Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bakan Selçuk: Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız

AİLE Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti her türlü terör örgütlerine, vesayet odaklarına karşı mücadelesini sürdüren bir parti olduğunu belirterek, “Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız” dedi.

Adana’da Merkez Seyhan ilçesi Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Adana Kadın Kolları 6’ncı Olağan Kongresi’ne AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, AK Parti milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, AK Parti ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilatları, kongre üyeleri ve partililer katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans bağlantısıyla kongreye katılıp partilileri selamladı.

‘HİÇBİR ŞEHİDİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ’
Kongrede konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2023’ten 2071’e kadar konulan tüm hedeflere yönelik canla başla çalışmaya devam ettiklerini belirterek Adana’nın seçimlerde AK Parti’nin kalelerinden biri olacağını söyledi. Kadın kollarının ise bu kalenin mimarları olacağını ifade eden Bakan Selçuk, parti olarak tek amaçlarının milletin refahı olduğunu kaydetti. Güçlü Türkiye’nin hep birlikte inşa edileceğini ifade eden Bakan Selçuk, “Bu hizmetler, cesaret, yürek ve gayret ister. AK Parti demokrasi mücadelesinin, kalkınma hamlelerinin inşa edildiği bir parti. AK Parti her türlü terör örgütlerine, vesayet odaklarına mücadelesini sürdüren bir parti. Biz bu uğurda gazi milletimiz, şehitlerimizin emaneti aziz vatanımızı korumak için birçok bedeller ödedik. Kadınlarımız, annelerimiz ve gencecik evlatlarımız bedel ödedi. Bunun hesabını eli kanlı terör örgütüne ödettireceğiz inşallah. Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Kahraman evlatlarımızdan Allah razı olsun. Ordumuz, milletin ve barışın ordusu. Bunu tüm dünya, Adana ve Türkiye biliyor. Bu topraklar aziz şehitlerimizin bize emaneti. 15 Temmuz gecesi şehit olan Adanalıları unutmayacağız. Bizler, demokrasimizi korumak için hep meydanlarda olacağız. Güvenlik olmadan kalkınma ve tam bağımsızlık olmuyor. Bu süreçte siz kadınlarımıza büyük görevler düşüyor. Kadın ve erkeğimizle çok güçlü bir partimiz var. AK Parti mazlumların hep yanında. Biz 18 yıldır sosyal yardımlarımızla çok büyük sessiz bir devrim gerçekleştirdik. 2 milyar olan sosyal yardım 70 milyara, sosyal koruma kalkanı pandemi döneminde 53 milyara çıkmış durumda. Bütün muhtaç vatandaşlarımızı destekleyeceğiz” dedi.

‘VESAYETİN BİN YIL SÜRECEĞİNİ SÖYLEYENLER TARİHE GÖMÜLDÜ’
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise AK Parti’nin dünyaya merhametin ve vicdanın güçlü bir mesajını veren parti olduğunu söyledi. Partinin tüm kadrolarıyla insani değerleri, birlikte çalışma ruhunu ve gücünü haykıran bir parti olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, davalarını özveriyle omuzlamaya devam edeceklerini kaydetti. Kadın kongrelerinin AK Parti adına çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Bu kardeşlik tablosunun ilelebet var olacağını kongrelerimizde görüyoruz. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. İnanıyorum ki bundan sonra AK Parti ana kademeleri, kadınları, gençleriyle tüm dünyaya merhametin, adaletin mesajını güçlü bir şekilde haykırmaya devam edecek. 19 yıl önceki Türkiye’yi gençlerimiz hatırlamaz. Örneğin o yılların şubat ayı bize iyi şeyleri hatırlatmaz. O şubat ayı kadınlarımızın ötekileştirilmesini, çektikleri eziyeti ve ayrıştırılmalarını hatırlatıyor. Hamdolsun ki bugün o vesayetin bin yıl süreceğini söyleyenler, bugün tarihin derin yapraklarına gömüldüler. Liderimiz Recep Tayip Erdoğan’ın öncülüğünde bu kutlu hareket tüm ötekileştirmelere dur diyecek. Hizmetlerimiz sürecek. Bugün Türkiye’nin en modern stadını Adana’da hizmete açmanın gururunu yaşıyoruz. Bir diğer müjdemiz ise yakında kentteki her ilçede bir gençlik merkezinin kurulmasıdır. Yatırımlar, durmadan devam edecek” şeklinde konuştu.

Reklam Alanı

‘HER DAİM LİDERİMİZİN DİMDİK ARKASINDAYIZ’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da Adana’nın her daim coşkulu ve heyecanlı bir kent olduğuna vurgu yaparak kongreye gelenlere teşekkür etti. Kadınların bugüne kadar AK Parti’nin ülke adına yaptığı çalışmalarda büyük emeği olduğunu dile getiren Sarıeroğlu, kongreler sonrası yenilenen ve tazelenen kadrolarla güçlü bir şekilde yollarına devam edeceklerini söyledi. Cumhur İttifakı olarak Adana’da 2023 seçimlerine hazır olunduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, “Cumhurbaşkanımıza sözümüz var. Çok çalışacağız. Kadın kollarında çalışmanın ne olduğunu iyi bilirim. Nasıl kapı kapı gezildiğini, fedakarlığı iyi bilen biriyim. Tüm fedakarlıklarınız için size teşekkür ediyorum. Daha yapacak çok işimiz var. Cumhurbaşkanımız yola çıkarken kadınlarımıza da güvenerek yola çıktı ve ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi. Davos’ta ‘one minute’ derken, ‘dünya beşten büyüktür’ derken, mazlum kardeşlerimizin yanında olurken, işte buralardaki AK kadınların desteğini aldı. Her daim liderimizin dimdik arkasındayız. Hizmet aşkımızla durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bir yanımız coşkuluyken diğer yanımız kan ağlıyor. Tarihi günler yaşıyoruz. 13 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit annelerimizin terör örgütünü titreten ‘vatan sağ olsun’ sözleri bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Görüntü Dökümü
– Bakanların konuşması canlı verildi
– Salondan genel ve detaylar
  
