Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

‘LAF ATMA’ YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLEN GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN KIZKARDEŞİ: BU KADAR UCUZ ÖLÜM OLAMAZ

*- Antalya’da kız arkadaşı ile gittiği ormanlık alanda ‘Laf atma’ yüzünden tartıştığı kişi tarafından tabanca ile vurularak öldürülen Hakan Ökten’in cenazesi yakınları tarafından morgdan alındı.

*- Kızkardeşi Arzu Çetin, “Bu kadar ucuz ölüm olamaz. Savunmasız bir insana laf atıp silah sıkıp kaçıp gidiyor. Katili bir an önce bulunsun” dedi.

Olay, dün akşam saat 20.30 sıralarında Kepez ilçesi Kepezaltı mahallesindeki Antalya Bulvarı’nda meydana geldi. Hakan Ökten ile Havva B., 42 CTB 54 plakalı hafif ticari araçla ormanlık alana gitti. İddiaya göre, burada kendilerine laf atan bir kişiyle Hakan Ökten arasında tartışma çıktı. Kimliği belirsiz kişi üzerindeki tabancayı çıkartarak Hakan Ökten’e 2 el ateş etti. Hakan Ökten’i sırt kısmı ile göğüs altından yaralayan saldırgan olay yerinden kaçtı. Ökten’i yaralanması üzerine Havva B. ise hafif ticari aracı kullanarak ormanlık alandan çıkmaya çalıştı. Havva B. yoldan geçen sürücülerden yardım istedi. Hafif ticari araçtan kendini dışarı atan Hakan Ökten’e ilk müdahaleyi otomobildekiler ve Antalya Ulaşım A.Ş Antray depolama merkezindeki görevliler yaptı. İhbar üzerine gelen sağlık görevlileri durumu ağır olan Hakan Ökten’i yakındaki özel hastaneye götürdü. Ökten, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan, evli ve çocuk babası Hakan Ökten’in cenazesi yapılan otopsinin ardından yakınları tarafında morgdan alındı. Cenazenin alındığı sırada gözyaşı döken kızkardeşi Arzu Çetin, “Bu kadar ucuz ölüm olamaz. Savunmasız bir insana laf atıp silah sıkıp kaçıp gidiyor. Katili bir an önce bulunsun” dedi.
Öldürülen Hakan Ökten’in cenazesi, Konya’nın Doğanhisar ilçesinde toprağa verilecek. Olaydan sonra kaçan şüphelinin kimliğinin tespit edildiği ve yakalama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Cenazenin morgdan alınması 
– Yakınlarının gözyaşı dökmesi 
– Kardeşi Arzu Çelik’in güçlükle ayakta durması
– Adli Tıp Dış plan 

Reklam Alanı

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)

=========

MAHALLELİNİN TEPKİSİ, TRAFOYU DURDURDU
 
İZMİR’in Bayraklı ilçesi Adalet Mahallesi’ndeki yeşil alana yapılması planlanan 24.5 metre yüksekliğindeki trafo inşaatı, mahallelinin tepkisi sonrası durduruldu.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), bölgenin enerji ihtiyacına yönelik Adalet Mahallesi 1593/3 Sokak’taki boş alanda, 24,5 metre yüksekliğinde trafo kompleksi kurmak için çalışma başlattı. 30 Ekim’de meydana gelen depremde yıkılan Barış, Cumhuriyet ve Adalet Siteleri yanında, AFAD’ın depremzedeler için çadır oluşturduğu alanda kurulmak istenen komplekse tepki gösterenler, inşaatın durdurulması için de resmi kurumlara başvuruda bulundu.
Halkın tepkisi üzerine TEİAŞ 3’üncü Bölge Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi yetkilileri konuya ilişkin bir araya geldi.
TEİAŞ 3’üncü Bölge Müdürlüğü trafo kompleksi inşaatının durdurulduğunu açıkladı. TEİAŞ trafonun taşınması konusunun ileriki bir zamanda netleşeceği bilgisini paylaştı.
Adalet Mahallesi sakinleri, inşaatın durdurulması kararını memnuniyetle karşıladı. Bölgedeki Pamir sitesinde oturan Serhat Ergin (59), tepkilerinin cevap bulmasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Ergin, “İnşaatın durmuş olması bizi çok mutlu etti. Bu konuda bize destek olanlara çok teşekkür ediyoruz. Sürecin takipçisi olacağız. Trafoyu burada istemiyoruz” diye konuştu.
Özlem Asarkaya (44) da, “İnşaatın durması çok güzel. Biz buradaki trafonun İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir alana, Bornova’ya taşınacağını duyduk. Ancak taşınma kararının İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinden onaylanması gerekiyormuş” dedi.
Muhittin Alpaslan (61) “Umarım bu konu bir an önce çözülür ve biz de rahat bir nefes alırız” görüşünü aktardı.

