Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MAGANDA GİBİ DAVRANIP, KURS GÖREVLİSİNİ ÖLDÜRDÜ; ‘ONA DEĞİL HAVAYA ATEŞ ETTİM’ DEDİ

SAMSUN’un Terme ilçesinde bayram namazı sonrası bir grup magandanın tabanca ile havaya ateş ettiği sırada, muhtarlık seçimlerinde aralarında husumet bulunan Merkez Camisi kurs görevlisi Fatih Akkuş’u (35) maganda gibi davranıp, tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen İsmail Temiz (47), mahkemece tutuklandı. Temiz’in savcılık ifadesinde, “Pişman olacak bir durum yok, ona değil havaya ateş ettim” dediği öğrenildi.
Olay, dün sabah saatlerinde ilçeye bağlı Taşlık Mahallesi’nde meydana geldi. Bayram namazı sonrasında Merkez Camisi önünde bir grup maganda tabanca ile havaya ateş ederek bayram kutlaması yapmaya başladı. Grubun içindeki İsmail Temiz, iddiaya göre tabanca ile camiden çıkan Merkez Camisi kursunda görevli hafız Fatih Akkuş’a ateş etti. Akkuş kanlar içerisinde yere yığılırken, İsmail Temiz, olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri, vücuduna 3 kurşun isabet eden Akkuş’un hayatını kaybettiğini belirledi.  Akkuş’un cenazesi, ilçede toprağa verilirken, kaçan şüpheli İsmail Temiz de jandarma ekiplerince, yakalanarak gözaltına alındı.
SEÇİMLERDEN SONRA KENDİ AMCASINI DA BIÇAKLA YARALAMIŞ
Soruşturmayı yürüten jandarma ekipleri, Temiz’in Akkuş ile arasında 2019 yılı muhtarlık seçimlerinden kalan bir husumet olduğunu ve bu dönemde kendi amcasını da bıçakla yaraladığı belirledi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan Temiz, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
HAVAYA ATEŞ ETMİŞ
Cezaevine konulan Temiz’in savcılık ifadesinde, “Pişman olacak bir durum yok, ben ona değil havaya ateş ettim” dediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Mahalle girişi detay
-Jandarmadan detay
-Taziye evinden detay
-Camiden detaylar
-Muhabir Oğuzhan UYSAL’ın anonsu

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Oğuzhan UYSAL/TERME(Samsun), (DHA)

===================================

2) ALANYA’DA BAYRAMDA PLAJLAR TURİSTLERE KALDI

Reklam Alanı

ANTALYA’nın Alanya ilçesinde Ramazan bayramının ikinci gününde de plajlar turistlere kaldı. 
Türkiye genelinde uygulanan tam kapanmanın 15’inci gününde Alanya’daki plajlar yine turistlere kaldı. Alanya’da hava sıcaklığı 25, deniz suyu sıcaklığı 22 derece, nem oranı ise yüzde 67 ölçüldü. Ramazan bayramının ikinci gününde turistler Kleopatra ve Damlataş plajlarına geldi. Güzel havanın tadını denize girerek ve güneşlenerek çıkaran turistler, bol bol fotoğraf çektirdi. Kısıtlamadan muaf turistler, ilçede kafe ve restoranların, dükkanların kapalı olmasından dolayı günlerinin büyük bölümünü plajlarda geçiriyor. 
‘BİZ TEDBİRLERİ EN İYİ ŞEKİLDE ALDIK’
Turizmci ve plaj işletmecisi Uğur Uysal, turistlerin Türkiye’ye gelmek istediğini belirterek, “Biz turizmciler olarak koronavirüsün bir an evvel bitmesini temenni ediyoruz. Turizm Alanya’nın, daha doğrusu Türkiye’nin bel kemiği, bacasız fabrikası. Bunu tüm dünya biliyor. İnşallah bir an evvel biter. Ülke olarak tüm önlemleri aldığımıza inanıyorum. Turizmciler olarak pandeminin gerektirdiği tüm hijyen, mesafe gibi önlemleri özen göstererek alıyoruz. Alanya’ya gelecek tüm turistlere her şekilde hazırlıkları yaptığımızı belirtmek istiyorum” dedi.
‘TÜRKİYE’DEKİ KALİTE DÜNYAYLA YARIŞIR’
Gelen turistlerin de Alanya’dan çok memnun olduğunu, koronavirüs tedbirlerini yerinde bulduklarını ifade eden Uysal, “Çok memnun olduklarını, hijyene mesafeye dikkat ettiklerini söylüyorlar. Onlar da yaklaşık 2 senedir evlerinde kapalı kalıyor. Bir an evvel kendilerini dışarı atıp, ilk başta Türkiye’ye gelmek istiyorlar. Çünkü buradaki hizmet, kalite, fiyat standardı dünyayla yarışır. O yüzden bir an evvel gelmek istiyorlar” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Plajdan genel ve detay görüntüler
– Uğur Uysal RÖP

Haber-Kamera: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

==========================================

3) SARAY’DA KAMYONLA OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 YARALI
 