Haber:Can ÇELİK-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

======================

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 12 gözaltı

OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde, ‘torbacı’ olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kadirli Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince yapılan ortak çalışma sonucu, uyuşturucu satıcılarına yönelik ilçedeki 9 farklı adrese, 25 ekip ve 78 personelin katılımıyla şafak vakti operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanan 12 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde detektör köpek ile yapılan aramalarda ise 5 gram metamfetamin, 10 gram bonzai ve yeşil reçeteye tabi 12 hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
– Kadirli Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü tabelası
– Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan ekipler
– Araçların emniyet bahçesinden çıkışı
– Dron görüntüsü
– İkametlerdeki aramalardan detaylar
– Araçların aranması
– Narkotik köpekle arama
– Uyuşturucu maddenin bulunması
– Uyuşturucu hapların bulunması
– Şüphelilerin emniyete gelişi

Haber: İbrahim EMÜL  –  Kamera: OSMANİYE,(DHA)

=======================

Alanya’da çatı katında korkutan yangın 

Antalya’nın Alanya ilçesinde bir binanın çatı katındaki dairede çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Yangının komşular tarafından erken fark edilmesi sayesinde şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Alanya’nın Oba Mahallesi Çevreyolu Caddesi 29. Sokakta bulunan bir binanın çatı katında bulunan dairede, saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Yangının mutfak kısmında çıktığı öğrenilirken henüz nedeni belirlenemedi. Evde yalnızca bir kişi olduğu ve banyoda olduğu için yangını fark etmesinin ardından evden çıktığı öğrenildi.

Çevredeki vatandaşlar, yangını fark etmelerinin ardından durumu Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye birimine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede müdahale eden ekipler, yangını büyümeden söndürdü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Yangın anından görüntüler (Vatandaş kamerası)
– Yangın sonrası ekiplerin çalışmalarından görüntüler
– Çevredeki vatandaşların görüntüsü
– Yangın çıkan dairenin genel görüntüsü

HABER-KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA, (Antalya)(DHA)- 

==========================

NASA’nın Salda Gölü açıklaması, Burdur’da heyecan yarattı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) Marsta’ki Jezera Krateri’nin Salda Gölü ile benzer özellikler taşıdığı ve ‘Salda Gölü sayesinde ne bekleyeceğimize dair bazı fikirlerimiz var’ açıklaması Burdur’da heyecana sebep oldu.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, NASA’nın açıklamaları sonrası Salda’nın uluslararası turizmden pay alacağına inandığını söyledi. Başkan Ercengiz, “Salda Gölümüz son birkaç yıl içerisinde yerli turizm açısından oldukça ilgi çeken bir yer olmuştu. NASA’nın bu açıklamasından sonra da uluslararası turizm açısından cazibe merkezlerinden biri olacağına inanıyorum. İnsanoğlunun Mars’a gönderdiği bu araçla Mars’taki krater yapısına benzer özellikler göstermiş olması, bu işin uzmanları, bu işin hayranları tarafından Salda Gölü’ne ilgiyi bir kat daha artıracaktır. Biz Salda Gölümüzün korunması, kollanması ve ileriki nesillere aktarılması için hep birlikte mücadele ederken aslında farkında olmadan böyle güzel bir gelişmenin de tarafı olmuşuz. Umuyorum Salda uluslararası turizmde de hak ettiği yeri bulacak. Ekonomi anlamda da iyi bir geri dönüş olacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

SALDA GÖLÜ’NÜN BİLİNİRLİĞİ ARTACAK
Vatandaşlar ise NASA’nın açıklamasının ardından Salda Gölü’nün bilinirliğinin daha fazla artacağını, bunun turizme katkı sağlayacağını belirtti. Mehmet Ali Seçer, “Salda Gölü’nün Mars’la aynı özelliği taşıdığını görünce hem şaşırdık hem sevindik. Burdur’umuz, Yeşilova’mız, turizm için inşallah iyi olur. Bu gölümüzü korumamız lazım” diye konuştu.

Mustafa Karaatlı ise, “haberlerde NASA’nın Mars’a uzay aracı gönderdiğini izledik. Salda Gölü ile benzerliğinin olması enteresan ve gurur verici. Çok şaşırdık, aslında Burdur’umuz için gurur verici. Türkiye’de bilinirliğinden ziyade Avrupa’da da bilinirliğinin artması Burdur turizmine katkı sağlar” ifadelerini kullandı.

Esnaf Osman Yavuz Arslan da, “Biz Burdurlu olarak Salda’ya gidip gezemedik ama Amerikalılar Mars’a benzediğini görüp araştırma ve inceleme yapmak için buraya gelmiş” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Kentten detay
– Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile röp.
– Vatandaşlarla röp.
– Gölün dron görüntüsü

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=======================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!