Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) HASTANEYE GİDERKEN TRAFİK KAZASINDA ÖLEN BEBEĞİNİ SON YOLCULUĞUNA KUCAĞINDA GÖTÜRDÜ

Adana’da dün akşam alerjik reaksiyon nedeniyle ailesi tarafından otomobille hastaneye götürülürken yaşanan trafik kazasında yaralanan 1 yaşındaki Demir Hakverdi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bugün otopsisinin ardından bebeğinin cansız bebeğine sarılıp, son yolculuğuna kucağında götüren baba Ulaş Hakverdi, gözyaşlarına boğuldu.

Kaza, dün akşam saatlerinde merkez Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’nda meydana geldi. Alerjik reaksiyonu olan bebeği Demir’i hastaneye götüren Derya Hakverdi yönetimindeki 01 CVV 65 plakalı otomobil, Murat A. yönetimindeki 01 DRM 28 plakalı otomobille çarpıştı. Kazanın etkisiyle savrulan araçtaki Derya Hakverdi, eşi Ulaş Hakverdi ile 1 yaşındaki çocukları Demir Hakverdi, yaralandı. Kazaya karışan ve doktor olduğu öğrenilen sürücü Murat A., yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.
HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, yaralıları ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Kazaya karışan Murat A. ise gözaltına alındı. Kazada yaralanan Demir bebek, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
BEBEĞİNE SON KEZ SARILDI
Bugün Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’nda otopsisi yapılan Demir bebek, ailesi tarafından teslim alındı. Gözüyaşlı Ulaş Hakverdi, son kez sarıldığı oğlunun cansız bedenini kucağında taşıyarak otomobile binip, son yolculuğuna uğurlamak üzere Kabasakal Mezarlığı’na götürdü. Demir bebek, burada düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Adli Tıp Kurumu tabelası
– Baba Ulaş Hakverdi’nin bebeğinin cenazesini alması
– Bebeğini kucağında otomobile bindirmesi
– Aracın gidişi
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

======================

2) ALDATMA CİNAYETİNDE ABLA VE KARDEŞİ ADLİYEDE

Reklam Alanı

KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde ablasını aldattığı şüphesiyle eniştesi Necmi Akgüneş’i(52) tabanca ile vurarak öldüren Mehmet Emin Ö.(36) ve ablası adliyeye sevk edildi.

Dün gece Başiskele Yakacık Mahallesi’nde meydana gelen olayda, iddiaya göre, Necmi Akgüneş davet edildiği bir evde iftar yaptığı sırada eşi A.A. ile kardeşi Mehmet Emin Ö. eve geldi. Aldatıldığını düşünen A.A. ile evde bulunan bir kadın arasında tartışma çıktı. Bu sırada Mehmet Emin Ö. bulundurma ruhsatlı tabancasını çıkartarak kabzasıyla eniştesi Necmi Akgüneş’in başına vurdu. Araya girenler tarafları ayırmaya çalışırken, Mehmet Emin Ö. bu kez de yakın mesafeden ateş ederek eniştesini göğsünden vurdu. Necmi Akgüneş, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Jandarma ekipleri, Mehmet Emin Ö. ile ablası A.A.’yı gözaltına aldı. Mehmet Emin Ö. ve A.A. jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Şüphelilerin adliyeye getirilmesi
– Detay
HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

======================

3) VAKA SAYISININ 26 KAT ARTTIĞI ÇANAKKALE, TÜRKİYE’DE 1’İNCİ OLDU

 KORONAVİRÜS risk haritasında ‘çok yüksek risk’ grubu ‘kırmızı’ kategoride yer alan Çanakkale’de, 100 bin kişide görülen vaka sayısı bir haftada 797,34’ten 962,98’e yükseldi. Çanakkale, haftalık vaka sayısında Türkiye’de birinciliğe yükseldi. Çanakkale’de vaka sayıları, 8 Şubat’tan günümüze değin 26 kat artış gösterdi.

Türkiye’nin 100 bin nüfusta haftalık vaka sayılarını gösteren tablosu 8 Şubat’tan bu yana Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılıyor. Çanakkale’de vaka sayıları, 8 Şubat’tan bugüne kadar 26 kat artış gösterdi. 8- 14 Şubat haftasında 37,61 olan vaka sayısı, 10- 16 Nisan haftasında ise 962,98 oldu. Vaka sayısındaki artışın haftalardır hız kesmediği Çanakkale, son rakamlarla birlikte haftalık vaka sayısının en yüksek olduğu kent oldu. Bir önceki hafta Türkiye üçüncüsü olan Çanakkale’nin Türkiye birinciliğine yükselmesi kentte yaşayanları tedirgin etti.

Türkiye’nin risk haritasında ‘çok yüksek risk’ ile ‘kırmızı’ kategoride yer alan Çanakkale’de her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 8- 14 Şubat tarihleri arasında 37,61, 15- 21 Şubat tarihleri arasında 43,76, 20- 26 Şubat tarihleri arasında 81,51, 27 Şubat- 5 Mart tarihleri arasında 107,29 iken, 6- 12 Mart tarihleri arasında 149,76, 13-19 Mart tarihleri arasında 202,75’ye, 20- 27 Mart tarihleri arasında 348,81, 27 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında 546,77, 3- 9 Nisan tarihleri arasında 797,34’ye yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından bu akşam paylaştığı rakamlara göre, kentte 10- 16 Nisan tarihleri arasında vaka sayısı 962,98 oldu.