TEKİRDAĞ’ın Saray ilçesindekırmızı ışık yaptığı öne sürülen kamyonla otomobilin çarpıştığı kazada sürücüler yaralandı. 
Kaza, öğle saatlerinde Saray’ın Yuvalı Kavşağı’nda meydana geldi. Muzaffer Balta yönetimindeki 34 LV 0177 plakalı otomobil, kavşakta kırmızı ışık ihlali yapan Aytaç Hergüven yönetimindeki 17 ACE 386 plakalı mıcır yüklü kamyonla çarpıştı. Kazada, sürücüler Balta ile Hergüven yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılardan Muzaffer Balta, Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürüldü, Hergüven’e ise ayakta müdahale edildi.
Muzaffer Balta, kendisine yeşil ışık yandığını belirterek, “Kamyon hızla gelip bana çarptı. Ben de kamyon şoförlüğü yaptım, böyle araç mı kullanılır” dedi.
Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan kamyon şoförü Aytaç Hergüven ise seyir halindeyken yeşil ışığın kırmızıya döndüğünü öne sürerek, “Yeşil ışık yanıyordu ben de giderken birden kırmızı ışık yandı. Frene bastım ama duramadım” diye konuştu.
Kamyon şoförü Aytaç Hergüven gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yerde yatan yaralı
-Vatandaşların yaralıya müdahalesi
-Kazaya karışan araçlar
-Ambulansın gelişi
-Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahalesi
-Yaralı araç sürücüsünün kazayı anlatması
-Kaza yerinden detaylar
-Kamyon sürücüsünün kazayı anlatması
-Detaylar

Haber-Kamera: Şenol AKSOY/SARAY(Tekirdağ),(DHA)- 

=======================================

4) BİSİKLETLİ ÇOCUK, TIR’IN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULDU; O ANLAR KAMERADA 

TRABZON’un Akçaabat ilçesinde bisikletini durduramayıp karayoluna giren Yusuf Duha K. (8), seyir halindeki TIR’ın altında kalmaktan son anda kurtuldu. O anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, dün akşam saatlerinde ilçeden geçen Karadeniz Sahil Yolu’nda meydana geldi. Evinin önünde sürdüğü bisikleti durduramayan Yusuf Duha K., karayolunun orta şeridine kadar ilerledi. Bu sırada, Giresun’dan Trabzon istikametine seyir halinde olan A.E. idaresindeki 53 DY 780 plakalı TIR, bisiklete çarpmamak için manevra yaptı.  Manevra yapan TIR küçük çocuğun yanından hızla geçerek ilerde durdu. Arkadan gelen başka bir TIR ise bisikletli çocuğu fark ederek durdu. Tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan ve tomografisi çekilen Yusuf Duha K.’nın genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
O ANLAR KAMERADA
Bu arada devrilen bisikletten düşen çocuğun, saniyelerle ölümden döndüğü o anlar da, bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Görüntüde, şans eseri yaralanmayan ve kazadan kıl payı kurtulan küçük çocuğun, korku içinde evine doğru koştuğu, ailesinin de şaşkınlık yaşadığı görülüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay anı güvenlik kamerası

HABER: Selçuk BAŞAR KAMERA: AKÇAABAT(Trabzon),(DHA)-

=======================================

5) OTOMOBİLDEKİ 19 KİLO ESRARI ‘TUNGA’ BULDU
 
ADANA’da, polis ekiplerinin yol uygulamasında, şüphe üzerine durdurulan otomobilde narkotik köpeği ‘Tunga’ ile yapılan aramada, 19 kilo 200 gram esrar ele geçirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin D-400 kara yolunda yaptığı uygulamada, şüphe üzerine otomobil durduruldu. Araçta ‘Tunga’ isimli hassas burunlu narkotik köpeği ile arama yapıldı. Köpeğin bagaj kısmına tepki vermesi üzerine, poşet içinde 19 kilo 200 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü Mustafa Y. (30), sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Narkotik köpeğinin otomobilde arama yapması
– Bagaja tepki vermesi
– Polislerin bagajda arama yapması
– Poşet içinde çıkan narkotik madde
– Ele geçirilen narkotik maddelerin ve narkotik köpeğinin fotoğrafı

Haber-Kamera: ADANA,(DHA)

==========================================

6) AYAKKABILARINI FIRLATARAK İSRAİL’İ PROTESTO ETTİLER
 
ERZURUM’da cuma namazı sonrası İsrail’in Filistinlilere yönelik düzenlediği saldırılar protesto edildi. Lala Paşa Camisi önünde toplanan kalabalık, ayakkabılarını fırlatarak İsrail’e tepki gösterdi.
Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Erzurum’da cuma namazı için camilere giden vatandaşlar, çıkışta İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti. Merkez Yakutiye ilçesindeki Lala Paşa Camisi önünde toplanan cemaat, basın açıklamasının okunmasının ardından ayakkabılarını çıkararak fırlattı. İpekyolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyon Başkanı Muhammet Nuri Alim, İslam aleminde ayakkabı fırlatmanın en aşağılayıcı hareket olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Müslümanları katleden İsrail’i Allah kahretsin. Burada ayakkabı fırlatmamızın amacı İslam aleminde özellikle camilere ayakkabı ile girilmez. Bu en ağır en aşağılayıcı harekettir. Biz de ayakkabılarımızı İsrail’e fırlatarak onlardan daha aşağı bir mahlukatın olmadığını gösterdik. Bilindiği üzere daha önce de ABD başkanı, İMF başkanı ve Irak’ın eski cumhurbaşkanına ayakkabı fırlatılmıştı. Bu aşağılayıcı hareketi İsrail’e yaparak yeniden gündeme getirdik.”
Kalabalık daha sonra araçlarına binerek oluşturdukları konvoyla protestolarını sürdürdü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Caminin önündeki topluluktan görüntü
-Basın açıklamasının okunması
-Protesto eden vatandaşların ayakkabı fırlatması
-Federasyon başkanı Muhammet Nuri Alim’in konuşması
-Topluluğun Filistin için dua etmesi
-Topluluğun konvoy oluşturması

Haber: Turgay İPEK- Kamera: Şifanur TAVUS

=========================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!