Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bakan Karaismailoğlu: Türkiye, en önemli ticaret koridorlarında lojistik süper güçtür (2)

‘KARADA, HAVADA, DENİZDE HATTA UZAYDA YAPACAK PEK ÇOK İŞİMİZ VAR’
Çorum’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırkdilim Tüneli şantiye ziyareti ve ışık göründü töreninin ardından İskilip Kavşağı, Hastane Kavşağı’nda incelemelerde bulundu, Karayolları Çorum Şube Şefliği’ni, Çorum Valiliği’ni ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti İl Başkanlığı’nda konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Sizlerden ricamız, gören gözümüz ve duyan kulağımız olmanızdır. Çorum’un gelecek hedeflerine yönelik, birlikte istişare ederek adım atacağız. Çorum’un derdi, bizim derdimiz. En hızlı şekilde bütün eksiklikleri gidereceğiz” dedi.

‘HER YER BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ’ 
Çorum’da 1996 yılında yapımına başlanan ve 1998 yılında ise durdurulan havaalanı projesi hakkında yöneltilen soruya cevap veren Bakan Karaismailoğlu, “Ülkemizin her noktasında çok büyük çalışmalarımız var. Hakkari’de de işimiz var, Edirne’de de işimiz var. Her yer bizim için çok kıymetli. Çorum’da bizim en kıymetlilerimizden bir tanesi. Karada, havada, denizde ve hatta uzayda yapacak pek çok işimiz var. Hepsini bir program dilimi içerisinde yapacağız inşallah. Bu kadar büyük projeleri yapan bir ülke, her şeyin üstesinden gelir” şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
————-
– Bakan Adil Karaismailoğlu’nun konuşması

Haber-Kamera: Yusuf Çınar, Tayfur KARA, Miraç ŞENTÜRK/ÇORUM, (DHA)

=========================

Reklam Alanı

Toroslar Arslanköy Yaylası, yamaç paraşütü  tutkunlarını ağırladı
 
MERSİN’de Toroslar’ın 1453 rakımlı Arslanköy Yaylası, yamaç paraşütü  tutkunlarını ağırladı. Sporcular, kar manzarası eşliğinde Toroslar’ın semalarında doğanın keyfini çıkarırken, şanlı Türk Bayrağı’nı da dalgalandırdı.

Mersin’de ilk ve tek olan Kar Festivali ile turizm ve doğa sporları alanında etkinlikler gerçekleştiren Toroslar Belediyesi, yamaç paraşütü sporunda da gözde merkezler arasında yerini almayı başardı. Mersinli bir grup paraşütçü, Arslanköy’ün Yaylacık tepesinden atlayış yaparak kar manzarası eşliğinde uçtu. Uzun bir tırmanışın ardından hazırlıklarını tamamlayan sporcular, 20 dakikalık uçuşun ardından ise Toroslar Belediyesi’nin Kar Festivali alanına iniş yaptı. 1 Mart Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101. yıl dönümüne ithafen de havalanan paraşütçüler, vatan uğruna canını fedan eden şehitler için ay yıldızlı al bayrağı semalarda dalgalandırdı.

Mersinli paraşütçü Mustafa Aydın Ayhan, Toroslar’ın coğrafi özellikleri bakımından yamaç paraşütü sporuna uygun bir bölge olduğunu ve bu yönden de ilgilerini çektiğini söyledi.

Yamaç paraşütü sporuna destek veren Toroslar Belediye Başkan Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür eden Ayhan, “11  kişilik bir grupla Arslanköy Yaylacık Tepesi’ne geldik. Burası yamaç paraşütü için çok uygun bir alan. Tepeye ulaşımımız konusunda Toroslar Belediyemiz her türlü imkanı sağladı.Uçuşun ardından ineceğimiz yer de Toroslar Belediyemizin Kar Festivali yaptığı alan. Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz, yamaç paraşütü sporuna büyük destek vermektedir. Kendisine çok teşekkür ederiz. Burada kar manzarası eşliğinde uçuş yapmanın keyfini çıkarıyoruz. Bu uçuşu aynı  zamanda 1 Mart Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıl dönümüne ithafen de gerçekleştirdik. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da Mersin’de yamaç paraşütünün daha fazla ilgi görmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydederek,; “Bu sporu yaygınlaştırmayı ve Toroslarımızın eşsiz güzelliklerini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Yamaç paraşütü için Toroslar’ın  tercih edilen bir bölge olması doğa sporlarının gelişmesi için de önemli. Bu sporu ilçemizde daha da geliştireceğiz. Bu aktivitelerle ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacağız ” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Sporcuların atlayış tepeye çıkması
-Sporcuların atlayış için hazırlanması
-Sporcuların paraşütle atlaması
-Sporcuların Türk bayrağı açması
-Mustafa Aydın Ayhan röp
Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

