Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Gaziantep’te, güvenlik kameralarından yakalanan 5 hırsızlık şüphelisi tutuklandı

GAZİANTEP’te, 10 iş yeri ile araçlardan hırsızlık yapan, kimlikleri güvenlik kameralarından belirlenerek yakalanan 6 şüpheliden, 5’i tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, son bir hafta içerisinde iş yeri ve araçlardan yapılan 10 hırsızlık olayıyla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, hırsızlıkların yaşandığı yerlerdeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Güvenlik kameralarından hırsızlık yaptığı belirlenen 6 şüpheli, adreslerine düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklanarak cezaevine konulurken, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Şüphelilerin işyerinden hırsızlık yapması
– Şüphelinin çaldığı televizyonla uzaklaşması
– Şüphelilerin hırsızlık yapmaları
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Hasan KIRMIZITAŞ – Kamera: GAZİANTEP- DHA)

==================================

Reklam Alanı

9 yavru köpek donmaktan kurtarıldı

AFYONKARAHİSAR’da boş bir fabrikanın bahçesinde dondurucu soğukta birbirine sokularak hayatta kalmaya çalışan 9 yavru köpek, hayvanseverler tarafından kurtarıldı. Anneyi de bulan hayvanseverler, köpek ve yavrularını korumaya aldı.

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde boş bir fabrikanın bahçesindeki 9 yavru köpek donmak üzereyken hayvanseverler tarafından fark edildi. Kar yağışının etkili olduğu kentte soğuk hava nedeniyle donma tehlikesi geçiren ve birbirine sokularak hayatta kalma mücadelesi veren yavrular, Afyonkarahisar Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri tarafından bir araca taşındı. Daha sonra anne köpek de bulunarak, yavrularının yanına konuldu.

Sıcak bir ortamda koruma altına alınan yavrulara sosyal medyadan da mama bağış çağrısı yapıldı ve sahiplendirme çalışmaları başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Yavru Köpekler ve anne köpek detay
– Köpeklerin korumalı yerdeki görüntüsü
– köpeklerin araca taşınması 

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

=================================

Keserle kablo çalan hırsızlar yakalandı

AFYONKARAHİSAR’ın Sultandağı ilçesinde içme suyu kuyusundan kabloları keserle keserek çalan 2 şüpheli jandarmanın titiz çalışması sonucu yakalandı. 2 şüphelinin hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kamu kurum ve kuruluşlarından kablo-trafo hırsızlığı yapan ve kamu malına zarar veren 2 kişiyi tespit eden Afyonkarahisar İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Jandarma Suç Araştıra Timi (JASAT) ekipleri, Pazaraltı Mahallesi Üçkuyu köyüne ait içme suyu kuyusundan kabloların çalınmasıyla ilgili harekete geçti. Güvenlik kameralarını inceleyen jandarma ekipleri bir kişinin keserle bölgede dolaşıp, gözüne kestirdiği kabloyu koparmaya çalıştığı, diğer kişinin ise motosikletin yanında beklediğini belirledi.

Şüphelilerin E.G. (32) ve S.G. (20) olduğunu tespit eden jandarma ekipleri, şüphelileri Yeşilyurt köyünde gözaltına aldı. Şüpheliler ifadelerinde çaldıkları kabloları yakarak bakırlarını çıkardıklarını, kabloları tanımadıkları hurdacıya sattıklarını itiraf etti.

2 şüpheli Çay sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Şüphelilerin kabloları çalması (güvenlik kamerası)
– Şüphelilerin adliyeye getirilmesi

HABER: Ali Fuat GÜÇLÜER- KAMERA: AFYONKARAHİSAR, (DHA)

==============================

Kar nedeniyle çöken sundurmanın altında kalan 2 kişi yaralandı

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde apartman girişinde bulunan sundurmanın kar nedeniyle çökmesi sonucu 2 kişi altında kalarak yaralandı.

