Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, AMCASININ CENAZE NAMAZINI KILDIRDI

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın dün vefat eden amcası Abdullah Erbaş (98), toprağa verildi. Prof. Dr. Ali Erbaş, amcasının cenaze namazını kıldırdı. 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın amcası Abdullah Erbaş, dün yaşlılığa bağlı nedenlerle evde hayatını kaybetti. Erbaş için bugün Kabadüz ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’ndeki Yeşilyurt Camisinde cenaze namazı kılındı. Cenazeye, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ile vatandaşlar katıldı. Abdullah Erbaş, Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından aynı mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Prof. Dr. Ali Erbaş’ın taziye kabulünün görüntüsü
-Kuran-ı Kerim okunması görüntüsü
-Cenaze namazının kılınması görüntüsü
-Helallik alınması ve dua edilmesi görüntüsü
-Tabutun cenaze aracına taşınma görüntüsü

Haber/Kamera: Mustafa KIRLAK-ORDU-DHA

=================================================

2) ORDU’DA MADEN SAHASI İÇİN AĞAÇ KESİMİNE TEPKİ
 
ORDU’nun Fatsa ilçesinde, 2015 yılından beri altın arayan, İngiliz ortaklı Altıntepe Madencilik şirketi, maden sahasını genişletmek için girişimde bulundu. Şirket, genişleteceği saha içinde kalan ormanlıkta aldığı izinle ağaç kesimine başladı. Bölgede yaşayanlar, şirketin ağaç kesimine tepki gösterdi. Zekiye Bici, “Çam ağaçları hep kesildi. İçimiz sızladı. Buna engel olunsun. Ne ağacımız ne suyumuz kaldıö dedi.
Fatsa ilçesinde, İngiliz Stratex International Madencilik ile Altıntepe Madencilik şirketleri tarafından 2015’te altın arama faaliyetleri için maden sahası kuruldu. Bölgede yaklaşık 7 yıl boyunca altın arayan firmaya verilen ruhsat süresi, ocak ayında sona erdi. Daha sonra ruhsat süresi uzatılan şirket, maden sahasını genişletmek için girişimde bulundu. Bu kapsamda şirket, genişleteceği saha içinde kalan ormanlık alanlarda aldığı izinle kestane ve çam ağaçlarının kesimine başladı. Fatsalılar ise şirketin yaptığı ağaç kesimlerine tepki gösterdi. Altın ayrıştırma çalışmalarının ardından doğanın dengesinin bozulduğunu savunan bölge halkı, yaklaşık 4 bin 500 çam ve kestane ağacının kesim kararının durdurulmasını istedi.
‘AĞAÇ KESİMLERİNE ENGEL OLUNSUN’
Yörede yaşayan Zekiye Bici, ağaç kesimlerine engel olunmasını isteyerek, “Biz istemiyoruz. Burada ne meyvemiz oluyor ne fındığımız oluyor. Hiçbir şeyimiz olmuyor. Yazık, günah değil mi? Burada ağaç kesimi yapıyorlar. Çam ağaçları hep kesildi. İçimiz sızladı. Buna engel olunsun. Ne ağacımız ne suyumuz kaldı” diye konuştu.
Semiha Atar ise “Ormanlarımızı kestiler. Bizim de camdan baktıkça moralimiz bozuldu. Ne yemek yedik ne ekmek yedik. Buradaki madende çalışmalarından sonra ağzımızın tadı değişti. Ne yediğimizi biliyoruz ne içtiğimizi. Hiçbir şeyden tat alamıyoruz. Doğamızı öldürdüler” dedi.
Cevat Atar da “Bir ağacın değeri nedir? Biz neyinden faydalanıyoruz? Yaprağını budarız, hayvanımıza yediririz. Kestane ağaçları kesiliyor. Köylüler bunları toplar, satarlar. Karadeniz’de bu yıl 50 yılın kuraklığı yaşandı. Ben fındık bahçemden 22 çuval fındık alıyordum. Geçen sene 8 çuval fındık aldım. Bu sene hiç olmaz, diye tahmin ediyorum” diye konuştu.
Halil Bici ise “Bu maden olmadan burada çok güzel yaşam alanı vardı. Doğa ile iç içeydik. Biz burada arıcılık yapıyorduk. Türkiye’de birinci Anzer balı, ikincisi kestane balıydı. Yer altının pazarlığı olmaz. Bu köyde meyve işi yok. Günden güne verim düşüyor” dedi. 
‘YASA DIŞI ÇALIŞMA YOK’ AÇIKLAMASI 
Öte yandan İngiliz Stratex International Madencilik ile Altıntepe Madencilik yetkilileri, çalışmanın yasal olduğunu belirterek, yasalar dışında iş yapılmadığı açıklamasında bulundu.  

