Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ARIZA YAPAN TRENİ İTMEK İSTERKEN KAZA YAŞANMIŞ

Adana’da yük trenleri çarpıştı, 2 makinist yaralandı (2)
 
Adana’nın Pozantı ilçesinde sabah saatlerindeiki trenin çarpıştığı, 2 makinistin yaralandığı kaza bölgesinde incelemeler sürüyor.

Hastaneye kaldırılan makinistler Bilal Doğtaş ile Uğur Erdem’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bölgede incelemelerde bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “İki arkadaşımız neyse ki hafif yaralı durumda. Herhangi bir ölüm yaşanmadı. Çalışmalar sürüyor. Sanıyorum bakanımız da konuyla ilgili açıklama yapacaktır. Benim ilk aldığım bilgilere göre ise ilgili yük trenin arızalandığı ve arkasındaki diğer yük trenin seferin devam etmesi amacıyla onu iterken kazanın yaşandığı söyleniyorö dedi.

Yusuf KANTARLI/ POZANTI (Adana), (DHA)

==============================

2) 5.1’LİK DEPREM SONRASI DATÇA’DA ALAN TARAMASI TAMAMLANDI, OLUMSUZLUK YOK
 
MUĞLA’nın Datça ilçesi açıklarında gece saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan alan taramasında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı bildirildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi’nin (AFAD) verilerine göre; dün saat 23.28’de Ege Denizi’nde, Muğla’nın Datça ilçesinin 19.61 kilometre açığında 5.1 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 2.51 kilometre derinliğinde olan deprem, ilçe merkezinin yanı sıra kıyıya Bodrum ve Marmaris’te de hissedildi. Deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.
Bu depremin ardından aynı bölgede saat 07.58’e kadar en küçüğü 1.9, en büyüğü ise 3.9 olan 38 artçı sarsıntı daha oldu.
Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale (MAG-AME) ekipleri, 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası ilçe merkezi ve kırsal mahallerde gece boyu alan taraması yaptı. Sabah saatlerine kadar devam eden alan taramalarında, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı açıklandı.

Reklam Alanı

Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), (DHA)

========================

3) MUŞ’TA 2 ANNENİN EVLAT NÖBETİ SÜRÜYOR

MUŞ’ta, terör örgütü tarafından çocukları dağa kaçırılan Özcan ve Teker ailesinin evlat nöbeti sürüyor. HDP il binası önünde evlat nöbetini sürdüren aileler, çocuklarına kavuşmanın hayalini kuruyor. 

Muş HDP Binası önünde evlat nöbetine başlayan Özcan ve Teker ailesi, çocuklarının kendilerine verilmesini istiyor. Çocuğunu istemek için HDP il binası önüne geldiğini belirten Atilla’nın annesi Şahinaz Özcan, “Çocuğum 15 Temmuz 2016 yılından bu yana kayıptır. Ben çocuğumu HDP’den istiyorum. Çocuğum gelene kadar buradan gitmiyorum. Burada eylemime devam ediyorum. Bu Kürt davası değil, ben çocuğumu istiyorumö dedi.
2014 yılında dağa kaçırılan oğlu Muhammed Emin için evlat nöbetini sürdüren Anne Gülbahar Teker ise, HDP ve PKK’nın bir olduğunu bu sebepten ötürü oğlunu HDP’den istediğini belirtti. Oğlu gelene kadar HDP il binası önünden bir yere ayrılmayacağını belirten Anne Teker, evladı için nöbetini sürdüreceğini ifade etti. 

EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELERE DESTEK ZİYARETİ 
HDP il binası önünde evlat nöbetini sürdüren ailelere, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek ziyaretinde bulundu. Ailelerin yalnız olmadığını belirten destekçiler, her zaman yanlarında olduklarını belirttiler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-HDP il binasından detay
-Evlat nöbetindeki ailelerden detaylar
-Ailelerin HDP binası önünde bekleyişinden detaylar
-Acılı annelerden detaylar
-Anne Şahinaz Özcan RÖP.
-Anne Gülbahar Teker RÖP.
-STK’ların aileleri ziyaretinden detaylar
-STK’ların basın açıklamasından detay
-STK temsilcisi Gıyasettin Seçkin RÖP.
Haber-Kamera: Muhammed Sami MARAL / MUŞ, (DHA)

=========================

4) SOKAKTA KADINLARIN ARKADAN FOTOĞRAFLARINI ÇEKEN ŞÜPHELİ ADLİYEDE

İZMİT’te cep telefonunun kamerasıyla kadınların arkasından yaklaşarak fotoğraflarını çektiği iddiasıyla esnaflar tarafından darbedildikten sonra gözaltına alınan K.A. (50), adliyeye çıkarıldı. 

