Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ DUALARLA UĞURLANDI

ERZİNCAN Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli özel harekat polisleri dualar eşliğinde Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi’ne uğurlandı

Bugün sabah erken saatlerde Erzincan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen törene Vali Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş ve ailelerin katıldı. Dua edilmesinin ardından yakınları ile vedalaşan özel harekat polisleri, yakınlarının gözyaşları arasında operasyon bölgesine doğru yola çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Özel harekat polislerinden görüntü
-Dua edilmesi
-Protokolden görüntü
-Polislerin aileleri ile vedalaşması

Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN, (DHA)

================================================

Reklam Alanı

2) AKŞENER’İN İKİZDERE ZİYARETİNE GERGİNLİK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize’nin İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti yaptığı sırada, bir grubun tepkisi ile karşılaştı. Tepki gösteren grupla partililer birbirlerinin üzerine yürüyünce gerginlik yaşandı. Polis araya girerek gerginliği önlerken, esnaf ziyaretini iptal eden Akşener ilçe merkezinden ayrıldı.   
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saat 11.00 sıralarında uçakla Trabzon Havalimanı’na geldi. Burada halk oyunları ekibinin horon gösterileri ile karşılanan Akşener, ardından kara yolu ile Rize’ye hareket etti. İl sınırında partililer tarafından karşılanan Akşener, İkizdere ilçesine geçti. Esnaf ziyaretinde bulunan Akşener’e bir grup, tepki gösterdi. Bu sırada grupla, İYİ Partililer arasında gerginlik çıktı. Polisin araya girmesiyle gerginlik sonlanırken, Akşener, tepkiler üzerine esnaf ziyaretini iptal ederek ilçeden ayrıldı. Akşener, taş ocağına karşı çıkan Cevizlik ve Gürdere köyü halkı ile görüşmek üzere alana gitti.  

Görüntü dökümü
—————————
Meral Akşener’in ilçeye gelişi
Akşener’in karşılanması
Akşener ile bir kadının tartışması
Grupla partililer arasında gerginlik
Haber: Arzu ERBAŞ-Aleyna KESKİN – Kamera: Selçuk BAŞAR-Doğancan İLEK RİZE-DHA 

==========================================

3) BAKAN VARANK: DEVLET BATARSA, EKONOMİ ÇÖKERSE KENDİLERİNİ BAŞARILI SAYACAKLAR
 
SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, muhalefetin Türk sanayisinin geldiği aşamayı görmekten aciz olduğunu belirterek, “Muhalefet siyasi başarı umutlarını, hükümetimizin ve devletimizin aciz duruma düşmesine bağlamış durumdalar. Devlet batarsa, ekonomi çökerse kendilerini başarılı sayacaklar” dedi.

Duraline Alüminyum Profil Sistemlerinin, Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki fabrikasının temel atma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Dura Şirketler Grubu Onursal Başkanı Fahrettin Yavuz, Dura Şirketleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuz ile şirket yöneticileri katıldı. Yatırım bedeli 100 milyon liranın üzerinde olacak olan fabrikanın yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor. 21 bin metrekare üzerinde yapılacak fabrika 3 katlı olacak. Bittiğinde ise yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacak. Törende konuşan Bakan Varank, Duraline’nin üretim ve ihracat performansını yeni bir yatırımla taçlandırdığını belirterek, “Türkiye’nin ekonomisine ve geleceğine güvenin bir göstergesi olan bu yatırım kararı dolayısıyla ben firma yetkililerini yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

