Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ŞEHİT UZMAN ONBAŞI GÖKÇE’NİN CENAZESİ AMASYA’DA
 
IRAK’ın kuzeyinde, terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen Pençe- Şimşek ve Pençe- Yıldırım operasyonlarında şehit olan Veteriner Uzman Onbaşı Hüsamettin Gökçe’nin (22) cenazesi, memleketi Amasya’ya getirildi.
Irak’ın kuzeyindeki Avaşin- Basyan bölgesinde yürütülen operasyonlarında, eğitimli köpekle arama yaparken teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Veteriner Uzman Onbaşı Hüsamettin Gökçe’nin cenazesi, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Amasya’ya getirildi. Şehidin cenazesini, babası Cemalettin ve annesi Semra Gökçe, kardeşleri, nişanlısı İlayda Savun, ailesi ile yakınlarının yanı sıra Amasya Valisi Mustafa Masatlı, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Güçlükle ayakta duran şehidin ailesini, yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu helallik için Hacılar Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Askeri uçağın alana gelişinden detaylar
-Şehit Veteriner Uzman Onbaşı Hüsamettin Gökçe’nin, Türk bayrağına sarılı tabutundan detaylar
-Detaylar
-Şehidin ailesinden detaylar
-Şehidin tabutunun, cenaze aracına bindirilmesinden detaylar
-Törene katılanların dua etmesinden detaylar

Haber-Kamera: Hakan AYGÜN- Oğuzhan UYSAL/ AMASYA, (DHA)

=================================================

2) TAM KAPANMA GÖÇÜ UYARISI: ÇOK TEHLİKELİ BİR DURUM
 
ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, tam kapanma öncesi büyükşehirlerden tatil beldelerine ve köylere yoğun göç başladığını söyleyerek, “Bu çok tehlikeli bir durum. Şu anda bu hareketlenmeyle beraber büyükşehirlerdeki vakaların diğer illere yayılmasını göreceğiz. Belki de bu 17 gün sonunda vaka sayılarını istediğimiz kadar da düşüremeyebiliriz” dedi.
ERÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, 17 günlük tam kapanma öncesi özellikle büyükşehirlerden tatil beldelerine ve köylere yoğun bir göç başladığını söyledi. Dr. İnal, “Bu çok tehlikeli bir durum; herkesin mümkün mertebe bulunduğu yerde kalıp, bu hareketlenmeyi yapmadan kapanmaya girmemiz lazım ki 17 gün sonra bu vaka sayıları düşsün, aslında amaç bu. Maalesef toplum olarak biz bunu galiba yanlış anladık. 17 gün süre içinde ‘bir yere, tatil beldesine ya da köyümüze gidelim’ deniyor; bu çok riskli bir durum. Şu anda bu hareketlenmeyle beraber büyükşehirlerdeki vakaların diğer illere yayılmasını göreceğiz. Belki de bu 17 gün sonunda vaka sayılarını istediğimiz kadar da düşüremeyebiliriz. Maalesef bunu öngörmek zor değil. O yüzden insanlarımızın bulunduğu yerde kapanmayı geçirmesinde fayda var. Maalesef bunu yapmak zorundayız. Başka şansımız yok. Çünkü vaka sayılarımız çok yüksek. Bu vakaları düşürmenin başka yolu yok. Vaka sayılarını düşürmek için kapanıp, evde kalmak gerekiyor” diye konuştu.
‘EVDE BEYNİ MEŞGUL EDECEK ŞEYLER BULMAK LAZIM’
Dr. Ahmet İnal, zamanını evde geçirecek insanlara önerilerde bulunarak, “Evde kaldığınız zaman mümkün olduğunca beyni meşgul edecek şeyler bulmak lazım. Bu el işi veya çocuklarla oyun olabilir. Bir koltuğa yapışıp televizyon seyretmek değil, bir aktivite yapmak lazım. Bu şekilde insanlar aileleriyle birlikte oldukları zaman daha da mutlu olacaklar. Yine aynı şekilde beslenmeye dikkat etmemiz gerekiyor. Evde kaldığımız zaman abur cubur beslenmeye bir eğilim oluyor. Bunu engellememiz gerekiyor. Beslenmeye dikkat ederek, bol su tüketimi sağlamalıyız. Evde mutlaka egzersiz yapmamız lazım. Evde egzersiz yapacak hiçbir şey bulamazsanız su bidonlarını elinize alıp, yukarı doğru kaldırıp indirirseniz bu da egzersiz olarak geçerlidir. Yani illa bir aletinizin olması şart değil. Evde kaldığımız süre içinde bunları yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Dr. Ahmet İnal ile röportaj
-İKUM’da yapılan çalışmalardan görüntü
-Genel ve detaylar

