Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Uluslararası maske dolandırıcılığına suç duyurusu

SLOVENYA’da kurulu bir şirket, Mersin’deki dış ticaret firması aracılığıyla, İzmir’deki bir firma ile 370 bin euro değerinde 400 bine yakın cerrahi maske için anlaşmaya vardı. Sloven şirket ve Mersin’deki dış ticaret firması, ödemesini yaptıkları maskeler, aradan geçen zamana rağmen teslim edilmeyince suç duyurusunda bulundu. Almanya’da gurbetçilere ait iki firmanın da benzer sorunu yaşadıkları gerekçesi ile aynı firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

İzmir merkezli firmanın sahibi E.B., Mersin’deki M.K.’ye ait dış ticaret firması ile iletişime geçerek maske ürettiklerini, yurt dışından maske siparişi alabileceklerini kaydetti. M.K., bir süre sonra kendileriyle irtibata geçen Slovenya’da faaliyet yürüten bir firmanın maske talebini E.B.’ye iletti. Maskeleri istenilen değerlere uygun şekilde üretebileceklerini kaydeden E.B., güven oluşturmak için maske üretim videoları ve ihracat görüntüleri yolladı. Belli bir sürenin ardından iki taraf arasında güven ilişkisi oluştu. M.K., Slovenya’dan 459 bin 728 Euro’luk maske siparişi aldı. Slovenyalı firma ile anlaşılan M.K., hesabına yatırılan 370 bin Euro’nun 365 bin Euro’sunu da E.B.’nin hesabına gönderdi.

SAYIM YALANI
Sipariş alımının üzerinden günler geçmesine rağmen maskeler, Slovenya’ya gönderilmedi. Firma ile iletişime geçen M.K., malın gümrükte olduğu, sayım işleminin yapıldığı ve sayımdan sonra ihracatın tamamlanacağı yanıtını aldı. Ancak aradan geçen zamana rağmen İzmir’deki firmanın yetkilileri, M.K.’yi oyalamaya devam etti. M.K., yaptığı araştırmada şirketin bir üretim merkezinin bulunmadığını öğrendi. Sorunun çözülmesini isteyen M.K.’ye, bu kez başka firmalardan ürün temin ederek Slovenya’ya göndereceklerini söyleyen E.B. ve ortakları, bunu da yapmadı. Uzun süren görüşmeler sonunda Mersin’deki dış ticaret firması ile Sloven şirket, konuyu yargıya taşıdı.

MAL VARLIKLARI İÇİN TEDBİR TALEP EDİLDİ
İzmir’deki firma sahibi Mustafa Koray O.’nun yanı sıra Cem, T., ağabeyi Necdet T., Erdem B. hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘resmi evrakta sahtecilik’ iddiası ile yapılan suç duyurusunda şüphelilerin mal varlıkları için tedbir talep edildi. 

İKİ ALMAN FİRMA DA ŞİKAYETÇİ 
Sloven firmanın yaşadığı sorunun bir benzerini Almanya’da kurulu iki gurbetçiye ait şirketin de yaşadığı anlaşıldı. Almanya’da kurulu iki ayrı firma da cerrahi maske satın almak üzere İzmir’deki yetkilileri ile temasa geçti. Firmalardan biri 15 bin, diğeri 22.800 Euro’luk ön ödemeyi gönderdi. Ancak, ön ödemeye rağmen satışı kararlaştırılan ürünler Almanya’ya gönderilmedi. İki Alman firmasının yetkilileri de suç duyurusunda bulundu. 

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-İzmir firmasının Mersin firmasına gönderdiği maske videoları
-Maske üretimi

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

================

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Adana’da

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Adana’nın Kozan ilçesinde partisinin kongresine katıldı.

Sabah saatlerinde Kozan ilçesine gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ilk olarak Kozan Belediye Başkanı Saadet Partili Kazım Özgan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Özgan, ilçeyle ilgili bilgiler verdiği Davutoğlu’na belediyenin sosyal yaşam merkezinde üretimine başlanan ve internet üzerinden satışa sunulan yöresel ürünler turunç, limon kabuğu ve kamkat reçeli, limon ve zeytin kolonyaları, kantron yağı, turunç özü, portakal sabunu ve ahşap anahtarlıklardan oluşan hediye sepetiyle tapan bıçağı seti ve el dokuması kilim hediye etti. Davutoğlu da kendi yazdığı, ‘Medeniyetler ve Şehirler’ kitabını imzalayarak, Başkan Özgan’a armağan etti. Başkan Özgan, Davutoğlu’na, Organize Sanayi Bölgesi’nin Kadirli’de olduğu gibi teşvikli bölgeler kapsamına alınmasını istediklerini anlattı.

ESNAF ZİYARETİ

Başkan Özgan’a görevinde kolaylıklar ve başarılar dileyen Davutoğlu, belediye binasından ayrılarak esnaf ziyaretinde bulundu. Davutoğlu, esnaftan alışveriş yaparken, bir ayakkabı boyacısına da ayakkabısını boyattı. Davutoğlu, daha sonra partisinin kongresine katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Boyacının Ahmet Davutoğlu’nun ayakkabısını boyaması
– Ayakkabıyı Davutoğlu’na getirmesi
-Kozan Belediyesi önünde toplu fotoğraf çekimi
-Esnaf ziyareti
-Daöitoğlu’nun konuşması
-Kongreden detaylar

Haber-Kamera: Ali GÖKDAL/KOZAN (Adana), (DHA)

=================

Arkadaşlarının düğününe gitmek isterken polise yakalandılar

SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde, arkadaşlarının düğününe gitmek isteyen 3 kişi hakkında sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları gerekçesi ile tutanak tutuldu.