‘TÜRK SANAYİSİNİN GELDİĞİ AŞAMAYI GÖRMEKTEN ACİZLER’
“Dünya ekonomisi yüzde 3,3 uluslararası ticaret ise yüzde 8,5 düzeyinde daraldı.”diyen  Bakan Varank, “Böylesine zorlu bir yılda Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyümeyi başararak dünya genelinden ayrışan birkaç ekonomiden biri oldu. Gelin görün ki, tüm dünya Türkiye’nin bu başarısını takdir ederken, muhalefet, uluslararası kuruluşların dahi teyit ettiği bu rakamlara hala inanamıyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü siyasi başarı umutlarını ,hükümetimizin ve devletimizin aciz duruma düşmesine bağlamış durumdalar. Devlet batarsa, ekonomi çökerse kendilerini başarılı sayacaklar. Bu bakış açısı gözlerini o kadar köreltmiş ki, Türk sanayisinin geldiği aşamayı görmekten acizler. Her fırsatta ifade ediyorum. Gelsinler birlikte şu Kocaeli’ni bir gezelim, Türkiye’nin her bir şehrine yaydığımız organize sanayi bölgelerini, endüstri bölgelerini, teknoparkları ziyaret edelim.” diye konuştu.
‘HDP’Lİ İSİMLERİ BAKAN YAPMA PLANLARI VAR’
Siyaseti bir hizmet yarışı olarak gördüklerini söyleyen Bakan Varank, şunları söyledi:
“İstiyoruz ki muhalefet bize alternatif çözüm önerileriyle gelsin, ülkemizin refahını nasıl artırırız bunun derdini taşısın. Ama maalesef karşımızda tek bildiği iş iftira atmak olan bir muhalefet anlayışı hakim. Ne diyorlardı;  ‘Türkiye’de AK Parti iktidarında tek bir fabrika açılmadı.’Türkiye’nin dört bir yanındaki OSB’lere, sanayi alanlarına yayılmış binlerce fabrika, bunları her gün yalanlıyor. İşte bugün yeni bir sanayi yatırımın temelini atıyoruz, önümüzdeki günlerde birçoğunun açılışını gerçekleştireceğiz. Muhalefet bunları görür mü? Elbette görmez. Onların gündeminde üretim yok, sanayi yok, istihdam yok. Ne var? Dedikodular var, iftiralar var, kirli ittifak pazarlıkları var. HDP’li isimleri bakan yapma planları var. HDP ile örtülü ittifaklarını artık açık açık savunuyor, kirli pazarlıklarını gün yüzüne çıkarıyorlar. Böyle bir zihniyetin Türkiye’nin milli güvenliği, diye bir derdi olabilir mi? Bu kafa iktidar olsa, terörle mücadele rafa kalkar, bırakın SİHA’ları tek bir küçük drone dahi teröristlerin üstüne gönderilemez. Bakın hala dostlarının canı yanmasın diye bu kirli pazarlıklara ses etmeyen muhalefet ortakları var.”
‘CUMHURBAŞKANIMIZI NETENYAHU’YA BENZETME HADSİZLİĞİ’
Bakan Varank, “Utanmadan sıkılmadan Cumhurbaşkanımızı Netenyahu’ya benzetme hadsizliğini sergileyebiliyorlar. Ne demişler, körle yatan şaşı kalkar. İttifak ortakları yüzünden bunların dilleri de Kandille uyumlu hale geldi. Milletimiz elbette bunları not ediyor, vakti zamanı gelince de hesabını soracak. Bizim gündemimiz dedikodular, Fuat Avni tarzı operasyonlar değil, Türkiye’nin üretimi ve kalkınmasıdır.” diye konuştu.
‘100 MİLYON LİRAYI AŞAN BİR YATIRIM’
Dura Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuz da  “Bugün gururlu ve heyecanlıyız. Firmamız 1993 yılında babam Fahrettin Yavuz tarafından kuruldu. Şu anda 27 ülkeye ihracat yapmaktadır. Yurt dışı satışlarımızda gösterdiğimiz satışlar yeni fabrika yapmaya teşvik etmiştir. 21 bin metrekarelik olacak olan yeni yatırım. Fabrika bittiğinde 100 milyon lirayı aşan yatırımı ülkeye kazandırmış olacağız. Hem istihdam hem de ihracat rakamlarımızda yüzde 80’in üzerinde artış bekliyoruz.” dedi.