Olay saat 16.00 sıralarında Ereğli ilçesi Bağlık Mahallesi Hatip Sokak’ta meydana geldi. Bir apartmanın sundurmasında biriken karlar, sundurmanın çökmesine neden oldu.  Sundurmanın çöktüğü esnada altında bulunan 2 kişi enkazın altında kaldı. Haber verilmesi üzerine itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri geldi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından sundurmanın enkazı kaldırılarak yaralanan Adem G.(43) ve Hasan D.(61) kurtarıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye kaldırılan Adem G. ve Hasan D. tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Olay yeri detay görüntüler
-Apartmandan görüntüler
-Ambulansın olay yerinden ayrılması
-İtfaiyenin olay yerindeki incelemeleri
-Ambulansın hastaneye gelişi
-İtfaiyenin olay yerinden ayrılışı
-Hastaneden detay görüntüler

HABER-KAMERA: Sinan KABATEPE/ZONGULDAK, (DHA)

========================

Zehirli köpükler denize yayılıyor
 
ANTALYA’nın dünyaca ünlü Düden Şelalelerini de içine alan Düden Çayı’nda yaşanan zehirli su kaynaklı köpüklenme, Aşağı Düden olarak bilinen Düden Şelalesi aracılığıyla denize de karıştı. Denizdeki köpüklenme ise 2 kilometreyi aşkın mesafeye yayıldı.

Antalya’nın dünyaca ünlü şelaleleri Yukarı Düden ve Akdeniz’e döküldüğü Aşağı Düden’i de içeren Düden Çayı’nda geçen hafta ortaya çıkan zehirli köpüklenme sonrası binlerce balık öldü. Düden Çayı’nın denize döküldüğü alandaki köpüklenme de giderek çoğalıyor. Denizde 2 kilometreyi aşkın mesafede zehirli köpüklerin yayıldığı görüldü.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi ilgili birimleri tarafından hem su hem de ölü balıklardan alınan numunelerden yapılan incelemelerde, ilk belirlemelere göre bölgedeki 4 atık geri kazanım tesisindeki yıkama sularının 70-80 metre derinlikteki yer altı suyuna verildiği, buradan da Düden Çayı’na karıştığı belirlendi. Su ve ölü balıklardan alınan numunelerin laboratuvar sonuçlarının ise henüz belli olmadığı açıkladı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, firmalarla ilgili incelemelerin devam ettiğini, alınan numunelere ilişkin sonuçların henüz belli olmadığını söyledi. Sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağını açıklayan Altınay, firmalara uygulanan idari para cezalarıyla ilgili işlemlerin sürdüğünü, Çevre Kanunu’na göre gerekirse faaliyetine son verme, gerekirse kapatma, lisanslı iseler de lisanslarının iptaline ilişkin çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

KÖPÜKLENME ARTIYOR

Diğer yandan bugün itibari ile Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü alanda köpüklenme olayının arttığı görüldü. Denizde 2 kilometreyi aşan mesafeye yayılan köpüklerle ilgili şelalenin olduğu bölgede ikamet eden Antalya Kent Konseyi’nden Recep Yavuz, ilk defa böyle bir şey gördüklerini söyledi. Şelalenin denize döküldüğü alanda binlerce ölü balık nedeniyle martıların da çoğaldığını anlatan Recep Yavuz, “Düden Şelalesi Antalya’nın en büyük değerlerinden biri, özellikle Rus turistlerin olmazsa olmaz uğrak yerlerinden biri. Şehrin incisi diyebilirim. O yüzden aşırı duyarlılık gösterilerek o tesislere sadece ceza değil, başka yaptırımlar da uygulanması çok önemli. Köpürme denizin içlerine kadar gidiyor. Ben burada oturuyorum ve çok sık burada yürüyorum ve bu kadar köpürme şimdiye kadar hiç görmedim. Nedenin kirlenme olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

‘YILLARDIR KİRLETİLİYOR’

Düden çayı etrafındaki sanayi, evsel ve tarımsal atıkların yoğunluğunun yıllardır dere dip çamuru ve suyunu kirlettiğine işaret eden Türkiye Tabiatını Koruma Derneği bilim danışmanı (TTKD) Dr. Erol Kesici, geçen yıllarda bu bölgede yaptıkları araştırmaya göre, dere içindeki su bitkileri ve dip çamurundan alınan örneklerde ağır metallere, istenmeyen kimyasal bileşiklere rastladıklarını söyledi. Dr. Kesici, sudaki aşırı renk değişiminin de derenin zaten iç ve dış kirletici kuvvetlerle aşırı bir şekilde kirlendiğini fiziksel olarak gösterdiğini kaydetti.

