Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

En çok vaka görülen iller arasındaki Samsun’da ‘Gizli ekip’ görevde

SAMSUN’da geçen yıl Aralık Covid-19 vakalarının pik yapmasıyla birlikte kurulan Vali Zülkif Dağlı’nın yakın korumaları ile fotoğrafçılardan oluşan 8 kişilik ‘gizli ekip kentte vakalar artınca yeniden sahaya indi. Ekip, yoğunluk yaşanan yerlerin fotoğraflarını çekip anında Vali Dağlı’ya ve emniyet görevlilerine gönderiyor.

Covid-19 vakalarının tekrar artış göstermeye başladığı Samsun’da yapılan denetim çalışmaları artırılırken ek terlirler de alınmaya başlandı. Kentin işlek cadde ve sokaklarında polis ekipleri tarafından vatandaşların HES kodu sorgulaması yapılıyor ‘Riskli’ olarak belirlenen vatandaşlar hemen ilgili birimlere yönlendiriliyor. Ekipler tarafından kalabalık caddelerde yapılan anonslarla vatandaşlar maske ve mesafe konusunda uyarılıyor. Koronavirüs sayılarının pik yaptığı geçen yıl Aralık ayında kurulan Vali Zülkif Dağlı’nın yakın korumaları ile fotoğrafçılardan oluşan 8 kişilik ‘gizli ekip’ bu hafta itibariyle yeniden göreve başladı. Ekip, yoğunluk yaşanan yerlerin fotoğraflarını çekip anında Vali Dağlı’ya ve emniyet görevlilerine gönderiyor.

‘AİLELERİN BİR ARAYA GELMESİ ETKİLİYOR’
Samsun Valisi Zülkif Dağlı da bugün Mecidiye Caddesi’nde yapılan denetimleri yerinde inceledi. Covid-19 mücadelesinde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, “Aslında daha önceki günlerde geçtiğimiz aylarda kolluk kuvvetlerimiz sağlık çalışanlarımız ve yerel yönetimlerimizin çalışmalarında iyi bir duruma gelmiştik koronavirüsle mücadelede. Rakamlarımızda hayli azalmıştı, ancak son rakamlar epey yükseldiğini gösteriyor. Burada mücadeleyi elden bırakmayacağız aynı şekilde devam edeceğiz. Bu neden böyle oluyor buna baktığımız zaman şunu görüyoruz Sağlık Bakanlığı’mızın değerlendirmesi de bu şekilde bildiğiniz gibi özellikle bir kaç ailenin yoğun olarak bir araya gelmeleri en fazla bulaşların bundan arttığı şeklinde bir değerlendirme var bakanlığımızın. Ayrıca cenazelerde aslında 30 kişiyle sınırlandırılmasına rağmen çok yoğun bir şekilde hala cenazelere katınılması. Buradan tüm Samsunlu hemşerilerimize özellikle belirtmek istiyorum. Bir kaç ailenin bir araya gelmek suretiyle özellikle kırsalda mahallelerde bir araya gelip iki üç gün vakit geçirme şeklindeki bu tarza bir son vermemiz gerekiyor kesinlikle. Cenazelerde katılımın sadece birinci derece yakınlarla sınırlamamız gerekiyor bu çok çok önemli” dedi.

‘HES KODU SORGULANIYOR’
Vali Dağlı, ana arterlerde ve merkezi yerlerde yoğunluğun devam ettiğini gördüklerini  ve bu bölgelerde denetimleri daha da artırdıklarını söyleyerek “Bundan sonra taviz vermeyeceğiz kesinlikle bunu bilelim. Bir cenazeler ikincisi geniş aile buluşmaları konusunda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyorum onların yardımına ihtiyacımız var. Yoğun olan cadde ve sokaklarda HES kodu uygulaması yapıyoruz. Pazar yerlerinde HES kodu uygulamasını 3 ay önce başlatmıştık, AVM’lerde kamu kurumlarında saten başlaşmıştık. Yoğun olan sokaklarımızda HES kodu uygulamasını yapıyoruz. Emniyet görevlilerimiz HES kodu uygulaması yapacağız. Buralarda fazla kalabalıkların oluşmasını engelleyeceğiz ” şeklinde konuştu.