Dün öğleden sonra İzmit Ömerağa Mahallesi’ndeki bir iş hanının önünde meydana gelen olayda, sokakta yürüyen 15 yaşındaki bir kız çocuğunun arkadan fotoğrafını çektiği iddia edilen K.A., ismi öğrenilemeyen bir kadının bağırmasının ardından bölgedeki esnaf tarafından darbedildi. Olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, K.A.’yı gözaltına alarak cep telefonuna el koydu. Cep telefonunda yapılan incelemede çok sayıda kadının fotoğrafı bulunan K.A., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Polis tarafından getirildiği sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere küfür eden K.A., “Ben çekmedim. Yanlış oldu.” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
– Şüphelinin adliyeye getirilmesi 
– Detay 
HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

========================

5) ZONGULDAK’TA VAKA SAYILARI ARTTI, YOĞUN BAKIMLAR DOLMAYA BAŞLADI

ZONGULDAK’ta vaka sayılarındaki devam eden artışla birlikte hastanelerdeki yoğun bakımlarda dolmaya başladı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım üniteleri dolunca hastalar, üniversite ve diğer hastanelere sevk edilmeye başlandı. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da vaka artışları devam ediyor. Geçen aya göre hızla arttığı görülen vaka sayıları 300’ü buldu. Zonguldak Valiliği ve diğer kurumlar, günlük 500-600 vaka sayılarının görüldüğü Kasım ayına dönülmemesi için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri, 24 saat görev başında olarak vaka sayılarının önüne geçmeye çalışıyor. Kent genelinde korona vaka sayılarının da artmasıyla birlikte hastanelerdeki yoğun bakım üniteleri de dolmaya başladı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım üniteleri dolunca hastalar, üniversite hastanesi ile çevre ilçe ve illerdeki hastanelere yönlendirilmeye başlandı. Vatandaşlardan Hasan Akyüz, toplumun kurallara uymaması nedeniyle Türkiye genelinde vakaların artış eğiliminde olduğunu söyledi. Öğretmen Sema Dönmez sosyal mesafeye dikkat edilmediğini ifade ederek, “Kent merkezi çok kalabalık. Maskeler aşağıda. Dikkat edilmediğini görüyorum. Ben okulda öğrencileri de görüyorum. Hep uyarmak zorunda kalıyoruz. Buna alışacağız. Böyle yaşamaya aslında bana bakarsanız. Çok duyuyorum etrafımda koronaya yakalanan. Özen gösteriyoruz bizde tedbirlerle. İnşallah hep birlikte atlatırız.” dedi.

İlknur Bozkurt ise insanların çok fazla tedbirlere uymadığını söyleyerek, “İnsanlarımızın çok fazla dikkat ettiğini düşünmüyorum. Kent merkezinde şu an birçok insan var. Hastanelerimiz dolmak üzere. Daha dikkatli olmayı öneriyorum insanlara. Bende dikkat ediyorum ama tabi çember daralıyor. Nasıl, ne şekilde dikkat ederiz bilemiyorum açıkçası.” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-Valilik ve drone kent detayı
-Kent merkezinde yürüyenler
-Hasan Akyüz ile röp.
-Sema Dönmez ile röp.
-İlknur Bozkurt ile röp.
Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,(DHA)

==================

6) TOPLADIĞI ESKİ TAŞLARLA EVİNİN BAHÇESİNİ MÜZEYE ÇEVİRDİ

KAYSERİ’de emekli mobilyacı Mahmut Gengeç (61), eski dönemlerde yalak, kuyu ağzı, şırahane, dam bacası olarak kullanılan taşları evinin önünde sergiliyor.
Hacılar ilçesi Yediağaç mahallesinde oturan 4 çocuk babası Mahmut Gengeç, 20 yıl önce evine gelirken yol kenarında bulunan hafriyat içinde yalak taşını gördü. Gengeç, yok olmaması için taşı alarak evinin bahçesine götürdü. Ardından bu tür taşlara merak saran Gengeç, o günden sonra yalak taşının yanı sıra kuyu ağzı, şırahane, değirmen, soku ve dam bacası taşlarının  koleksiyonunu yapmaya başladı. Gengeç, biriktirdiği farklı türlerdeki 400 taş ile evinin bahçesini müzeye çevirdi. Mahmut Gengeç, eski dönemlerde kullanılan taşların kendisinde merak uyandırdığını belirterek, “Tarihe her zaman merakım vardı. Hikayem 20 yıl önce yol kenarında bulduğum bir taştan başlıyor. Bahçemde oluşturduğum 400 eserlik taşların bir kısmını para ile satın alırken, diğer kısmı da tarafıma hediye edildi. Geçmiş dönemlerde kullanılan birçok taşı değerlendirmek amacıyla aldım. Bahçeme müze kurma nedenim, insanların ziyaret etmeleri ve bu eserleri görmeleridir. Son dönemlerde ilçemizde başlayan kentsel dönüşüm nedeniyle tarihi niteliği taşıyan birçok taşı arabamla alarak müzeme getirdim. Umarım müzemi daha da büyüteceğim” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR 

Yasin DALKILIÇ-İlyas KAPLAN/KAYSERİ,(DHA)-  

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!