‘ANALİZE GEREK YOK’

Dr. Kesici, “Yani analiz yapmaya ya da balıklar niye öldü demeye gerek yok. Yıllardır bilinen bu gerçek, bu derenin ne yazık ki kontrolsüz bir şekilde her türlü atığın atıldığı bir yer olması. Gerekli önlemler alınmazsa ileride de buna benzer canlı ölümlerine rastlanması sürpriz olmayacaktır. Denize dökülen kirli sular, en çok o bölgedeki mikroskobik canlıları etkileyecektir. Daha önceki çalışmalarda da bu tür sularla temas eden deniz suyunun kıyı kesimlerinde gerek mikroorganizmaların gerekse ortam koşulları nedeniyle kokuşmalar ve renk değişimleri görülmesi de olası” dedi.

ÇÖKELTME HAVUZU VE BARİYER SİSTEMİ

Denize döküldüğü alanın yüksek olması nedeniyle oksijen bol olması gerekirken, yoğun kimyasal kirliliğin bilhassa kıyıya gelen yavru balıkların da ölümüne neden olacağını dile getiren Dr. Kesici, “Mutlaka Düden deresinin denize ulaştığı alanda öncelikle alınması gereken önlem çökeltme havuzu, bariyer sistemi, mutlak uygulanmalıdır. Temel çözüm de bu bölgenin su kaynağının hiçbir koşulla kirletilmemesidir. Köpüklenme birçok suda olduğu gibi aşırı kirliliğin göstergesidir” dedi.

‘BU BALIKLAR TÜKETİLMESİN’

Şelalenin denize döküldüğü bölgede ölü balıkları yemek için gelen martılar ve diğer su kuşları açısından da bu durumun tehlike oluşturduğunu vurgulayan Dr. Kesici, “Bu balıkları yiyen martılar ve balıklar portör görevi görecektir. Martı ve diğer kuşların bu balıkları yemesi, sorunların başka ortamlara taşımalarına neden olabilecektir. Çünkü kimyasal kirlilik sularda çok hızla geometrik oranda artar, deniz suyu bile bunu tolore edememektedir. O kadar çok şiddetli kimyasal var ki hem koku- köpüklenme kendini gösteriyor. Bu balıklar kesinlikle tüketilmemeli, hayvanlara da verilmemelidir. Pazarlarda denetim yapılması da gereklidir” diye konuştu.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

========================

Koronavirüsten ölen doktor gözyaşları arasında toprağa verildi

MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Alata Aile Sağlığı merkezinde doktor olarak görev yapan ve koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Mehmet Yaşar Karabacak’ın (53) cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Erdemli Alata Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan evli ve 3 çocuk babası Mehmet Yaşar Karabacak, 20 gün önce yüksek ateş şikayetiyle gittiği Erdemli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Karabacak’ın yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Hastalığı ilerleyen Dr. Yaşar Karabacak daha sonra Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Burada 15 gün tedavi gören Karabacak, önceki gün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Dr. Mehmet Yaşar Karabacak için mesai arkadaşları çalıştığı odadaki masasına çiçek koydu. Arkadaşları, çalıştığı Aile Sağlığı Merkezi’nde bir araya gelerek saygı duruşunda bulundu. Doktor Mehmet Yaşar Karabacak’ın cenazesi öğle namazının ardından Alata Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:
————————–
– Dr. Mehmet Yaşar Karabacak’ın görev yaptığı odasının görüntüsü
– Mesai arkadaşlarının masasına bıraktığı güllerin görüntüsü
– Çalıştığı Aile Sağlığı merkezi önünde mesai arkadaşlarının saygı duruşu
– Mesai arkadaşlarının görüntüsü
– Doktorun mesai arkadaşları ile röportajı
– Cenaze aracı görüntüsü
– Mezarlıkta cenazeye katılanların görüntüsü
Haber-Kamera:Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ,(Mersin),(DHA)

========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!