 15 yaşındaki kızı İ.Y.’ye cinsel istismarda bulunup, uygunsuz sözler sarf eden H.Y., Antalya’da gözaltına alındı. İ.Y. ise devlet korumasına alındı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir sosyal medya uygulaması üzerinden yapılan canlı yayın sırasında, bir babanın kızına cinsel istismarda bulunup, uygunsuz sözler söylemesi üzerine harekete geçti. Bakanlığın Emniyet Genel Müdürlüğü ile iletişime geçmesinin ardından yapılan araştırmada, görüntülerde yer alan kişinin, İzmir’de yaşayan H.Y. olduğu belirlendi.

KIZ ÇOCUĞU DEVLET KORUMASINDA
Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sosyal medyada, kızına uygunsuz söylem ve hareketlerde bulunan kişi ile ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının hemen ardından il müdürlüğü ekiplerimiz harekete geçmiştir. Çocuğumuz koruma altına alınmıştır. Bakanlığımız tarafından adli süreç takip edilecektir” ifadelerine yer verildi.

ANTALYA’DA GÖZALTINA ALINDI
H.Y.’nin Antalya’da bulunduğunu tespit edilmesi üzerine emniyet birimleri şüpheliyi dün gece yarısı yakalayıp gözaltına aldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan H.Y., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Bakanlığın, H.Y. hakkında açılacak davaya da müdahil olacağı kaydedildi.
-Babanın, kızının yanında otururken
-Babanın kızıyla ilgili uygunsuz sözleri
-Antalya Emniyet Müdürlüğü dış plan
-Antalya Adliyesi dış plan
-Bakanlığın sosyal medyadan yaptığı açıklama

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) – 

================================

Vali Gül ve Başkan Şahin, milli treni incelemek için Gaziantep’ten Sakarya’ya geldi

SAKARYA’ya gelen Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi” kapsamında Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş.’nin (TÜRASAŞ) üretim tesislerini ziyaret etti.

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, “Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi” kapsamında üretilecek 8 elektrikli tren setinin görüşmelerini tamamlamak üzere Sakarya’da bulunan TÜRASAŞ’ın üretim tesislerini ziyaret etti. Tesis gezisi esnasında Vali Gül ve Başkan Şahin’e, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce ve TÜRASAŞ Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar da eşlik etti. TÜRASAŞ’ta düzenlenen ve basına kapalı olan toplantı sonrası Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, tesiste yer alan Demiryolu Araçları Alüminyum Gövde Üretim Fabrikası’nı gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

İnşa edecekleri Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi’ni milli tren altyapısı kullanarak yapmak istediklerini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, “Sakarya bizim gözbebeğimiz, yüksek teknolojinin merkezi. Gaziantep olarak 25 kilometrelik Gaziray’ın uluslararası rekabet gücünü yüksek tutan Milli Tren’in alt yapısını görmek için Sakarya’ya geldik. Bu yüzden çok mutlu, onurlu ve şerefliyiz. Kendi hikayemizi ve kendi destanımızı yazıyoruz. Sakarya’da bu üretim merkezi olmasaydı bunu başaramazdık. Bizim çalışma arkadaşlarımız da bu işin Sakarya’da yapılması ve milli tren olması konusunda uluslararası rekabeti çok iyi yönettiler. Çin, İspanya, Güney Kore çok mücadele etti, ama biz yerli olması için çok büyük bir gayret gösterdik. Bunu birlikte başardık. Bugün gelmemizin nedeni, biz altyapımızı çok hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Sinyalizasyonumuz bitiyor. Gaziantep’in kurtuluşu olan 25 Aralık’ta düğmeye basmak istiyoruz. Zaman çok önemli bizim için. Birlikte verilmesi gereken kararlar var. İç dizayn, renk, otomasyon, yazılım ve donanımla alakalı hem kendi teknik ekibimiz, hem de valiliğimiz ile görüşlerimizi bildirdik. 2 ekip birbiriyle çok uyumlu çalışıyor. Yılın sonunda da inşallah milli trenimizi şehrimize getireceğiz”dedi.

Açıklamanın ardından Gaziantep Valisi Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, TÜRASAŞ’ta üretilen milli elektrikli trene binerek test sürüşü gerçekleştirdi. TÜRASAŞ ziyaretinin ardından Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret eden Vali Gül ve Başkan Şahin’in, kentteki programlarını tamamlamalarının ardından ayrılmaları bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-TÜRASAŞ’ta düzenlenen toplantı detay
-Demiryolu Araçları Alüminyum Gövde Üretim Fabrikası’nın gezilmesi
-Milli Elektrikli Tren test sürüşü
-Valilik ziyareti
-Büyükşehir Belediyesi ziyareti

HABER-KAMERA: Onur GÜDEN/ADAPAZARI(Sakarya),(DHA)

====================

5 gündür kayıp Ramazan, açık denizde aranıyor

ANTALYA’da 5 gün önce kaybolan ve dün gece saatlerinde kulaklığı, ayakkabısı ve şapkası falezlerde bulunan Ramazan Özkan’ı (33) arama çalışmaları açık denizde sürdürüldü.

Antalya’da, Mimar Sinan Üniversitesi Moda Tasarımı 3’üncü sınıf öğrencisi Ramazan Özkan, 11 Mart Perşembe akşamı ailesi ile telefonla görüştükten sonra kayıplara karıştı. Özkan’dan haber alamayan yakınları, polise kayıp başvurusunda bulunurken, dün akşam saatlerinde Düden Şelalesi’nin döküldüğü falezlerde ayakkabısının teki, şapka ve kulaklığını bulan arkadaşları, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, halat yardımıyla falezlerden inerek, yarım saatlik arama çalışması yaptı. Ancak aramadan sonuç alınamadı.

Sabahın ilk saatleriyle beraber deniz polisi, sahil güvenlik ve dalgıç polisler, aynı noktada ve denizin açıklarında arama çalışması yaptı. Özkan’ın yakınları ve arkadaşları da falezlere gelerek arama çalışmalarını yerinde takip etti.

Deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri dron desteğiyle de deniz üzerinde havadan arama çalışması yaptı. Çalışmalar, hava kararıncaya kadar sürdürülecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Deniz ve sahil güvenlik ekipleri detay
– Dalgıçlar detay
– Falezler detay
– Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!