Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ANTALYA’DA SERALARIN YAKININDAKİ SAZLIK YANGINI 3 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ (2) – YENİDEN

ANTALYA kent merkezindeki ‘Yamansaz’ olarak bilinen sazlık alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek geniş alana yayıldı. Seralara 1 metre kadar yaklaşan yangın, itfaiyenin yaklaşık 3 saatlik çalışmasının ardından söndürüldü.
Muratpaşa ilçesine bağlı Kundu bölgesindeki ‘Yamansaz’ olarak bilinen sazlık bölgede saat 10.30 sıralarında yangın çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangın, hızla büyüyerek geniş alana yayıldı. Yangın bölgesine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Çevresindeki yerleşim yerleri ve seralara sıçramasından endişe edilen yangının kontrol altına alınması için ekipler yoğun şekilde müdahale etti. 2 yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarında kullanıldı. Sazlığın bataklık olması, ekiplerin işini zorlaştırdı. Yangına seralarda çalışan işçiler de kovalarla müdahale etti. Seralara 1 metre kadar yaklaşan yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. 
Kuş cenneti olarak bilinen bölgede yavru kuşu gazeteciler kurtardı. Yangından kaçan kaplumbağa da DHA muhabirinin objektiflerine yansıdı. Bölgede oturanlar, aynı alanda her yıl yangın çıktığını söyledi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Alevlerin seralara zarar vermesi
– Bir vatandaşın kova ile yangına su atması
– İtfaiye araçlarının görüntüsü
– Yanan sazlık alandan görüntü
– Alevlerden görüntü
– DHA Muhabiri yanan alandan yavru kuşu kurtarması
– Helikopterin yanan alana su atması
– İtfaiye erlerinin soğutma çalışması
– Detaylar

HABER: Süleyman EKİN-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

==============================================

2) FETHİYE’DE BAŞKANDAN ‘TÜRK BAYRAĞI DAĞITMA’ AÇIKLAMASI
 
MUĞLA’da Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen konvoyda, üstüne çıktığı araçtan yol kenarındaki vatandaşlara Türk bayrağı dağıtırken ‘fırlatma’ tepkileriyle igili açıklamada bulundu. Karaca, “Ulusal bayramlarımızı bu 19 Mayıs’ta kutladığımız gibi unutturmaya çalışanlara inat coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz” dedi.
Fethiye Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla konvoy düzenlendi. Etkinlikte, belediyeye ait araçlar ve vatandaşlar Salı Pazarı’nda buluştu. Bayraklarla süslenmiş araçlar, Salı Pazarı’ndan hareketlenerek, şehir merkezinden, sahil bandına ardından Çalış, Çatalarık, Patlangıç, Çalıca, Esenköy ve civar mahallelerde konvoy yaptı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve beraberinde CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, bir kamyonun kasasından vatandaşları selamladı. Başkan Alim Karaca, bu sırada bindiği kamyon kasası üzerinden yol kenarındaki vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı. Bu görüntüler paylaşıldığı sosyal medyada bayrakların fırlatarak, yollara saçıldığı iddiaları ile tepkiye neden oldu. 
Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı Karaca, “Yıllardır ulusal bayramlarımızı kutlamaktan kaçanlar, vatan, bayrak ve Atatürk sevdamızı sorgulayamazlar. Ulusal bayramlarımızı bu 19 Mayıs’ta kutladığımız gibi unutturmaya çalışanlara inat coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. İlelebet cumhuriyet, ilelebet Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Konvoydan görüntü
-Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın kamyon üzerinden Türk bayrağı atması

Haber – Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

=========================================

3) CİPİN, TIR’A ÇARPTIĞI KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI: 1 YARALI 

KONYA’nın Ereğli ilçesinde cipin sollamak isterken  çarptığı TIR, kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Araç içinde sıkışan yaralı şoför Durmuş Karakuyu, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılıp hastaneye kaldırıldı. Kaza anı da güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. 
 Kaza, saat 08.30 sıralarında Konya- Adana karayolu Hortu Mahallesi yakınında meydana geldi. Turan Erduran yönetiminde  42 ADV 269 plakalı cip, sollamak istediği Durmuş Karakuyu’nun kullandığı   33 NNA 88 plakalı TIR’a çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan TIR, şarampole devrildi. Kazada araç içinde sıkışan yaralı sürücü Karakuyu, ihbar üzerine çağrılan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle sıkıştığı yerden kurtarılıp ambulansla Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza anı da güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. 
Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Kaza anı güvenlik kamerası 

Haber: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA

==========================================

4) ADIYAMAN’DA KAYIP GENÇ, 2 GÜNDÜR ARANIYOR
 
ADIYAMAN’da, 2 gündür kayıp olan Ali Ermutlu (21), jandarma ekipleri tarafından arazide aranıyor.
Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylakonak beldesinde yaşayan Ali Ermutlu, cuma günü sabah kahvaltı yaptıktan sonra evden çıktı. Yakınları, akşam eve dönmeyen Ermutlu’yu arama çalışmalarından sonuç alamayınca kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma ve AFAD ekipleri tarafından dün belde merkezi ve kırsalında arama çalışmaları başlatıldı. Cep telefonu bulunmayan Ermutlu’nun en son belde kırsalında görüldüğünün belirtilmesi üzerine arama çalışmaları bu yönde yoğunlaştırıldı. Dün yapılan ve sonuçsuz kalan arama çalışmalarına bugün yeniden başlandı. Sabah saatlerinde jandarma ekipleri iz takip köpeği kullanarak başlattığı arama çalışmaları sürüyor.

Görüntü dökümü
————————
-Belde tabelası
-AFAD  ekipleri
-Jandarma ve köylüler
-Jandarma ve AFAD ekiplerinin arama yapması
-Dere kenarlarına bakılması
-Arama köpeği Sürme’nin arama yapması
-Baba Ali  Ermutlu ile röportaj
-Yayla Konak Belediye Başkanı Abuzer Aydın ile Röp.
-Genel ve detay görüntü
Haber: Mahir ALAN-Kamera -ADIYAMAN-DHA)

===========================================

5) KISITLAMA İHLALİNDEN İŞLEM YAPAN EKİBİ GÖRÜNTÜLEYİNCE GÖZALTINA ALINDI
 
İZMİT’te cezaevinden izinli çıkarak, 24 saat içerisinde aynı bölgede 2 defa sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden Emre K., kendisine tutanak tutan polisleri cep telefonuyla görüntüleyince gözaltına alındı.
Olay, saat 14.30 sıralarında İzmit Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerindeki polis uygulama noktasında meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle denetim yapan polis ekipleri, yol üzerinde yürüyen Emre K.’ye kimlik ve muafiyet belgesi sordu. Polis, muafiyet belgesi olmayan Emre K. hakkında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle tutanak tuttu. Kendisine haksızlık yapıldığını iddia eden Emre K., bu sırada kendisine işlem yapan polis ekibini cep telefonuyla görüntülemek istedi. Polisin tüm uyarılarına rağmen görüntü almaya devam eden Emre K., polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Cezaevinden izinli olarak dışarı çıktığı öğrenilen Emre K.’ye, dün de aynı bölgede sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası yazıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
————————-
-Emre K.’ye ceza yazılması
-Detaylar

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

========================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!