=========================

Burdur’da 200 gram ekmek 1,5 lira

Burdur’da 200 gram ekmeğin bugünden itibaren 1,5 liraya satılması kararlaştırıldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur’da bugünden itibaren 200 gram ekmeğin 1,5 TL’den satılacağını belirtti. Yusuf Keyik, “Fırıncıların talebi üzerine esnaf odaları ile birlikte yeni bir fiyat uygulaması başlattık. Bunu da kendi başımıza yapmadık. Fırıncı esnafını topladık. Çevre illerimizde ekmek fiyatı nedir, onlara bakarak, maliyet hesaplarını yaparak 260 gram ekmeği 2 lira olarak fiyat açıkladık. Ticaret Bakanlığı ‘1 kilo ekmek 6.25 lira’ olarak görüş bildirdi. Bizim 260 gram ekmeğin hesabını yaptığımız zaman 1 kilo ekmek 7 lira 69 kuruşla geliyordu. Dolayısıyla Valiliğin buna itiraz etme hakkı vardı ve itiraz etti. Komisyonu tekrar topladık. Komisyona belediye katılım sağlamadı. Valilik, esnaf odası ve ticaret odası olarak toplandık ve bu fiyatı 2 kabul 1 ret oyuyla geçirdik komisyondan ve fiyat onaylanmış oldu” dedi.
‘200 GRAM EKMEK FİYATINI 1,5 LİRA OLARAK REVİZE ETTİK’
Bunun ardından bazı tartışmaların gündeme geldiğini kaydeden Yusuf Keyik, “‘Halkın ekmeği 2 lira oldu, şu oldu, bu oldu’ gibi. Halbuki 2 lira fiyatı 81 ilde sadece Burdur’da uygulanan bir şey değil. En az 50 il bizim ekmek gramajının altında bir gramajla bu rakamı uyguluyordu. Fakat olayı Burdur’da farklı mecralara çektiler. Siyasi polemik haline getirdiler. İlçelerde belediye başkanları bizim verdiğimiz fiyata müdahale ederek uymadılar. Dolayısıyla biz de fiyatları yeniden revize etme kararı aldık. Fırıncılarla yeniden toplanarak ilçelerde fiyat istikrarının sağlanmaması nedeniyle tepki olduğunu belirterek 200 gram ekmek fiyatını 1,5 lira olarak revize ettik. Bugün itibarıyla bu uygulama tüm ilçelerimizde dahil olmak üzere başladı” diye konuştu.
‘FEDAKARLIK YAPARAK BU FİYATA EKMEK SATACAĞIZ’
Fırıncı Hakan Dinç de “Maliyetlerimizin artmasından dolayı 9 Şubat’ta 260 gram ekmeğin fiyatı 2 lira olarak belirlenmişti. Alınan tepkilerden dolayı ticaret odası, esnaf odası ve Valimizin isteği üzerine 22 Şubat itibariyle 200 gram ekmek fiyatını 1,5 lira olarak belirledik. Fırıncılar olarak sıkıntılı bir dönem olacak ama halkımızın iyiliği için, bizim maliyetlerimizi kurtarmadığı halde kendimizden fedakarlık yaparak bu fiyata ekmek satacağız. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.
Vatandaşlar da ekmek fiyatlarının düşürülmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Ekmekler
– Fırından ekmek çıkarılırken
– RÖP 1: Hakan Dinç 
– RÖP 2: Yusuf Keyik 
HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=========================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!