Görüntü Dökümü
——————————
-Bakan Varank gelişi
-Konuşması
-Temel atma töreni
Haber-Kamera-Ergün AYAZ/DİLOVASI(Kocaeli),(DHA)   

==========================================

4) ŞEHİRDEN KÖYE DÖNEN ÇİFT, ÇİLEK ÜRETİCİSİ OLDU
 
KAYSERİ’de Mustafa Efe (33) ile eşi Gülistan Efe (24), şehir hayatını bırakıp 2 yıl önce yerleştikleri Yeşilhisar ilçesi Kovalı Mahallesi’nde çilek üretimi yapıyor. Pazarlama sektörünü bırakarak köy hayatını seçen Mustafa Efe, “Şehir hayatından buraya geldiğimiz için çok memnunuz. Keşke daha önce gelseydikö dedi. 2 çocuk annesi eşi Gülistan Efe ise, “Burada olduğum için maddi ve manevi olarak çok memnunum. Herkese köy hayatını öneriyoruzö dedi.

Kayseri’de yaşayan Mustafa Efe, 2 yıl önce pazarlama sektöründeki işinden ayrıldı. 2 çocuk babası, eşi Gülistan Efe ile konuşarak, şehre 80 kilometre uzaklıktaki Yeşilhisar ilçesi Kovalı Mahallesi’ne göç etmeye karar verdi. Çift, burada çiftçilik yapmaya başladı. Geçen yıl küçük bir alana çilek eken çift, üründen verim alınca bu yıl işi büyütmeye karar verdi. 5 dekarlık araziye çilek eken çift, ürünlerin yetişmesini bekliyor. Yaşadıkları süreci anlatan Mustafa Efe, “Ben köye geleli 2 yıl oldu. Daha önce şehirde çalışıyordum. Köyde geçen yıl hobi amaçlı çilek ektim. Baktım oldu. ‘Biz bu işi neden yapmıyoruz?’ dedik. Bölgede de çilek üretimi yapan kimse de yoktu. 5 dönümlük araziye çilek ektik. Şu anda meyveleri olmaya başladı. Dört gözle onların yetişmesini bekliyoruz. Özel sektörde pazarlamacı olarak çalışıyordum. Piyasanın kötü gidişatından dolayı ‘köy hayatına adım atalım’ dedik. Bu düşünceyle geldik. Şu anda her türlü ürünü kendimiz yetiştiriyoruz. Şehir hayatından buraya geldiğimiz için çok memnunuz. Keşke daha önce gelseydik. Üretim yapmak kadar güzel bir şey yok. Herkese de bunu tavsiye ediyoruzö diye konuştu.
‘İNSANIN KENDİ MEYVE VE SEBZESİNİ YETİŞTİRMESİ ÇOK GÜZEL’
2 çocuk annesi Gülistan Efe ise, “2 yıl önce şehirden buraya gelerek, çilek yetiştirmeye başladık. Önce deneme amaçlı küçük bir yer yaptık. İşe baktık oluyor. Güzel verim de aldık. Sonrasında ‘bu işi neden büyütmeyelim?’ diye düşündük. Ardından işimizi büyüttük. 5 dönümlük bir arazimiz vardı. Buraya kendi emeklerimizle çilek ektik. Eşim işiyle ilgili sıkıntılar yaşayınca böyle bir fikir düşündük. Burada olduğum için maddi ve manevi olarak çok memnunum. Herkese köy hayatını öneriyoruz. Ben şehirde doğup büyüdüğüm için önceden toprağa yabancıydım. Sonrasında bir şeyler yetiştirmeye başlayınca toprakla iç içe oldum. İnsanın kendi meyve sebzesini üretmesi çok güzelö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
—————————-
-Çilek üretimi yapan Mustafa Efe ve Gülistan Efe’den görüntü
-Drone görüntüsü
-Mustafa ve Gülistan Efe ile röportaj
-Genel detay
Süre:648 MB
Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN-Metin DEĞİRMENCİ/KAYSERİ,(DHA)
==========================================

5) TEKİRDAĞ’DA BALIKÇI BARINAĞI SALYA İLE KAPLANDI

MARMARA Denizi’nde aylardır etkili olan deniz salyası Tekirdağ’da balıkçı barınağını tamamen kapladı.