Görüntü dökümü
—————————
-Vatandaşlarla röportaj
-Trafo bölgesinden görüntüler, site balkonundan trafo alanından görüntüler
-Genel ve detay görüntüler
Haber: Gökçe ADAR-Kamera: Ahmet Turhan ALTAY/ İZMİR (DHA)-

==================================

SAHİLLERDE KORONAVİRÜS UNUTULDU
 
İZMİT’te, havaların ısınması ile birlikte sahil kenarlarındaki parklar vatandaşlarla dolarken, koronavirüs unutuldu. Her ağacın gölgesinde gruplar halinde oturanlar maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadı. 

İzmit’te dün güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar sahil kenarlarındaki parklara akın etti. Bazı vatandaşlar sahilde yürüyüş yaparken bazıları da çimlere oturup sohbet ederek güzel havanın keyfini çıkardı. Özellikle gölgelerinden faydalanmak için ağaç altlarını tercih edenler yanlarında getirdikleri katlanabilir sandalyelere oturup, sahilde satış yapılan yerlerden yiyecek ve içecek alarak deniz manzarasının keyfini çıkardı. Her ağacın gölgesi dolarken, sosyal mesafe kuralları unutuldu. Özellikle de gençlerin birçoğunun maske takmadıkları görüldü. 

Görüntü Dökümü 
————————-
-Güneşli havada sahilde yürüyüş yapanlar 
-Çimenlerde oturan vatandaşlar 
-Yanlarında getirdikleri sandalyelerde oturup sohbet edenler 
Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA) 

======================================

‘HIZLI TREN, AB İLE TÜRKİYE BAĞLANTISINI GÜÇLENDİRECEK’

AVRUPA Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Edirne’de devam eden AB projelerini yerinde inceledi. Nikolaus Meyer-Landrut, Halkalı-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren Projesi’ne değinerek, “Asya ve Avrupa arasında, Türkiye ile AB arasındaki bağlantıyı güçlendirecek proje” dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, çeşitli ziyaretlerde bulunup, devam eden AB projelerini yerinde incelemek üzere Edirne’ye geldi. Vali Ekrem Canalp’i makamında ziyaret ederek, programa başlayan heyet, projelerle ilgili bilgi aldı. Özellikle Türkiye’de devam eden en büyük AB projesi olan Halkalı-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren Projesi ile 3 Nehir 1 Şehir Projesi’nin üzerinde durulduğu toplantı sonrası heyet, basın açıklaması yaptı.
VALİ CANALP: DELEGASYON DESTEĞİ MUTLU ETTİ
Vali Canalp, devam eden projelerde AB Türkiye Delegasyonu’nun desteğini almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Toplantımızın ana gündem maddesini nehirler, nehirlerde seller ve kuraklık riskleri teşkil etti. AB’nin nehirlerdeki selleri ve kuraklığı engelleme ile ilgili su yönetim sistematiği vardır. Bir taraftan AB’nin su yönetim sistemi diğer taraftan dost ve kardeş ülke olan Bulgaristan’la kendi aramızdaki ikili diyaloglar yönüyle mümkün mertebe sellerin ve kuraklığın Edirne’mizi en az etkileyecek şekildeki projeler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Bu hususta AB Türkiye Delegasyonu’nun da desteğini almış olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim” diye konuştu. 
BÜYÜKELÇİ MEYER-LANDRUT: NEHİRLERDE SU YÖNETİMİ İLGİ ÇEKİCİ
Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise kentte devam eden sürdürülebilir enerji ve su yönetimi ile ilgili projelerin çok ilgi çekici olduğuna vurgu yaparak, “Hem sürdürülebilir enerji hem su yönetimi nehir yönetimi ile ilgili anlatılan projeler gerçekten çok ilginçti. Nehrin hem yarattığı sonuçlar bakımından verdiği zararları, zorluklarla mücadele ederek bir taraftan fırsata çevirmiş olmanız gerçekten çok etkileyici. Dünyanın iklim değişikliğiyle savaştığı günlerde bunun sonuçlarını siz de burada seller olarak görüyorsunuz. Yenilenebilir enerjiye verdiğiniz önem bizi gerçekten etkiledi. Umuyorum ki hava koşulları tekrar izin verirse projede bahsettiğiniz gibi buraya gelip, bisikletimizi kullanır, etrafta dolaşabilir ve diğer sosyal olanaklardan yararlanabiliriz” dedi. 
Büyükelçi Meyer-Landrut, Türkiye ile AB arasında devam eden en büyük proje olan Halkalı-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren Projesi’ne de değindi. Projenin AB ile Türkiye arasındaki bağlantıyı güçlendireceğini söyleyen Meyer-Landrut, “Yüksek hızlı tren projesi üzerine çalışıyoruz. Bu da yine Asya ve Avrupa arasında, Türkiye ile AB arasındaki bağlantıyı güçlendirecek bir proje” dedi.
BÜYÜKELÇİ KAYMAKCI: EDİRNE BAĞLANTI YOLLARI AÇISINDAN ÖNEMLİ 
Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Kaymakcı da Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nin önemine değinerek, “Umarız bu proje en kısa sürede tamamlanır. Bu proje ile Halkalı-Kapıkule arasındaki yolculuk süreci ve aynı zamanda mal taşıma süreci neredeyse yarı yarıya azalacak. Bu aynı zamanda bizim diğer Avrupa ülkeleriyle ticaretimizi ve hareketliliğimizi de artıracak. Bu anlamda bu proje de çok değerli. Dolayısıyla biz Edirne’deki gerek katılım öncesi mali yardım gerek sınır ötesi iş birliği programlarını desteklemeye devam edeceğiz. Sonuçta Türkiye Güneydoğu Avrupa ülkesi olarak, Avrupa’nın geri kalanının Asya, Orta Doğu ve Orta Asya ile bağlantısallığı açısından da merkez ülke. Bu anlamda ilimiz önemli yol oynuyor” diye konuştu.