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Maden sahasının drone görüntüsü
-Maden sahasının çevresinden detay görüntü
-Ağaç kesimlerinden detay görüntü
-Vatandaşların maden sahası önünde bekleme görüntüsü
-Yöre halkıyla röportaj

Haber-Kamera: Mustafa KIRLAK-Selman KUTLU- ORDU-DHA

=================================================

3) NEMRUT KRATER GÖLÜ’NÜN GÜZELLİĞİ, DRON KAMERASIYLA GÖRÜNTÜLENDİ
 
BİTLİS’e 20 kilometre uzaklıkta bulunan dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölü olma özelliği taşıyan Nemrut Krater Gölü bahar ayları ile birlikte görsel şölen sunuyor.
Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) kapsamında ‘Mükemmeliyet Ödülü’ sahibi olan ve 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü bu yıl yeni ziyaretçilerini bekliyor. Karlı dağları, endemik bitkileri, sıcak ve soğuk gölleriyle birlikte baharı karşılayan Nemrut Krater Gölü’ndeki eşsiz güzellik dronla havadan görüntülendi. İl Özel İdaresi’nin bu yıl erken açtığı karlı yolları ile gündeme gelen Nemrut Krater Gölü, mavi rengi ve dağlardaki beyaz karları ile hem ziyaretçilerine hem de fotoğraf sanatçılarına görsel şölen sunuyor.
Zirveye çıkıldığında bir tarafta Van Gölü, diğer tarafta Nemrut Krater Gölü’nü izleme fırsatı bulan ziyaretçileri önce kar tünelleri karşılıyor. Muhteşem doğası ve endemik bitki türleri de ilgi odağı olan Nemrut geçtiğimiz yıllarda elle beslenen ayılarıyla da gündeme gelmişti.

Görüntü Dökümü
———————–
-Nemrut Krater gölü kenarındaki karlı dağlardan detay
-Nemrut Krater gölünden görüntü
-Soğuk ve sıcak gölden detay
-Karlı yollardan görüntü
-Açılan yollardaki kar tünellerinden detay
-Nemrut’un genel görüntüsü
-Van Gölü ve Nemrut Krater Gölü’nden görüntüler

HABER: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA) – 

=================================================

4) JANDARMADAN KENEVİR BASKINI
 
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde jandarma ekiplerinin bir bahçeye düzenlediği baskında 87 kök kenevir ve 450 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.
Antalya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İncekum Jandarma Karakolu ekipleri Akdam Mahallesi’nde bir evde ve serada kenevir yetiştirildiği bilgisini alarak harekete geçti. A.G. isimli şüpheliye ait adrese baskın düzenleyen ekipler, yaptıkları aramalarda farklı boylarda 87 kök kenevir, 450 gram kubar esrar, uyuşturucu madde kullanma aparatı ve hassas terazi ele geçirdi. Olayla ilgili A.G. gözaltına alınırken, işlemleri yapılmak üzere karakola götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
– Baskında ele geçirilenler
– Bahçeden görüntü

HABER-KAMERA: Engin ANAK/ALANYA,(Antalya)(DHA)

=================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!