‘YENİDEN GÖREVE BAŞLADILAR’
Vali Dağlı, daha önce görev yapan özel ekibin bu hafta itibariyle yeniden göreve başladığını söyleyerek “Onlar yeniden bu hafta göreve başladılar. Fotoğraflamaları yapıyorlar. Emniyet müdürlümüzün ekiplerine bildirmek suretiyle yoğun kalabalıkların oluşmasını bu şekilde önlüyoruz. Onun katkısını biliyoruz biz. Onlar şu anda aktif olarak çalışıyoruz. İlçelerde de var aynı şekilde. Kaymakamlarımız tam zamanlı olarak görev başında bugün, yarın ve hafta sonu itibariyle ve onlar denetim ekiplerinin başındalar” diye konuştu.

Reklam Alanı

‘150 BİN KİŞİ AŞILANDI’
Aşı çalışmalarının da hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü dile getiren Vali Dağlı, “Aşılamada gayet iyi durumdayız. dün itibariyle 150 bin vatandaşımızın aşılaması yapıldı. Büyük oranda birinci aşılama yapıldı ikinci kademe aşılamalarda devam ediyor. Aşılamada gayet iyi durumdayız. Kesinlikle taviz yok mücadelemiz devam ediyor” diye konuştu.

‘CUMARTESİ-PAZAR GÜNLERİ MUHAFİYETİNİ KÖTÜYE KULLANLAR OLUYOR’
Vali Dağlı, sokağa çıkma kısıtlamasında muafiyeti bulunan kişilerin izinlerini kötü kullanmamaları içinde denetimleri artırdıklarını dile getirerek “Bildiğiniz gibi mutlaka cumartesi pazar da olsa dışarı çıkması gereken personel veya çalışanlar olabiliyor. Ancak bu muafiyetlerinde kötüye kullanıldığını sizde bizde görüyorsunuz. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Denetimler daha da sıkılaşacak mutlaka doğru olan muafiyetlerin geçmesine müsaade edeceğiz. Aksi halde cumartesi pazar da muafiyeti kullanarak dışarı çıkmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Örneğin bir süper markete yürüyerek gelinmesi gerekiyor. Bakanlığımız genelgelerinde ‘Yürüyüş mesafesi’ deniyor. Bakıyoruz ki yürüyüş mesafesi birine göre 100 metre birine göre 5 kilometre yürüme mesafesi olmaz. Bunu normal spor yürüyüşüne dönüştürmemek gerekiyor. Köpek gezdirmenin bir mantığı var bunu biraz daha kötüye kullanmamak gerekiyor bu tip durumları. Bunlara müsaade edilmeyecek bunları bilelim” dedi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Özel ekipden arşiv detaylar
-Vali Zülkif Dağlı’nın denetimleri incelemesi
-Denetim yapan ekiplerden detay
-Vali Zültif Dağlı’nın açıklamaları
-Caddelerden detaylar
-Detaylar
-Muhabir anonsu

Haber-Kamera:Yaprak KOÇER-Miraç ŞENTÜRK/SAMSUN, (DHA)

=================================

Hazine arazisindeki prefabrik evini yıktırmamak için kendini eve kapattı
 
ANTALYA’da hazine arazisine yaptığı prefabrik evin yıkımı için ekiplerin geldiğini gören Bora Aksoy (26), içeri girip kapıyı kilitleyerek direndi. Üzerine yağ döktüğü bezi ateşe veren Aksoy, ekiplerin 2 saatlik çabası sonucu eylemine son verdi. Aksoy’un eylemini sonlandırmasıyla prefabrik ev sökülüp götürüldü.