Reklam Alanı

Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ,(DHA)

=================================================

ŞARKÜTERİDE HATİCE’Yİ VURAN KATİL ZANLISI, EŞİNİ DE ‘İŞİM BİTMEDİ’ DİYE TEHDİT ETMİŞ (2)
3) EŞİNİN CENAZESİNİ TESLİM ALDI

Burdur’un Bucak ilçesinde, çalıştığı şarküteride R.T.’nin av tüfeğiyle vurduğu Hatice Işık’ın cenazesi, yakınlarına teslim edildi. Yakınlarıyla birlikte gelen Mehmet Işık, Antalya Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi sonrası eşinin cenazesini aldı. Cenaze aracına konulan Hatice Işık’ın tabutu, toprağa verilmek üzere Bucak ilçesine götürüldü. Mehmet Işık’ın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
– Cenazenin morgdan alınması
– Eşinin tabutu tutması
– Adli tıp dış plan
– Eşinin ve akrabalarının morgdan ayrılması

HABER- KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ ANTALYA (DHA)

=================================================

4) KOYUNUYLA BİRLİKTE MAHSUR KALAN ÇOBAN, KURTARILDI
 
NİĞDE’de, kayalıklara düşen koyununu kurtarmaya çalışırken mahsur kalan çoban Fatih Çelikbaş, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Olay, dün akşam saatlerinde Kayardı Yolu Lemsürü Deresi’nde meydana geldi. Çobanlık yapan Fatih Çelikbaş’ın otlattığı koyunlarından biri, kayalıklardan düştü. Çelikbaş, koyununu kurtarmak için aşağı indi. Ancak Fatih Çelikbaş, tekrar yukarı çıkmayı başaramadı.
Fatih Çelikbaş, cep telefonuyla AFAD ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Bölgeye sevk edilen ekipler, yaptıkları çalışmayla Çelikbaş ve koyununu kurtardı. Çelikbaş, ekiplere teşekkür etti.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ekiplerden görüntü
-Ekiplerim halatları çekmesi
-Koyunun uçurumdan çıkarılması

Haber: Ali KADI- Kamera: NİĞDE,(DHA)

=================================================

5) CAMİDEN HALI VE KİLİM ÇALAN 2 KİŞİ YAKALANDI
 
DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde camiden 11 halı ve kilim çalan Yunus E. (35) ve Selcan K. (34), jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı. Ele geçirilen halı ve kilimler ise camiye teslim edildi.
Cankurtaran Mahallesi’ndeki Aşağı Cami’nin 11 halı ve kilimi, salı günü öğle saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Caminin imamı Harun Koca, öğle namazı için camiye geldiğinde hırsızlık olayını fark edip jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
Mahalledeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) şüphelilerin Yunus E. ve Selcan K. olduğunu belirledi. Bu sabah şüphelilerin operasyon düzenleyen jandarma, Yunus E. ve Selcan K.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, çalıntı halı ve kilimler ele geçirildi. Halı ve kilimler, jandarma ekiplerince camiye götürülüp teslim edildi. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
İmam Harun Koca, halıların çalınmasıyla şaşkınlık yaşadıklarını belirterek, “Sabah namazına geldiğimizde halılarımız yerindeydi. Öğle namazına geldiğimizde halı ve kilimlerin çalındığını fark ettim. Jandarmaya durumu bildirdik. Kısa süre içinde halı ve kilimlerimizi çalanlar bulundu, bize teslim edildi. Jandarma ekiplerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Mahallede oturan Mustafa Ali Gidiş ise, çalınan halı ve kilimler kısa sürede bulunduğu için sevinçli olduklarını belirtti.

Görüntü Dökümü
———————–
-Camiden görüntü
-Halıların jandarma tarafından teslim edilmesi
-Şüphelilerin sağlık kontrolüne götürülmesi
-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi
-İmam Harun Koca’nın açıklaması
-Mahalle sakinlerinden Mustafa Ali Gidiş’in açıklaması

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

=================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!