Marmara Denizi’nde şubat aylarında görülmeye başlayan deniz salyası, aylardır etkisini sürdürüyor. Marmara Denizi kıyılarını saran salyalar, Tekirdağ’da poyraz ve dalgaların etkisiyle kaybolduktan sonra bugün yeniden ortaya çıktı. Denizi ve kıyıları saran salyaların kaybolması sonrasında eski masmavi rengine kavuşan denizin görüntüsü, bölgede yaşayan küçük balıkçılara rahat bir nefes aldırmıştı. Bu sabah saatlerinden itibaren Sümeymanpaşa ilçesindeki balıkçı barınağı yeniden salyalarla kaplandı. Salya nedeniyle küçük tekneler, barınaktan çıkamadı.
Tekirdağ’da balıkçılık yapan İsa Erdem, deniz salyalarının 4-5 yılda bir görüldüğünü belirterek, “Bu sene sular soğuk gittiği için terk etmedi. Soğuk suda yaşıyor. Sular ısındığı zaman ölüyor. Bu sene sular soğuk gittiği için biz bu salya sıkıntısını sürekli çekiyoruz. Ege ve Karadeniz’de bu sıkıntı yok. Saroz Körfezi’nden akıntıyla girdi. Marmara Denizi’nde sıkıntıyı halen yaşıyoruz. Ama inşallah bir 10 sene daha görmeyeceğiz. Lakin bir önlem alınması lazım, sıkıntılı haldeyiz.  Bu bir hastalık, 1997 senesinden bu yana bu sıkıntıyı yaşıyoruz” dedi.
Tekirdağ sahilinde gezen Hamdi Mutalip, denizdeki kirliliğin temizlenmesi gerektiğini belirterek,”Tabiatın kirlenmesinden kaynaklanıyor. Fabrikaların atıkları ve kanalizasyonların denize salınmasının da etkisi var bence. Yetkililerin fabrikaların arıtma tesislerini sürekli kontrol etmeleri gerekiyor” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————————
-Dronla havadan salya ile kaplı barınak
-Barınak ve mahsur kalan tekneler
-Barınağın içerisini kaplayan salyalar
-Teknelerin etrafını kaplayan salyalar
-Limandaki ördekleri su kenarında beklemeleri
-Liman çevresini kaplayan salya
-Limanda demirleyen balıkçı tekneleri
-Balıkçı İsa Erdem ile röp.
-Diğer balıkçılarla röp.
-Detay görüntüleri

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- 

========================================

6) OTOMOBİLLER KAFA KAFAYA ÇAPIŞTI: 1 ÖLÜ

KÜTAHYA’nın Tavşanlı ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Kaza, Tavşanlı Derecik karayolunun 2’nci kilometresinde meydana geldi. Kadir Özer (86) idaresindeki 43 UE 713 plakalı otomobil ile Hasan Ş. (35) yönetimindeki 43 U 9520 plakalı otomobille kavşakta kafa kafaya çarpıştı. Kazada, ağır yaralanan otomobil sürücüsü Kadir Özer, kaldırıldığı Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Kazayla ilgili jandarma ekiplerince başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:
-Sağlık ve itfaiye ekipleri
-Kazanın olduğu kavşak
-Araçlardan görüntüler
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Tuna İŞLEYEN/TAVŞANLI(Kütahya),(DHA)-

========================================

7) OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KARACAYI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORLAR

ZONGULDAK’ın Alaplı ilçesinde, otomobilin çarpması sonucu yaralanan karaca tedavi altına alındı.

Alaplı’da ormanlık alandan bir anda yola çıkan karaca, otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Otomobil sürücüsü, yaralı karacayı Alaplı Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü. Bir ayağında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırık oluşan karaca, tedavi altına alındı. Rehabilitasyon merkezi görevlileri, yaralı karacayı yaşatmak için büyük çaba sarf ediyor.
Veteriner hekim Arif Aktürk, 1 yaşlarındaki karacanın hayati tehlikesi mevcut şekilde geldiğini belirterek, “Sağ arka ayağında çıkık ve vücudun çeşitli yerlerinde yaralar vardı. Ameliyata alarak çıkığı yerine oturttuk. Şuan serumlarla birlikte tedavisine devam ediyoruz. Milli Parklarla iletişim haline geçtik. Tedavisine bir süre daha burada devam edeceğiz. Yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi. 

Görüntü Dökümü
-Karacadan detay
-Veterinerin ilgilenmesi
-Veteriner ile röp.

Haber-Kamera: Cem SÜRMENELİ/ALAPLI(Zonguldak),(DHA) 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!