Serdivan ilçesi İstiklal Mahallesi’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim yapan polis ekipleri, bir otomobili durdurdu. Otomobilde bulunan 3 arkadaşın, izin belgelerinin olmadığı tespit edildi. Arkadaşlarının düğününe gittiği öğrenilen 3 kişi ekiplerin ceza yazmaması için dakikalarca dil döktü. 3 kişi hakkında sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları nedeniyle tutanak tutuldu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
Polislerin denetim yapması 
3 arkadaşın aracının durdurulması 
Arkadaşların ekipleri ikna çabaları 
3 kişiye tutanak tutulması 
Detay 

HABER-KAMERA: SERDİVAN (Sakarya), (DHA)

===============

Kaymakam Yılmaz Kurt, personeliyle helalleşmiş (2)
MEMLEKETİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt’un cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından bu sabah yakınlarına teslim edildi. Kurt’un cenazesi uçakla memleketi Trabzon’un Çaykara ilçesine getirildi. Yılmaz Kurt için Taşkıran Mahallesi Merkez Yeni Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, ilçe kaymakamları, sevenleri, ailesi ve akrabaları katıldı. Kaymakam Kurt’un babası Hakkı Kurt, cenazede taziyeleri kabul etti.

Cenaze töreninde konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Bugün burada hepimizi derinden üzen Aydın Kaymakam’ımızı son yolculuğuna uğurlamak için toplandık. Mesleğinde 20 yılını aşan bu kıymetli kardeşimiz, ülkemizin farklı yerlerinde bu millete, bu vatana görevlerde bulunmuştur. İnşallah Rabbim onun görev yaptığı yerlerde devletin şefkatini, devletin merhametini en ücra köşedeki vatandaşımıza ulaştırırken yapmış olduğu iyiliklerle mükâfatlandırır. Allah mekanını cennet etsin, geride kalan sevenlerine, eşine, kardeşine, arkadaşlarına, yavrularına sağlık, sıhhat versin, sabırlar versin. Kolay değil, hepimizi üzdü ama yapacak bir şey yok. Her nefis ölümü tadacaktır ve sonra bize döndürüleceksiniz diyor yüce Yaradan. Yılmaz kardeşimiz hepimizi derinden üzen bir olayla hayata veda etti. Ona karşı son görevimizi yapmak için buradayız” dedi. 

Kaymakam Yılmaz Kurt, kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Cenazeden görüntüler
-Acılı ailesinden görüntüler
-Ayakta durmakta zorlanan kaymakamın babasından görüntüler
-Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu konuşması
-Haber genel ve detay görüntüleri

Haber: Aleyna KESKİN Kamera: Tolga SAĞLAM TRABZON-ÇAYKARA/DHA

===============

Antalya’da ‘Mehteranlı gelin alma’ merasimi pes dedirtti

Antalya’da bir damat adayı, ‘çok yüksek riskli’ iller kategorisindeki şehirde, gelin adayını, sokak kısıtlamasına rağmen mehteran eşliğinde düzenlenen ‘gelin alma merasimi’ ile aldı. O anları site sakinlerini cep telefonları ile görüntülerken, onlarca lüks araçlık konvoy da kameralara yansıdı.

İçişleri ve Sağlık bakanlıklarının koronavirüs (Covid-19) pandemisi kapsamında uyguladığı kısıtlamaların yok sayıldığı asker konvoyu terörleriyle gündeme gelen Antalya’da bu kez ilginç bir düğün merasimi yaşandı. Türkiye’de vaka artışları sonrası ‘çok yüksek riskli’ illerde hafta sonu iki günlük sokak kısıtlaması yeniden başlarken, bu iller arasında yer alan Antalya’da mehteranlı ‘gelin alma merasimi’ pes dedirtti. Kepez ilçesinin Çankaya Mahallesi’ne lüks araçların da olduğu konvoy ile gelen damat adayı ve arkadaşları, sokak kısıtlamasına aldırış etmedi. Gelinin olduğu siteye ‘Mehteran takımı’ ile giren ve siteyi inleten damat adayı, ‘gelin alma merasi’ ile adeta şaşkına çevirdi.
Sosyal mesafenin, kısıtlamaların hiçe sayıldığı, katılanlardan bazılarının ise maske dahi takmadığı merteranlı gelin alma merasimi, sitede oturan çevre sakinlerinin cep telefonları ile görüntülendi. Damat adayı ve arkadaşlarının bu pes dedirten görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı ve tepki aldı.
Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine mahalleye gelen polis, konvoya müdahale ederek, dağıttı. Polisin kısıtlamayı ihlal edenlerle ilgili işlem başlattığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Lüks araçların korna çalarak siteye gelmesi
– Yakın plan gelin aracından
– Mehteran ekibinin siteye çalarak girmesi
– Damat ve ailesinin önde, mehteran arkada gidişleri
– Mehteran önde, arkada araç konvoyu ve havai fişekler
– Polis aracından görüntü

HABER: Ahmet İSTEK-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

==============

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!