Olay, saat 11.00 sıralarında Kepez ilçesi Santral Mahallesi’nde meydana geldi. Kepez Belediyesi’ne bağlı Zabıta ve yıkım ekipleri, hazine arazisinde bulunan Bora Aksoy’a ait prefabrik evi yıkmak için harekete geçti. Ekipleri karşısında gören Bora Aksoy, yıkımın usulsüz olduğunu, yıkım olursa kendisini yakacağını söyleyerek eve girip kapıyı kapattı. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Belirtilen adrese gelen ekipler, Bora Aksoy’u ikna etmek için çalışma başlattı.

BEZİ ATEŞE VERDİ

Polise yerin dedesinden kaldığını ve yazışmaların sürdüğünü söyleyen Aksoy, yıkımın durdurulmasını istedi. Yıkımın usulüne uygun yapıldığını belirten polis, Bora Aksoy’dan evi boşaltması gerektiğini belirtti. Evden çıkmayacağını söyleyen Aksoy, üzerine yağ döktüğü bezi pencereden aşağıya sarkıtıp, ateşe verdi. Alevler itfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürüldü.

Polisin ısrarına rağmen evden çıkmak istemeyen Bora Aksoy, bu kez kendine zarar vermeye çalıştı. Aksoy, ekiplerin kapıyı kırıp içeriye girmeye çalıştığı sırada pencereden çıkıp, teslim oldu. Gözaltına alınan Aksoy, polis merkezine götürüldü. Vinç yardımı ile sökülen ev ise belediye ekipleri tarafından götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————–
-Belediye araçlarının görüntüsü
-Evin görüntüsü
-Şahsın polis ile konuşurken görüntüsü
-Polis belediye evraklarını incelerken görüntüsü
-Polisin  şahsı ikna etme çabası
-Şahıs evin penceresini ateşe vermesi
-İtfaiye ekibinin balyoz ile kapıyı kırmaya çalışması
-Şahsın evin içinden bağırması
-Şahsın pencereden çıkması
-Polis tarafından gözaltına alınması
-Evin belediye ekipleri tarafından çekiciye yüklenmesi
-Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

==============================

Küçük Cemre hastalanan köpeğini sırtında veterinere götürdü

ORDU’nun İkizce ilçesine bağlı Düzpelit köyünde 9 yaşındaki Cemre Su Türköz, rahatsızlanan köpeğini sırtında taşıyıp, köye gelen veterinerin yanına götürdü. Cemre’yi sırtında köpekle görünce çok şaşırdığını anlatan Veteriner Hekim Ogün Öztürk, “Küçük bir çocuğun bunu düşünmesi ve karda yanıma gelmesi beni mutlu etti” dedi.

İlçeye bağlı Düzpelit köyünde yaşayan Cemre Su Türköz’ün köpeği Pamuk, bir süredir kaşınmaya başladı. Köpeğinin hastalandığını düşünen Cemre Su, veteriner hekime gitmek istedi. Ancak etkili olan kar yağışı nedeniyle Cemre, ilçe merkezine inemedi. Cemre, geçen günlerde hastalanan bir inek için köye veteriner hekim geldiğini öğrendi. Köpeği Pamuk’u sırtına alan Cemre, karlı yolda ilerleyerek Veteriner Hekim Ogün Öztürk’e ulaştı. Tam köyden ayrılmak üzereyken Cemre ve köpeğini gören Öztürk, hemen çocuğun yanına gitti. Pamuk’u muayene eden ve dış parazit iğnesi vuran Öztürk, Cemre’nin fotoğraflarını çekip sosyal medyadan paylaştı. Küçük kızın hayvan sevgisi sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