Görüntü dökümü
——————————-
– AB Delegasyon Başkanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısının valilikte karşılanması
– Delegasyon Başkanının valilik defterini imzalaması
– Toplantı yapılan salondan detay
– Vali Ekrem Canalp konuşması
– Landrut’un konuşması
– Dışişleri Bakan Yardımc Kaymakcı’nın konuşması
– Heyetin tarihi Kervansaray ziyareti
– Heyetin belediye başkanlığını ziyareti
– Belediye Başkan vekilinin heyeti selamlaması
– Landrut’un  hızlı trenle ilgili konuşması
 – Heyetin belediye önünden Selimiye Cami ile görüntüsü
Haber – Kamera: Ali Can ZERAY – Olgay GÜLER – Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

=====================================

AKRABALARIYLA HELALLEŞİP ORTADAN KAYBOLAN ALZHEİMER HASTASI ARANIYOR

BOLU’da, yakınları ile helalleştikten sonra evden çıkıp geri dönmeyen Alzheimer hastası Murat Ulaş’ın bulunması için arama kurtarma ekipleri çalışma başlattı.
Olay, dün akşam saatlerinde Bolu merkeze bağlı Gövem köyünde meydana geldi. Dün, Bolu’daki evinden Gövem köyündeki yakınlarına giden Alzheimer hastası Murat Ulaş, akşam saatlerinde bazı akrabalarıyla helalleştikten sonra evden çıktı. Ulaş’ın geç saatlere kadar eve dönmemesi üzerine köylüler ormanlık alanda arama çalışması yaptı. Ulaş’ın bulunamaması üzerine Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri köye giderek arama çalışması başlattı. Ekipler ormanlık alanda dürbün ve sesli anons sistemine sahip drone ile Ulaş’ı bulmak için başlattıkları arama çalışma yaptı.
Gövem Köyü Muhtarı Uğur Özcan, Murat Ulaş’ın daha önce de benzer şekilde ortadan kaybolduğunu belirterek, “Gün içinde Bolu merkezden kayınbiraderinin yanına gezmeye gelmişti. Kendisi 3-4 aydır Alzheimer hastasıydı. Akşam saatlerinde çıktıktan sonra eve dönmedi. Biz gece saat 03.00’e kadar jandarma ve AFAD ekipleriyle aradık ama sonuca ulaşamadık. Ailesinden 1-2 kişi helalleştiğini söyledi. Şuan aramalar devam etmekte. Bundan 3-4 yıl önce Bolu’daki evinden çıkıp gitmiş. 3 gün sonra Çıkınlar mahallesinde bulunmuş. 4-5 ay önce ailesiyle geçimsizliği olmuştu. Eşinden 2 ay ayrı kaldı. Daha sonra birleştiler. Eşiyle mahkemelik durumları olmuştu ama şuanda bir sorun yoktu.ö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Arama çalışmalarından görüntüler
-Dronla arama
-Ekiplerin çalışmaları
-Muhtar ile röportaj
-Detaylar
-Kaybolan Murat Ulaş’ın fotoğrafı

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

============

DRONE İLE YAPILAN DENETİMDE KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜLERE CEZA YAZILDI

SAKARYA’da polis ekipleri, D-100 Karayolu üzerinde drone kullanarak yaptığı uygulamada kurallara uymayan sürücülere ceza yazdı.
Sakarya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, Erenler ilçesi D-100 Karayolu üzerinde yapılan uygulamada drone kullanıldı. Kural ihlali yapan araç sürücüleri drone yardımıyla tespit edilerek uygulama noktasında durduruldu. Polisler, tehlikeli şekilde şerit değiştiren, kırmızı ışıkta geçen ve cep telefonu kullanan sürücülere ceza yazdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Drone hazırlık, uçması
Araçların tespiti detay, araçların telsizle bildirilmesi
Uygulama noktası detay, araçların durdurulması
Sürücülerin uyarılması 

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/ERENLER (Sakarya),(DHA)

=============
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!