SAHİL BANTLARI, PARK VE BAHÇELER KAPATILDI
Çanakkale bir önceki haftaki haftalık vaka sayıları ile Türkiye’de 3’üncü olmuş ve toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yeni tedbirler alarak, kentteki sahil bantlarının ve bazı parkların kapanmasına karar vermişti. Bu doğrultuda park ve bahçelerin kapıları kapatıldı, kordon boyuna girişler de konulan demir bariyerlerle önlendi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Halk Bahçesi’nin kapısından görüntüler.
-Burak Gezen anons.
-Bariyerlerle kapatılan kordonboyundan görüntüler.
-Gülgün Kubal röp.
-Polis ekipleri tarafından otobüs ve taksiler yapılan uygulamalardan görüntüler.
Haber-Kamera: Burak GEZEN-Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)
========================

4) KADIN GİRİŞİMCİLERİN 6 AY ÖNCE KURDUĞU MANTAR ÜRETİM TESİSİ YANDI
 
SAMSUN’da kadın girişimciler Latife Emiralioğlu (48) ve Aysun Şen’in (40) evlerinin bodrum katında 6 ay önce kurdukları mantar üretim tesisi çıkan yangında büyük çapta hasar gördü. Aylık 4 ton mantar üreten girişimci kadınlar büyük üzüntü yaşadı.

Canik ilçesine bağlı Kaşyayla Mahallesi’nde Latife Emiralioğlu ve Aysun Şen, 6 ay önce 150 metrekarelik üretim tesisinde kültür mantar yetiştirmeye başladı. Sınıf öğretmenliğini bırakarak ileri sürüş teknikleri hocalığı yapan Emiralioğlu, girişimcilik hayalini komşusuyla el ele vererek gerçekleştirdi. 4 kız çocuğu annesi Şen’le evlerinin bodrum katında 60 bin TL masrafla üretim tesisi kuran Emiralioğlu, aylık 4 ton mantar üretimine ulaştı. Kilosunu 11 TL’ye sattıkları mantarın 3’üncü hasadını gerçekleştirecek olan girişimciler, yaklaşık 10 ton mantar üretti. Girişimci kadınlar, tesisi büyüterek pazar paylarını genişletmeyi hedefledi.

YANGINLA YIKILDILAR
Mantar üretim tesisinde önceki gece elektrik kontağından yangın çıktı. Dumanları fark eden komşuları itfaiyeye haber verdi. İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen yangında mantar üretim tesisinde büyük çaplı hasar meydana geldi. Üretim tesisiyle hayallerini gerçekleştiren ve aylık 4 ton mantar üretimi ile kazanç elde eden kadınlar büyük üzüntü yaşadı. 

‘BU YANGIN BİZİ DURDURAMAZ’
Çıkan yangından dolayı üzüntülü olduklarını ama bunun üstesinden gelmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Latife Emiralioğlu, “Biz bu işe 6 ay önce başladık. O süreçte mantarhanemizin iç klima, ranza gibi şeylerini tamamladık. Topraklarımızı da serdiydik. İlk hasadımızı aldıydık ve ikinci hasadımızı alma evresine geldiğimizde elektrik kontağından çıkan bir yangınla uyandık. Mahallemizin hocası bildirdi. Üretim tesislerimize indiğimizde kasalarımızın yandığını gördük. Klima ve havalandırma bölümlerimizde hasar oluştu. Hasadımızı havalandırma bölümünden oluşan durumdan dolayı kaybettik. Hasadımız da temiz havayı alamadığı için çürüme oluştu ve toprağı boşalttık. Ama bu bizim için bir ‘dur’ noktası olmadı. Aksine bizi daha çok kamçıladı. Yolumuza devam edeceğiz. Şu anda tadilat bölümündeyiz. Yangında oluşan hasarı karşılamaya çalışıyoruzö dedi.
Aysun Şen ise, “İlk hasadımızı aldık. İkinci hasadımızda yangın çıktı. Yangından dolayı hasadımızda çürüme oldu. Burayı kurmak için yaklaşık 50-55 bin TL masraf yapmıştık. Şimdi yangından dolayı da şimdi 12 bin TL daha zararımız oldu. Ama devam edeceğiz. Bunu tekrar yapacağız. Köyümüzün hocası bize haber verdiğinde yangını söndürmek için ne bulduysak yangının üzerine attık. Klimamız, havalandırmamız, kasalarımız ve bütün malzemelerimiz yandıö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Yangın yerinden detay
– Latife Emiralioğlu ile röportaj
– Aysun Şen ile röportaj
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA)

==================================

5) ZONGULDAK’TA SİS ETKİLİ OLDU 

ZONGULDAK’ta sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 15 metreye kadar düştü.

Kent merkezinde sabah saatlerinde sis etkili oldu. Görüş mesafesinin 15 metreye kadar düşmesi nedeniyle sürücüler, zor anlar yaşadı. Sis, Zonguldak-İstanbul Karayolu’nu Ereğli kesiminde yer yer etkili oldu. Ormanların üzerini kaplayan sis güzel görüntüler oluşturdu. 

Görüntü Dökümü
-Ormandaki sis
-Sisli yolda ilerleyen araçlar
-Detaylar
Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!