‘CEMRE’NİN BU DAVRANIŞI YÜREKLERİMİZİ ISITTI’
O anları anlatan Veteriner Hekim Öztürk, “Düzpelit köyüne bir ineği tedavi etmek için gitmiştim. İneğin tedavisini yaptıktan sonra köyden ayrılmak üzereydim, eşyalarımızı arabaya yüklüyordum. Tam bu sırada ‘veteriner abi’ diye bir ses duydum. Köpeğini sırtına almış, bana doğru gelen çocuğu gördüm. Yanıma geldi ve köpeğinin hasta olduğunu, sürekli kaşındığını, kardan dolayı ilçe merkezine inemediğini ve köpeğini muayene ettiremediğini anlattı. Hemen köpeği muayene ettim, parazit iğnesi vurdum. Bütün muayenelerini gerçekleştim, herhangi bir sağlık problemi yoktu. Sonra cebinden yaklaşık 7 lira uzattı ama kabul etmedim. ‘Senin canın sağ olsun her şey para değil’ dedim ve köyden ayrıldım. Cemre’nin bu davranışı çok hoşuma gittiği için tekrar köye gittim, Cemre’yi ziyaret ettim. Bana çok teşekkür etti, ben de köpeğine hediyeler götürdüm. Artık günümüzde hayvanlara karşı aşırı şiddet var, bu olaylar hepimizi üzüyor ama Cemre’nin bu davranışı yüreklerimizi ısıttı, güzel bir örnek oldu. 9 yaşında küçük bir çocuğun bunu düşünmesi ve karda yanıma gelmesi beni mutlu ettiö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Köpeği Pamuk’u sırtında taşıyan Cemre’den detaylar
-Veteriner Hekim Ogün Öztürk’ün röportajı
-Cemre Su Türköz’ün röportajı
-Köpeğine mama veren Cemre Su Türköz’den detaylar
-Köpeğini seven Cemre’den detaylar

Haber: Zeynep Irmak ÖCAK/ORDU, (DHA) 

=============================

Orman yangını büyümeden söndürüldü

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını büyümeden söndürüldü.

Manavgat’ın Güzelyalı Mahallesi’nde saat 14:00 sıralarında orman yangını çıktı. Haber verilmesi üzerine bölgeye Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına orman işletme müdürlüğüne ait 3 arazöz ve 1 ilk müdahale aracı ve itfaiyeye ait bir arazöz tarafından müdahale edildi. Kısa sürede söndürülen yangında yaklaşık 0,4 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Yanan alandan görüntüler

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(Antalya)(DHA)

===========================

Köy muhtarının testi pozitif çıkınca köyde isteğe bağlı test yapılmaya başlandı

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesine bağlı Danışmentli köyünde muhtar Fahrettin Donat’ın koronavirüs testi pozitif çıkınca köye giden sağlık ekipleri, aile sağlığı merkezinde köylülere isteğe bağlı test yapmaya başladı.

Ereğli’ye bağlı 830 nüfuslu Danışmentli köyü muhtarı Fahrettin Donat’ın koronavirüs testi pozitif çıktı. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, köye giderek filyasyon çalışması başlattı. Muhtar Donat’ın temas ettiği kişilere test yapıldı. Köydeki Aile Sağlığı Merkezi’ne gelen ekipler, vatandaşlardan isteyenlere test yapılacağını duyurdu. Cami hoparlöründen de bu yönde duyuru yapıldı. İsteyen vatandaşlar, aile sağlığı merkezine giderek test yaptırdı. Muhtar Fahrettin Onat, evinde tedavisine başlandığını anlatarak, “Benim testim pozitif çıktı. İlçe Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’nun direktifleri doğrultusunda köyümüzde yaşayan vatandaşlarımıza isteğe bağlı olarak test yapılıyor. Testlerin sonucuna göre de gerekli tedbirler alınacak” dedi.

Köyde yaşayan vatandaşlar da testlerini olduklarını ve sonucu beklediklerini ifade etti. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini de ifade eden köy halkı, yaşanan durumu köyde yapılan anons ile öğrendiklerini anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Danışmentli köyü
Sağlık ocağı
Köylülerle röportaj
Köyden genel görüntüler

HABER-KAMERA: Sinan KABATEPE/ZONGULDAK, (DHA)

======================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!